Uradno poročilo OECD: Slovenska vlada na vrhu lestvice najbolj zapravljivih

Foto: STA/epa

Uradno poročilo OEDC je Sloveniji v ogledalu pokazalo sliko, ki je precej neprijetna. Ko pogledamo Slovenijo v luči primerjave z ostalimi državami, med drugim ugotovimo, da imamo najbolj zapravljivo vlado, v javni sektor namenimo med državami skoraj največ denarja, zaupanje slovenski vladi pa je najnižje – in strmo pada. 

V uradnem poročilu OECD (mednarodna Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj) z naslovom Vlada na prvi pogled 2015 so predstavljeni rezultati številnih gospodarskih, političnih, družbenih in ekonomskih analiz za države članice organizacije OECD. Vanjo so vključene skoraj vse države EU, pa tudi Japonska, Nova Zelandija, ZDA in druge.

Cerar in njegova družba zapravljajo “na veliko”
Ko vlade izvajajo svoje aktivnosti, za to porabijo denar. V te namene mora vsaka vlada imeti stabilne finančne prihodke, da lahko pokrije stroške vseh svojih aktivnosti v okviru obstoječih davkov ali pa se zadolžujejo. Fiskalno ravnotežje – preprosto povedano – je razlika med tem, kakšne finančne vire ima vlada ter koliko zapravi.

Podatki so izračunani za leta 2007, 2009, 2013 in 2014. Vir: OECD/National accounts statistcs database

Podatki so izračunani za leta 2007, 2009, 2013 in 2014. Merska enota je odstotek BDP. Vir: OECD/National accounts statistcs database. Za povečavo kliknite na graf.

Povprečno je v analiziranih državah ta odklon 4,2 odstotka BDP (bruto domačega proizvoda), v Sloveniji pa je od vseh držav ta deficit največji – naša zapravljiva vlada je v letu 2013 pridelala kar 14,6 odstotkov deficita v fiskalnem ravnotežju. Bolje kaže celo napol obubožani Grčiji: njena vlada letno pridela 12,3 odstotka deficita v fiskalnem ravnotežju. V 2014 je sicer slovenska vlada po teh podatkih postala nekoliko skromnejša, a še vedno precej na vrhu “lestvice najbolj zapravljivih vlad”, podobni so obeti za leto 2015.

Najbolje pa kaže Norveški, ki ji omenjeni količnik kaže kar 11,3 odstotka v pozitivno. Dobro kaže tudi Danski (1,2 odstotka), Luksemburgu (0,9 odstotka) in Estoniji (0,6 odstotka), vse omenjene vlade zagotovijo več prilivov v proračun, kot pa zapravijo.

Največ denarja “investiramo” v javni sektor
Druga analiza, v kateri smo po rezultatih prav tako tik pod vrhom – čeprav nam to ni najbolj v pohvalo -, so javni stroški oziroma delež državnega denarja (v BDP), ki ga država v glavnem nameni za stroške javnega sektorja in prerazporeditev prihodkov. Slovenija že dolgo velja za državo, ki ima, glede na število prebivalcev, enega izmed najštevilčnejših javnih sektorjev med državami EU.

Podatki so izračunani za leta 2007, 2009, 2013 in 2014. Vir: OECD/National accounts statistcs database. Za povečavo kliknite na graf.

Podatki so izračunani za leta 2007, 2009, 2013 in 2014. Merska enota je odstotek BDP. Vir: OECD/National accounts statistcs database. Za povečavo kliknite na graf.

Na tej lestvici zasedamo nečastno drugo mesto – za javne stroške porabimo kar 59,7 odstotka vsega BDP. Dodatne analize kažejo, da ta trend v Sloveniji narašča. Prehiteli so nas le Grki – pa še ti le za las -, ki za javne stroške zapravijo 60,1 odstotka svojega BDP. Spomnimo – sindikati javnih uslužbencev so novembra lani slavili v pogajanjih z Mramorjem, ki je podpisal dokumente za povišanje njihovih plač.

Zaupanje slovenski vladi najnižje v EU, padec zaupanja pa največji
Ne nazadnje, suvereno smo na vrhu tudi po tem, koliko je padla podpora slovenski vladi med leti 2007 in 2014 – padec je velikanski in znaša kar 30 odstotnih točk. Že splošno zaupanje slovenski vladi je po analizah OECD izjemno nizko; v primerjavi z drugimi državami EU je najnižje.

Podatki so pridobljeni za leta med 2007 in 2014. Razlika med leti je izražena v odstotnih točkah. vir: Gallup World Poll. Za povečavo kliknite na graf.

Podatki so pridobljeni za leta med 2007 in 2014. Razlika med leti je izražena v odstotnih točkah. vir: Gallup World Poll. Za povečavo kliknite na graf.

Anja Dangubič

 • Peter

  No, pa smo prvi. Zmoremo, ce hocemo.

