[Video] Vsi enaki, vsi revni – tako zahrbtno in enostransko se je POP TV pridružil gonji proti lastnikom kapitala

Igor Akrapovič (Foto: STA)

Klasičen primer enostranskega in zavajajočega poročanja je tudi prispevek o predlaganih obdavčitvah kapitala, ki ga je v torek v oddaji Preverjeno objavil POP TV. Za površnega opazovalca je prispevek narejen korektno, v njem so predstavljeni podatki in mnenja strokovnjakov. Vendar le na videz. V resnici gre za enostranski napad na kapital in obujanje že skoraj pozabljenega razrednega boja. Govori o grdih izkoriščevalskih kapitalistih in ubogih delavcih.

Kakšno je sporočilo celotnega prispevka, je vidno iz zaključka: “Ne gre torej za preganjanje kapitala ali kaj podobnega, gre preprosto za večjo pravičnost in uravnoteženje, ker če so doslej lahko zaposleni, zdravniki, ki rešujejo življenja, čistilke, ki komaj naberejo za kruh, od svojih trdo zasluženih plač plačevali večji delež davčnega bremena, bi zdaj lahko nekoliko več primaknil tudi kapital.” Pred tem pa poskuša novinarka utemeljiti zlobo kapitalistov: “Dobiček si je Akrapovič prvič po desetih letih izplačal lani, to leto je postal tudi lastnik 18-metrske jahte.” Grda manipulacija, ki izkorišča zavist povprečnega Slovenca. Da je Akrapovič ustvaril uspešno svetovno podjetje, ki zaposluje več kot tisoč delavcev, ni pomembno, pomembno je, da je kupil jahto.

Pred tem Bogomir Kovač razloži, da je upor delodajalcev proti dodatni obdavčitvi izmišljen in da gre za minorne zadeve: “Treba se je tudi zavedati, da je celoten problem, o katerem se mi danes pogovarjamo, odstotek davčnih oziroma fiskalnih prihodkov Slovenije, se pravi, mi imamo strašanski vihar v zelo majhnem kozarcu vode.” Motiv investitorjev oziroma lastnikov kapitala je ustvarjenje dobička. Na tem temeljijo vse uspešne in bogate družbe. Želja po dobičku ustvarja nova delovna mesta in praviloma so delavci v visoko donosnih podjetjih bolje plačani. Če lastnik kapitala ni motiviran, ker se ga pretirano obdavči, se preseli drugam. Tega Kovač ne pove. Poleg tega Gorazd Kovačič iz filozofske fakultete pove, da imamo pri nas v resnici ugodno poslovno okolje: “Mislim, da ne. Slovenija ima primerjalno prednost, če pogledamo druge države v širši evropski regiji, primerjalna prednost je v tem, da ima zelo dobro usposobljeno delovno silo. Delovno silo, ki je tudi marljiva, pripravljena na intenzivno delo, celo na garanje, hkrati pa relativno slabo plačana.” Kar potrdi direktorica poslovnega centra v Vrtojbi: “Recimo, tujcem je v Sloveniji najbolj všeč to, da je manj birokracije, če primerjamo recimo Italijo, in kot pravijo sami, pravila so znana vnaprej in se ne tako hitro spreminjajo.”

To so pavšalne ocene, ki nimajo osnove v dejanskem stanju. Center za mednarodne odnose (CMO) Fakultete za družbene vede  je v svoji raziskavi ugotovil: “Spodbujanje tujih investicij je tako ključno za gospodarski razvoj Slovenije, pri čemer pa se podobno kot domača tudi tuja podjetja v slovenskem poslovnem okolju še vedno soočajo s številnimi in raznolikimi ovirami,” je opozorila prof. dr. Andreja Jaklič iz Centra za mednarodne odnose FDV. Izsledki raziskave kažejo, da so za tuje investitorje pri poslovanju v Sloveniji najbolj obremenjujoče ovire visoki stroški dela, rigidnost delovne zakonodaje in neučinkovit sodni sistem. Primerjava rezultatov raziskav zadnjih 10 let kaže, da se te ovire po ocenah tujih investitorjev v zadnjih letih celo povečujejo. Navedbe torej ne držijo. Podobno kažejo tudi raziskave OECD. Zakaj je torej potrebno zavajati slovensko javnost? Edini možen razlog je zaščita omrežij, ki vodijo prenovljeno vlado.

Novinarka gre v prepričevanju o ugodnem poslovnem okolju še dlje
Za mnenje povpraša italijanskega investitorja v Sloveniji: “V Sloveniji je birokracija veliko manj zapletena od italijanske. Lažje je začeti s poslovanjem.” Tudi navede, da je v Sloveniji lažje poslovati. Pa poglejmo, kdo je Dino Faragotti. Na spletu zelo hitro najdemo podatke o njem. Pred leti je bil obtožen kaznivega dejanja izsiljevanja.

Foto: posnetek zaslona

Res je tudi, da je bil oproščen zaradi pomanjkanja dokazov, ampak to nakazuje možnost, da je bil njegov motiv selitve v Slovenijo drugačen, kot ga je navedel. Zelo verjetno je, da je prišel v Slovenijo, ker v Italiji ni mogel več normalno poslovati zaradi obtožbe o izsiljevanju.

V prispevku lahko slišimo tudi to:
“V predlogu koalicijske pogodbe pa naj bi se to po novem obdavčilo v dohodnini lastnika, kar lahko znese tudi 50 odstotkov davka. A samo z vidika trenutno veljavnih dohodninskih lestvic, ki pa se seveda ob spremembah spreminjajo.” Dohodninske lestvice se ob spremembah spreminjajo. Šarcizmi so očitno nalezljivi, a uporabni za demagogijo. V celotnem prispevku pa se novinarka niti enkrat ne vpraša, ali bi bila morda rešitev manjša javna potrošnja. Na ta račun ne bi bilo potrebno višati davka na kapital in najemnine. Lahko pa bi razbremenili plače. Ampak to je očitno predaleč od levičarskega razmišljanja o egalitarni družbi, v kateri bomo imeli vsi enako MALO.

Višek cinizma pa je, da se oddaja imenuje Preverjeno.

J. Ž.

 • Volkhv

  Preverjeno “voditeljica” je enkrat “tekmovala” v oddaji Postani milijonar / Milijonar(?, ne spominjam se pravega imena, z Jonasom Ž) in ni prišla preko 3. ali 4. vprašanja. Totalna nerazgledana idiotka. In to se seveda šlepa po slovenski sceni. Idioti z IQjem pod 80.

  • Hun

   Kaj pa pedr Matjaz Tanko? ti jebm mater pedrsko!

   • macon

    Vse je vedel in dobil deset milijonov. A jih je potem dal v dobrodelne namene?

    Danes imamo kviz Vem, v katerem ljudje povprečno dobijo po 200-300 EUR, v Milijonarju je vsaj en dobil milijon in po kurzu iz 2007 je to čez 4000 EUR, takrat je bilo vsaj dvakrat toliko.

    Poleg tega banda ne pove, da je to bruto, v devetdesetih so ti vzeli 25%, danes ti 40%.

    Ps: V Milijonarju sem pogrnil na devetem vprašanju za 500.000 tolarjev in pristal na 50.000.

    • Hun

     rizkiras profitiras..to so igre na sreco..sinko

    • luckyss

     Požrešnost in nizek IQ….kaj pa si pričakoval ?!

     • macon

      A tvoj nizek iq, ki ti brani, da bi sploh probal kaj takega? Najtežje se je bilo prebiti skozi hitre prste, ker so skozi prišli trije od desetih. Pogrnil sem na stari fori iz pop kulture iz časa nekako, ko sem se rodil. Pač nisem vedel.

     • soc

      Kako si se pa ti govno po vzoru alter ega huna spet pojavil ven iz svoje domače greznice z istim nickom? Jebeš take moderatorje. No, takoj domov.

     • luckyss

      Ker so (ste) me tu s strani noretv…”ukinili”..
      Očitno vam preveč nastavljam ogledalo …ovce bedaste..

     • zokispoki

      Ti komunjara sploh nimas pravice govoriti o IQ. Imas namrec tako nizkega, da ga celo rezimske javnomnenjske raziskave sploh ne zaznajo !

 • Antonius

  Kaj vse nisem zamudil, ker ne spremljam tudi Pop kanalizacije.
  Če hoče biti človek slabe volje mu zadostuje, da pomisli na veleizdajalca.

 • Hun

  Akrapovic je zasluzil milijone od ’91..dalje…Jansa mi pa trdi da zivim pod kominterno…se prav, da Jansa laze…sj ne vem vec kje pes pizdo nos!

  • macon

   Akrapovič ima cel svet za lovišče, zaradi računalnikov in EU se lahko kapital bliskovito premika. Potem je pa še človeški inat, češ ne boste me zajebavali. V normalni družbi bi ga spoštovali, ne da serjejo po njemu, ker vse dela po zakonu in ni bil v nobenih prekrških. Kolikor vem tudi subvencij ni jemal. A kdo ve, če jih je?

   Brez Akrapovičev bi bili veliko revnejši, ampak očitno še bomo.

   • Hun

    Jst spostujem Akrapovica…nakazal sm na rezim od ’91…ki naj ne bi bil tako rezimski kot zavaja smrduhar Jansa prsesan na javn denar

    • rubec

     ValjHun sin Kajtismrduha, večjega smrduha od tebe pač ni.

   • Hun

    Tankota ste/so jansisti oznacl za pedra..jst nastavlam ogledalo…vse se vraca vse se placa..prej al slej

    • macon

     A ni bil alkos, menda zelo hud primerek, ki se je pred kamero znal dobro pretvarjat, da je v redu?

  • maksimalno

   Obhaja me misel da je pes piz.o pustil na tvojem nos_u.

 • Tem našim razgledanim gospodarstvenikom se mora obračat želodec, ko vidijo kdo vse vodi našo Slovenijo in kakšne podn načrte imajo za prihodnost.
  Akrapovič strmi k razvoju, Šarcizmi pa delajo vse za NE razvoj Slovenije.

