V Slovenijo smo z Balkancem Jankovićem uvozili tudi poslovne prakse iz Srbije, ki je od razpada SFRJ najbolj nazadovala!

Foto: utrip-ljubljane.si

V nekdanji SFRJ so bili najbolj zadovoljni ravno Srbi, saj si je na račun razvitejših republik, kot je bila Slovenija, polnila žepe centralna oblast v Beogradu, prav tako pa se je denar prenašal v manj razvite republike. Po razpadu Srbija ni mogla več živeti na tuj račun, sami pa se s svojim balkanskim načinom poslovanja očitno tudi niso najbolje znašli, izmed vseh nekdanjih republik SFRJ so najbolj nazadovali. Srbske poslovne prakse pa je s seboj uvozil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, pod čigar vodstvom slovensko glavno mesto vse hitreje propada, življenjski standard prebivalcev pa pada.

Z nekdanjo državo, Socialistično federativno republiko Jugoslavijo, v kateri smo pristali po krvavi revoluciji, ki je terjala več sto tisoč smrtnih žrtev komunistov, so bili najbolj zadovoljni Srbi, kjer še danes vlada velika jugonostalgija. Največ odpora proti oblasti v SFRJ je bilo v Sloveniji in na Hrvaškem. To ni presenetljivo, državi sta bili najbolj razviti nekdanji socialistični republiki in kot taki sta bili primorani financirati zaostanke revnejših republik in funkcioniranje centralne oblasti v Beogradu, kjer so si s trdo prigaranim denarjem polnile žepe komunistične elite.

Medtem ko se je večina nekdanjih držav SFRJ razvijala, je Srbija nazadovala
Da bi Srbija še nadalje lahko živela na račun tujega dela, je Jugoslovanska ljudska armada izvedla agresijo v 90. letih, pri čemer pa je bila neuspešna. Srbija je bila tako od leta 1990 po podatkih navedenega avtorja, kot je razvidno s spodnjega zemljevida, gospodarsko najmanj uspešna država nekdanje SFRJ, saj je v 28 letih uspela nazadovati, in to za kar 11 odstotkov. Bruto domači proizvod Slovenije se je v tem času povečal za 98 odstotkov, Hrvaške pa za 58 odstotkov.

Foto: družbena omrežja

Janković iz Srbije s seboj prinesel tudi poslovne prakse, zaradi katerih Ljubljana propada
Ob tem velja poudariti, da je ljubljanski župan Zoran Janković, čigar sinu Damijanu Jankoviću so nedavno odpisali za 29 milijonov evrov dolgov, s seboj prinesel tudi srbske poslovne prakse, zaradi katerih je njegova domača država tako nazadovala. To se že jasno odraža v Ljubljani, kjer smo vsako jutro priča prometnemu kolapsu, cene stanovanj so podivjale v nebo, na račun turizma pa lahko bogatijo samo Jankovićevi prijatelji, ki gradijo hotele.

Izet Rastoder in Zoran Janković (Foto: STA)

Tudi do služb se v Ljubljani očitno najlažje pride z uslugami, spomnimo samo na primer farmacevtke, mlade mamice, ki ji je grozila izguba strehe nad glavo, pa jo je Janković izsiljeval za spolne odnose v zameno za službo v Lekarni Ljubljana. Prava sramota, kakršna je postalo slovensko glavno mesto, je vidna že na vhodu v mesto, v Stožicah, kjer se nahaja nasedla naložba.

Propadli kompleks Stožice (Foto: Nova24TV)

V Ljubljani se kljub solidni gospodarski rasti v državi zaradi pospešene inflacije javnih storitev slabša tudi življenjski standard, Janković je namreč v zadnjem času, manj kot leto po zadnjih volitvah, med drugim podražil vrtce, komunalne storitve in javni prevoz.

Foto: Twitter

Rok Krajnc

 • Mojca pokraculja

  Nazadovala?!? Kdo, SFRJ?
  Balkanski posli cvetijo !!
  Jugoslovenija tudi!
  Slovenije ni več!

  • bubamara

   Res čudno, da Srbi kupujejo SLO banke in SLO turizem ter živilsko industrijo. Tale statistika je malce čudna stvar.

   • šrauf

    To verjetno misliš na srbsko udbo mafijo…. beri Pezdirja.

   • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

    z našim pokradenim denarjem. Zadeva je čisto logična, prvo pokradejo naš davkoplačevalski denar, pol pa s tem pokradenim denarjem kupujejo slovenske banke, turizem in živilsko industrijo.

 • Anton

  https://www.rtvslo.si/okolje/novice/slovenija-bi-potrebovala-fiskalno-pravilo-za-izpuste-toplogrednih-plinov/500240

  pa še rečte da našilevičarji niso največji beboti na planetu tem. Pri onesneževanju ne prispevamo niti tisočinko promila,smo oz bomo pa očigledno prvi, ki bomo prispevali fiskalno pravilo

  sarkazem press

 • lambizer

  Odlično, pomeni da smo Slovenci najbolj napredovali, bravo Nova 24TV.

