Hrvat z lopato nad zadnjo sled Trga maršala Tita v Zagrebu, Slovenci pa se še naprej klanjajo komunističnim zločincem

Foto: STA

Iz sosednje Hrvaške poročajo o tem, da je nepoznani moški na Trgu Republike Hrvatske z lopato razbil ploščo s hišno številko, na kateri je še vedno pisalo Trg maršala Tita, kljub temu, da je do uradnega preimenovanja že prišlo. Takšen prizor je normalen za evropsko državo, kjer živijo ljudje, ki jim spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin predstavlja prioriteto. Kljub temu, da je Zagreb le streljaj stran, pa je mentaliteta v naši državi povsem drugačna, saj je tukaj jugonostalgija za nekatere tako pomembna kot zrak, ki ga dihajo. 

Moški se je kljub deževnemu vremenu z avtomobilom ustavil pred hišno številko, kjer je ostal star napis imena trga, torej Trg maršala Tita. Kljub temu, da je bil za njim avto, se je ustavil in prižgal vse štiri smernike, izstopil iz vozila z lopato v rokah z namenom, da bi razbil ploščo. Nato je splezal na zabojnik za smeti, odtrgal del fasade in začel razbijati ploščo. Pri nas pa je zgodba povsem drugačna, kljub dejstvu, da je največ Slovencev umrlo v povojnem času, ko bi moral vladati mir, namesto tega pa so komunisti pričeli s krvavo morijo in genocidom nad lastnim narodom. Tako je mogoče pri nas v neposredni bližini demokratičnih ustanov videti spomenike odgovornih zločincev in ni videti, da bodo ti kaj kmalu odstranjeni.

Foto: YouTube

V Sloveniji imamo kup kipov, trgov in cest posvečenih maršalu Titu
Evropski parlament in države, ki so se v preteklosti podobno kot Slovenija soočile s komunistično diktaturo, so za razliko od nas obsodile tovrstna obeležja, postavljena kršiteljem človekovih pravic. Pri nas se tako še naprej bohotijo kipi in spominska obeležja zločincem iz prejšnjega sistema. V bližini Državnega zbora RS lahko naletimo na kip Edvarda Kardelja, ki je iz Beograda ukazoval množične zunajsodne poboje leta 1945 in skozi celotno življenje hlapčeval maršalu Josipu Brozu Titu, ki ga je kot zločinca označilo celo Ustavno sodišče RS, zato je vse skupaj še toliko manj dojemljivo. V Velenju, Brdu pri Kranju in vasi Gabrje pri Novem mestu si lahko ogledamo podobo maršala Tita, ki je bil na čelu tovrstne morije, po njemu pa se imenujejo tudi ulice, ceste in trgi v Sloveniji. V Jesenicah imamo Cesto maršala Tita, Titov trg v Kopru, Postojni in Velenju, Titovo cesto v Mariboru, Postojni, Radencih in Senovem, Titovo ulico v Logatcu in Radečah in Trg maršala Tita v Ilirski Bistrici in Tolminu.

Foto: STA

Titov trg v Kopru (Foto: STA)

Bohotita se tudi kipa Kidriča in Mačka Matije
Kip Borisa Kidriča, ki predstavlja enega najhujših zločincev, ki je odgovoren za množične povojne poboje, stoji celo v neposredni bližini predsedniške palače. Kip Kidriča je včasih stal v Kidričevem parku, potem pa so tega preimenovali v park Sveta Evrope, ki predstavlja organizacijo, ki se zavzema za sprejem načela vladavine prava in spoštovanja človekovih pravic in temeljnih svoboščin in katere članstvo predstavlja predpogoj za vstop v Evropsko unijo. Kot lahko vidimo je povsem zgrešeno, da glede na Kidričev sloves ta kip stoji, kjer stoji. Na območju Kočevskega Roga, kjer se nahajajo grobišča množičnih grozljivih pobojev komunistične revolucije, pa lahko najdemo celo spominsko znamenje Ivanu Mačku Matiji, zločincu, ki je znan kot prijatelj fašistov in likvidator Slovencev. Na podlagi izpovedi prič pa naj bi bil sposoben celo lastnoročnih umorov in zločinov, ki so pretresla celo njegovo lastno sestro, ki je preminila v nepojasnjenih okoliščinah. Možno je, da je bil za njeno smrt odgovoren sam ali pa je njen umor naročil.

Foto: STA

Na srečo pa v državi še vedno obstajajo ljudje, ki jim je za trenutno stanje mar, zato spomnimo na akcijo podmladka največje opozicijske stranke SDS, ki so se v znak nasprotovanja spomnili na simboliko, ki jo predstavlja Kidrič, in s pomočjo črne vrečke za smeti prekrili njegovo glavo ter napis na kipu, s čimer so kip anonimizirali. Takratni podpredsednik in zdajšnji predsednik SDM Žan Mahnič je poudaril, da so se za tovrstno akcijo odločili, ker Kidrič predstavlja simbol totalitarizma ter kršenja in zatiranja človekovih pravic in dodal, da ta predstavlja simbol tega, kar v demokracijo nikakor ne sodi.

Levičarska elita se v Sloveniji očitno ne namerava odreči svojemu idolu, saj mu v njegovo čast prireja koncerte, kot je koncert Svetlane Makarovič Nosil bom rdečo zvezdo, na katerem je bilo mogoče videti kup jugoslovanskih zastav, namesto, da bi tam vihrale slovenske zastave. Ni kaj, dobro skrbijo za to, da se domoljubje ne bi razširilo med Slovenci, saj bi to lahko preveč ogrozilo njihove privilegije.

N. Ž.

 • sunday

  še malo, cca še dvojne takšne volitve kot so bile zadnje in postali bomo evropska biafra, država primerljiva samo še z diktaturami v afriki in popolnoma nerazvita – zaostala, kot so zaostali in nerazviti (neizobraženi) volilci, ki volijo te, svoje rablje!!!

  • cosmosjasnovidec

   Počasi bomo že pod Severno korejo.

   • janko

    Seveda, tam ima 40 milijonski narod tehnološki boom. Mi pa nič razvoja, še zadolžujemo se; plače se nižajo, penzije so mizerne, še zmanjkalo bo denarja zanje.

 • Rožle

  Na konc nas bodo vse EX YU…republike prehitele….mi bomo pa od EU nogo dobil.., če bo šlo takole naprej..!

  • cosmosjasnovidec

   Ja saj pa ni čudno,če je vsa vlada,sodstvo ter druge pomembne ustanove komunajzersko leglo.

   • Steiermark

    Žal, jugokomunajzarsko!

 • Valter BraniSlav

  No ne dolgo nazaj so taisti ljudje lizali marsalovo rit. Kajne gospod nekoč tovariš Janez Janša?

  • cosmosjasnovidec

   Ko je še vodil yugo kot diktator so mu morali vsi kateri so hoteli kakšen položaj in podobno lizati rit.
   Kdor ni stopil v partijo je lahko bil samo navaden delavec,ker ni imel možnosti napredovati.
   Sem mislil,da je to tebi jasno.

   • Valter BraniSlav

    Jaz nisem bil član partije niti eno minuto. Prav tako nisem nikoli bil član ZSMS. Nisem mu lezel v rit čeprav sem ga občasno srečeval.
    MORDA GA ZATO, KER SE NISEM NIKOLI PROSTITUIRAL, SEDAJ NE SOVRAŽIM?

    • janko

     Brezupen si, kot vsi levičarji!!

     • Zgornji

      AMENNNNN !!! ! !!!

     • Valter BraniSlav

      Ne nisem levi pa tudi desni ne.
      Izgleda pa da po 40 letih življenja na zahodu nimam več značaja hlapca ki močne najprej strahospostuje nato pa zasovraži.

    • janez zorman

     Kaj ti pomaga, ko pa imaš načela najbolj zadrtih partijcev in povojnih morilcev.

    • althar

     Aha. Potemtakem si nekoč Ivanu Janši moral lesti v rit, da ga zdaj tako sovražiš?

     • Valter BraniSlav

      Kdo pravi da ga SOVRAŽIM?
      Jaz ne sovražim nikogar

   • Ivan Friderik Novak

    cosmo, delno imaš prav.
    Obstaja pa velika razlika med člani partije in člani partije, npr. med dr. Pučnikom in dr. Janšo.

    • janez zorman

     Zelo majhna razlika je med njima. Oba je ovajal Milan Kučan in oba se je trudi v arest spraviti ta isti Milan; čeprav je bil celo Jožetov sošolec.

     • Ivan Friderik Novak

      Hmm, 9 čet razlike pa sošolec?!

  • Ivan Friderik Novak

   . . . Ivan Janša?

  • janez zorman

   IJJ najbolj zamerite, da je že leta 84, ko ste (so) sedeli na pridobitniških rdečih knjižicah, on že šel po svoji poti – poti demokratičnih sprememb.

   • janez zorman

    In da (vam) je, nekaterim po ZUJFU – priškrtnil NEZASLUŽENE borčevske penzije in dodatke. Ta Vas je vrglo iz tira.

   • AlojzZ

    Recivo samo: “… po svoji poti.”

   • lili pili

    Sel je, ker so ga vrgli iz partije, ker je bil prevec ortodoksen za tiste case…

  • AlojzZ

   Dokler ne boš tega vprašal Milana iz Murgel, še sedaj ližeš.

   • Zgornji

    Heh, … pa še res je !!! :-))

  • Olga_10

   Vas boli, da se je uprl komunizmu in komunistom?

 • tarantela

  Saj vam ne grejo v nos mrtve zadeve, kot so kipi, spominske plošče, poimenovanje ulic in te zadeve. Bolj vas boli, da ima še ogromno ljudi lepe spomine na partizansko preteklost, lahko zmečete v smeti vsa obeležje, tega, kar imajo ljudje v sebi, ne boste uničili. In vaš vodja ni med tem, žal je sam kriv.