 • Franjo Trojner

  Če ste se levičarji v Sloveniji odločili uničiti vse normalno in še tisto malega dobrega, kar vam do sedaj ni uspelo pokvariti, ste zdaj s to kretenov in kretenizmov polno Šarčevo vlado, koalicijo res na dobri poti, da vam to celo uspe!
  Nimate kaj slaviti levičarji, ponovno ste z prevaro ugrabili oblast v svoje kremplje, kar vas bo na koncu drago stalo. Vem, hudo bo za vse nas! A vam je že kaj jasno, da vam tokrat za vse slabo NAROD direktno in brez vsake milosti izstavil račun. To kaosa, kretenizmov in bede polno stanje, se drugače, kot z kaosom ne more končat, zavedajte se, da vas bo tokrst na koncu NAROD z vilami gnal iz oblasti.

  • Novakec1

   Ugrabitev oblasti bo državljane drago stala, oblastniki si filajo v žepe sto na uro.

  • kalavnik

   Ni teorije, ta narod ne bo nikomur izstavljal racunov. Mirno bodo placevali naprej, na koncu s konfiskacijo lastnega premozenja, kar se v bistvu s paradavki ze dogaja. Poglej si Paretovo nacelo in vse ti bo jasno. Iracionalnost je domena mnozice in v slo je mnozica se vedno v vecini. Dokaz, v parlamentu je 55 poslancev podpornikov levicarske vlade(odstej narodnjake) in dobis 62,5 % podpornikov levicarstva. Kar blizu Paretovega principa. Dodaj se vse levicarje, ki niso sli na volisca in si ze pri Paretu. Dokler bo en glas nekega primitivnega levicarja tipaluckyss enakovreden mojemu, potem Pareto vedno zmaga.

 • rubec

  Akrapoviča bi Levica pustila na miru samo če bi delal kosmate auspuhe.

  • Kučko pod pručko

   Pa rdeče farbe bi morali biti!!!

 • luckyss

  Ste pozabili povedati, da so vaši hišni podjetniki tipa Akrapovič ali Boscarol dobili milijonska nepovratna sredstva od države, vrhunskega varilca pa bi plačali 750 evričev neto..
  Poleg tega ima npr. Avstrija višji davek na dividende kot slovenija..
  Banda klerofašistična…In zagovarjate takšno politiko celo tisti, ki nimate ničesar ..ovce blesave..

  • Black_hawk

   Boste ustanovilo kakšno državno podjetje, kjer bodo delavci zadovoljni, kajne?

   • luckyss

    Npr.na Danskem, Norveškem ki sta znani po socialnem čutu, so delavci zadovoljni…
    Tebi je verjetno župnik od zadaj v zakristiji dopovedal, da mora biti delavec izkoriščan in “gospodje” nedotakljivi..

    • Black_hawk

     Aha na Danskem,to si pa dal primerjavo..da pridejo taki kot ti smo Venezuela!!

     • Black_hawk

      Socialni čut po Jankoviču ane,??

     • luckyss

      Minimalni socialni čut pomeni, da redno zaposlen delavec dobi plačilo, ki ni pod mejo revščine kot se to dogaja pri nas..

     • Capi

      A to misliš tko ko v yugi, ko je naš sosed, družbenopolitični delavec, žena doma, imel že dva avta, super hišo, mi pa kljub dvem plačam, oba starša zaposlena, firmi sta bili pod državnim gospodarjem(kot je bilo to takrat), pa smo živeli iz mesca v mesec, nič ostalo…….daj ne bluzi v luno po Mesečevo

     • luckyss

      Moja starša sta bila fizična delavca v “fabriki”…pa smo si vseeno v tistih časih zgradili hišo..
      Če ste živeli iz meseca v mesec je bilo nekaj drugega narobe..
      Morda vrnjena kavcija od praznih steklenic ne šteje kot dohodek ;))

     • Black_hawk

      Zgradila sta si hišo, če bi delala v Nemčijo bi si lahko hitreje in še bi jima ostalo!!!

     • Black_hawk

      Kakšne nebuloze :))

     • Capi

      Tudi v teh časih se da, samo razvajen ne smeš biti!!
      Moja hči in njen mož, sta to dokazala vsem jamračem tvojega tipa okoli njiju, kako se danes nič ne da? Naslednji vikend se selita…….

     • macon

      Ste, zaradi kredita s fiksno obrestno mero ob naraščajoči inflaciji. Moja sta jo zgradila samo iz dveh plač. Ena je bila 150% povprečja za tiste čase torej malo višja, ena pa povprečna.

     • luckyss

      Mi smo gradili še pred inflacijo, ko je kredite odplačala inflacija sama…
      Če bi človek bil vedež, ne bi bil revež ;)

     • macon

      Moral si biti zelo zabit, če nisi razumel, da od inflacije precej nižja fiksna obrestna mera pomeni zmago za kreditojemalca. Sploh pa, ko je inflacija zdivjala, ti si pa prej vse nakupil in samo še odplačeval mesečne obroke.

      Noben takrat ni bil kak vedež, ker so kredite vsi jemali in množica nikoli in nikjer ni vedež.

     • luckyss

      Saj ti pravim, da smo hišo zgradili še pred inflacijo…ti si pa res malo “poseben” ali vsaj bolj počasen..

     • macon

      Firme, ki delajo poceni produkte brez znamke in imena, ki se jih nekam vgrajuje, ne morejo veliko plačevati, ker so jim konkurenca Azijci. Določanje plače ni administrativni ukrep. Administrativni ukrep bi morala biti pravna zaščita izpolnjevanja pogodb in rokov v njih pa je ni, ker to koristi levim tajkunom, ki so največji zapufanci in nateguni delavcev in upnikov.

      Poleg tega nimamo tujih vlaganj dobrih firm, ker je tukaj nered in visoki davki.

     • luckyss

      Ja, najbolj znane “avspuhe” na svetu se da primerjati s tkanjem blaga ;))
      Upam, da imate vklopljene sarkazem detektorje, ker se mi ne ljubi več brati nebuloz pod mojimi komentarji…

    • macon

     “Gospodje” niso nedotakljivi, če bodo zanič ravnali z delavci, bodo imele njihove firme zanič rezultate. Dejstvo je, da je delo preveč obdavčeno in potem vsi šmuglajo s prevoznimi stroški, kar gre do kakih 500 EUR.

     Delavec je najbolj izkoriščan, če firme ne dobijo plačano za opravljeno delo in se potem leta tožarijo po sodiščih, za to so poskrbeli tvoji levi s pravnim neredom.

  • Black_hawk

   Obupno kako talibansko razmišljate

  • pesjanar

   Koliko je dobil kateri od njih,za Akrapoviča se je izkazalo da je tisti rdeči mesečev lopov na TVju lagal in se v maniri levih kriminalcev ni niti opravičil,Akrapovič ni dobil nič,vi potomci rdečih roparjev in drugih levih tatov se lahko ustite saj živite od nakradenega,klerofašistične bande ni več ostala je samo še zločinska komunistično leva tatinska zalega tipa “luckyss”tisti “SS”na koncu nicka je verjetno tvoja pripadnost…..

   • luckyss

    Ja, potem sem vendar vaš…Hitlerjev podanik…;)

 • Black_hawk

  V vsaki normalno ravijajoči se državi se podjetnikov ne napada, se jih podpira, omogoča kar se da normalno delovanje, mi pa v rikverc..do kdaj??

 • Black_hawk

  Kar počnejo z Akrapovičem je predvojni kriminal, manjkajo samo še oddelki za zaščito naroda..ti. OZNA

  • luckyss

   Kriminal je to kar on počne z delavci…

   • Black_hawk

    Podjetnik je družbeno odgovoren, če izkorišča delavce, nepravilnosti, je stvar države takega podjetnika kaznuje ali se zapre kot v Avstriji.

    • luckyss

     Floskule…bla, bla, bla..
     Dejstvo je da dotični ne dobi delovne sile, ker jo premalo plača..pa še vedno jamra..

     • Black_hawk

      Podjetništvo pri nas ni razvito, zato je tako kot je, ste v zanosu vse zrihtal, v SLO je slabo plačan delavec nacionalni šport, pod taktirko levice seveda..

     • Black_hawk

      Si kdaj kjerkoli videl uspešno socialistično državo :))

     • dob

      SFRJ je bila uspešna socialistična država.
      Samo pobitih, poklanih, postreljenih, posiljenih, pohabljenih, razseljenih in na začasnem delu v tujini ne smeš štet.

      Drgač je bla pa uspešna.

     • Capi

      Blalalala, sama teorija te je………

   • est

    Črnomaljci pravijo drugače !

    • luckyss

     Bruto plača za varilca je 1100 evrov…sedaj pa računaj…

     • učko

      Ob tem, da je Akrapovič javno izjavu, da je lažje dobiti dobrega finančnika kot dobrega varilca !

   • Capi

    Kriminal je to, kar država počne s podjetji, ki so v njeni večinski lasti!!!!!!!!!

    • Black_hawk

     Capi lepo povedano, še tisto kar imamo bodo zafurali!

    • luckyss

     Kriminal so javni uslužbenci (razen tistih v najnižjih grupah), ki jih podpira vsak izmed nas iz “realnega sektorja”…
     Zakaj bi nek direktor nekega muzeja imel neto plačo 2900 evrov

     • učko

      Za to, ker je režimski cepec, režim pa nam vlada, ve se kateri. No, neki Luka Juri, s katermu enkol nč ni blo, pa so mu dali doktorat in dobro plačano direktorsko mesto Koperskega muzeja. Evo !

     • Capi

      A zdej so pa delavci krivi, če je država kot “direktor” zenkurc???
      Zato pa trobiš take nebuloze, ker te je sama mesečeva teorija…….

 • Franc Šink

  Romi in politiki sploh ne krademo ali ali bog ne daj lažemo, mi samo prilagajamo trenutno situacijo sebi v prid.To mi je rekel neki Rom osebno.Ko pa sem vprašal še nekega lokalnega politika je bil modro tiho.