  • samurai

   Ja res. Rikverc … pa še malo dlje.
   Razvrednoteno je delo medicinske sestre.
   Zdaj pa Šabeder uvaža srbske višje sestre.
   Našim sestram ne plačajo, kot je treba, bodo pa plačali zato srbskim sestram pa še stanovanja jim bodo dali, otroške dodatke, itd, itd, …. kar si bodo zaželele – naše sestre pa imajo plačo na pragu revščine, ki je določen na okoli 630 evrov.

   • Povratnik

    Šebeder je slovenc. Nima z Jankovičem nobene veze…
    Sami pljuvamo v lastno skledo.

  • pajot

   Tud ti si napredval. V majmuna.

   • lambizer

    Tebi niti napredek ne koristi, ostajaš nekulturen!

 • antimur

  Kučan in njegova golazen rdečezvezdaška ter komunajzerska gosposko živi in ohranja svoj gasterski primat nad Slovenci samo zaradi takšnega balkanskega delovanja, od svojega dela bi že zdavnaj pocrkali, toda tudi to nategovanje Slovencev gre k zanesljivemu koncu.

  • samurai

   zdaj mu bodo (ali so mu že) še 1.000 € na 5.000 € podlage, kar znaša mesečno približno 10 sestrskih mesečnih plač.
   JE TO NORMALNO ???
   Če je treba šparat, MORAMO ŠPARAT VSI, če smo RES PRED ZAKONOM VSI ENAKI !!!

 • tasilo

  Ampak Zoran Jankovitj je lahko vzor vsem!

  … klasičnim in političnim kriminalcem …

  • samurai

   Jankovići so prave srpske dike.
   Oni imajo za zajtrk, kosilo in večerjo na krožniku milijone, ker drugače si ne morem predstavljat, kako lahko toliko poženejo skozi “rit”.

 • mare

  Srbija je živela na račun SFRJ. Sedaj pa Srbi prevzemajo oblast v Sloveniji. Tega pa naši vrli politiki niso sposobni preprečiti

  • pajot

   Ne,da niso sposobni. To naravnost hočejo. saj je že več kot polovica politikov,sodnikov,tožilcev,novinarjev in ostale bagre,že popolnoma srbska. Z najlepšim županom najlepšega mesta na svetu.

 • opazovalec

  Janković ima nedvpmno izredno kilometrino kot gospodarstvenik. Že pred 10 letim starosti (do takrat je namreč živel v Srbiji) se je nalezel balkanskih poslovnih navad, no vsaj tako trdi g. Kranjc. Očevidno je že v vrtcu začel trgovat, saj se v 4 letih osnovne šole ne bi mogel dovolj navzeti tamkajšnih poslovnih navad…. Pravzaprav, bi morali biti ponosni na takšnega wunderkinda, ne pa da ga vlačite po zobeh.

  Imam pa še eno vprašanje za g. Kranjca. Kaj ima požar na avtobusu opraviti s polsovnimi navadami župana, pridobljenimi v zgodnjem otroštvu?

  • realnost

   Bog daj možnost, da doživimo dan ko se bo lopovu zbil režeči fris iz face, ko se reži vsem poštenim Slovencem !! To bo rdeč ko kuhan rak ko bo moral odsedeti za svoje lopovščine na zaprtem oddelku Doba! Šele takrat bomo verjeli v pravno državo Slovenijo. Do takrat pa je tole samo srpska provinca. Še sreča da je vmes Hrvaška drugače bi bili …..

  • šrauf

   Ali si ti že kdaj slišal za rek ,da kri ni voda. Od Zokana foter je imel podobno “poslovno etiko”.Mati je pa itak ena izmed mnogih naivnih slo frač, ki so nasedle balkanskim “šarmerjem”, potem pa se čez par let z otroki vrne: Evo nas slovenska socialna država.

   Se pa strinjam,da je avtor članka “prozoren” in podcenjajoč do bralstva…

  • macon

   Jah, avtobusi gorijo po Ljubljani, kar vsak dan in na vsaki drugi do tretji postaji. Okoli pa kartonasta naselja polna črncev pa tolpe z mačetami koljejo belo deco. Vse je posrano in nasmeteno, šeriatarji izvajajo šeriat u Fužinama in km okoli džamije. Džamija pa ni ena temveč jih je 58, ampak še malo skrite. Meni so kar vsi fabriški dimniki nekam sumljivi.

