Zaprtje Slovenske ceste Nami povzročilo več kot 200 tisoč izgube, zdaj je naprodaj

Foto: STA

Lastniki Name so v začetku tedna sklenili sporazum o skupnem nastopu pri prodaji te družbe. Več kot 98 odstotkov družbe bodo v prihodnjem letu tako skupaj prodajali Zavarovalnica Triglav, Adriatic Slovenica, Zavarovalna družba, KD Kapital in Triglav skladi.

Zaprtje Slovenske ceste (foto: STA).

Zaprtje Slovenske ceste (foto: STA).

Trgovska družba, ki je zanimiva zaradi svojih nepremičnin, je v prvih devetih mesecih letos ustvarila 217.493 evrov izgube, kar je slabše od načrtov in lanskega leta, ko je v enakem obdobju ustvarila 108.109 evrov dobička. Na poslovanje je vplivalo zlasti zaprtje Slovenske ceste v centru Ljubljane v času prenove.

Družba Nama je prek Ljubljanske borze sporočila, da jo je Zavarovalnica Triglav obvestila o podpisu sporazuma o skupnem nastopu pri prodaji njenih delnic.

Namen sporazuma je opredelitev skupnega postopka prodaje. Sporazum je sklenjen za eno leto z možnostjo podaljšanja. Podpisnice pa bodo prodajni postopek izvedle ob sodelovanju finančnega svetovalca.

N. K., STA

 • Gurt1

  Zokigrad…

 • Minovak

  Ko so povprašali nekaj najbolj znanih arhitektov po EU in širše, so si ti bili edini, da je največja norost zapirati glavno prometno žilo skozi mesto, tam, kjer je najožje, torej stisnjeno med Grad in Rožnik, posebno, če ni nobene dodatne obvoznice, ki bi vse razbremenila. Zaradi tega “spomenika” balkanskega mafijca, bo meščane še hudo bolela glava ali pa ti uživajo v glavobolu, kar je najbolj verjetno.

  • Peter

   Seveda je zelo nobl zapreti središče mesta za promet.
   V mestu, kjer se da promet urediti tako, da teče okoli. V mestu, ki ima urejen mestni promet. Ne v Lublan, ki je stisnjena med Grad in Rožnik.
   Saraorcu to dopovedati? Gud lak.

 • Peter

  Bo Jurćek kupu, de.
  Dobi na parkirnih prostorih dost keša, de.

 • noname

  V LETU 2016 BO VSAJ ŠE 10 VELIKIH TRGOVIN ZAPRTIH V NAKUPOVALNIH SREDIŠČIH!
  BOJIM SE, DA SMO ZA TUJCE OZ. TUJE VLAGATELJE ŽE DAVNO POSTALI GODFATHER.

 • xtc

  KAZALO bi vložiti tožbo zaradi izpada dohodka zoper Zokija in občino.

  • Peter

   Ker se ve, kdo bo sodil, ne bi kazalo. Žal.
   Imaš pa prav.

 • Peter

  Tudi to je lep dokaz zgrešene politike našega odlićnega župana, de. Mestno jedro propada, trgovine se zapirajo. Prebivalci Lublane morajo zdaj že skoraj po najbolj osnovne potrebščine v nakupovalne centre na mestnem obrobju, tudi če so stari in brez prevoza. Kje lahko v centru kupiš električni material? Vodovodni material? Kje karkoli, kar rabiš? Je to strategija najlepšga mesta na svet? Se znebit svojih avtohtonih prebivalcev?

 • zuje

  Najhujša traparija, ki se je zgodila v Ljubljani, je zaprtje Slovenske ceste. To lahko naredi le šarlatan in popoln brezveznik. Namreč, na delu, kjer je ta cesta zaprta, je Ljubljana najožja, stisnjena med grajski grič in Tivoli. Tako za lokalni promet sever-jug preostane samo Tivolska cesta. Koželj, dvorni nor…, pardon, arhitekt je dokazal, da se na urbanizem sploh ne razume. Pa bi se bil moral! Janković pa je to požegnal, saj hoče ugajati ljudem, od katerih večina pojma nima, kakšne so posebnosti in zahteve Ljubljane.
  Resno bo treba razmišljati, da se Jankovića kot župana znebimo. To MORAMO storiti, ker bo drugače Ljubljano popolnoma uničil.
  Za primer. Pri natečaju za Mesarski most je bil pogoj, da v ničemer ne sme spominjati na Plečnika, ki je imel Mesarski most že zrisan, sprojektiran in z narejeno maketo..

