Jazbečeva žena pa kar pri ministru Mramorju

Marko Jazbec (foto: STA).

Njegova zgodovina je kratka. Predaleč nazaj morda ne bi bilo dobro iti, ker je že zadnjih šest let tako pestra in bogata kot pri malokom. To je opazil tudi Miro Cerar, ki še danes nima nobenega razloga, da človeku ne bi zaupal (če je prave barve).

Dober je tako, kot je dober Miro Cerar
Če Jazbec pred letom 2009 slučajno ne bi imel nobenega prijatelja, bi jih dobil veliko, ko je opravljal funkcijo člana uprave NLB, in sicer od decembra 2009 do novembra 2012.

Hkrati pa je bil predsednik kreditnega odbora NLB, kar je še bolj mikavna funkcija za vse, ki so potrebovali denar. Jazbec je bil radodaren in tudi prijateljev v težavah je imel veliko. Poleg tega pa je imel srečo, da je NLB nadzoroval finančnik, sicer njegov prijatelj Marko Simoneti.

Če sta bila prijatelja, je bilo logično, da si nista pretirano gledala pod prste. Tako sta bili na NLB pod Jazbecem realizirani 2 milijardi evrov slabitev. Morda se sliši slabo za nas, davkoplačevalce, pa vendar je bilo na ta račun kar nekaj takih, ki bodo Jazbecu večno hvaležni. V vseh treh letih je bil poslovni rezultat naše največje banke negativen. Ampak predvsem zaradi Jazbečeve velikodušnosti do prijateljev, česar mu ne gre zameriti. Za primerjavo – zasebna banka Unicredit je v istem času beležila pozitiven poslovni izid.

Iz NLB v Hotele Bernardin s samimi “starimi znanci policije”
Ko je bila luknja v NLB dovolj velika, je Jazbec iskal novo službo in postal predsednik uprave Hotelov Bernardin. Pipa, ki jo je odpiral za prijatelje, je postala nekoliko manjša. Toda Jazbec, navajen večjega pretoka iz NLB, je prakso v dobri veri kljub manjši pipi nadaljeval. Menda jo je puščal dalj časa odprto.

Semenarna
Trdo je delal, tega mu ne bi mogli očitati. Naprej je zamenjal vse kadre, ki so imeli nekaj pojma in izkušenj iz dela v turizmu. Sicer ni povsem jasno, zakaj se je najprej odločil, da Hoteli Bernardin nujno potrebujejo nekoga, ki ima dobre izkušnje s trgovanjem s semeni. Kakorkoli – takega človeka je hitro dobil, saj je direktor nabave in prodaje Hotelov Bernardin postal njegov prijatelj Borut Mavsar.

Le on je očitno zadostil Jazbečevi nenavadni želji, da potrebuje človeka z referencami na področju trgovanja s semeni. Mavsar je bil namreč predsednik uprave Semenarne Ljubljana, tako mimogrede pa je imel še eno referenco, ki se je sicer ne omenja – bil je kazensko ovaden (kar menda ni bil nujen pogoj za zasedbo novega delovnega mesta).

Hypo banka
Drugo delovno mesto je Jazbec ponudil Matjažu Stražišarju, poznanem iz afere Hypo banka. Za Jazbeca dovolj velika referenca, da ga je imenoval na mesto direktorja informacijskih tehnologij in skladnosti poslovanja.

Stranka modrega centra
Toda s tem zgodba o Jazbečevem kadrovanju še ni končana. Res da je v Hotele Bernardin dobil dva ugledna strokovnjaka  – sicer brez turističnih izkušenj, pa vendar … Iskal je še svetovalca in ga našel – ne boste verjeli – pri stranki SMC. Za svetovalca je najel znamenitega Jureta Lebna, sicer bolj znanega iz prvih dni Cerarjeve vlade, ko se je izkazalo, da je človek lagal glede svojega magisterija. Menda ni lagal nalašč, kot so nekateri tedaj zlobno namigovali. Želel je postati samo državni sekretar, v razpisu pa je pisalo, da mora imeti magisterij.

Firma pa v izgubo
Je pa seveda na mestu vprašanje, kako je svetovalec Leben svetoval Jazbecu, če se je izguba Hotelov Bernardin v njegovem času drastično povečala. In ko je postala izguba res velika, je Jazbec začel iskati novo službo …

Fantje zamenjajo le firme
Vlada Mira Cerarja je razumela njegovo stisko. Hkrati pa še poskrbela, da Jazbecu ne bi bilo potrebno pretirano odgovarjati za tisto, kar je delal prej na NLB in pozneje v hotelih. Zato ga je imenovala na čelo šefa SDH, za glavnega nadzornika DUTB pa njegovega prijatelja Simonetija. Slednji tako sedaj upravlja s slabimi krediti, ki jih je prej pridelal Jazbec na NLB in v Hotelih Bernardin.

