Vodilni kandidat EPP Weber ob obisku uspešnega slovenskega podjetja: Gre za primer realizacije evropskih sanj

Foto: Twitter

Vodilni kandidat Evropske ljudske stranke (EPP) za predsednika Evropske komisije Manfred Weber je danes po obisku podjetja Podkrižnik v Nazarjah dejal, da “kot Evropejci sanjamo o tem, da je normalno, da Nemčija investira v Slovenijo in obratno“. Podjetje je po oceni prvaka SDS Janeza Janše primer, kaj je Sloveniji prineslo evropsko okolje.

Podjetje, ki je sistemski dobavitelj skupine Bosch, je lani podpisalo pogodbo o prevzemu Bosch Rexrothove proizvodne lokacije blizu Frankfurta.

Weber je ob tem ocenil, da je podjetje eden od primerov realizacije evropskih sanj, ki temeljijo na povezanosti in sodelovanju. “Da smo povezani v Evropi, da sodelujemo, je v korist vseh,” je dejal po obisku podjetja v Nazarjah. Janša pa je ocenil, da evropsko okolje Sloveniji omogoča poslovanje na enotnem trgu brez omejitev.

Weber je sicer ponovil izjavo, ki jo je podal že ob robu današnje slovesnosti NSi ob 30. obletnici krščanske demokracije v Sloveniji na Bledu, da se kot vodilni kandidat EPP bori proti nacionalizmu, ki lahko skupaj z levico ogrozi gospodarsko stabilnost Evrope. Zagotovil je, da EPP sledi sredinski poti, na kateri zagovarjajo stabilnost, sodelovanje in skupne ideje, poroča STA.

Glede stranke madžarskega premierja Viktorja Orbana Fidesz in morebitne izključitve iz EPP je ponovil, da so trenutni v fazi pogovorov in da se sam vidi v vlogi graditelja mostov. “Želimo držati Evropo skupaj,” je zagotovil.

Janša pa je glede Fidesza ocenil, da je Evropa močna, če je združena. “Usoda velikih je, da so različni,” je komentiral spor v EPP, ki je največja politična skupina v Evropskem parlamentu. Izrazil pa je prepričanje, da se lahko najdejo kompromisi. “Če se most ne bi zgradil, bi bilo slabo za vse,” je Janša parafraziral Webrovo misel.

C. Š.

 • Hribouc

  A je g.Kršinar iz Reporterja bil zdraven, ko se je to dogajalo?
  Je helikopeter letel nizko, visoko in je vse bilo v redu?

  Da vidimo v Ponedeljek kaj bo pisalo!

 • montyamp

  Bo treba nazaj na noge postaviti stvari katere je komunistična gverila neobvladljivo izkrivljenih in neuravnovešenih retardov uničila s svojimi ultra-idiotizmi .

 • sodnikisozločinci

  Uvedite diktaturo.

 • xtc

  Hm?
  Webber ni del rešitve težav EU preje bi rekel del.

 • Anton

  BRAVOO SPOŠTOVANI, EMINENTNI, SLOVENEC Z VELIKO ZAČETNICO, PATRIOT, GOSPOD JANEZ JANŠA, POGUMNO NAPREJ, ISKRENO IN ODLOČNO, PREDVSEM PA POŠTENO, KOT SI POČEL DO SEDAJ!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!