To je drugi najbogatejši Srb, ki na veliko kupuje v Sloveniji, znašel pa se je tudi v spornih dokumentih

Foto: Youtube

V ‘Panamskih dokumentih’ se je zaradi sumljivi bančnih transakcij poleg svetovnih politikov in športnikov znašel tudi drugi najbogatejši Srb, Miodrag Kostić, ki pogosto investira tudi v Sloveniji. Njegova največja investicija do sedaj je bil nakup luksuznega hotela Kampinski Palace v Portorožu. 

Sumljiva nakazila
Miodrag Kostić si je neslavno omembo v objavljenih dokumentih prislužil z nakazilom, ki ga je izvedla “off shore” družba “Kelt asset management” iz Paname na transakcijski račun “Venturer Management AG”. “Venturer Management AG” ima transakcijski račun na banki AIK, ki naj bi jo Kostić kontroliral. Izvedeno nakazilo je bilo vredno 368 tisoč evrov.

Preko AIK banke je bil opravljen tudi nedavni nakup hotela Kampinski palace. Družba “Agri holding AG” je za 25 milijonov evrov je kupila 100-odstotni delež družbe “Istrabenz hoteli Portorož”, ki s hotelom upravlja. Kupil je tudi 13,86-odstotni delež v Gorenjski banki.

Z Gorenjsko banko in Istrabenzom je povezan tudi Matej Narat, nekdanji izvršni direktor SKB-ja in član uprave NLB-ja, v času, ko je slednja podeljevala sporna bančna posojila. Kasneje je postal član kranjske Save d. d., od februarja 2016 pa je bil imenovan v upravo Istrabenza, a je še pred nastopom funkcije odstopil.

Kostićeve lovke
Finančni strokovnjaki Kostićevo vrednost ocenjujejo na približno 520 milijonov evrov. V lasti ima holding MK Group, ki posluje pretežno v kmetijskem sektorju in ima v lasti številne tovarne sladkorja, skladišča, kmetijske in industrijske obrate. Ob vsem tem investira v bančništvo, nepremičnine in turizem, ena izmed teh investicij je tudi portoroški Kampinski Palace.

Ž. K.

 • dr Janez Sveti

  Kako pridno je delal in šparal, da je toliko prihranil.
  DR Janez SVeti ni tako bogat

  • Vera

   Po moje nihče ne more priti do velikanskega bogastva na pošten način ! ! !

   • soc

    Ne bo držalo. Kje so goljufali Microsoftovi, Oraclovi, Appleovi in Facebookovi milijarderji, Elon Musk?

    Na naši primitivni Jugo ravni pa seveda podpišem.

    • Vera

     Kdor pošteno plačuje svoje zaposlene , plačuje vse davščine, ne more biti multimiljarder ! ! !

     • soc

      Pogled Marxa, Engelsa in kominterne. Kdor ima res briljantne ideje in nove tehnologije, v normalnih državah Zahoda in Daljnjega vzhoda zlahka obogati. Stotine, tisoči ljudi vsako generacijo.

      Zgodba o plačevanju zaposlenih v takih inovativnih podjetjih je absurdna, saj so ponavadi stroški dela v inovativnih firmah na ravni <10%, potrebujejo pa predvsem izjemno sposobne uslužbence, ki zanesljivo dobijo več v žep kot drugod.

      Neplačevanje davščin v državah, iz katere izhajajo skoraj vsi tovrstni superbogataši, bi njihovo pravljico v letu dni spremenilo v moro.

      Ponovno, prosim: ruski, kitajski, ex-YU bogataši nimajo nikakršne zveze s tem.