Kot predsednik kreditnega odbora v NLB je Jazbec Hotelom Bernardin, ki jih je kasneje tudi vodil, odobril kredit v višini 6,6 milijona evrov, ki ni bil vrnjen in je sedaj na slabi banki, katere glavni nadzornik je Marko Simoneti.

 

Pri Mramorju pa Jazbečeva žena
Ni sicer povsem jasno, zakaj imata minister Mramor in predsednik vlade tako veliko zaupanje v osebo s tako nenavadno preteklostjo, res pa je, da je Mramor že pred Jazbecem videl velik potencial tudi v njegovi ženi – Saši Jazbec, ki dela pri njem kot direktorica direktorata za proračun. Delovno mesto, ki ga je svoj čas zasedala tudi Alenka Bratušek.

Uroš Urbanija

 • viktorh

  Ježešmarička, kako prisrčna zgodbica. A ni lepo, ko bereš kako ljudje pomagajo drug drugemu, si širijo krog prijateljstva.
  Dolga leta nazaj smo takšnemu plesu uglednih in sposobnih kadrov, rekli horizontalna rotacija. Podajali so si kljuke največjih hiš. Gospodarskih, političnih. Bili so dosledni. Ni se jim bilo potrebno truditi. Zaradi svojega velikega ega so uspešno uničili vse, kar so dobili v roke. Prav tekmovali so kdo bo naredil več škode.
  In zakaj bi bilo sedaj drugače? Na čelu vse te prisrčne zgodbe so isti ljudje z malo mlajšimi izvajalci.
  Čestitam, tovariši, imate srečo, da je narod postal apatičen. Vi mislite, da smo neumni, da ne pogruntamo zakaj gre. Ne, ne, nismo, le gabi se že nam, ko vas moramo gledati, kako nam lažeta, kradete.

  • MEFISTO

   Tudi neumni in naivni smo.

   Potrditev te teze znova sledi na prihodnjih predčasnih volitvah.

   • viktorh

    …nekateri morda res!

  • karlina

   Mlajši so še hujši in njihovi potomci bodo še enkrat slabši itd, itd. Ni nam pomoči, da bo kdaj bolje, žal.

  • marta

   A tako ? Horizontalna rotacija je bilo to ? Danes pa menda pravijo temu, kar korupcija.

   • pajot

    Bi verjel,da je jazbečeva žena horizontalno rotirala.

 • janez zorman

  In zakaj ni zaprt na Dobu ?

  • viktorh

   …kako? Saj je vendar njihov?

   • janez zorman

    Aja, saj res.

    • viktorh

     ..n, ne. šalil sem se, to počenjajo desničarji…

   • von Rhein

    In tudi Dob je njihov.

 • John

  Tovarišijski kapitalizem. V spregi z vsesplošno korupcijo in neskončnim pohlepom novosocialističnih meneđerjev. To je Slovenija, moja domovina.

 • punca

  že na videz je resen človek (hahaha)

 • vremnov

  Če je tale Cerarjeva vlada moralna, etična, nekoruptivna potem so njihovi volilvi zelo inteligentni in vice versa.

  • John

   Osel gre enkrat na led, slovenski levi volivec pa ob vsakih volitvah.

  • karlina

   Tako pokvarjene in nemoralne, lažnive, kradljive vlade ni bilo še v zgodovini Slovenije.

 • Poštenje velja

  Kot sem že napisal. Vse te tovariše je treba konkretno poplačati direktno iz avtomata.

 • hribovc

  Vrana vrani ne izkljuje oči, jager jagru stolček gor drži!

  • karlina

   Točno tako, to je vsa resnica, žal. Pa spet je Kučanov zetko dosegel, da se jim bodo drugo leto plače v JU sprostile, da bodo napredovali, čemu, za nedelo, oz. na pleče gospodarstva, če ga sploh še kaj je. Kaj bo, ko še tega ne bo več, se kdo to kdaj vpraša, nihče, pa bi se hudirjevo morali. Ko v državi ni več gospodarstva, države ni več.

 • 1xy

  Še enkrat ponavljam že zastavljeno vprašanje, ali je dotični Jazbec kaj v sorodstvenem razmerju z Jazbecem iz Banke Slovenije – guvernerjem???
  Ker 2 Jazbeca na takšnih položajih pomeni samo nekaj – polne jazbečine :))

  • karlina

   Ha, ha ,ha, itak.

