Slovenija plačuje davek zaradi montiranega procesa Patria in virantovanja v zadnjih desetih letih!

Foto: STA

Slovenke in Slovenci smo vsekakor plačali davek zaradi montiranega procesa Patria in virantovanja v zadnjih desetih letih, saj so plače in pokojnine zaradi tega 30 odstotkov nižje. Izgubljena leta pod vodstvom premierjev Pahorja, Bratuškove in Cerarja namreč niso prinesla ustreznih reform, da bi lahko Slovenija izkoristila svoj potencial in postala država, na katero bi lahko bili državljani ponosni.

V zgodnjih 90. letih, torej v času po osamosvojitvi, se je Slovenija soočila z izgubo jugoslovanskega trga. Leta 1993 smo prvič dosegli pozitivno gospodarsko rast, dve leti po tem pa se je ta občutno povečala in s tem dokazala slovenski gospodarski čudež. Uspešnost se je še posebej pokazala v času prve Janševe vlade, leta 2007 je namreč Slovenija po evropsko primerljivi metodologiji dosegla proračunski presežek v višini kar 0,5 odstotka BDP. S takšno proračunsko politiko je vladi Janeza Janše v prvih treh letih uspelo javni dolg znižati s 27,6 odstotka BDP v letu 2004 na 23,4 odstotka BDP v letu 2007 oziroma za 4,2 odstotne točke. Slovenija je imela tako med državami evro območja takoj za Luksemburgom drugi najnižji javni dolg.

Ob varčni in preudarni politiki je prva Janševa vlada sprejela tudi vrsto drugih protiinflacijskih ukrepov. Znižala je trošarine na najnižjo možno raven, izdatno je podpirala nevladne organizacije za zaščito potrošnikov, Urad za varstvo konkurence pa je intenzivno izvajal ukrepe za preprečevanje dogovorov med trgovci. Za več kot 4 odstotne točke se je znižala javna poraba, zelo skrbno pa se je nadzorovalo tudi cene javnih storitev. Ob zaključku mandata Janeza Janše so bile na trgu dela izredno ugodne razmere, stopnja brezposelnosti v Sloveniji pa je bila po metodologiji Mednarodne organizacije za delo (ILO) in Evropskega statističnega urada (Eurostat) v primerjavi z državami evroobmočja ena najnižjih. Občutno znižanje inflacije, nizka brezposelnost, proračunski presežek in nizek javni dolg so bili zelo dobra popotnica, ki jo je v času globalne finančne krize novi vladi zapustila vlada Janeza Janše.

Zgornji podatki kažejo, da se je v Sloveniji BDP od leta 2009 do leta 2016 povečal za 14,1 odstotka, kar je precej manj kot na Češkem, kjer je bila rast 27-odstotna, v sosednji Avstriji 27,9-odstotna, Slovaški 29,2-odstotna, Nemčiji 32,4-odstotna, Madžarski 38,2-odstotna, Poljski 38,2-odstotna, Veliki Britaniji 38,4-odsotna, Latviji 38,7-odstotna, Litvi 50,5-odstotna, Estoniji 51-odsotna in Romuniji 51,2-odstotna. Slovenija se ne bi smela primerjati z državami, kot so Hrvaška, kjer je bila rast 6,1-odstotna, Španija (6,8-odstotna) ali Italija (10,6-odstotna), še manj pa ji ne more biti v ponos, da je pred Grčijo, kjer je bil padec 25-odstotni.

Gospodarska rast k nam prišla z najmanj triletno zamudo
Sicer je res, da se slovensko gospodarstvo na krilih ugodne klime v EU in izvoza pobira, čakalne dobe v zdravstvu pa niso nič krajše, ravno nasprotno. Za luknjo v slovenskem bančnem sistemu in pranje milijarde evrov v največji državni banki NLB  še vedno ni odgovarjal nihče, saj aktualna vlada namesto s sprejemanjem ukrepov nadaljuje s kadrovanjem svojih privržencev. Gospodarska rast, ki jo trenutno beležimo v Sloveniji, je prišla k nam z najmanj triletno zamudo zaradi napačnega odziva na krizo v letih 2009 in 2010. Po besedah prvaka največje opozicijske stranke Janeza Janše je prav popolnoma nekompetentna vlada v tem zadnjem mandatu tista, ki je odgovorna za to, da je Slovenija zgolj na nekem jezeru, neki površini, kot čoln, ki gre pač tja, kamor piha evropski veter.