  • marta

   Da znamo vsaj zapravljat, sicer ne bi bili nikjer omenjeni. :(

 • viktorh

  Nekaj pa le znajo naše levičarske vlade: nenadzorovano trošiti…

 • Ježek Teka Teka

  Komunjare so ble, so in vedno bojo največji lažnivci … lopovi … hinavci in Izdajalci slovenskega naroda … zabite ovce pa jih vedno znova izvolijo, pa to …

 • Novakec

  Tisti ki imamo pošlihtano podstreho to že doooolgo vemo in že kar nekaj let o tem opozarjamo, ovce bebebe, karavana greeee….

 • Darth Vader

  dokler bomo mel komunistično tranzicijsko levico nasrano na vseh družbenih položajih……bomo mel delo, ki ga je treba opravit…..identifikacija pripadnikov partije in javno zahtevanje lustracije teh posameznikov

 • ferdoperdec

  Končno zmagujemo, rdeči derivati nas peljejo v boljšo prihodnost…hehehe…za njih je vsekakor boljša! Za nas, ki pa vse to vzdržujemo je pa že konec smeha. Smejijo se edinole še butci, ki so to kliko spravili na oblast. Ob tem da imajo dvotretjinsko večino je teh butcev kar veliko, bo pa ta številka kmalu upadla, ker penzije se drastično nižajo in novodobni upokojenci niso več tako navdušeni nad derivati. Matilda bo naredila svoje, je pa to vsekakor dolgotrajen proces!

 • centurion

  Res nismo rabili OECD poročila o zapravljivosti vlade.
  Da je vlada RS zapravljiva, goljufiva, koruptivna, antislovenska, nesposobna,etc. smo v
  Sloveniji vedeli od prvega dne vsi, razen levih volilnih ovc.

  Tem tudi poročilo OECD ne pomaga. So že vsi na trdih opojih.

  • david23

   Ampak dobro pa je, da je zdaj črno na belem!

 • Miha

  Kdo je Cerar ?
  Trojanski konj.

 • bojseme

  Ajde banda lopovska pakirajte!!!!

 • moat

  Koliko lovorik v EU bomo še odnesli, v negativi, jasno? Zakaj sploh še vladajo, če jih podpira tako malo volivk in volivcev? Aja, pri koritu je pač “fajn” tako enim kot drugim. Saj levi in desni politični mrhovinarji niso tako različni. Oboji hočejo koristi le zase za ljudi in državo pa jim je malo mar!

 • domovina mili dom

  Na tleh bomo, ko bomo začeli pobirat kardeljeve samoprispevke “za” mrliške vežice “za” boljši jutri. Še pomnite tovariši.

 • Vogs

  Rak rana Slovenije že od nekdaj. Pa se še noben ni spravil reševat te zadeve. Preobsežna javna uprava, ki bi lahko normalno delovala z vsaj tretjino manj agencij, javnih zavodov, občin, zaposlenih… Tako pa se samo podpira lenoba in prelaganje odgovornosti in navidezno zmanjšuje stopnja brezposelnosti.

 • rdeča pesa

  Ni potrebno, da pride na oblast radikalna levica ZL. Že zdaj nam bo cmerar vse zjebal.

 • Kučko pod pručko

  SMC – Siciety of Murders and Criminals

 • Miha

  Novinarji zahtevajte odgovore na tiskovnih konferencah vlade.

 • althar

  Imamo najbolj nesposobno vlado z najnižjo javno podporo. In ko bo prišel čas bodo slovenclji (za Drnovškom, Ropom, Pahorjem, Jankovićem, Bratuškovo, Cerarjem) izvolili naslednjo lutko, ki jim jo bo preko medijev lansiral murgeljski mafijski lutkar.
  Einstein je nekoč povedal, da je definicija neumnosti to, da delaš vedno enako in pričakuješ vsakič drugačne rezultate. Slovenclji so torej opredmetena neumnost.

  Op:
  Slovenclji ni enako Slovenci.

 • Ryuk

  Najbolj me pa zanima komentar tistih, ki nas tako radi primerjajo s skandinavskimi državami. Pa onih bedakov, ki se z vsemi štirimi upirajo varčevalnim ukrepom.

 • viktorh

  “…v Sloveniji pa je od vseh držav ta deficit največji – naša zapravljiva vlada je v letu 2013 pridelala kar 14,6 odstotkov deficita v fiskalnem ravnotežju.”

  No, a vidite, da je imela Šnajdra prav, bila je najuspešnejša preCednica vlade, dosegla je rekord v zapravljanju

  • xtc

   Kako?
   “Fedrica” v vlade?

   • viktorh

    ???

    • xtc

     F…. fedrica.