 • piko8

  Karkoli se je lotiv opankar zorangutan
  vse jemlje Hudič. Ljubljančane zlorablja tako, da spolh nevedo, da grejo žejni čez vodo. Ta mafijska naveza zorangutan, kucan, maeleša, fiser, turčin, pahor, židan, cmerar, kahl to so grobarji SLOVENIJE !!!!!!!!!!!! To je SATANSKA naveza……

 • Poštenje velja

  Srbograd glavno mesto Zlovenije.

 • Krtača17

  Bo janković megaburadzinico odprl tam….

 • soc

  Ne le Nama, že prej sta Janković in slave bolno željni Koželj sesula vse prodajalne na nekoč cvetoči Gosposvetski. Vse, kar uspeva v Centru so samo še stotine kafićev in infrastruktura za back-pack in avtobusne turiste – ter fužince. Beda.

  • Peter

   In kafići so v rokah? Jasno, zna se.

 • pajot

  lublana je bulana,de…

 • pokvarjeniSvet

  Ljubljana je že očitno izgubljeno mesto saj tudi tisti ki ne gredo na lokalne volitve po tihem in posredno podpirajo Jankoviča češ saj je nekaj “naredil” za LJ ostali so slabši, a ne vidijo da slabše skoraj več ne gre.

  V tem primeru pa je že treba nujno nekaj narediti, saj se njegova kriminaliteta iz leta v leto povečuje in to zelo, ne malo.

  • Peter

   In, boš prepričou Lublanćane, d ni prou d krade, č pa tok z Lublano nardi?
   Gud lak.

   • pokvarjeniSvet

    Ne, jaz jih prav zagotovo nebom, mene ne bodo nikoli poslušali.

    • Peter

     Mene tud nočjo. Pa nej ga majo. Si ga zaslužjo.

 • Gr8_1

  Ne verjamem, da je to razlog. Včasih dobiš, včasih izgubiš. In zakaj prodajat, če lahko v naslednjih dveh letih pokrijejo izgubo, ali celo v enem letu. http://www.stop-neplacniki.si/nama-dd-ljubljana/

  • Promet jim je padel za več kot polovico. Zaprtje Slovenske ceste za avtomobile ne more biti negativen vpliv, kvečjemu pozitiven.

   • Nata

    Pozitiven ?? No, mi, starejši , ki se vozimo z LPP , smo v tistih mesecih ” potegnili ta kratko ” ! Saj je postaja pri Pošti lepo izhodišče………..za Namo, trgovine na Čopovi in celo za Tržnico .
    In že to , da ni bilo kaj dosti napisanega v časopisih v tistih dneh , je bilo čudno – ” befel ” ? Prav gotovo je vsa okolica utrpela gospodarsko škodo !

    • Ja, to se strinjam, mislil sem na splošno, zaprtje centra za promet. Vendar tistih nekaj mesecev v 2015 gotovo ni krivo, da se je promet Name več kot prepolovil že iz leta 2013 na 2014, ko se je začela izguba, kajne?

 • Tomaž

  Ali je kaj čudnega da so delnice NAME naprodaj, kar dokazuje struktura najslabših možnih lastnikov, ki gledajo na podjetje zgolj kot roparji na plen. NAMA propada in dosega izgubo le zaradi nespsobnoih lastnikov in managerjev. Na takšni centralni ljubljanski lokaciji ustvarjajo izgubo le nesposobni lastrniki in nesposobni managerji. SKUPAJ- Latniki izbirajo in nadzirajo upravo, ta pa preusmera denar k prvim, vse po dogovoru, to je slovenski tranzicijski management in zato smo danes tam kjer smo, bolj na Balkanu kot v Evropi.

  • Janez

   Ja, se strinjam. Dodatno opozarjam, da sedanji ?organizatorji ?stecajev .. .ze imajo predvdene kupce (? Iz ex YU..?) Ugoo ?goljufivo ugodn pridobitev dragocenih stavbnih za poceni nakup stavb tako propadlih firm in za enako ugodne ?tajne procentne pogodbe med kupci po nizkih cenah in tistimi, ki so te nizke cene ?zrihtali? Ne vem , ce nasa politika dojema take ?nizke nacine ?gospodarjenja.. oz.. ce ni morda celo ?korupt stimulirana … seveda ? Da nic ne naredi? ..proti ?umazanim nacinom poslovanja, bogatenja?a kdo ve kaj vec od mene mladega penzionista, vztrajnika, ki imam rad slovenijo Janez