Hrvaški mediji o Cerarjevem pismu Evropski komisiji: “Slovenci so spet razočarani, reakcija iz Bruslja jih je pahnila v depresijo!”

Odstop slovenskega predsednika vlade Mira Cerarja odmeva tudi na sosednjem Hrvaškem. (foto: Nova24TV).

Odstop slovenskega predsednika vlade Mira Cerarja odmeva tudi v državah nekdanje skupne republike Jugoslavije. O velikem presenečenju na slovenskem političnem prostoru so pisali tako naši južni sosedi Hrvati kot tudi v Srbiji in Bosni. Mediji na Hrvaškem in v Srbiji pišejo, da je v ozadju Cerarjevega odhoda več kot samo odločitev vrhovnega sodišča, da se mora sporni referendum o drugem tiru ponoviti. Čeprav se šef stranke SMC hvali, kaj vse je njegova vlada v dobrih treh letih in pol na položaju dobrega naredila za blaginjo ljudi, pa Slovenke in Slovenci z njo niso zadovoljni, saj se podpora giblje zgolj okrog petih odstotkov.

“Cerarjev odstop je povsem presenetil tudi njegove partnerje v koaliciji,” piše srbski spletni portal Blic, ki navaja, da šef stranke DeSUS Karl Erjavec in predsednik Socialnih demokratov Dejan Židan za njegovo potezo nista vedela vse do nastopa v živo ob 22. uri, ki sta ga prenašala Nova24TV in RTV. Blic še citira besede prvaka opozicije Janeza Janše, ki opozarja, da želijo isti strici iz ozadja, ki so leta 2014 na politični parket lansirali Cerarjevo stranko, zdaj glasove prav teh volivcev preusmeriti na nov obraz, za katerim se skriva Marjan Šarec.

Index: Več kot polovica Slovencev Cerarjevo delo označuje za neuspešno
Popularni hrvaški portal Index.hr navaja, da več kot 50 odstotkov slovenskih volivcev delo vlade Mira Cerarja označuje za neuspešno. “Slabši uspeh kot pred štirimi leti bi poleg stranke SMC na volitvah zabeležila samo še stranka DeSUS, ki jo vodi Karl Erjavec. To ni nenavadno, saj je podpora vladi v zgolj enem mesecu dni padla za več kot pet odstotnih točk,” piše Index.

Foto: Index.hr.

Jutarnji list pa poroča, da je neuspešna tudi odločitev vlade, da na sedež Evropske komisije v Bruselj pošlje pismo, v katerem opozarja, da daje Hrvaški še tri mesece časa, da izpolni odločitve arbitražnega sodišča, sicer bo Slovenija vložila tožbo na sodišču EU: “Evropska komisija je spet razočarala Slovence. Iz Ljubljane so poslali pismo, v katerem Hrvaški grozijo s tožbo, reakcija iz Bruslja pa jih je pahnila v depresijo!”

Foto: Index.hr.

Cerarju se rogajo, ker ga je okrcal celo predsednik vrhovnega sodišča
Slovenska stran je zelo razočarana zaradi mlačnega odziva s strani Evropske komisije, ki je po prejetju pisma napovedala preučitev in da bo obema članicama skupnosti še naprej ponujala pomoč, da bi se to vprašanje uspešno rešilo. Šele pozneje naj bi sporočila svoje stališče. To je razočaranje za premierja v odstopu Mira Cerarja in zunanjega ministra Karla Erjavca, ki je pri tej tožbi najbolj vztrajal, pišejo v Jutarnjem listu.

Sicer pa hrvaški mediji poročajo tudi o tem, da je predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič v javnem pismu premierja Mira Cerarja pozval, naj se v bodoče vzdrži komentiranja odločitev sodišč, potem ko je šef stranke SMC odločitev, da je referendum neveljaven, označil kot kapljo čez rob. “Cerar je v četrtek dejal, da je neobičajno, da sodišča zaslišijo in odločijo na isti dan, saj ponavadi v takšnih zadevah sodišča odločajo več mesecev,” so zapisali pri Večernjem listu.

L. S.

 • Rožle

  No, ja v času vladanja AB Vrhovne Šivilje so se nam tudi Croatarji režali :
  “Ovi Slovenci opet improviziraju”…
  PIS … LJUBAV … BOK
  Vsi pošteni zavedni Slovenci vemo kateri stranki se ne bi nikoli takole posmehovali …

  • Krtača 20

   V tisti ki se je dogovarjala za incidente?

   • Korenjak

    Kjer je Anton Rop izgubil tožbo zaradi te laži? Pa še vedno leftardi, ki se seveda poserjete na sodišče. če ne odloči v vaš prid, pogrevate stare laži LDSa.

    • Krtača 20

     A tisti vladi kjer je predsednik sedel v arestu? Pa na rvatski strani Sanader tudi?

     • Darth Vader

      še vedno boljše,da so ga po nedolžnem vtaknili v zapor in je seveda zadeva potem padla, kot pa da bi fukal pse, kot je to v domeni levice…..

     • Miro

      ali pa pedofilija farjev kar je v domeni RKC katero podpira desnica

     • Darth Vader

      to so farovški desničarji….oni so bolj blaga verzija in so bližje bogu, križu in kristusu, res pa je, da je večina teh pedofilnih farov udbaških nastavljencev v RKC po letu 1945…..k fukanje psov, otrok, drugih fantov je v domeni ideologije levice….

     • Borut Stari

      V slovenski deželi itak nori jebejo zmedene vsaj 2/3 stoletja.

     • Rožle

      Jp, odškodnina bo še visoka …škoda, ker ne bo iz tvojega tošla ..

 • MEFISTO

  EVo rdečkarji, plenilski levičarji in drugi državni paraziti in školjivci, vračamo vam Cerarja takega, kakršnega ste nam postavili za premiera.

  Nič bolj pametnega in brez avreole o njegovi strokovnosti in etiki ter morali.

 • Miro

  če bo potrebno in ko bo potrebno bo že Kučan potegnil pravo potezo …..in desnica bo spet klicala ba pomoč

 • Soave

  Pa, saj se rogajo in norčujejo iz vsega ti Hrvatarji !!
  Mi smo pa eni loleki, ker pač hodimo – oh, pardon , hodijo – tja na počitnice.

  Ja, ja. . . . saj vem. Veliko vikendov imajo tam Slovenci. Pa naši politiki se tudi radi pasejo tam. In tega se naši sosedje dobro zavedajo in izkoriščajo v svoj prid.
  Samo osebne koristi so važne. Zato tudi je, kot je !!
  Pojdite se solit Slovenci !

 • Miro

  O kakšnem roganju piše Nora 24TV????

 • zoro

  hrvatarji imajo samo veliko srečo, da omejeni, nerazgledani in primitivni slovenski državljani izvolijo najbolj nesposobno in izdajalsko ter podkupljivo drhal, ki nam kroji usodo – zato po novem navijajo za šareca.

  • Miro

   a ne koliko je nerazgledanih in primitivnih? in kam spadaš ti? med razgledane? pol se boš pa moral kam drugam preselit, ker v Sloveniji prevladujejo primitivni in nerazgledani. Verjamem da v takem okolju težko živiš

 • VERRZIFIKATOR

  Izgubljeno v prevodu. Se mi mudi na teren, nimam časa zanj.

  Verzifikator

  Susjed Štef

  RUGAJU MU SE

  Pinocchio ga zovemo Hrvati,
  Ostržek kažu pak Slovenci braća,
  tvari dovoljno je, dosta trača,
  da mu rugaju se, moraš znati.

  Nisi čuo još da drven lutak
  htio postati je živim bićem?
  Hajde, častit ću te jakim pićem,
  ako ne znaš, ovaj još trenutak.

  Lutak je mješanac jednog konja,
  kokoške i loše mješavine,
  proizvod najuže je širine,
  tvar bez okusa, bez forme, vonja.

  Ruga mu se danas sva Europa,
  samo on još ne zna lutak jadan,
  da je bolje biti mršav, gladan,
  neko kugla hrđavoga topa.