 • Duhec

  In kaj se bo spremenilo??? Nič…

 • xtc

  Ravno to je razlog ,da tovarišici Murgelj in Kozlović zahtevata takošnjo vpeljavo novega zakonika o sovražnem govoru,gre za izrazis sovražen govor in sovražno AntiSMC propagango ob kateri je nujno potrebno ukrapati proti hijskačem iz OECD ,ki vzpodbiujajo vse vrste nestrpnoati proti vladi in SMC,zato predlagajo tudi cenzuriranje tako nizkotne tuje sovražne propagance.
  Naša vlada je ena najbolj varčnih in delovnih ter skromnih,samo poglejte rezulta te ,ki jih je dosegel Miro v ZDA ,kitajski nekateri revčki so tako zaposleni ,da imajo 120% delovničas,pa še v stalni pripravljenosti so,smo najboljši v e sedaj pa nas neka tuja sovražno govorna organizacija,ki jo odkrito podpira tudi JJ takole blati.Tega pa že nebo Miro dovolil,bo premislil in ukrepal ter takoj izvedel zakon o sovražnem govoru ,ki dovoljuje govor le o lepih stvareh drugače 30 let zapora.
  Za te hujskaće in nestrpneže iz OED pa je že naročil politkomisarju brankotu(ki ravno tako dela dobro-tako se je ocenil,potem ,ko je iz sodne knference napodil fotografa hijskaškega in nestrpnega Reporterja) da izda mednarodno tiralico za privedbo nestrpnežev in hujskačev iz OECDpred sodišče v imenu ljudstva (murgelj) v Slovenijo ,da jih ekspresno procesirajo in da teko dokažejo EU ,kako se pravilno ukrepa proti sovražnem govoru in hujskaštvu in blatenju uspehov Mirotove vlade.

  • Duhec

   Normalno…. ko je pa bil Janša na oblasti, je blo pa vse dovoljeno. Udbovski štosi….

   • xtc

    JJbje poseben primer zanj veljajo posebni prijemi oni iz UDBO repertoarja oz. zoper njega so dovoljena vsa sredstva on je za socialiste “kafir”.

    • Duhec

     Jah, tko je….. tud zame so se trudl met posebne prijeme, pa so zgoreli in ne sam opekli. To mi ni blo dost….

 • črnaovca

  Ne samo vlada temveč vsi smo zaprqvljivi, predvsem politiki ki jim ni mar koliko bo stala kakšna njihova neumnost saj jo plača država kot da je to neka imaginarna tvorba kateri denar priteak od bog ve kod, ne mi jo plačujemo in dokler se tega ne bomo zavedali bo tako kot je

 • Duhec

  Moral se bote začet borit zase….

 • Duhec

  Jst te apatije ne razumem…. sam pritisk mi dvigne.

 • dr Janez Sveti

  Javni sektor vlada s svojo številčnostjo Sloveniji.
  DR Janez Sveti domoljub

 • realnost

  ljudje bodo naredili vse da ostane vse tako kot dosedaj. Večina je zadovoljna s krajami države saj jim od te mize padejo drobtine tudi v njihove žepe.. Bog ne daj da bi morali sedaj desni popravljat vso to sranje!!

 • Kučko pod pručko

  Slovenska vlada ni na vrhu evropske lestvice samo po zapravljivosti. Prepričljiv primat ima tudi po …

  – nesposobnosti
  – lažnivosti
  – ponarejanju diplom in dokumentov
  – goljufanju
  – ropanju in kraji družbenega premoženja
  – aferaštvu
  – neučinskovitosti
  – sprenevedanju
  – samohvaljenju
  – cincanju in mečkaštvu
  – sramotenju domovine
  – nedomoljubnosti

  – itd., itd.

  • marta

   No pa naj še kdo reče, da nič ne delajo ……

   • Duhec

    Delajo škodo…. ful dosežek.

 • PIA PlA

  Kaj niso ves čas govorili, da nas ne bo rešilo delo, znanje nas bo rešilo?
  Oni pač “znajo”. Delajo naj pa loleki iz gospodarstva, če seveda plačujejo visoke davke.
  Če bodo dovolj dolgo cincali, bo že nekdo naredil tisto, kar je res nujno, važno je, da oni poberejo svoje in še več.

 • Duhec

  Kje so brezposelni, vsi na pragu revščine, SDS, borci za osamosvojitev, vsi, ki jim ni vseen??? KJE???

  • tomaž

   Tisti, ki so brezposelni, še vedno na ves glas tulijo, da je za to kriv Janša.

 • FORT WORTH

  Evo,zakaj nam levaki uvajajo vedno znova nove in visje davke.
  Aja,oni znajo in zmorejo ?!

 • Duhec

  Levica ma svoj mafijski sistem, svojo državo v državi….

  • FORT WORTH

   Uzporedno ekonomijo,kot za casa udbasa Niko Kavcica,ko so na veliko svercali in ustanavljali slamnata podjetja…

   • Duhec

    Ja…. nič se ni spremenilo.

    • FORT WORTH

     Kako bi se pa spremenilo,ko pa so boljseviki na oblasti ze 20 let na 50 let podlage ?!

     • Duhec

      Kaj mi hočš dopovedat??? Da se morm pač sprijaznit???

     • FORT WORTH

      Zgleda,da je vecina Slovencev spregledala,kako hudo so bili zlorabljeni fstajniki z unicujoco propagando zoper JJ in SDS…
      Odstavili so perspektivno vlado. Ustolicili pa tele levo nesposobno lopovsko laznivo sranje !

 • Duhec

  A se mislte zbudit al ste vsi klinično mrtvi??????????

 • Duhec

  POSTAJAM TEČNA….. to je noro.

 • xtc

  Večina komentatorjev gleda tole politično.
  V realnosti pa je tole stanja gospodarstva v državi ,ali drugae realen prikaz ,da živimo na puf.