  • janez zorman

   Pravljičarjev Vas je še 35 000. Se ne čudim, da pravljice širite med potomce, saj ste za to lepo plačani z borčevskim dodatkom. Največjim fiaskom, ki Slovence drži globoko na Balkanu.

   • tarantela

    Ja ustno izročilo je bolj trdno, kot napisana pravljica o noriškem kraljestvu.

    • Majda

     Bednik!

    • Olga_10

     Vas boli, da je gospod uspešen!

  • sloustava

   Pravi partizani so ze pomrli! To, kar ste vi, s Kucanom zdaj, Mackom in Kardeljem prej, Kidricem se prej, pa ste koristolovci, ki jahate na lazeh, potvarjanju zgodovine, udbi, represiji in indokrinaciji. Uspeva vam, to je res, a samo zaradi Leninovega nacela, nacela boljsevizma. Zakaj imajo, imate ! se moc? Prvic zaradi diskreditacije in, ce ne gre drugace, likvidacije nas, ki imamo Slovenijo za svojo domovino! Drugic zaradi medijev, presstitucije na n-to potenco! Tretjic zaradi kraje nasega, slovenskega premozenja in s tem istim denarjem dusite ljudi, kajti denar se po kucanisticnih kanalih vraca nazaj in z njim kupuje Slovenijo, njena podjetja. Kdo ima pri nas po novem glavno besedo? Cistokrvni mesanec, slovenski Stalin ( po Zizkovo), madzaron, Poric musliman, ki grozi Slovencu na slovenskih tleh!!!!!!, mladici krvavorokcev. Tisti hip, ko se bo narod, ki ima po ustavi pravico vodenja drzave, dvignil na noge in znorel, bo kucanizma, cistokrvnega mesanstva, poricizma, konec! Tisti hip, ko mnozica doseze kriticno maso! A to doseci ob tem, ko so mediji presstituti, bo sila tezko. Apatija dela, vsegliharstvo dela, edina svetla tocka so forumi, FC, Instagrami, … Slovenec. drzavljan, na slovenskem smo mi gospodar!

   • Wizeman

    Tudi pravi belogadisti so že pomrli. Ali pač ne? kdo pa potem potvarja zgodovino?

    • pajot

     Belogardisti so domovali v Rusiji,pri nas so bili domobranci. Toliko v vednost.

  • Olga_10

   Brez klobas, vozovnic, zdravilišč in privilegijev tega ne bi bilo! Torej zapret pipo, pa “nek se vidi raskoš”….

  • sprehajalec

   Ti lepi spomini na preteklost teh ljudi so pasulji JNA na proslavah, partizanski golaž iz od privatnika mesarja nafehtanega mesa, za boljši okus, pa rutke, pa kapice in pingo sokovi, pa splošna norost ob akcijah nič nas ne sme presenetiti, pa pijančevanja na orožnih vajah, pa zastonj sendviči.

   Skratka pomešali so preteklost in sedanjost zaradi svoje starosti in povezali prijetne občutke mladosti s pionirsko čepico in deklamiranjem pesmic o junaških borcih.

 • Vojteh Dovč

  boli me K za hrvate . ja tam je očitno več poražencev kot zmagovalcev

  • xtc

   Je mi smo na streni zahoda vi pa Rusije,komunisti ste zapravili in spušili Yugo-torej LOOOSERJI.

   • Vojteh Dovč

    samo za informacijo yugovino so zjebali amerikanci zahod .to kar imamo zdej je yu že imela vse se vrača vse se plača

    • pajot

     Se pravi,da je bil Milošević s svojo kamarilo Amerikanec. Prvič slišim.

  • sprehajalec

   jedro hrvaških zmagovalcev leta 1945 so tvorili krajiški in ostali Hrvaški Srbi. za poražence so uvedli križeve pute in brezna, po Sloveniji in Hrvaškem.

 • janez zorman

  Ta možakar ima v Sloveniji za več let dela. Še posebej, če bi se lotil podiranja celega mesta, ki so ga partijci poimenovali po največjemu genocidnemu diktatorju v novejši zgodovini.

 • tetka z ozadja

  Všeč mi je, da župnik Turinek domuje na Titovi c. na Senovem.

  • xtc

   Saj ne bo dolgo,kmalu bodo letele tablice kot ta v Zagrebu.

 • čips

  Zato pa imajo ameriške donacije, mi pa titov spomenik v veleju… pa še marsikaj pokveka od makarovičke ( namerno vse z malo) pa nosi tole zvezdo, ker ji ni noben povedal, da ji Slovenci dajemo penzijo. Kar se pa zastav tiče so naši organi pregona čist odpovedali.

 • Krtača 20

  Kaj češ….majmun radi to što majmun vidi. A to što vidi, vidi samo kod ustaśa….

  • Olga_10

   …to so besede komunističnega zlocinca….

 • Krtača 20

  Majmun radi što majmun vidi: https://youtu.be/yKRQorWjuPA

 • Duhec

  Na Novi podpirate vandalizem…. ja, primitiven medij.

  • Anton

   Na Novi podpirate vandalizem…. ja, primitiven medij.

   haha, glih t’prav se oglaša

   sarkazem press

   • Olga_10

    Vsak, ki podpira komunizem, podpira TERORIZEM in zločine!

    • Wizeman

     kaj pa ti veš o komunizmu? Veš vsaj to, da je njegov pravi idejni vodja Jezus?

     • Olga_10

      Je Jezus pobijal ljudi? Kaj vam pove deset božjih zapovedi?

  • xtc

   Odstranje zločinske ideologije in simbolov ni vandalizem-bedak.

   • Wizeman

    če pišem po cerkvenem zidu, pa je to skrunjenje. Mar ni cerkev storila največ gorja na svetu?

    • xtc

     Seveda gre za uničevanje kulturne dediščine naroda,komunizem ni dediščina še manj pa kultura ali kulturna dediščina-če šteješ,ropanje,krajo,pobijanje,klanje in povojnih 600 grobišč za kulturo ali kulturno dediščino sodiš na psihiatrijo

    • pajot

     Ne,ni. Komunisti so ga več.

     • janez cepec

      a s’ mau pozabu na križarske vojne, pa pokristjanjenje ostaleh domorodcou z ognjem in mečem all ower the world

  • Soave

   Pa si še vedno tu ??

 • sloustava

  Dalec najvecjo skodo delajo otrokom, ki jih silijo in oblacijo v simbole krvavo -rokcev! Da neka stara nepotesena baba laja, mi je celo smesno, ker si dovoli smesiti samo sebe, a da starsi dovolijo sramotenje svojih otrok in potvarjanje zgodovine, meji na neskoncno sovrastvo do vsega, kar je krscanskega, normalnega, liberalnega, slovenskega, skratka!

 • Olga_10

  Čestitke Hrvatom!
  Slovenci imamo glavo zločinske hobotnice z Milanom Kučanom, ki je prevzel zločinsko hobotnico od Dolanca! Verjetno je Slovenija tudi kriva, da se je komunistični rak iz močvirja razširil na Balkan!
  Makarovički je treba vzeti vse privilegije, pa naj doma časti kriminalca!

 • komunist

  Na Hrvaškem je na oblasti ustaški hdz, ki podpira ta vandalizem, tudi pri nas bi bilo tako če bi nam vladala profasisticna sds!!!

  • Zima prihaja

   Pa čuj 50 % ex komunistov je v tem HDZ .Na začetku je vsaj tako bilo .

  • sprehajalec

   ustaška stranka je bila levičarska, z močnim socialnim programom in socializmom kot končnim ciljem, po vzroru takratne stranke vzornice, Italijanskih socialnih šopkašev.

   • Wizeman

    Čisto ste že zblojeni

    • xtc

     Levaki ste zblojeni,ko se čaz vas in ropotije izteka.

    • sprehajalec

     Nismo zblojeni Wizeman, le vajen si “naše” črno bele zgodovine. Druge ne poznaš.

    • Soave

     Govori zase !!

 • Peter

  Dragi komunist, v Evropi se enako obravnava tud prokomuniste, ki nam vladajo.
  Skratka, če nam vlada komunistični SD ni nič boljše.
  Razen za vas, komuniste, no.

 • bubamara

  Hrvatov ne maram, ampak jih spoštujem, ker so edini izmed narodov Yuge dobesedno odšli iz socijalizma (fizično in duševno). Hrvati so dobri trgovci, kar se tudi odraža pri njihovi diplomacij. Res, da imajo težave z vsemi sosedi glede ozemlja, vendar nihče od teh sosed jim nič ne more pri njihovem širjenju. Slovenci smo Janezi in v letih samostojnosti smo to že večkrat dokazali. Uživajmo dokler traja. Kot je rekel Milan: sanjajte Slovenci državo, sanjajte.

  • Wizeman

   Hrvati, sicer ne vsi, ampak večina, so fašisti. In na to so celo ponosni…. Na srečo je tudi tam dovolj razumnikov, sicer bi že čisto skrenili…..

   • bubamara

    Tudi italijani so ponosni na fašizem, ki ni bil nikoli v svetu javno obsojen režim.

 • RATATA

  “V Jesenicah” …. U Jesenicama,
  še bolj prav v Đesenajssitiju!

