Grims: Posamezni slovenski politiki se v Makedoniji obnašajo kot v trgovini z razstrelivom

Za zaprtimi vrati je zasedala parlamentarna Komisija za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb, na kateri so poslanke in poslanci obravnavali varnostne razmere v neposredni soseščini in na Balkanu, poročilo Slovenske obveščevalno-varnostne agencije v povezavi z aktualnimi gospodarskimi razmerami ter stanje in razmere na področju vnaprejšnje in neselektivne hrambe prometnih podatkov o telekomunikacijskih storitvah (v fiksnih omrežjih, mobilni komunikaciji, faksiranju, SMS- in MMS-sporočilih), e-poštne storitve ter internetne storitve.

Kot je po seji komisije v izjavi za medije povedal predsednik komisije mag. Branko Grims, je bila prva točka, s katero so se poslanke in poslanci ukvarjali, ustavna odločba, ki je že leta 2014 razveljavila tiste člene zakona, ki so omogočali zbiranje podatkov, ki so pomembni za delo varnostno-obveščevalnih služb in kriminalistične policije. “Gre za podatke o klicih in raznoraznem prometu elektronskih oblik, pri čemer do današnjega dne novega zakona, ki bi sledil odločitvi ustavnega sodišča, ni bilo, zato se pojavlja, da se uporablja podatke, ki so sicer namenjeni obračunu, pa tudi podatke o zbiranju podatkov na predplačniških računih. Takšno ravnanje je z ustavnopravnega vidika vprašljivo, tema pa je pomembna, ker lahko zaradi tega padejo pomembni procesi, kot na primer o bančnem kriminalu,” je povedal Grims in dodal, da je komisija priporočila vladi, naj stori vse, da v najkrajšem možnem roku pripravi ustrezno zakonodajo in ustrezen zakon predloži v postopek v Državni zbor RS. Po besedah poslanca si komisija želi, da se ta ustavnopravna praznina, povzročena z odločbo ustavnega sodišča in z nerazumljivim zamikom treh let, ko vlada ni predložila nič, čim prej odpravi.

Naslednja pomembna tema, ki so ji poslanke in poslanci namenili pozornost, pa je dogajanje v Makedoniji in širši okolici. Kot je pojasnil predsednik komisije Grims se v Makedoniji križajo različni interesi, ne le državljank in državljanov Makedonije, temveč tudi sosednjih držav Albanije, Bolgarije, Srbije, pa tudi Turčije, Rusije, Amerike in Evropske unije. “Skratka, v Makedoniji se križa ogromno interesov, pri čemer pa Makedonija ni polnopravno mednarodno priznana članica, ni članica Evropske unije in je zato še toliko bolj občutljiv vsak poseg na njenem ozemlju,” je povedal Grims. Dodal je, da so bile zadnje makedonske volitve vprašljive, da je vpetega več kot 100 milijonov evrov Sorosovega kapitala, nekaterih tujih posameznikov in vplivnih skupin. “Zadeva z volitvami je zelo netransparentna, postopek pa se je dokončno zapletel po volitvah, ko ni prišlo do dogovora, ki je bil doslej praksa v Makedoniji med največjo zmagovito stranko in eno albansko stranko, temveč je nastala t. i. Tiranska pogodba, s katero se posega v ustavno-pravni prostor Makedonije in zdaj izvaja pritisk, da bi bilo to kar spregledano,” meni poslanec. Kot skrb vzbujajoče je ocenil informacije glede delitve orožja med ljudmi, pa tudi, da se družine Albancev iz Makedonije izseljujejo, moški pa ostajajo. “Kaj to napoveduje, je najbrž vsem jasno. V tem primeru žal tudi nekateri posamezniki iz vrst Slovenije, ki delujejo znotraj evropskih institucij, ne delujejo v smeri pomirjanja situacije, ampak prej kot piromani v trgovini z razstrelivom,” je povedal Grims. Ob tem je še menil, da bo rezultat vseh dogajanj v Makedoniji lahko tudi to, da v prihodnje odnosi med Slovenijo in Makedonijo ne bodo tako dobri, kot so bili. “Dejansko lahko tam pride do nekega vžiga celotnega prostora, napetosti so namreč tudi na področju Bosne in Hercegovine izjemno močne, takšne, kot jih od Daytonskega sporazuma še ni bilo. To je ena od posledica procesov, ki se v glavnem pojavljajo zaradi vplivov iz tujine in vplivajo na varnost ter blaginjo v perspektivi na tem področju.”

Tretja tema, s katero so se poslanke in poslanci aktivno soočili, pa je bilo vprašanje gospodarstva in nadzora s strani SOVE, ko gre za večje finančne transakcije in nakupe tako imenovane nacionalne srebrnine s strani tujih partnerjev. »Konkretno smo ugotavljali za Mercator, in sicer je SOVA več našim vladam posredovala opozorilo o problematičnem poslovanju nekaterih, ki so vstopali v posel, o možnih posledicah. Opozorila so bila in so bila pravočasna, drugo pa je, kako so bila upoštevana,« je povedal Grims. Dodal je, da je povsem nejasno, kako je lahko prek Ljubljanske banke šla skoraj milijarda evrov na zelo sumljive naslove, in to v 48 urah. “Odgovore o tem še čakamo oz. ga moramo pridobiti iz drugih naslovov, ker SOVA primarno za vse ni pristojna, temveč so pristojne druge institucije,” je povedal Grims. Dejal je še, da v zvezi z dogajanjem v naši soseščini in vpletanjem nekaterega velekapitala, konkretno Sorosa in njegovih institucij, tudi v politiko in medije, pa smo sprejeli sklep, s katerim od ministrstva za notranje zadeve in ministrstva za finance ter drugih pristojnih institucij zahtevamo podatke o vseh transakcijah, ki so jih imeli Soros in z njim povezane pravne osebe na področju Republike Slovenije za zadnjih deset let.

Novinarje je zanimalo, ali je komisija že seznanjena z osnutkom novele zakona o SOVI, ki naj bi ga pripravljala vlada in o katerem so prve informacije zaokrožile v medijih v preteklem tednu. Grims je dejal, da so na seji komisije predstavnike vlade vprašali tudi o tem zakonu, vendar pa so slednji zatrdili, da osnutek novele zakona še ni v nobeni uradni vladni proceduri. “Z njim se bomo resno ukvarjali, ko bo dan na mizo in bo uradno predmet obravnave, vsekakor pa tisto, kar je bilo predstavljeno javnosti, zagotovo z naše strani ne bi doživelo podpore,” je poudaril Grims. Člani komisije so na seji vladnim predstavnikom izrazili pričakovanje, da bodo na osnutek v nadaljevanju lahko podali določene pripombe in da bo novela zakona v največji možni meri usklajena, saj da “gre za temeljna vprašanja spoštovanja človekovih pravic in svoboščin vseh državljank in državljanov in zato za izjemno pomembno materijo, ki odpira številna varnostna in druga vprašanja”. Ob tem je poslanec Grims spomnil, da skorajda nobena država ne združuje kontraobveščevalne dejavnosti, ki zajema samo državo, z obveščevalno dejavnostjo, ki zajema vse, kar se dela v tujini.

Na novinarsko vprašanje o tem, ali bi si v primeru širitve pooblastil SOVI tudi komisija želela več možnosti nadzora, pa je Grims odgovoril: “Vedno se morate zavedati, da je problematika modernega sveta v tem, da moramo po eni strani zagotavljati varnost, kar pomeni, da morajo biti ustreznim službam dostopne metode in sredstva, ki so v interesu javnosti, zato da zagotovijo varnost, da izsledijo teroriste in osebe, ki se želijo ukvarjati s težkim kriminalom, ter preprečijo škodljive posledice. Po drugi strani pa ob tem nikakor ne sme priti do sistematičnega kršenja človekovih pravic in temeljnih svoboščin vseh državljank in državljanov.”

 • Darth Vader

  s socialisti in globalisti nimajo problema samo v Makedoniji……v nemčiji so hamburški socialisti in zeleni sprejeli zakon, ki mestu hamburg omogoča zaplembo vaše stanovanjske nepremičnine ter jo nato uporabijo za nastanitev migrantov https://ambasador21.wordpress.com/2017/05/15/nemcija-pleni-domove-za-migrante/

 • alojz

  Pa saj LB skrbno bedi nad denarjem. Še penziona ne morem dvignit naenkrat, toliko je preverjanja.
  Za milijone pa ne vem.

 • tarantela
 • Aurelius

  Kje ste, rdeče hijene? Z vsem, kar je mag. Grims povedal se 100 % strinjam in zdaj bi rad samo še razsul kak bebav komunajzarski komentar!

  • Krtača17

   Zbral si celih osem podpornikov. En aplavz za Aureliusa! Bravo. To bo današnji rekord. Res, močna udeležba….

  • Tetka iz ozadja

   Tukaj smo, mi Dmoklejev meč.

