fbpx

Toliko so v podjetju Elektro Ljubljana plačali za prenovo stavbe

Foto: STA

V ponedeljek smo poročali o nenavadni in poslovno škodljivi pogodbi med podjetjem Elektro Ljubljana in družbo E-Solventa na Slovenski cesti 56, kjer naj bi najemnik Elektro Ljubljana v prenovo poslovnih prostorov investiral skupno 250 tisoč evrov. 

Šlo je za pogodbeno razmerje med direktorjem podjetja Elektro Ljubljana Andrejem Ribičem, nekdanjim članom Zaresa, in direktorjem E-Solvente Borutom Brinškom, s katerim se je najemnik prostora obvezal, da bo investiral v prenovo prostorov najemodajalca, kar je po vseh kriterijih skregano s poslovno logiko.

Borut Brinšek je prostore skupaj z opremo kupil v stečajnem postopku od propadlega podjetja SCT, nato pa jih je – s predkupno pravico po enaki ceni, kot je E-Solventa od SCT-ja kupila prostore v stečajnem postopku – oddal podjetju Elektro Ljubljana.

Direktor družbe Elektro Ljubljana Andrej Ribič (Foto: STA)

Direktor družbe Elektro Ljubljana Andrej Ribič. Foto: STA

Iz Elektra Ljubljana so nam sporočili, da je strošek zamenjave dvigal v stavbi, kjer so postali lastniki poslovnih prostorov, znašal 65,124 evrov, kar je v skladu z njihovim deležem lastništva stavbe. Strošek namestitve ogrevalnih števcev pa je znašal 28,37 evra na ogrevalno enoto.

Pogodbo med Elektro Ljubljana in E-Solventa si lahko ogledate tukaj: Stran 1Stran 2Stran 3Stran 4Stran 5.

Prav tako so v Elektru Ljubljana pojasnili, da so stroški na lokaciji Slovenska cesta 58, kjer so lastniki že polnih 50 let, razmeroma nizki in znašajo 25,33 evra na kvadratni meter, zajemajo pa stroške čiščenja, vzdrževanja, ogrevanja in stroške upravnika. Glede na starost objekta v družbi razmišljajo tudi o drugačni rešitvi, saj se v stavbi nahajajo že dolgo časa.

M. P.