   • opazovalec

    Ja, točno tako je videti Ljubljana po dolgoletni vladi šerifa iz Saraorcev! kdor ne verjame, naj se sprehodi skozi opustošeni center, ali naj obišče kakšne Fužine in se lastnoočno prepriča o šeriatski vladavini! In zadnjič sem slišal mujezina na “dimniku” toplarne, kako je vabil k molitvi ves omamljen in ožgan od kurilnih plinov. Saj zato se je pa tako drl ko jesihar………

  • Peter

   Lahko je nabirati kilometre, če te drugi peljejo v državnem avtu, bencin plačuje država, servise firma, če pa slučajno narediš prekršek pa polcaji gledajo stran….ti pa Vozi Miško, no….

   • opazovalec

    Pa ti sploh razumeš kaj prebereš, če ravno prosti stavek na nivoju prve triade devetletke? Jaz sem govoril o nabiranju gospodarskih izkušenj v rani otroški dobi, ti pa o nabiranju kilomterov v državnih avtih………

    • Peter

     Kaj pa je to triada?

     • opazovalec

      Devetletka ima 3 stopnje po 3 leta, ali triade. Bo potrbno v šolo!

     • Peter

      A bejš no?
      niti tega ne čutiš, kdaj te kdo zajebava?

      btw, če res potrebuješ razlago: ti si govoril o nabiranju gospodarskih izkušenj itd, jaz pa o trditvah, kako odličen gospodarstvenik je janković. Bo potrebno razložiti tudi primerjave, eno po eno ali bo zdaj šlo?

 • Povratnik

  Slovenc že vso zgodovino prepušča vodenje države in gospodarstva tujcem. Ne jamrajte.
  Pa gdo nam je kriv, da smo nesposobni.
  Pljuvat pa znate. Vodit države pa ne.
  Zamislite se nad seboj.

  • Steiermark

   Vsak bebček, v Sloveniji lahko opazi, da Slovenije ne vodijo Slovenci ampak jugoserbusi bastardi, mešančki, ki z lopatami žrejo naš denar, isto kot prej, pod jugovino, ko so nam komandirali iz srbije ter odločali, kam bo šel naš denar. Zato se pa tamali srbek, stric de nje de de, nemore spoprijazniti s samostojno in še manj z svobodno Slovenijo in se tudi nikoli nebo! Slovenijo so nam vkradli prav tile izmečki človeštva, ter jo spremenili v neko jugosrbsko provinco divjaških mafijskih priseljencev, ki so šli že tako daleč, da se tudi prehranjujejo, seveda za naš denar, s pečenkami, ovitimi v zlato! Fuj golazen, vendar ne pozabite, da se bo tudi to končalo, za vas klavrno!

  • if

   Slovenci himnične ustavne Zdravice znamo voditi državo. To je dokazano z ustanovtivijo države in dvemi poznejšimi vodstvenimi mandati pomladne politike.

   Večino poosmaosvojitvenega časa uzurpatorsko vodi državo anti slovensko usmerjena politika definirana z vsebinami nasprotnimi ustavni himinični Zdravici.

   To je očitno vsakemu normalno razmišljujočemu človeku.

 • Nata

  @Povratnik spodaj je dobro napisal !! Saj je prav , da pišete, kar naprej !! Tako jih več lahko prebere. . . . pa vendar ?
  Sijajni pevec Springsteen praznuje
  https://reporter.si/clanek/magazin/sef-bruce-springsteen-praznuje-70-rojstni-dan-731795
  https://www.youtube.com/watch?v=icJjlg5e6l

  • Peter

   Poslušaj uvod….krasen je. Tudi komad, jasno….

   https://www.youtube.com/watch?v=gg3DleXrT-o

   • Nata

    Pozdravljen ljubitelj muzike !!
    Uvod ? Lep, zanimiv, z minimalnimi harmonijami pričara pravo vzdušje.
    Pa tudi besedilo je krasno.

    • Peter

     Ja, za mravljinčke, no….

     • Nata

      Hm. . . . . . kako malo je pravzaprav potrebno za – mravljinčke !

     • Peter

      Ja.

    • Peter

     Sem imel tudi sam v mladosti precej težav s starši zaradi dolgih las….

     • Nata

      Ja, se spomnim, da si enkrat napisal.

      Le , da ne vem. . . . . ali si ti imel težave, ali tvoji starši . . . . . hi. . . hi ?

     • Peter

      Ja, imaš prav….Oni in jaz…

 • bubamara

  Ni balkanizem prišel v SLO z Jankovićem, ampak z odločitvijo Slovencev leta 1918, da gredo izpod Nemškega gospodarja pod do tedanjega sovražnika Srba. Germani so se 550 let trudili balkanski narod narediti podoben sebi, Srbi so uspeli zbalkanizirat butalce v par desetletjih. Lenoba in življenje na sosedov račun, to je moderen Slovenec.