 • Black_hawk

  Spodaj nabijanje kako razni Jankoviči, Katičke, Pahorji v ponošenih srajcah skrbijo za delavce, to gre na naslovnico, ne moremo mimo tega :))

 • Black_hawk

  Vsa dobra podjetja so bila nacionalizirana, v nasprotnem primeru bi bili mi tukaj Avstrija če ne več, tako pa jadikovanje po izgubljenem socializmu, kjer so delavci dobro plačani za nič dela. Če verjameš :))

 • Anton

  Bogomir Kovač, haha ta ti je jaka referenca, blefer brez primere, še študentje EF-a(beri:Kardeljeva fakulteta), ga ne jemljejo več resno, ker o tržni ekonomiji nima pojma.

  sarkazem press

  • komar marko

   in koliko bleferjev je tam. Kolikopodjetij so zahebali. Koliko denarja pokradli za stalnoprisotnost. Ja ljubi BOGEC, naj bi bili za zgled so pa LOPOVI, In koga podpirajo?????? A niso bili skupaj na VSTAJAH, Lažgošah in v Komnu?

  • Amerikanc

   Očitno mu tržna ekonomija dobro deluje, saj se vozi v avtomobilu, ki bolj pritiče kapitalistom.

 • komar marko

  samo za rdečkote. Leta 45 je imala Avstrija in SLO enak BDP. Avstrija namje plačevala reparacije.Leta 90 je BDP AVSTRIJE za 13 krat višji od SLO BDP, Rdečkoti zakaj, če pa sta se cedila med in mleko!

  • macon

   Si siguren, da je Avstrija komurkoli plačevala, ker se je naredila prvo žrtev nacijev in ji po mojem ni bilo treba nič plačevat?

   • komar marko

    hja,preveri.Jaz vem, da se jeplačalo,samo NAŠA ljuba socialistična država ni dalA NIČ oškodovancem.Le zakaj??????????? To je še dolg, ki ga ljudje od II vojne pričakujejo. Samo je težava,ker so RDEČI preveč UNIČILI. Sedaj pa RESNICA.

    • macon

     Nemčija je plačevala, Juga pa ni ljudem dala nič.

  • Anton

   ne žali levičarje Marko, oni so superironi, sposobni da jim ni para na tem svetu, samo poglej stranke SD. levica, stranko Alenke Bratuše, Desus, SMC in navsezadnje stranko Marjana Šarca, ni da ni, vsi prekipevajo od same sposobnosti,opozicija, pa je paranoična, nesposobna, zavistna. jah takle mamo v deželi tej

   sarkazem press

 • komar marko

  v včerajšnjem LAŽNJIVCU (glasilo delavskega ljudstva) PIŠE, da čez deset let ne bo več penzij. Ja takrat ne bo več majskih hroščev, ednino njihovi vnuki bodopokrepal,v kolikor niso vso MARMELJADO polizali.!

 • učko

  Mi, ki delamo v gospodarstvu in se udinjamo kot zaposleni, točno vemo, da če nima “gazda” denarja, ga tudi za nas ne bo !!!! Najprej gazda, njegova familija, država, pol smo pa mi na vrsti, če kej ostane !

 • Morala

  Nekateri ne bodo nikoli enaki in revni, ker so si dobro postlali, pokradli in odnesli denar v davčne oaze. Tudi njihovim otrokom ne bo šlo slabo in jim nič ne bo manjkalo. Na slabšem so tisti mladi, ki morajo za svoj preljubi domek začeti iz nič! O tej “minimalni plači” poslušamo že dolga leta. Če ne morejo delavca plačati, da bi dostojno živel in si kaj ustvaril, naj vse gre v tri krasne.

  • kalavnik

   Draga Morala. Oprosti, ampak nimas pojma o ekonomiji. Denarni tok v davcne oaze ni problem dokazati, obstaja zakonodaja, ki omogoca obrnjeno dokazno breme… se pravi, da moras svoje premozenje dokazovati, ce te seveda kdo prijavi. Ta zakon se v SLO izvaja samo za ciscenje vsega, kar odstopa od leve opcije proti desni. Komufasisticna falanga je oproscena vseh bremen. Minimalna placa je druga zgodba. Ce je delavec pripravljen delati za min.placo 1 Eur, potem naj se ne pritozuje, ali pa naj gre delat drugam, odpre svoje podjetje itd. Vsak ima moznost vlozit lasten kapital v dejavnost, ki ustreza njegovim sposobnostim.

   • Morala

    Vem, da nimam pojma o ekonomiji. Naša zakonodaja je takšna, da jo lahko vsi kršijo in ni nikogar, ki bi zaradi tega odgovarjal. Pojasni mi, koliko oseb so že dobili, ki nakazujejo denar v davčne oaze oz. utajo davka?

    • kalavnik

     Zakonodaja je resda rigidna, vendar je napisana tako, da je interpretacija lahko vecplastna. Osebe o katerih pises so zasciteni ne samo pred zakonom, marvec pred organi pregona. Probaj ti svojemu podjetju v SLO izdati racun iz oaze, kjer imas tudi firmo, z namenom zmanjsati osnovo za obracun davka na dobicek? No go. Slej ko prej fases davcno. To se dogaja samo v drzavnih podjetjih, kjer njihovi namescenci, beri nastavljenci tistih, ki podpirajo drzavno lastnistvo, lahko mirno preko drzavne pralnice st. 1 NLB izstavljajo racune in ta denar se seveda potem nalaga na bancnih racunih off shore podjetij v lasti elite. Del tega opranega denarja se potem vraca kot cisti denar za prevzeme, ali pa potrosi za razlicne namene.
     To je formalna kraja profita drzavnih podjetij tistih, ki z njimi upravljajo. Podjetja in banke v drzavni lasti so korita, kjer se napajajo prasici, placujejo medijem v obliki oglasevanja (brez tega pade marsikateri medij) in krog je sklenjen. Odstranis korito – beri -sprivatiziras drzavna podjetja in korita presahnejo, cash flow se prekine, mediji brez oglasevalskega denarja drzavnih podjetij pocrkajo in fejknjuzerji kmalu obrnejo plosco – zaradi lastnega prezivetja. Other people’s money je moto vsakega pravovernega levicarja,ker ga ni enega, ki bi bil sposoben na liberalnem trgu ustvarjati dodano vrednost z lastnim znanjem in sposobnostmi.

    • Ana Job

     +++++++++++Točno!!!

  • Svele

   Smrt lenim slovenckom vse bi radi zastonj anede bogatijo se pridni ljudje hajjajjaja in pošteni

  • Svele

   Smrt slovenskim dojenčkom hahhaha akcija zamaški hahhaha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha

 • Olga2345

  “…..gre preprosto za večjo pravičnost in uravnoteženje,…”, kar pri levicarjiih pomeni, ukradeno tistim, ki ustvarjajo in dajmo parazitom! Že iz partizanov ven sta obstajala dva kotla! Za “naše” (vedno poln) in za NEnaše(prazen)!

  • Svele

   Smrt Slovencu če je len .bogati pridno delajo in njim hočete vzeti zaslužen denar. lenuharji slovenski bi vse zastonj hahhahhaha dojenčki umirajo akcija zamaški smrt Slovencem voda hrana cepiva vse je strup kje je Damir Črnčec da zaščiti venčke hlapci sorodniki

 • centurion

  Medtem, ko so levaki jebali bulmastife v garažah(Baričević&co), pa
  kljub temu kupovali jahte in gradili graščine ter se guzilo v klubu Yes,
  so se Akrapoviči, Batagelji in ostali uspešni no Yes člani
  jebali z načrti, projekti, varilnimi aparati itd. tudi v garažah, ker
  za pisarne in hale ni bilo zastonj državnega denarja in zastonj kreditov.
  IN SEDAJ KOMUNISTIČNE SVINJE LEVICE MERITE TEM LJUDEM JAHTE?
  Bo treba vam odmerit kaliber zrna za vaše pokvarjene lgbt betice.

  • Haloški Tunek

   Čuj budala desničarska, če so bogati naj plačajo!!!… Moj čisti dobiček je moja plača ki je obdafčena… zakaj ne bi bil njihof čisti dobiček obdafčen? Slovenija je dafčna oaza za podjetnike…to priznavajo celo tuji podjetniki ki delujejo pri nas. Zato klerofašisti, zaprite svoje pedofilske greznice in dovolite, da Slovenija postane normalna evropska država glede dafkof. Kapish???

   • plavi-mil

    Ti si en štirimotorni BIK, zarukani, tako zblojenega osebka , kot si ti ne najdeš niti na psihiatriji.

  • rubec

   ***************

  • luckyss

   Glej…če nekdo raje kupi jahto namesto, da bi dal garaču plačo, ki bi bila nad mejo revščine, potem je zadeva okrog zdravega razuma in poštenja jasna..tisti, ki to zagovarjate pa tudi kažete svojo primitivnost..

   • Svele

    Smrt Slovencem če je len naj crkne bogAti pridno delajo

   • centurion

    Jebi si mater v garaži skp s psi.
    O.k.?

  • Svele

   Janša zver njavro natepava vsako maso črta in Jakoba hahhahhahha.zliravljeni otroci desničarje hadesničarjehahahhahah to vam je v folklori incestno pedofilni cerkveni jhauhahhahsmrt slovenskim dojenčkom akcija zamaški

   • centurion

    A si mater dobr pofukal za week end? No pes jo je nadrkal preje v usrano komunistično rit. Boga stara zlorabljena mat…svele balkansko govno…srbopas..hovhov

    • Svele

     Občuje kVA ste vi slovenceljni pedofili nagravzno nagnusno fuj dobro da vam dojenčki umirajo

   • dob

    Ja, kučan, smo slišali.

  • zokispoki

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ !

 • Haloški Tunek

  Čujte prasci desničarski? Zakaj ste zaklenili komentiranje na temo “[Ekskluzivno] Novoizvoljenemu poslancu Levice so všeč poraščeni in močnejši moški” ????… Najprej gamad desničarska človeka popljuva pol pa zaklene komentiranje???