Janez Janša, predsednik SDS (Foto: SDS)

Glede na to, da je v Evropi konjunktura, glede na to, da je slovensko gospodarstvo v veliki meri izvozno – okoli 70 odstotkov, je šele moč tega vetra, ki je prihajala po tem evropskem morju, evropski površini, zagnala to gospodarsko rast. “Vse tisto, kar pa bi morali narediti sami oz. bi moral upravljavec države, kreator okolja, v katerem deluje gospodarstvo in v katerem živimo posamezniki, storiti v tem času, da bi se to tudi dejansko poznalo na standardu, v vaših žepih – tega preprosto ni bilo, pa tudi, da bi bila rast močnejša, hitrejša,” je jasen Janša.

Slovenija je v bolj neugodnih okoliščinah v mandatu 2004–2008 beležila višjo gospodarsko rast, imeli smo večjo zaposlenost, trikrat manjšo zadolženost in bistveno večjo rast osebnega standarda. V povprečju se danes trenutna rast pozna pri plači povprečnega Slovenca, govorim v povprečju, za okrog 10 evrov na mesec, kar je relativno zanemarljivo, opozarja Janša. Je bolje, seveda, kot stagnacija ali nazadovanje, je pa glede na odstotek splošne rasti in glede na potenciale to zanemarljivo. Zato kogarkoli srečaš, pravi, z izjemo redkih posameznikov – recimo teh šefov v javnem sektorju, ki jim je vlada najprej dvignila plače –, da te rasti ne občuti. In tukaj, v tej situaciji, je prvi del problema, ko je bistveno premajhen realen občutek te izboljšave, tega izboljšanja stanja. Drugi problem pa je, da običajno po takšnem “bumu” v evropskem gospodarstvu pride do ohlajanja, lahko tudi do krize. In glede na to, da se v tem času zgolj večajo tisti tvegani dejavniki, ki delujejo negativno v sami krizi, se lahko tega obdobja bojimo. V zadnjem času se je povečalo število zaposlenih v administraciji, ampak ne toliko v storitvenem delu javnega sektorja, temveč v administraciji. Na ta način se ustanavljajo novi uradi, agencije, povečuje se plače vodilnim, pri čemer je potrebno dodati, da gre za strošek, ki ni samo za eno leto – to je strošek, ki se vleče iz leta v leto in na ta način povečuje strukturni primanjkljaj.

N. Ž.

 • Jan Kovalski

  Tu je potrebno dodati še en podatek, ki se nanaša na zgornji graf: Države, ki so obkrožene z modrimi elipsami, so države, ki so uvedle enotno davčno stopnjo (EDS). Videti je, da so vse te države najbolj pri vrhu glede napredovanja. EDS je nekaj ob katerem omenjanju naši levičarji dobijo ošpice. EDS zelo poenostavlja davčni sistem, je bolj pregleden, bolj pošten, vsi so obdavčeni po enakem odstotku, torej spodbuja delo, zmanjšuje administracijo in nadomešča goro predpisov s katerimi želijo slovenski levičarji v nebesa. EDS je želela uvesti prva Janševa vlada, vendar je naletela na tako trdovratno, sovražno hujskajoče nasprotovanje, da je od tega odstopila. Afera Patria je po ocenah liberalcev prinesla za cca 4,8 milijarde posredne škode, kar kaže na to, da je levičarski režim pripravljen tudi uničiti državo samo, da bi se znebil opozicije in si zagotovil trajno oblast. Ruski model države.

  • Slovenka

   ”Ruski model države.”

   Če bomo nazadovali s tako hitrostjo kot zdaj, se nam bo nekega dne ruski model države zazdel čisto spodoben.

 • Božobožo

  Janša ne bo nikoli več predsednik vlade. S svojo politiko je zapravil vsako možnost za to.

  • čips

   Zato pa je stalnica v politiki. Vsi ostali so menjani in pozabljeni. GOOOO SDS

  • osa

   SAJ ni toliko pomembno ali je janša ali ni, pomebno je to noben NOBEDEN IZ leve opcije, ni tolkko sposoben, da bi janši segel do GLENŽNJA,
   Edino slovenčki volite pahorja, jankoviča,cmerar, šarca erjavca, kdo ga sprašuje, zakaj je v avstriji 3x večji zaslužek in 3x večji penzion, kdo morda si ti božo repe,…torej navedi ali boš vprašal karla zakaj nimaš 1000 € penziona ????” hahahahahahahahahahahahah”
   tudi katarina kresal je rekla; samo še dva dni nas loči, samo da ne bo JANŠA
   kje je kresal, kje je JANŠA

   • Franjo Trojner

    Sam menim, da SLOVENSKI ROD NE VOLI LEVIČARJEV!
    Levičarje izvolijo jugonostalgiki!

