fbpx

Zlati Golobičev dečko in “strokovnjak za socialno podjetništvo” Tadej Slapnik uničil Cerarjev projekt kriptovalut

Tadej Slapnik in Gregor Golobič, ko je še obstajala stranka Zares. (Foto: STA)

Slovenija spada med tri največje blockchain države v Evropi. Ta val je zajahala tudi takratna Cerarjeva vlada, ki je v lanskem letu ustanovila zadrugo European Blockchain Hub, z namenom zagotavljanja podpore in spodbujanja razvoja tehnologije veriženja podatkov in zagonskih podjetij. Zadeva se je v enem letu sfižila in pristala v stečaju. V ozadju pa se je pojavljal Tadej Slapnik, bivši član Golobičeve stranke Zares in zbiralec funkcij v panogi socialnega podjetništva.

Posledica zgrešene Cerarjeve politike na področju kriptovalut je dobila epilog. V lanskem letu je v izdihljajih  svojega mandata Cerarjeva vlada s pomočjo ministrstva za gospodarstvo ustanovila European Blockchain Hub. Ljubljansko okrožno sodišče je začelo postopek stečaja omenjene zadruge. Kot je razvidno iz oklica o začetku stečajnega postopka, objavljenega na spletnih straneh Ajpesa, imajo upniki za prijavo terjatev ter ločitvenih in izločitvenih pravic čas do 13. marca 2020. Slovenska vlada pa je še enkrat dokazala, da če je nekaj trendovsko, še ne pomeni, da posel znajo izvesti nesposobni državni uradniki in pritepenci tranzicijske levice.

European Blockchain Hub oz. Evropsko blockchain središče je bilo ustanovljeno oktobra lani. Pod pismo o nameri se je podpisalo 13 pobudnikov – poleg slovenske vlade še izobraževalne, raziskovalne in strokovne organizacije in združenja ter nevladne organizacije tako iz Slovenije kot tudi tujine. Ustanovitev je podprl tudi takratni prvi mož BTC Jože Mermal. Podprla jo je tudi takratna vlada pod vodstvom Mira Cerarja, ki je ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo naložila, naj se aktivno vključi v članstvo zadruge.

Predsednik in izvršni direktor propadlega projekta Cerarjeve in Šarčeve vlade EUBC HUB Blaž Golob. (Foto: STA)

Predsednik in izvršni direktor propadlega projekta Cerarjeve in Šarčeve vlade EUBC HUB Blaž Golob. (Foto: STA)

Direktor Golob krivi za propad zgodbe krivi bivšega Zaresovca Tadeja Slapnika
Po poročanju STA pa je po besedah Blaža Goloba glavni krivec omenjena kripto zadruga Tolar HashNET, kjer je direktor postal prav Tadej Slapnik. “Eden od partnerjev bi moral potegniti naprej, in sicer ekipa Tolar HashNET, kar pa se nikoli ni zgodilo. Najbolj zgleden partner v tem projektu je bil BTC, ki je v projekt vložil 50 tisoč evrov, vendar pa ni želel biti edini. In potem je sledil učinek domin, odstopili so tudi azijski partnerji in zadeva je končala v stečaju,”  je dejal direktor propadle zgodbe Cerarjeve vlade Blaž Golob.

Miro Cerar v navijaškem stilu. Njegova vlada je preko bivšega "zaresovca" Tadeja Slapnika obujala socialistične ideje o "socialnem podjetništvu" in zgrešene politike na področju kriptovalut. (Foto: STA)

Miro Cerar v navijaškem stilu. Njegova vlada je preko bivšega “zaresovca” Tadeja Slapnika obujala socialistične ideje o “socialnem podjetništvu” in zgrešene politike na področju kriptovalut. (Foto: STA)

Tadej Slapnik služil denar v imenu “socialističnega projekta” socialnega podjetništva, sedaj pa je član Erjavčevih upokojencev
Tadeja Slapnika si je slovenska javnost zapomnila kot gorečega poslanca propadle Golobičeve stranke Zares. Svojo tržno nišo je našel na področju “socialnega podjetništva”, še ene izmišljotine socialistov, saj se je v Sloveniji prikazoval kot eden izmed največjih igralcev. To je izkoristil v Cerarjevi vladi in postal državni sekretar v Cerarjevem kabinetu za socialno podjetništvo. Ne glede na to, da gre za obujanje zadružništva v stilu bivšega režima,  je bila v času Cerarjeve vlade eno najmočnejših in favoriziranih tem. Slapnik pa je nameraval v imenu države in “socialnega zadružništva” pomagati zloglasnemu globalističnemu miljarderju Georgu Sorosu pri nakupu trgovinske verige Tuš. V lanskem letu pa smo tudi poročali na našem portalu, da je Slapnik še eden izmed bivših “zaresovcev”, ki so svoje zatočišče našli pri Erjavčem Desusu.

Luka Perš