     • dr Janez Sveti

      Seveda pa imeti svetovalce, ki javno svetujejo, kako plačat čim manj davkov, ni bogokletno ampak pametno. To je kapitalizem. Tam tudi pričakujejo,da boš daroval v dobrodelne namene in ti to seveda odštejejo od davkov! Socialisti tega ne poznajo.Oni smo vzamejo, kolikor potrebujejo,oziroma se jim zdi ,da potrebujejo, tudi če zaradi tega vir njihovih davkov propade. .
      DR Janez Sveti logik

     • soc

      Z drugimi besedami in v lažje razumevanje. Če bi iznašel način, kako podeseteriti učinkovitost konverzije sončne energije, sem v petih letih najbogatejši človek na svetu, moja tajnica bi izgledala kot Monica Bellucci v mladih letih in bila podobno plačana, vseh dvajset zaposlenih raziskovalcev bi imelo letne plače milijon+ €, šofer 50.000 in tako dalje. Z nasmehom bi oddvajal državi (zanesljivo ne slovenski), kar bi po zakonih od mene pričakovala.

      Tako pa smo na realnih tleh. Prej naštetim možem ne zavidam, nasprotno, čestitam jim za prispevek k razvoju Človeka in jim privoščim vsak evro.

     • pokvarjeniSvet

      povej mi pol je tiskanje denarja v FED (ustvariti iz nič) in ga posojati za visoke obresti kapitalizem svobodni trg ali goljufija vsiljena z monopolom in z vojsko ?

      mene to spominja na marksizem in na marksovo manifestacijo kjer ima nekdo vsesplošni monopol in se ima za samooklicanega voditelja ljudstva…da bi on drugim komandiral kako in kaj…če se ne obzorju pojavi konkurenca…se jo na lepi ali grdi način uniči, za vsako ceno, ne glede na posledice

     • soc

      Glej, kolega, kot sem ti že nekajkrat napisal, imam težavo z debatiranjem s FDV stališči, pa če mi jih prodaja nekdo, ki igra vlogo antisemitskega desničarja, ali pa kak profesor sam. Poskusi še enkat prebrati moje sporočilo in repliciraj nanj, če ga razumeš in se z njim ne strinjaš. S tvojim večnimi non-sequitur obhodi in provokacijami pa se mi vsaj v nedeljo ne da ukvarjati. Hvala Bogu si vsaj Žide danes zanemaril.

     • pokvarjeniSvet

      FDV uči da je komunizem/socilizem dober sistem….in to pomeni da s tem podirajo FED, ker komunizem je si celo večnost jemal kredite od FEDa

      ustanovitelji FEDa so ustanovitelji boljšvizma/marksizma/komunizma/socializm. Tako da bolj daleč v temo nebi mogel brcniti da razlikuješ FED in komunizem…ustanovitelji so isti. zato ni pričakovati drugega kot to da je oboje zlo in banditstvo, kapiš !!

      FDV so bleferji, usegliharji ko se gre za privatni kapital, bluzači, nakladači so večinom delomrzneži in paraziti.

      tako da pazi koga ti označuješ za FDV-jevca.

     • pokvarjeniSvet

      FED je glavni fianancer delomrznežev in bleferjev ala FDV, kje oni najamejo kredtie plačat pa moramo ostali ki delamo !! toliko v vednost preden me obtožiš FDV-jevstva !!!

     • tramal

      Ravno ti dvoji so najbolj pokradli svoj narod,zato pa je tam sedaj največ miljarderjev.

     • karlina

      Točno in še kako zelo res.

   • dr Janez Sveti

    (Izmišljeno)
    Če kupim pistacije v Iranu za 1€/kg, jih pripeljem v Slovenijo, zapakiram v vrečke po 150g in prodajam vrečko za 1,5€, sem pošten ali baraba?
    DR Janez Sveti grosist

    • Peter

     Oh, poštenost je odvisna od masičesa drugega, česar v tvojem enostavnem poslu ne omenjaš. Koliko si jih zato, da lahko kupiš pistacije za 1 E, spravil s poti (tako ali drugače), koliko si jih podkupil zato, da je transport in carina in vsi dobički 0.5 E, kje si dobil denar za investicijo (na črnem trgu od mafije po oderuških obrestih ali v NLB brez vračila), koga vse si peljal na lep dopust, zato, da ti prodajaš v Sloveniji in ne kdo drug…

     • Peter

      Ali, kot pravi Zoki, kupim po 100, prodam za 130 od tistih 13 procentov pa zlo teško žvim, de.

