Zopet sta se podražila bencin in dizelsko gorivo

Foto: STA

Opolnoči sta se ceni reguliranih pogonskih goriv, dizelskega goriva in neosvinčenega 95-oktanskega bencina, zvišali. Dizelsko gorivo se je podražilo za 4,6 centa na 1,112 evra, bencin pa za 3,8 centa na 1,213 evra za liter.

Ceni 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva se določata v skladu z vladno uredbo o oblikovanju cen naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Ceni 100-oktanskega bencina in kurilnega olja se prosto oblikujeta na trgu.

Tokratna podražitev dizla je najvišja od junija letos, ko se je to gorivo podražilo za 5,1 centa, podražitev 95-oktanskega bencina pa najvišja od marca letos, ko se je cena zvišala za 4,5 centa.

A. R., STA

 • janez.pokoncni

  “po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro”

  In seveda na “temelju” podpiranja kaviar socializma. S trošarinami smo se zavihteli med države z najdražjim gorivom, v zameno za ta “harač” pa imamo neskončno srečen javni sektor in morje državnih firm … ter seveda katastrofalne ceste.

 • dež

  Pri nafti nas nategujejo že dolga leta. Vsakič, ko se na svetovnem trgu podraži, se podraži tudi pri nas. In vsakič, ko se zunaj poceni, ostane pri nas cena nespremenjena.
  Niso pa edini. Sem par dni nazaj v Lidlu kupil zavitek mesa za na žar. Doma ugotovim, da se je teža zavitka, ki je bila še nedolgo nazaj 480 g, zmanjšala na 400 g. Se kar pozna, 16% manj. Imaš sprva oslovska ušesa, ko se prvič vidiš v ogledalu, a s časom pozabiš. Dokler se zadeva ne ponovi pri kakšnem drugem artiklu.

  • Novakec1

   Bodi vesel da ne smrdi ko ga odpreš

   • dež

    To je pa naslednja tema za debato. Da vsakič pogledaš datum proizvodnje oz. rok trajanja.

    • Novakec1

     Rok poteče čez tri dni meso pa žedanes smrdi. Pa še rima se.

     • dež

      Sploh, če gre za čevapčiče AVE.
      Sem se nasral že 2x, obakrat v isti trgovini. Sedaj so na črni listi, čevapčiči in trgovina. Očitno se trgovcem po dostavi ne ljubi postaviti mesnin v hladilnike.

  • dr Janez Sveti

   “Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni blago!” modrost nevemkoga
   Dr Janez Sveti akcija

  • Botoks

   Zakaj si pa vse skupaj tehtal doma?V vsaki Lidlovi poslovalnici imajo tarirano kontrolno tehtnico.Lahko bi to opravil tam in bi uredil stvar takoj.Ne nakladaj kajti pri Mercatorju in tušu lahko kontrolno tehtnico samo sanjaš.Še tista pri sadju ni tarirana že deset let.Jankovićeva tehnika….

   • dež

    Nisi dobro prebral, kaj sem napisal. Saj ne gre za goljufijo, na embalaži piše 400 g in v njej je tudi toliko mesa. Ampak še 2 meseca nazaj je bilo v isti embalaži 480 g in cena je bila enaka kot danes.
    Ko so potiho zmanjšali količino se artikel ni nič pocenil, ampak se je vse skupaj močno podražilo, v tem primeru za dobrih 16%. Počnejo pa to vsi trgovci, ne samo LIDL. Zato tudi tako radi prodajajo pakirane izdelke.
    V Hofru npr., je večina salam pakiranih po 80 g, čeprav bi človek pričakoval 100 g. Ko pogledaš ceno, je na prvi pogled ugodna, ko dodaš še 20% je to povsem nekaj drugega. Tudi čokolade, vsaj tiste s 65+ kakava imajo v 80 g pakiranjih. Ne gre za to, da te okradejo, gre le za to, koliko se jim pustiš nategniti.

    • Franc Šink

     Zame se gorivo nikoli ne poceni ali podraži.Tankam za 20 Evrov.Sicer imaš pa prav!

