Hej, levičarji, kaj pa je zdaj to? Stranki SDS ste očitali, da ni vzela posojila pri NLB, toda vaš bankomat sploh ne kreditira političnih strank!

NLB (Foto: STA)

Se spomnite, kakšen plaz se je usul po SDS, ko je vzela kredit pri fizični osebi? Tako medijski mainstream kot leve politične stranke so največji opozicijski stranki očitali, da ni vzela posojila pri banki, denimo pri NLB, največji slovenski banki. Celo v NSi so se oglasili, češ da se ne želijo ukvarjati z balkanskimi posli.

No, ena od političnih strank je v torek, 6. februarja, v dobri veri, da banka daje posojilo političnim strankam, medvoški izpostavi poslala dopis, češ da ima pri njih račun že 27 let in da potrebujejo 30.000 evrov za financiranje predvolilne kampanje. »Prosimo vas za sestanek, na katerem bi se dogovorili o pogojih kredita, obenem pa vas naprošamo, da nam sporočite, katero dokumentacijo (bilance itd.) naj prinesemo s seboj na sestanek,« so zapisali.

Kaj so politični stranki odgovorili iz NLB, si lahko preberete TUKAJ.

J. B.

 • Frank Novak

  Kaj vas brigajo levicarji in Tito in NOB.
  POVEJTE RAJE KAJ BOSTE SAMI DALI SLOVENIJI?
  IMASTE SPLOH KAK PROGRAM RAZEN STETJA KOSTI?

  • Frank Novak

   Kaksen ekonomski program? Naj raje govori Romana Tomc od ekonomije kot pa Jasa od preteklosti. Preteklost je mrtva.

   • Bald Eagle

    Preteklost je mrtva.

    Če bi bilo temu res tako, bi se do današnjega dne vse politične stranke strogo distancirale od ex totalitarnega enopartijskega režima in ga javno ostro obsodile. Pa temu še zdaleč ni tako. Nasprotno, najvišji politični vrh z Bratuškovo na čelu je v Stožicah veselo prepeval revolucionarne pesmi, v Lažgošah vsako leto trop rdečih kojotov zavija v nebo in časti komunistične morilce in zasužnjevalce slovenskega naroda. V javnosti paradirajo našemljeni z totalitarističnimi simboli in posiljujeo narod s svojo zblaznelo komunistično ideologijo. In ti si upaš kljub temu trditi, da je preteklost mrtva!? To samo pomeni, da si dobro plačan levuharski troll, ki za plačilo po raznih portalih širiš levičarsko agendo.
    Ubogi revež, pa še sam s sabo se dopisuješ na tem portalu, ko si nedavno uporabil dva svoja nicka in se prepiral sam s sabo. Si navaden shizofrenik, ki nujno potrebuje strokovno pomoč na kliniki za duševno bolne. Ali pa celo od tam stresaš svoje nebuloze na ta portal, revše shizofrenično zblaznelo.

   • komar marko

    jap, resnica vas boli. RES SO MRTVI. Dokelr boš v LAŽGOŠAH poskakoval na harmoniko, namesto, da bi se žrtvam PIETETNO POKLONILI in položili venec, toliko časa bo sovraštvo pri nas ki ga vzgajate.

    • Frank Novak

     Mene ni ze 40 let. Zivim v ZDA. Vi pa ste se vedno ostali v letu 1945.
     Revcki.
     https://s.hdnux.com/photos/40/06/72/8416925/3/rawImage.jpg

     • Bald Eagle

      Ti živiš v hlevu nekje v zakotnih krajih Slovenije. Si hlapec in tudi delaš hlapcu primerna dela. Gospodar ti pa vsake toliko časa nameni miloščino, s katero se komajda preživljaš. Ker pa slast ženske še nikoli v življenju nisi okusil, se spravljaš na gospodarjevo kozo Juliko, s katero prebivata v istem hlevu in jo nabijaš v rit. Sram te bodi sprevrženec zoofilski!

     • Frank Novak

      Miami… daj naslov.