  On komisije bi da saziva,
  on Europu pójavom osvaja,
  on je navodno potómak zmaja,
  koji jadnikom se sad naziva.

  Nije ovo više miran lutak,
  kao što su drvu dali ime,
  laže sebi bijedan: nema zime,
  prije nego bace ga u kutak.

 • črnaovca

  Hrvatje že vedo kaj delajo, je Plenkovića obiskal Janez in mu povedal kako in kaj sedaj samo čakajo še na zmago Janeza in puf arbitraža. Tako je če imaš izdajalce v lastnih vrstah

  • Miro

   hahaha sam problem je ker Kralj Norega Kraljestva nikoli več ne bo zmagal

  • antimur

   Baraba spletkarska, nekaj namišljenega si vbijete v vaše skisane kučanistične možgane, potem pa to ponavljate kot mantra, v nedogled, toda vaša zločinska in kriminalna era gre nezadržno proti svojemu klavrnemu koncu, takšni so pač zakoni narave, vse se plača, vse se vrača, tukaj ti še tvoj odvratni, zahrbtni, zločinski in kriminalni internacionalistični nadkomunajzer Kučan ne more pomagati.

   • Amerikanc

    Ne nasedaj provokatorjem, ki že več kot 70 let uničujejo Slovenijo in jo vztrajno potiskajo na Balkan.

   • Miro

    da se ti ne bo žolč razlil….

  • Mojca pokraculja

   To vidiš,zdaj si pa končno povedala tako kot je treba. Puf arbitraža. Živel Janez Janša.

  • totex39

   Komunistični politiki so izdajalci lastnega naroda, saj so Hrvatom podarili že polovico slovenskega ozemlja.

   • črnaovca

    Prvo polovico so podarili že desničarji ob osamosvajnju ker so mencali in niso znali postaviti meje tam kjer je že bila. Pol Savudrije bi lahko imeli samo a kaj ko je bilo bolj pomembno prodajati orožje in polniti žepe. Še danes se ne ve kam je šel denar so vsi brez spomina. Jej jej kako je to hudo niso nič boljši od bančnih lopovov ki tudi nič ne vedo a zasedajo položaje po državnih podjetjih. Fuj

  • Sodni dan

   Haha izajalce ali dobre politike premisli malo!

 • Amerikanc

  “Slovenci so spet razočarani, reakcija iz Bruslja jih je pahnila v depresijo”.
  Danes so volitve v Rusiji, naši veliki zaveznici slovenske partijske oligarhije, Putin nas navdaja z velikim optimizmom, saj je Korlnu na številnih sestankih obljubil 1000 € penzije za “prvorazredne”. Vikende slovenskih politikov na hrvaškem, pa bojo lahko prestavili ob Črno morje.

 • mapu

  Kaj pa bi bilo v Sloveniji narobe, če bi enkrat po dolgem levem vladanju, dali možnost desnemu pole, pa ta da vidimo, če se bo kaj za ljudi obrnilo na bolje. To kar imamo zadnja leta ni v redu.
  V zdravstvu je vse OK, šolniki so zadovoljni, vojska je v redu, upokojenci imajo dobre penzije, ni čakalnih vrst, ni revežev…..itd, no ja to ni v Sloveniji, bi pa lahko bilo.

  • Miro

   če pa revčki ne spravijo več kot 15% glasov

 • Krtača 20

  Žal se obrača tako kot sem si mislil. Če nas eu pri tem ne bo jasno in glasno podprla, bo treba razmišljat o referendumu in izstopu. V taki entiteti, žal Slovenija nima kaj iskat. Vprašanje meje pa rešit po svoje. Nemci lahko na dopust hodijo tudi prek Madžarske…. Al pa Trsta….

  • KIKI

   Pa avioni tudi obstojajo….

 • tetka z ozadja

  Pred nekaj meseci je janšek obiskal Hrvaškega premjerja in ta je dejal, da si želi zmago janšeka, da bi z njim lažje rešil vprašanje meje.

  • KIKI

   Mogoče pa res! Je za poizkusit, saj naš zunanji Karlek je samo
   še za drek mešat! Če so Hrvati drago odkupili arbitražo od
   udbovca Sekolca in tovarišice Drenkove, se ne bojo več pogajali
   z isto bando, a ne?

 • Tweety Bird

  Kaj je zdaj, klerofašistični domobranci…a sedaj držite skupaj s ustaši? A sedaj uživate ko ustaši zmerjajo Cerarja? Boste morali imeti skupno veselico…igral in pel vam bo Thompson… SDS, Nova slovenska zaveza in ustaši pa boste peli “domoljubne” pesmi…ZA DOM, SPREMNI, MOJA DOMOVINA itd. itd.

  • Sodni dan

   Pozor UDBA vas gleda!

  • KIKI

   Bolnik(ica)! A što nam vi, iz Kumrovca, pjevate?

 • tetka z ozadja

  janšisteki imam pa lepo novico za vas. Po vseh javnomnenskih anketah se janšeki obeta vstop v parlament, prav tako po mnenju političnih analitikov bo janšek v parlamentu. Še več obeta se vam, da boste zopet največja opozicijska stranka, sicer z manj poslanskimi sedeži kot sedaj pa vendar…..

  • KIKI

   V vsaki demokraciji je opozicija zelo pomembna, sicer bi
   od jutra do sutra vladarji “srali” po ljudstvu! Ti, tetka, pa se
   poberi v S. Korejo, tam opozicije ni, če pa je, je mrtva!

   • Mojca pokraculja

    Kiki ne govori o opoziciji, ampak poziciji. JJ bo pozicija. Oni to vedo, zato pa nabijajo.

  • Mojca pokraculja

   Odjebi, goveja juha ti bo skipela, laufi!!!

 • Tweety Bird

  Cerar je vam desnosučnim lepo povedal: “S sodiščem ne bom polemiziral ali plačeval ljudi, da pred sodno zgradbo protestirajo.”… Janez Janša je večkrat sklical svoj gnoj pred sodišči. Iz gobcev se jim je zlivala sama gnojnica…smrdi smrdi, joj kako smrdi :)

  • komar marko

   Pravi se oglaša in ti in ON. Oboji imate na vesti BRICOTA. Očitno se zgledujete po tistem iz 36 ki je imel KRISTALNO noč, enako kot vi v Mariboru ob vstajah ko ste obiskovali ljudi na domu!

 • Edi Puc

  .. osebno me veseli, da so začeli KOMUNISTI prihajati iz MMC na Nova24, tako slabo tej tu že ni. Prebral sem nekaj teh komentrajev rdečih VOJAKOV TIPKOVNICE, bodimo pošteni so razočarani nad komunizmom tipa Kučan.

 • totex39

  Komunajzarji morajo nekako zagovarjati svojo nesposobnost in se slinijo z nekimi pritožbami, kar tako ne bo nobenega haska, prej bi študirali ko so Hrvatom podarjali slovenska ozemlja.

  • KIKI

   …torej še enega klovna res ne rabimo!

 • RATATA

  Cerarju ves čas ni blo nič jasno.
  Ko je mamici dal prvo darilo v kahlico se je začelo. Vsi so ga božali in silili v ospredje. Celo profesor je postal in dobil je avtoriteto. S tem, ko je sprejel, da bo predsednik vlade se je pa začelo spoznavanje resnice.
  Revež je tisti, ki ga določijo da bo avtoriteta, če to ni, še sploh, če sam misli, da avtoriteta je.
  Cera ni bil nikoli in nikjer avtoriteta, zato pa je tako začuden.
  Ne le škodo ampak tudi sramoto dela Slovencem in Sloveniji.

  • Mojca pokraculja

   Odlično. Cerar dejansko misli da je car. Njemu se ne sme ugovarjati.Kako lahko nekdo, ki je celo pravnik, očita državljanu, konkretno Kovačiču, da je uporabil zakonito pravno sredstvo, pritožbo in se pritožil?!?! Samo absolutist tako razmišlja in ravna. Sram naj ga bo, da na tej najnižji točki pade. Vzet diplomo!