 • Olga

  Ja kaj pa zna ta vlada?! Plenit! Pl
  Vsi na kolo ali pa peš, da jih ne bomo podpirali!

  • plamen100

   Jst zaradi te bande na oblasti zadnji dve leti kupujem izkljucno tobak na crnem trgu za 40 eur za eno kilo prej pa cez 200 eur na mesec za cigarete, a zdaj evo jim k…!!!

   • Unikatna

    Ne piši javno, da še ne bodo to vzeli :)

    • plamen100

     Ma vzela bi banda, vzela samo je sverc star kot clovestvo tako da nimajo sansi. Se ti pa splaca, s kilo tobaka ce pokadis 30 cigaret preguras tam nekje 45 dni, ce pa kupujes cigarete pa cca 200 eur vrzes skoI okno, torej podaris drzavi 160 eur, to pa imas za poloznice za elektriko, ful kabelsko s tahitrim netom in za vse druzinske mobitele, SAMO CE NEHAS KADITI “DRZAVNE” CIGARETE:)
     Kako pa se tem na vrhu niti pod razno niti sanja ne kaj se dogaja na terenu, pa kaze izjava ministrice za zdravje, ki je zadnjic na TV klobasala da podrazitev cigaret za 50 centov ne bo prispevala povecanem crnemu trgu, v realnosti pa je levifasizem pahnil tako nizko kot leta 1960, ko se za cigarete niso imeli, no 70 leta pa so ze bolje ziveli. Levi fasizem je dobesedno v revscino porinil 80% drzavljanov!

  • tomaz_oberkrainer

   men sploh izpitan nočjo dat; se sam z piciklom okol vozm hohohohohoho hihihihi

 • Beli Sneg

  Bolj pomembne so novice o ujmah, turškem fašizmu, odpisanih Podobnikih, vse drugo so pa novice, ki jih narod sprejme z nasmeškom. Saj nam vlada moralno-etični cmerko. In neverjetno dobro mu gre. Se drži stolčka in po vsej verjetnosti še kar dve leti. Narod se nič dosti ne buni. Če pa je kakšna afera se pa naslednji dan pozabi. Gotof si so bili aktualni samo za rušenje desnice oziroma JJ in Kangelerja. Vse potem je rdeči blagoslov za potapljajočo Slovenijo.

 • Novakec1

  Migranti stanejo

 • totex39

  Bencin se vedno bolj draži, na cesti pa je vedno večja gužva.

 • dr Janez Sveti

  Kdor nima za gorivo ima vlak in avtobus. Tudi s kolesom ali peš je možno daleč priti.
  Dr Janez Sveti 15l/100km

 • plamen100

  Prokleta banda komunisticna, zna se levi fasizem se kaj drugega kot ubijati po bolnicah otroke, ubijati starcke s kumunisticnimi penzijami in krasti narod preko davkarije in trosarin na vsakem koraku?

 • cosmosjasnovidec

  Z vsako namestitvijo novih migrantskih izmečkov se bo vedno nekje nekaj podražilo to je več kot jasno.V kratkem se spet pričakuje nekaj novih za katere sicer najavijo,da jih pride 10 tako kot sedaj za Novo Gorico zraven teh še pa kakih 50 za katere ne dajo v javnost.
  Katere podražitve bodo v kratkem sledile pa trenutno lahko še ugibamo in naprej preklinjamo za računalniki namesto,da bi šli v akcijo in naredili red.

 • Marco Hempy

  Kva jamrate slovenclni…k so bli pa protesti v ljubljani v soboto pa nobenga ni blo…vsi samo tukej glasni…zakaj vas potem nebi drzava izkoriscala ce ste taki loleki???

 • Botoks

  Še cene bencina v Avstriji 95okt 1,056 ,diesel 0,97 in kurilno olje 0,65 centa.Z razliko v slo plačujemo Pribce,bašićke,diklićke,kurčane,vso južnjaško zalego in po novem še musliće.popolnoma zapit in zadrogiran podalpski živelj,nesposoben lastne obrambe in obstanka.Na žalost…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!