  • Bald Eagle

   Gniloba gnila komunistična, shizofrenična! Veliko je takih v Sloveniji, ki še danes ne vedo, kje ležijo njihovi od komunističnih banditov brutalno pobiti svojci. Tudi jaz sem med njimi. Vendar ne bomo mirovali toliko časa, dokler nam tega ne razkrijejo, da bomo nekoč lahko obiskali njihove grobove in se jim poklonili. Ne bomo mirovali toliko časa, dokler nam ne povedo, kaj so storili napak, da so si zaslužili tako brutalno kazen. Ne bom miroval toliko časa, dokler ne dobim sodbo v kateri piše, česa so bili obtoženi in česa krivi, da so jih komunistični banditi na tako brutalen način umorili. To sem obljubil svojim staršem in obljubo bom tudi izpolnil.
   Seveda, ti gnoj komunistični nikoli tega ne boš razumel, ker si potomec komunističnih klavcev, kateri so sistematično morili svoje politične nasprotnike! Zato raje utihni o teh zadevah, drugače ti garantiram, da te bom poiskal in s tabo obračunal kot se za tak gnoj spodobi. Sem bil dovolj jasen!?

   • Domus Lubus

    Ko ga boš našel in obračunal z njim, pa le poskrbi, da bodo njegovi svojci vedeli kje leži, da bodo lahko obiskali njegov grob in se mu poklonili.

   • Frank Novak

    …”Vendar ne bomo mirovali toliko časa, dokler nam tega ne razkrijejo, da bomo nekoč lahko obiskali njihove grobove in se jim poklonili. Ne bomo mirovali toliko časa, dokler nam ne povedo, kaj so storili napak, da so si zaslužili tako brutalno kazen. Ne bom miroval toliko časa, dokler ne dobim sodbo v kateri piše, česa so bili obtoženi in česa krivi, da so jih komunistični banditi na tako brutalen način umorili. To sem obljubil svojim staršem in obljubo bom tudi izpolnil”…
    TIPICNO ZA LUZERJA KI NOCE DELAT. ZATO NISI MOGEL OSTATI V USA KER SI TOTALNO NEPRODUKTIVEN.
    https://s.hdnux.com/photos/40/06/72/8416925/3/rawImage.jpg

    • Bald Eagle

     Poslušaj troll komunajzerski, če hočem, te lahko kadarkoli kupim in vso tvojo zblaznelo familijo in vas prodam za sužnje najboljšemu ponudniku.
     Vendar nastane problem, ker vas nihče tudi zastonj nebi hotel, ker od takih zblojenih lenuhov nebi imel nobene koristi, temveč samo nepotrebne stroške.
     Zato se skrij nazaj v svoj zatohli brlog in v njem životari še naprej, lažnivec lažnivi shizofreničen.

     • Frank Novak

      Meni ni treba delat. Prejsnji petek, ko je maket dosegel maksimum, sem prodal dosti delnic. Kupil jih bom nazaj ko se market umiri. Cez kaksno leto. Jaz sluzim s tem, zakaj bi delal? Delati morajo taki kot ti. Pac, life is a bitch and than you die.

     • Bald Eagle

      Potem si se pa zbudil nazaj v kruto realnost in ugotovil, da še vedno životariš in prosiš ljudi za miloščino. Vsaj meni prihrani svoje utopične laži, ker dobro poznam kalibre tvojega kova, ki se lažejo, kadar odprejo svoja ogabna usta.
      Pravljice razlagaj komu drugemu.

     • Frank Novak
     • tramal

      Ti nisi sposoben da si rit sam obrišeš.

     • Frank Novak

      Meni to delajo drugi.

    • tramal

     Če si ti nerazgledanec v ZDA sem jaz potem papež v Rimu.

     • Frank Novak

      Izberi si ime. Papez zabiti 13.
      Daj naslov da posljem kartolino. Enkrat za vselej. Nisem v SLO.

     • Frank Novak

      Vidi se ti da si tipicen Slovencelj. Imam nisko samospostovanje in ne verjemes da je se kak Slovenec uspesen. Pa smo. Nismo vi take zgube kot si ti.