   • RATATA

    Že otroci v šoli in gimnaziji opazijo, kdo je res avtoriteta.
    Ni dovolj imeti naziv in položaj. To ni vojska, kjer je najpomembnejši čin, ki mu svojega prav ni potrebno dokazovati, saj se o odločitvi in komandi čina, tam niti slučajno ne razpravlja.
    Avtoriteto je potrebno graditi, da jo res imaš, jo tudi stalno dokazovati. Z znanjem in pravilnimi odločitvami, ki morajo biti suverene, prave in poštene. Cerar pa ni ne strokoven, niti pošten, sploh pa ne suveren.
    Nič od tega ne more niti biti, ker je vase zaverovan nastavljeni tituluranec brez osnovnih življenskih izkušenj. Ni imel pogojev, da bi lahko osebnostno zrasel. Je član za slovenske razmere številčno preogromnega “izbranega ljudstva”, ki se napaja iz znoja in krvi slovenskega naroda zato, ker jih vodi samoohranitveni nagon.

    • Mojca pokraculja

     “Preogromnega “izbranega ljudstva” “! Tole je pa zelo zelo dobro, enkratno. S tem si povedal vse.Nimam kaj dodati.

   • totex39

    Točno tako, diploma mu je pa tako in tako bila podarjena ali pa jo je od kod prepisal, to je skozi dokazoval z svojimi “moralnimi” izjavami. Sram ga je lahko!

    • Mojca pokraculja

     Ne boš verjel, ampak, ko je pisal kolumne v reviji IUS info, sem bila navdušena nad njim. In tudi mnogi drugi so začutili, da je to kar piše tisto kar nam manjka. Potem se je, bogve zakaj, prodal mafiji in postal njen dolžnik. Mafija pa je dobro vedela koga mora izbrati, saj je izpolnjeval prav vse kriterije. No zdaj je tudi ta enigma “bogve zakaj”razrešena.
     Sedaj že lep čas premišljujem, kako je to mogoče, da človek tako perfidno skrije in prikrije svojo pravo bit, svojo nrav. Mu je kdo drug pisal tekste za kolumno (mama Zdenka je bila takrat še živa), je njegova diploma podarjena, doktorat kupljen ? Ne, ne verjamem. Sedaj ko je stopil na “oder” v svojih “novih cesarjevih oblačilih” se je razkrinkal do konca, pokazal kakšen je, ko je “gol”. Kaj je bilo v ozadju za to “etiko in moralo” ? Napuh, neobvladljivo slo po oblasti, denarju, slavi, rdečih tepihih, nenazadnje njegov narcisizem. Neiskrenost ! Zdaj je popolnoma jasno, kdo je in kaj je . Zlaganec, to je najbolj mila oznaka, kar jo lahko tu napišem.

     • stajerc5

      Milo receno po stajersko je on en pokvarjen prasec!

     • Mojca pokraculja

      Yes!!

   • Franc Šink

    Ma ni. On je eden zadnjih pujskov te komunistične družine.

  • Mojca pokraculja

   Še nekaj, mamica se v grobu obrača. Že za življenja se je obrnila stran od njega, mislec da slabše ne more biti z njenim sinom. Tega kar je sedaj pokazal, bi se pa sramovala, verjemi mi. Tudi oce Miro ne črhne nobene. Že ve zakaj.

  • etrusk

   Profesor za kozlat..

   • RATATA

    Za naguobc!

 • komar marko

  zakaj rdečkoti so nad SODIŠČI. samo BRICOTA poglejmo,ki ga je kot TUJI predstavnik prišel na kongres podpreti.
  Mesečniki in CMERKO.

 • komar marko

  Ko pravnik je naredeil preveč NEUMNOSTI.Le kako se naj potem zanesemo na SODIŠČA? Tisti,mi jih rdečuhi zagovarjajo, zgubljajo sodne odločitve. Kaj torej to pomni?

  • KIKI

   Poglej in poslušaj ministra za pravosodje, pa ti bo jasno, kje
   živimo in kdo ima oblast! Idioti!

 • Borut Stari

  Kdo se zadnji smeje se najslajše smeje. Recimo pri naslednjem poskusu vstopa Hrvaške v šengen in OECD. Še bolj kislih obrazov boste po junijskih volitvah ko bo predsednik slovenske vlade tisti, ki ima jajca in se ne boji na vsako provokacijo ostro ukrepati, Spomnite se Hotize. Na mejo poslani do zob oboroženi specijalci so v enem dnevu izbrisali zahrbtni poskus aneksije dela mejnega področja.

  • stajerc5

   Ce bo, na nevem kaksen nacin, zmagal komik iz komicne obcine, bodo kockasti naredili tridnevno festo. Ko zmaga pa SDS, bodo sele zaceli resno razmisljati o resitvi problema. Vedeli bodo, da je konec heca in da se je zacelo zares!

   • Roman Benedik

    saj SDS ne bo zmagal

    • stajerc5

     Ehh, saj nisi sam kriv, da spadas v skupino rdecih mazohistov, najprej so te doma garbali, sedaj rabis pac gajzlo iz Murgl!

    • Borut Stari

     Če želi Slovenija resnično postati samostojna, svobodna in predvsem SUVERENA država je edina možnost,da na junijskih volitvah zmaga SDS in PV postane Janez Janša. Hrvaška bo krepko razmislila preden se spusti v provociranje. Vsaj rdeče črna koalicija, po zgledu Nemčije in brez mehkih cur bo za Hrvaško zadostna.

   • Borut Stari

    Za odnose z Hrvaško, brez heca, bi zadostovala,po zgledu Nemčije rdeče črna koalicija. Seveda z JJ na mestu mandatarja. Ende.

    • stajerc5

     Majhen popravek bi si vseeno privoscil: Crno rdeca koalicija, ce ze ne gre drugace.
     Saj razumes, kaj hocem povedati…
     Aber sonst ist alles klar- auf der Andrea Doria(zlovenija), blup, blup, blup…

     • Borut Stari

      Tisi kar privošči.

     • stajerc5

      Jaz opazujem iz vesolja in vidim se samo eno rdeco piko v Evropi…

 • Sodni dan

  Rjavček ma lepo frizurco v Hrvaških novicah, vendar me bolj zanima kaj skriva pod njo. Odločam se med slamo in črno luknjo!

  • stajerc5

   Glede na tako velik “odtok”, bi rekel, da ima noter en pralni stroj… Tu ga lahko postavi brez problemov, pa se druge stvari lahko skrivoma pere, nje!?

  • KIKI

   Vrzel, ki je ne moreš in ne moreš napolniti z ničemer! Mogoče s
   -plinom!

 • Vera

  Hrvati se našim politikom lahko režijo, ne pa narodu , ki ni nič kriv, saj upam, da so se zdaj tisti,ki ne hodijo na volitve , zavedli, da nas levica vodi samo v pogubo in bodo letos šli množično na volišča . Tudi hrvaški politiki imajo veliko grehov, toda svojih ne priznajo. Vrnejo nam naj Piranski zaliv, kot je bil 26.6.1991 , mejni prehod ” Plovanija ” naj postavijo na svojem ozemlju, saj so tako našim osamosvojiteljem obljubili, toda , ko so oktobra istega leta postali sami samostojni, so na obljubo pozabili . Še marsikaj ima hrvaška politika na vesti, zato naj raje pometejo pred svojim pragom .

 • rubec

  Cerar je prepolovil brezposelnost. Drugo polovico bo poslal v avstrijo v naslednjem mandatu tako da brezposelnosti ne bo več.