 • xtc

  Levaki še živijo edino od laži,drugega nimajo kaj pokazat,zapufali in zapravili so Yugo,sedaj pokradli Slovenijo-za propad Yuge,krivijo Zahod,za uničenje Slovenije pa JJ in EU,dajansko pa so oni tisti ,ki so uničili obe državi.
  Živijo le še od ideologije.
  Seveda jih navdaja groza,ko gledajo kako se neizbežno približuje kruta resnica,ko bodo morale te zločinske relikvije izginiti in ta dan je vse bližje.Seveda je vse to še zato,ker se ne prične akcija podiranja in odrtranjevanja te totalitarne krame-seveda lahko oblast grozi z kaznimi za vandalizem a,ko bo zadeva odšla na EU sodišča bo zadeva padla saj so talitarizmi med sabo s sklepom EU parlamenta izenačeni-torej morajo biti tudi njihvi simboli odstranjeni saj so žaljivi do žrtev teh režimov.
  Ko bo neka dovolj močna stranka pričela odstranjevati to kramo in bo levica poizkušala to sodno preprečevati je o tem treba obvesziti tako EU parlament kot sodišča,pa bomo hitro ugotovili kaj je zakonito in kaj ne-ZAGOTOVO JE ODSTRANITEV TOTALITARNIH IN ZLOČINSKIH pomnikov in reliktov,temeljna pravica ljudi-sploh pa ,če so ti relikti,sistemi in ljudje hudo kršili človekove pravice,izvajali zločine in genocid-saj so taki pomniki žaljivi do žrtev teh represij,kot tudi sorodnikov in naroda.

  • Wizeman

   ZAGOTOVO JE ODSTRANITEV TOTALITARNIH IN ZLOČINSKIH pomnikov in reliktov,temeljna pravica ljudi-sploh pa ,če so ti relikti,sistemi in ljudje hudo kršili človekove pravice,izvajali zločine in genocid-saj so taki pomniki žaljivi do žrtev teh represij,kot tudi sorodnikov in naroda.

   Začeti bo treba pri križu.

   • janez cepec

    Dudeki so počedl z komunistično nesnago, pr nas pa to ni možno, kajti namreč, dokler bo večni predsednik opozicijske stranke, bivši komunajzar, veliki disident, pesnik in pisatelj, pa še pa još, delvov kokr komunajzar, govoru kot komunajzar, se obnašu kukr komunajzar, ni niti najmanšeh šans, de razčistmo s komunizmom.

   • xtc

    Katerem tvojem?

   • Soave

    Po tejle tvoji logiki, pa lahko izbrišemo cel planet., do prvega poka !? In potem nekdo začne na novo. Brez božanstev, brez bogov ??
    Uh. . . . . . .

   • Morala

    Najboljše, da po tvoje vse uničimo in ni več preteklosti…oh, no…Si bil tiho pri gradnji mošeje, ki ne spada k nam? Boš ti začel pri mošeji?

 • Morala

  Hrvatje so nekaj posebnega….pri nas je vse drugače…

  Še pri porokah v tujini, ko je kakšna hrvaška poroka vihrajo iz avtomobilov hrvaške zastave, še na matični urad so jo nesli, da se je ja videlo, da so Hrvati…ponosni … Slovenci pa kot, da jim je vseeno, še doma bi najraje skrili slov. zastavo in se vrnili nazaj v Yugo!!!

  • sprehajalec

   Imeli so Srbe, oziroma jih še imajo, z njihovim motom Srbi svi i svuda. zato je vse bolj izrazito pri Hrvatih.

 • althar

  Tudi pri nas bomo nekoč pospravili to komunistično nesnago na smetišče, kamor sodi. Ampak za razliko od južnih republik je pri nas še precej za pokrast in dokler rdečuhi ne pokradejo vsega, morajo vzdrževat ostudne spomenike, Titove trge, pokopališča komunističnih morilcev sredi mest in ovčje volilno telo.

 • Cyclopean

  Hrvati so izmišljen narod, jezik imajo srbski, sploh nimajo svoje kulture in zemlja na kateri so, so pokradli in nikoli ni bila njihova.

  • Olga_10

   To so besede Srba!

  • kokobily

   Bebolo, to so teze tistih, ki so tudi nas silili, da po trgih, vaseh, mestih imamo napise v “nasi, ljubljeni cirilici”. Ta ista pamet nam je pred 30 leti poslala tanke na ulice, ker nismo vec hoteli gledati tiste hijerogrife in smo se uprli, da nam po srbsko “komanduju”…
   O tako imenovanem “srbohrvaskem”, pa pomisli, da ti kdo nas jezik imenuje slovaskoslovenski, ke rimata enak izvir (Moravska).

   • Cyclopean

    Kaj ti bluziš? Slovenci nikoli niso imeli nič skupnega z balkancih, vedno so nas porinili v kompanijo ‘južnih brača’, Slovenci so vedno trpeli panslovanske sanje raznih srbijancev, hrvati pa krmarijo malo sem malo tja, kakor jim paše, enkrat so potomci Gotov, drugič Rimljanov, enkrat Slovanov…v posmeh vsem.

    • xtc

     Preden trabunjaš nadalje,Slovenija je včasih segala do Varaždina in Čakovca-to je Kralj Slovencem odvzel,komunisti pa so nam odvzeli še Istro in zapravili Trst,Koroško in Benečijo-seveda je vedno šlo vse iz Beograda.

  • sprehajalec

   Tudi Avstrijci so izmišljen narod, pa velik del Švicarjev. Jezik imajo nemški, in zemlja na kateri so pokradli nemcem in nikoli ni bila njihova.

 • totex39

  Samo, da imaš v današnjem času na prsih rdečo zvezdo lahko uspeš in sploh ti tudi delati ni treba, če nočeš, denar ti bo komunistična vlada priskrbela, samo, da si na njihovi strani.

 • bednick

  Ko se bo zbudu kralj Matjaž- Matija Korvin, bo pri nas tudi tako lepo kot je na Hrvaškem.
  Prej pa ne.
  Kakšno vprašanje? Nekaj časa mi je še ostalo.

 • Ludviq

  Se bom kar na Hrvaško preselil. Imajo boljše gospodarstvo, manj korupcije, manjšo brezposelnost, manj javnega dogla. Tako je dol lepo da bi mi lahko se njim priključil.

 • Olga_10

  Tisti, ki zagovarjajo zločinsko ideologijo, so posredno tudi sami zločinci!

 • MEFISTO

  Težko je razumeti, da ljudje, ki zase mislijo, da so razumni, častijo tako pošast, kakršen je bil Tito.

  S tem pokažejo, da niso sposobni treznega premisleka ter presoje in da se identificirajo z zločinom.

  Tito je bii celo v svetovnem merilu eden od največjih zločincev vseh časov.

  • lili pili

   Svet je ocitno mislil drugace, koliko znanih osebnosti in politikov je obiskal in koliko njega, ce bi bil tsk klavc nebi gostil angleske kraljice, ameriskega predsednika, igralce….

   • xtc

    Svet misli točno tako Tito je mednarodno na listi največjih zločincev v zgodovini-ti pa lahko dokazuješ tako ali drugače.

    • lili pili

     A potem so zraven tudi tisti ,ki so z njim zrli, pili, dobivali datila, pa jih niso vrnili…

 • xtc

  Realnost je pač taka ,da bo sleje kot preje ta krama z drugo ideološko ropotijo romala na odpad zgodovinin v mline ter šterce-to je neizbežno.
  Ko bo narod pričel rušiti te kvazi spomenike sovraštva,laži in prevare ter zločina in bo to pričel masovno bo konec.
  Seveda ,,ker si vSloveniji ni našlo skupine ,ki bi javno pdrla kak titov spomenik in nato tvegala z zadevo pred ESČP,ki bi sesulo državo zaradi neodstranjenja zločinskih in totalitarnih reliktov bodo levaki še kar težačili.
  Dejstvo je ,da v primeru zrušenja,kipa Tita ali kakega drugega zločinca ali totalitarnega simbola država nikoli ne more pred ESČP zadeve opravičevati kot vandalizem-saj je sama dolžna odstraniti pomnike totalitarnih sistemov,ki so kršili človekove pravice in izvajali zločine,kot tudi osebe ,ki so to počele,taki relikti in simboli žalijo človekovo dostojanstvo in kršijo človekove pravice,saj dobesedno pljuvajo na žrtve teh totaliotarizmov in njihovih nosilcev torej zanikajo storjen zločin in žrtve ter zločinskost.
  S tem nobena država NE more čez sodišče ESČP-a očitno še Slovenci niso doumeli tega.

  • Soave

   STRAH JIH JE

 • Zima prihaja
 • Janez

  Ja !
  Hrvati imajo grozljivo izkušnjo
  iz polpretekle zgodovine – s tem
  STALINSKIM , GB ITD ZLOČINSKIM AGENTOM “MARŠALOM TITOM” !
  ŽE
  NA PLIBERŠKEM POLJU MAJA 1945 !
  JE
  NEKA
  – KPJ MARŠAL TITOVA JNA ARMADNA ENOTA

  – ZAČELA KAR Z MITRALJEZI STRELJATI
  V NEOBOROŽENO IN OD
  GB VOSKE OBKOLJENO MNOŽICO HR BEGUNCEV, DRUŽIN !
  KAR
  JE
  SKRAJNO SRAMOTEN ZLOČIN
  NAD NEOBOROŽENIMI LJUDMI-HRVATI !
  V
  Pliberku-Bleiburgu so bili HR neoboroženi begunci vrnjeni
  v roke
  BREZPRAVNE
  “MARŠAL TITO” STALIN KOMUNISTIČNE OBLASTI !
  Sledilo
  JE VRAČANJE NEOBOROŽENIH HRVATOV,
  KI SO JIH
  ZLOČINSKE KP ” MARŠAL TITO” JNA ENOTE. SPOTOMA NESODNO STRELJALE!
  IN
  ZLASTI V SLOVENIJI NA NESODNIH MORIŠČIH PRI MARIBORU ITD
  TER
  NA HRVAŠKEM – PRI HRIBOVJU MACELJ PRI KRAPINI.
  VELIKO
  ŠTEVILO
  VRNJENIH , NEOBOROŽENIH HRVATOV PA SO NA NAČIN

  ” POHOD SMRTI”=T.I.”KRIŽEV PUT” GNALI V KOLONAH SMRTI
  PO VSEM TERITORIJU EX YU
  – VSE DO MAKEDONIJE – IN JIH SPROTI NESODNO MORILI.
  TE
  “KRIŽEV PUT” NESODNE KOLONE SMRTI VRNJENIH HRVATOV
  SO
  EN NAJHUJŠIH POVOJNIH NESODNIH ZLOČINOV
  “MARŠAL TITO” KOMUNISTIČNE OBLASTI. Tako je umrlo več 100.000 Hrvatov. L.r. Janez K. KOMENDA

  • Soave

   Tako je. Smo videli grozljive fotografije. Pa tam verjetno niso samo Hrvati !!
   http://www.safaric-safaric.si/Bohova.htm

  • lili pili

   Neoborozeni, neoborozeni, bili so razorozeni, lahko bi se borili pa se niso hoteli, pricakovsli so milosta od anglezev, velika pomota in za njih sramota, da so se v tako velikem stevilu predali

 • Pesjan

  Rdeči prostitutki makarovički in vsem častilcem rdeče zvezde in enonogega klavca brezplačno vtetoviram na čelo zvezdo opravim hitro in brezplačno,vabljeni tudi vsi komunistični občinari iz veleja vključno z ministrico matičevo,tetoviranja sem se naučil pri gaučih v Argentini,komunisti vabljeni.