  • tramal

   Če nebi bil butast ,bi že davno lahko prebral program SDSa

 • luckyss

  Joj prejoj…..ni, ni…;))

  Bodite vsaj malo realni…..Kako butast moraš biti, da kot pravna ali privatna oseba posodiš propadli stranki en sam evro ?!
  Kdo bo vrnil ?!….Morda neka Đurđica iz Pančeva :))

  • komar marko

   a zato rdečkoti ne vračajo, pa drugorazredni , ker vedo da so PROPADLI, kaj ne ščetinko!

   • luckyss

    Ne mi s temi barvami…vsi ste isti kurac…
    Nekateri volivce prepričajo, drugi ne…naravna selekcija…

    • komar marko

     uf ti pa nisi neumen. Jap sem gledal LAŽGOŠE in nARAVNO SELEKCIJO. PRAV imaš. VVedno sem trdil da za demokracijo rabimo 50 let, torej še 23 LET in bomo DEMOKRATI. KONČNOOOOOOOOOOOO!

     • luckyss

      Ti si del naravne selekcije..
      Tvoji otroci bodo še bolj butasti od tebe…če je to možno..

     • komar marko

      ha, ha, ha. Ne boš verjel, gredo po mojih stopinjah, priznani strokovnjaki, delajo na polno, dela imajo preveč, probleme uspešno rešujejo, s politiko s ene bavijo. kaj si hotel povedati?

     • Krtača 20

      Torej so se naučl rit brisat s prstom. Zavidljiv uspeh.

 • komar marko

  naše banke so BANKOMAT za rdečkote. Ko so zasliševali direktorje so izgubili spomin, oziroma so dokazali, da za to mesto ne rabiš nič vedeti, vse so krivi NIŽJI, oni imajo samo ZASLUGE. Tako ej bilo na preiskovalni komisiji.

 • VERRZIFIKATOR

  Peter Komitent

  V BANKI NOVI

  V banki novi se mi je zgodilo,
  oni dan pomešam se med stranke,
  dvignil skromne svoje bi prihranke,
  da poplačam bratu posojilo.

  Se iztekla namreč je vezava,
  dvignil rad denar bi v gotovini,
  da izognem s tem se pristojbini,
  ker dogovor z bratom tak imava.

  V banki novi gledajo postrani,
  le zakaj dvigujem gotovino,
  pa čeprav za majhno gre višino,
  da jim prav ni, to je kot na dlani.

  Zdaj sledi vprašanje silno čudno,
  moral da izvor bi pojasniti,
  vir prihrankov svojih določiti,
  me na okencu motrijo budno.

  Ne verjel očem bi svojim lastnim,
  kaj se v banki novi mi dogaja.
  So od plač prihranki kakšna kraja,
  kaj le mar bankirjem so oblastnim?

  Se potem zavedel sem razlike,
  ki ustvarja se med komitenti,
  nismo vsi enaki si klienti,
  kot enake niso naše slike.

  Ne bi gledali tako me zviška,
  ne bi po izvoru spraševali,
  zlahka bi mi gotovino dali,
  če bi bil Iranec Miki Miška.

 • Tweety Bird

  A še pomnite tovariši?… Medtem ko se še vedno sprašujemo, od kot bosanski državljanki Dijani Đuđić velike vsote denarja, je bilo takoj po razkritju jasno, da je posojilna pogodba, ki jo je sklenila s SDS, nezakonita… 450.000 evrov je skoraj TRIDESETKRAT več od zneska, ki si ga lahko politične stranke izposodijo od fizičnih oseb. Prav tako je jasno, da je nezakonit kredit v znesku 60.000 evrov, ki ga je SDS vzela pri Novih obzorjih, ki izdaja tednika Demokracijo in Škandal24, saj od podjetij stranke posojil sploh ne smejo vzeti… A ste se spomnili, tovariši SDS-ovi?