     • indijanka

      Zanimiva matematika. Sicer pa res težko živi. Rad bi bil Don Zoki. Pa mu ne uspe. Zdaj mu načrte rušita sinova. Mogoče mu bo šlo z vnuki lažje.

     • Peter

      Odkar je gledal Sopranote, ne more spati. Mu gre na živce, da je bil un bolj pregnan, no.

     • indijanka

      Če ma pa butasta sinova. Pol pa nima brainstorminga doma. Meni se na primer gabi. Ne spreletava me srh in nisem prevzeta od njegove moči.

     • Peter

      Nima butastih sinov, no. Odkar je Juretu kupil maturo, mu gre samo še na bolš, de.
      Ide mi u životu, ide mi…

     • indijanka

      ..en slabših nakupov..zakaj bi jo pa on sploh potreboval? tole pa ni rock komad..no jst poslušam tole :) https://youtu.be/fvQpnkIJ4ww

     • dr Janez Sveti

      Zakaj se vi s tem ne ukvarjate:

      -nimate kontaktov
      -nimate jajc
      -nimate sredstev
      -nimate znanja
      -vse od naštetega
      Peter ni vštet.
      Takole bom povedal. Večina ljudi, ki nimajo veliko, vendar imajo zelo velike želje, se izgovarja, na podobne “probleme”. Niti eden, pa niti poskusi ne.
      Najraje sedijo pred kakšnim kafičem, se sončijo in filozofirajo o lopovih, ki imajo. Slovenija je res leglo lopovskega poslovanja, saj imamo takšno vodstvo in sodišča.
      Prihajajo nove generacije, ki ne poznajo Titeja, komunistov in Janše. Znajo pa delat. Razen, če jih ne bodo ustavili njihovi nesposobni,nespametni in leni, ter požrešni vrstniki, ki so jih njihovi starši nastavili na ključna mesta v državi.
      DR Janez Sveti trgovec na veliko

     • Peter

      Si dobil občutek, da se zgovarjam ne probleme? Ne, ti si vprašal, zelo poenostavljeno ali si lopov ali ne če…itd. Sam pa sem ti povedal, da je veliko odvisno od tega, kako si posel speljal. pa nič o tem, ali imam jaz jajca, kapital, voljo in čas ali vse od naštetega.

      Se pa bojim, da nove generacije že ustavljajo. Ti, ki jih omenjaš. Zato se mladi selijo iz Doline.

     • Rožle

      Skratka absolutno nč nimamo…

     • pokvarjeniSvet

      povej mi pol je tiskanje denarja v FED (ustvariti iz nič) in ga posojati za visoke obresti kapitalizem svobodni trg ali goljufija vsiljena z monopolom in z vojsko ?

      mene to spominja na marksizem in na marksovo manifestacijo kjer ima nekdo vsesplošni monopol in se ima za samooklicanega voditelja ljudstva…da bi on drugim komandiral kako in kaj…če se ne obzorju pojavi konkurenca…se jo na lepi ali grdi način uniči, za vsako ceno, ne glede na posledice.

     • dr Janez Sveti

      Vesolje ima svoje zakonitosti. Življenje človeka je prekratko, da bi ocenil posamezne dogodke pravilno. A so Rimljani prinesli dobro ali slabo?
      DR Janez SVeti Avgustus

     • indijanka

      Če bi bil preprodajalec pošten, bi blago prodajal po taki ceni, da bi mu razlika omogočala dostojno življenje. Takih ne poznam. Zato se ne more lotiti vsak. Tudi, če ima kontakte in kapital.

     • dr Janez Sveti

      Kaj je pošteno? Torej , zadeva je enostavna. VSE ima svojo ceno. Če je nekaj preprosto in enostavno je poceni.Če je potrebno veliko vlaganja in veliko rizika je drago. Preprosto povedano. TRG pa odloča o ceni in konkurenčnosti.. Ne poštenje, TRG.
      Da posel spelješ je poštenost, samo garant za tvoje vlagatelje. Kupca tvoja poštenost ne zanima če je cena dovolj nizka. Simpl. Torej?
      DR Janez Sveti galaktični trgovec z dušami

     • indijanka

      Ne gre za to Janez. Veliko literature sem prebrala, naredila tudi kakšen izpit iz tega :). Šola mi je vcepila en pogled. Ko zaprem oči in jih odprem kot Indijanka pa vem, da to ni prav. Da človek vsakokrat, ko prelisiči drugega izgublja dušo in svojo vrednost.