 • MEFISTO

  V Titovem Velenju so bili previdni.

  Pošastnega zločinca Tita so postavili na tako visok podstavek, da ga ne more poscati noben titovelenjski cucek.

 • Soave

  Eh, dragi moji ?? Pri nas se spravijo samo na kakšne spominske plošče – npr. na Roški ulici ! Pa križev tudi ne vidijo radi.
  Je pa to, kar se sedaj dogaja v Franciji glede spomenika papežu Wojtyla , nekaj zaskrbljujočega,

  Če že res mislijo, da taka obeležja ne sodijo na ulico, naj tak zakon uvedejo od danes naprej !!

  To, kar že obstaja pa pustimo. Kot kulturni spomenik. Veliko je takih umetnin, ki so delo znanih umetnikov. Pa menda jih ne bomo začeli podirati ?

  Nevarno početje. Kje se bo to končalo ? Kaj pa druga umetnost ? Bomo tudi knjige ” popucali ” ? Moj Bog, človeška neumnost nima meja !

  • MEFISTO

   Spomenike Titu je treba podreti ne glede na to, ali so jih spacali znan ali neznani rokodelci..

   Tito ne more biti umetnina.

   Knjige ne stojijo na javnih mestih v pohujšanje in jezo mimoidočih ljudi.

   Sicer pa kjige rdečih piscev in ideologov največkrat niso vredne niti papirja, na katerem so tiskane.

   • Soave

    Ti dam prav. Tisti spomeniki so spomeniki enega totalitarnega režima, ki ga je EU obsodila. Torej naj si jih pospravijo ljubitelji k sebi domov. Saj so marsikaj odnesli od lastnine ” buržuazije ” k sebi domov, v vile, ki so si jih tudi prisvojili.
    Sem se samo vprašala, kam bo to pripeljalo, glede na primer, ki sem ga omenila.

  • hle

   To je globalistična agenda ki je zajela celoten zahodni svet V Londonu zahtevajo odstranitev spomenika admiralu Nelsonu v New Yorku Kolumbu in tako naprej in vedno se bodo našli nekateri ki bodo temu ploskali Bistvo vsega pa je brisanje naše zgodovine in z tem sekanje naših korenin

   • janez cepec

    kar se Nelsona tiče, bi biu pirat, če ne bi osvaju in pobiju u imenu kraljestva, tko j’ pa admiral in junak

    • hle

     Spomenik si je prislužil z tem da je zadal smrtni udarec Napoleonovi mornarici in z tem spremenil podobo cele Evrope

    • sprehajalec

     Tos zamešou z Francisom Drejkom Janez, 200 let prej, kje pod Elizabeto I Špance razbiu, Armado u Rokauskmu prelivu. On je biu pirat. Za časa Nelsona jh ni blo več.

     komunist ste zmerm hitro oceno dal Janez, pa pu svoje ubrnil….

     • janez cepec

      jebemu sveca, a veš, de sm ga res usrou. mea culpa, mea maxima culpa. jest vsaj priznam napako. zgleda, de sm usen kešno uro zgodovine prespau. se pardoniram

     • sprehajalec

      Zgodovinska nenatančnost janez je značilna za use segmente Slovenije, ne sam zate janez.

    • xtc

     Glej bebo,Lord Nelson je bil Admiral in aristokrat,nikoli ni bil pirat,če ne poznaš stvari se raje ne oglašaj.Nelson je nabil Franceke,ki so bili bistveno močnejši kot vole,skupaj z Španci vred.

     • janez cepec

      BEBO ti je fotr, a sm prznou svojo zmoto, pa se opraviču? a je poj vaš ljubljeni vodja tud bebo, k’ se je njega dni zmotu, pa je med komunajzarje stopu, al je pa zarad kej druzga šu not. je že vedu zakuga.

     • xtc

      Ni si se nič zmoto ,namerno pišeš traparije in zavajaš.

   • Soave

    Za koga, ali kaj ? NWO ? Kaj so ljudje res tako neumni ?

    • hle

     Žal so tako neumni najbolj žalostno pa je da menijo da z tem počnejo nekaj plemenitega saj veš ni zastonj izrek da je pot v pekel tlakovana z lepimi nameni

     • Soave

      Ja, res je. Žal pa v politiki taki lepi nameni nič ne štejejo !

 • Jovo Jamnica

  …potacat, počečkat… zažgat!!!
  —————

  Karel Destovnik Kajuh: Materi padlega partizana

  Takrat, ko je prvič ročice razprl,
  takrat si v radosti plašno vztreptala:
  Samo da mi ne bi, da ne bi umrl!

  Takrat, ko na prsih je tvojih še spal,
  takrat si mu nežno v solzah šepetala:
  Glej, kmalu iz tebe cel fant bo postal.

  Postal je tak fant, da bi gore premikal,
  nikdar se ni klicu svobode izmikal.
  Tako si mu segla poslednjič v roko,
  in v tebi je tlelo: Da! Vrnil se bo!

  Zdaj veter raznaša besede njegove,
  prisluhni natanko, da čuješ glasove:
  Lepo je, veš, mama, lepo je živeti,
  toda, za kar sem umrl, bi hotel še enkrat umreti!

 • Lilika

  Jaz sem proti uničevanju spomenikov. Mačku bi morali dodati samo tablo s številom pobitih ljudi.

 • lili pili

  Ja v demokraticni evropi je normalno, da se nekdo ustavi, poskoduje z kladivom fasado in se potem odpelje…….

  to se imenuje vandalizem tako se je pred 100 leti zacela revolucija, najprej razbijanje pol pa se pokanje in ubijanje.

  Ko so pa v mariboru padale kocke ste pa drugace pisali…

  • Zima prihaja

   Berlinski zid so z kladivi in celo macolami raztolkli ….

   • lili pili

    To so naredili na vshodni strani, ki ni bila demokraticna, zahod pa ga je podrl, ko je bila potrjena zdruzitev in je drzava narocila rusenje, ostalo pa je drhal

    • Zima prihaja

     Drhal?Ta drhal je tudi volilno telo .Ali pa velja tisto ,država to sem jaz?

     • lili pili

      Zima prihaja, drhal leva ali desna je tudi volino telo skrazka vse drzi….drzi pa tudi, da si taki kot je jj mislijo da so drzava oni

    • xtc

     Točno tako kot tisti ki častijo Titeke,Adolfe,Lenine ipd zverine v človeški podobi.

     • lili pili

      V vsakem cloveku je nekaj dobrega, celo v tebi samo zares zelo malo, pa se to ti odmira

     • Zima prihaja

      Dobrega od in do takrat ko imaš korist od človeka ?

     • xtc

      Tore priznaš ,da častiš Titeka,torej potem tudi Adolfa -socialista,pa Maoa in Pol Pota,pa Lenina,Stalina -ja res utegneš pasati k drhali.

     • lili pili

      Pa se janso castim seveda vsake po svoje, koga pa ti

     • xtc

      Zaradi mene,lahko,no samo zločinec na mednarodi ravni pa ni.

     • lili pili

      Je premala riba, z orozjem, ki ga je dobavil drugim, je bilo veliko ljudi pobitih, mogoce se pride na seznam balkanskih trgovcev z smrtjo..

     • xtc

      Glej “intelektualec2 če imaš dokaze na sodnijo z njimi boš heroj Kučan ti bo do smrti hvaležen ,če mu boš zrihtal take dokaze.
      Seveda če bi kdaj koli bili ali obstajali bi jih Kučan že davno uporabil-tako pa so se morali zateči k ponarejanju le teh, z njimi mahali še po Hrvaški dokler niso začele na Hrvaškem leteti grožnje z tožbami in ovadbami bato so jo jadrno ucvrli nazaj v Slovenijo in utihnili-le za bebčke še ponavljajo laž.
      Če pa si mislil Milana,ki mu je JJ na mariborskem letališču JJ zasegel kontejnerje orožjas,ki jih je preprodajal v Bosno Čengiču vozil pa z Ukrajinskimi helikopterji z oznako RK operacijo pa je vodil Silvo Komar SDV-si hudo blizu resnici.

     • lili pili

      Tako kot bodo domobranci za vedno med slovenci veljali za izdajalce, tako bo jansa za vse case zapisan kot prodajalec orozja in s tem tudi smrti, na vse veke amen

   • Saj ga ni nihče potreboval. Bil samo v napoto.

  • Kdo te je takrat vznemirjal ? Nova24TV zagotovo NE.
   Spet nabijaš, kot po stari navadi .