   • Aurelius

    Ja res, tetec, ti in tebi podobni bi radi bili nekakšni novodobni heroji revolucije, Damoklejevi meči, ki visite nad glavo Demokracije – ampak za kaj takšnega je treba imeti IQ višji od nivoja sobne temperature, tega pa seveda ne premorete, saj delujete izključno po navodilih politkomisarjev in agitpropovcev CK ZKS. Naj vam bo lahka rodna gruda, ko se bomo Slovenci poenotili in bomo obstajali samo zavedni Slovenci, zavedeni pa se boste spucali na smetišče zgodovine – AMEN !

 • tarantela

  Tukaj je vse pomešano: SOVA, Mercator, banke, Soros, Albanci, Makedonci, prisluškovanja, tajni podatki. Manjka še CIA in mogoče še UDBA in KGB. Če kaj manjka pa sami dodajte. Hvala!

  • Olga

   Skupni imenovalec pa je KOMUNIZEM s SOCIALIZMOM in revolucijo!

  • antimur

   Kaj se mešaš v zadeve, ki so za tvoj IQ in kučanistično zlobo daleč prezahtevne.

  • Krtača17

   Pa saj že skoz urgiram izdelavo janševih sobc u Begnah. Sej bo,;sam več kot delat pa tud ne morjo. Ta cajt probajmo najdt kaka zdravila za sdsovce…

   • Tetka iz ozadja

    Mogoče volitve.

    • Krtača17

     Da jim bo enkrat jasn ja. Dnarja jim zmanjkuje za tale medij pa bi rad pospešli. Ker pol bojo itak ugasnil vse skup.

     • Tetka iz ozadja

      Mislim da prej, na nek način škoda. Iz koga bomo pa potem norca brili.

     • Krtača17

      Mogoče bojo pa spet kak drug kanal najdl za širjenje sprave in resnic.

     • Tetka iz ozadja

      Oni bi že oni. Ampak ni everčkov.

     • Krtača17

      Pa sej ma janša še kak skrit fond od švercarije. Mogoče bo pa bavčija k ga srček buba kaj povprašal. Saj se znajdejo….do ene mere.

     • Tetka iz ozadja

      Pa saj so tudi sami ugotovili, da nekako ne gre pa skrite fonde šparajo za sebe ovce pa plačujejo delovanje stranke.

     • Krtača17

      To pa itak. A lahko kaj druzga prčakuješ od janšistov? Skoz jih zalagamo (pa ne vem zakaj), jamrajo pa kot da bi jim od ust trgal.

 • Olga

  Za demokracijo se je treba boriti vsak dan! Vsak v svojem dosegu! Volitve pa so naša pravica in dolžnost!
  Ne dovolimo, da nas v EU parlamentu zastopajo razni Kardeljevi vnuki kot Šoltes, Fajonka in Vajgl…! Doma je treba narediti selekcijo! Poglejte, kaj delajo v Makedoniji! Rušijo suvereno državo za Sorosov denar in uničujejo človeška življenja, vse za privilegije in oblast!

 • sprehajalec

  Širjenje nekih eu liberalnih idej po makedoniji je dejansko sprehajanje z vžigalnikom po sodu smodnika. Tu ima Grims prav. Nedoraslost slovenskega državnega kadra v inteligenci in sposobnosti strateškega razmišljanja, pa vidimo vsakič, ko se ta pojavi na planu.

  1. Izdaja državne skrivnosti Drenikove in Sokoleca
  2. Talanje eu vizumov na osnovi ponarejenih papirjev Fajonke na Kosovu.
  3. Spuščanje pol milijona migrantov v Eu.
  4. Arabski zlet dobrodošlice vsem migrantom tega sveta na Kongresnem trgu v Ljubljani, v režiji zopet Fajonke in Murgl’ca ter ultra levičarskih ter navadnih levičarskih gibanj.
  5. Kleptomanski veleposlaniki in ambasadorji, nameščeni v luksuznih vilah in objektih po svetu, povsem v nasprotju z materialnim stanjem države.

  kako se kadruje ta kader, nam je vsem jasno, Ministre se menja kot solato, pobira iz Ulice na kogar se pač naleti oziroma ima nekaj vez. Kompetentnost takšnega kadra je hudo vprašljiva, o Makedoniji ne vedo ničesar. Hkrati pa solijo pamet Makedoncem in dajejo napačne informacije v EU.

  Makedonija je hudo zapleteno področje, od štirih sosedov ji Bolgari ne priznajo jezika, Grki imena, Srbi ji ne priznajo avtokefalnosti Cerkve, Albanci pa celovitosti njenega ozemlja. Zato ni prav, da Eu spusti tja neko Fajonko, pa nekega Žbogarja, polnih liberalnih nesmislov o enakosti pa bratstvu, EU dela s tem hudo napako. Potem bo pa Amerika zopet na srd levičarjev vsega sveta dol morala gasiti požar.

 • Anton

  bravo Grims, jasen in prodoren, kot vedno. Kar tako naprej, korajža velja!

 • David Lokatos

  JANEZ JANSA,VSI ZAVEDNI SLOVENCI SMO S TABO! NE ODNEHAT TVOJEGA BOJA PROTI KRIMINALU IN KORUPCIJI!!!

 • Krtača17

  Pa lih janšari je ta prvi letel dol v smislu – tolk sm prdnu pa me zanima kolk daleč je prsmrdel. Grimsi pa zdaj vse meša v isto skledo. Res, sam še marsovci manjkajo. Da pa lih sds zna prilivat na ogenj je pa itak že vsem jasn.

 • Olga

  Reveži levaški! Bravo Grims! Bravo SDS!

  • Duhec

   Haha… res so super.

  • Krtača17

   Bože nedaj. Pa on je u stanju i da podmornicu potopi…

   • Olga

    Komunistično podmornico in to s torpedom, ki se imenuje Trump!

  • Tetka iz ozadja

   Olga pa si ti že skapirala, da vas ljudje zasmehujejo.

   • xtc

    Normalni ljudje se posmehujejo in zaničujejo maškare in maškarade kot so Držgoše;dso v bistvu neke vrste zbor levih Pavlih in maškar;ki imajo žal krvavo zgodovino:

    • Tetka iz ozadja

     Mi pa je všeč, da je nekomu v družbi, v lokalu ali kakem pikniku nerodno povedati, da je SDS – ovec, ker se boji posmeha.

     • macon

      Zame sto ljudi ve, da sem volilec SDS. To vsakemu povem v obraz. Meni so volilci ZL, SD, SMS vredni pomilovanja, ker so zmedeni reveži. Voliti za tiste, ki ti višajo davke in zmanjšujejo pravice pomeni biti idiot.

     • Tetka iz ozadja

      Jaz jih zmeraj ponižujem in zasmehujem. Ni težko so običajno neizobraženi.

     • šmentanamuha

      Tvoji komentarji ne kažejo ravno visoke omike.

     • Tetka iz ozadja

      Ne, nič več, z SDS-ovci treba na trdo.

     • xtc

      Kajboš ti reva s trdim_mehka sura:

     • šmentanamuha

      To ni fuzbal, dragi moj.

     • Tetka iz ozadja

      Poglej, jaz imam običajno zmeraj prav ti pa očitno samo upaš

     • šmentanamuha

      Insajder?

     • macon

      Prav imaš lahko samo zase, levica je strup za družbo, ker samo krade in laže.

     • Tetka iz ozadja

      Seveda imam zmeraj prav.

     • xtc

      Ja verjetno je kakDr Kanalizacijskih znanosti:

     • macon

      Imam dva faksa. Srečal sem kar nekaj levih umskih sirot oziroma fdv izobražencev, kar je enako.

     • šmentanamuha

      Stvari se bodo obrnile. In ti se ponosno predstaviš kot…?

     • xtc

      Ne ;da bi vedel za kaj takega je pa ravno zadnjič nek moj znanec nabil tri levake;ki so ga zmerjali zSDSOVSKOtRUMPOVSKIM FAŠISTOM_PRAV NIČ SMEŠNO JIM NI BILO NA KONCU:

 • Tetka iz ozadja

  Lepo je biti antijanšist – in najpomebneje ZMAGOVITO je biti antijanšist, vas je le za en vaški nogometni klub.

  • Duhec

   Ja…. in še manj jih bo.

  • šmentanamuha

   Podrepnik, ne veseli se prehitro.

  • xtc

   Zanimivo bo videti kaj se boš drl bedask ko vam bo vaš zlati malikKučan zapravil še penzije in plače in to ni več daleč?

 • Tetka iz ozadja

  Ni biti gerh SDS-ovec, lepo pa tudi ni.

 • centurion

  Zaev = Kučan.
  Izdajalec lastnega naroda.
  Oba socialista, oba komunista.
  Vsak zase kup dreka.

  • Tetka iz ozadja

   Kučan je ( po vaših besedah) najvplivnejši mož v Sloveniji.

   • centurion

    Pa se je prva muha prlepla na drek…

   • xtc

    NE VEM KJE LAHKO BIVŠI PREDCEDNIK VSAK ČAS PRICAPLJA NA VLADO IN NALAGA KAJ TA MORA DELATI_V NORMALNI DRŽAVI BI GA VARNOSTNIKI VRGLI ČEZ VRATA VEN:kUČAN NI SAMOKučan je levo omrežje:

 • Krtača17

  Grims: sem kot porcelan v trgovini s sloni….