 • Slovenec 33

  Slovenija je okupirana država, v kateri okupatorji in izdajalci slovenskega naroda vladajo.
  Cerar je tipični produkt usmerjenega izobražvanja s pikami na nivoju številke čevljev. Izobrazbo je izgleda dobil tako, da je mama kure v šole nosila.
  Na oblast je bil s strani okupatorjev postavljen zato,
  – da je za en mandat podaljšal okupacijo slovenskih dežel, da ni bil mogoč pregon verskih blaznežev, ki so po slovenskih deželah v več kot 600 moriščih morili slovenske rodoljube in da je zaščitil kriminalce, ki so prali denar terorizma,
  – da je povečal davke in dajatve in tako dodatno izropal slovenski narod ter potisnil še nekaj 100 tisoč slovencev pod mejo revščine.
  – da je v slovenske dežele zvabil nove okupatorje in jim delil denar, ki ga je ukradel slovenskim davkoplačevalcem.
  – da je omogočil dezerterju iz Levanta, da je ostal v Sloveniji
  – da je omogočil izredno podelitev državljanstva Afganistancu, ki ne ve kaj je šport, kot vrhunskemu športniku
  – da je omogočil krajo koroških dečkov starim staršem in jih potisnil v roke izrodkom
  – da je Slovenijo zadožil za eno milijardo na leto svojega mandata
  – da je uničil preko 100 hektarjev prvovrstne obdelovalne zemlje za potrebe umazane industrije v kateri bodo delali tujci
  – da je skupaj s predsednikom države omogočil Hrvatom krajo slovenske zemlje

  Ta predstavnik “napredne, leve” smeri je s svojimi potezami dokazal, da se njegova moralnost, etičnost in pokončna drža ne razlikujejo od obnašanja verskih blaznežev, ki so po slovenski zemlji morili in v zadnjem času kradli denar slovesnkih davkoplačevalcev preko zdravstva, šolstva, vojske.
  On in njegovi somišljeniki so naredili več škode kot vse naravne katastrofe od turških vpadov napraj

  • črnaovca

   Le zakaj bi denimo slovenska vojska branila in umirala za nemško letališče na Brniku? Naj si ga branijo Nemci sami …

   Le zakaj naj bi slovenska vojska branila cerkvene gozdove? Naj si jih brani Vatikan sam, saj ima Sveti sedež tudi v naši politiki vedno zelo veliko gorečih in zagrizenih vojščakov …

   Le zakaj naj bi naši vojaki branili Mercatorjeve trgovine? Naj si jih branijo Hrvati sami, tako kot še druge pomembne objekte prehrambene industrije, ki smo jih popolnoma nelogično kar en masse prodali tja čez Kolpo in Dragonjo …

   Le zakaj naj bi se slovenska vojska denimo vkopala pred objekte, ki pripadajo jeklarski in železarski industriji? Naj jih branijo njihovi lastniki Rusi.

   Zakaj naj bi branili Fructal? Naj si ga branijo kar ajdovski srbski lastniki …

   Zakaj naj bi branili Radensko? Naj si jo varujejo Čehi …

   Zakaj naj bi branili polnilnice žlahtne vode Costelle? Naj si jih branijo lastniki iz Združenih arabskih emiratov.

   Zakaj naj bi naši vojaki stražili pred Ljubljanskimi mlekarnami? Naj to raje počnejo Francozi …

   Zakaj naj bi varovali Pivovarno Laško in Pivovarno Union? Naj si ju brani nizozemski Heineken, ki je k nam tako in tako vrnil rdečo zvezdo …

   Zakaj naj bi branili mariborsko kreditno banko? Naj jo branijo novi ameriški lastniki …

   Zakaj naj bi prelivali kri za koprsko banko? Naj se na okope zanjo postavijo Italijani …

   In v kratkem bomo bržkone zvedeli še to, kdo bo po novem moral pred sovragi braniti še veliko in drago Ljubljansko banko . ..

   Absurdistan: Tujega ne branimo, svojega nimamo

   Tisti, ki so prodali državo, bi zdaj državljane radi učili ljubiti tisto, česar ni več? Nesmisel nad nesmisli!

   • Miro

    ni vidiš , še so bedaki na svetu, da so pa taki je pa redkost

   • Amerikanc

    Ja, zakaj, zato ker so v vseh teh objektih, naštetih podjetij, zaposleni slovenski državljani in tudi veliko Slovencev vodi ta podjetja. To, da lastniki nismo Slovenci, je v večini naštetih podjetij garancija, da mafijski udbopartiji iz teh podjetij, NE BO VEČ MOGOČE krasti in prenašati denar na off shore podjetja.

    • stajerc5

     Super-duper si mu razlozil! Vse zastonj, mali rdeci hlapcic ne bo razumel, razumeli bi te tisti, ki ta trenutek kradejo in nimajo casa in potrebe brati forume. Tudi rdeci pavijani tipa “zlovenica red ass”, so se naucili tisto; Tajm is moni!(“R”-sivilja). Sedaj pa sploh, ker imajo se samo par tednov casa…

   • Beli Medo

    E ovca a si bil na tečaju pri ekonomistu Ahilu ?

   • Slovenec 33

    Kaj resnično ne znaš prikriti, da si topoumni produkt usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma ali pa potomec verskih blaznežev, ki so v več kot 600 moriščih pomorili tisoče slovenskih rodoljubov in načrtno črtiš slovenski rod.
    Pričakujem, da bi slovenska vojska morala ščititi Slovence, kar tvoji predniki niso in so jih pobijali.
    Vem, da je to zate nedoumljivo, ampak verjamem, da je na tem portalu tudi kakšen patriot – beri rodoljub in ne le idioti, kot sem ravnokar prebral in on ve kje je poanta.

   • Franc Šink

    Zakaj bi branili tvoje življenje?

 • if
 • tzt

  Na Hanzi portalu, tistem za najbolj zabite levakarje, praktično nepismene osebke, ugotavljajo kakšen vizionar je Cerar. Vse kaže na to, da levica zgublja na vseh frontah. Podpora pada Šarcu, zato bi radi akterji levice nabildali Cmeravega luzerja, da prileze spet v parlament. Težka bo. Desnica bo premočna.

  • Miro

   nič bati bo pa Kučan Racmana Jakata poslal na volitve. Dovolj za slovensko desnico

   • rubec

    Uf, tale štos je pa res vrhunski. Si ga prepisal iz knjige Sestre Vendeline?

   • Beli Medo

    Ja to bo to Jaka bo pravi, in z pomočjo zabitih levičarjev ima tudi dobre možnosti, da bo izvoljen!

    • Miro

     pa bo Janša spet izvisel

  • žogica

   Halo, a misliš, če si ti nepismen s svojimi luzerji, da smo vsi na vašem nivoju? Najprej se nauči pisat in tekoče brat, potem se pa javi !

   • stajerc5

    Pisat(i), brat(i)… Pa ravno vceraj sem te pohvalil, ejejej!

    • žogica

     Vzamem rdečo barvico in začnem popravljat tvoje slovnične napake, lahko te skrbi, ker bi ponavljal prvi razred.

     • stajerc5

      Popravljat(i)…

     • žogica

      Ti imaš pa res posebno šolo.

     • stajerc5

      Naucili so me, da moras vedno slabsimi in nebogljenimi pomagati.

     • žogica

      Ravno to ne počnete, na žalost.

     • stajerc5

      Trudim se, samo vzgojo iz zibelke naprej ne more nihce popraviti.

 • Tweety Bird

  Cerar zdaleč ni najslabši premier, ki ga je imela Slovenija, po gospodarskih rezultatih spada med najboljše… dejstvo je, da je vladi uspelo politično situacijo izredno stabilizirati, kar je imelo zelo pozitiven vpliv. Pa tudi sicer je danes med strankarskimi voditelji med najbolj kompetentnimi…samo Janez Drnovšek ga prekaša…. Eden najslabših…celo najslabši, je pa bil Janez Janša. On je omogočil tajkunizacijo in zadolžil državo do onemoglosti !!!

  • komar marko

   zakaj je lastnot MESEČNIKOV, da ste vi zboleli za jANŠIZMOM. Diagnoza te bolezni je LAŽ, podtikanje in produciranje afer.