   • lili pili

    Nabijal bi tudi tebe saj ves kam, heheeee

    • sprehajalec

     če bi se ti še dvignu lili….

     • lili pili

      Na vsako picko se mi tud ne, saj nisem vojni zlocinec

     • xtc

      Najprej plenice zamenjaj nato pa poglej če je še tisto na mestu,če že ni zagnilo.

     • lili pili

      Se vedno otdri ko ga pi….. v roke dobi

     • xtc

      Verjetno pasja,ovčjas ali kozja no v tem ste levi zelo progresivni in utečeni,tako so pokazali dogodki na Oražmovi.

     • lili pili

      Zmazki so povsod od leve do desne, cerkveni niso izjeme, lahko fantaziras dalje meni je vseeno, samo da ri bo prslo

     • lili pili

      Odvisno od kandidatke kaj ima in kaj zna heeeee

     • sprehajalec

      oziroma kandidata te imam na sumu. Levičarji ste goreči LGBT.

     • lili pili

      Jaz glih ne, vem pa da na desni je veliko homicev kot gornjak… v cerkvenih vrstah pa so tudi priznani pedofili

     • sprehajalec

      V cerkvi je to greh lili, pri levičarjih pa krepost, če istospolnega napičiš…. Ali pa bog ne daj celo drugo vrsto, kot se je dogajalo v levičarskih krogih.

     • lili pili

      Ce bi bil to greh med cerkvenimi bi jih ze zdavnaj onemogocili in izlocili pa ne..

     • sprehajalec

      Verjetno hraniš debele dosjeje in fascikle, kjer so te nečednosti zbrane? Tega mora biti na stotine milijonov.

      Pa brskam po netu, pa nič ne najdem. Samo neke oprostitve na sodiščih.

     • lili pili

      Malo po netu, skofi v avstraliji, nemciji, ameriki, na irskem duhovnikoc vec sto, za cerkev je ze en pedofil prevec, zaceli so izstopati duhovjiki, ki so priznali da so geji…..

     • sprehajalec

      Kar postrezi z linki, pa obsodbami, ne tipa rekla kazala….

     • lili pili

      Brskaj dalje vse se najde…

     • sprehajalec

      na tem principu temelji vsa vaša resnica….

     • lili pili

      Svetovna

     • sprehajalec

      Svetovna temelji na obtožbah in sodiščih. Prosil sem te torej za linke na obsodbe za dokazane nečednosti. Ti nekaj tumbaš o resnici pa svetovni resnici.

      Saj nismo 45tega, da se da vse brez sodišč ali kaj?

     • lili pili

      Ja ce levicar napici desnicarko se to smatra za drugo vrsto, se strinjam…

     • sprehajalec

      Poštene punce nikoli niso marale komunistov, kaj si izmišljuješ….

     • lili pili

      Vedno, nadprotja se privlacijo, lepe punce ljubijo barabe govori pesem, problem desnicarjev je v tem, da parite samo med sabo in zato boste izumrli kot dinozavri….

     • sprehajalec

      Z vsakim migrantom, ki se pritihotapi do sem, je v Europi več desničarjev in domoljubov.

     • lili pili

      Hvala bogu ce bi bilo to res. Pelji se malo po evropi da vidis to mesanico ….z vsakim migrantom oziroma za vsakim bo ostalo vsaj pet sest otrok, ki pa pne bodo desni, pa tudi levi ne… pa aaj smo to v jugi ze e krat doziveli, mislim na eksplozijo siptarjev pa smo jih slovenci zagovarjali, tako kot azilante danes evropa, ko pa bodo junker, gela in ostali dojeli z kom imajo opravka bodo ostali brez vsega kot se je to zgodilo srbom…..

    • xtc

     Ne vem-a si ti kak iztirjenec?

     • lili pili

      Ne rad pa se….

     • xtc

      Kaj junaško braniš ,da kažeš pete,a ne?

     • lili pili

      Raje brcnem v go….

    • tramal

     Peder,najdi kučana pa ga nabij .Je isto usmerjen

     • lili pili

      Kaj se oa ti tukaj mesas, saj se ne gremo trojca, iztirjenec pohabljen…

     • lili pili

      Ja levo usmerjen drzi, takim kot si ti bosanci je…… zene in ma…….

  • xtc

   A ti butalec razumeš ,d je take stvari treba odstraniti-temu se reče pravna država-ne vandalizem.
   Zanimi vo bi bilo potem ni nobene ovire ,da po tvojem kako ulico preimenujemo v Adolfovo?

   • lili pili

    Ja ampak to mora izvrsiti lastnik objekta ali pooblascena oseba ne pa nek divjak, v pravni drzavi se tudi ne krade, prevzema se posta, gre se v zapor ko dobis vabilo…

    • xtc

     V pravni državi bi bili vsi borci brez penzij,zločinci NOB zločinci obsojeni in vsa rdeča krama in ropotija oidstranjena in prepovedana ,privilegiji pobrani,kustracija izvedena in vsem partijskim funcionarjem,prepovedan kakršni koli javni nastopi ali udeležbe na javnih prireditvah ter majhna penzija-kot na Poljskem.

     • lili pili

      Ja to bi bilo, ce bi bil ti intvoji na oblasti, zakaj pa se ne potrudite, tudi ko ste bili, niste tega upali urediti ve vem zakaj..

     • xtc

      Kakšni moji bedak?
      Pri pravni državi ni mojih in tvojih že to veliko pove o tvoji intiligenci.

     • lili pili

      Ni nadpovrecna, drzi, kaj pa za tebe pavijo si miha pavliha

     • xtc

      Če bi bila vsaj minimalna nebi pisal to kar pišeš.

     • lili pili

      Znam pisat in tudi berem, sem zadovoljen ce spravimtakega kot si ti ob zivce, sedaj vidim, da sem si zasluzil pivce, hik

 • lojze

  Kaj lahko pričakujemo od Slovencev, ki imamo v genih komunizem. Dimitrij Rupel je v Problemih napisal: “Zdaj vem,da jo ljubim. Revolucijo” in “Ljubim Partijo, blesk in zvočnost njenega mimohoda” (Problemi, september 1970.

  • janez cepec

   preber si kešne pravoverne misli od Janše. pa ti bo use jasn. enkat komunajzar, večno komunajzar

   • Janez

    A?
    Si ti tudi – L O Č E N ? Daj no povej ! Iskreno povej ! Prosim. L.r. J. KOMENDA

    • janez cepec

     ne, Janez aus Begne, nism ločen, pa tud od družine nism ločen, tko kot ti, k si dislociran u Begnah. kot zmeri, pa glih ne videm kešnga konteksta u tvojmu klobasanju

     • Janez

      No ?
      MISLIL SEM ! ” Ločen od – pameti ” . To pa si. Kajne da !
      Kako
      LAHKO SE TE UJAME NA BESEDNO FINTO !
      Ampak !
      Takih kot ti se nam manjka.
      Vsi so peveč – klanjajoči se.
      Daj!
      “SMC” Jani M. IMA V SVOJI “IRAN NLB GATE” KOMISIJI – ŠE PROSTOR !
      Postani
      ČLAN TE KOMISIJE: boš preiskovance nadiral z “butli”, jih boš s “kol” terapijo itd.
      Tudi !

      “SMC” Janija M. LAHKO OBDELAŠ S “KOL” TERAPIJO !
      Če bo v
      “NLB IRAN GATE”
      SVOJIM “PRIJATELJČKOM KAJ “SKOZI PRSTE GLEDAL” ! Kar “bum” ! L.r. J. KOMENDA

     • janez cepec

      ločen od pamet si ti

     • tramal

      Asi poročen z oslico,ker takšnega cepca sigurno nobena ženska nebi hotela.

   • lojze

    Nič nisi razumel! Meni se pa ne da odgovarjati na “kešne neumne pripombe”!
    Kot vidim in slišim spodaj, si ločen od pameti!!!

   • tramal

    Spet te Janša preganja .Hitro se spet skrij deset metrov pod zemljo ali pa jo potegni v hosto čim dalj ti siromak ti

  • Janez

   Ja !
   Bravo !
   Taki citati – pokažejo STRAHOVITO KP INDOKTRINACIJO !
   In
   NUJO PO KLEČEPLAZENJU – PRED KP, ZK PARTIJO PO 2. VOJNI.
   Hvala Bogu,
   da jaz nisem imel stika s politiko. HVALA BOGU, RES SEM VESEL. L.r. J. KOMENDA

  • Zima prihaja

   Takih je bilo na tone.Komunisti so to označili kot oportunizem

  • sprehajalec

   S cevjo pištole na tilniku, se marsikaj napiše lojze…

   • janez cepec

    a bejž, bejž, no pa povej, kdo j’ držu pištolo za vratom Rupsiju, pa JJ, pa še kešnmu, de so produciral take (ne) umne misli. nubedn, al so bli res zavedni komunisti, al pa pizde koritarske, kar je pa še slabš?

    • sprehajalec

     Operativci, Janez…

   • Jovo Jamnica

    In ti v to verjameš??? Pr Dmitriju in podobneh… mislem?

 • Olga_10

  Tito je bil slovenske matere sin in Slovenci smo nanj ponosni!

  • Zima prihaja

   Yeah.Ko je prišel tistega davnega leta v Maribor so na klavnico zapisali TITO JE NAŠ

   • Olga_10

    Saj edino tja je zločinec spadal!

  • xtc

   Preje bi rekel nacionala sramota.-da pride nek del ali član naroda na listo največjih zločincev.
   Sicer pa Tito sploh ni bil pravi Josip.

   • Olga_10

    To je “čast” le za teroriste iz Antifa!