  • učko

   SDS vrača kredite, levuharčki pa ne. Jankoviću, ki se ma tako za sposobnega so morali odpisati 16 milijončkov evrov dolga. Sramota !

   • komar marko

    oni zagovarjajo PRVO MARKSOVO bulo ki se glasi: VZEMI kolikor rabiš!

  • tramal

   A niso komunajzerji rekli ,da bodo raziskali od kje ji denar.Usrali ste se od strahu.Iz bosne komunajzerje pošiljajo domov samo v krstah.

 • Tweety Bird

  SDS je torej pripravljena na volitve. Ponaredijo lahko karkoli, tudi elektronske volitve, ankete, dokumente, glasovanje…

  • učko

   Ne mor’jo pa ponaredit’ levuharske neumnosti, ta je unikatna in univerzalna !

  • tramal

   Do sedaj ste še vse volitve vi ponaredili in goljufali.

 • žogica

  A še kar perete v pralnem stroju ali na roke?

  • komar marko

   pri nas za te stvari poskrbijo naše gospe. kako je pa pri vas, da to delate na roko, desanka šak….

   • žogica

    Mi peremo v stroju, dol v Bosni pa res desanka šak, vprašaj jansho.

    • komar marko

     a to je uni ki kupuje KRVAVEC po sistemu PRVE marksove bule, ki se glasi: VZEMI KOLIKOR RABIŠ!

     • žogica

      Ne, to je tvoj boss, ti je kar nerodno, ne ?

     • komar marko

      moj bos, kdo je to. Jaz sem sam svoj gospod, živim od svojega dela.nič dolžan, ne kradem. Kaj si hotel povedati? da je to tako kot pri vas, da ko se vam šef userje, da mu morate na ukaz lizati rit!

     • žogica

      Ukaz pa poznate samo vi, pa jansha, ki vam ga da !

  • Frank Novak

   Oni se vedno stejejo kosti. Stejejo stejejo in stejejo, nikoli ne prestejejo kajti dela se bojijo kot hudic kriza. Njim se ne dela, oni bi radi filozofirali.
   https://s.hdnux.com/photos/40/06/72/8416925/3/rawImage.jpg

   • žogica

    Kaj hočeš, edino šteti znajo…

    • Frank Novak

     In se smiliti samim sebi.
     Prejsnji petek sem ji rekel da se bo market sesedel, mislis da je kdo reagiral in prodal za profit delnice ki so preje 9 let rasle?
     Oh, kje pa. Zakaj ziveti, zakaj ustvarjati, ma kje pa.
     STETI KOSTI JE TREBA, DAN IN NOC, IN DELATI SPISEK VSEHKRIVIC KI TI JIH NE NEKDO NAREDIL.
     TA NEKDO SO DANES KOMUNISTI, za casa komunizma pa so bili tasce, tasti, sefi, sodelavci, ljubimci tvojih moz oz zena in podobno. Ko se takole smilis samem sebi najdes uteho za nesreco.
     ZATO LUZERJI OSTANEJO LUZERJI ker nikoli ne dojamejo da zase odgovarjajo izkljucno sami.

     • tramal

      Pometaj pločnike še naprej,pa ne piši bedarij.

   • tramal

    Toliko so jih komunajzerji pomorili ,da imamo še deset let kaj šteti.

    • Frank Novak

     samo 10 izgubljenih let, zakaj ne 100 ?

  • tramal

   A TAKO KOT SO TEBI OPRALI MOŽGANE.

 • MEFISTO

  Za Boga milega, kje ste desničarski junaki, da se mora mučiti sam mož tisočerih nickov.

  Žogica se bo kmalu skotalila v aut.

  Mene pa skrbi,če ga bo podkupljivi sodnik TweetyBird priznal.

  • žogica

   Ti si že zdavnaj v avtu…

 • Iva

  Odgovor NLB »Zahvaljujemo sem vam za posredovano vlogo, ki pa jo moramo žal zavrniti. NLB namreč odobrava naložbe pravnim in fizičnim osebam skladno z notranjimi akti in usmeritvami, ki pa financiranja političnih strank ne dovoljujejo«.