  • Olga

   Pravilno: Grims jasno in glasno pove, da slovenski komunisti s Fajonovo in Vajglom rušijo mednarodno priznano državo Makedonijo!

 • Tetka iz ozadja

  In SDS- ovska sodrga, kako se počutite, ko boste v jeseni popušili volitve po večinskem volilnem sistemu in nato še po porcionalnem volilnem sistemu

  • Krtača17

   Piiiiiiiiiiiiiiiii….flat line, no answer. Kaput so dons.

  • šmentanamuha

   In zakaj sodrga? Se počutiš večvredno nad pripadniki dela svojega naroda, ki imajo drugačna politična stališča, v isti sapi pa se dereš, refjudžis uelcom? Bedno. Sodrgo vidiš v ogledalu.

   • Tetka iz ozadja

    Zakaj sodrga? Poglej si malo poste SDS- ovcev.

    • šmentanamuha

     Kaj tvoji so kaj boljši?

     • Tetka iz ozadja

      Preberi moje poste potem se pa oglašaj.

     • šmentanamuha

      Saj jih berem, vsak dan…

     • Tetka iz ozadja

      In kdaj sem žaljiv. Cinčen in posmehljiv to pa.

     • šmentanamuha

      Cinizem in posmehovanje prav tako sodita v kategorijo žaljivega, če ti slučajno ni kaj jasno.

 • šmentanamuha

  Pot SD je pot v Pekel. Globalistično levičarstvo se je popolnoma izrodilo

  • Tetka iz ozadja

   SDS – stranka za sedemdeset let nazaj. In to jih je tudi pokopalo.

   • šmentanamuha

    Pokopalo? Pokopani so LDS, ki bodo baje na volitvah od mrtvih vstali, Jankovičeva lista, Zares, AB,… SD lovi uvrstitve v parlament za rep (trenutnim anketam ne verjamem), skratka levičarji izumljajo nove in nove stranke, se združujejo, razdružujejo in iščejo načine, kako prelisičiti vsega site volivce z demoniziranjem Janše. SDS je, kakor se meni zdi, najbolj stabilna stranka že vsa leta. Če bodo zastavili dober gospodarski program, imajo dobre možnosti.

    • Tetka iz ozadja

     A si pripravljena stavit. Ne simbolično ampak konkretno. Da JJ ne bo nikoli premijer.

     • macon

      Še prosili ga boste, naj prevzame in čisti vašo greznico. Tako kot z ZUJF-om. Eno leto so levi kričali, potem pa se delali, da je ZUJF njihova ideja.

      Bedne barabe.

     • šmentanamuha

      A veš kaj, meni se zdi vodenje države preresna stvar, da bi jo enačila s konjskimi stavami ali pa športnimi. Dajva se resno pogovarjat. Pa ne da si želiš, da ti (nam vsem) rdeče gliste pojedo vso solato na vrtu?

 • MEFISTO

  Ker smo demokrati, dovolimo, da tudi duhovni reveži z levice povedo svoje neumnosti.

 • Krtača17

  Gledam gosenico na listu kako grizlja list….ob tem spušča zvok grims grims grims grims….

  • xtc

   Grims je strup za leve revčke:

  • Olga

   Resnica: Grims ruši komunistično rdečo mafijo!

 • xtc

  Pri slovenskih levih politikih je jasno vidno;da niso sposobni:dELAJO SE PAMETNE;S*** PA V LASTNO SKLEDO:
  Skratka vsi bi radi bili neki maliTiteki dokazujejo pa le neumnost in pokvarjenost;če bi malo bili trezni bi videli ;da je bilaTitovaPOT “Dead end”:

 • macon

  Razumem, da imate nekateri od komunajzeraja koristi, verjetno ste eni za pisanje tukaj plačani, ker drugače ne bi pisali takih zaničevanja vrednih otrobov. Ampak, če ste slehernik, ki hodi v službo in ga levica zajebava z davki in neredom in jo vseeno volite, ste opravilno nesposobni. Bedne budale.

  Volite proti lastnim koristim. Volite vendar za zmanjševanje birokracije in pregon kriminala. Levica je garant za več kriminala, birokracije in davkov.

  • Tetka iz ozadja

   Zmagal bomo pa vseeno. In ti ne moreš popolnoma NIČ storiti, popolnoma NIČ.

   • xtc

    Ja na odpadu zgodovine;ko pride čas in ni niti tako oddaljen:

    • Tetka iz ozadja

     Takrat boš ti že 2 m globoko.

     • xtc

      Tolaži se tolaži;a ne pomaga dosti:

   • šmentanamuha

    Se pravi, da si insajder in veš, kako se štejejo volilni glasovi. Prevara se ti zdi sprejemljiva. Zanimivo stališče naprednega levičarja.

    • Tetka iz ozadja

     Po zadnjih volitvah so SDS-ovci tožili državo zaradi poraza na volitvah, po naslednjih pa bodo tožili volilce. A se ti to ne zdi bedno.

     • šmentanamuha

      Kakorkoli, dejstvo je, da so Janšo spretno umaknili iz volilnega boja.

   • macon

    A boš ti zmagal? Boš več zaslužil, imel boljše obete za prihodnost?

    Bila je ena leva absolutna ubožica, ki je govorila, da se ljudje z višjimi davki počutijo bolj varne, V malo manj idiotski ali butalski deželi bi jo volilci nagradili z okoli 0.3% glasov na naslednjih volitvah, vendar levajzarji-bebčki nikoli ne razočarate.

    Večina vas je samo koristnih idiotov udbomafije in volite direktno proti lastnim koristim.

    • Tetka iz ozadja

     Tako dobro kot mi gre sedaj mi še nikoli ni šlo, in zakaj bi to spremenil.

     • macon

      Bravo zate, me ne moti. Že veš, zakaj ti gre dobro.

     • xtc

      No saj ti bo šlo v prihodnosti pšač toliko slabše:

     • Tetka iz ozadja

      Tudi če pade popolnoma vse na nulo jaz sem priskrbljen.

     • xtc

      Ja z jezikom_drugače pa golorit:

   • macon

    Jaz ti lahko direktno navajam razloge, zakaj levico zaničujem, ti se kitiš z zmago, ki ni niti tvoja. Pustimo etiko, moralo in zakonitost ob strani.

    Kaj imaš od tega zmagovanja? Mene zanima red, boljše plače, urejeno okolje, moja družina, vseeno mi je, kdo to ponuja. Gledam, kaj kdo uresniči. Ponujajo in uresničijo vsaj del obljub samo desni.

    A ti pa na Rožniku žvečiš čevape za 10 EUR in ploskaš Pavijankoviću? A si res tako zabit?

    • Tetka iz ozadja

     Kaj imam od tega zmagovanja. Tako dobro kot mi gre sedaj, mi še nikoli ni šlo.

   • indijanka

    Pol praviš, da si Butale zaslužijo, da Cmerko še enkrat zmaga. Drži! Hura za Butale! Pa Tita Turnška za obrambnega ministra! Na orožje, ki ga imamo se še spozna. Iz preteklosti. Novejšega itak nimamo. Pa še veze v Rusiji ma, darežljivi so ti Rusi zadnje čase, mogoče nam odstopijo kakšen tank iz odpada. Razen tega so temperamentni. Lahko jih tut zmerja, pa ne bo kršil diplomatskih pravil.

    • Tetka iz ozadja

     Ali poznaš obdobje, ko je Sloveniji šlo boljše kot gre sedaj. Jaz ne. Dohodek mi je v zadnjih šestih letih zrastel za najmajn za 5x. Boljše že ne more biti.

     • indijanka

      Čestitke. Ampak namenjene so tebi in ne okolju.

     • macon

      Slovensko levo vladanje pomeni, da je za večino čedalje slabše. Toliko kriminala in višanje davkov in nereda ne vodi v splošno blaginjo ampak v splošno revščino.

     • šmentanamuha

      Vprašanje, na kakšen NAČIN ti je zrasel ta dohodek.

     • Tetka iz ozadja

      Samo z delom in delom in še enkrat z delom.

     • šmentanamuha

      V redu, priden, in kakšno je to delo?

 • brandom

  Res je zanimivo da zadnje čase na tem portalu prevladujejo dialogi tetk in ščetinarjev. Pošten človek že skoraj ne pride do besede. Ker ženske(za razliko od feministk in kameltrajbarjev) prištevam med ljudi, lahko samo rečem-bravo Olga-že zdaj nas je veliko, nas bo pa še veliko več. Količina neumnosti ki jih blebetajo levaki tukaj pove samo to da jo posedujejo v neizmernih količinah…

 • Fogglof Tunnek

  Pa kdo je to na zgornji fotografiji?…A je to Branko Goebbels?…tisti ki je tožil Mladino?… Ne vem, prosim povejte mi !!!

 • brandom

  Za tupeka:naredili bomo to deželo spet Slovensko

  • Fogglof Tunnek

   Z Goebbelsom?