     • dr Janez Sveti

      Prodaja, kakor sem jo opisal ni prelisičenje. Prelisičenje bi bilo, da prodajam iranske pistacije, v resnici jih pripeljem pa iz neke druge države, ki nima te kvalitete. Ceno vedno določa kupec. Kako? Če je cena previsoka, se ne proda in prodajalec je prisiljen ceno prilagodit povpraševanju. Zelo preprosto. Poglejva neumne kupce. Trgovec recimo objavi super akcijo za jabolka, ki je recimo 0.20€/kg. Kupci letijo kupit jabolka in ko so že tam kupijo še za 50 € drugega blaga. Jabolka? Koliko jih pa običajno kupimo? Eno kilo ali dve in nič več! Torej je trgovec z ceno, pri kateri je imel izgubo privabil kupca, ki je z nakupom pustil kup dobička pri drugih artiklih. Kupec se ni vprašal ali s temu sploh splača za za nekaj centov lovit popust ampak, to je že zgodba o psihičnih igricah.
      DR Janez SVeti lisjak

     • indijanka

      Ljubek si. Ali misliš, da so te zakonitosti, ki so te jih naučili prave ali programirane? Ali so prvinske? Ali so rezultat oziroma sredstvo bogatenja? Je bogatenje naravno in skladno z vesoljskimi nauki? Ekonomsko teorijo dobro poznam. Moram jo :).

     • dr Janez Sveti

      Nisem pisal o temu,kaj se meni zdi prav ali kako jaz mislim, da bi moralo bit, saj sem se vedno malo človek, ki ne pozna celote. Tako namreč trgovina poteka in se mi osebno nič ne zdi narobe, če poceni kupiš in (če lahko) drago prodaš. Dobrine so večinoma samo napuh in pohlep. Kdor to zna izkoristit je sicer del tega greha, vendar tako se svet vrti.
      Nimam vedno časa, da na široko pišem moje genialne misli.
      DR Janez Sveti genij in še vedno malo človek

     • indijanka

      Ni samo napuh, prazen zrak je to…. Za nas je to značilno. Če bi bili bolj proizvodno naravnani, bi bilo vse drugače. Prazen zrak ne prinaša ponosa niti ustvaralnosti. Nariši si matriko, pa boš razumel, zakaj na začetku zrak…in toliko zraka, potem pa korupcija. Ker biznis brez dela postane vse. No, to pa res ni za sem.

     • dr Janez Sveti

      Največ in najlažje se zasluži s takšnim artiklom, ki ga ni moč prijeti z roko :)
      DR Janez Sveti prodajalec sanj

     • indijanka

      Drži..tudi moja nečimrnost se ujame v zanke takih artiklov.

     • dr Janez Sveti

      Paše pa paše a ne?
      DR Janez Sveti sladkoba greha

     • indijanka

      Vsak greh..paše.

     • dr Janez Sveti

      Kdo pa pravi, da je greh?? Neumnost.
      Dr Janez Sveti

     • indijanka

      Ena indijanska modrost. Trust the wisdom of your soul…It knows the way. Vse ostalo je labirint. Duša pa šepeta kdaj, kdo in kam.

     • dr Janez Sveti

      “In beseda je meso postala !” Sveto pismo
      Dr Janez Sveti

     • indijanka

      No, galaktični trgovec lahko noč. Moja duša je tvoja. Saj to veš, kajne. Ne prodaj je naprej :).

     • dr Janez Sveti

      Redke dragocenosti shraniš in jih ne prodajaš. Samo občasno jih pogledaš in obrišeš prah iz njih :) Menda.. Nisem zbiratelj, slišal sem da je tako.
      DR Janez Sveti

    • tramal

     S to previsoko ceno si pokradel kupce.Ne reci da je to poštenje.