  Na Nora24TV ste “pogumni” pisuni in lizuni plešastega firerja in malikovalci smradu, ki veje iz jam pobitih izdajalcef… za potrebe šefa Janeza. Noro24TV gledajo redki verniki Janše, ki verjamejo, da je praf on tisti, ki bo popravil “krivice” preteklosti… lažniva televizija, ki utrjuje prepričane volifce SDS.

  • centurion

   ANTON PEINKIHER, pojdi vratarja v ADRIO ANKARAN
   malo pokontrolirat. Baje je prišel tja RADENKO RADOJČIĆ,
   pa ga nekaj v zvezi s tabo zajebava…

   http://nova24tv.si/slovenija/ljudje/avtorica-ljubica-jelusic-se-je-odzvala-na-peinkiherjev-plagiat/

  • Schemva Miro

   Poslušaj ti drekač usmrajeni,kaj pa potem delaš na tem portalu,če ti ni všeč.spokaj se,normalen človek ne hodi tja kjer mu ni všeč.

   • Svele

    Smrt slovenskim dojenčkom hahhaha akcija zamaški hahhaha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha srceparajoci zapis hlapcev umrle dojenčice hahhahhahha stisnila je prdec in odšla hahhahha zaradi političnega salabajzerizma hahhahhahha

   • Svele

    Slovenceljni izumirajo hahhayhaha opuščajo vectisocletno pedofilno incestno tradicijo hlapcev v hozentregerjih hajhahha postajajo homoseksualci hahhajahha

   • Svele

    Zbiramo zamaške za črta in Jakoba sta pozitivna na HIV desni hahhaha

   • Svele

    Miro ta teden ti bodo otroci krepnil hahhahah amen naj ti pocrkajo govna v hozentregerjih amen crknte Janševi odtrajniki

  • Svele

   Janša je vzel bedna življenja Urši črtu in Jakobu na koncu sebi amen juhu bravo Janša je krepnil amen

 • rubec

  “Pop In” je šele njihov presežek, sploh pa njihov humor. Svetovno.

  Pucer: Kaj bomo danes zanimivega izvedeli nam bo povedala Jota Roš.
  Tako je Edi. Včeraj je moj sinček podrl kupček, tako približno kot se je podrl tisti most v Italiji.
  Pucer: Hahahaha to je bilo pa res verjetno grozljivo kajne Ota. Kaj pa naša domača scena, kaj je tukaj novega.
  Hja, za tiste ki se ga niste mogli udeležiti naj povem, da smo včeraj bili na koncertu slavnega reperja in DJ Denis Debiliusa, kjer se je trlo ljudi in hala je pokala po šivih.
  Pucer: Zanimivo. Žal se dogodka nisem mogel udeležiti verjamem pa, da je moral biti mega žur kot bi se reklo, kajne hahaha?
  Tako je Edi, boš pa drugič prišel kajne, ker te bom jaz prepričala, meni se pa ne boš mogel upreti kajne Edi, hahahaha.
  Pucer: Hahahaha, mogoče pa res hahahaha, bomo videli. Dajmo zdaj vreme pogledat.

  • Nšo-či

   :) femme fatale je..smeh lahko ukaže

   • rubec

    Ona femme fafale? Imam pa že raje kosmatega moškega na motorju. Tudi če ni poslanec.

    • Nšo-či

     A tisti knjižnjičarski dojenček je moški? Nisem opazila.

     • Mojca pokraculja

      Izjemna sreča !Nesreca na drugi strani, v hosti so se zaredili grizliji, pasti so pa razprodane.

     • Mojca pokraculja

      Ojoj, poste zamešala, ta je bil namenjen zgoraj rubecu.

    • zokispoki

     Zakaj pa so zaprli komentarje v zvezi levicarske, poedrasticne in lezbicne golazni ???

    • Homosex

     Ja ali ne muc?

    • Homosex

     Ne razmišljaj preveč, prepusti se srcu :)

    • Homosex

     Potrpežljivost me mineva

  • Johan

   Na Pro plusu so vsi zaposleni demonizirani LGBT in hajc pod lajblc,

  • dob

   “Dajmo zdaj vreme pogledat.”
   Jutri bo kot dež, mi bomo pa kot televizija!

   • rubec

    hahahaha

 • antimur

  Te levofašistične zblojence iz Levice bo potrebno dati na samopreživetje, verjetno bi po kratkem vsi pocrkali od lakote in nesnage. Sicer je pa za to izrazito protislovensko stranko tako dober ves gnoj v Sloveniji, od pedrov, lezbijk, zmešanih odvratnih čefurk, zadrogirane mularije, omejenih profesorjev itd. Kako boš potem pričakoval od takšnih ogabnih barab kakšen pameten predlog za državljane.

 • Black_hawk

  Poptevejevka zaslužna da ohranja tekovine, lepa kot Šetinceva hehe

 • opazovalec

  “Res je tudi, da je bil oproščen zaradi pomanjkanja dokazov, ampak to
  nakazuje možnost, da je bil njegov motiv selitve v Slovenijo drugačen,
  kot ga je navedel.”

  In obrnimo zgodbo na nekega pravkar 60-letnega politika. Res da je njegova kazenska zadeva zastarala (niti ni bil oproščen!) zaradi izogibanja sodišču, ampak to samo nakazuje možnost, da je njegovo vztrajanje v politiki pogojeno z nekimi drugimi (beri pravnimi) razlogi… in ne z željo po ustvarjnja boljše države…

  • Mare Kranjc

   Lahko obrneš kakor hočeš, toda pri tem 60 letnem politiku, o katerem imate ponoči nočne more, tisto kar so mu očitali sploh ni bilo kaznivo dejanje, niti ni bilo sledov kaznivega dejanja! Lahko si prebereš sodbo, da ne boš haluciniral in lagal! Ker bi ga sodišče moralo oprostiti in bi dobil odškodnino, so pa raje zavlačevali, da je zastaralo!

   • opazovalec

    Prvič slišim, da korupcija ni kaznivo dejanje. In vse niti so vodile k njemu. Da je ni bilo se idi pritožit v Avstrijo, kjer so bili pravnomočno obsojeni zaradi podkupovanja v Sloveniji. No, ti isti dokazi v RS niso dovolj proti živemu Bogu. Ampak še vedno obstaja dejstvo, da ni bil oproščen ampak je v statusu zastaranega “lumpa”.

 • rubec

  Kakšna sreča, da nisem bil izvoljen za poslanca. Sedaj bi moral prenašati vonj po stari slivi in ožganem hrustancu, saj ga en poslanec kot beremo vtika kar v auspuh. Brez plinske maske iz prve svetovne vojne ne bi zdržal pet minut, pa še težko jo je za dobit.

  • kalavnik

   Rubec ti si car za vecno

   • rubec

    Hvala maestro.

  • Mojca pokraculja

   Kakšna sreča, da sem odgovor pripela drugam.

  • Svele

   Pedofili v hozentregerjih hajhahha.zbiramo zamaške za črta in Jakoba sta bila na HIV desni hahhaha

 • Ana Job

  Pri onem buziju prej, kjer so komentarji zaprti, sem mislila napisati, da so meni tudi všeč poraščeni in močnejši moški, hahaha:))

  • RATATA

   A Yetiji pol prauš hehe

  • tohuvabohu

   Kaj pa starejši?

   • Ana Job

    Nikoli nisem hodila z mlajšimi, ker običajno nimajo nič v glavi.

    • janez cepec

     gotou si grda kot smrtn greh, pa te nuben normaln fant ne povoha, poj so pa dobri kešni starčki, za ror prepucat, a?

     • Ana Job

      Hahaha, zmotil si se komunajzer. Vse ne funkcioniramo, kot Violeta in vaše.

  • Svele

   Hahhahahah Janez ima raje gladke neporaščene deske riti od črta in Jakoba hahhahah večtisočletna pedofilna incestna folklora hlapcev v hozentregerjih hajhahha crkn krava domosralska in tvoji pamzi cerkveni smrt slovenskim dojenčkom hahhaha akcija zamaški hahhaha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha

  • Svele

   Pedofilski prasici ani Job niso všeč homoseksualci hahhajahha mladi Slovenci opuščajo vectisocletno pedofilno incestno tradicijo in postajajo homoseksualci hahhajahha ti ni všeč Ana hahhahhahahahj gotofi ste hahhaha pedofili v hozentregerjih

   • Ana Job

    Nauči se pisati pseto retardirano, komunajzersko.

    • Svele

     Ustaljena praksa slovenskih incestno pedofilnih hlapcev indekel kot si ti .hahhahah venčki izumirajo mladi opuščajo vectisocletno pedofilno incestno folkloro v hozentregerjih hajhahha zdaj hodijo po poti homoseksualcev v naramnicah hahhahaha

     • Ana Job

      Tvoje besede o tebi povedo vse. Hvala. Ker toliko omenjaš pedofilijo, zagotovo zlorabljaš otroke, ženske pa sovražiš.

      Tudi zate velja zadnji odstavek mojega prijatelja
      Cosmojasvidca.

      “Vsakemu levaku in komunajzerju se uščijem na glavo! “

    • Svele

     A zdaj ste že nesramni

  • joza joza13

   Koražijo pustite pri miru. Njegove intimne osebne zadeve ne pretehtajo dejstva, da je poštenjak!

   • Ana Job

    Aaaaauč.

 • soc

  Zakaj neki Američani ne dobijo dovoljenja za prevzem tega Kučanovega alternativnega TV in da so se od nekod kot kandidati za prevzem pojavili Kitajci?

  Slovenska ofca je res brezmejno bebava. Na kolenih prosi, da se jo striže.

 • Nšo-či

  Ali Kovača jezi, da bosta Akrapovič in Boscarol pustila več zanamcem pa nista doktorja znanosti? V nobenem pogledu nista majhna. Velika sta. In poleg ” vsebine” uspešna tudi v ekonomiji brez doziranje njegove teorije.

 • Haloški Tunek

  POPTV govori resnico…za razliko od vas Nora24TV-v službi laži !!!