  • Duhec

   Dokler gnili kapitalisti to dovolijo….. v nedogled ne bojo, ker bi vrgli dnar skoz okno in takrat sledi kolaps. Okrevanje bo pa trajalo 50 let….

   • xtc

    Je že blizu konca.

    • Duhec

     Ni, ker še niso vsega prodal za drobiž in zadolževanje je še vedno možno. Glih do rednih volitev rabjo čas.

     • xtc

      Ravno naslov ti govori to,poraba rase tako skokovito,da gospodarstvo tega niti pod razno ne zmore več.Prodaje pod ceno ne bo ampak bodo tujci dobesedno zablokirali vse in porazprodali,da bodo delno pokrili pufe sebi.

 • koreninca

  Ulica vabi!!

  • Duhec

   Na ulici pa nobenga….

 • Duhec

  Če bi jst bla apatična, me več neb blo…. NEHITE SANJAT. Pozabte na tist jutri je nov dan…. če je slab, ga je bv doživet.

 • FORT WORTH

  Kje pa so zdaj fstajniki blesavi ?!

  • realnost

   Nestrpno čakajo da pride JJ na oblast. Potem bodo vsak dan na ulicah vpili da želijo boljše življenje, poštenje, večje plače…

   • FORT WORTH

    Prva dva butla bosta Strukelj pa Semolic.

    • realnost

     pa na 571 hlapčevske vojščake ne pozabi..

     • Duhec

      Vojscaki???? Haha…. sam levi jih povohajo.

     • realnost

      dovolj da revolucija traja….

 • Duhec

  Moja mama, 70 let stara ženska bi protestirala…. dohtarca, ki ji nič ne manjka. Kje ste ostali???

 • Poštenje velja

  in kaj pričakujte ko vam vladajo pravniki, levaki ,čifurji in ostali izdajalci naroda.

 • Duhec

  To so vse rezultati male izdajalske sive murglske podgane…. Kučana in vseh njegovih stricev.

 • Janez

  A ? Ja ? A … pa?! ..saj taki ?!

  Slabi gospodarji ?!

  To so ex KP IN ZK komunist !? …. To !? … so pa – vedno bili !?

  In so še … danes !!

  S L A B I .!! … RES ?! … ?! S L A B I !! ..? GOSPODARJI ??!

  …. A ? gospodarji ??! – da so ?!

  Tisti v prikritih ? Ex KP ZK ? KLIKAH ?!

  Pa ? …. Kot … po-komunisti z imeni :: SD, ZL, SMC, DESUS .!?

  A? … ? gospoddarji ??! – da … ?! .. so ?! Dajte no ?! A se ?….. ? hecate ?!

  … S L A B I !!! RES .. S L A B I ?! … ? GOSPODARJI ?!!
  ( se opravičujem dobrim kmečkim in ostalim dobrim ..pravim, privat gospodarjem !! )

  …. ? ..po- komunistični : .. ??!Proč metalci in ? ” Skrivači” ?!
  … javnega denarja ? ..?.?! vsepovsod: od denarja v ? štumfih .. do …. ? Švice !?

  Ex KP ZK … SLO !!! in .. ex YU ,! …SLO KOMUNISTI …

  …. ?? .. !N I K O L I !! … ? … NISO .. BILI – DOBRÌ … GOSPODARJI !!?&

  En čas po 2. vojni je ex KP STALIN KOMUNIST ..E. KARDELJ ( neslavneega spomina )

  … JE V NAŠO SLOVENIJO … .! ? V S I L J E V A L .. !!!? … ?! .. ? Z A D R. U G E ,!?

  … nato pa je z enimi ? grobimi ( a la ex KP I. MAČEK ) v ex KP ZK TAJNA “UUUA” !!
  . ..? HA ? HA … ? ŠOLANIMI ?!
  ? MOŽAKARJI !? … – KOT KP POLITIČNO NASTAVLJENIMI ..?! D I R E K T O R J I ?!
  .. NA … ?! SILO., VZPOSTAVIL EX KP SOCIALISTIČNE – DANES ŽE VEČINOMA PROPADLE .?! ..
  … ?! TOVARNE !?
  …. !IN ? PRIGANJAŠKO … ? SILIL K DELU UBOGE DELAVCE !?

  Ti ex KP pravi socialistični delavci-garači za stroji .. danes kot !! zelo revni zgarani, bolani ex socialistični penzionisti ( od ? sindikatov, od ? ex KP ZK, od SD, od ? Desusa .. ?! grdo .. ? prevarani ?! ) … morajo pre-životariti skozi mesec s … 400, 500 evri ??! “pokojnine” – ki si ne ? zasluži ime – pokojnina ?!!

  En danes žal že pokojni mož od moje tete – en brihten Kamničan !! .. je že v petdesetih, šestdesetih letih … le v nemških časopisih iskal in tudi dobil podatke !?

  … o tem – koliko ?!
  … DENARNEGA ZUNANJEGA DOLGA !!? .. JE IMELA EX .. KP, ZK .. YU !!
  O tem , katere grde besede je izgovarjal ob branju tistih podatkov – ni za javno pisanje ! L.r. Janez KOMENDA

  • Duhec

   Kr vse napiš in nič ne olepševat….. mogoče se pa koga kaj prime. Jst sm še vedno prepričana, da mora zmagat pravica in resnica….