  • Janez

   Najbrž?
   Je spet ok gospe Olgi – nekdo ukradel “vzdevek” ?!
   KP, ZK
   STALINSKI ZLOČINEC JE BIL POLJSKO AVSTRIJSKEGA, ŽIDOVSKEGA RODU.
   HR ZAGORJE
   JE PRVIČ VIDEL LETA 1945
   – KO JE KONTROLIRAL NESODNO MORJENJE NA MACLJU PRI KRAPINI. L.R. J. KOMENDA

   • Olga_10

    Čeprav sem spremenila Nick iz Olga v Olga_10, čeprav sem zamenjala avatar, mi vedno krade vzdevek na tem forumu nekdo z identiteto @najplemeniteji. Gre za načrtno akcijo, v kateri lahko vidimo sledi Udbe. Sploh ne vem, kako se lahko znebimo te barabe. Drugi forumi na Disqus imajo opcijo kontaktiraj moderatorja. Tu tega ni. Po drugi strani vidimo, da moderator nekatere komentarje briše.

    Prosim, da povšečkate ta moj komentar, da ga bo moderator opazil.

    Kaj lahko sploh storim? Foruma ne bom zapustila! Ali kdo od desnih komentatorjev pozna odgovorne na Nova, da mi pomagajo pri tem problemu.

    Če tega ne znamo rešiti, kako bomo kos perfidnim potezam in akcijam Kučanove Udbe?????

    • Jovo Jamnica

     Evo ti ga na… udba bre

     We are unable to post your comment because you have been banned by Nova24TV. Zvedi več.

     Briga “admina” tega portala za fšečke. Mene durmarš briše. To se pravi, da fšečki nimajo veze. Jas jih dobim namreč malogdaj…

    • tramal

     Brez skrbi ,mi desni točno vemo kdaj ti pišeš in kdaj ti oni bedak ukrade nik.Bog s teboj.

  • Olga_10

   @najplemeniteji naj govori svojem imenu. Diktatorja in zločinca Tita lahko častijo samo tatovi Nickov in terorist iz Antifa!

  • tramal

   Tako usran si da kradeš nike olgi in si še svoj nik ne upaš imeti .DREKONJA.

 • Zima prihaja

  Ivica bu sad napravil u hrvatskoj politki veliko sranje .

 • xtc

  Rdeči NOB je na Slovencih postil tako opustošenje,hujše kot če bi nas okupirali Nemci,NDH,Madžari,Italjani in še Japonci skupaj pa nebi za časa okupacije naredili toliko škode.

 • if

  Nova 24 TV, ne imenujte Slovence tiste, ki se klanjajo genocidnežu Titu in komunistični zvezdi!
  Take imenujem propadle komuniste, katerih življejsko okolje je le še RS. Gre za mnoge ljudi, ki pozircionirajo tudi na najvišjih funkcijah države in v precejšnjem delu volilnega telesa. Slednje je najvčje zavora, da RS ne more napredovati.

  • DJURO SUMAR

   Slovenija kar lepo napreduje in je mnogo naprednejša od Hrvaške. V vseh ozirih. Tam so izdajalski Ustaši prevzeli oblast, medtem ko imamo pri nas le še peščico domobrancev, ki vedno bolj tonejo v svoj lastni drek. Slovenci smo mnogo bolj preudarni in nas je zelo težko spraviti na ulice, ter protestirati brž, ko nekdo prične glasno udrihati po oblasti. Le zakaj bi preimenovali trge, ceste, ulice, ki nosijo naslov maršala Tita. Bil je pozitivna zgodovinska osebnost in takšen je ostal v večini slovenskih src.

   • Jovo Jamnica

    Tut mene pretirano nea motijo nazivi in pomniki, ki so pač posledica nekega zgodovinskega obdobja. Pr Krobotah pa nea glih rabiš opletat z ustaši, saj so se zavihteli na oblast tudi oni, keri so si prisvojili lastnino izvensodno pomorjenih ustašof na tleh Slovenije….

    • DJURO SUMAR

     Misliš na tiste, ki so po vojni bežali preko Slovenije na zahod?

   • xtc

    He,he,he ti si butl,zakaj pa ste levi prodali potem ko je vaš LDS ovc uničil Istrabenz hotele,Drogo in še kaj tem Ustašem če so brez denarja,pa Mercator in še kaj?Res napredujemo tujia veleposlaništva in predstavništva se umikajo k Ustašem-to je napredek zate?
    In nenazadnje Poljaki in Čehi in še kdo so ekspresno pospravili s podobno kramo in kložjo in kmalu jih bomo gledali le še v hrbet-to je zate napredek?
    Tvoj post je post popolnega bedaka,ki dokazuje ravno to da je treba vse te spomenike in šaro odstraniti takoj,saj je le gojišče ideološkega propada in idiotizma ter zgodovinskih laži in prevar.

    • Jovo Jamnica

     Pozablaš, da so najmajn Čehi, bli pret WWII bol razviti, kot pa smo bli takrat razviti mi Slovenci. Šišat smo jih začeli v socjalizmu. To pa zato, ker smo meli Stalinof socjalizem sam tri leta, oni pa bistveno dalši čas. F tem cajtu smo jih prehiteli. Fsedi se enkrat f Kodijaka…

     • xtc

      Ne opletaj-s tistim zadeva nima veze,komunizem je Čehe zatolkel,kot tudi Štajersko,ko so Čehi naredili lustracijo,so bili na slabšem kot mi ,ko so opravili s tem in pričeli z privatizacijo(kar nam ne gre in ne gre) so krenili s polno paro.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Keri pa je te nam preprečo lustracijo??? Jas bi takrat ta prvi larmo… ZA. Če pa mi najdeš kaj podobnega pr nas is leta 1938, te pa na dan z besedo…

      http://www.darkroastedblend.com/2007/06/tatra-car-other-aerodynamic-marvels.html

     • xtc

      Tisti ,kateri je zamrznil partijsko knjigo in v Demos mataknil leve krtice,kdo je že to?

    • DJURO SUMAR

     Če te prav razumem so za naše gospodarsko stanje krivi spomeniki, trgi in ulice maršala Tita. Tisti LDS-ov, to pa misliš na prijatelja od Janeza Janše, ki sedaj igra košarko na Dobu. Se pa vidi da nimaš pojma kako laufa gospodarstvo. Ne glede na vojne in stanje gospodarstva, vsepovsod pridejo na površje tajkuni in predvsem vojni dobičkarji, kakršen je pri nas Janez Janša. Poljaki in čehi so pa vse razprodali in so le še navadni hlapčiči zahodnih kapitalistov. Je pa zanimivo, da so Čehi najbolj ateistični narod, Poljaki pa najbolj veren.

     • xtc

      A bi šlo brez traparij prosim.Sedaj pa takole, Igor Bavčar LDS -tajkun,Srečko Šrot SD tajkun,Herman Rigelnik SD(SDV) tajkun,Stojan Petričlevica -tajkun,Bojan Petan LDS -tajkun,Ivan Zidar levica_tajkun,Sandi Češko LDS-Tajkun,Slavko Polanič-SD -tajkun,Igor Lah LDS-tajkun,Dušan Šešok SD-tajkun, itd itd torej kdo je tajkun?
      Karnaprej opletaš z Janšo ,če je vse to počel in delal zakaj ga niste obsodili,če imate dokaze,NO?
      Seveda ,ga niste ,ker nimate nič,kot pri Patriji ni ni,dragi moj tepček,če bi Kučan imel karkoli oprijemljivega zoper JJ,bi ga levaki že davno zaprli tako pa ni nič in režirate in režirate pomaga pa nič,gre za dve stvari ali je JJ res tak genij in levaki ste tako butasti ,da mu ne sežete do gležnjev,ali pa preprosto ni dokazov.
      In še glede gospodarstva,o tem midva težko debatirama,ker nimaš pojma o njem.
      Kar se patiče rdeče krame-DA zelo vpliva na gospodarstvo,miselnost ljudi in tudi na tuje vlagatelje.Če misliš da mi boš solil pamet samo tole,nobeden tuj resen vlagatelj nebo vlagal v državo polno socialističnih parol,besed o vega lastniški državi,socializmi ipd jajcah,zraven pa še zagledal kip enega največjih zločincev v zgodovini-vsak normalen vlagatelj se ob taki sliki ,ki jo vidi hudo zamisli,da o visokih davkih in stroških dela ne govorim.

     • ogledalo

      Kreditni portfelj slovenskih bank se je povečal za cca 30 mio evrov v obdobju 2006-08. Slab je predsednik vlade, ki ne ve, kaj se dogaja z državno denarnico!

     • DJURO SUMAR

      Nobeden ne bo vlagal, razen Japoncev in Avstrijcev. O poštenju JJ pa ne bom debatiral. Mnogo je lahko vzrokov, da ga ne morejo strpati v zapor. Tudi z Al Caponejem so se mučili dolgo časa.

     • xtc

      Ni veliko vzrokov samo eden je NIČ NI.Če bi bilo bi bil JJ že zdavnaj v arestu in to se z potrdilom sodbe iz ESČP,ker nič ni PAČ NE GRE.
      Samo naj spomnim ,kako so leva trobila pisala kako je sodnica v Avstriji razlagala,da saj ve da je denar od Patrij končal pri JJ no izbruhnil je hud škandal v katerem je tiskovni predstavnik sodišča uradno podal izjavo v kater je povedal,da sodnica ni nikoli izjavila take stvari(logično-tam je to adijo služba) in postavil SLO leve medije na laž-oziroma producerje FAKE NEWS-za domače potreba-a se je to v Avstriji hitro zalomilo in razčistilo.

     • DJURO SUMAR

      Ni pomembno tvoje nakladanje, temveč to, da je JJ vojni dobičkar. Nič pa o vlaganjih Japoncev in Avstrijcev.

