Ali Vida Žurga ob nastopu funkcije članice uprave Telekoma ni izpolnjevala niti formalnih pogojev?!

Vida Žurga (Foto: STA)

Prijateljica in sodelavka Damirja Črnčeca Vida Žurga že dlje časa razburja javnost, zaradi okoliščin, v katerih je bila imenovana na mesto članice uprave Telekoma Slovenije. V svojem življenjepisu, ki je objavljen tudi na spletni strani družbe je zamolčala vsaj eno podjetje, ki je končalo v stečaju, prav tako pa tudi status samostojne podjetnice. Žurga ne izpolnjuje niti formalnih zahtev v skladu s statutom, manjka ji namreč vsaj 5 mesecev vodstvenih izkušenj, pa tudi sicer je v tem kontekstu dvomljiva ustreznost vodenja majhnega računovodskega zavoda. Žurga je sicer zadolžena za Telekomove medijske hčerinske družbe TSmedia in Antena TV SL, kjer je pod njenim vodstvom direktorsko mesto prevzel obramboslovec brez dneva izkušenj v medijih Roland Žel.

O osebni prijateljici in poslovni partnerici Damirja Črnčeca ter članici uprave Telekoma Slovenije Vidi Žurga prihajajo na dan nove in nove informacije. Kot navaja portal Požareport, je pri pregledu javno dostopnih podatkov vidno, da je Žurga v svojem uradnem življenjepisu, ki je objavljen tudi na spletni strani Telekoma Slovenije zamolčala vsaj eno svoje podjetje, ki je končalo v stečaju, prav tako pa tudi status samostojne podjetnice.

Žurga naj ne bi izpolnjevala formalnih pogojev za člane uprave
Žurga naj ne bi izpolnjevala 2. alineje 19. člena Statuta Telekoma Slovenije, ki predvideva, da bi moral član uprave imeti vsaj pet let izkušenj na vodstvenem položaju, ob nastopu funkcije ji je namreč manjkalo vsaj pet mesecev na čelu Zavoda za revizijo in računovodstvo, ki ga Žurga navaja kot edino referenco v svojem formalnem življenjepisu. Direktorica je tam namreč postala 20. junija 2014, funkcija pa ji je prenehala 17. januarja letos. V skladu z omenjenim členom Statuta je prav tako dvomljivo, v kolikšni meri vodenje manjšega računovodskega zavoda izpolnjuje pogoj “vodstvenega položaja”. Člane uprave sicer imenuje in razrešuje nadzorni svet, ki ga vodi Barbara Kürner Čad, v času imenovanja Žurge pa ga je vodila Lidia Glavina. Prav na nadzorni svet odgovornost za imenovanje Žurge prevaljuje Slovenski državni holding.

Foto: STA

Obramboslovec brez dneva izkušenj v medijih se je pod Žurgo zavihtel na vrh TSmedia in Antena TV SL
Kot smo na Nova24TV že poročali, je Žurga pri Telekomu Slovenije med drugim zadolžena tudi za hčerinski družbi TSmedia in Antena TV SL, ki upravljata s televizijo Planet TV in spletnim portalom Siol.net. Veliko pozornosti je tam vzbudilo imenovanje novega direktorja omenjenih hčerinskih družb Rolanda Žela, sicer pred tem zaposlenega na Ministrstvu za obrambo. Ta pred nastopom direktorske funkcije ni imel nikakršnih izkušenj z mediji, ima namreč le izkušnje s področja obrambe, a na medijskem področju se lahko preizkusi brez tveganja, da bo ostal brez službe. Na MORS mu namreč miruje delovno razmerje za čas mandata na vrhu omenjenih družb oziroma najkasneje do 31. avgusta 2023. Žel na funkciji po vsej verjetnosti prejema bajne zaslužke, kot so poročale Slovenske novice je njegova predhodnica zaslužila 12 tisoč evrov mesečno, od tega za vodenje TSmedia 9 tisoč evrov, za vodenje Planet TV pa dodatno še 3 tisoč evrov mesečno.

Na objavo članka so se oglasili tudi iz Telekoma Slovenije, ki so zapisali, da je “v objavi, ki je javno dostopna na povezavi http://seonet.ljse.si/default.aspx?doc=SEARCH&doc_id=68504, pojasnjeno, da je Vida Žurga ob kandidaturi za mesto članice uprave Telekoma Slovenije izpolnjevala vse formalne pogoje, ki izhajajo iz statuta družbe. Njihovo ustreznost sta pred imenovanjem na nadzornem svetu preverili tudi agencija za iskanje in selekcijo kadrov ter strokovna služba Telekoma Slovenije. Rolando Žel pa je bil na mesto direktorja družbe TSmedia in na mesto generalnega direktorja družbe Antenna TV SL imenovan skladno z uveljavljenimi postopki in izpolnjuje vse pogoje, ki jih opredeljujejo interni akti”.

Rok Krajnc

 • Beli Sneg

  Zakaj pa bi se držali zakonov in pravil? Če je lahko Marjan s popravci, z izkušnjami zabavljača, predsednik vlade, no potem so tudi za druge odprta vsa vrata. Odpira jih Serpentinšek na široko, samo da nisi v taboru z JJ, zaželjeni tudi vsi tisti, ki so mu obrnili hrbet. Kako značilno za slovensko majhnost, ljudi brez hrbtenice, polnih frustracij in občutka večvrednosti. In taki so kot drek priplavali na površje. Butalci so pa z nezanimanjem, ignoranco in bukavostjo k takemu stanju pripomogli.

 • Ivan Ivanovič

  To sodi v ženske kvote. Ni važno kaj zna, samo da je ženska in seveda naša.

  • fon johan

   Eden se pise SELJAK drugi pa JELACA z mekim c

 • AlojzZ

  Dokler davkoplačevalci rešujemo zavožena podjetja, bo cvetela negativna selekcija! Če komu to ni všeč, naj na sledečih volitvah krepko razmisli, koga bo volil.

 • Ryuk

  Škoda, ki jo je ob blokiranju prodaje Telekoma povzročil veber, še kar raste.

 • Šiški padobranac

  Za koga bi pa poskrbel, če ne za svojega v državni firmi, LU, JU in DU? Bog je najprej sebi brado naredil.

 • Nata

  + + + + + + ZA CRKNIT !!!
  Izgleda , da tudi njim zmanjkuje ljudi, ki bi bili pripravljeni za njih stopiti v prve vrste.
  Potem pa takele srteljajo. Ljudje Božji, sedaj je pa že vse tako očitno, da se boste morali malo bolj posvečati branju desnih portalov in revij !!
  Saj v levičnih časopisih vlada molk !!!

  http://drzavljank.si/post/501275/enakopravni-v-molku-kolektorska-demokracija-

 • Olga101

  Take laže obvladujejo iz Murgl!

 • xtc

  Težava je ,da bo treba sleje kot preje dokumente na dan-tam pa pride resnica.