 • Duhec

  Udbovski amaterji nacrtno unicujejo… a razumete??????

 • Duhec

  Protesti so resitev. Zakaj ste leni???????

  • FORT WORTH

   A si ze spisala transparente ?? Na Slovenskem smo mi gospodar…

   • Duhec

    Ne pisem transparentov…. ko sm zivcna sm tih. Tud smejim se ne… z obraza vse preberejo.

 • Duhec

  Leva laz je, da nic ne morte…. v Slo majo policijo, sodstvo, pokradene milijarde. Svetu pa ne vladajo….

 • Duhec

  Zarad sovraznega govora bi me moral ze zapret… pa me ne. Nikjer ni nobenga…

  • FORT WORTH

   Baje prihajajo ob nedeljah med 3-4. :-)))))))

   • Duhec

    Skoz dimnik???

 • Duhec

  Drzavni udar buce blesave…. a lopovska levica ga ni nardila????

  • realnost

   če pri nas deluješ po pravilih demokracije in zakonih potem imaš maksimalno 20% podporo. Če pa deluješ mimo zakonov in demokracije potem imaš v javnosti podporo od 60-110%..Javnost podpira……

   • Duhec

    Pa se prilagodis….

    • realnost

     ….nagon kot pri ovcah!

     • Duhec

      Spustis volka….

     • realnost

      pol je pa diktator

     • Duhec

      Njim ne, ker jih pozre…. obstajajo izjeme med volki. Tud prjatli ovcam… dokler jih rabjo.

 • Duhec

  Ce bi vas blo 10.000 pred parlamentom bi blo vse drgac…. a to je taka cifra???

  • realnost

   v trenutnem stanju v Sloveniji bi jih prišlo maksimalno 500, ker se ve kdo obvladuje medije. Če pa bi pozvali ljudi na ceste komunistični mediji pa bi jih bilo takoj 100000

   • Duhec

    Pol je pa konc…. rip.

    • realnost

     ne obpupaj, so še drugi načini..

     • Duhec

      Na primer….

 • FORT WORTH

  Vlada nam kripl bataljon z vajencem cmerarjem :-))))

  • Duhec

   Men ne vlada…. predn mi bo, ga bom ubila.

   • FORT WORTH

    Ja koko si zlehta teta Duhi :-))))

    • Duhec

     Nism…. jst sm ful fer.

  • Breiva

   Imenujejo se enoceličarji.

 • Duhec

  Resno vam pisem…. vse poste kopirajo.

  • Rožle

   Kdo to ?..

   • Duhec

    Leve podgane in posiljajo zivim fosilom

    • 1xy

     pol se bomo dejansko spoznali :)))…..mater bo živahna debata :)))

  • neny

   duhec kaj imajo od tega? Ali imajo podatke tud o IP?

   • Duhec

    Vse majo…

   • nevtrino

    Seveda, v tem pa niso tako slabi: prisluškovanje, kopiranje, kopiranje oziroma kraja idej, šarlatansko vohunjenje, legalizirano teroriziranje, legalizirana represija, zlorabljanje “pravne države” in državnega aparata, politiziranje, blefiranje, podtikanje, sprenevedanje, mešanje megle, zavajanje, diskreditiranje, linčanje, kanaliziranje, manipuliranje, zdraharstvo, zlorabljanje obrambe proti “sovražnemu govoru”, pranje možgan, prirejanje podatkov, prikrajanje dejstev, ….

 • marker

  To so naši novi obrazi. Poskrbeli so samo zase. Za državo pa bodo, če bo kaj denarja ostalo.

  • Duhec

   Kucan je prevec zguban za nov obraz.

 • Duhec

  Najvecji podn mi prizna, da sm zmesana in se slini…. to me dodatno znervira.

 • piko8

  Prašič cmerar, ko je enkrat pri koritu skrbi samo zase in sebi enakim !!

  • Duhec

   Pol niti za teroriste ne bo uzitn…. skoda.

 • Duhec

  Kje je Jansa?????????

  • realnost

   on je opozarjal dokler je bil čas… sedaj naj ljudje najdejo svoje rešitelje

  • FORT WORTH

   Lepo je povedal,ko je bil se cas.
   Z levaki na oblasti se boste morali primiti za denarnice.
   In tocno to se je zgodilo.

   • Duhec

    Ma ja…. zelodec se mu je obrnu. Takih retardov ni nikjer…

    • FORT WORTH

     Retardi pravijo,da je bilo v yugi lepse z 200€ place…

     • realnost

      čaki takrat so zaslužli 10000000000 dinarjev ki so bili po enem tednu samo še pol tok vredni…. neumnost ljudi nima meja

  • karlina

   Tudi jaz se to sprašujem.

  • baubau

   To late;duhec-le zakaj bi se moral le on še in še žrtvovat za bedake,ki volijo sebi enake…

 • hibernacija

  Zapravljanje je gonilo razvoja!?