    • FireSnake

     tako je in te golazni je polno in še se koti…

  • Mojca pokraculja

   Useri se!

 • VERRZIFIKATOR

  Grega V. Rant

  DRŽAVLJAN VIRULANT

  Virulant, le kaj je to?
  Bolj po sili je anglizem,
  ki mu boter je cinizem,
  slišati ni prav lepo.

  Virulenten – nalezljiv,
  kužen je in pa strupen,
  preneseni pa pomen
  zloben, jedek, porogljiv.

  Virulenca samostalnik
  pač z enakim je pomenom,
  uporabljen tu z namenom,
  da potreben ni iskalnik.

  Virulant je virulenten
  neki bil sodržavljan,
  prav do vrha pripeljan,
  tam se kazal prepotenten.

  Je na državljanov listi
  bil zasedel prvo mesto,
  sam se vrgel je na cesto,
  ko zavladali so tisti.

  Tisti, ki so državljana
  ga umetno naredili,
  Gregcu zlobno prepustili,
  da se šel je partizana.

  Takega, ki temelj ruši,
  o korupciji razpreda,
  znajde se potem seveda
  kot plevel ves samcat v suši.

  Frcnili so državljana,
  iz demokracije hrama,
  kazen bodi mu osama,
  jeza pa duhovna hrana.

  Fant je z državljanov liste
  zdrknil čisto virulentno,
  kajpak prav nič prepotentno,
  zdrsnil še pred vzletom s piste.

  Virulentno kužen zdaj,
  nalezljiv je in grenak.
  Kje je tisti korenjak,
  ki ga pomnimo nazaj?

  Državljanstvo popackano,
  prepoznan kot virulenca,
  v javnosti je impotenca,
  kaj je fantu sploh še dano?

  Ves pepelnat, posušen,
  Gregca virulentnost daje,
  vse počel bi drugo raje,
  le da ne bi bil strupen.

  Državljan se izogiba
  mu premnog kot nalezljivcu,
  špecarju, bolezni krivcu,
  Gregec je zgolj majhna riba.

  Ko potreba se pokaže,
  večje ribe se igrajo
  z njim, ko ga za vabo dajo,
  naj si Gregec roke maže.

  Tu in tam se spet oglasi,
  malce cvili in zajavka,
  kakor miška, ki mijavka,
  kužek, bevska ki na vasi.

  Pričakuje spet plačilo,
  a denarja vse bolj manjka,
  zanj je le kaj iz ostanka,
  ko izpolni naročilo.

  Ta podoba državljana,
  virulentna kreatura,
  slaba je karikatura
  v kotu zadnjem, neprodana.

  • Olga_10

   …, vedno je in bo podgana!

 • Franc Šink

  Pošteno bi bilo da bi tukaj omenili tudi Bajuka!

  • Amerikanc

   Ali je Bajuk kriv, če si delnice NKBM držal v štumfu ?! jaz sem jih pravi čas prodal in odšel v Ameriko.

   • Franc Šink

    Ne ne nisem tega mislil.Temveč da je bil takrat minister za finance in da je dobro delal.

    • Amerikanc

     Se mi je res čudno zdelo, zakaj bi kritiziral finančnika leta v EU.

 • Amerikanc

  Kaj lahko naredi “neumen” narod iz države, se lepo vidi na primeru Francije, Švedske,,…Venezuele, Kube,..Slovenije.

 • Franjo Trojner

  Štajerce že mineva potrplenje, če ne bo za bit, bomo pač hrupno odšli.

  • test

   vas je mag. brscic lepo imenoval „novodobni idioti“ jaz pa dodajam se konjusarji, ali drugace, ko inzenir dela za placo proizvodnega delavca, medtem pa si domacini delijo pozicije in izplacujejo 2x vecje place.

   • test

    govorim seveda o telebanckih z MB in MS registracijami, ki vsak dan pendlajo preko meje v graz in nazaj :))

 • francelj3

  Če vam je všeč ali ne, gospod Janez Janša ostaja edini Slovenec, ki je sposoben in primeren za opravljanje funkcije predsednika vlade. To je dokazal obakrat, ko je to tudi postal.