  • Gr Enze

   TUNEK TI SI BUNEK

  • Bogdan Šalamun

   Revček, a si tudi ti zmagal v boju z zdravo pametjo?! Čestitam! Sedi, pet!

 • Haloški Tunek

  Odziv na članek… “[Ekskluzivno] Novoizvoljenemu poslancu Levice so všeč poraščeni in močnejši moški.”… ki je komentiranje onemogočeno????

  Mitja Kunstelj: “Vinko Vasle je znani homoseksualec, pravzaprav ostareli peder( gnojna bula so ga imenovali kolegi na radiu, ko je izumljal toplo vodo). Poleti 1994 se je zalepil name. Vsa novinarska srenja se je muzala, Vašči je spet izgubil glavo. Mesec dni sta me z njegovo “prijateljico” Špelo Predan prepričevala, da grem na to pot. Ker nisem imel kaj početi sem pristal. Mesec in pol potovanja je bilo dovolj, da Vasleta nisem hotel videti nikoli več.”

  • Svele

   Delal sem z kunstljem 94 že takrat mi je govoril kakšen je naš vrli junak iz cankarjevega podružna hahhaha drug tvito Janša

   • Svele

    Janez crtojebec pedofil hahhaha crtojebec

 • Borut Stari

  Kaj pa pričakujete od butl socialističnega sistema? Ta deluje le na podlagi tujega denarja.

 • Gr Enze

  ŽAL O KOMUNISTIH NE MOREMO NAPISATI NIČ POZITIVNEGA IN LEPEGA !

 • RATATA

  Buh varji poslušat kovača, ki že štrdeset let nabija nekaj o ekonomiji, tko za nazaj.
  Celo Mojmir Mrak je ausglajzu, njegova predavanja pred četrt stoletja so bila zanimiva. Spomnim se kako dobro je razložil trdnost valute naprimer, zdaj pa poglejte kako to ne štima popolnoma nič, saj ima ena zahojena pokomunajzrska Slovenija isti Euro kot Austria in Nemčija.
  Teorije odpadajo. Vse je na glavo, najpomembnejše je da smo odvisni od enih povampirjenih majmunov, ki se zbirajo v temačnih dvorcih na orgijah razvrata.

 • BlackOpsSystem

  Namesto, da se tukaj pod komentarji kregamo in pljuvamo en drugega, skupaj držimo in jih vse steramo u pizdo materino…….je težko, anede?! Ma kje bo hinavski slovencelj kaj naredu, same jokice polulane in obubožane….le zakaj se vprašam!!!

  • Haloški Tunek

   Pa naj grejo fsi fkup u 3 pizde materine !!!… Fsi desničarji in fsi kvazi levičarji !!!… Fse pred zid in…RATATATA RATATATA RATATATA…

   • Svele

    Bravo spil sem eno v tvoje zdravje bravo ti si pravi brat slovenac

   • RATATA

    Ka me ti kličeš nesreča usekana?

  • zokispoki

   V pizdo materino je potrebno sterati samo levajzarje, in nam bo slo neizmerno boljse !

   • Haloški Tunek

    Popravek: V pizdo materino je potrebno sterati samo desne klerofašiste ala SDS, in nam bo slo neizmerno boljse !

   • Svele

    Hahhahahah Venceljni opuščajo vectisocletno pedofilno incestno folklorohahhahahha homoseksualnost jim bolj prija hahhahhah

   • Svele

    Smrt tvojim hlapcevskim otrokom akcija zamaški hahhaha otrok ti bo krepnil ta teden amen hahhahah hlapec pedofilno incestni

  • kraljica vesolja

   Zato, ker so neumni, eto zakva. Take je pa najlažji nafilat, svseen proti komu, sam dsa bogatuni služjo na ta račun.

  • plavi-mil

   Lavičarje , kajne, se popolnoma strinjam.

   • Svele

    Jebem ti mami hlapcevski debil pedofil desni

 • kraljica vesolja

  Ja, a nismo vsi državljani enakovredni, se prav, ja, bolj, da smo vsi revni. Ker vsi bogati ne bomo nikol, ker bogatuni služjo na nespametnih revežih. Me pa prov zanima, kok od komentatorjev je bogatih, materialno itak, ker kot ljudje ste revni v dušo in možgan.

  • Svele

   Črt in Jakob sta čakala na helikopter 15 minut ker sta imela drisko hahhajajjajja Janez jih je nalezel hajajhajaj vsi Janez vsi enakovredni

 • kokobily

  Kako so slepi, samo kratka
  misel.. Kaj pa vsi tisti, samozaposleni, ki jih običajno omenjamo s kratico
  S.P. ?? Naslednje leto po recimo dedovanju, in odprodaji podedovanega, ker je
  davčna številka privat in “poslovna” ista, bodo pavšalno (za vnaprej,
  pomeni novo, tekoče leto) tako visoko PREDOBDAVČENI, da lahko kar zaprejo
  dejavnost… 50.000 ljudi na cesto.. SUPER !!!
  Ja, sedaj si bo nekdo drug, z njegovim (S.P.) denarje kupil -jahto..

  • Common Sense

   Tuja rana ne boli. Je*e se levakom za tebe. Kulturni marksisti in zavedenčki naredijo škodo, potem pa jokajo. Na koncu jim bo JJ kriv za vse.

 • Miro Jereb

  Kapital je kot mlada srnica…plašna in ob vsaki nevarnosti zbeži drugam…to je staro dejstvo. Tega levaki nočejo vedeti.

  • Svele

   Levak ti je fotrbdeblni zbiramo zamaške za črta in Jakoba sta pozitivna na HIV cerkev prepovedala kondome hahhahha

 • Haloški Tunek

  Ka pa gonja proti šmarnici? A bo ta tudi obdafčena? Jok brate odpade !!!…Trije Haložani se pogovarjajo:

  Šinkof Tinek: “Ko bom fmr, se bom dal pokopati v trugi.”

  Vdebof Franček: “Jas se bom pa dal kar kremirati.”

  Foglof Tunek: “Glede na to, koliko sn spil šmarnice, se bom moral dati kar flaširati!”

  ŠMARNICA JE VEČNA !!!… YEAH BABY :)

  • Haloški Tunek

   Šinkof Tinek fpraša Tuneka: ”Kdaj ti šmarnica najbolj paše?”

   ”Ko borovci zelenijo.”

   ”Ampak, borovci so vedno zeleni!?!”

   ”No !!!… ŽIVELA ŠMARNICA!!!”

  • Common Sense

   Komunisti ti bodo vse sode zasegli, ker si kontrabant, ker na črno delaš šmarnico. V tem pogledu boš sovražnik ljudstva, kulak in kapitalist :))))

   • Haloški Tunek

    Čuj voluhar, toto šmarnico jas sam spijem…kapish? No, saj drugim tudi dam…tudi ti lahko dobiš…zastojn…v moji kleti :)

    • Common Sense

     Fse ti bodo pobrali, pa naslednje leto ne boš mogel delati šmarnice več. Raje vse spij kar imaš, dokler še lahko :)))

 • Haloški Tunek

  Čujte, četa domobranskih pisunof fake news medijef ala Nora24TV, Reporter, Demokracija…itd…. se po gnetla v vicah ko bote crknili. Vozni red za vas izdajalce bo samo eden… DOL !!!… Kapish?

  • tohuvabohu

   Haloški Trobec je spet pokazal svojo “kulturo”.

   • Haloški Tunek

    Ka te nem skuro v krušni peči…kapish?

    • tohuvabohu

     In kaj se ti je zamerila uboga opica?

  • Common Sense

   Haloški Tunek, a ni malo zgodaj za šmarnico? :)))

   • janez cepec

    dan moreš zjutrej lovit, de maš kej od dneva

   • Haloški Tunek

    NA ZDRAVJE… ŠMARNICA JE VEČNA !!!

    • Svele

     Neki Piju od sreče neki od tuge a ja od jutra nazdravje

   • Svele

    Kaj pa vasi dunajski dečki.a ni mal prezgodaj

 • Caetano

  Skubljenje uspesnih, da se redijo prasici ob drzavnih koritih ne vodi nikamor.

 • Svele

  Če vas je Janez Slovence razklal vas bom jaz cefur združil.hahhahha smrt hlapcem svoboda Slovencem hahhahah

 • Svele

  Še ena slovenska dojencica je stisnila prdec in odšla za vedno zaradi političnega salabajzerizma .akcija zamaški ali gotofi ste slovenci

 • janez cepec

  zanima me, kam u tujino bo preselu Akrapovič svojo proizvodnjo, pa kera država mu bo dala več subvencij kot ji bo plaču dauka. trenutno se mu to dogaja samo u Sloveniji. še ena stvar. zanimiv bo videt, koko bo Batagelj preselu Postojnsko jamo. bojda se neki men s Boskarolom, de bi mu Pipi strel lifru u tujino kapn po kapnk. langzam aba zihr

  • Common Sense

   Cepec, ti imaš nadvse pripraven nick. Akrapovič ni dobil nobenih subvencij. Batagelj ne rabi seliti Postojnske jame, ker jo le upravlja. Kar lahko stori je, da jo prepusti nazaj prejšnjim veleumom, da spet utone v pozabo (kar je bilo pred njim skoraj dve desetletji). Potem se Postojnska občina lahko obriše pod nosom za dividende, ki jih (grda zla kapitalistka) prejema vsako leto. Boscarolu cel svet (razen domačih Cepcev) priznava, da dela hudičevo dobre avione. Skupno vsem trem je, da sem jim lahko je*be za take cepce, kot si ti saj 99% prihodkov ustvarijo v tujini. Ostali podjetniki (samozaposleni, s.p.-ji, mala in mikro podjetja,……) svojih namer ne obešajo na velik zvon, a se že sedaj pripravljajo, kako bodo nadmudrili kretensko zakonodajo. Mnogi so živeli še v Jugi, pa vedo kako se tej reči streže.

