fbpx

Solastnik Kamenkrasa pove Mescu, kar mu gre: “Ko boste vi in vam podobni enkrat v življenju vložili svoj denar, ustvarili eno delovno mesto in prispevali s svojim delom v državno blagajno, boste imeli pravico obtoževati delodajalce in lastnike!”

Slika je simbolična. (Slika: PrintSCreen/YouTube)

“Verjemite, podjetniki, lastniki in delodajalci bodo še naprej ustvarjali dobiček, ustvarjali nova delovna mesta, polnili državno blagajno navkljub g. Mescu in njemu podobnim. Kdo je on, da si dovoli žaliti in obtoževati vsevprek?” je na svojem Facebook profilu zapisal Simon Zavadlav, direktor in solastnik Kamenkrasa iz Opatjega sela.

Njegov zapis objavljamo v celoti:

“Ko sem v podjetju ponudil zaposlenim deleže po polovični ceni, kot sem plačal jaz, ni hotel nihče kupiti!? Odgovor vseh je bil enak: ‘Nismo vsi tako pogumni in neumni, da bi vlagali svoj čas in denar v podjetja.’

Dobiček si delimo vsi zaposleni, izgubo pokrivamo lastniki?! Če podjetje iz objektivnih razlogov propade, vsi izgubimo službo (lastniki in zaposleni), premoženje in vse prihranke, vložene v podjetje, ki je zagotavljalo delo in plače vsem, pa izgubijo samo lastniki. Če delavcu kaj ne paše, lahko stavka, kaj pa lastnik? Ko bo enkrat nekaterim jasno, da brez dela ni jela in da brez vlaganja ni dobitka, bo tako, kot je. Ko bo g. Mesec, in njemu podobni, enkrat v življenju vložil 1 € svojega denarja, ustvaril eno delovno mesto in prispeval 1 € s svojim delom v državno blagajno, bo imel pravico komentirati in obtoževati delodajalce in lastnike podjetij.

Verjemite, podjetniki, lastniki in delodajalci bodo še naprej ustvarjali dobiček, ustvarjali nova delovna mesta, polnili državno blagajno, navkljub g. Mescu in njemu podobnim. Kdo je on, da si dovoli žaliti in obtoževati vsevprek? Naj objavi, kakšno plačo prejemajo on in njegovi sodelavci, kdo jim jo plačuje in kakšne bonitete uživajo! Naj objavi svoje premoženje in kako ga je dobil? Naj objavi, koliko delovne dobe ima in kaj je do sedaj koristnega storil za to državo. Naj pove, koliko lastnega denarja je do sedaj doniral za pomoč potrebnim. Jaz osebno in moje podjetje smo v 28 letih donirali, podarili, sponzorirali več sto tisoč evrov prostovoljno kot družbeno odgovorni in še jih bomo. Ljudje, šport, kultura, humanost potrebujejo konkretno pomoč in ne populizem, kot ga izvajata g. Mesec in njegova Levica.

Pa še o migrantih. Ko bo g. Mesec ali kdo drug iz levice sprejel prvega migranta na svoj dom, potem bo imel pravico obtoževati in nam vsiljevati svoja prepričanja.

Zelo me žalosti, ko prebiram nekatere komentarje ljudi, ki žalijo vse počez in je za njih vsak delodajalec, privatni lastnik tajkun, lopov in še kaj. Ja, kje bi pa delali, če ne bi bilo podjetij, tovarn? Zakaj ti kritiki sami ne odprejo podjetja, vložijo svoj denar, čas in še kaj ter zaposlijo sebe in sebi enako misleče? Ja, potem pa bi lahko to podjetje podarili zaposlenim ali družbi, kot sami predlagajo in celo zahtevajo po prepričanju levice. Dovolj imam vseh teh nakladaj in populizma. Gremo delat, da bo denar za davke in plače g. Mesca in njegove Levice. Nisem strankarski človek in vedno sem in bom podpiral vse dobre ideje, ne glede na to, s katere strani prihajajo.”

demokracija.si