     • dr Janez Sveti

      Previsoka? Zakaj? Ni potrebno kupit. Štekaš?
      DR Janez Sveti logika

     • indijanka

      Ne spiš? Kje pa si? Ne gre za to Svetost. Z razliko se ustvarja nekaj, kar ni vrednost. Podobno kot pri delnicah. Veš, ta razlika je ena izmed težav tega časa.

     • dr Janez Sveti

      Trgovanje ni ustvarjanje vrednosti ampak trgovanje z vrednostmi :) Delnice so rezultat pohlepa.
      DR Janez SVeti

     • indijanka

      Včasih si ob tvojem pisanju odahnem. Zato, ker me v trmi prekašaš. Torej..prava vrednost plus trgovčev zrak je cena v denarju. Tista vrednost praznega zraka je težavna, ker zanjo tiskamo denar, ki bi moral imeti pokritje v realni vrednosti.

     • dr Janez Sveti

      Draga Indijanka, vse vrednosti so samo takšne, kot jim mi vidimo. Tako je lahko neka malarija na platnu vredna 100 milijonov $, medtem ko je 1000 ha plodne zemlje vredno samo recimo en milijon $. Brez njiv bi umrli od lakote, brez malarije na platnu, pa bi verjetno preživeli.
      Za srečo, potrebujemo tako malo, da bi bili vsi začudeni, ko bi to doumeli!
      To velja tudi za mene. Tudi jaz sem poln napuha, pohlepa in podobnih neumnosti, vendar skušam to zmanjšat, ker sem dojel.
      DR Janez Sveti puščavnik

     • indijanka

      Sploh nisi napuhel niti pohlepen. Si pa nagnjen k udobju. Svet zaznavaš s srcem. Le slab poslušalec si. Včasih se vprašam, kdo bi postal, če bi bolj zaupal ljudem. Verjameš samo vase in v vesolje. Tudi to igro puščavnika vidim tako. Čeprav mi je všeč. Drugačna sem..veš. Čeprav strahotno nečimerna. Pa nič se ne naučim iz življenjskih šol.

     • dr Janez Sveti

      Bereš me kakor odprto knjigo. Prerokovano imam, da bom velik duhovni vodja. Hmm…nihče pa ni povedal ali hudičev in kaj pomeni velik. V vasi?
      DrJanez Sveti Tik-tak-tik-tak

     • indijanka

      :) samo, če boš slišal, ne samo poslušal. Tudi tu. Lahko bi bil..ja.

   • karlina

    Itak, da ne Vera, le kako, itak to dobro vsi vemo-samo z lumparijami in krajo-komunistična šola.

  • Peter

   Pa na malico ni hodil, no.

 • pehaneutral

  Še en poštenjak, ki si je s težkim delom prislužil bogatstvo! Predlagam, da se raje ukvarjamo z našimi poštenjaki!

  • indijanka

   :) drži

   • karlina

    Točno, ampak pri nas velja, da je treba govoriti o drugih, da se naše lopove prikrije.

 • samsara

  O Popoviću iz Kopra pa nić?
  Pred koncem preteklega leta so nekaj napletali po TV, da je v sumljivi španoviji z visokimi političnimi tovariši iz Republike Srpske, ki za zabavo spotoma celo prirejajo orgije v eni slovenski marini, na krovu luksuzne jahte v lasti enega prej omenjenih. Pa, da je policijska preiskava o konkretnejših zadevah že dokaj napredovala, tako doli na Balkanu, kot v Sloveniji in da se takoj po začetku novega leta predvideva določene aretacije in zaslišanja tudi v Sloveniji.
  In potem, vse tiho je bilo.

  • Peter

   Kdor dobro maže, dobro vozi, no.

   • indijanka

    Kam se je skril tvoj…no?

 • Janez

  Obup !
  Upam, da ne bomo spet morali mi Slovenci polniti kake bančne luknje oz. brezna !!
  ki jih ponvadi pustijo za seboj – taki “velegospodarstveniki” ?!

  Pa?
  Poboljšati zakonodajo o tem – kdo ima pravico – kupiti ?!
  Ne more !? Kdo ima “krimi” nahrbtnik, dolgove itd.