 • xtc

  Velikokrat sdem se vprašal zakaj se nprPamper aliTosama ne poslužita Dražgoš kot reklame za plenice_npr v stilu “Največji zbor pleničarjev na svetu” ali”NAŠE PLENICE SO TOP POGLEJTE;KAKŠNO S**** VSE VZDRŽIJO” ali morda “Tudi NOBheroji so nosili naše plenice zaradi strahu” ali morda “Tudi pustnjaki rabijo plenice”: ali morda “Smo ponosni dobavitelji največje potrošne prireditve plenic”:

 • Tetka iz ozadja

  In SDS- ovska sodrga, kako se počutite, ko boste v jeseni popušili
  volitve po večinskem volilnem sistemu in nato še po porcionalnem
  volilnem sistemu

  • xtc

   A bodo volitve že tako hitro?
   Očitno ima strah pred njimi res velike oči;he;he;he:

   • Tetka iz ozadja

    Jeseni bodo predsedniške volitve in to častno mesto ne bo nikoli zasedel noben SDS-ovec

    • xtc

     Zeeeeeeeh nepomembna funkcija in institut;ki bi ga že zdavnaj morali ukiniti nekaj zaradi sramot;ki so jih naredili predvsem levaki nekaj pa bi se tudi prihranilo:

     • Tetka iz ozadja

      In tudi premijer ne bo nikoli nobeden SDS-ovec. Zeeeehh tudi to že vemo.

     • xtc

      sTVARI SE SPPREMINJAJO;JA;JA:

  • macon

   Sodrga ste levica. Mafijaši in navdušeni podporniki revščine in kriminala. Avtogole si zabijate, ker ničesar ne razumete. Čredni reveži pač, v tolažbo vam je, da vas je veliko ovac. Pastirji pa strižejo in strižejo…

 • brandom

  Za fukjengatupeka-en neumen lahko vpraša več kot deset pametnih odgovori. Če hočeš prave odgovore pojdi na zaprti oddelek-tam ni interneta in normalnih

  • Fogglof Tunnek

   Mitja Kunstelj – Mikstone blog: “Poslanec SDS Branko Grims aka Goebbels, sicer predsedujoci KNOVS (komisija za nadzor nad varnostnimi in obvešcevalnimi službami), že od jutra v družbi Leljaka zainteresiranim porocevalcem razlaga, da je vsega kriva Udba. Morilec naj bi bil nedotakljiv udbovec in vaški posebnež, ki se z njim ni smela ukvarjati niti policija. Od kje je Grims prišel do omenjenih podatkov in znanja o profesionalnih udbovskih likvidacijah, ne bom ugibal. Vse tako kaže, da je bil Branko Grims nekoc zvest udbovec, najbrž vešc rokovanja s pištolo kalibra 7.65 mm. Grims je pokrita rihta. Tako se med seboj zmerjajo pedri, ki skrivajo svojo spolno usmerjenost. Grims je pokrita rihta druge vrste. Udbovec, ki druge obsoja, da so udbovci. Branko, Branko, tista fotka v Mladini skupaj z družino Josepha Goebbelsa je za v okvir in na steno tvoje pisarne.”

 • brandom

  in kako tetka občuti zmagoslavje–na vseh štirih, ali mogoče v misionarčku***??

  • Fogglof Tunnek

   Ti maš rad od zadaj z dildotom…brez vazelina?… Nabija pa te desničarski Jorg Haider-…hahahahahahahahahahahahahahahahahaha …

  • Tetka iz ozadja

   Občutka zmage pač vi nikoli ne boste občutili, ker ste večni luzarji in vas ni več kot za en vaški nogometni klub.

   • xtc

    Ja vedno manj vas je to pa boli:

 • albusa aquilae

  So prodane duše..pač…no, dokler so še “tu”(o.p.posamezni slovenski politiki..)…naj si mal preberejo Danteja…

 • brandom

  levičarji že znajo brat misli in želje…..pomisli-celo preko izdajalskega portala. Zgleda da se jim res dogaja…STRAH ima veeelike oči

  • Tetka iz ozadja

   Škoda, da bo ta portal ugasnil po volitvah, se bi malo naslajali.

   • xtc

    To si pisal ob zadnjihTrol:

    • Tetka iz ozadja

     Sem kar malce žalosten ker noče nobeden SDS-ovec sprejeti stave, da po naslednjih volitvah JJ pač ne bo premijer.

     • centurion

      LEVE DEBILE zjebe g.Janša že, če se njegova senca pojavi v parlamentu.
      Ste pač DEBILI.
      PESOJEBI.

     • Tetka iz ozadja

      A stave pa kjub vsemu ne sprejmeš.

     • centurion

      QWA, da ne ostane noben pes pred vami nedolžen?

     • Tetka iz ozadja

      Stave si pa kjub vsemu ne upaš sprejeti, kljub tvojemu prepričanju na zmago. Ali se motim.

     • centurion

      Posluš, mal posluš.
      Komunisti ste vedno ukradli volitve (in okradli ljudi)
      Tudi Gruevski v Makedoniji je zmagal, pa ne more biti premier.
      Komikriminalni posli, ki jih že napovedujete.
      Idi jebat bulmastife..

     • Tetka iz ozadja

      Povej direktno, greva stavit da JJ ne bo premier po naslednjih volitvah, ali ne?

     • centurion

      Stavim, da prihaja dan obračuna.
      Verjameš?
      Staviš?

     • Tetka iz ozadja

      Poglej zadnjič sem sprovociral enega SDS-ovca da JJ ne bo nikoli premijer on je seveda trdil nasprotno. V kovertu sva dala vsak po 500€ in deponirala pri gostilničarju, po naslednjih volitvah vzame kuverto tisti, ki se ni motil. Sicer me je naslednji dan prosil, če lahko stavo umakne. Nekaj časa ga bom še pustil malce pod žerjavico, nato mu bom pa denar vseeno vrnil.

     • centurion

      Posluš, če si to naredu, si poslednji rdeči Mohikanec….

 • xtc

  He;he;he panika med levaki je vse hujša zato tak lajež spušili bodo z bankomatom na referendumu;takrat pa bo padel tudi Slinavi:

 • brandom

  seveda,mali psi lajajo zelooo ker jih je strah zelooo, pa niti ne vedo da zraven lulajo….

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, nekoč so poročali…2013… o neuradnih govoricah, da naj bi se med poslancem SDS Brankom Grimsom in mlajšo poslanko iz vrst SLS spletle več kot le službene vezi.

  Tako Grims kot skrivnostna mlajša poslanka iz vrst SLS sta sicer družinska človeka, ki menda strogo zagovarjata visoke (krščanske) vrednote !?!?!?

 • brandom

  neuradno-ljubitelju starih jajc se to nikakor ne more pripetiti–mislim mada, pa fejst—–pa brez jajc

 • neny

  no me zanima, če zmagate, kako nameravate rešit probleme mladih s tremi doktorati in dvemi magisteriji….Tole zdaj pa res ni normalno, tri četrt študentov je doktorirancev…. in vsi brez služb, SLO je verjetno fenomen najbolj izobraženih na svetu…mladi študirajo zato, ker ni -majo služb, oslarija.

  • Tetka iz ozadja

   Kdo je dan danes brez službe je navaden lenuh. In kdo dela za minimalca je nesposobnež.

   • neny

    haha… ja so lenuhi ali študirajo…

   • xtc

    iN TO POVE TAK ;KI USTREZA OBEM TEM KRITERIJEM_NO IZKUŠNJE:

  • xtc

   Študij in titule ti bore malo koristijo;če ni znanja;motiviranosti;trdoživosti in znanje uporabiti v praksi:

   • Tetka iz ozadja

    Tukaj se popolnoma strinjam s tabo. Toda tudi šolanega znanja mora biti.

  • sprehajalec

   Treba je investitorje neny, stričke iz ozadja, da denar pritresejo pa odprejo delovna mesta za 3x tne doktorje in z 3x doktorsko plačo.

   če ne ti pa ne ostane drugega, kot kuharski tečaj, pa kakšmega Švicarja najdi. Tudi doktorice Ukrajinke so se v 90tih vrtele na drogu po barčkih pri nas.

 • Fogglof Tunnek

  Da ne pozabimo novinarko Eugenijo Carl in urednico Mojco Pašek Šetinc, obe TV Slovenija, konkretno za prispevek “o naraščanju sovražnega odnosa do tujcev”, objavljen v Dnevniku TVS….Carlova je v njem govorila o Facebook skupini Legija smrti (zdaj Obsojamo komunizem), katere člani sta bila tudi članica in član SDS Andreja Valič Zver in Branko Grims — vendar po lastnih izjavah, objavljenih oz. navedenih v taistem prispevku, brez svoje vednosti in privoljenja in ne da bi to sploh opazila.

 • brandom

  neny-recept je preprost. Narediti diametralno nasprotno kot bi naredil socialist-garantirano se izognemo podna. sicer pa jaz samo -volim- ker verjamem da če kar naprej ponavljaš iste napake in pričakuješ drugačen rezultat-si socialist

  • Tetka iz ozadja

   Saj ti voliš enega in istega rezultata pa ni.

