To so Golobičevi možje, ki zasedajo ključne položaje v slovenski energetiki

Na fotografiji: Samo Lozej (levo), Andrej Ribič (desno spodaj) in Aleksander Mervar (Foto: STA).

Ključne položaje v slovenski energetiki zasedajo trije možje, korak za njimi pa stoji nihče drug kot Gregor Golobič. Golobičevi kadrovski podaljški so Andrej Ribič, Samo Lozej in Aleksander Mervar, ki posredno obvladujejo celotno slovensko energetiko – brez ustrezne izobrazbe. 

Andrej Ribič je predsednik uprave Elektro Ljubljana in ustanovni član stranke Zares, pred zasedbo položaja pa naj bi bil zaposlen v Siemensu, kamor je prišel iz Elesa, od koder so ga odslovili zaradi slabih poslovnih rezultatov. Mesto prvega moža zaseda kljub temu, da za to nima ustrezne izobrazbe, zahtevane v statutu Elektra Ljubljana, razkrivajo podatki, ki smo jih dobili v času stavke v energetiki.

Samo Lozej, direktor Energetike Ljubljana, je še vedno član Jankovićeve propadle Pozitivne Slovenije in domnevni Golobičev prijatelj. Leta 2012 je bil imenovan za vršilca dolžnosti direktorja TE-Tol (Termoelektrarne Toplarne Ljubljana). Direktor Energetike Ljubljana pa je postal potem, ko se je omenjena družba združila s TE-Tol.  Na direktorsko mesto se je zavihtel naravnost iz pripora, v katerem je pristal zaradi suma kaznivega dejanja zlorabe položaja. V intervjuju na spletni strani družbe energetika prizna, da rad jadra, dejstva, da za zasedbo delovnega mesta nima ustreznih pogojev in izobrazbe, pa ne omeni.

Ponosni član LDS
Aleksander Mervar
je direktor Elesa. Mervar je bil ponosni član stranke LDS, nato pa eden izmed ustanovnih članov Golobičeve stranke Zares. V intervjujih se rad pohvali, da pozna vse ključne ljudi v energetiki, svojo kariero pa je začel kot direktor gospodarsko-finančnega sektorja v Termoelektrarni Trbovlje, nato pa je bil po zaslugi Drnovškove vlade imenovan za vršilca dela direktorja Termoelektrarne Toplarne Ljubljana. Imenovan je bil tudi v nadzorni svet družbe Stelkom, sedaj pa sta skupaj z Andrejem Ribičem v družbi predstavnika kapitala. Tudi dejansko delo v politiki mu ni bilo tuje, svoj čas je bil svetnik na listi LDS v občini Trbovlje.

Žiga Korsika