  Čimprej naj slo desne stranke – ustanovijo Državni svet slovenskega naroda !
  Sedanjji pokomunistični Državni svet pa ? V staro šaro ?! Prej tole – ne bo v redu ? A e ? L.r. Janez Komendda

  P.s. Srbi imajo imajo en dober pregovor : “Deset pametnih, modrih ljudi – ne more prodati to, kar je nabavil en ?
  -en “nespametnež” ( en bedak, “jedna budala”). Premisleka, uupoštevanja vreden rek !! A ne ?

  • učko

   Pregovor je v bistvu tak: sto pametnih ne može da uradi, što jedna budala smisli !!!

   • Janez

    Ja?
    Nekaj takega je ?
    Srbski pregovori so ? Močni !! Poznamm jih iz JLA . Kljub grobosti – realno razložijjo življenska dogajanja ? In – lažje se živi.
    Tole s temi . vlaganji od drugod v R. SLO je za v parlament.

    Da ne bomo mi Slovenci plačevali avanture neslovencev. Za Odbor R. SLODZ. Janez Komenda

 • karlina

  Pa saj je v interesu naših levičarjev, da čimveč podjetij in vsega kupijo Srbi, zakaj pa verjetno vsi vemo.

 • Get Smart

  Tovariš Kostić je slamnati nabiralnik (član) Komunistične partije Jugoslavije:
  “Do enormnog bogatstva Miodrag Kostić Kole je došao skidajući kožu sa leđa svojim radnicima. U Srbiji poseduje fabrike šećera, desetine hiljada hektara oranica, mesnu industriju, banku…Do svega ovoga došao je, ili besplatno ili za male pare, ili uzimajući bespovratne kredit” – “na lepe oči de” – vsaka podobnost s Todorićem ali mičkeno barjansko-saraorsko ribico iz Foruma 21 je zgolj namerna.

 • učko

  V Sloveniji lahko kupuje samo “brača z juga”. Šli smo v EU in pričakovali, da bojo tukaj investirale zahodno evropske firme, ki so navajene spoštovati in dobro plačati delovno silo. Pa neo-komunistično-balkanistični režim očitno tega ne dopušča.

  • Peter

   Saj vemo zakaj. Ker bi potem malo težje mutili. Brez tega pa ni levega gospodarstva, no.

   • Vera

    Zato ,ker znajo samo denarce štet , jezikov tujih pa ne .

    • Peter

     Lepo prosim, srpski je tuj lengvidž, da ne bo pomote, de.

     • Vera

      Angleščino in nemščino sem imela v mislih , ne srbohrvaščino , ki smo se jo mus morali učiti v OŠ .

  • Janez

   Jaz !
   Imam samo!!
   eno pravo sestro Slovenko ! O kakšnih “bratih” pa pišeš. Nimam nobenih bratov. L.r. Janez Komenda

 • MEFISTO

  Tile posli s Srb in Hrvati so nadvse sumljivi.

  Pri teh poslih se pod mizo obračajo veliki denrci.

  Le kdo vse je udeležen pri njihovi delitvi.

  • Peter

   Oh, saj veš. Prej ali slej bodo presstitutke poročale, da so vmešani desni in narod bo spet verjel.
   Na balkanu ništa novo.

 • pokvarjeniSvet

  Če pa mu rdečuhi na oblasti pomagajo v Sloveniji.

 • Ludvik Poljanec

  Vsi so kupili mačka v žaklju,ker pred tem ni bila lastnina sodno določena in ko se bodo pojavili izvorni lastniki oziroma dediči in ko se bo moralo sodno določiti kdo je lastnik bivše družbene lastnine(ki ni bila še določena) bo pa zanimivo.Lastnina je v pravi demokraciji svetinja.Še bo zanimivo.

 • avtohtoni neandartalec

  Kako to mislite, je kupil hotel na Slovenski obali, so ja prodali cele verige Hrvatom, od kod pa njim kune, zakaj pa njih ni na Panamskih skriptah?