   • Rožle

    Ti se voliš i ljubiš …

   • sprehajalec

    jaz nisem volil do sedaj, po študiranju Nove, pa sem se odločil, kdo bo moja izbira. Ti pa išči Nov obraz…

 • xtc

  Dobra NOVICA_pODPISI VLOŽENI TOREJ REFERENDUM O tIRU OČITNO BO_LEVAKI GA BODO SPUŠILI ;DA SE BOI KADILO:

 • neny

  desni kapitalci delajo tkole….. Mladina študira po potrebah gospodarstva… Poglejte Ameriko, čisti norci, po venah jim utripa kapital….pa te norce po EU-ju ….divjaki stroji, stroji, divjaki….

  https://www.youtube.com/watch?v=nOIHuS066DI

  • Krtača17

   Poglej te norce. Od 2000 ljudi v Ameriki, le 36% ve kje je Severna Koreja. Jp s tako razgledanimi mamo opravka:http://www.zerohedge.com/news/2017-05-15/1746-american-adults-were-asked-point-out-north-korea-map-was-result

   Za zjokat

   • sprehajalec

    Iz prve roke ti povem, da 99% Kitajcev ne ve, kje je Slovenija.

    • Krtača17

     To jim ni za zamert. Ampak da silni Američani ne vejo kje je Severna Koreja? Pa stalno jih majo na tapeti? Pri Ukrajini so bili sicer malo boljši. So kiksal samo za pol kontinenta. Jojoj

     • sprehajalec

      Krtačo boš znucal na Američanih, ne da bi oni sploh vedeli zato. Čisto fini fantje so. Predlagam ti, da jih vzljubiš.

     • Krtača17

      Zakaj že?

  • sprehajalec

   neny, ti bi filozofijo študirala, pa še službo bi potem…

   Raje se loti kuharskih receptov, pa kakšnega Švicarja ujemi nanje… Boš najbolje storila, pusti tole levičarsko greznico.

   • neny

    odjebi razumeš….ko boš imel za sabo toliko različnih izkušenj, kar se tiče dela . se pa javi… Osli ste, menda vso življenje na enem stolu, zato nimate pojma kaj je delo.

    • sprehajalec

     Neny, podenjuješ ljudi, ki jih sploh ne poznaš. Znam vse, od računalnik sestaviti, do avto popraviti, prati, kuhati. Poleg mojega vsakdanjega dela za kruh.

     paleta mora biti široka, predlagam, da začneš s kuhanjem.

     • neny

      ti si začel, zato si dobil odbojko….

     • sprehajalec

      Na, en “šik” nazaj.

      mene takele debate zabavajo, ne sekiraj in opravičuj se mi.

     • neny

      žena ti je oprala srajco? NA TO SE KONCENTRIRAJ.

     • sprehajalec

      Nikoli neny ne bi obremenjeval žene s pranjem srajc. To se mi zdi podlo in ni viteško…

     • neny

      Kaj me pa pol pošiljaš za šparhet, mamo ti…

     • sprehajalec

      Da boš končno desca dobila, ki bo bahal, da ima doma 3x doktorico….

     • xtc

      Od te še župce ni;kaj še le kaj druzga še za kupleraj je zanič:

     • xtc

      a TI SLUČAJNO NE RAZUMEŠ ;DA RAZPRAVLJAŠ Z BLEFERJEM;KI JE ZANIČ IN NEUPORABEN IN IŠČE MEHKE HRUŠKE IN PRODAJA JAJCA:
      Glej mnjava službe danes ni nekaj neobičajnega;ampak menjava služb v velikem številu in sorazmerno kratkih rokih pove veliko:Imam soseda;mlajšega zelo podoben tvojem sogovorniku_pamet za zajtrk;južino in večerjo v dveh letih menjal tri službe razlog bil je pameten in mislil je da ga bodo ujčkali in drugi delali zanj:

     • neny

      mimo…. nič veze z mano.

     • xtc

      Seveda tudi piščanec noima nič z jajco in kuro ;mar ne?

    • xtc

     He;he a misliš ;da je menjanje služb kot gat in?
     Hja zate bi preje rekel ;da so te sterali ;ker si neuporaben:Glede izkušenj pa tole_dober delodajalec malokdaj nažene dobrega delavca:
     Če dobim predse kandidata z delovno knjigo seznamom in tvojo retoriko;se ga hitro znebim čez vrata_BLEFER IN LENUH:

     • neny

      To si bogi bogi…..za 200 let nazaj razmišljanje.

     • xtc

      JA zelo bogi ker je firma pr hiš že petdeste let zavoham vas lrnuhe in bleferje na kilometer_veš si preus**** ;da bi mi solil pamet:

     • neny

      ma norci, b.v.

     • xtc

      Ne nismo;smo pa sposobni in zavonjamo vas lenuhe in bleferje:

    • stajerc5

     Kje si imel problem? Verjetno ti polavtomatika dela probleme: poglej, cisto enostavno; kramp vzdignes pa sam dol pade; ljopat postavis na zemljo in nogico na njo; zarnico nastavis na navoj in poklices ata2, da te vrti! Nooo, a je to tezko!?

     • neny

      štajerc pač….. enosmerna.

     • stajerc5

      To ze, ampak nasveti so pa dobri, nje?

 • brandom

  če nisi socialist ko si malad-nimaš srca-
  če si socialist ko si star-nimaš pameti

 • neny

  za desne je podvig, če se ženska spozna na šparhet ali pa lovi kako energijo dol iz vlage…

 • Olga

  Levaki so čisto nemočni! Argumentov nimajo! Vsa njihova “zgodovina” je Potemkinova vas! Njihovi vzorniki so navadni zločinci in tatovi! V stilu komunističnih navodil pljuvajo križem kražem, vendar ne pali! Prozorno! Beda!
  “Veterani” so šli Putina prosjačiti za pomoč, še bandero z rdečo zločinsko zvezdo so pozabili doma, tako jih je strah! V cerkev do šli molit, da bi jim Putin pomagal!

  • Tetka iz ozadja

   Smo pa že sedemdeset let, kaj ne?

  • neny

   Ne znaš odgovoriti na eno samo logično vprašanje. Pejt za šparhet delat dunajske….

   • sprehajalec

    Skrivnost recepta prišparaj za Švajcerja. Bo zadovoljen…

 • Krtača17

  Desni ste ravno en tolk razgledan kot tile Američani. A pa veste, znate s prstom pokazat kje naj bi se gradil drugi tir? http://www.zerohedge.com/news/2017-05-15/1746-american-adults-were-asked-point-out-north-korea-map-was-result

  • neny

   isti so…. ortodoksni Judje.

   • Krtača17

    A se od takih desni učijo? Pol še dobr da ne bojo nikol zmagal.

    • neny

     ah….. raje ne o tem…

  • xtc

   Levi sp približno razgledani kot traktor;veliko brnijo a nikamor daleč ne pridejo tudi razvojno ne;bodisi zbankrotirajo;zajedo sami sebe ali končajo v državljanski vojni:

  • stajerc5

   Hehe, ti pa klempas po ruskem PC-ju in se vozis z Zaporozcem, nje-de!?

   • xtc

    Veš kaj je pri levakih najbolj zanimivo?Toliko sučejo jezik čez ZDA otroke pa pošiljajo študirat tja ne vMoskvo:Pametujejo o grdih ZDA mladi pa bežijo tja ali poobne države ne vRusijo ;ki je po njihovem idealen raj:

  • xtc

   Po predragi trasi:OK torej:

 • brandom

  Seveda je tako. Zato pa venomer žalijo in prodajajo svoje stereotipe ki si so jih izmislili da bi z poniževanji poštenih ljudi pridobili videz sposobnosti,katerega pomanjkanje trpijo kot jezus na križu.Zdaj je čas ko imajo leše plačance ki bobnajo pa portalih. In priviligirance ki jim nikoli ni šlo tako dobro kot sedaj ko na veliko parazitirajo slovenijo. Prihaja pa čas sprememb.Tako kot zahtevajo v Makedoniji-bo zadonela usodna zahteva Slovenskega naroda—-Ponovno se bomo prešteli!!!!!!!!

 • brandom

  Za internacionalne socialiste…..če je razgledan svet_za vas–kitajska-rusija-s.koreja-venezuela-kuba—potem vam želim srečno na poti v blaginjo. Sam pa raje umrem kot da bi dovolil da se z delavci ravna tako kot v omenjenih državah—-ker sem šlosar-tak ko je bil tito

  • stajerc5

   Se to o slosarju je laz, rojen in vzgojen za agenta in morilca!
   Tebi pa kapo dol!

 • Olga

  Mlini meljejo! Kučan tika taka … Nemčija čaka udbaškega “junaka”! UDBA tika taka….

  • neny

   kako pa mislite zmagat – brez Kučana ne morete!? hehehehe

   • stajerc5

    Kupi si Palomo, tavelik paket, z hehehe bo kmalu konec, navadi se na smrk, smrk, smrk…

    • neny

     jao….:)

     • stajerc5

      Ne se jokat, pocakaj na volitve.