  Odobrava naložbe? Kaj je to naložba? Je najem kredita možen le za, … katere naložbe? Je kredit za počitnice naložbeni kredit?

 • totex39

  Tako je pač v tej gnili državi tudi v banki prevladuje več meril, očitno so veleumni možje banke ugotovili, da ni prava stranka za njih, da bi jim omogočili kredit.

 • To v ničemer ne spremeni dejstva, da je kredit od Dijane Đuđić, sumljiva zadeva.

  • Iva

   To ni v tvoji pristojnosti!
   Meni se ti zdiš zelo sumljiv, torej?

   • Sumljiva, zato jo preiskujejo organi.

 • Antonius

  Ja prima, človek pod drobnogledom pogleda našo izvoljeno politično stvarnost in ugotovi za kaj sploh gre.
  In za kaj prav za prav gre?!
  Veleizdajalčeva falanga državnih kleptomanov po tv kanalizacijskih kanalih zreklamira novi ksiht, ki se s programom v svoji novi koalicijski vladi prvič sreča, ko prebere predvolilni program SDS.
  Seveda je ta program za FDV-jevsko pamet absolutno prezahteven, zato se posvetijo zgolj kadrovanju svojih.
  Ko zamenjajo vsakogar, ki jim vsaj malo *zaudarja* na SDS, se po končani čistki posvetijo glavnemu problemu. Oženju finančnih možnosti, da bi opozicijska SDS, finančno sploh preživela.
  Vso bedo trenutnega in bivših Kučanovih vladanj je na zelo konkreten način razkril njihov poslanec Han. Naveličal se je, da se že vse mandate s Cerarjevim vred, ukvarjajo izključno s SDS.
  Kaj pritrjuje Hanovemu *nerganju*? Če bi se vse Kučanove vlade s Cerarjevo vred ukvarjale s sprostitvijo pogojev za gospodarstvo, jim ne bi bilo treba za vsak kvartal njihovega bleferskega vladanja, fehtati kreditov v tujini.
  Volivci so žrtev lastne neumnosti. Informativno prisesani na tv prostitucijo, ves čas volijo tiste, ki se cel mandat ukvarjajo izključno z Janšo.
  Za dve milijardi so nas med tem časom, ko so se ukvarjali Janšo, vse skupaj na novo zadolžili.
  Aja, da ne pozabim! Pa zaposlenost v javni upravi so povečali!

  • Bald Eagle

   Odličen komentar, ki razkriva vso bedo in stanje duha v naši državi.

   • indijanka

    Baldy pridi še ti pogledat tja na Demokracijo. Lepo so uredili komentiranje.

  • indijanka

   Antonius super komentar. Ga lahko pripneš še na Demokraciji?

  • Mojca pokraculja

   Antonius sploh ni kaj dodati. Le retorično vprašanje: Zakaj bi se pa nehali ukvarjat z Janšo ! Nikoli se ne bodo naveličali, ne glede na to kaj pravi Han. Bi ga že likvidirali, preje kot pustili vnemar, če jim ne bi odgovarjalo, da ga kot sovražnika NO1 uporabljajo za svoje zločinske posle. Volilno telo dosedaj ni prepoznalo te igre, špila in manipulacije, kreditojemalci si pa tudi manejo roke, ker še vedno delajo profit z dajanjem kreditov. Torej, da zaključim, ni razloga da bi menjali taktiko.Na potezi so volilci, druge možnosti ni.

 • DJURO SUMAR

  Saj niso nori, da bi denar posojali stranki SDS, saj je to tako, kot da bi ga vrgli skozi okno.

  • Iva

   Nikogar ne morem naučiti ničesar. Lahko jih samo pripravim do tega, da razmišljajo. (Sokrat)
   Za razmislek bi ti potreboval tisto, česar pač nimaš!

   • DJURO SUMAR

    Če želiš koga učiti, moraš najprej znati. Ti pa nimaš pojma, torej utihni.

