fbpx

Popravek: Grožnje Safeta Alibegića novinarju Možini še vedno brez epiloga: Skril se je pred soočenjem, tožilstvo ni naredilo nič

Jože Možina in Safet Alibeg (foto: STA/Twitter).

Dne 3. marca smo na Nova24TV objavili prispevek z naslovom “Grožnje Safeta Alibegića novinarju Možini še vedno brez epiloga: Skril se je pred soočenjem, tožilstvo ni naredilo nič”. V nadaljevanju objavljamo prikaz nasprotnih dejstev.

“V članku z naslovom: Grožnje Safeta Alibegića novinarju Možini še vedno brez epiloga: Skril se je pred soočenjem, tožilstvo ni naredilo nič, ki ste ga objavili na spletni strani Nova24tv.si, ste že v naslovu napačno zapisali, da “tožilstvo ni naredilo nič”. Slednje ne drži.

Dne 20. 7. 2018 je Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani vložilo obtožni predlog in predlagalo izdajo kaznovalnega naloga. Okrajno sodišče v Ljubljani je obtožni predlog zavrglo, ker dejanje ne izpolnjuje zakonskih znakov kaznivega dejanja grožnje. Dne 29. 1. 2019 se je tožilstvo na takšno odločitev sodišča pritožilo; višje sodišče je pritožbo zavrnilo. Sklep je pravnomočen.

Iz poteka opisanih dogodkov je razvidna aktivnost tožilstva.

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi, Vrhovno državno tožilstvo RS”