fbpx

T-2 ni več v stečaju: Dolg bodo poravnali do konca leta 2021

Vir: STA

Ustavno sodišče je po pritožbi večinskega lastnika, družbe Garnol, ponovno razveljavilo sklep Višjega sodišča v ljubljani iz marca 2016 o začetku stečajnega postopka družbe T-2. Stečaj podjetja je tako dokončno sutavljen, poslovodstvo pa bo namesto stečajne upraviteljice prevzel Jure Valjavec.

Iz podjetja Garnol, ki je lastnik T-2, so sporočilli, da je poslovanje tretjega največjega telekomunikacijskega operaterja v skladu z načrtom, ki je bil izdelan in potrjen med prisilno poravnavo, kar pomeni, da za stečaj družbe T-2 ne obstajajo nikakršni ekonomski razlogi. Družba je torej solventna in posluje z dobičkom, svoje obveznosti pa bo do upnikov, glede na višino dolga, ki ga ima T-2, v celoti poravnala do konca leta 2021. Ustavno sodišče je sicer v svoji odločbi opozorilo na hude posledice, ki so nastale, ker je bilo lastnikom T-2 onemogočeno upravljanje in to pomeni kršitev ustave, poroča Siol.net. Sicer pa bo posle od stečajne upraviteljice po letu dni spet prevzelo poslovodstvo z Juretom Valjavcem na čelu.

Okrožno sodišče v Ljubljani je poslalo T-2 v stečaj že leta 2015, kljub temu pa je podjetju Garnol uspelo ostati večinski lastnik. Stečaj te družbe so leto pred tem zahtevali upniki na čelu z Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki imajo do tega telekomunikacijskega operaterja več kot 100 milijonov evrov vrednih zahtevkov. Poleg tega pa se na sodišču potegujejo tudi za lastniški nadzor nad to družbo.

M. S., STA