     • xtc

      Glede vlaganj- najprej glede Magne,če bi bil to OHO projekt,bi se Avstrijske regije steple zanj-sploh ni zanimanja tam zanj,v Grazu pa ne dobi več dovoljenj za širitev zakaj že?
      Baje ekologija.
      Ja malo morgen nizko cenovna delovna mesta,pa veliko okolju nevarnih snovi in
      odpadkov.
      Nadalje Japonci -Kočevje bingo?
      Dvomim,investicija ,da a gre za tovarno,ki je malodane robotska-torej zelo malo zaposlenih,državne ugodnosti in še kaj,računica za Jape ne nas.
      In še za povrhu Revoz,ki mu tovarno in delavce bolj ali manj subvencionirajo slovenski davkoplačevalci,ker spretno stiska vlade,da če ne gre pa drugam.

     • DJURO SUMAR

      blablabla in še enkrat bla.

   • tramal

    Lahko še desetkrat spremeniš ime ,bedak boš ostal vedno isti.Res si gnoj od gnoja z svojim zločincem titom vred.

    • DJURO SUMAR

     Bravo, tale komentar me je pa resnično navdušil. V dveh stavkih si povedal vse.

 • Olga_10

  Vljudno prosim moderatorja foruma, da prepreči zlorabo Nickov! Nesprejemljivo je, da lahko nekdo uporabi tuj Nick za diskreditacijo komentatorja in s tem foruma! Dala sem prijavo, da se Najplemeniteji onemogoči, vendar do danes ni bilo narejeno nič!

  • ahnenpass

   Ti presneti pirati, ne splave, na take je treba poslati jahte in letalonosilke.

   • Olga_10

    Dob bo dovolj! Tika taka!

 • xtc

  Kako huda je leva omejenos nekaterih komentatorjev je že maloda ne legendarno.
  Seveda je najbolj smešno videti njihove izbuljene in zatekle oči,ko jih prične v kot stiskati Bruselj,kjer taka idiotsko ideološka kovorica in čenčanje postane neuporabnna saj so to bivši zahodni zavezniki in ,ki sso jasno dali vedeti,da mora rdeča krama in šara izginiti,ker gre za zločinski sistem,z to retoriko si pač tam ne morejo veliko pomagati kot pri slovenskih domačih ovcah saj tam nima nobene teže ne relevantne podlage,skratkaleva politika se šlepa le in le in zgolj na ideologiji,ko pa je treba v boj z argumenti pa preprosto zmrzne,ker pač normalen svet ne funcionira na zločinih nategih lažeh in ideologijo.
  Ravno zato bo neprecenljivo gledati leve frise,če bo Bruselj ,kot je dejal Lahovnik,poslal NLB na Fire sale-oz. zahteval izpolnitev zaveze,a bodo tam tudi mahali z rdečo kramo in Titom zločincem?

  • Jovo Jamnica

   Brussel leži seveda v Flandriji. To pomeni, da Zahodni zavezniki nimajo z njim nič. Mojga fotra, kot nemškega soldata so Ameri zajeli marca 1945, v Antwerpenu.

   • MEFISTO

    Nekaj tu ne štima!

    Kako se je lahko tvoj foter pustll ujeti pri Antwerpnu, če pa vsi vemo, da je doma za seboj podil domobrance?

    • xtc

     Veš preveč gleda partizanske vestene in sci-fiction filme pol pa par pirov pa vse pomeša.

    • Jovo Jamnica

     Mojmu fotru se niti sajnalo ni, kdo bi naj bli domobranci. Leta 1942. ko je oblekel vojaško sukno v Marburg a/d Drau, slovenskih domobrancev pod laško diktaturo še ni blo.

   • xtc

    A bejžno bejž,a niso bili Nizozemci na strani zaveznikov?
    A imaš ti drugačne podatke.
    No samo zate v bitki pri Javi so v nočni bitki padli poleg Britancev tudi Nizozemski mornarji polek HMS Exeterja sta šli na dno še Nizozemska Java,De Ruyter in rušilec Kortenaer torej nekaj pri tvoji zgodovini ne štima.

    • Jovo Jamnica

     Nič nenavadnega, da ne štima, saj ti podajaš argumente , temelječe na Nizozemski, Brussel pa je mesto v sosedni državi Belgiji…

     • xtc

      No a Benelux ni bil na strani zaveznikov ali kako?

     • Jovo Jamnica

      Prismoda. Benelux je leta 1944 eksistiral samo na papiru. Konstituirale so ga vlade v izgnanstvu, ki so bile dejavne v Londonu. Vse, kar se je potikalo po Londonu, je prisegalo Zahodnim zaveznikom.

     • xtc

      Torej jasno bili so na strani zaveznikov-kaj tumbaš.

     • Jovo Jamnica

      Slabo poznaš Flamce. Tudi v mojem rojstnem mestu Maribor je bilo 95% folka za Nemce, ko so primarširali leta 1941. Vlada Kraljevine Jugoslavije pa je pobegnila v London in od tam opazovala in spletkarila…

     • xtc

      Glej ne odmikaj se od bistva zadeve;JASNO JE DA SLOVENSKI LEVAKI Z NOB in TITEKOM in IDEOLOŠKIMI FRAZAMI-PAČ v Bruslju kot Strasburghu,ne morejo nič NIKOGAR TAM NE ZANIMA TITO;NOB;YUGA in IDEOLOGIJA ampak samo TEHTNI ARGUMENTI IN DOKAZI,tega pa pri levakih nikoli ni bilo-vedno le šlep na blef,ideologijo,Titeka in komunistično kramo-no s tem tam pač ne gre.

     • Jovo Jamnica

      To pa drži. Nikogar tam ne zanimajo naše zdrahe…

     • xtc

      Ne zdrahe zopet zavajaš nikogar tam ne zanima,da bi z ponujanjem in sklicevanjem na Titeka in NOB in rdečo kramo ter izdajalce-v Bruslju dosegel kaj razen tistega,kar uspejo pokriti tehtni argumenti-teh pa levica pač nikoli ni imela in jih nima.
      Sklicevanje na to ,da je NLB naša in da je to naše in ,da so to soustvarili tudi Tito in NOB to tam nikogar ne zanima-zanima jih le držanje zavez in dogovorov.
      Prav tako jih tam ne zanima ,da normalno razmišjujoče skušate predstaviti kot izdajalce ipd jajca,tam to ne prime,prime le zaveza in dogovorjeno,opletanja po slovensko levo in ideološko pač tam ne palijo.

     • Jovo Jamnica

      Ja kam si pa zdaj ti zašel? Govora je o podpori nasprotnikom, vandalskemu rušenju zgodovinskih pomnikov v maniri talibanov…

     • xtc

      No vidiš ko sem te porinil pred dejstva si zopet poskušal z bledom.
      Nikakršnega vandalizma ni,ker je —-komunistični sistem in njegova krama izeenačena z njegovima bratrancema ljjudsko delavskim socializmom in fašizmom z resolucijo EP,in kot take morajo biti te stvari odstranjene,saj so žaljive in poniževalne do žrtev totalitarnih sistemov in so žaljive zaradi zločincev,zločinov do žrtev.Skratka,vsa ta obeležja so popolnoma primerljiva z nacionalsocialističnimi glede na resolucijo o totalitarizmih,torej je njihovo čaščenje,javno razkazovanje v nasprotju z resolucijo in morajo biti odstranjena-mislim da sem bil dovol jasen-ne gre za nobene kulturnozgodovinske spomenike ampak čisto totalitarističnoideološko malike in relikte ,ki so v nasprotju z EU resolucijo ali ,če te parafriziram,zakaj odstranjevati nacional socialistične in fašistične spomenike-so del zgodovine in kulturna dediščina.
      HALLLLLLLLLLLLLLLLLLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO?????????????????

     • Jovo Jamnica

      Veš kaj ti bom dejal… hebe se mi za resolucije nekih birokratov v Brusselu in simboli, ki jih omenjaš… jih ne malikujem. Motijo me pa tudi ne, dokler so ustrezno vzdrževani.

     • xtc

      Seveda motijo in žalijo tiste katerih sorodniki,znanci ali nemara sami so bili žrtev sistema teh malikov,ki je mednarodno razglašen za zločinskega in morajo biti kot tako odstranjeni.

     • Jovo Jamnica

      Če se bo aparat države Slovenija odločil in izglasoval odstranitev pomnikov nekega časa, potem me ne boš našel na barikadah v bran istih. To je gotovo. Mislil pa si bom svoje in tudi umirjeno nasprotovanje izrazil, če mi bo to dovoljeno.

     • xtc

      Aparat Slovenije bi to moral že davno storiti,kot so to storili Poljaki in Čehi,Madžari in še kdo in ravno ta krama navlaka in ideološko hujskaštvo na Yugonostalgiji,je glavna stvar ,ki pokopava Slovenijo,tisti ,ki so s to kramo pospravili napredujejo mi tonemo in regresiramo.

     • Jovo Jamnica

      V kolikor bi ta krama danes dejansko motila večino prebivalstva teh naših okrnjenih slovenskih dežela, potlej bi bila že davno našla svoje mesto na varovani deponiji, nekje daleč stran od pogledov javnosti…

     • xtc

      Ta krama je dokaz kako mentalno je slovenski narod deformiran in ideološko indoktrinitan in popačen in to je tudi dokaz zakaj so v Sloveniji take anomalije normalni narodi take zločinske malike in ropotijo dajo na odpad slovenci pa ne dojamejo ,da je ravno ta krama in ropotija in ideologija tiso zakaj nismo danes drugaŠvica.

     • Jovo Jamnica

      Slovenski rod ni deformiran. Takšen je!

     • xtc

      Žal temu ni tako,tako močno zdeformiran je postal po drugi vojni,ko so komunisti pobili ali pregnali vse kar je bilo zavedno,napredno,ugledno,podjetno in pošteno ter pridno a ne mahnjeno k levaštvu.