  • učko

   V Sloveniji nikoli niso bili cenjeni tisti, ki znajo delati, ki so sposobni in marljivi. Tukaj je še vedno najbolj pomembno da si “naš”. Janša pač to ni in za to je cenjen toliko kot je. Bolj kot je nekdo ki “ni naš” sposoben, bolj ga režim pljuva, kar je logično.

   • francelj3

    Ne gre samo za to. Slovenski upokojenci npr. raje glasujejo za Rjavca, ki jim pospešeno znižuje pokojnine, ki jih ima za socialni transfer, kot za g. Janšo, ki jim je v prvem mandatu zvišal pokojnine za 26 % in jih ima za zaslužen dohodek. Z drugo besedo, vse kaže, da so Slovenci res nadpovprečno bedasti.

    • Brutus

     Srbi bi temu rekli, da smo ”talentovano glupi”……

     • Olga_10

      Res smo glupi totalno, če živimo Šerbedžijo, Balaševiča, jugo oficirje in ostale Srbe (dve Svetlani, Spomenko, Laro, …)!

   • Goran Hvala

    Pa sej je “vas”…a za vas je kej drugace?..kdor ni “vas” je cefutar itd…tak da kak ti pricakujes od drugih nekaj kar sam nisi sposoben…a to je tipicna janseviska logika…

  • Janez

   Ja itak, drugič so ga odnesli ven zaradi korupcije. Res super predsednik.

   • francelj3

    Dajmo tole razčistiti. Zaradi kakšne korupcije? Če je komisija za pospeševanje korupcije v sodelovanju s skorumpiranim sodstvom proti njemu izvedla državni udar, je korupcija očitno njun problem, ne njegov.

   • sodnikisozločinci

    Točno tako, zaradi skorumpiranih sodnikov in tožilcev so ga odnesli ven. Res super pravosodje. Dobro, da ga niso pobili s krampom in vrgli v brezno, kot so to počeli njihovi jamski vzorniki.

  • Božobožo

   Res je super, še z vsemi strankami se je skregal. Model še legalnega kredita ne zna najeti.

   • francelj3

    Drugi pa svojih koruptivnih kreditov, ki jih “znajo” najeti v komi-bankomatu NLB, nikoli ne vrnejo…

    • Goran Hvala

     A niste rekl da je nlb njihov bankomat…ce je njihov kaj bi potem vracal…razn ce ni njihov potem se vraca…tak da kej je zdej?..njihov al ne?

   • totex39

    Človek, ki je pameten ne more skupaj z norci in ga taki tudi ne morejo razumeti.

 • sloustava

  TOCNO!! Virant je neverjetno zlo slovenstva. Zakaj? Kako je mogoce, da en tip, ki se ima za Slovenca, le-tega tako sovrazi, da ga hoce uniciti! In vendar nikoli v vsem svojem bednem zivljenu, pa ce tip dozivi 120 let , ne bo niti priblizek intelektu, pameti in ljubezni do domovine, kot jo izkazuje g. Drzavnik Jansa! Niti priblizek, bo pa za vedno zapisan kot maloumnez slovenstva!

  • Goran Hvala

   Zvenis kot pravi fanatik…g.Drzavnik Jansa….;-)…

 • antimur

  Ko sta se dogodila Patria in zahrbtni ter pokvarjeni Virant, je bilo jasno, da Slovenija s svojo kučanistično politiko drvi stran od demokracije. Patria je bila tako nizkotno in umazano dejanje Kučana in njegove golazni, takšna zločinska dejanja so sposobni nad svojim narodom počenjati le nasledniki zločincev, ki so zverinsko mučili in pobijali drugače misleče sonarodnjake.

  • Goran Hvala

   Mal cudno s to patrio…po celi evropi skor so mel papirje kdo in kako…sam pr nas ne…;-)

   • VIKTORE

    Zakaj se ta zgodba edino v Sloveniji ne more zaključiti ?Bi lahko to pojasnilo US,oz. tisti sodniki, ki so to izforsirali ? Vsekakor e zadeva zelo čudna…

    • tohuvabohu

     Zakaj? Ni se smela! Raje so jo pustili zastarati. Razumeš, buček? Vidim, da ne.