  • realnost

   ja ljudje vse zapravte da bodo oni imeli še za kakšno obilno plačo.

  • karlina

   To, kar je izjavil Koprivnikar, to je pa najhujša sramota in v bistvu največja žalitev za ostale, ki delajo v gospodarstvu in privatnih podjetjih, res za bruhat.

 • Rožle

  A ni Mramor maher svetovnega kova za take stvari…bo pa že porihtu, da bo vse v najlepšem redu…

  • FORT WORTH

   Baje,da mravljincar ni vec v socializmu…

   • Duhec

    On je v svojem svetu…

    • FORT WORTH

     Ja,saj na vseh slikah zgleda,kot da je mal CIV CIV :-)))))

     • Duhec

      Spaka ni niti fotogenicna…

 • Duhec

  Cmerar vam je povedu…. kriza je v vasih glavah. Una izdajalska podgana pa jutri je nov dan…

  • nevtrino

   Na dobrih stolčkih in dobrih pozicijah, dokler je, seveda ni krize. Za obubožane Slovence pa malo mar.

   • karlina

    Itak, kdo pa sploh od vlade misli na nas, navadne in majhne ljudi, čisto nobeden, briga njih, da že pol milijona ljudi živi pod pragom revščine. Bodo najverjetneje podaljšali dobo za upokojitev kar do smrti.

 • nevtrino

  To uradno poročilo je samo potrditev tistega, kar že itak vemo, oziroma bi morali vedeti, ali se vsaj zavedati v tem getu z neverjetno požrešnim državnim aparatom, nenasitnim neproduktivnim javnim sektorjem, roparsko vlado, nešteto občinami,… Pa nič. Koliko časa še tako ??

  • Duhec

   Do rednih volitev…. pol pa spet nov Kučanov obraz.

  • realnost

   Ali ve kdo koliko ljudi se vsak mesec nafutra iz državnega proračuna? Pomoje bi nas navadne ljudi kap….

   • karlina

    Vsi njihovi otroci

  • karlina

   Koliko časa???? Dokler ne bomo šli vsi k vragu, evo.

 • Osti jarej

  … desni politiki pa tud delajo samo tisto,kar njim koristi…

  • Duhec

   Kaj pa sploh lohk nardijo???

   • Osti jarej

    …kar se mene tiče,se vedno bolj utrjuje tisto;dve strani enega kovanca…uni z ene strani “harajo” po zemlji slovenski,tisti z druge pa gledajo in se delajo,da delajo….narod jih je volil,ker jim je zaupal in pričakoval,da bodo delali v prid države in državljanov…ako ne morejo nič storiti,je vseeno,če jih ni v politiki…

    • Osti jarej

     ..janša je res dobesedno poniknil…..s takim načinom res nikoli več ne bo prišel na oblast5..

  • 1xy

   in Alenka in Cerar sta izčrpala Šušteršičev program finančne konsolidacije, s tem, da sta odrezala postavko varčevanje……
   sedaj je zmanjkalo idej, zadeva bo samo še rapidno strmoglavila……..

 • 1xy

  Naj nekdo na OECD pošlje življenjepise kompletne Cerarjeve vlade………potem bo sam OECD ugotovil, da to ni nobena znanost kar se dogaja v Sloveniji, ampak dejansko stanje v katerem že desetletja živi aktualna vlada……..
  lahko po abecednem seznamu, tako bo tudi Cerar kot predsednik vlade na prvem mestu……

 • Duhec

  Vlada se ukvarja s sovražnim govorom…. vse ostalo je trenutno nepomembno.

  • 1xy

   saj se morajo, če so kvalitetno okrepili lastne vrste……..Jani je pa strokovnjak, katerega mnenja so neprecenljive kvantitete :)))

   • Duhec

    Ja…. če neb bil v parlamentu, bi spet nosu drek in urin…. normalno, da ga vse kritike motjo.

  • Peter

   Sovražni govor je tudi članek zgoraj, no.

   • nevtrino

    Ja za vlado je “sovražni govor” vse, kar jim ne ustreza.

    • karlina

     Še kako zelo res, na žalost, to kar oni delajo je sovražno do Slovencev, ne pa sovražni govor, ki ga ni, pač pa samo dejstvo in živa resnica o vsem ,kar delajo Slovencem.

  • Osti jarej

   ….aha!..tako želijo utišati one,ki štrlijo iz povprečja….100 jurjev naroda na ulicah,bi jim pa nagnalo strah v kosti…..ko se bo raji dokončno odfucalo poti nazaj ne bo…praviš,da kopirajo naše komentarje…evo! moj je lahko na vrhu….takrat,ko se bo narodu odfucalo ne bo več prostora za politikante,bleferje,lažnivce,tatove državnega premoženja…razen ,če ne bodo na mars spizdili….

   • Duhec

    Na Marsu ne bojo preživeli…. tko da…. naj kr spizdijo tja.

    • Osti jarej

     ..pa ja de….obama že ve…

   • Osti jarej

    ..kakšen sovražni govor’?!..s tem se smešijo še bolj,kot se že sicer….živimo v demokraciji!!!…pika!!…lahko napišem,povem ,narišem svoje lastno mnenje…ta vlada ni vredna pol pyzde mrzle vode…

 • Rožle

  Je okusna marmelada….!

