Hrvaški obrambni minister se bo srečal z Andrejo Katič, Borutom Pahorjem in Žanom Mahničem

Foto: STA

O krepitvi sodelovanja na obrambnem in vojaškem področju se bosta pogovarjala ministrica za obrambo Andreja Katić in hrvaški podpredsednik vlade in minister za obrambo Damir Krstičević.

Hrvaškega obrambnega ministra bo ločeno sprejel tudi predsednik republike Borut Pahor, v Državnem zboru pa se bo srečal s predsednikom odbora za obrambo Žanom Mahničem in s člani tega odbora. Namen obiska je krepitev dvostranskega in regionalnega sodelovanja na obrambnem in vojaškem področju. Ob tej priložnosti si bodo sogovorniki izmenjali stališča in mnenja o aktualnih varnostnih vprašanjih ter obrambnih reformah in govorili o ostalih vprašanjih skupnega interesa.

Obrambna ministra Slovenije in Hrvaške bosta obiskala tudi Natov center odličnosti za gorsko bojevanje v Poljčah.  Hrvaški obrambni minister Damir Krstičević se bo srečal tudi s predsednikom odbora za obrambo Žanom Mahničem (SDS).

B. J., STA

 • janez cepec

  spet nas bojo Dudeki nategnil, pa s kermu kol se srečajo. Katićka pojma od pojma nima kva je vojska, Barbika je en Bunksl, kakršn komandir, taka j’ vojska, smo djal učas, pigface, eden od dvojice A JE TO je pa tko za u vrtec, pa še tam ga bojo nategnil. tko de, crno nam se poše. Again and again. Deja vu

 • radames

  Ta bo pa namahal Andrejo Katič! Naša vojska je popolnoma nesposobna.

 • karlina
  • traktor

   A se lahko vpišem brez, da si ga dam obrezat?

  • stajerc5

   To svinjarijo bom zalepil na vse clanke, dokler Nova ne reagira!

 • samsara

  ‘Sa drugaricom Katić’ se bosta najbrž pomenila kar po domaće, balkanofil in kaviarkomunist tov. Pahor najbrž tudi ne bo okleval poslužiti se ‘angelskega jezika’, kot ni okleval niti balkanofil tov. cincar, ko ga je en balkanski nastopač poklical v službo.
  No na Žanu je, da ohrani pokončno držo, če je tega sposoben.

 • rrrrr

  Na srečanju med hrvaškim obrambnim ministrom in predsednikom Borutom Pahorjem sta si v znak prijateljstva in spoštovanja izmenjala darili.Damir Krstičević je našemu predsedniku poklonil doprsno maketo znane koče v Kumrovcu, hrvaške odpadke iz Krške jedrske centrale ter dolg hrvaških varčevalcev NLB.
  Borut Pahor pa je visokega gosta nagradil še z drugo polovico piranskega zaliva, steklenico kraškega terana ter kranjsko klobaso.

  Ob slovesu je hrvaškemu gostu poklonil še Boticcellijevo mojstrovino: Domotožje Narcisa na stopniščni ograji.

 • stajerc5

  Sredi Ljubljane raste islamska osnovna šola
  Financirali jo bodo država, starši bodočih učencev in Evropska unija. Prve učence naj bi vpisali že letos.
  Ustanovitelj ljubljanske islamske šole zagotavlja, da bodo poučevali z ministrstvom usklajene kakovostne vsebine in spodbujali strpnost ter sožitje.

  LJUBLJANA – V Ljubljani nastaja turška osnovna šola Adriatik, ki naj bi svoja vrata odprla že v prihodnjem šolskem letu, poroča današnje Delo.
  »Spodbujali bomo strpnost, različnost in tovarištvo med vsemi déležniki vzgojnega in izobraževalnega procesa šole – učenci, učitelji ter državo,« o novi šoli pravi Muhammed Ali Işik, direktor Adriatik izobraževalnega centra Adic, ki ustanavlja šolo, in poudarja, da ne bo ne verska ne levičarska ne desničarska ne črna in ne rdeča. Bo le in samo slovenska šola, kjer se bo izvajal javno potrjeni program. »OŠ Adriatik bo odprt izobraževalni prostor, ki bo bodočim slovenskim učencem ponujal kakovostno pridobivanje znanj ter veščin za njihov zdrav razvoj.«
  Gülenovim šolam v drugih državah očitajo širjenje ideologije, islamske vere in elitizem, priznavajo pa jim kakovost, osredotočenje na naravoslovne in matematične predmete ter na etiko in moralo.
  Financirali jo bodo država, starši bodočih učencev in Evropska unija, pravi.
  Kam segajo povezave?
  Zanimivo je, da podatki zemljiške knjige kažejo, da je lastnik nepremičnine, kjer bo bodoča turška šola, izobraževalni center Ambra. Ustanovitelj Ambre je Mustafa Karacan, Ambra pa je ustanovitelj zavoda Adriatik. Na nepremičnini za Bežigradom je vpisana hipoteka v višini dveh milijonov evrov. Imetnik terjatve je turška banka Asya Katilim Bankasi, ki so jo leta 1996 ustanovili podporniki Fethulaha Gülena, sunitskega muslimansega verskega voditelja, ki živi v ZDA. Prav njega je turški predsednik Erdogan obtožil, da je za lanskim spodletelim pučem, njegovo organizacijo pa je razglasil za teroristično.
  Ustanovitvi turške islamske šole v Ljubljani nasprotuje celo Turčija.
  O napovedani ustanoviti vrtca in šole je slovensko ministrstvo za zunanje zadeve obvestila Turčija, ki nasprotuje temu delovanju. Na ministrstvu pravijo, da bo Slovenija ravnala skladno z zakonodajo.
  Začnejo že letos septembra
  Šola bo stala v Ljubljani za Bežigradom in naj bi prve učence vpisovala že za šolsko leto 2017/2018.

  • traktor

   Toliko o integraciji. Ne bodo hodili v naše šole. Imeli bodo svoje. Ne bodo spoštovali naših zakonov. Imeli bodo svoje. Ne bodo se več naseljevali skupaj z ostalimi. Hoteli bodo v svoje soseske. Adijo strpnost. Dobrodošla pizderija.

  • RATATA

   Tole spodaj sem napisal zdajle, v četrtek, 26. januar 2017, ob 09:17:53 na Delo. Bom videl, če me bodo boljševiški kaviar socialisti zbrisali.

   “To ni nepomembna novica!
   Čakam, pa nič.
   Kaj ne bo nihče komentiral?
   Meni se komentirati ne splača, ker bi bil tu itak izbrisan.
   Napišem samo pomislek v kakšnem smislu se bo izvajala integracija sunitov v Sloveniji? S takšno šolo že ne. Pa še podružnice bodo (VRH, PO, LOG, KP, GO, KR, JES, SG, VEL, CE, MB, MS, ČRN, NM, …).”