V senci dogajanja v Gorenju: Bobinac dobiva mesto Boruta Jamnika v državni firmi

Jamnik, Bobinac

Po ponedeljkovem nastopu Lan Lina, enega od dveh glavnih direktorjev Gorenja po prehodu v kitajsko lastništvo, sta Slovenijo stresla dva skorajda potresna sunka. Prvi je zadel zlasti Šaleško dolino, saj je Lin napovedal odpuščanja in načrte o tovarni televizorjev skorajda izbrisal z izjavo, da so v Gorenju zastareli.

Drugi je stresel celotno državo, kot je poročal Večer: “O natančnih številkah preseženih zaposlenih še ne moremo govoriti, ne želimo pa dajati vtisa, da se bo v Gorenju tudi naprej delalo lagodno po starem,” je še dejal Lin, ki poleg Gorenja vodi še Hisense International s skupno letno prodajo 8 milijard ameriških dolarjev. Lin je pojasnil tudi, od kod izvira letošnja 40-milijonska izguba. Največji delež zavzema čiščenje bilanc in njihovo prilagajanje mednarodnim računovodskim standardom, ki jih uporabljajo v družbi Hisense. Ta ne dovoljujejo kreativnega računovodstva, na podlagi katerega je Bobinčeva uprava nekako prikazovala minimalne dobičke, čeprav je bilo Gorenje dejansko v izgubi. Zelo slabo je bilo tudi prvo letošnje četrtletje, za tri odstotke so morali dvigniti tudi plače oziroma uskladiti minimalne z novo zakonodajo.”

In medtem ko na omrežju Twitter pisci ugotavljajo, da nam socialistične ideje iz glave danes izbijajo Kitajci, kjer vlada Komunistična partija, je skoraj bizarno, kaj se istočasno dogaja v slovenskih državnih družbah.

 

Slovenska omrežja pa medtem v državnih podjetjih mirno kadrujejo naprej. Na spletni strani Cinkarne Celje, ki je prek lastniških deležev Modre zavarovalnice, SDH in DUTB v večinski državni lasti, je objavljen sklic izredne skupščine Cinkarne, ki bo konec decembra. Kot je razvidno iz priloženega posnetka strani spletne strani Cinkarne, bo šef Modre zavarovalnice odstopil kot nazdronik Cinkarne. A za novega člana je predlagan Franjo Bobinac. Torej tisti, za katerega je Lin v ponedeljek dejal, da je vodil upravo, ki je svoje rezultate prikazovala po principu kreativnega računovodstva. In ki se menda po Šaleški dolini sploh ne upa sprehoditi brez spremstva varnostnikov.

Vir: Gvin

Vir: Cinkarna.si

A to ni edino, kar je v preteklih letih v Gorenju počel Bobinac. Z vidika menjav v nadzornem svetu državne Cinkarne, kjer naj bi po informacijah dobro obveščenih poznavalcev Bobinac postal celo predsednik nadzornega sveta, funkcija pa je seveda dodatno plačana, je zanimivo tudi dejstvo, da je v času Bobinca v Gorenju izjemno kariero naredil tudi brat Boruta Jamnika Gorazd Jamnik. Danes je v hčerinski družbi na Nizozemskem, sporoča na omrežju LinkeIn, v priložnem posnetku strani pa si lahko ogledate, kako je potekala njegova kariera v Gorenju v času Bobinca.

Vir: LinkedIn

Se je pa Bobinac, ki je formalno danes zaposlen pri Kitajcih, pred dnevi pojavil kar v kraljevski Facebook skupini. Na fotografiji sta poleg Bobinca še Žiga Vavpotič, ki je bil podobno kot Bobinac na visoki funkciji v podjetju Outfit7 tik preden so ga kupili Kitajci, in Mark Boris Andrijanič, ki naj bi bil tesno zasebno povezan z dolgoletnim Bobinčevim sodelavcem Žigo Debeljakom.

Ali bi se švedska prestolonaslednica Viktorija z Bobincem fotografirala, če bi že takrat vedeli, kar je Lin sporočil v ponedeljek, da je vodil družbo, kjer so prakticirali kreativno računovodstvo, najbrž ne bomo nikoli izvedeli.

Andrej Žitnik

 • maček ivan

  Kako že gre ona! … ” najgorije je tad, kad lopovi pokradu lopove” …. ha, ha,….kitajci…

 • maček ivan

  Oni golazni od SD-ja se bo sfukalo, ha, ha,…

  • fon johan

   V velenju se vse rusi, TES v problemih, Gorenje… se bodo morali sprijazniti, da so samo provinca….

   Priloznost za druge stranke…

   • SIMON ROZIC

    …na koncu bo stal v Velenju le še samo kip velikega diktatorja, okoli
    katerega bodo lahko sadili krompir, da bojo preživeli….

    • Steiermark

     Morda bodo pa namesto sajenja krompirja, priredili balkansko fešto, s čevapčiči in plesali srbsko kolo, vse bodo pa pokrili oz. financirali z našim, davkoplačevalskim denarjem, s katerim že sedaj vzdržujemo 3/4 jugobede, socialnih turistov v Sloveniji!