  • 1xy

   raje vprašaj, če je dovolj gosta ali mogoče pregosta za plavanje……..marmelade ne uživajo več, so se odločili, da se bodo kar kopali v njej……

   • Rožle

    Upam, da se tudi še fajn zabetonirajo v njej kot fosili….

    • 1xy

     Cerar ne jamra, išče rokavčke :))

 • Janez

  Sporočilo redakktorjem …nova24tv ,!

  Mojo pust 2016 masko

  ….. belega meniha IZ Stične !?

  z napisom “MOLIMO ZA ZDRAVO PAMET !”

  LAHKO MIRNO IN Z MOJIM DOVOLJENJEM – OBJAVITE – TU NA VAŠEM PORTALU ,!!

  Slike sebe v pustni opravi sem posnel na pustni torek dva dni naza !!
  Poslal sem vam jih na vaš e poštni naslov !!
  Če so vak poslane moje pust 2016 slike – ok ? Jih kar objavite !!
  Kar korajžno no nove ta prave slo TV! ,, Super portal imate ! L.r. Janez K. Tu ..Janez KOMENDA

  • Duhec

   Molitve ne bojo dovolj….

   • karlina

    Niti slučajno, očitno je tudi Bog obupal nad to pokvarjeno in skorumpirano Slovenijo, reši se ,kdor se lahko.

 • Peter

  So “osrednji mediji” objavili to pročilo?

  • Duhec

   Itak, da ne.

  • Rožle

   Samo sovražni govor je na tapeti….

  • karlina

   do sedaj še ne in verjetno tudi ne bodo, se preveč bojijo

 • janez zorman

  Mamini zapravljivčki so to. Ko jim zmanjka denarja kakšno dnevnico in kilometrino napišejo in eden drugemu podpišejo – pa je.

 • 1xy

  pravite, da se aktualna vlada fokusira na sovražni govor…….kaj je sovražni govor je relativno in irelevantno vprašanje……..
  večji problem so SOVRAŽNA DEJANJA PROTI LASTNEMU NARODU, tako na področju kreiranja vsakdanjega življenja narodu, kot na področju eksistence naroda in države……..

  • karlina

   se strinjam s tabo

 • Osti jarej

  …nej oecd že neha srat….najnižja univerzalna plača v nemčiji je 8,5 €….koliko je pa pri nas…tale združba guli one,ki imajo na oblasti cekarje…..je pa res,da je vlada pogoltna,potratna,nenasitno požrešna…a le za elito….

 • Osti jarej

  …slovenec sem in ne jamram,iščem rešitve ,a molim,da jih ne najdem?…torej slovenci sam jamramo?..(a ni to tudi sovražni govor in poniževanje poštenih ljudi?)…..umesto,da bi se snašli…nje,de,ane?…saj bi se ,pa nismo ne pravi in ne plavi….za pokradene milijone dobiš kozin slavospev in nalepko ali dve,najmoralneža med hitroprsti….prejemnik,ki se je OKORISTIL z 200 € tringelta pa 3 leta aresta….”kučne čarolije” našega “pravosodja”….?!

 • Antonius

  Čas bi že bil, da ljudstvo končno izračuna, od kje murgeljskim “novitetam” denar za plače njihovi volilni bazi stotisočev s potomstvom vred. Preobsežna javna uprava, prek 250 pisarniških agencij z nekaj tisoči zaposlenih, razmetavanje za več kot 20.000 partizanskih dodatkarjev, ropanje v zdravstvu, razbohoteno učiteljstvo, dokapitalizacije pokradenih bank, udbo-kos/ovi/ razsevki po vseh strukturah državnega upravljanja, krivosodna oligarhija, ……… ! Kot so že nakazali jim bo tudi letos zmankalo za najmanj eno milijardo in pol. In tako vsako leto od “skromnega” *pahorja, zelo hudo zapravljive *bratuškove do *cerarja. Janševo vlado so vrgli takoj, ko je napovedal, da se bo lotil zategovanja pasu, zmanjšal javno upravo, da se bo dotaknil kriminala v bankah, ukinil dodatke zvezdašem, zauzdal politikantsko izsiljevalske sindikate, ustanovil slabo banko pod nadzorom neodvisnih strokovnjakov iz tujine in odprodal državne firme prek katerih kradejo in v katerih volilno propadle murgeljske kadre z visokimi plačami še danes “parkirajo”. Telekom prav zaradi teh interesov ni smel v javno prodajo!

  Suma sumarum, levica volitve plačuje na kredit, kredit ji plačujemo in ga bodo plačevali tudi tisti, ki levih nikoli tudi v prihodnosti ne bodo volili.

  • karlina

   Seveda, je treba zaposliti vse svoje otroke in eno delo v JU IN DRŽAVNIH SLUŽBAH, opravljajo trije ali štirje, v gospodarstvu pa eden dela za najmanj tri, strahota.