  • VIKTORE

   kaj pa odkritje avstrijskega bančnika ? Je to tudi imišljena zgodba proti Velikemu heroju ?

 • črnaovca

  No ja JAnez pozablja na marsikaj tudi na to da sam v 4 letih vladanja kljub pobudam ni izvedel nobene pametne reforme nas je pa poštneo zadolžil.

  • xtc

   Zelo malo nas je zadolžil.glavni zadolžilci so J Drnovšk(tega si verjetno mislil),Pahor,AB,Cerar 95% pufov je nastalo pod njimi in vse bančne luknje so skopali levi,zato skrivajo dokumente na vse načine ,ki bodo razkrili kako ss šef CK ja in levi glavedžine hodili na NLB komandirat komu mora uparava dat pufe.

 • althar

  Dober in argumentiran članek.

  Problem je le v tem, da so socialisti ljudem leta in leta prali možgane, tako da ne znajo več zaznavati okolice z razumom, pač pa le še s čustvi. Zato ima na volilno telo bistveno večji učinek slika bradatih imamov, ki vpijejo po Evropi, kot s podatki podprt prispevek o počasnem socialističnem ekonomskem samomoru. Žal.

 • VERRZIFIKATOR

  Novinarju na MMC, ki piše danes o Patrii

  M. M. C.

  LE KAJ OKLEPAŠ SE?

  Le kaj oklepaš se laži novinar?
  povej o Jurčku vendar nam slikarju,
  o podkupnini, žaltavem denarju,
  ne bodi tak pokoren hlapček, slinar.

  Povej o tem, kar tu je idiotsko,
  pa raje pred ljudmi nesrečno skrivaš,
  resnico pod preprogo zgolj porivaš,
  je to vedenje tvoje patriotsko?

  Povej in sence svoje se ne ustraši,
  saj nimaš se zakaj je revež bati,
  te znajo itak vsi ustrahovati,
  posebej tisti, ki jim praviš naši.

  Le kaj oklepaš se laži novinar?
  Povej nam o slikarju že resnico,
  pokaži še na kakšno nam tatico,
  izdaj, kdo bil je zraven mrhovinar.

  Smo mislili, da ti si naš oklepnik,
  resnice ki se vedno bo oklepal
  in ne laži samo vse dni naklepal,
  da pravijo zato mu pač podrepnik.

  • Soave

   Ker naklepa nekaj slabega, se pač oklepa laži.

 • Goran Hvala

  Men google pravi drugace…

  • xtc

   Odštekaj tvoj Moorgloogle in Mooscovgogle in spreglej.

   • Goran Hvala

    Sej sm preklopu na jajogoogle…

  • Morala

   Brez googla vam ne gre…

   • Goran Hvala

    Sej vazno da vam…pravim slovencem….:-)

  • Vojteh Dovč

   men pa JANSHA

 • lili pili

  Sta pa virat in njegov tast miha brejc svoj cas bila najblizja sodelavca dr janse dokler se niso skregali…

  • Franjo Trojner

   Leve/rodeče nespodobne in nesposobne komunajzere pač nea smemo voliti, toti nas ja bojo z davki čisto dol zažrli!

   • lili pili

    Se strinjam in dodajam tudi bivse komunjare ne volit . Enkrst komunist vedno komunist, gate lahko zamenjas oprane glave pa ne…..

 • xtc

  Virant in Kahla ,dva glavna nasprotnika prodaje NLB v JJ jevi koaliciji,tud Šušteršič je nekaj mutil.

  • Vojteh Dovč

   samo da ni JANSHA bil zraven

 • Rotar Jakob

  KURĆAN ŽE 70 LET IZVAJA ZLOČIN NAD KZ SLOVENISTANOM V REZERVI Z STALNIMI SABOTAŽAMI DA PREPREČI PREOBRAT V DEMOKRACIJO!

  • Vera

   Ne me narobe razumet, toda Kučan kot otrok ni mogel biti od leta 1947 še v politiki . Res pa je, da je najbolj delaven zdaj , ko je že kar lep čas upokojen . On še vedno ohranja ” tekovine revolucije “.