  • Beli Sneg

   Balkanizem je ostal v SLO s tem, da smo jugoviće ala opankar pustili, da so zasedli vodstvene in druge pozicije v javni upravi, policiji, vojski, sodstvu… V nekaj desetletjih bi se balaknizma lahko otresli.

  • Mojca pokraculja

   Ne bubica , motiš se. Prišel je s komunizmom, s Titom i Partijo. Raznorodovanje Slovencev se je začelo z bratstvom in edinstvom, nadaljevalo pa z izbrisanimi in s kučanovim podtalnim instaliranjem jugoslovenarjev na klučne položaje, ter uničenjem vojske in policije. kučan je raznorodovalec , zato preprečuje, da bi se prešteli. Mi ne smemo biti Slovenci v Sloveniji. Mi smo brez narodnosti.

 • Boy

  Jankovic je naslednik Tita; zivi v izobilju, vsake toliko se znebi dolgov in navzven se kaze kot bog i batina, pa mora podkupovati babe, da gredo z njim v posteljo!

 • frondi

  Vauu, daleč najbolj je pa napredovalo Kosovo, za 129 %. To je ziher zasluga JJ ki ima doktorat prištinske univerze. Svoji za svoje, bravo Jajo. Mi smo Jajovi, Jajo je naš!

  • pajot

   Jajo si ti,z majmunovo glavo,primitivec.

   • JANEZ GUS

    JAJO je njegova vlačugarska mama.

    • pajot

     Rodila ga je s pomočjo majmuna.

   • frondi

    O pajotek, a buba? Te bo Jajo v rit nategnil kot vse do zdaj, in te bo še bolj

    • pajot

     He,he,he,kretino…tebe je že zdavnaj nategnil tvoj brozek,zdaj te pa nateguje milanček iz murgelj. he,he,he…ko boš škripnil,boš dojel zajebancijo te rdeče golazni. Do takrat pa lepo pozdravljen.

     • frondi

      Ti se smejiš debilček? Komu le, a mogoče stojiš pred špeglom in gledaš večnega luzerja? Uživaj v miru, ne bom te več motil

     • pajot

      He,he,he,bambino,kretino. Zate je samo banana.
      Sploh me ne motiš.kretrenčiću mali.

 • Unikatna

  Slovenije ni več…Zakaj je ne preimenujejo v ex-Yu v malem?

  • pajot

   Saj je. Jugoslovenija. Počasi jo bo treba preimenovat v Jugosrbija.

 • TINE

  slovenska neumnost je brezmejna!!!
  hlapci in socialistične ovce verjamejop v pravljice, medtem ko jim mladina odhaja sami
  pa posrani crkujejo v domih za ostarele na nivoju balkana.

 • JANEZ GUS

  Zapomnite si butasti slovenci ,ne Balkanci-čefur se spreobrne ko se v jamo zvrne,rdečuh pa še takrat ne.Zato 10.10 vsi domoljubi na Prešerca in lovit to garjavo anti slovensko golazen.

 • to_mi_delaj

  Kako ze pravijo balkanci: crko da bog da

 • Peter

  Že pred nekaj leti sem prišel do spoznanja, da si Slovenci svoje države enostavno ne zaslužimo. Nismo sposobni imeti svoje države, jo upravljati. Večina na oblasti jo jemlje kot sredstvo za osebno bogatenje, zafurali pa so vse. Vse gre navzdol.
  Žalostno.
  Razglabljati o tem, ali so za to krivi balkanci ali ne, se hitro ustavi pri dejstvu, da je med goljufivimi gospodsrtveniki in politiki velika večina Slovencev. Zato to vaše podpihovanje nacionalne nestrpnosti ne drži vode, celo nevarno je.
  Pa srečno hodite, no.

  • Beli Sneg

   Balkanizem je ostal v SLO s tem, da smo jugoviće ala opankar pustili, da
   so zasedli vodstvene in druge pozicije v javni upravi, policiji,
   vojski, sodstvu… V nekaj desetletjih bi se balaknizma lahko otresli.

   • Peter

    Ja, Ob osamosvojitvi sem pričakoval državo, ki bo zagotovila okolje za pošteno delo, ki bo s pobranimi davki skrbno gospodarila in jih porabila za razvoj, socialo, šolstvo, zdravstvo. In s tem seveda tudi slovo od balkanskih navad….

    Ampak sanje so bile dovoljene samo en dan, no.

  • pajot

   Se pravi,da je imel Kardelj prav. Ta narod ni vreden demokracije. Ni vreden volitev.
   Ker ta narod ne zna sešteti koliko je ena in ena.
   Komunisti so uničili državo. Jugoslavijo. Pa jih ta narod še zmeraj voli.
   Možganske vijuge večine Slovencev so čipirane s komunističnim sindromom.
   Beznadežna situacija,bi rekel najlepši Srb iz najlepšega mesta na svetu,nje….