   • janez cepec

    ma ti si cepec, poglej mau u Ajpes, pa boš vidu državn subvencije Akrapoviču, ki jih je sicer ponucu za razvoj (pravilno), za tega del, je biu oproščen dobršn del dauka. ni mi treba pravet kašne eroplane deva Baskarol, vsaka mu čast, sploh pa nism šinfu dosežkov omenjenih , nego njih jamranje, češ use jim bojo uzel, pa kašna krivica, de se jim godi. kot bi poslušu vaš’ga velkiga luzerja. učas smo djal, tist’mu uzem, k’ jamra, ta ma usega dost.

    • Common Sense

     Najbolje, da kar določimo koliko je za človeka “zadosti”, pa bo stvar rešena. 3 kose kruha, 3 dc mleka, 1 fetino salame na dan, 20 dkg mesa ne teden. 15 m2 stanovanja na osebo. Od luksuza je dovoljena prikolica v Istri (a le, če je starejša od 15 let). Vse ostalo se zaseže in prerazporedi Janezu Cepcu. Pa konec debate. Jaz bi to takoj podprl. Ti ne?

   • Simon Novak

    Pa pa

  • tohuvabohu

   Zakva te pa to zanima? A maš ti tud kej za preselt, klošar?

   • janez cepec

    ja tebe bomo u jamo dau, namest kapnikou

  • xtc

   Bebo?
   Glede ,da Hrčki pripravljajo povsem novo zakonodajo glede davkov,jo bo preselil samo par km bolj na JV.

   • janez cepec

    ma Bebo si ti, jebe se men, drgač zarad Batagela, sam kam bojo tardeči takele debile pospraul, če ne bo jame?

    • xtc

     Ti si pravi butl,sej so vaši rdeči imeli Jamo pa so jo zažrli in zapravili,kaj bi rat butelj zahojen?
     Samo tole bebc,če se bodo hirme odselile,nebo ne penzij,ne plač,ne sociale,ker so vsi proračunski porabniki,kar pa pomeni kršenje finančne vzdržnoati in stop pufom in Trojka,ki bo nato privatizirala na silo za vsak ddenar in na silo manjšala JS in sržavno premoženje.Ti niti osnov bedak ne razumeš,ne oglašaj se pod članki,kjer se ti še sanja ne zakaj se gre bimbo zahojen.

     • janez cepec

      ti meketaš sam tist, kar slišeš od svojga zgubarskiga pastirja, zastopeš pa tko ne, kva bleješ

     • xtc

      Meketete levaki,kje je vaša uspešna Yuga ,kučanova intmna opcija,pokaži jo na zemljevidu sveta danes?
      A bo šlo?
      Kučan lahko zmaguje zaradi takih ovac,ki vas striže in brije do golega pa še jezdi.

     • moon

      XTC, ti ne stekas ma am nista nc.. denar se menda ja dviguje na bankomatu!??! Fila ga banka, TR pa drzava.. to ti je kot perpetuum mobile.

  • david23

   Ti pa imaš očitno probleme z razumevanjem – seli se namreč firma (gospodarska družba) in njeno poslovanje in proizvodnje mu ni treba nikamor seliti; plačo pa lahko delavcem nakazuje od koderkoli, ali pa zgolj iz slovenske podružnice. Koliko odstotkov vsega ustvarjenega (vključno z multiplikativnimi učinki plač, plačanega DDV-ja in vsega ostalega, da smo si na jasnem) pa predstavljajo dobljene subvencije pri Akrapoviču? Ko bodo ti vsi podatki znani, potem pa dajmo primerjati, kako in kaj ter kdo je kaj ustvaril oziroma še ustvarja!
   Ista zgodba pa velja za Batagelja.

   • Simon Novak

    Potem pa nič več zdravstvenega zavarovanja, šolanja, bilo česa s slovenske strani, naj se kar imajo lepo, kamorkoli jih bo zanesla pot, če jim je tukaj res tako hudo

  • Simon Novak

   Ja, v Bosno jih vabi davčni SĐS “strokovnjak” Snežič, tam bodo uživali ob malih davkih in luksuzu

   • janez cepec

    ma nej gre dol, pa še velkiga luzerja nej s sabo uzame, bojo uhka kredite tam dobil, pa u Jajcu ma Ivan veze, je vodiča špilu njega dni

    • Simon Novak

     Ivan ma veze do Prištine

     • janez cepec

      ja, cigani skup držejo

 • Miro Germ

  O konkurenčnosti držav obstajajo vsakoletna poročila uveljavljenih institucij, kjer ravno ne blestimo:

  IMD World Competitiveness Yearbook : https://www.imd.org/wcc/world-competitiveness-center-rankings/world-competitiveness-ranking-2018/

  The Global Competitiveness Report 2017-2018 | World …
  https://www.weforum.org/reports/the-global-competitiveness-report

  Index of Economic Freedom: Promoting Economic Opportunity …
  https://www.heritage.org/index

  Malce je potrebno pogledati čez plot.
  Nisem opazil, da bi se kdo v svetu ukvarjal s poročili slovenskih institucij in z mnenji slovenskih “uglednih” strokov.

 • Jaka Sraka

  Poročajo pač tako kot levičarji plačajo.

  • Simon Novak

   Ja, to bo

 • xtc

  Traparije,ki jih razlagajo novinarske kure na POP in še kje vključno z topoumnim Kovačem,ki razlaga ,da nimajo podjetniki nič proti dvigom davkom je navaden idiotizem.
  Realno nihče več ne bo delal zato ,da bo redil državne parazite,ki se kar množijo namesto ,da bi se krčili,nihče nebo delal več zato ,da mu bodo pobrali vse in nihče ne bo delal zasto ,da bi pač sdelal in zabijal svoj denar za nič,ker bo nekonkurenčen zaradi davčnega preobremenjevanja in Preobdavčevanje odžene že obstoječe,kot druge,ki nameravajo priti.
  Blodnje o tem kako smo SLO ,pridni in usposobljeni in,da bodo zato prišle firme k nam so navadna laž,ceneje je organizirati prevoze v tujino,kot klepati izgube tukaj.
  Vse več podjetnikov razmišlja o selitvi v Avstrijske poslovne cine,kjer je zemlja po 24 eur za m2 in ugodni krediti in razmišljajo kako bi si uredili transport ,do 100 km z Avtobusi v Avstrijo in nazaj.
  Laži ,da prihajajo nekatere firme v SLO zaradi ohoho pogojev je laž,vse firme,ki so tukaj prišle v zadnjem času od Magne(ekološko problematična,nizke plače,dodana vrednost v tej panogi je nizka),gre predvsem za lakiranje in sestavljanje vozil za katere sklopi pridejo od drugod,enako je pri Revozu,kjer ga država dejansko kreditira in subvencionira iz proračuna in Yasakava-toharna,ki bo resda HI tech ampak z ogromno subvencijo in malo zaposlenimi,saj bo robotizirana in načrti in ostalo pa bo prihajalo iz tujih centrov oz. sedeža firme ,ki je registrirano nekje v Luxemburgu,Yerseyu ali v kaki davčno ugodni držav-Švici,kamor se v zadnjem času seli s sedežem veliko velikih firm.
  Če želi SLO privabiti nove investitorje in podjetja mora najprej znižati DDV na enotno stopnjo 15% ,nato znižati davke in prispevke ter obdavčevanje dobičkov,tako da se bo denar akumuliral tukaj,če firma dobičke iznaša,so bistveno bolj obdavčeni,kot ,če jih akumulira tu in vlaga,,nadalje treba je poenostaviti davčne,kot druge predpise,skrajšati čase za dovoljenja in soglasja,sprivatizirati državne firme,od bolnic do vsega,s tem se bistveno zmanjšajo javne službe in posredno,JS in javna poraba,dovoliti tujim koncesionarjem vlaganje v cestno infrastrukturo in železnice itd,skratka samo z pametnimi potezami lahko bistveno razbremenimo gospodarstvo,poberemo več davkov in smotrneje trošimo denar. za naložbe,ki nato le tega vračajo za nove.
  In treba ješe eno pomembno stvar,uvesti DŠ. ,ki lastnika tega ali onega spremlja skozi vse življenje(ne moreš jo menjati),ko zaružiš firmo po svoji krivdi,pač druge ne moreš odpreti več,kot v CH.

 • Simon Novak

  A res je, da je bil oproščen? Saj to vas đešnjakov pri poročanju na moti, nič novega

 • bubamara

  Levičarska oddaja Preverjeno sledi tekovinam revolucije, katerim se je čas ustavil leta 46, ko so pobili še zadnje kapitaliste, ki so bili naivni in ostali v SLO. Levičarji zagovarjajo uravnilovko za narod, zase pa privilegije. Narod neumen temu vsak dan bolj sledi.

 • Simon Novak

  To sem napisal že pred časom: Samo izvolita, gospoda Boscarol in Akrapovič, in ostali nezadovoljni podjetniki, samo poslušajte davčnega “strokovnjaka” Snežiča in preselite vse v BiH in se čez leto dni javite, koliko vam je še ostalo. Ajde, da vas vidim, če imate muda, pa srečno pot vam želim. Samo po bosanski “epizodi” poslušajte Cerarja: Ne jamram…pa sedaj ne vem, ali so še v Sloveniji ali pa se je naval na Bosno že začel

  • janez cepec

   nikjer ne bo tko kot pr nas, kasirajo subvencije, kao za razvoj, pa so oproščeni dauka. zmeri smo djal, tistmu uzem, k’ jamra. ta ma dost

   • Simon Novak

    Točno tako…mogoče pa si je premalo jahto kupil pa sedaj v marini ne izstopa

    • pesjanar

     Zakaj se nihče izmed levih telebanov ne obregne na Štruklja in ga povpraša od kod mu denar za nepremičnine,v lasti jih ima kar nekaj,mogoče nastavlja svoj “auspuh”kakšnemu bogatemu levičarju saj je javna tajna da je med njimi največ nagnusnih pedrov….

     • Simon Novak

      Ja, to bo

   • tohuvabohu

    Zakaj pa ti ne kasiraš subvencij, klošar? Lepše je biti klošar, kajne, prismodé.