   • žogica

    Pri tej diagnozi, vas pa nihče ne prekaša, ste specializirani za te reči !

    • komar marko

     luckasti si bil na terapiji BUTN SKALA?

     • žogica

      Ne rabim jaz nobene terapije, tako, kot ti in tvoja druščina.

     • komar marko

      dal bi ti PAMETI,pa je ta konstantna.kaj čmo, tudi taki morate živeti.

     • žogica

      Najprej sebi, potem drugim….

 • Tweety Bird

  Vse kar bom napisala o odstopu Cerarja in dogodkih, ki jih je s tem sprožil, že vsi veste. Prepričana sem, da prav vsak, ki površno spremlja dnevno dogajanje na politični sceni, ve zakaj gre. Od vseh teh obrazov, starih in wanabe novih, se mi naravnost obrača. Kdo pri zdravi pameti bo dal glas zavaljenemu Primcu ali npr. neverodostojnemu novinarju Požarju?… Si lahko zamislite koalicijo lažnivec Janez, pujček slinasti Primc in wanabe novinar Bojan???? Bog nam pomagaj !!!

  • komar marko

   Tunko, PA NE da ti je Koza Juliak iz besa odgriznila ONE in si postal PUNČKA. Ne sekiraj se, frulice še vedno lahko sviraš!

   • Tweety Bird

    Tunek je moj možek. Fsak dan se ljubiva…po 2X :)

 • komar marko

  no to vlado si bomo zapomnili DA SO SE UBADALI SAMI S SABO. pO STALNI PRIPRAVLJENOSTI, PO DVOJNIH KILOMETRINAH, PO NESPOŠTOVANJU ZAKONOV, PO bogovih KI SO NAD ZAKONI, PO lopovščini PRI DRUGEM TIRU IN MAKETI, UNIČENJU ŠOLSTVA IN VOJSKE,PO PODALJŠANJU ČAKALNIH VRST V ZDRAVSTVU IN KLJUB DOBRIM REZULTATOM, V GOSPODARSTVU JE puf naraščal.

  • Tweety Bird

   Kako se počutiš, ko veš, da desničarji ne boste sestavili nove vlade? :)

   • komar marko

    zelo dobro, ker navijam da je ne BI.Preprosto, do konca morate shebati to državo, takrat bo narod vzel GORJAČE iz začel udrihati po vas, ki ste državo zahebali. Imam kar nekaj prijateljev ZAKRKNJENIH levičarjev, ki vas ne bodo volili. NEEEEEEEEEEEE , ker se jim gabite.

    • Tweety Bird

     Slovenija je pač v večini levo usmerjena. Zato smo na prvem mestu med vsemi vzhodno evropskimi državami. Tam vladajo sami desničarji :)

     • komar marko

      zato smo pa po BDP med najnižjimi. Smo med najvišjimi po FDV stroki kamor spadaš, smer sviranje frulic.smonajvišje poštevilu SUDIJ in največjimi zaostanki in kršitvami s strani sudij. Imamo največjo produkcijo FDV stroke na svetu,največ KRADETE, samomaketopoglej. Mimogrede, po nasvetu mesečnikov bom jutri kupil 100 hladilnikov da povečam notranjo porabo!

    • žogica

     Zakrknjeni desničarji so največje zlo tega sveta.

     • komar marko

      tok škode ki jo rdečuhi narediti v 1 dnevu, j onobeden desničar ne more v 10 letih!

     • žogica

      Imamo največjo gospodarsko rast v Evropi…….., pa saj ti je Cerar že vse naštel.

 • Tweety Bird

  Leta 2004 je zmagal Janša. Janša in SDS nista imela resnega nasprotnika na politični sceni. Pa je kljub vsemu SDS izgubila oblast. Kako je to mogoče? “Globoka država” je morala iz Evropskega parlamenta odpoklicati Boruta Pahorja in ga “nabildati” za prevzem oblasti. Pahor je sicer nerad prišel v Ljubljano, ampak ukaz je ukaz. Tudi, če pride iz Murgel….hahahahahahahahahahaha… Zjeba*** smo vas desnosučne, in vas bomo spet !!!

  • komar marko

   preprosto,ker ste zboleli za JANŠIZMOM. Patrija, pranje denarja in nagrada 1 MIO za uspešno branje. Danes nimate spomina. Samo se vprašam,kako naj ima VAKUUM spomin!

   • Tweety Bird

    Ja, ampak spet bomo zmagali. Cmero je ubral pravo taktiko…Janezeka pa že boli hemeroid:)

    • komar marko

     Janezek vas heba na vsakem koraku,mu niste dorastli, zato se ga pabojite in širite afere. Ste PODN, a boš še kaj obdeloval njegova otroka?

     • žogica

      Zakaj bi se ga bali, že 30let je v politiki, pa nič od njega.

  • dr Janez Sveti

   MI? Kdo ste MI? Jaz sem prepričan, da si Mi samo ti, ki v življenu ni ničesar dosegel, nima nič in v vsej svoji togoti in razočaranju išče neko večjo skupino, ki bi ji pripadal, da ublaži svojo duševno bolečino. Ponavadi se takšni osebki (na jugu imajo izraz ZGUBIDANI) prislonijo k kakšni skupini, ki jo imajo za zmagovalce, saj se tako sami zmotno začnejo počutit zmagovalno. V te, “zmagoslavjo” je praznina, ki vedno po določenem času udari na plano in osebek, pade še v večjo depresijo, kar običajno vodi v odvisnost od različnih substanc ali celo samomor.
   Ti si točno takšen osebek, kot sem ga opisal.

   DR Janez Sveti genij

   • Tweety Bird

    MI? MI levičarji !!!…Takšne oprode kot si ti bomo zjeb*** do konca. Gotovi ste…kapish?

    • dr Janez Sveti

     Zelo me veseli, da si mi odgovoril in pokazal svojo intelektualno širino. Levičarji so lažni intelektualci, namišljeni dobrotniki in zločinci. Med zadnje verjetno spadaš ti, saj se tvoja kratka pamet in sovraštvo zlahka dobro izkoristi za umazane posle, kot so recimo ubijanje nagih ujetnikov in njihovo metanje v rudniške jaške. Tale tvoj KAPISH, pa pušča sled med vsemi tvojimi izmišljenimi nick name na spletu, ki jih uporabljaš. Si nezaposlen in nesrečen..jaz pa sem mislil da si samo nor.

     DR Janez SVeti genij

 • komar marko

  lepo bo,ko bo ŠARKO sestavil vladopo navodilih STRIČKOTOV in popolnjeno z LDS in ZARES kadrom.Kaj je od teh, vemo. Tudi vemo kaj bo. Samo to jepot, da se SLO očisti.

 • rubec

  Tole pa moram komentirati no ta ime ki ga cerar stalno omenja. Stranka modernega centra. HAHAHAHAHAHAHA. Daj Joži hitro tist sarvet ni važno če je mal od golaža.

  • RATATA

   Redki vedo, da je pri tem prizadevanju prišlo do velikega mednarodnega spora med socialistično respubliko Slovenijo in Deželo Štajersko.
   Ta tip je že dvakrat pisal Bloudku in mu ukazal naj se angažira v Palestini. Ker Bloudek pisem ni prevzel je obtožil Pošto Slovenije, katera ima sedež v Mariboru, glavnem mestu Dežele Štajerske. To je sabotaža je zajecljal doktor.

 • rubec

  Kakšne bleferje morajo moje oči že toliko let gledat puta madre. Ni čudno da imam dioptrijo +16.

  • žogica

   Tvoja dioptrija je že blizu ohlajanja.

   • rrrrr

    Polaganje obkladkov iz ohlajene dioptrije na spodnji predel abdomna začasno olajšajo težave damam, ki trpijo zaradi kronične verbalne diareje.

    • neny

     Je pa ohlajena dioptrija uporabna za verbalizacijo v kaki obrobni gostilni ob kozarčkih rujnega z občasnimi potegi vode.