  • Bald Eagle

   Pazi zadrekanec komunajzerski, da ti ne boš padel skozi okno, če boš svojo blazno betico preveč rinil ven!

   • DJURO SUMAR

    Le zakaj bi glavo rinil skozi okno. Previdnost je mati modrosti.

 • tetka z ozadja

  Saj stranka SDS si ni sposodila denarja, stranka SDS je oprala denar.

  • Bald Eagle

   Imaš kakšen konkreten dokaz, s katerim lahko potrdiš svojo trditev, ali samo v tri dni kozlaš na tem portalu svojo smrdljivo vsebino?

   • tetka z ozadja

    jaz sem ti že obljubil, da te bom enkrat dobil v roke.

    • Bald Eagle

     Komaj čakam, da se srečava, da te bom lahko po mili volji premlatil in poslal na urgenco, smrad komunajzerski!

 • Krtača 20

  Pride Janša na nlb po kredit pa se uščije čez klučavnco, pol pa potrka pa vpraša kolk daleč je nesl. Pa spotoma še vpraša za kredit. Ja normalno da bik ne bo dubu kredita če pa take zganja. Še kakšno po grbi bi mu prtisnu za popotnico.

  • janez cepec

   ma ti si bunksl, kradita ni dubu zato, k’ mu ni nikamor nesl, zato j’ pa šu u Bosance, kao, po puf. resnica j’ pa ta, de se mu preko pufa vrača dnar od šverca z orožjem u “otađbinu”

 • Miran

  Banka pač sluti da nekdo ne bo prišel v DZ ali pa da ne bo mogel vračati kredita.

 • Dragan Krstič

  Na kurah je prava tema da jo zasujemo s proti vladnimi blogi. Naslov: Slovenija, milijonski posli skrivnostna vlada.

 • Tweety Bird

  A še pomnite tovariši?… Medtem ko se še vedno sprašujemo, od kot bosanski državljanki Dijani Đuđić velike vsote denarja, je bilo takoj po razkritju jasno, da je posojilna pogodba, ki jo je sklenila s SDS, nezakonita… 450.000 evrov je skoraj TRIDESETKRAT več od zneska, ki si ga lahko politične stranke izposodijo od fizičnih oseb. Prav tako je jasno, da je nezakonit kredit v znesku 60.000 evrov, ki ga je SDS vzela pri Novih obzorjih, ki izdaja tednika Demokracijo in Škandal24, saj od podjetij stranke posojil sploh ne smejo vzeti… A ste se spomnili, tovariši SDS-ovi?

  • Tweety Bird

   SDS je pripravljena na volitve. Ponaredijo lahko karkoli, tudi elektronske volitve, ankete, dokumente, glasovanje…

  • janez cepec

   ma kredit je, kao krinka, sej pravem de se ljubljenmu vodji vrača dnar, k ga je pokradu pr švercu orozja

   • tohuvabohu

    A maš dokaze?

   • Tom Žnidarčič

    In zakaj ti misliš, da Moge ni smel končat svojega dela v preiskovalni komisiji o trgovini z orožjem. Ko je prišel do Kučana, ga je Drnovšek ustavil.

  • tohuvabohu

   Jokaš, kot da je tebi kdo kaj vzel, teslo. Sploh je pa smešno, da se pritožuje en klošar, ker vam klošarjem itak ni kaj vzeti.

  • Tom Žnidarčič

   Ja in ti leteči mrhovinar, še vedno verjameš, da Janez tega ni vedel.

 • tetka z ozadja

  Naj povem adminu, da mu zopet ni uspelo z blokado, je pač preveč butast.

  • Bald Eagle

   Dobil boš od mene eno krepko blokado sredi svojega čela.

   • Frank Novak

    Daj mu raje en BJ

 • sprehajalec

  za kredit ni problem, če si “ta prav”. “Naš”.

 • prdo

  No pa imamo novo stranko “ena”

 • prdo

  Morda je pa anonimna

 • Goran Hvala

  A poznate desnaki potem samo eno banko??…a niste napredni do tilta..?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!