     • neny

      s kombijem pridem….

     • stajerc5

      Mi je zelo zal- resno, ce si invalid.

     • neny

      a ti imaš defekt v glavi … resno mislim.

     • stajerc5

      Mislim, ah ne, vem, da je imel tvoj ata gumidefekt, ko te je naredil…

     • neny

      veš štajerc, utihni. B.V. se trudiš.

     • stajerc5

      Hihi, in potem vse tiho je bilo…

     • xtc

      Ma ne flikal je in to malomarno:

 • brandom

  Zares vrhunski možganski trust leve hemisfere. Neny trdi da brez kučana desnica ne more zmagati……..mislim da levaki vedo kje se s.koreja….kje je kitajska—ne vedo pa kje in v katerem času se nahajajo……tako da je vsak poskus za človeški pogovor obsojen na propad

  • neny

   sej veš pa dober kaj mislim…..:)

  • Janez

   Ja?
   Seveda !
   Brez iskrenih pričevanj ex KP, ZK “sistemčka” in celo ex preds. R. SLO ?
   Pa ?
   Popolna resnica – res ne more priti na plan.
   Veliko stvari – le on ve.
   Bo najbolj nujne za jvnost pomembne info
   – že pred kako
   Parlament preiskovalno komisijo ? Povedal. Da mu le spomin ne odpove. L.r. JANEZ KOMENDA

 • brandom

  neny-jaz nisem fukjentupek da bi vedel kaj gdo misli-sem za izmenjavo mnenj-aneane

  • neny

   z norcem, ki misli samo na zarote nima smisla debatirat…

 • plamen100

  Tu je Grims mislil predvsem na
  Fajonovo in Vajgla(se danes mi ni jasno kako se je ta 74 letni liberalec prerinil v EU parlament ko pa bi moral biti ze 10 let upokojen?) ki sta po Makedoniji modrovala da mora biti oblast predana Zajevu neglede na to da je pristal na razdelitev In s tem unicenje Makedonije. Ce ima kdo pomisleke da temu ni tako pa naj pogleda ze dejstvo, da je predsednik parlamenta, katerega so ilegalno izvolili na tistem zasedanju ko je prislo do vdora v parlament, postavil na mizo poleg makedonske zastave tudi Albansko zastavo, torej trditve v zvezi Tiranske pogodbe drzijo. In slovenski neokomunisticni poslanci podpirajo taksno kosanje Makedonije?? Sramota, izdajalci naroda. Verjetno pa ima taksno izdajalsko obnasanje komunistov korenine nekje drugje in sicer v tem, da so Makedonci resili nesposobno Evropo pred muslimansko hordo, kar pa bo danes s spremembo oblasti v Makedoniji v prihodnje nemogoce saj je jasno da Albance podpira tudi Erdogan in ce se ta odloci spustiti migrante jih makedonsko-albanska oblast vec ne zadrzala kot jih je prvic, ko so Makedonci slepo zaupali Evropi, ki se je danes skupaj z natom obrnila proti njim s tem, da podpira nastanek Velike Albanije kjer pa je ze ogrozena Srbija, ki pa ima za sabo Rusijo, kar pa vse skupaj verjetno lahko pomeni 3. svetovno vojno!

  • neny

   Zakaj pa potem rinete k izdajalcem? bruha…

   • xtc

    Rusom?Saj nočemoi tja::

    • neny

     razumeš pa bolj malo. :) jao

     • xtc

      Zelo dobro: levaki so hlapci in izdajalci v službiMOSKVE:

     • neny

      a to je tud Nostra napovedu? hehe

     • xtc

      Ne to vemo iz ikušenj familije z njimi:

   • plamen100

    kdo rine k izdajalcem?? Fajonovi in vecnemu Vajglu??? Si ti malo pomesal krompir in jagode!

  • xtc

   Realnost je tale že Nosterdamus je napovedal pohod islama ;ki bo skušal zavladati svetu in napovedal nekoga ;ki bo prišel z veliko vojsko in poenotil islam_ravno tak norec je Erdogan in kot je tudi napovedal bo moral stopiti skupaj ves svet ;da ga bodo dokončno zlomili:Seveda je tukaj velika dilema Putin;ki se ga bo moralaRusija znebiti in ga nadomestiti z državnikom ;ki bo te alianse zmožen zahod pa opraviti z levaki_peto kolono:

   • neny

    ja je napovedal…:))))))))))))). heheheheh

    • xtc

     jA IN ŽALSE NAPOVEDI LE TEGA URESNIČUJEJO:

     • neny

      se bojo res, če nameravate verjet v take neumnosti.

     • xtc

      tI SI BUTL SEM TI ŽE POVEDAL:

     • neny

      res?

     • xtc

      Arabiš certuifikat in potrdilo za to?

   • plamen100

    tocno tako bo katoliki in pravoslavci ki so iste vere bodo morali stopiti skupaj in se upreti 1500 letnemu skupnemu sovrazniku podivjanemu Islamu. Seveda pa je druga stvar kateremu papezu bo to uspelo in kateri predsednik Rusije, ki je danes bolj kapitalisticna od zahoda, ki pa je veliko bolj rdec od danasnje Rusije, bo takrat.

 • brandom

  na zarote mislim samo v ženski družbi. in priznam-kriv sem-zanima me samo pozitiven razplet dogodkov.ker pa sem demokrat po duši in srcu-ti lahko zagotovim da se za te sploh ne bi končalo slabo.prav nasprotno-po mojih izkušnjah bi se lahko končalo zelo odlično

 • Slovenka

  Ve se, kdo v Makedoniji kuha in peče.

 • brandom

  Makedonija je test demokracije. V državi kjer so se spajdašili socialisti in šiptarji je na preizkušnji avtohtoni Makedonski narod.Če pade Makedonija imamo kameltrajbarja doma. Vojska nima niti za burek.Ker jo vodijo internacionalni socialisti. A SLOVENCI bomo stali in obstali.
  Očistiti je potrebno našo deželo…..VSE NESNAGE

  • neny

   bla bla…. resnično ste slabši od levih, čeprav jih ni kaj prida.

 • Slovenec

  Tako se obnašajo SDS-ovi politiki v Sloveniji, kar je še veliko slabše.

  • neny

   na žalost in grozo.

  • sprehajalec

   Kdaj si jih pa videl? 85% razpoložljivega časa na oblasti v 26 letih imajo sile progresa in kontinuitete, ki so bile prej na oblasti že 45 let. Ti pa še kar sanjaš o desničarjih.

 • brandom

  Argentinec–razloži v katerem primeru se sds ovi politiki tako obnašajo…….
  mogoče ko so odvzeli mandat poslanca jj
  mogoče ko je nezakonito odšel v arest
  mogoče ko je odkril trgovino z orožjem v mb
  ali pa je mogoče vse res?

 • stajerc5

  Precej zacuden sem bil nad stevilom komentarjev rdecih voluharjev, seveda v bran sipcev! Sedaj sem izvedel od koljega sa prikoljic, da dobi vsak rdeckar druzinski burek, po 50 napisanih komentarjih.
  F21 je spufan do konca in jim je to zadnja sansa, da se ostanejo aktivni na forumih!
  Pa dober tek, nje-de, mocvirje!

  • neny

   plačanec si ti, opažam.

   • xtc

    Bebce je pač treba razkriti:

   • sprehajalec

    Neny, ti je burek zadišal? Sploh takšen na socialno najlepše diši, kajne?

    • xtc

     Sploh ;če se še kak Šiptar podela nanj to potegne muh:e

 • brandom

  dajmo gnide socialistične–bo padel kak argument—-al znate samo lajati

  • Slovenec

   Kakšen argument? Glede česa?

 • Slovenec

  Problem vas janševikov je, da zagovarjate vaše gnile politike medtem, ko pljuvate po ostalih. Vidite samo z enim očesom.

  • xtc

   Problem levih posihičev je to;da skušajo požgati Slovenijo;kot so že Yugo:

   • stajerc5

    Tista mi je najbolj vsec: *V Yugi smo imeli raketni program in ga “skoraj” prodali USA!* Zaradi enega ubogega Yugo- lojterskega skrpucala od najbibil avta, se nam je pa celi svet smejal…

    • xtc

     Ja raketni program je obstajal_vendar samo takrat ko so se najedli fižola;drugače pa so se vozil v stojadinkah:

     • stajerc5

      Slosarji so se vozili v Rolls-Roycih, Mercedesih, Cadillacih ali pa svojih vlakih, avionih in jahtah…

     • xtc

      Jep!
      In to nam leveovce razlagajo ;da je pravilno:
      SICER PA yUGO V OSNOVI NI BIL SLAB AVTO;SAMO BALKANCI SPEVCANI Z KOMUNIZMOM GA NEBI SMELI SKUPAJ ZNOSIT PA BI BILO:

  • sprehajalec

   Katere ostale, tiste, ki so 70 let na oblasti, pa je vmes ena država crknila, sedaj bo pa še ta druga? Oni rabijo psihiatra, ne janševike…

   • stajerc5

    To z psihiatrom si dobro zadel. Ko si nekdo z taksnim misljenjem kot ga ima on, napravi nick Slovenec, vec da mu je zelo tezko pri srcu, da ne more napisati vsaj “slovencic”… ….izvini brale, nemam mekani…, imam pa planko!