 • avtohtoni neandartalec

  Pozabili ste omeniti, da je imperij kralja sladkorja in moke delno tudi v lasti Evropske banke za razvoj; – https://sr.wikipedia.org/wiki/Miodrag_Kosti%C4%87
  A Hrvaški lastniki nepremičnin in drugih poslovnih verig pri nas tudi sodelujejo z Evropskimi finančniki in skladi?

 • Instalater Ivan

  Ne vem od kod takšno zgražanje
  še posebej na tem portalu ki je imel največjega donatorja ki izvorno izhaja ravno iz srbije

  • avtohtoni neandartalec

   Ker je ta Vojvodinec praktično edini, ostali balkanci so v glavnem Hrvati, Albanci in Makedonci.

 • tramal

  Srbam z našim nakradenim denarjem pa res ni težko kupovat po sloveniji,s pomočjo komunajzerjev, srbofilov in stotisoč srbi že v sloveniji.

  • avtohtoni neandartalec

   Najbolj je mpomembno, da so si Hrvati zaslužili pol nuklearke, Piransko uvalo, skoraj celotno prehrambeno industrijo, borzo in še kaj, takih poštenjakov in pravičnežev ni nikjer drugje na planetu. Ko pri nas rečeš Srb, pa itak vsi mislijo edino na Jankoviča, če ne bi bilo janše, ostalih nihče še opazil ne bi, medtem ko so Hrvati pri nas itak nevidni.

   • tramal

    Hrvati so dali pol denarja za nuklearko.Da pa smo zgubili piranski zaliv in istro je kriv kardelj ki jim jo je podaril.Tovarne ki jih sedaj kopujejo hrvati pa je prodal cmerar.Vem da ti ni jasno ,pa ti tudi nikoli ne bo.

 • Svarog

  Naj kupi Ljubljansko Jamijo.In na minomet, namesti Veterno elektrarno.

 • cosmosjasnovidec

  Nobeden srb se ne more obogatiti,če se ne ukvarja z mafijskimi posli (preprodaja mamil,orožja,deklet za sužnje v prostituciji,umori in tako naprej) kakor tudi seveda ne slovenec in vsi ostali tako da.

 • Ros

  Tuje investicije pač. Škoda le, da kupujejo poceni propadle naložbe. Namesto, da bi vlagali v delovna mesta in razvoj. Le kdo je pokril ogromne izgube? Za poceni delavno silo smo predragi. Zato pa nas “poceni” Srbi kupijo. Upam, da bo pripeljal tudi goste. Si kar mislim; same prepovedane droge in tak posel. Res žalostna dežela. Vladajoči komunistični sloj je prodal svoje prebivalce in svojo oblast za drobiž tujim narko-kartelom. Saj metla pride; izgleda da muslimanska. Kar bo še en korak nazaj v kameno dobo. Kot da nismo že dovolj pretrpeli. Pred kakšnim desetletjem sem se poovarjal z Američanko iz Rena, ki je imeli denar za igralnico na kupu. Kakšne pol metra stotakov. Verjetno milijon $ v roki. Je rekla, da oni delajo poizkuse na živalih. In da če hočemo lahko postavijo igralnico na Primorskem. Mi je žal, da ni prišla, z ali brez denarja. Je bila res prikupna, no malo okrogla. Meni je bila všeč. Pa ni bilo nič iz tega posla. So nas takrat odpikali in seveda sprejeli Hrvaško v Nato. No, dobili bomo pa Srbe, take kosmate s kupi droge in kameno dobo. Še sami Srbi so rekli kaj se pa gremo. Se ni dalo nič ker smo Slovenci skregani med sabo bolj kot s preostalim svetom. Saj z lokalnimi povezavami ni nič narobe. A dobro se je malo diverzificirati. V Sloveniji gre talent večinoma v prazno. Kot da smo neka prebogata država; ali regija.

 • Vsimi

  Nobeden Mafijaz, si ne želi bit na slikah z pozdravi. https://www.youtube.com/watch?v=oy0FJlbxPi8

 • Veritas

  iVAN CANKAR: Ujedinjenje po srbsko bo imelo za Slovenstvo katastrofalne posledice.

  Potrebujemo dobre lastnike, ne pa te sumljive balkance, pokvarjence…

 • Anton

  ni problema imamo njhovega podanika na magistratu