   • Capi

    Pač napiše se tako, ne bit pikolovski………..Ja, zdaj ko je v penziji, ima dost časa, da se posveti samo enemu cilju…….jebat domoljub slovenski narod

 • Iva

  MEDIJSKI INŽENIRING (od Depale vasi do Patrie) PROTI Janezu JANŠI,
  EDINEMU organizacijsko sposobnemu nasprotniku udbomafijske nomenklature (old&joung boys) )
  je zaradi medijev, FDV opranih in kupljenih glav F571 in tajkunskih medijskih lastnikov (kapitalistov), članov Kučanovega F21,

  uspel funkcionalno nepismeno množico na volitvah preusmeriti na nove obraze – marionete stare nomenklature (udbomafije).
  Predvolilna soočenja bodo MEDIJI minimirali, da se ne bi razkrila beda, neznanje in nesposobnost političnih predstavnikov vladajoče leve opcije s strici v ozadju!

 • Vojteh Dovč

  eden mora plačat to lopovščino—
  -proklet Virant titi — sem že mislil da bo gdo JANSHO porinil v to sranje

 • milanček

  virant je buzerant, mafija ga ima na povodcu in mora delati, kot mu ukažejo! Poleg tega pa je še motena oseba!

 • Anton

  za Viranta sem že pri pričetku njegovega Virantovanja aktivno pisaril, takrat še ni bilo nove24tv, na mmc-ju, da gre za kučanovega krta in temu se je v prihodnje izkazalo, da sem imel še kako prav. Sicer pa kdor je podrobneje prebral njegovo življensko agendo, je lahko razbral iz katerega gnezda omenjeni tič izhaja!

  sarkazem press

 • res grdo da je avstrijski bančni uslužbenec obvestil organe namesto da bi tiho izplačal denar, grdo od njega. In tako se je rodila patrija.

  ” Uslužbenec Emil Czernetz je sumljive transakcije namreč opazil. Nakazilo je zavrnil, trojico pa prijavil uradu za preprečevanje pranja denarja. ”

  http://www.sanje.si/images/dela/v_imenu_drzave_3.del_patria.pdf

  .

 • Vince Blake

  Če je Virant najhujše, kar se nam lahko zgodi, potem še ni tako hudo. Jaz krivce bolj kot v Virantu vidim v LDS-u in vsih njegovih kasnejših klonih. Ravno njihovo ritolizenje s podivjanim bankirskim crony kapitalizmom, ki je prevladal nad zdravim podjetniškim kapitalizmom nam je povzročilo največ škode.

 • Smrt Janšizmu in Janšistom

  Še dober, da je Fuhrer mel Viranta, da se to ni zgodil. Aja ups, ga je. :D

  • Olga_10

   Murglski Fuhrer! Seveda komunisti=nacisti! Kučan=Hitler!

 • Olga_10

  Janša in SDS sta nevarna komunistom in njihovim privilegijem, zato poskušajo Janso z lažmi in podtikanji ustaviti! 200 političnih procesov, ki so vsi padli, pove vse!
  Virant je, tako kot Ljudmila Murglska in Šarec Murglski, le Murgleonejev plačanec in izdajalec Slovenije! Fuj!

  • Slovenka

   Dodaj še Tonina in dobiš grobarje Slovenije.

   • žogica

    Pa Ivana Janeza…

    • Olga_10

     Se bojite za privilegije? Tika taka…

     • žogica

      Za kakšne privilegije Olgica, daj mi ti povej.

 • milanček

  Virant, a si ti rito pik, ali samo ritka? S šarcem bi bila super eleganten buzerantski par!

 • žogica

  A Virant, pa saj ta je vaš…..

 • Olga_10

  Virant ni vreden, da ga zemlja nosi! Izdajalec!

  • žogica

   Saj še hodi…

  • Slovenka

   Na srečo ga ne nosi zemlja slovenska. Naj ga imajo drugje, če ga hočejo imeti, in k vragu z njim.

   • žogica

    Tako je, če ga vi nočete !

   • Miroslav

    Izdajalec rušil je Janševo drugo vlado zato pa smo tam kjer smo sramota vsi so nas prehiteli revščina je še naprej nam kradejo in ne vedo nič se ne spomnijo banda komunistična.Virant si je nabral denarja v prvi Janševi vladi in njegov tast Brejc so spizdili iz Janševe stranke in pobrali vse kar se je dalo.Dragi Virant ti si kriv za stanje kakršno je v tej državi zato se spelji da te ne vidimo več v politiki.Izdajalec Slovenskega naroda.

 • skorpijon93

  po osamosvojitvi je bilo vse veliko boljše kot danes, nismo bili visoko zadolženi, nismo imeli težav z revščino ali izseljevanjem prebivalstva

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!