fbpx

Po politično-medijskem pogromu socialistov nad podjetniki sedaj država z birokratskimi ovirami Akrapoviču prepoveduje zaposlovanje tujih delavcev!

Dolenjci so zgroženi – medtem ko so vsakodnevno priča navalu nelegalnih migrantov, od katerih nas davkoplačevalce oskrba vsakega stane kar 1.963 evrov, želi država zdaj Akrapoviču začasno prepovedati zaposlovanje tistih tujcev, ki pridejo v Slovenijo legalno zaradi dela. Po pogromu levičarski strank in medijev nad podjetniki so se nadnje sedaj spravile še državne institucije z birokratskimi ovirami. S takšnim odnosom do podjetništva bodo uspešne tovarne še prej selile proizvodnjo v prijaznejša poslovna okolja, kjer je podjetništvo cenjeno, lastniki pa so dobrodošli. 

Portal Moja Dolenjska poroča, da naj bi zavod za zaposlovanje inšpekciji za delo prijavil podjetji Akrapovič in Celina Plus. Celina Plus naj bi Akrapoviču posredovala tuje delavce, čeprav naj za to ne bi imela dovoljenja. Akrapoviču naj bi zato zdaj grozila celo prepoved zaposlovanja tujcev. Po poročanju Dnevnika so bili delavci iz Bosne in Hercegovine v Sloveniji premalo časa, da bi jih lahko agencija za zaposlovanje, tudi če bi imela dovoljenje ministrstva za delo, posredovala drugemu podjetju. Celini Plus grozi globa v višini od 10 tisoč do 125 tisoč evrov, Akrapoviču pa od 3 tisoč do 6 tisoč evrov. Še hujša potencialna sankcija pa je začasna prepoved zaposlovanja tujcev, saj podjetje Akrapovič nujno potrebuje varilce, večina teh pa je v Sloveniji tujcev.

Se z birokratskim nagajanjem levičarji želijo maščevati Akrapoviču?!
Podjetje Akrapovič je s Celino Plus sicer že prekinilo sodelovanje, njihove varilce pa naj bi zdaj sami zaposlili. Podjetje Akrapovič ima proizvodnjo v Črnomlju, po podatkih Ajpesa pa je Celina plus, mehanska obdelava kovin, zasebno podjetje iz Senovega. Kot kaže, so delovali tudi kot agencija za zaposlovanje, za kar pa niso imeli ustreznega dovoljenja. Podjetje je v lasti Jana Senice, ustanovljeno je bilo marca 2014. Vse skupaj postane sumljivo, ko se spomnimo, da je bil podjetnik Igor Akrapovič kritičen do slovenskega poslovnega, regulatornega in davčnega okolja, kakršnega so uspele ustvariti levičarske vlade, v tej smeri pa gre tudi trenutna vlada Marjana Šarca s svojim škodljivim koalicijskim sporazumom. Zato se upravičeno lahko vprašamo, ali gre pri tem za načrtno nagajanje znanemu podjetniku s pomočjo birokracije?

Foto: STA

Vse skupaj pa postane prav bizarno, ko pomislimo na dejstvo, da vlada migrante z Bližnjega vzhoda sprejema z odprtimi rokami, včasih jih na območje Dolenjske in Bele Krajine nelegalno vstopi tudi po več deset na dan. Ti migranti običajno nimajo namena delati, posamezen pa nas, davkoplačevalce, stane kar 1.963 evrov mesečno. Zato je takšno ravnanje države ob tem povsem nerazumljivo, ko gre za tujce, ki si želijo v Sloveniji na legalen način delati in tako za razliko od prenekaterih ilegalcev nekaj tudi prispevati v proračun!

J. Ž.