   • xtc

    Njim tud psihiater ne more več pomagati edino zemlja potegne to bolezen iz kosti in glave:

  • Rožle

   Sebe poglej, ko si slep kot črna luknja …

  • samotoje

   Tisti z enim očesom so Kiklopi. Pazi se jih, pritlikavec.

   • Slovenec

    Mala malca za Odiseja.

    • Jovo Jamnica

     Ja. Odisej je kiklopa prelisičil s pomočjo ovce… :-)

  • sprehajalec

   Pa s kakšno pravico nosiš tale naziv, Slovenec, pa še zastavo si obesil? Pa gre za očitno sramotenje nacionalnih simbolov, te bo kakšen tujec bral z google translate, bo misli, da smo vsi Slovenci takšnile đukci pa papki? Daj zamenja nik pa avatar.

   • Slovenec

    Vsekakor z večjo pravico kot ti.

  • tramal

   Spremeni avatar z srbso zastavo,ker tako butast ne moreš biti slovenec.

 • brandom

  očitno znajo levuharji samo lajati…….ni argumentov zakaj delavci bežijo iz socialističnih rajev v ta grdi grdi kapitalizem.obratno pa ne……neny bi rekla da so delavci v ameriki desničarji—-in posledično seveda neumni………..jaz pa rečem-jebiganeny

 • brandom

  po nobenem slovencu ne pluvam.ni mi nerodno da sem slovenc.sram pa me je da si ti slovenc—če si—ker tak glupga človeka slovenska mati ne more roditi

 • sprehajalec

  Takole vam povem, ko čitam spodaj, pa danes je nek Juriš levičarjev na tem portalu. So strnili vrste pa šli v napad, Kot 09.05.1945, ko so navalili na Švabota iz gozdov, ko je bil ta že na Koroškem.

  Morda desnica še nima možnosti v Sloveniji. vendar moč desnice vsak dan raste, z ubogimi, z zgaranimi delavci na minimalcih, z obupanimi materami samohranilkami, s 100 Euri na mesec, z brezposelnimi brez podpore, z bolnimi s.p. ji brez posla in dohodkov in plavo položnico Fursa na vratih. Z izterjevalci Fursa nad reveži, ki nikjer nimajo vzeti za kruh. Z oguljufanimi varčevalci nadrejenih obveznic, izničenimi z dekretom vladajoče klike. S samohranilkami brez stanovanja, ko se mladi stasiti migranti režijo v belini svojih zob, ki poudarjeno izpadejo na 2x zapečenem obrazu v zastonj stanovanju z LCDjem, in v lasti levičarskega mogotca.

  Ko bo vse več Slovencev doživelo, kar sem videl sam, tri v arabščini žlobudrujoče ženske v zdravstveni ustanovi, ki so v rokah molele kartico ZZZS, in pokrito z dodatnim zavarovanjem. Medtem ko mnogo slovenskih s.p. jev nima za to zavarovanje in si ne more privoščiti zdravstvene oskrbe.

  Ko bo vedno več penzionerjev s 400-500 ojri na mesec in polno delovno, 40 let, na drugi strani pa vedno manj Drnovškovih s 1000+ in 20 leti delovne dobe. Ko bo delavcem migrantom, ki jih bo vedno več Furs plenil hiše, za razlike do prispevkov,

  Takrat bo čas za desnico. Zatirani in lačni Slovenci, v deželi krivic in neenakosti, bodo ponovno našli svoj jaz in takrat bo pest udarila po levičarskih bleferčkih in bogatunih. Morda še ne te volitve, plafon zapufavanja očitno še ni dosežen, ko bo dosežen, bodo vidni levičarji pobegnili v rksotične dežele z bogastvom….

  • Slovenec

   Vse, ki si omenil, spadajo v levo politično opcijo.

   • sprehajalec

    Kdo, migranti? Bodi jasnejši.

  • Janez

   S
   Spodnjimi temami – se strinjam. Sramotna goljufija pravih fabriških delavcev.L.R. Janez KOMENDA

  • Jovo Jamnica

   Iz katere, nam tuje dežele, trenutno lagodno opravljaš??? Švica ni.

   • sprehajalec

    Jovice, jaz si najdem kruh doma. Sem pa vedno bolj zgrožen nad krivicami levičarjev, in kakšnega socialnega razslojevanja so sposobni levičarji.

    Avstrijski levičarji tega nimajo. Kot, da so naši levičarji nekako drugačni od avstrijskih? Kot da gre za neko drugo seme…

    • Jovo Jamnica

     Avstrija torej. No, ti povem, da so tudi v Avstriji domorodci razočarani nad politiki, ki so jim na dvorišča dobesedno nasuli migrantov.

     • sprehajalec

      To mi je znano Jovice, vendar avstrijski levičarji niso svoje lastne dežele spremenili v deželo revežev, v tem je razlika.

      Zakaj tukaj neka tarantela cvili, kam bo z vnuki, ker ni služb? In hkrati kliče pokojnega Maršala, da jo reši. Kot so se nekoč priporočali svetemu Jožefu? kdo je zmešal te glave, kdo jim je pokradel pamet? Odkod to pomanjkanje inteligence pri levičarjih? Kdo je to storil z našim narodom?

      Zakaj Avstrijci ne cvilijo za službami vnukov? Zakaj ne kličejo Jožefa na pomč, čeprav se ga radi spominjajo? V mislih imam Franca Jožefa.

      Zakaj so levičarjoi tako zavozili tole deželo in zmešali stare glave do neprepoznavnosti in vsadili v njih nesposobnost logičnega razmišljanja?

   • šmentanamuha

    Zakaj meniš, da opravlja?

    • Jovo Jamnica

     Kaj pa drugega. saj udobno živi.

     • sprehajalec

      Jovice, nekdo z Drnovškovo penzijo in nekaj leti delovne dobe mi pač tega ne sme očitati. Do moje penzije je še zelo daleč. levičarska oblast se je pač odločila, da bo tebi udobno na račun moje udobnosti čez leta. Z drugimi besedami, žrtvovala je levičarska oblast svoje prihodnje rodove za udobje sedanjih, starih.

      Višek sebičnosti…

     • Jovo Jamnica

      Ja??? Zanimivo, da imajo najboljše pokojnine pri nas oni, ki so večino delovne dobe zabeležili v času socializma.

     • sprehajalec

      Seveda jo imajo Jovice, zrihtali so si takšno. naredili so menjavo Jugo dinar Dojčmarka 1:1. Pokojninsko blagajno so požrle tiste ničle na bankovcih v socilaizmu. Pa so jim jo tako obračunali. Lako ćemo. Ta levičarska dežela je polna krivic, zato se pa jezim.

     • Jovo Jamnica

      Ja??? Kdaj pa se je zgodil ta salto mortale in kako dolgo je trajal, da je malha za določene pokojnine še danes nedotaknjena???

     • sprehajalec

      Ko je parlament leta 1992 sprejel, da se penzije izplačujejo iz proračuna, ker je penzionerski sklad skopnel. Ker gre pa za pravno pravice za nazaj se ne smejo kršiti imaš situacijo, da ima neka tam z 20 leti ali pa še to ne in je gospodinja po descu jurčka čez, za nove penzionerje po novem, pa ni. Oziroma se država zapufava, za 500 ojrov.

     • šmentanamuha

      On je samo pokomentiral situacijo, v tem ne vidim opravljanja.

     • Jovo Jamnica

      Ne verjamem mu na besedo. Nič mu ne manjka in po mojem provocira nas, drugorazredne državljane te naše žalostne dežele.

     • sprehajalec

      Jovice živim pri nas, bil sem pa veliko tudi drugje. Videl sem zdravo pamet, bolj ali manj povsod. le pri nas je ne srečaš, pri nas srečaš bleferčke in gobce specifičnega kova, ki jih na svetu ne vidiš. pa bi rekel, oni šopajo folk, ti levičarji. Ne, folk je zmešan, stara generacija. priporočajo se svetemu Jožefu Maršalu in ga kličejo na pomoč.

      Pa saj so čisto prifuknjeni, zakaj gre avstrijskim levičarjem dobro in skrbijo za svojo deželo, zakaj pa slovenski levičarji uničujejo deželo?

     • Jovo Jamnica

      Ne ti meni tralala. Ne more se ti v besedilu pojavit beseda ojro in penzjoner, če ne greješ debele riti večinoma med jodlari al pa švabi…

     • sprehajalec

      Jovice, si neka udba ali kaj? Kot je v navadi pri nas, ni važno, kaj kdo pove ampak kdo to pove?

     • Jovo Jamnica

      Nisn dobena udba, anpak sn edn ot onih, kere si baje srečo samo v auslandu in so bli puni zdrave pameti…

     • stajerc5

      Ne biti tako skromen. Ce si prisel iz Galicije do Veleja, je bil to zate ze pravi ausland.