   • Peter

    Očitno je imel res Dr prav. Zato pa ima svojo univerzo, no.

 • IZBIRA

  Rekel bi, da tam, kjer se je standard tovarišev kontinuitete dvignil, se je vzdržnost državnega proračuna temu ustrezno znižal, temu sorazmerno pa tudi razvojni potencial in kvaliteta življen (sodstva, izobraževanja, zdravstva, državne uprave, vlad….).

 • von Rhein

  Da roparski sistem v Lublani ,ki se je razširil po celi Sloveniji,funkcionira in omogoča harambaši in oprodom delovanje je bilo potrebno
  – uvoziti prekaljene podjetnike,ki razumejo in so vešči pri goljufijah,
  – uvoziti pomočnike v pravosodni sistem z dvomljivimi doktorati,
  -uvoziti specialce za “kanaliziranje” finančnih sredstev v varne trezorje po svetu,
  – uvoziti specialno dresirane medijske lažnivce v pomoč odpadku slo FDV
  Ves ta uvožen balast v podporo ostanku bivšega jugobanditskega sistema pri ropanju Slovencev kot davkoplačevalcev,poneumljanju Slovencev in debilnemu klobasanju o najlepšem mestu na svetu, uspešno podpira maličenje razuma in psihe naslednje generacije.

 • Andrej

  Dvoje je možno:
  1. Nabijate v prazno. Petič zapored je bil izvoljen z veliko večino.

  2. Na volilnem seznamu je bistveno več juga kot si mi mislimo.
  Sklep: nismo zreli za demokracijo.

 • Ph4nt0m

  ZAKLJUČNI RAČUN REPUBLIKE SLOVENIJE za leto 2018

  VIII. ODPLAČILA DOLGA
  odplačila kreditov domačim poslovnim bankam = 114.444.444 €
  odplačila kreditov drugim domačim kreditodajalcem = 0 €
  odplačila glavnice vrednostnih papirjev, izdanih na domačem trgu = 544.609.216 €
  odplačila dolga mednarodnim finančnim institucijam = 17.069.433 €
  odplačila glavnice vrednostnih papirjev, izdanih na tujih trgih = 1.767.652.409 €
  ————————————————————————————————————-
  odplačila dolga skupaj = 2.443.775.503 €

  PLAČILA OBRESTI
  plačila obresti od kreditov domačim poslovnim bankam = 4.246.768 €
  plačila obresti od kreditov drugim finančnim institucijam = 265.415 €
  plačila obresti od kreditov drugim domačim kreditodajalcem = 0 €
  plačila obresti od vrednostnih papirjev, izdanih na domačem trgu = 688.731.379 €
  plačila obresti od kreditov mednarodnim finančnim institucijam = 13.373.449 €
  plačila obresti od kreditov vrednostnih papirjev, izdanih na tujih trgih = 153.956.044 €
  —————————————————————————————————————-
  plačila obresti skupaj = 860.573.055 €

 • tramal

  Tako srbofili ,hitro spakirat kufre pa direkt v zaostalo srbijo.Srbini najraje živijo na tuj račun,ker so največji lenuhi od nekdanje juge.V Sloveniji so vsi srbini neki sodniki,župani in direktorji ,nobeden pa ni delavec.To pa so krivi domači komunistični izdajalci.

 • Felikss_AH

  Sorryyyyyyyy… Nisem pristaš ne Jankovića ne Srbijanstva, ampak v tem članku je gora izmišljotin… Fake “podatki” v portalu ki čisla resnico.

  Srbija je mogoče res nazadovala… če je ali ni, ne vem… vem pa da so Srbijanci po “osamosvojitvi” napredovali v Slovenijo in jo preplavili. Tudi to ni res da je v ex-YU največ koristi imela Srbija… največ sta imela Kosovo in Bosna. Jankovićeva Srbijanska posla pa se v ničemer ne razlikujejo od Neo-Komunističnega “Slovenijanskega” bloka… bili so zlizani že v YU… a so Šarac, Kućan, Osemenjevalec in gora ostale Rdeče “elite” na čelu s Krivosodjem kaj boljši od “njihovog najboljeg druga”

  To da Ljubljana propada pod Jankovićem pa je tak nesmisel da me prav zanima kje bi se to dalo videti. Jankovićevi Mafijski posli gor ali dol… vseeno pa ostaja edini župan ki je nekaj naredil… kar se da videti… in kar na koncu potrjujejo tudi nenehne trume turistov. V propadajoča mesta turisti ne romajo… na Internetu pa so Ljubljano že večkrat dobesedno opevali v mnogih tujih turističnih vodičih. Tudi vse več naših Zahodnih bratrancev se naseljuje v Ljubljano. Jankoviću pa resno zameram njegovo LGBTQP prilizovanje, zlizanost z Đamijanci in benevolentnost do “prebežnih migrantov”.