    • janez cepec

     kdo prav, de ne kasiram subvencij?

   • Biba Majer

    Še en pubertetnik se oglaša – predlagam isto kot Simonu, pejt si mozolje stiskat, resno debato pa prepusti odraslim !!!

    • janez cepec

     ma ti si en sam mozol, sam ga ni, de bi e stisnu

   • Common Sense

    Cepec, super! Imaš prav! Pa ukinimo vse subvencije, da bo mir.

    A potem ukinimo tudi sredstva za stotine priseskov v obliki “nevladnih” organizacij kot so Legebitra, Mirovni Inšititut, Zavod za globalno učenje in razvoj projektov…. Npr. 100.000 EUR je šlo za študijo “Krepitev vloge žensk v Albaniji za zagotavljanje enakih možnosti” in “Večja varnost preskrbe s hrano in pitno vodo med begunskim in lokalnim prebivalstvom v Ugandi.”

    Skupaj v desetih letih 55 mio EUR.
    Celoten seznam tule: https://www.domovina.je/55-

  • bubamara

   Za Akrapović-a res ne vem zakaj še vedno vztraja v SLO. Jaz bi na njegovem mestu že zdavnaj preselil proizvodnjo drugam. Pa ne zaradi davkov.

   • Simon Novak

    Samo naj čim prej gre in naj ne jamra, veliko sreče pri izbiri delovne sile mu želim

    • bubamara

     Verjemi, da takšna znamka nima težav v poslovno normalnih družbah.

     • Simon Novak

      Nisi dobro prebrala, pri čem mu želim veliko sreče

     • Biba Majer

      Simon – Daj pubertetnik pejt si mozolje stiskat in pusti odraslim resne pogovore !!!

     • Simon Novak

      Zakaj se pa potem ti oglašaš, zahojenec?

     • Simon Novak

      V Bosni, ki jo priporoča vaš davčni “strokovnjak”?

     • bubamara

      Kakšna Bosna. Tam kjer so doma največje avto moto znamke, ki so glavni odjemnik njegovih izdelkov.

     • Simon Novak

      Ja, javi tukaj, ko bo šel

     • Simon Novak

      Pa tam je ogromno migrantov, ki bodo s svojimi pridnimi rokami, znanjem in dobrim delom povečevali vrednost njegove znamke do neslutenih višin

     • rabbit

      Japonci so Akrapoviču ponujali popolnoma opremljeno tovarno na Japonskem.

     • Simon Novak

      In kaj čaka?

  • Jaka Sraka

   Kak si danes, pohorc. A gori sneži?

  • učko

   V Republiko Srbsko odteka ogromno denarja iz Slovenije! Tam imaš lahko samo off-shore podjetje, ni ti treba tam postavljati kakršnokoli proizvodnjo. Jankovići so tud svoje čase lifrali nakraden denar na Ciper, sedaj ga že lep čas v Republiko Srbsko !

 • tohuvabohu

  Kovač je navaden gobezdač. Če uspešni podjetniki prispevajo okoli enega procenta vseh pobranih davkov, je to glede njihove majhne številnosti veliko. Dvig davkov na dividende ja pa za njih lahko 100%. Obrnimo logiko: zakaj se cela usrana leva falanga razburja zaradi upora podjetnikov, saj gre samo za en ušiv procent, mar ne?

 • Biba Majer

  LIBTARDI / LEFTARDI – VEČNI PARAZITI, nimate pojma o gospodarstvu in grizete roko, ki vas futra ter s takimi neumnostmi pljuvate v lastno skledo. Boli vas, da ste končno tudi javno razkrinkani in da vas nihče, še lastna mama (če je slučajno med pametnimi) ne mara. Resne zadeve prepustite pametnim in sposobnim, vi pa marš in tišina !!!

  • janez cepec

   praveš, pametni in sposobni, pa kva koji kurac se poj ti oglašaš?

   • RATATA

    Kar koli zineš skozlaš oslovski kašelj v kombinaciji z davico.

 • Rožle

  Novoizvoljenemu poslancu Levice so všeč poraščeni in močnejši moški
  **********************
  Village People
  YMCA
  https://www.youtube.com/watch?v=CS9OO0S5w2k

  no, ta je pa tut zaščitena sorta kot Tomička na tem portalu

 • Common Sense

  Tistim, ki se vsajate, da je podjetnik X dobil subvencijo Y, dam prav! Ukinimo vse subvencije in dotacije, ok? 0%. Nada. Null, komma Josef. Zakaj bi komu dajali, drugemu pa ne? Ali dajemo vsem, ali pa nobenemu, drži?

  E, dragi moji, potem pa ukinimo še sredstva za stotine priseskov v obliki “nevladnih” organizacij kot so Legebitra, Mirovni Inšititut, Zavod za globalno učenje in razvoj projektov…. Npr. 100.000 EUR je šlo za študijo “Krepitev vloge žensk v Albaniji za zagotavljanje enakih možnosti” in “Večja varnost preskrbe s hrano in pitno vodo med begunskim in lokalnim prebivalstvom v Ugandi.”

  Skupaj v desetih letih 55 mio EUR. 55 milijonov evrov.

  Celoten seznam tule: https://www.domovina.je/55-milijonov-evrov-ki-jih-namenjate-aktivistom-za-odstavitev-damirja-crnceca/

  Pol pa raje dam enemu tipu, ki šraufa avione in jih prodaja po celem svetu ter zaposluje inženirje. Sori. Od krepitve vloge žensk v Albaniji nimam jaz nič.

 • dr Janez Sveti

  Kje je sedež lastnikov POPtv in kam se steka dobiček?

  DR janez Sveti udba

  • učko

   V Republiko Srbsko !

 • Common Sense

  Zamenjajte ime stranke “EFF” z imenom stranke “Levica”, pa vam bo vse jasno. Che Guevara kapico smo pa tudi pri nas že na eni glavi videvali, kajne? ;)

  https://www.youtube.com/watch?v=9MpHabUWY3o

 • inženir41

  Miselnost, ki se v prispevku nakazuje, nas vodi diametralno v nasprotno smer od večje blaginje celotne družbe. Seveda pa ta levi tega ne razumejo, naj jim še tako razlagaš. Njihova ideologija je pač zgrajena na laži in manipulacijah.
  Glede subvecjij pa tole: podjetniki so prvi, ki bi bili za ukinitev vseh subvencij. Subvencije si želi zbirokratizirana država zaradi večje kontrole nad privat sektorjem. Ali veste, kiliko birokratov se s tem ukvarja? Kar si želijo podjetniki so samo preprosti, stabilni birokratski postopki in nizki (znosni) davki.
  Pa še nekaj bi dodal. Naš narod kaže izrazito majhnost s svojo “foušijo”. V uspešnih zahodnih državah vidijo podjetnika, ki mu je uspelo, kot “če je njemu uspelo lahko tudi meni”. Uspešne podjetnike imajo tako za vzor in spodbudo, da poskusijo tudi sami. Pri nas je pa zakoreninjena (in se zopet razrašča) levičarska miselnost jemanja tistim, ki ustvarjajo.

  • Simon Novak

   Seveda, država sili podjetnike, da vzamejo subvencije, zadnjič sem slišal, da so baje enemu celo roko zvijali, ker je ni hotel

   • učko

    Država jemlje enim in daje drugim, predvsem svojim !

   • tohuvabohu

    A tebi v Merkatorju zvijajo roke, če nočeš vzeti popustov?

  • Frank Novak

   Levicarstvo je laz. Malo pred smrtjo se je tega zacel zavedati tudi moj stric Edo Kardelj…

   • Simon Novak

    Ja, to bo

  • Joze Bola

   Lepše nebi nogel pivedati. Banda rdeča je zajebala vse generacije po ll.svetovni vojni.

  • učko

   Subvenciije so orodje režima, s katerim nagrajujejo njim lojalne gospodarske subjekte !!! Torej totalna zloraba davkoplačevalskega denarja !

 • Frank Novak

  Kapitaliste je treba izgnati iz Slovenije. Potem bo javna uprava morala prezivljati celotno drzavo… imeli boste Venezuelo od koder je moja zena in kjer vlada popoln kaos:
  https://www.youtube.com/watch?v=RWsx1X8PV_A

  • učko

   Mah, ne bomo pustili, da nam tukej rdečkoti nardijo tukej Venezuelo. Jim bomo rajš mi nardil tukej pekel na zemlji !

   • Frank Novak

    Od besed k dejanjem.
    Jaz sem necak Kardelja in Macka. Moja strica niti slucajno nisto bila tako usekana kot so danasnji levali ala Kordis / Mesecnik… zlasti glede migrantov ne, pa tudi drugace.

    • Republic Commando

     Od besed k dejanjem? Kdaj boš kapitaliste izgnal??

     • Frank Novak

      In zakaj naj bi jih?

     • Republic Commando

      Sem napačno razumel tvoj komentar. My bad , se oproščam :)). To se pa zgodi ko v furiji bereš komentarje :)

     • Frank Novak

      Jaz sem sicer rojen v druzini Kardelj Macek, vendar sem jo l 1977 pri 23 letih pobrisal v ZDA. Delam na financnih trgih. Imam sicer spostovanje do NOB in Josipa Broza, mislim pa da je danasnja levica 100% zajedalska. Moja strica bi take kot Fajonka in Mesecnik poslala na Goli Otok…. strica sta imela svoje napake, ampak tako fuknjena da bi vabila k nam muslije pa nista bila, niti v pijanem stanju…
      Skratka strica se obracata v zari / grobu.

  • Simon Novak

   Jutri bo Venezuela, če ne jutri, pa pojutrišnjem zagotovo, tako dolgo nam jo že obljubljate, da bo najkasneje do petka tukaj

 • Frank Novak

  Ko sem se zivel v SFRJ sem nekje slisal tale vic:
  Znani politik pride v tovarno delavcem predavat o zategovanju pasu in nujnosti zvisanja produktivnosti. Delavec mu odgovori:
  “Tovaris, pa saj jaz in drugi ze delamo za tri”
  Ugledni tovaris odgovori:
  “To je sicer lepo, vendar se jaz samoupravljam za deset”.