 • sprehajalec

  Kaj bodo sedaj skočili pokonci, od vseh Varuhov do ekspertov na Javnem. Samoupravni socializem počasi propada, tako kot vsak socializem. Iz pol sveta se je skrčil na slovenski javni sektor in nekaj državnih firm, poleg Kube, Venezuele in S. Koreje.

  še bolj verjetno pa bo, da bodo po stari socialistični navadi to novico prezrli.

 • Igor Karlić

  Grčija prihajamo. Glede na trende in glede na to koliko folka ne podpira vlade ter bi ponovno volilo isti kader v drugi stranki, je verjetno kritična masa že presežena in bo počilo. Prej ali slej.

 • Igor Karlić

  Grčija prihajamo! Glede na trende in glede na to koliko folka ne podpira vlade ter bi ponovno volilo isti kader v drugi stranki, je verjetno kritična masa že presežena in bo počilo. Prej ali slej.

  • karlina

   To jaz že nekaj časa govorim, v kratkem bomo postali druga Grčija, oz. še slabše.

 • elh

  Strašna ocena!

  Predsednik vlade neke države ima primarno skrb za dobro delovanje dotične države in dobrobit državljanov. Kar pomeni, da jih preveč ne izčrpuje z davki, da je država varčna. Vse ostalo je ekstra, če ostane čas in denar za tisto, pod pogojem, da je sploh smiselno.

  Naša država je v stanju, ko rabi stalno polno pozornost vlade najboljših strokovnjakov, denarja nimamo takorekoč niti za sproti, ta vlada se pa ukvarja pretežno z izvendržavnimi problemi in stroški, jih pokorno prevzema nase oziroma na davkoplačevalce. Zaščititi bi morala državo od teh zunanjih motenj in se ukvarjati izključno z lastnimi ekonomskimi, pravnimi problemi do nadaljnega. Ko in če se bo pojavilo izboljšanje in celo zajeten presežek, kljub nizkim davkom, bo pa napočil čas za pomoč drugim. Morda in ne na slepo.

  Čeprav se poraja vprašanje, kdo pa nam pomaga? Kdo pa je nam pomagal v najhujši negotovosti? Mogoče bi se morali držati pravila, Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal.

  Nekateri ljudje imajo težave s priznanjem, da so nesposobni, na splošno nesrečo.

 • garfi

  Komunajzarske udbomafijske nevlade vodijo tudi v lopovščinah

 • karlina

  Bravo, Slovenija, pa smo nekje v samem vrhu, sramota za našo vlado, oz. predsednika Cerarja, itak vsi vemo,da nam JU požre največ denarja, preveč zaposlenih-naših, nadpovprečne plače, ljudje pa stradajo, res grozno.

 • Gr8_1

  Grafi se ne povečajo!!!

 • Veritas

  Žal imamo za premierja zopet lutko, ki se na žalost niti sam ne zaveda, da je bil perfidno nastavljen. Po istem principu bo tudi odstavljen. Cel sistem pri nas je narejen tako, da je podrejen tistim v ozadju, ki vlečejo niti.

  Absurdni dodatki so bili uporabljeni zato, da oslabijo Mramorja in postavijo svoje na vrh NLB – pralnico denarja, ki je eden od glavnih finančnih tokov za zadnjo balkansko vojno. Poglejte si intervjuje z Domagojem Margetičem – kako so vodje srbov in hrvatov skupaj finančno orgijirali preko nlb frankfurt leasing in izpostave v Londonskem city-u…

 • samsara

  Imamo pa zato najbolj moralnega in najbolj etičnega premierja od vseh, ki so kdaj bili in sploh kdaj kje bodo.
  To pa jé nekaj, na kar smo lahko ponosni, in lahko dobrohotno spregledamo manjše ‘nepravilnosti’, ‘nedoslednost’ ali celo ‘manjše prekrške’, ki se dogajajo pod vodstvom bleščečega, narodovemu blagru predanega premierja MC. Sram naj ga bo, kdor ne zaupa našemu Mirku iz Murgel, Kučanovemu sosedu.
  Natolcevanje o Stranki Mafijske Centrale pa so vsega obsojanja vredna.
  Pustimo zdaj “dolar in cent”.

 • samsara

  “Največ denarja “investiramo” v javni sektor”
  Cena rdečih volilnih glasov.

  • Vera

   V državni !

  • sunday

   in tam je 75% južnih “bratov” – v JS, JU – fertik delo pa gnar na roko – pač svoji svoje tiščijo noter in se tam plodijo – to so oni, ki niso “došli da rade, nego da zarade” !!

 • Igor Kavalar

  Tej državi ni pomoči.

 • valentin

  Kakšna novica presenečenja !

  Biti danes v vladi je zgolj biti pri koritu.

 • sunday

  oni niso zapravljivi, oni so samo tako hudo nesposobni, da so zapravljivi – res so banditi !!

 • sunday

  nič več ne vidim financ ministra mramora na njihovih TV, čudim se zato, ker vem, da jih ni nič sram!!

  • dr Janez Sveti

   Mramor je na pripravljenosti v Franciji. Smuča.
   DR Janez Sveti Spreman

 • Razocarana

  Kako neverjetno. Slovenci smo vsi šokirani.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!