fbpx

Ugleden slovenski podjetnik Batagelj skritiziral izjave Luke Mesca: “Jaz sem začel v garaži, Mesec pa v parlamentu”

Butlsocialist Luka Mesec (Foto: STA)

Do volilne nedelje je dober teden in naša ušesa so zopet polna obljub, “novih” rešitev, obtoževanj, kdo je kaj naredil in česa kdo ni naredil; smešno pa je, da imajo “najboljše” rešitve za različna področja v Sloveniji ravno tisti, ki izkušenj in stika z njimi nikoli niti niso imeli. Pametovati z udobnega stolčka in kazati s prstom naokoli je dvolično. In ta dvoličnost se že vseskozi kaže v stranki Levica in v njenem vodji Luki Mescu, ki meni, da je samozadosten, da ne potrebuje stroke, ki ima s tem že dolgoletne izkušnje. To mu je očital tudi eden najuglednejših podjetnikov in gospodarstvenikov v Sloveniji Marjan Batagelj, ki je komentiral njegove izjave na soočenju, na katerem je tekla beseda o rasti plač v času gospodarske uspešnosti. “Med mano in Luko Mescem je temeljna razlika, jaz sem začel v garaži, on pa v parlamentu.” 

Mimogrede, na to soočenje se je Luka Mesec, ki je tako velik nasprotnik kapitalizma, pripeljal z luksuznim mercedesom. Nato pa je na soočenju udrihal po kapitalizmu in gospodarstvenikih, ki ustvarjajo dobičke in dodano vrednost družbi, in na tak način želel pridobiti glasove “navadnih” ljudi, sam pa živi popolnoma drugače in ga vidno žene sla po udobju in razkošju.

Mesec je predstavil svoj “gospodarski” program, s katerim je po Batageljevem mnenju popolnoma udaril mimo, le z namenom, da bi se prikupil in pridobil glasove ljudi, ki bi verjeli njegovim “rešitvam”. “V času Cerarjeve vlade so se profiti povečali za 300 odstotkov, trenutno so profiti zasebnega sektorja 3 milijarde in pol, minimalna plača se je zvišala samo za 6,8 odstotka. Mi pravimo, da profiti morajo priti do ljudi in zato je treba povečati minimalno plačo in začeti nagrajevati za gospodarske uspehe, ne le menedžerje, ampak predvsem zaposlene.” Očitke, da zasebniki bogatijo, dobički pa do delavcev ne pridejo, je komentiral Batagelj, ki sodi med najuglednejše slovenske podjetnike, prevzel je tudi vodenje gospodarskega interesnega združenja Klub slovenskih podjetnikov, za katerega je dobil številne nagrade.

Mesec o gospodarstvu pametoval najuglednejšemu slovenskemu podjetniku, ki je tudi ustvaril podjetje s 400 zaposlenimi
Batagelj je očital Mescu, da žal s svojimi (ne)izkušnjami ne more govoriti o gospodarskih rešitvah nekomu, ki je nekaj že ustvaril in za to garal, medtem ko je sam “zrasel” v parlamentu. “Med mano in Luko Mescem je temeljna razlika, jaz sem začel v garaži, on pa v parlamentu, tako da naj ima vsak spoštovanje do tistega, kar kdo dela. Pa še ena razlika je, skoraj 30 let imam podjetja, pa si nisem izplačal niti enega evra dobička, in če želi kdo biti kapitalist v tej državi, naj z mano dela po 12 ur, pa bo še on potem kapitalist, potem bo pa videl, koliko tega uživa sam in koliko skrbi za svoja podjetja, za svoje zaposlene.” Batagelj je poudaril, da skrbi za 400 družin in jim tudi pošteno plača: “Začel sem z enim zaposlenim, ki sem ga zaposlil, danes jih imam 400. Jaz sem odgovoren za 400 družin in naj mi nihče ne govori, da sem kapitalist, ker hočem, da imajo tudi oni dobre plače in zato nimajo minimalnih plač.”

Marjan Batagelj (Foto: STA)

Levica tako prepričana v svoj “gospodarski” program, da se ni udeležila srečanja Kluba slovenskih podjetnikov
Pred dobrim mesecem se je Klub slovenskih podjetnikov (SBC), ki mu predseduje Bagatelj, sestal z vodstvi parlamentarnih strank, tega srečanja se Levica ni udeležila. Zgleda, da sami dobro vedo, brez strokovnjakov na tem področju, kako bodo rešili gospodarstvo v Sloveniji. Na srečanju je SBC dejal, da si od nove vlade želi, da bi več pozornosti namenila podjetništvu in ukrepom za razvojni preboj Slovenije. “To, kar se v Sloveniji mora zgoditi, se mora v prvem letu nove vlade, sicer preboja ne bo,” je opozoril predsednik SBC Marjan Batagelj.

Klub slovenskih podjetnikov podpira gospodarski program SDS
Klub slovenskih podjetnikov in strokovni svet Slovenske demokratske stranke sta razpravljala o nujnih spremembah davčne in zaposlitvene politike, razvojnih vzpodbudah ter enakopravni obravnavi domačih in tujih vlagateljev. Predstavniki Kluba slovenskih podjetnikov so izrazili naklonjenost gospodarskemu programu SDS, ki v veliki meri odraža njihova pričakovanja.

A. G.