  Poleg tega da je Ljubljana lepo urejeno dinamično mesto… sem zvedel da je v teku še čez tristo prenovitvenih del v samem mestu… kar me pogosto spravlja ob živce ker marsikje ne moreš niti skozi zaradi razkopanih in zaprtih delov mesta. Če neko mesto tako propada… pol me pa prav zanima kako druga napredujejo… kot Franocozistanski Pariz in Švedistanski Malme recimo…da ne omenjam še Pakistanizirani Londonistan…?

  • pajot

   Da je nekaj naredil? O,ja,pokasiral je od vsakega posla minimalno 10%. In pofukal je farmacevtko v zameno za službo in stanovanje.
   Že to je zadosten razlog,da srbijanec ni primeren za županovanje Ljubljani.
   da sploh ne omenjam samomora njegovega podizvajalca.

   • Felikss_AH

    Kasirali so tud drugi… naredili pa nič. Mafijska posla so eno… narejeno pa je vseeno ogromno. 10% “marža” ni Jankovićeva posebnost

    Weinstein na primer je pofukal skoraj vsako Hollywoodsko zvezdico

    • pajot

     No,ja…zaprl je center Ljubljane za promet. Zajebal je trenutno s kolesarskimi stezami. Predmestje najlepšega mesta na svetu,pa je tako,kakršno je bilo leta 1960. Ampak tudi to je Ljubljana,kenede?
     Mafijski posli so za tebe gor ali dol?
     Lepo.
     Se pravi,da je treba vladat po mafijsko,če hočemo prosperirat.
     Čudim se.

     • Felikss_AH

      Zajebal s kolesarskimi stezami … o čem ti to???

     • von Rhein

      Kot Lublančan imaš vsekakor več pravice,da ocenjuješ stanje v mestu kot jaz,ki se mesta izogibam že več let.Pa vseeno,rojen v Lublani,dolga leta služba v Lublani,rad sem imel mesto.Ko sem ugotovil,koga vse je privlekel s svojo politiko v mesto,videl ,da so prioriteta “kafiči” za pranje denarja,ko za božične praznike “sviraju trubači” itd.itd.,fuck off,to ni več moje mesto.

     • Felikss_AH

      V tem članku je glavna tema “propadanje Ljubljane”… pri tem je to prikazano kot fizično propadanje… mesto razpada, avtobusi gorijo kot avtomobili na Švedskem in podobno. Glede “Janković vprašanja” je treba ločiti kaj je za njegovega županovanja narejeno v samem mestu, od njegovih finančnih malverzacij in drugih barabij. To da Ljubljana propada fizično je notorno nesmiselna laž. Absolutno pa drži tisto “koga vse je privlekel s svojo politiko”. Mesto je preplavljeno s čefurji in Balkanskimi vucibatinami vseh sort. Mnogi so v službi pri MOL kot razni varnostniki, redarji, tudi vozniki v javnem prometu in podobno. Ogromno ih je tudi v državnih službah… od varnostnikov iz varnostnih firm ki servisirajo podjetja in državne ustanove, zaposlenih v Javnem Sektorju in Bankah vse do vodilnih položajev. To pa ni več specifika Ljubljane ampak cele Slovenije…. in kot paradox temu je “kriva” “osamosvojitev”, ki je namesto da bi zaustavila ne glih prijateljsko Jugo-imigracijo… tej odprla vsa vrata. Še v politiko so se vrinili… pri temu pa krivda ni Jankovićeva ampak kar “naše drage” Rdeče Kontinuitete na čelu z Murgel-gremlinom.

    • pajot

     Weinstein na primer je pofukal skoraj vsako Hollywoodsko zvezdico

     In ti se strinjaš s tem?

     • Felikss_AH

      Strinjale so se one… in se mu še naprej prilizovale… od vseh najboj Meryl Streep in Jennifer Lawrence… da je šlo na kozlanje

  • Ph4nt0m

   Hvala lepa za “spedenan” strogi center in trume turistov, medtem ko na Rudniku zraven industrijske cone naselja še zmeraj nimajo optike, ceste so razfukane, kolesarske steze si predstavljajo tako da narišejo črto na pločniku, ogromno ulic so spremenili v enosmerne in totalno zjebali pretočnost prometa. Uspelo mu je podražiti praktično vse javne storitve in nas hkrati zapufati za preko 100 mio €…

   • Felikss_AH

    Stanujem ve Centru Ljubljane in še nimam optike
    Zaradi prenovitev so ceste “razfukane” tudi v Centru
    Kolesarske steze so odlične… če jih pa kje ni… se ih pač nariše
    Enosmerne ulice so mogoče zoprna a nujna rešitev
    Draži se po celem svetu
    Zapufani so pa tudi po celem svetu… a poznaš kakega avtohtonega ki ni zapufan?