     • rrrrr

      Že, ampak dama , ki ji lastni ugled ni španska vas, takrat ne hodi po gostilnah in traktoristom za šankom ne razlaga, kje, kam in zakaj jo pravkar nekam tišči. Pa tudi vodo skoraj vedno potegne za sabo…

 • Burek Burecki

  Jas bom volil za predsednika SĐS Martina Krpana ali pa Petra Klepca. Tako vem da si nebo mogel noben vzeti moj glas…

  • komar marko

   ha, ha,ha.Pa ti resne veš kako PROPORCIONALNI sistem deluje. Rdečuhi so takih prav veseli!

   • Burek Burecki

    Sej pravim. Volil bom za cunga lunga stranko pa ceprav vem da nebodo zmagali. Tako si komunjare ne bodo prilastile moj glas…

 • Tweety Bird

  Komentator Peter laže kot desničarski prašiček…oink oink…

 • Tweety Bird

  S psihoanalitskega vidika desnosučni niso najbolj primerni za sodniško funkcijo… nimajo tako izostrenega občutka za pravičnost kot levičarji. A so boljši v razlagi svetega pisma in zagovarjanju pedofilije med farji. Desnosučni mediji in klerofašistične nevladne organizacije so nekakšna peta kolona, ljudem perejo možgane.

  ZATO V ČIM VEČJEM ŠTEVILO VOLIMO LEVICO !!!

 • Tweety Bird

  HALOZE EXPRESS: Katastrofalno stanje v vojski je zapuščina Janeza Janše. Vojska je dolgo veljala za naravno zaveznico Janše in stranke SDS. Tudi, ko je SDS sestopila iz oblasti, je obdržala vse niti poveljevanja in kadrovanja v SV. Zato je danes Janša največji krivec za razsulo v vojski. Parlamentarni odbor za obrambo pa je svojevrsten reality show Žana Mahniča, ki z vojsko nima nobene veze.

  Odgovorni urednik: Foglof Tunek

  • Tweety Bird

   Janša je oba bivša načelnika generalštaba vodil na vrvici, ju vlačil po strankarskih piknikih, po Triglavu in še kam. In vedno je imel konkretna navodila, ki sta ju oba načelnika do črke upoštevala.

 • Roman Benedik

  SDS,spet se udinjate hrvatom

  • žogica

   To je njihova kronična bolezen.

  • Tweety Bird

   Enkrat izdajalec, vedno izdajalec. Petokolonaši ZBOR !!!… ZA DOM, SPREMNI !!!

   • xtc

    Ja ste že dvignili in pripravili rit in vazelin za Rusre?

 • xtc

  Vsa Evropa se posmehuje komunistično defektnim Slovencelnom,ki so razočarani nad EK.
  Nimaj o vsi spomina zlatih ribic,kot tumpasto komunistično okvarjeni Slovenci.
  Kako je že šlo oni v Stožicah?
  “Banda EU ,kravatarska,Bandiera Rossa” itd,pa antiamerikanizem(po sovražnosti do ZDA prekašamo celo islamistični Iran),antinatovstvo,lezenje v rit Putinu,obljubljanje kako bodo ruske vojne ladje prihajale tudi v “odprto pristanišče Koper”,komunizem,Yugofilstvo,neizpolnjevanje zavez,samo spodkopavanje v Arbitraži,komunistična krama in zločini na vsakem koraku(v EU so komunizem,fašizem in nacional socializem izenačeni),plazenje po Rusiji in vabljenje Rusov,nevračanje nacionaliziranih stvari, itd.
  Kdo mislite da bo tako cigansko združbo podprl-in kar je najbolj žalostno je to ,da je to jasno že Hrčkom,Srbom in celiem Balkanu-neumnim levo komunistično kučanovo pohabljenim Slovenceljnom pa še ne.Vsi se že norčujejo iz nas in vedo,da bomo mednarodno zaradi našega kučanokomunizma izgubili vse kar bomo šli v spor,oni pa to spretno koristijo.

  • Miro

   ja in eden izmed teh defektnih si tudi ti

   • xtc

    Boli ,resnica a ne levi bebo-nihče vas ne j**** vsi vas brcajo v r*****

  • žogica

   Če se imaš ti za komunistično defektnega Slovenceljna, je to tvoja lastna volja !

   • xtc

    Samo tebe preberem pa ga takoj vidim in njegov IQ tudi.

  • stajerc5

   xtc, a vidis spodaj, kako slepci obcudujejo razgled na Alpe in so obrnjeni proti morju!?

 • Tweety Bird

  Kaj pa to, da je bivši sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice Boštjan M. Zupančič navaden desnosučni voluhar? Glede na njegove “reference” si ne bi mislila, da bo šel v politiko z Janševim klovnom Vilijem Kovačičem. Pa je šel. Komur še ni bilo jasno, da za referendumsko gonjo proti drugemu tiru stoji prav Janez Janša in njegova oproda Zupančič, mu je jasno zdaj. Vili Kovačič se je na ustavno pritožbo samo podpisal…. Banda klerofašistična!!!

  • manusaci

   banda yugonacional socialistična…izdajalci in kradljivci slovenskega naroda…

  • tramal

   Noj ,nehaj že enkrat tiščati glavo v pesek in misliti da te nobeden ne vidi.

 • Tweety Bird

  Franc Kangler, Matej Tonin, Aleš Primc, Janez Janša, Bojan Požar in Vili Kovačič so liderji svojih strank ali wanabe strank, ki jurišajo na prestol. Prestol pa je tako rekoč oddan listi kamniškega župana Marjana Šarca ki bo sestavil levo koalicijo…hahahahahahahahahahahahahaha…

 • Krtača 20

  Dobr vas je desne cero sfrku. Nič vam ne pomaga tale odstop, nič ne bo s stavkami, nič od nič. Vili bo pa volitve tolk cajt hotu ponavljat dokler jajo ne zmaga al kako ste si desni zamislil demokracijo? Sama zguba na desni in mizerija ter obup.

 • neny

  “Sicer pa hrvaški mediji poročajo tudi o tem, da je predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič v javnem pismu premiera Mira Cerarja pozval, naj se v bodoče vzdrži komentiranja odločitev sodišč, potem ko je šef stranke SMC odločitev, da je referendum neveljavljen, kot kapljo čez rob.”

  Itak, da je kaplja čez rob, če nisi majmnun to razumeš, sicer ne.

 • lokec

  Bom se pa še jaz ponavljal:

  “Slovenci so spet razočarani, reakcija iz Bruslja jih je pahnila v depresijo!”

  Hrvati se nam smejijo vsi ostali se pa za nas niti ne zmenijo.
  Očitno nekaj ne štima z našimi politiki, ki so na oblasti.

  • Tom Žnidarčič

   Politiki na oblasti so odsev ljudi, ki jih volijo!

   • sodnikisozločinci

    Ljudje nimajo svobodne volje, njihova mnenja in želje so ustvarjeni s pomočjo propagande množičnih medijev pod komando vladajoče politične elite in korporacij. Ljudje niso krivi za svoj glas na volitvah.

    • Tom Žnidarčič

     Zakaj pa potem lahko kriminalec Janša dobi kljub vsemu še zmerom 20%?

 • Osti jarej

  ….bodimo realni….sami smo….evropa nas ne jebe…..še malo,pa se bomo sesuli sami vase….džanker na konjaku in kompanija,pa mignili ne bodo ne s prstom in ne s kurcem….in hrvatarji to dobro vedo

  • Mojca pokraculja

   Itak, sami, nepotrebni, brezvezni, edini komunistični osamelec sredi EU. Noben ne bo mignu, zakaj pa ? Kar sami rešujte svoj drek.Edini kjer vlada levica že 26 let !!! Ej, matr smo lohk ponosni.

 • tramal

  Sami porazi komunajzerjev in s tem sramotenje Slovenije.Panika,stres živčni zlomi in ostalo so sedaj komunajzerska stalnica.

  • Tom Žnidarčič

   Dokler držijo v rokah medije, SDH, Pošto, NLB, DUTB, JAVNI SEKTOR, ni straha!