 • lili pili

  Podjetniki, lepo se slisi vendar so povecini vsi goljufii..
  Vse kar kupujejo za svojo osebne potrebe dajejo v stroske, ce imajo hise zraven obratovalnic tudi vse stroske ogrevanja, vode, odvoza smeti in td.. dajejo v stroske podjetja…

  Naj se najprej naucijo postenega poslovanja..

  • učko

   Če te režim čerupa, moraš bit tolk zvit, da ga okol prneseš. Če si pošten v tej državi, izpadeš budala in zelo “gor plačaš”. Kaj čmo, komunisti nikol niso bli prijazni do podjetnikov, pa tud dons niso. Tud v Rusiji je tako, oziroma še slabš.

   • lili pili

    Torej ziveo balkan, zivela rusija samo da se zdajdes..

  • moon

   Imas prav, postenjaki tvoje sorte bodo pa ucitelji.

   • lili pili

    Ce ne ves goljufajo tudi tebe ko za vse to ne placujejo davkov…

    • moon

     Kot je meni znano tile kar posteno placujejo vse davke (kot jih je predpisala drzava).
     Mamo pa enga, ki nategne farmacevtko v zameno za sluzbo, pa ga telebani tvoje sorte se vedno kujejo v zvezde..

     • lili pili

      Malo ti je znano, obrtniki niso svetniki…

     • moon

      Za tole “a se da brez davka” sta vedno potrebna dva. Se tisti najbolj zagreti posiljalci racunov na FURS uporabijo to mantro, ko morajo pri novi kuhinji placate jurja ali dva drzavi..

 • Republic Commando

  Levaki kar nažente podjetnike, le kdo vam bo potem socialo rihtu? Resno, levićarska neumnost ne pozna meja :))))

  • Simon Novak

   Sami želijo iti

 • Joža

  Ajde da vidim Akrapoviča kako bo preselil fabriko v EU, pa da bo moral plačati delavca 3x toliko kot pri nas.

  • Osti jarej

   …mu na misel ne pride

 • Laž ima kratke noge

  Kako je lahko človek kot je Akrapovič tako uspešen podjetnik? Glede na njegove izjave se mu ne sanja niti o ekonomiji niti o obdavčitvah v Sloveniji, še manj pa je razumel o čem se gre pri vsej tej evforiji okoli Mesca. On grozi sedaj z izplačilom dobička ob enem pa jamra glede obdavčitev. Saj, če ne bo izplačal dobička mu ga ne bo nihče obdavčil. Seveda on kot veleuspešen podjetnik tega ne ve ali ne razume, prav tako tega ne razume večina butcev, ki mu nasedajo. Uboga država, ki mora vedno za primer uspešnega podjetništva dajati Akrapoviča in tistega Pipistrela. Kot da pri nas ni drugih uspešnih podjetij. Ta dva sta navadna šarlatana, ki na državnih subencijah gradita svoje imperije. Že več let poslušam grožnje o selitvi v tujino…. pa še nobene ni odšel. Oba sta še vedno veselo prisesana na državno malho. Kot je napisal spodaj Joža…. ajde da vidimo te velepodjetnike kako bodo šli v tujino. Nima jajc nobeden. To za mene niso podjetniki ampak navadni bogatuni, ki jim drugi vodijo posle in podjetja, sami pa samo “glumijo care” in prodajajo buče po televiziji.

  • dob

   A se tebi sploh sanja kakšen bedak si.

   • Simon Novak

    Tebi se?

    • dob

     Ne zavedam se samo tega, kakšen bedak je on, ampak tudi kakšen bedak si ti.

   • radames

    Ker je bedak, ne more vedeti, kaj so sanje.

  • Mojca pokraculja

   Pozabu si rečt, da če ne bodo zginili ven iz države, jih je treba pozapreti. Ne bodo kradli naših subvencij !

 • dob

  Naj vam zaupam “skrivnost”, ki to sploh ni.
  V bistvu imamo z njo opraviti vsak dan, saj se niti ne skriva. Vsem je na očeh.

  Povem vam torej preprost trik, da boste lahko razumeli, zakaj je Kordiš proti podjetnikom.

  Pri tem gre za tipičen (slovenski) odnos do “lastnine”, ki ga je tej družbi privzgojil komunizem, z namenom ohranitve režima na oblasti.

  Zaradi lažje debate oz. enostavnejšega razmišljanja, si privoščimo tole igro:
  besedo oz. pojem “lastnina”, zamenjajo za “odgovornost”!

  Naenkrat torej nimamo več “lastnine”, ampak je “lastnina” postala “odgovornost”!
  Večja kot je lastnina – večja je odgovornost!

  Odpro se nam nove možnosti razmišljanja! Zakaj se torej Kordiš bori proti lastnini?
  Rešiti se hoče Odgovornosti!

  Kordiševi hočejo vladati in ukazovati, hkrati pa vztrajajo pri tem, da niso v vladi!

  Skratka, želijo samo vladati in ukazovati, ne želijo pa biti odgovorni.
  Radi bi imeli tuj denar, ne da bi se jim nakopičeni kapital gravžal.

  Na nek način jim psiha narcisov in prededipalcev sporoča, da je lastnina v principu nekaj slabega, nagnusnega in pokvarjenega. Nakopičena je pa sploh sumljiva! Tako kot drek v kahlici.

  Kopičenje lastnine je nekaj grdega, nenaravnega, odvratnega, smrdečega in nehumanega!
  Treba bi jo bilo porazdeliti. d bi dosegli pravičnost v družbi.

  Kmetu se denimo drek ne gravža. On ve, kaj bo z drekom.
  Vključil ga bo v produkcijsko verigo in dobro mu bo služil! Nekaj bo iz tega pognalo.
  Poskrbel bo, da se gnoj obrne.

  Socializma pa gnoj ne skrbi. Gnoj se v socializmu niti ne obrne, samo mirno sedi in čaka, da bodo drugi kaj storili. Potem se bo gnoj tistemiu, ki je ustvarjalen, posmehoval. Najbrž zato, ker smrdi po delu in ima roke od gnoja.

  V socializmu ves gnoj lepo oblečen sedi v parlamentu. Nobene koristi ni od njega.

  Če gledaš na lastnino kot na Krivdo in ne kot na Odgovornost… potem opazuješ stvarnost (resničnost) skozi skrivljeno prizmo, ki ti kaže popačeno sliko stvarnosti!

  Če pa iz tega še narediš ideologijo, kar Manifest tudi je, in religijo (kar komunizem je, saj ne more dokazati da obstaja), potem imaš dogmo za prizmo, skozi katero opazuješ svet.

  Ustvarjalnost je v takšni družbi, ki uveljavlja lastnino za Krivdo, pod velikim vprašajem. Ustvarjalni ljudje iz takšne družbe bežijo, izogibajo se ji.
  Socialisti Slo-komunisti imajo polne žepe tujega (nakradenega) denarja.
  Toda, surprajz – surprajz! Valjajo se v tujem denarju, pa kljkub temu ne veljajo za umazane kapitaliste, ker tega denarja niso pridelali, ampak so ga – kot oravi revolucionarji – ukradli, nacionalizirali! Niso kapitalisti in ne veljajo za kapitaliste, pa za lopove tudi ne, ker so, preprosto,povedano, revolucionarji!
  Naredili so salto mortale. Polni so denarja,ki ga sami ne znajo ustvariti – zato niso kapitalisti.
  Pa lopovi tudi ne, ker so revolucionarji.
  Salto mortale.
  Komunist sovraži kapital samo tako dolgo, dokler je ta v tujem žepu. Torej v žepu tistih, ki ga ustvarjajo.
  Ga pa neizmerno ljubi, ko se ta isti denar nahaja v njegovem žepu!
  Nahaja se pa v njegovem žepu lahko le tako, da komunist izvede revolucijo, ali parcialno revolucijo (po kosih!) tako kot zdaj! Zakone sproti spreminja in krade – legalno!
  Ali pa zadolži državo in dolga ne vrne, skratka krade.
  Ampak to ni kraja, ker je samo revolucija. Komunist kapital samo vrne izkoriščanemu delavcu, s tem ko ga ukrade kapitalistom. In seveda domačim izdajalcem, kapitalistom. Domača izdajalca sta denimo Boscarol in Akrapovič!
  Takrat, ko denar ukrade, pa je komunist naravnost zaljubljen v kapital!
  Ko je kapital pri kapitalistu, je kapitalist umazani kapitalist in je kapital umazan. Ko pa ima isti kapital komunist v svojem žepu, je ta denar brezmadežno čist in je nenadoma z njim vse v redu.

  In potem se še čudijo, kako lahko verniki verjamejo v brezmadežno zanositev!
  Iz Brezja naredijo Brozje – in je vse ok!
  Pri tem je treba poudariti, da komunisti dela ne plačujejo (plačilna nedisciplina je v Sloveniji gospodarska panoga, način za legalno ropanje ljudi, ki pošteno delajo), medtem ko si lastnik firme v kapitalizmu česa takega ne more privoščiti, saj ga zaprejo.

  Slo-komunizem pri tem samo skomigne z rameni in ostane še naprej dolžan. Reče: pa kva pol! In se obrne stran. Zapre staro firmo, zamenja ime, odpre novo firmo in ponavlja igro.
  A zašto su nam, posudjivali pa znali su d aim nećemo vratiti.
  Jebiga, Revolucija!
  Kraja ni kazniva, poštenje je kaznivo.

 • Simon Novak

  http://www.snezic.si/index.php/stran/rok_snezic_osebna_bibliografija Evo reklama na NoraTV za vse podjetnike tipa Boscarol in Akrapovič, vse imata lepo opisano, tarifa, kontakti

 • Bandit123

  Vse rekla, kazala, nikjer nobene številke razen dolžina jahte. Sama neka natolcevanja, kot morda, naj bi.

 • Osti jarej

  ….naj firmo odpre v avstriji