fbpx

Skrivnostni kupec kompleksa v Litiji

Foto: STA

Tomaž Kos, stečajni upravitelj družbe Svea, je na javni dražbi uspel prodati kompleks v Litiji za 3,3 milijone evrov. Javne dražbe sta se udeležila dva dražitelja, eden od njiju pa je celo ponudil 800 tisoč evrov več od likvidacijske vrednosti kompleksa. Kdo je kupec, pa Kos do podpisa pogodbe ne želi povedati.

Kos je izhodiščno ceno za tovarniški kompleks v Litiji določil v višini dveh milijonov evrov, varščina pa je znašala 100.000 evrov. Kompleks obsega 13.000 kvadratnih metrov proizvodnih prostorov s skladišči in pisarnami, kotlovnico in pripadajočim zemljiščem ter stroje in opremo za proizvodnjo lesnih lepljencev.

Na prodaj tudi Svea v Zagorju
Kos v okviru tretje prodaje zbira tudi zavezujoče ponudbe za prodajo upravne stavbe Svee v Zagorju. Izhodiščna cena je tokrat postavljena pri nekaj več kot 689.000 evrih, varščina pa znaša skoraj 35.000 evrov. Rok za oddajo ponudb se bo iztekel 25. januarja.

Kos je z zbiranjem zavezujočih ponudb do konca tega tedna poskušal prodati tudi proizvodni kompleks na zagorski lokaciji. Izhodiščna cena, ki vključuje tudi blagovno znamko Svea, je bila tokrat določena v višini 2,2 milijona evrov, varščina pa je znašala skoraj 115.000 evrov. Kot je povedal Kos, mu tega premoženja tudi tokrat ni uspelo prodati.

Prav tako je bila neuspešna tudi prodaja skladišča v Zagorju, izhodiščno ceno pa je Kos postavil pri nekaj več kot 523.000 evrih in varščino pri dobrih 26.000 evrov.

Kosu ni uspelo prodati kompleksa v Starem trgu pri Ložu
Neuspešna je bila tudi prodaja tovarniškega kompleksa v Starem trgu pri Ložu. Izhodiščna cena za to premoženje je bila določena v višini nekaj manj kot 856.000 evrov, varščina pa je znašala skoraj 43.000 evrov.

N. K., STA