   • tohuvabohu

    Rdečkarji se tresejo na zalogo. Kajti vedo, da jih jemlje hudič.

    • Valter BraniSlav

     No bomo videli. Skrajni cas bi as bil za modern desnici. Kdo bo Slovenski Orban?

 • Valter BraniSlav

  Slovenci ki stalno zivite v SLO ste neizmerno naivni in otrocji.
  Vcasih ste hodili po “pravico” k presvitlemu cesarju na Dunaj, kasneje v Beograd, danes v Bruselj.
  Skratka, ste narod z izredno nizkim samospostovanjem ki za pravico prosi namesto da bi si jo izboril.
  Svet vidite kot otroci: crno bel. V vasi domisljiji obstajajo dobre vile in zli carovniki. In vi se mecete v objem dobrim vilam ki to niso.

  Potem ste zopet razocarani in zacarani krog se ponovi.

  Dajte ze malo odrasti.

  • Ali

   Kr realen komentar si napisal!

   • Valter BraniSlav

    Po 40 letih zivljenja V ZDA vidim stvari drugace.

    • Tom Žnidarčič

     Verjamem, samo tudi jaz po 25 letih svobodne Slovenije, na podlagi 30 let juge jih vidim malo drugače kot ti.

  • Tom Žnidarčič

   Tudi jaz se moram tokrat s tabo strinjat.

 • Sredina

  Vprašanje pa je zakaj se predsednik Vrhovnega sodišča ni odzval na tak način in tako hitro še v kakem drugem primeru napadov na sodstvo s strani politike..

  • Mojca pokraculja

   Kerem primeru ? Dokaži in izkaži.

   • Tom Žnidarčič

    Ne more, ker ni še dovolj dolgo predsednik VS. Ko bodo bili taki primeri, pa tudi mene zanima ali se bo enako odzval!

    • Mojca pokraculja

     Sej zato sem jo pa izzvala !

     • Tom Žnidarčič

      Vem ja, samo ona ne ve niti tega koga je dotični zamenjal, ker po njeni logiki, bi niti smeli ne opazit kake spremembe, ker pač maršal misli na vse.

   • Sredina
    • Mojca pokraculja

     Ne bluzi Nataška.

   • Sredina

    Je Cerar šel na obravnavo ko je bil tja vabljen? JE
    Je IJJ šel na obravnavo ko je bil vabljen? Večinoma NE
    Je IJJ sprejel sodno? Ne, vgel jo je v smeti in slikal..

    • Mojca pokraculja

     Hahaha, to pa so dokazi ! Zakaj se Masleša ni na vse te tvoje “dokaze” odzval pa njega vprašaj. Florjančič se pač je, čeprav je komaj zasedel ta položaj.

 • Olga_10

  Jero Cmero Kalimero…Je ja trdil, da je “treba sodbe sodišč spoštovati”….
  Samo pri političnih procesih proti Janši?!

  • Sredina

   In kdaj je reku da te sodbe ne po spoštoval?

   • Mojca pokraculja

    Sej mu ni treba rečt. Pokazal in dokazal je kako spoštuje sodbo v primeru Šami Ahmad. Zadržanje sodbe, lepo prosim, na kakšni osnovi, in kje je odločitev o tem ? Je bil izdan uradni dokument o zadržanju izročitve! Kdo ga je izdal in podpisal ?

 • ajajaj

  Škoda da tudi nekateri naši mediji želijo, da nam komisija ne bi pomagala.

 • Mojca pokraculja

  Pa dobro no, ali je to pismo skrivnost, državna tajna ali kaj ? Kaj se grejo spet, naj ga objavijo, da vidimo kaj je v njem. Zakaj se lahko samo hrvati režijo, dejmo se še mi, saj je od zamorskega kralja.
  To je pismo od zamorskega kralja, pismo cicibanom, belo pismo črn pečat…
  V njem pa cmero veleva:
  “Vi cicibani morate biti hitro zaspani, kakor bi trenil morate spat.”

 • Valter BraniSlav

  Slovenci smo naivno pricakovali da bodo Hrvatje sprejeli arbitrazno sodbo tako kot bi jo sicer sprejeli mi.
  Sedaj ko smo ugotovili da Hrvatje niso narod hlapcev smo depresivni.
  Bomo kdaj zrasli?

 • Tom Žnidarčič

  Pravkar sem prebral komentar na Požareport; Oče tako dolgo jahal lesenega konja, da je na koncu naredil lesenega osla.

 • samotoje

  Bodimo realni: Hrvaški še veliko manjka do tega, da bi izpolnjevala vse pogoje za vstop v EU. Preko cagave Slovenije in manekena Pahorja se ji je uspelo priplaziti do tja in zdaj se ji je balkanski ego napihnil do onemoglosti. Na morje tja ne hodim, poznam pa zagrebško purgarijo do obisti. Ogabno. Na strokovni ravni sem lahko sodeloval s celim svetom razen s hrvaškimi napihnjenci. Ne glede na to, kaj si mislimo o slovenski politiki, na koncu bo vendarle Hrvaška potegnila kratko. Kljub slovenski kratkovidnosti, ki jo je spustila v EU.

  • Tom Žnidarčič

   Dokaj slaba tolažba na nikakršnih temeljih.

   • plamen100

    Temelji so ti: ce nam ne dajo prav na sodiscu potem lahko hrvatje mirne duse zasedejo nase ozemlje do Ravbarar komande in tako za vedno resijo tezavico z morsko mejo s Slovenci! Ker ce dajo na EU sodiscu prav hrvaski je potem popolnoma enako z zasedbo slovenskega ozemlja do Ravbar komande in s tem resjti ta vecni problem!

 • VERRZIFIKATOR

  Ceronja Budalić

  RUGAJU MU SE

  Pinocchio ga zovemo Hrvati,
  Ostržek kažu pak Slovenci braća,
  tvari dovoljno je, dosta trača,
  da mu rugaju se, moraš znati.

  Nisi čuo još da drven lutak
  htio postati je živim bićem?
  Hajde, častit ću te jakim pićem,
  ako ne znaš, ovaj još trenutak.

  Lutak je mješanac jednog konja,
  kokoške i loše mješavine,
  proizvod najuže je širine,
  tvar bez okusa, bez forme, vonja.

  Ruga mu se danas sva Europa,
  samo on još ne zna lutak jadan,
  da je bolje biti mršav, gladan,
  neko kugla hrđavoga topa.

  On komisije bi da saziva,
  on Europu pójavom osvaja,
  on je navodno potómak zmaja,
  koji jadnikom se sad naziva.

  Nije ovo više miran lutak,
  kao što su drvu dali ime,
  laže sebi bijedan: nema zime,
  prije nego bace ga u kutak.

 • ljubinica

  Laznivca Cerarja je treba javno postaviti na laz.
  Izjavil je, da so bili vztrajniki pred sodiscem placanci.
  Cerarja je treba javno, pred kamerami vprasati:
  Kateri vztrajniki (poimensko) so bili placani?
  Kdo jih je placeval (poimensko)?
  Na kak nacin so bila placila izvedena, kar s kesem na roko?
  Koliko je znasalo placilo in kaksna je bila naloga placanca?
  —–
  Potem ko ne bo nic odgovoril, ga je treba javno proglasiti za laznivca.

 • Mirko Zidenjsek

  Da vas ni sram banda desna.Vazno,da se Hrvati rugajo levicarju,pa tudi za ceno da da nas zjebejo.Sram vas bilo in tako politiko vi podpirate,namesto da bi vsi stopili skupaj proti hrckom.No saj to iste ste naredili ze leta 1941,nic novega,fuj,fuj,fuj.Pa da se razumemo,da isto velja za leve prodane duse

  • ljubinica

   Pis ljubav bok

  • alojz

   Ja kako bomo stopili skupaj ko pa ste gluhi za vsak pameten predlog.