    • Ph4nt0m

     Pisal sem o industrijski coni, ki ima optiko že 10 let, zraven so pa cela naselja, ki na to čakajo vsakič ko se spravijo razfukavat ceste, vodovode in podobne stvari. Kolesarske steze so zanič ali jih pa sploh ni, pa to ne govorim samo za Lj. ampak celo okolico. Ne, enosmerne niso nujna rešitev, prej je bilo čisto v redu. Zoprno je to, da se spravijo delat rondoje s totalno neuporabnim notranjim pasom, ker naredijo pol-pločnik. Na vpadnicah bi morali dat rondoje, tak primer je npr. Spodnji Rudnik-križišče za na AC. Lahko bi tam naredili tudi podvoz/nadvoz čez progo, tako pa tam stojiš na dveh semaforjih zaradi enga vlakca, ki se na vsake toliko zapelje tam 50km/h. Nobenega razmišljanja ni pri planiranju prometa.
     Drži, draži se po celem svetu, jaz pa sem govoril o tem da je podražil vse storitve in nas hkrati zapufal. Če podražiš, dobiš več priliva in lahko pokriješ npr. višje plače/cene surovin, ne pa da se zadolžiš še za extra 100 mio €. Zadolženost je suženjstvo in nočem da Zoki v mojem imenu tolče pufe, ker na koncu koncev jaz to odplačujem.

     • Peter

      Izjemen dosežek je tudi nova Vodnikova, s pločnikom širine cca 6 metrov za tistih 5 pešcev, ki dnevno hodijo tam. Ob tem bodo izginili parkingi.
      Super.

     • Ph4nt0m

      Tole je zapis kolega, ki tam zraven stanuje:
      Mestna občina Ljubljana pa dost vas mam(o) no. Pizda da ne morm niti domov pridit normalno že 6 mesecov no. Po 10 urah voznje res lepa dobrodošlica, da je cesta v celoti zaprta. Tudi dost je tega da elektriko neprestano vn meče in jo mamo napelano ko pofukane opice zato da lahko živimo, danes očitno zaprli še vodo tudi brez kakega posebnega obvestila. A je tolk težko najdit pofukano gradbeno podjetje ki ne bo trikrat rabla delat isti pofukan pojeban pločnik ki je sedaj dovolj širok da lahko dva z hammerji gor dregata, na cesti se pa dva busa ne morat srečat in ga naredila prav že prvič al pa vsaj drugič.

      Med te dosežke lahko šteješ tudi novo Litijsko.

     • Felikss_AH

      Poudaril bom še enkrat – NISEM pristaš Jankovića – vendar si ne izmišljam njegove grehe… za njegovega županovanja je narejeno OGROMNO… zato tudi županuje neprenehoma in ga kot kaže ne bo nihče spodnesel. Optiko so najprej dobivali Bloki, predvsem novi, zaradi preproste logike – gostota uporabnikov… in s tem sem se pomiril tudi sam. Že samo mesto urejati stane… okolica pa verjetno rabi še več denarja. Ne vem o kateri okolici govoriš, ker kamo koli greš vse je urejeno. Krivda je zagotovo tudi na PROJEKTANTIH!

      Kolesarske steze so SUPER… in vozim se s kolesom po celi Ljubljani. Rondoji so povsem v redu in ne vem zakaj je potrebno toliko picajzlanja na to temo. Ja… lahko bi se naredilo marsikaj… a vsega se ne da… še v eni Ameriki ne. Jamraš o enem semaforju in enem vlakcu… problematične točke so bile in bodo vedno… “get over it”… Kar pa zadeva zadolževanje… saj nisi neumen da nebi vedel da se vse giblje na zadolževanju. Brez zadolževanja še vojn nebi bilo… in vojne so najbolj donosen posel… za “namensko” industrijo in “zainteresirane”. Janković je majceni barabin v primerjavi z domačimi Banksterčki in raznimi Prihvatitelji ter blitz “kooperanti” države