     • Jovo Jamnica

      Škoda, da si špilferderber. Pa tak vredi sn ga navuko… :-)

     • stajerc5

      Eden mora sranje narediti, drugace je dolgcajt…

     • Jovo Jamnica

      Ja. Si poosebljena benevolenca…

     • stajerc5

      Uff, si me najdo, wiki me je reso…

     • Jovo Jamnica

      LOL Taki sem…

     • stajerc5

      Mamika me klice…Cao!

     • Jovo Jamnica

      Ni zime…

     • šmentanamuha

      Veš, js mislim, da je provokacija prav to, kar je napisal sprehajalec, migrantski ilegalni pritepenci dobijo nadstandard že samo zato, ker so svojo rit pridevali k nam, ljudje s 40 leti delovne dobe pa z ubornimi penzijami niti dostojno živet ne morje, država pa jim za nameček ne dovoli niti delat, sicer papa penzija. Sem lani spoznala enga pedrčka s Kosova, ki je prišel k nam, ker mu tam doli kao ne dovolijo biti peder in tako je sirotek z nalakiranimi črnimi nohtki in rutico okoli glave pribežal k nam, kjer so mu takoj dali brezplačno bivanje z vsemi socialnimi ugodnostmi (zdravstvo, oblačila, hrana…) plus 300 eur žepnine. In mu je tukaj tak lepo, odlično se počuti se lahko nemoteno udeležuje gejevskih partijev. Tak vidiš, to se gremo. In zato, da lahko servisiramo brezplačno življenje pedrom in ostalim afro-arabskim lenuhom, Cerar jemlje milijardne kredite (da ne boš mislil, da je naše gospodarstvo tako uspešno).

     • Jovo Jamnica

      Veš kaj, tak se zmenima. Nisi mi zanimiva. Hvaležn ti bodem, če se mojim postom v prihodnosti izogneš. Hvala.

  • šmentanamuha

   Prišel bo čas, ko bomo tudi pri nas ukinili ali pa krepko zmanjšali tale luksuz za nepovabljene arabce in druge ilegalne prisklednike (tako kot so to naredili v eni ameriški državi, pa ne vem točno kateri). Somalci so je v minuti spakirali (baje kar 8.000 komadov) in svoje lene riti odnesli v sosednjo državo, kjer so na oblasti demokrati, in tu lepo parazitirajo dalje.

  • xtc

   Glej čas je že ni pa še vžigalne vrvice_prihaja:

 • neny

  no me zanima, če zmagate, kako nameravate rešit probleme mladih s tremi doktorati in dvemi magisteriji….Tole zdaj pa res ni normalno, tri četrt študentov je doktorirancev…. in vsi brez služb, SLO je verjetno fenomen najbolj izobraženih na svetu…mladi študirajo zato, ker ni -majo služb, oslarija.

  • jan

   Vprašanje je, kaj študirajo. Informatiki, inženirji, sploh naravoslovci lahko dobijo službo doma in v tujini. FDV jevci FF ovci teže.

  • sprehajalec

   Delovna mesta se pridobi z odpiranjem novih proizvodnih zmogljivosti. Višja je dodana vrednost na teh produktih, več je špeha oziroma tudi denarja za plače. Če je konkurent Kitajec naprimer na masovnih produktih kot so žarnice, železni izdelki itd. potem je tržna cena nižja in ni špeha za plačo 3xdr.ja. Niti ni potrebe po njem.

   V 90tih letih Slovenija ni beležila tujih investicij, to pomeni, da bi prišel naprimer Nemec in odprl tovarno. Bil je interes, da slovensko bogastvo ostane v slovenskih rokah. Ker Slovenec ni imel denarja za kaj takega, se je preko dajanja kreditov izbranim posameznikom državnih bank omogočilo, da so prevzemali bivša družbena podjetja. Novih se praktično ni gradilo. Zadeva se je nesrečno končala (nekompetentnost, slab odnos do podarjene lastnine), povečini s stečaji (ostala je v podjetjih stara samoupravna zakonodaja), kanaliziranjem denarja, v Bankah pa je ostala luknja, ki se je zaporedoma v obdobjih dokapitalizirala. Posledično brezposelnost se je reševalo z masovnim upokojevanjem (sredi 90tih je bila povprečna upokojitvena starost 52 let.), poznam primerke ki so šli v penzijo s 40tim letom starosti. Vzporedno je rastel izdaten birokratsko upravni aparat, od 7000 v Javni upravi ob osamosvojitvi na današnjih 50.000. Dodaten težavo je povzročila ponujena lokalna samouprava, ki je naredila hiperinflacijo občin in upravnega aparata v njih. Daleč torej od željene vitke države ob osamosvojitvi.

   Paralelna pot je bila naprimer Češka, ki se je povsem odprla za tuje investicije in danes nima problema z brezposelnostjo. Plačujemo torej ceno “našega”. Lobiji so se po Sloveniji strašansko razrastli, vsaka sprememba naleti na strahovite odpore. Do leta 2010 je politika še nekako obvladovala te lobije, po tem letu pa so lobiji povsem prevzeli politiko. Naprimer niti ena sama samcata predvolilna obljuba Cerarja ni bila izpolnjena, niti ena občina združena z drugo. Preprosto očitno ne gre nič.

   Hiperinflacijo dr.jev in mag. so začeli profesorji v 90tih, da so s tem
   dobro služili. Pravzaprav gre za tipičen slovenski proces, “Da ne bo treba delati” tako zakoreninjen v ljudeh. Enak proces je bil v 70tih letih ko so z odpiranjem množice delavskih univerz, Večernih šol, Ljudskih univerz, Administratorskih tečajev, ustvarili hiperinflacijo administrativnega kadra, TOZDI pa so vedno bolj pokali po šivih, nabutani z administracijo. Odpirala so se nova mesta v njih in nazivi, še v 80tih so profesorji na fakultetah predavali o “skriti nezaposlenosti” v družbenih podjetjih. Toliko so ustvarili tega kadra, da je zmanjkalo proizvodnih delavcev in so začeli množično uvažati Bosance. “Pojdi se učit, da ne bo treba delati” so mame pospremljale svoje otroke v šolo.

   Nihče še ni delal teh raziskav, ampak če bi nekdo seštel vodstvene pozicije na število prebivalstva, bi prišli po moji oceni nja prvo mesto na svetu.

   Ko so Tozdi propadli, se je ta proces selitve v pisarne preselil na makro, državni nivo.

   Zato nam nič dobro ne kaže v prihodnosti, žal.

  • tramal

   Bedak ,voli SDS pa boš hitro videla spremembe na boljše.

 • črnaovca

  Komisija zaseda za zaprtimi vrati in potem pride Branko ter veselo čveka. Makedonci so reveži ker se tam stikajo interesi Albancev Bolgarov in Grkov. Poglejmo zgodovino

 • jan

  V Makedoniji se eksemplarično kaže, kaj je toliko opevani multikulti. Če si bodo Makedonijo razdelile sosednje države, je samo vprašanje časa, kdaj bo Slovenija doživela podobno usodo. Migranti niso zagotovilo niti za obstoj države niti slovenskega naroda. Saj zato globalisti pospešeno uvažajo migrante v Evropo. Ker hočejo odpraviti evropske narode.

 • dare326

  Upam , da bodo izsledki o Sosorsevem kapitalu, investiranemu v odprto družbo v Sloveniji, javno objavljeni. Način rušitve JJ vlade kaže na vzorec, ki je bil kasneje uporabljen tudi v drugih državah, tudi pred in po volitvah v US.

 • tramal

  Bedaki komunistični pravijo da če bi se rešili Janšana na vrhu SDS,bi bilo bolje ZA SDS. Bilo kdo da bo na vrhu SDS ga bo levica napadala z vsemi topovi.To je samo dokaz kako bojijo se pokončnega,zavednega slovenca JANEZA JANŠE.Usrani komunajzerji.

  • Olga

   Poglejte, kako pljuvajo tudi po Primcu, po Kanglerju.. Njim ne paše nihče, ki ni njihov!

  • hle

   Janez je svoj čas za časten odhod že zamudil zato je sedaj primoran vztrajati do bridkega konca žal pa je talec njegovega vztrajanja na poziciji celotna Slovenska desnica kar jo je še ne pozabimo do Janševe druge vlade je bilo razmerje moči med levico in desnico približno pol pol danes pa imajo paradajzarji že praktično ustavno večino in stvari se ne kažejo na bolje

   • tramal

    Ravno danes je povedal po televiziji kako so nas letos že tretjič zapufali za par miljard in bedaki kot si ti ste ponosni da bodo te komunistične pufe plačevali še naši pra pra pra vnuki.

 • Anton

  http://www.rtvslo.si/slovenija/cerar-pricakuje-da-bo-koaliciji-kmalu-uspel-preboj/422403

  če je tako dolgo potreboval pri ženski za izvedbo penetracije, me ne čudi čemu sta mu že 2 bejbi ušle

  sarkazem press

 • sale

  Je navadna sdss ameba

 • samsara

  Makedonija kmalu ne bo več imela problemov z imenom.
  Bo samo še Velika Albanija.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!