    • fon johan

     Pa se ta bo onesnazennn, heheee

  • Steiermark

   Se jim je že, zdavnaj, sicer nebi mogli živeti tako “brezskrbno” v lastnih iztrebkih!

 • Joško

  Za Gorenje in Bobinca bi bilo bolje in manj škode, da bi se celo življenje z musko ukvarjal.

 • xtc

  Bobinac je navaden komunistični “manager” -tat in nesposobnež.
  No k sreči se tudi Cinkarni obeta isto kot Gorenju in še kateremu državnemu podjetju,ker se ga nebo dalo več reševati po socialistično-tako bo vse počasi prešlo v roke zasebnikov,ki Jamnikov in Bobincev ter podobnih ne bodo gledali niti minute.
  Je pa vse večje vprašanje,doklej bo Kučan ,dopuščal Kitajcem ,da mu “uničujejo” najtršo in najbolj lojalno voliilno bazo-jasno je,da se bo Gorenje krčilo in moderniziralo in se bo še izgnalo parazitov tipa Jamnik,Bobinac itd
  Ker optimizacija posledično za sabo vleče tudi po domače odj*** kupa kooperantov je zadeva začela postajati tempirana socialna bomba ob propadlem Rudniku in Teš,ki naj bi vse bolj tonil v nelikvidnostih in težavah.
  Torej ,kaj sedaj narediti,saj cel Šaležki bazen postaja socialna tempirana bomba,zelo verjetno bodo levi sleje kot preje skušali Kitajce stisniti v kot z velikim štrajkom inhujskanjem domačinov protinjim, in jih tako prisiliti,da zapustijo firmo nazaj v državne roke,kaj se bo iz zadeve izcimilo bo znimivovideti,ve pa se,da Cinkarna vse bolj tone in da se izgube kopičijo vse hitreje in ,da bo treba zadevo prodat

  • SIMON ROZIC

   …vse bo šlo k hudiču, zaradi velike pogoltnosti domačih sesalcev in totalne nesposobnosti socialističnih “menedžerjev” !!!!

 • ehnaton

  Če ni šlo z lepa pa bo mogoče z grda. Na najbolj trd način se bodo tako prebivalci tradicionalno rdečih revirjev ovedli prave vrednosti naslednikov bivše komunistične oblasti in njihovih pandanov, kot so sodelujoči v gornjem prispevku. In le kje bo zdaj, ko so že po nekaj dnevih Kitajci prepoznali tudi njegovo pravo vrednost pristal protežiranec Žiga Debeljak.

  • fon johan

   Za geye se ni za bat, vse povsod so in si pomagajooo

 • Slovenec

  To pa so menedžerji…, Bobinac ipd.

 • šmentanamuha

  Kreativno računovodstvo … kako prisrčen izraz za finančne malverzacije in prikrivanje korupcije

 • šmentanamuha

  Počasi prihaja čas resnice tudi za slovenske komunjare …

  • dež

   Pa niti ne tako počasi.

  • SIMON ROZIC

   …saj se jih nič ne prime!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Hec, je pa ta, da jim čistega vina nalivajo kitajski komunisti.

 • Artur

  Trilaterala z Bobincem in ostalimi pozicijskimi in opozicijskimi politikantskimi hlapci teh NWO satanistov niso del rešitve, so del problema
  https://www.zdravo-slovenija.com/tu-in-tam-1/2018/11/15/trilaterala-dobiek-pred-lovekom
  Masonerija pa takitak drži vse skupaj v smeri NWO levega fašizma.
  Current Freemasonic Enemies of America and the World 1 of 4
  https://www.youtube.com/watch?v=OuC-dqXTknI&feature=youtu.be&list=PLF776EEC5D6A6A3C0

 • iza
 • sloustava

  Peklenski Kucanov Forum21!

  • SIMON ROZIC

   100000x preklet, s šefom vred!

 • fon johan

  Tesno zasebno povezan z zigo, to pomeni da sta oba pedr…..

 • macon

  Komunajzarji iz Titovega Velenja so bili veseli, da so Gorenje prevzeli njihovi komunajzarski tovarišči Kitajci (isto bi bili veseli Rusov), v resnici pa so ga prevzeli liki iz prve faze industrijskega kapitalizma in Dickensovih romanov, ki jim ni odveč v hali vihteti bič, za človeške pravice, varnost in ekologijo pa jim dol visi.

  Upam, da bo šola življenja v Gorenju temeljita in Kitajci nazorni učitelji.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Še en par takih, pa je tranzicije konec. Sicer pa bojda Pivovarna Laško tudi čisti bilance in kilientelo. Novartis je to naredil že pred časom. In čuda vseh čudes, vsi posljujejo uspešno.

   • macon

    A jim je ostalo še kaj večjega poleg Telekoma in Petrola? Potem je potreben še bankrot FDV-ja in RTV-ja, pralnic praznih glav.

 • AlternativaZaSlovenijo

  En zakon, če ne že aksiom pa drži kot pribito: gospodarstvo po poti slovenske tranzicijie neustavljivo propada. Vprašanje je samo čas dokončnega zloma.