 • Nataša Valant

  Pa, saj to je pa že višek. Posodijo jim milijone , vrnejo pa nič ?!? Svete krave…..nedotakljive !

 • domovina mili dom

  Si kdo predstavlja vse te “naše”, kako bo enkrat velika kanta za smeti. Ustanoviti nov odpad, da bo po kapaciteti uspel sprejeti toliko “kložovne”. Reciklaža bog ne daj ne pride v poštev.

 • Verbena

  ..zakaj da je primeren???..ker ima izkaznico VIP!!!..kdor je danes njen lastnik mu postane tudi nemogoče, mogoče !!!

 • janez zorman

  Najboljši so domači sestanki – za mizo. Še denarja ne rabita skrivati.

 • Borut Stari

  Ta nadaljevanka traja že od leta 1945. Osamosvojili smo se, vendar je do osvoboditve še daleč.

  • sprehajalec

   Z vsakim dnem, smo manj kreditno sposobni. Ura tiktaka…..

   • Borut Stari

    Socializem bankrotira takoj, ko zmanjka tujega denarja.

 • sprehajalec

  Včasih so za pilote dejali, dober pilot ima za seboj dva razbita avijona. Pri nas velja to tudi za javno-upravno-državne delavce. Dober iz tega naslova, ima za seboj dve do tri lumparije. Za politika pri nas bi pa veljalo, da ima dve do tri stranke za seboj pri nas.
  Ampak če denar ne služiš realno v življenju oziroma ti prihaja s krediti, potem tudi ne moreš razviti odnosa do njega, kot dragocene dobrine. Vsaj Mramor bi lahko to vedel, ki je bil vsak nekaj po svetu.

 • John

  V bistvu gre za NOVO moralo, ki jo je pred volitvami obljubljal sin telovadca in ministrice za nepravosodje. Doma ga je namreč mama vsak dan tolažila, da vsaka svinjarija še ni kriminal. Pa se ga je prijelo. (rubec, kakšna ideja za zgodbo, že dolgo nisi nič napisal).

  • viktorh

   A ni lepo, če gre za družinsko tradicijo.

 • Duhec1

  Levica bo na volitvah spet dobila večino…. potem je očitno vse opravičljivo, dovoljeno. Očitno tako mora biti in še bo…..

 • Duhec1

  Če imate raziskovalne novinarje…. se ukvarjajte s sosedom Draga Kosa v Domžalah in njihovo hobotnico…. vse imate…. KPK, NLB, kriminal.

 • Kučko pod pručko

  Tardeči si pri ropanju države držijo štango. Ko nekdo nekaj zašuštra, drugi zamiži na obe očesi, drugič pa je obratno. Vse to gre na pleča državljanov Slovenije, ki iz dneva v dan živijo slabše!!!

  • viktorh

   Milč, lepo je, da podpirate in rešujete drug drugega. Navsezadnje to je del načela bratstva in edinstva in vsi za enega, eden za vse …

  • karlina

   Je treba prijatelju kriti hrbet, jutri boš pa ti meni, takšno je njihovo geslo in vse se samo vrti in vrti, ga ni junaka, ki gi lahko to njihovo početje zaustavil, vse poti so jim odprte, če pa pride do krize, pa podgane itak prve zbežijo iz ladje.

  • sunday

   tak kak živijo tak tudi volijo – sam podn pa še bi jih volili !!

 • viktorh

  “Jazbečeva žena pa kar pri ministru Mramorju”
  Pravzaprav je to dobičkonosno. Marsikdo bi jo dal v najem, če dobro plača…

 • karlina

  Kot ,da bi bilo to kaj novega, itak so povsod sami naši z vezami, poznanstvi, herojskimi priimki.

 • učko

  Zadnje čase Jazbeci rinejo ven iz svojih jazbin, pa jih je toliko videt.

 • Juhica SDH

  13 miljard, vse stranski dečko.

 • Juhica SDH

  Kaj prijatelja gresta s teboj, dej no ker na Bernardinu plačujemo potne stroške za tvoje dva, ki se pripeljeta iz Ljubljane in Kranja, pa se nista prisotna vsak dan, ampak kar od doma nam pametujeta-hotelirstvo se vodi iz terena. 100% človeka potrebujemo.

 • Margu501

  Tega v drugih medijih ne bomo brali, ali slišali. Če pa tega ni, pa tudi barabije ni. Tako se dela pod našo ultra etično vlado. Sramota, vsi ti niso sposobni voditi ene farme, ne pa države.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!