  • Kaj se šopiriš, ko pa si TI največji izdajalec slovenskega naroda. Srbom ližeš usrano rit – izdajalski poturica!!!
   Nočeš stopiti skupaj z nami, ki hočemo izterat iz Slovenije vse kar južno s Srbi prvimi na spisku. Motijo te le šipci in hrčki, slaviš pa pravoslavce, ki so izvor vsega zla. Marš z njimi čez kolpo – kvizling!!!

   • Mirko Zidenjsek

    Veliko rajsi imam Srbe ,ki jih vsaj razumem,kot pa potuhnjene siponce.Srbi imajo iste praznike kot mi,siponci pa vemo kaksne.Kar poglej kaj so siponarji naredili Makedoniji in Srbiji.Ali mislis,da bodo tukaj mirni????Pri tako slabi,nesposobni politiki kot jo vodijo desni in levi??????Nimas glih razjasnjene pojme kdo so siponci.Pojdi malo po nasih mestih,sploh soping centrih…….,kot da si v Dubaju.Zato pa ne pametuj in se enkrat ti povem NE SRBI,SIPONARJI SO PROBLEMMMMMMMMM

    • marker

     Leta 1991 so Srbi prišli z orožjem nad našo državo, če nisi že pozabil. Nekateri nismo.

     • DUŠAN ZALAR

      Nismo in ne bomo !!! Imam dve okupatorski zastavi ki sem jim izrezal krvavo
      RDEČO ZVEZDO leta 90 pa bi podaril eno tem Yugokvizlingu musliju Habibiju6
      eno pa petokolonašici Tov. Makarović !!
      P.S. Zastavo obesim za 1.maj ter KOMIPRAZNIKE!!

   • Mirko Zidenjsek

    Rajsi imam za soseda pravoslavca kot muslica,ce ze nekoga moram imeti.In tole tvoje razmisljanje o pravoslavcih je tipicno amerisko.Kaj so nam jenkiji naredili s tem ko podpirajo Hrvasko pri vsaki stvari vemo.Na koncu ne bo druge kot da Vlada prosimo za pomoc,no pa da vidimo,kdo nam bo pomagal……300000 Srbov je bilo preganinh iz svojih domov,kjer so ziveli stoletja(Hrvaska).In potem je pravoslavje izvor zla.Ko je pravoslavec stopil v Sirijo se je koncalo pobijanje.Tvoji amerosi pa se vedno kuhajo.Pa da ti ne nastevam,ker si po pisanju zaslepljen in zaveden.Pa da ne bos mislil,moji predniki so 300 let nazaj vsi Slovenci in zato podpram Srbe ,ker poznam malo zgodovino,ti pa samo lupas kot Maksim po diviziji

   • Mirko Zidenjsek

    Ali ti ves sploh kaj pises.Ali ves kdo je poturica.Poturice so Srbi ,ki so sprejeli pred 500 leti islam zaradi ugodnosti,ki so jih Turki nudili,ce si presel na islam..Kaj ti lupetas,tebi ni nic jasno

   • Mirko Zidenjsek

    Ali ves kdo so kvizlingi.Norveski domaci izdajalci,pa ti si cudo

 • VERRZIFIKATOR

  MIRKU

  Mirku rugaju se i Slovenci,
  onome što ime stalno mijenja,
  ali istog bolnog on je mnjenja,
  rugaju se puni vode zdenci.

  Mirku rugaju se baš sva braća,
  nikad ne zna, koje mu je ime,
  niti ne zna, kako, zašto, čime,
  pun je jada, nemoćnoga plača.

  Mirku koji nedavno se javi,
  poruka bi ova kratka bila,
  jadan ostao je još bez stila,
  kojega pripremio je plavi.

  Mirku rugaju se i Bosanci,
  njima barem štetu on ne čini,
  hoda naokolo u crnini,
  crveni su smiju Indijanci.

 • plavi-mil

  Dokler bodo levi fašisti ali pasjejebci na oblasti nas EU ne bo obravnavala enakopravno, kateri pameten politik v Evropi pa hoče sodelovati z levimi fašisti.

 • Zgornji

  BEDA NEKIH SLOVENSKIH BEDNIKOV …

 • majo

  Kako lahko nekateri osebki(plavi.mil)pisarijo tako opolske besede in kažejo svojo primitivnost.Kje je uredniški odbor,ki takšnih komentarjev ne blokira?Za takšne primitivce pa EU res ni in nikoli ne bo prostora.
  Še enkrat apeliram na uredniški odbor,da v kolikor želite biti na nivoju takšnih komentarjev res nebi smeli spuščati v eter.

  • plavi-mil

   Veš kaj, mi je prav vseeno, če ti ni všeč izraz levi fašist ali pasjejebci, oboje je resnica, ta se pa ne cenzurira, če to hočeš, se preseli na režimske medije, tam striktno brišejo resnico in dovoljuje samo tiste komentarje, kateri so vam levosučnim po godu.

  • plavi-mil

   Pa še to, si mogoče komentiral sramotno izjavo Bandla člana stranke A. Bratušek, nisi ne, tudi se nisi zgražal ob njegovi izjavi,ali pa zahteval cenzuro, nisi ne, to te pač ne moti, zato ker si več kot levi fašist.

 • majo

  Glede komentarja na zgornji zapis pa le toliko:V vsej zgodovini Slovenstva smo si vedno drug drugemu metali polena pod noge.Smo pač podalpski narod,ki še vedno med sabo obračunava za grehe,ki jih je storil sam zaradi prepotentnosti in domišljaosti da smo nekaj posebnega.Res smo-vendar posebni v negativno stran.

 • Get Smart

  Samo MURGL SRBO RVACKE kaviarŽIDO KOMUNISTIČNE KREATURE
  v vsej svoji zgodovini

  OBRAČUNAVATE tudi med sabo, kako si boste razdelili IZROPANO.
  Samo vi, samo satanistične kreature.

  Slovenci, pa naj smo pod Alpami ali kjerkoli,

  pa smo s poleni zdaj gradili našo hišo, zdaj sosedovo, zdaj smo skupaj popravljali našo streho, zdaj sosedovo.

  SLOVENCI SMO POSEBNI v tem, da smo svetu PODARILI KULTURO ŽIVLJENJA,
  ki pa seveda ni opcija
  za MURGL JUGOKOMUNISTIČNE ZLOČINCE in njihove SERBUSNE mekanecurice, ki
  za burek in piškotek smetijo po spletu
  in nam Slovencem PODTIKAJO svoja SERBUSNA DEJANJA.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Zadeva je preprosta, le v zibko poglejte:

   POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   dela ZA SLOVENIJO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   poštenost,
   pravičnost,
   resnicoljubnost,
   prijateljstvo do ljudi,
   domoljubnost,
   rodoljubnost,
   svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
   SLOVENCI podarili svetu..
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    POSEBNOST SERBSTVA=hlapčevskega nastavljanja dupeta gazdi pa je?
    Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

    KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
    detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
    sviranje kurtzu, prodajanje magle
    skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

    feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
    tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
    globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM,

    SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
    osvobodila.«

 • lado

  NE MOREM VERJET :OD TEGA DEBILA-IQ LEDIŠČE, DEDEK, ME JE UČIL!!!!!!! GROB AMPAK PRAVIČEN ČLOVEK,FOTER IN MAT PA PODEN OD PODNA KOT TA NEUMNI ,GOLFIVI DEBIL-2X POTOVALNI STROŠKI, 2 TIR, ZDRAVSTVO ….LOPOV IN ZA NAGRADO ZUNANJI MINISTER -IZDAJALCE SE OBEŠA ALI VRŽE V JAME KOT NJEGOVI GOŠARJI !!!!!!!!! A BOMO KAJ NAREDILI AL PA ADIJO POTOMCI,DRUŽINE,NAROD…. NE GOBCAJTE VEČ ,OK!!!! GREMOOOOO !!!!!!!!!!KER JE RAVNO U MURGLAMA JE VEČ KAZNI NAENKRAT !!!!!!!!!!!!