fbpx

[VIDEO] Počivalšek ob svetovnem dnevu turizma kipi od optimizma: Slovenija bo postala ena od najbolj zaželenih destinacij

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek v svoji videoposlanici turizmu napoveduje lepe čase.

Minister Zdravko Počivalšek ob prihajajočem svetovnem dnevu turizma izraža optimizem glede okrevanja slovenskega in svetovnega turizma. Kot pravi, je turizem izjemno prilagodljiv ekosistem in ta se bo preoblikoval na trenutne razmere. Izraža tudi prepričanje, da ima Slovenija vse, kar je potrebno, da postane ena izmed najbolj zaželenih turističnih destinacij. Kot je povedal v svoji videoposlanici, je turizem pomemben del svetovne ekonomije in seveda tudi slovenske. Po poldrugem letu boja s korono je turistični sektor pri nas doživel hude udarce. Med pandemijo se je pri prihodih zmanjšal za 61 %, pri nočitvah pa za 55 %. A krivulja se je že obrnila – pri nas in v tujini.

https://twitter.com/PocivalsekZ/status/1442039812697976832

Turistična doživetja v času pandemije vse države prilagajajo situaciji in pri tem Slovenija ni nobena izjema. Počivalšek pravi, da se zaveda, da ima turistični sektor pred seboj še vedno veliko izzivov, je pa po svojih besedah vesel, da lahko potrdi, da se pri nas stanje izboljšuje.

“Pred nami je dolgotrajno okrevanje, a tu gre za izjemno prilagodljiv ekosistem. Naš turizem se bo preoblikoval. Okrevanje in transformacijo turizma peljemo skupaj z vami, spoštovani predstavniki in ambasadorji slovenskega turizma. Za to sem vam zelo hvaležen. Skupaj smo pripravili načrt za oživitev in odpornost slovenskega turizma, v načrtu pa poudarjamo trajnostne, zelene destinacije s prilagojenimi storitvami,” pravi v svoji videoposlanici predsednik stranke SMC, ki obljublja butično ponudbo, ki bo poleg varnega preživljanja prostega časa najbolj prepričala domače in tuje goste. Slovenija ima namreč po njegovem vse, kar potrebuje, da postane ena od najbolj zaželenih turističnih destinacij.

Počivalšek vidi priložnost za okrepitev sodelovanja med vsemi deležniki v turizmu. Tu je po njegovem prostor za sodelovanje lokalnih skupnosti pri oblikovanju slovenskih turističnih doživetij. Turizem se mora po njegovem pravočasno prilagoditi spremembam in utrditi svojo pozicijo znotraj gospodarstva.

“Zato vsem, ki delujete v turizmu, iskrena zahvala za sodelovanje in vložen napor ob ponovni oživitvi. Ob letošnjem svetovnem dnevu turizma vam iskreno čestitam za vaše delo in dosežke,” še dodaja gospodarski minister, ki se je zahvalil tudi vsem, ki so v turizmu vnovčili svoje bone pri odkrivanju Slovenije. “Tistim, ki svoje bone še hranite za posebno priložnost, pa želim, da praznik turizma izkoristite za izbiro svojega doživetja. Kajti zdaj je čas za odkrivanje naše Slovenije. Hvala.”

T.F.