     • Ph4nt0m

      Mi je čisto vseeno pristaš koga si, za denar ki smo ga dolžni (100 mio €) je narejenega bore malo, če odšteješ strogi center. Zoki županuje izključno zaradi ugrabljene države, ker v normalni državi bi ga že davno strpali v zapor. V bloke so optiko začeli dajati že 15 let nazaj, zdaj se piše leto 2019 in nekatera obrobja Ljubljane to še vedno nimajo urejeno, čeprav so bile dotične ceste, pod katerimi se vse napeljuje, že vsaj 5x razkopane. Ne vem kje se ti vse voziš, ampak južni del Lj. (Vič, Trnovo, Rudnik) zame ni urejen. Čim skreneš iz vpadnic ali glavnih cest, naletiš na obupne ceste in kolesarske steze ki to niso (jaz pač pobarvan pločnik ki se dviga in spušča ne štejem za kolesarsko stezo). Ravnokar so to naredili na Litijski – pločnik so po nepotrebnem naredili širok 5 metrov in gor postavili še kolesarsko stezo, ki se na vsake 200m spusti ob cestišče, čisti idiotizem. Tukaj so definitivno krivi projektanti, se strinjam, ampak takih stvari kot župan ne smeš spuščat v izvedbo. In ne govorim tukaj o enem semaforju, o problemu vpadnic se govori že najmanj 20 let in rondoji kot samoregulatorji pretočnosti prometa so boljša rešitev kot pa semaforji na vsakih 500m. Zapelji se kdaj od centra pa do Škofljice, dobesedno semafor na vsakih 500m in to vključuje enih 6 samo v Škofljici.
      Kar se tiče zadolževanja, cel trenutni monetarni sistem funkcionira na zadolževanju. Ne pomeni pa to, da se kar gladko zapufaš po tem ko si že podražil vse storitve. S samimi podražitvami lahko komot pokriješ višje stroške, Zoki pa pač dobi procente od teh projektov, ki jih izbere na razpisih za svoje strice. Na državni ravni je ta lutka Šarko, ampak drug brez drugega ne morejo funkcionirati. Ne si delat utvar tukaj.

 • Nata

  Dajte že mir s tem žepanom.
  Seveda je nekaj naredil, saj ima celo ekipo za seboj, ki je prejšnji župani niso imeli. Samo v tem je razlika !!
  Napišite raje, če kaj veste , kdo od silnih Slovencev ima tudi prste zraven pri potopu Adrie Airways !!!
  https://www.portalplus.si/3425/slovenija-kot-adria-airways/

  • Black_hawk

   Zagotovo je za center ogromno naredil, ostala Ljubljana pa srednji vek.

   • Peter

    Ja, zadnjič sem ga videl, ko je z lopato kopal za eno drevo.
    Res je, ogromno je naredil.
    btw, kdaj boste spregledali?

 • Olga101

  Pripeljal je še “največji kulturni dosežek” – džamijo!

 • Black_hawk

  haha ta bus zmaga

 • Hribouc

  Balkan ekonomija, NEMA PROBLEMA EKONOMIJA :
  Podpis pogodbe- ” Nema problema, evo ti potpis!”
  Dana beseda: ” Jeste, tačno tako smo se dogovorili.Mi to nikad nismo potpisali, znate li vi to?”
  Plačanje i kamate, šta ti to pričaš? Prvo plati ono što smo dogovorili ispod stola za 10% !
  Robu smo isporučili, kad će plačenje? Znate, imamo nekih problema, ali bit če sve u svome roku!
  U kome roku?

  Ma ne brini , bre! NEMA PROBLEMA.Mi uvjek držimo svoju rijeć! BIT ĆE SIGURNO, NEMOJ TI DA BRINEŠ.
  …Dodži nam opet, prijatelju, uvijek si nam dragi gost sa svim poštovanjem, pobogu brate, samo ti saćekaj!
  Bit če svega, samo ne brini!

  Kunemo se mi svi po redu, poštujemo našu i vašu rijeć!
  Nikad kraja. Pričam ti priću…

  ITD, ITD, ITD…..ITD

 • xtc

  Srbini so pač žal rojeni paraziterji,je nekaj svetlih izjem a večina je pač taka,treba je vedeti,da je bila Srbija pred WW1 prakrično poljoprivredna nerazvijena država,ki praktično ni imela nič industrije.
  Zakaj je Srbija vseskozi težava je jasmno problem je mentaliteta in lenoba ter ljubezen ,do življenja na plečih drugih “sa ovvobađanjem njih” od nekoga.
  Če je bila ta mentaliteta v SHS nekako še vsaj malo ozdravljiva je z komunizmom postala neozdravljiva in te prakse z Balkana v Evropi nimajo kaj iskat tako kot tudi večina držav Balkana ,ki so še zunaj EU,če bi morda Bugari iz Makedonije še nekako šlio ,sso Srbi in ostali precej večja težava.

 • Beličič

  Janković Vesoljec,je v prvi vrsti Človek!Za vse nas!

  • Beličič

   REs je!

 • joško

  Rok ti si obseden z Jankovičem
  ko je bil direktor Merkatorja so delavke in delavci bili spoštovani
  Ko je janša Jankoviča prisilil ,da je zapustil Mercator,vzduše v našem trgovcu se je poslabšalo za 100 %
  osebna izkušnja

 • cecen

  Gledam slikico bivše SFRJ in procente naraščanja in padanja bdpja. In ko vidim Kosovo… A se mafija tudi šteje pod bdp? Mislim, da je slika malo zgrešena.