     • Jovo Jamnica

      Jas sn zagovornik čist drugačne teorije našega rodu, ki se je z mešanjem krvi v nacijo stopil. Na žalost, smo mešanica pohlevnih prednikov raznoterih delov večjih ljudstev, katera so česala ta naš današnji košček zemle.

 • tramal

  Te kipe si naj komunajzerji nesejo domov in se jim klanjajo Na vsakega komunajzerja pride deset kipov.

 • ahnenpass

  Bravo, točno to jim je Tito nazadnje rekel, taki morajo v roke vzeti krampe in lopate, ne pa malikovati šalabajzerje.

 • ahnenpass

  Kaj je Tito naredil dobrega za Slovence in Slovenijo?

  • ahnenpass

   Ker je zgleda danes vsem nekaj nerodno, bom kar sam predlagal prvi odgovor, Slovence je pustil dolgo živeti in prosperirati.

 • MEFISTO

  Za Slovence je bil Tito veliko hujši in slabši od Hitlerja.

  • xtc

   Simislil od vseh treh okupatorjev skupaj.

 • MEFISTO

  Četudi bi bil Tito sicer brez greha, bi ga morali razglasiti za veleizdajalca, ker na m je nakopal na glavo ničvredne komuniste in komunizem.

 • ogledalo

  Če ne bi bilo Tita, bi novodobni, osvoboditeljski politiki , ne imeli ničesar za tajkunizirati in prodajati. Ustvarili so zgolj razlike med ljudmi, reveže in lačne otroke. In enormen puf!

  • xtc

   Če nebi bilo Tita,bi danes ne imeli 600 grobišč in ne državljanske vojn,in ne vojne ob razpadu Yuge in predvsem nebi še danes odplačevali njegovih pufov.

   • ogledalo

    Grobišča so posledica domosranske kolaboracije. Če ne bi bilo Tita, ne bi bilo Juge in posledično tudi Slovenije ne. Jaltska pogodba. Če bi zmagal Hitler , pa nas verjetno tako ne bi bilo, ker bi pospravil vse nearijsko. Titovi pufi?! Ha ha ha…proti sedanjim ni bilo tisto nič!

    • xtc

     DEfinitivno ne,grobišča so posledica likvidacij komunistične bande,da bi se rešila opozicije ne zavajaj,pobijalo se je vse vprek.
     Tito sploh ni bil pomemben za nastanek današnje Slovenije-še več zapravi nam je s svojo bando dobršen del ozemelj,ki bi bila naša,če nebi zavladali komunisti.
     Večini Štajercev in Gorenjcev se pod Hitlerjem samo zaradi Nemcev ni godilo nič slabo-težava so bile komunistične bande,ki so okupatorja dražile in ovajale zavedne Slovence kar okupatorju.
     In še tole,če bi Štajerska,Gorenjska in Koroška in Prekmurje k Avstriji,bi danes imeli povsem normalno življenje in gospodarstvo.
     Glede pufov pa tole,pufi Yuge glede na revaloizacijo in inflacijo,bi danes znašali krepko čez 200 miljard.Samo tako za info.Titekove pufe pa že plačujemo zelo dolgo in še jih bomo.
     In še nekaj-tvoja teorija niti malo ne drži vode,koroški Slovenci so v Avstrijo od AO napreje pa še vedno govorijo slovensko-torej si hudo na majavih teorijah.

     • joza joza13

      Bravo. Lepo si nanizal čista dejstva.

 • xtc

  Komentarji levakov so vse bolj abotni.
  Dejstvo je ,da rdeča ropotija posejana po Sloveniji razdvaja narod zaradi njene zlaganosti,zločinskosti in hujskaštva.Ko bo ta krasma popolnoma odstranjena pa tudi z zakonom prepovedana,bo tudi sprava lahka,kajti nebo več možno širiti in podpihovati sovraštva,saj bo temelj tega zakonsko prepovedan.

  • ogledalo

   Zanimivo, da vas je “prosvetljenih” sektašev samo cca 10%. Ostalih 90% državljanov je upanje za normalno Slovenijo. S kostmi in sovraštvom se pa tako samo vi ukvarjate.

   • xtc

    Ne 10% vas je umsko levih psihopatov in nategujete folk,ki je neumen in si ne pogrunta,da je komunizem povsod propadelin ,da rdeči relikti sodijo na odpad zgodovine,sicer zadeva gre napreje Češka,Poljska,Hrvaška tudi Sloveniji se vse to bolj bliža in to nezadržno
    Slovenska levica se drži na oblasti izključno z lažmi,hujskaštvom,podtikanjem in lažmi ter kramo in ideologijo ,ki ljudi deli in krega-ko bo to odstranjeno in prepovedano,kar verjetno tudi kmalu bo na pritiske iz tujine,bodo tudi razprtije utihnile,ker bo humus za hujskaštvo z zakonom prepovedan.

    • DJURO SUMAR

     Ti spadaš med neumen folk.

     • xtc

      Če bi bili levaki pametni nebi uničili vsake države,kjer so prilezli na oblast.

     • DJURO SUMAR

      Vsako državo, kjer so levaki prilezli na oblast, so uničili klero kapitalisti.

     • xtc

      Je ni bilo treba se je vsaka sesula sama vase.

     • DJURO SUMAR

      Odkar so klero kapitalisti, ki vodijo cel svet ugotovili, da so svetovne vojne neproduktivne, so pričeli uničevati svoje nasprotnike na miroljubnejše načine, kar sedaj počne ga. Merkel. Ena prvih žrtev je bila Jugoslavija. Ravnokar sem poslušal Rupla, kako je razlagal, da sta nas prva podprla Vatikan in Nemčija, kar je povzročilo dokončen razpad Jugoslavije. To je tudi bil cilj klero kapitalistov, saj je bila Jugoslavija kot celota moteč element svetovnim voditeljem. Danes je tipičen primer uničevanja, kako ZDA uničujejo S.Korejo, ki ne bo več dolgo zdržala njihovega pritiska. Če pa se bodo še dolgo upirali, bo CIA izvršila nekakšen upor, revolucijo, državni udar ali preprosto atentat in S. Koreja bo razpadla, ti pa boš potem modroval, da se je sesula sama vase.

     • xtc

      Glej bedak sedaj pa se levi odločite enkrat-klerokapitalisti,drugič Judje neprestano krivljenje drugih za svojo nesopsobnost in neumnosti.
      Očitno ti težko dojemaš realnost Yuge ni nihče razbil niti je nihče ni stisnil z nobenimi sankcijami-preprosto sesula se je DOJEMI,YUGA NI BILA DRŽAVA;KI JE BILA RENTABILNA SEKUNDO,šlepala se je dokler so bile vojne reparacije,nepovratne pomoči,nato nek+povratni krediti in nakoncu dokler so bili pufi-ko jih zahod ni dal več se je razsula,država je bila vseskozi nelikvidna in finančno nevzdržna,k tvoji klero fašist nima prav nič s tem Yuga je bil propadel multikulti eksperiment in iz tega se EU politika ni naučila nič.
      Komunizmi in socializmi so sistem parazita in zato se sesujejo sami vase,preprosto zažrejo državo oz. vse kar so preje ukradli ali se zadolžili.

     • DJURO SUMAR

      Lepo si razložil, kako je klero kapitalizem z “mafijskimi” krediti in sankcijami uničil našo Socialistično samoupravno Jugoslavijo.

     • xtc

      Nikakršnimi mafijskimi vaš idol Titek je lazil po njih ne tumbaj bedak.
      Yuga brez pufa nebi živela dve minuti.
      Če bi država stala dobro nebi bilo treba laziti po pufe.

     • DJURO SUMAR

      Povej mi za državo, ki ni zapufana.

     • xtc

      A ti razumeš kaj ti razlagam?
      Yuga sekundo ni bila ekonomsko vzdržna,kot nobena leva država ne živi dokler ima tisto kar je nakradla in pufe nato ko obojega zmanka crkne
      Ali reealno levaški ekonomski model je nevzdržen je že v osnovi zbankrotiran oz. totalni ekonomski fail.

     • DJURO SUMAR

      Ampak samo zato, ker ga neprestano napada in uničuje klero kapitalizem. Ali razumeš kaj ti razlagam. Nisi pa napisal katera država ni zapufana.

     • xtc

      Ti očitno imaš težave z razumevanjem ,a ne?
      A ti razumeš ,da ekonomski model socializmov in levakov ni vzdržen.
      Nikakršnih napadov nanj ni treba.
      Glede zadolžitve,vse leve države so prezadolžene ravno zaradi zgrešenega modela.
      Tvoji prividi o nekih napadih so pesek ,ki si ga mečeš v oči-socializmi ekonomsko niso vzdržni,ker so sistem parazit-ko zmanjka gostitelja(nakradenega in izposojenega crkne),ker ni sposoben preživet.
      Alo po domače,socializem je kot veliki metljaj pri kravi,ko krava zaradi preveč parazitov crkne,crknejo tudsi oni a sedaj razumeš.
      Ne opletaj z floskulami ampak dejstvi.

 • DJURO SUMAR

  Tito je bil največji vizionar 20. stoletja. Razumel je stvari, katerih Trump ne bo razumel nikdar.

  • xtc

   Jep!
   Njegova vizija je bila zapuščina cca miljon mrličev za časa njegovih rabot.

   • Valter BraniSlav

    Tocno isto je pred 40 leti trdil Janez Janša in prav je imel.

 • xtc

  No ke levaki ,kar naprej o nekem sektaštvu pa tole v obrazložitev.
  Evrropski parlament je z resolucijo o totalitarnih sistemih dosledno izenačil vse totalitarne sisteme in to z veliko večino kar pomeni,da velika večima oz kar večina potrjuje ,da je čaščenje komunističnih ali nacističnih simbolov isto dejanje ali po domače čaščenje zločinca Tita in njegove krame je enako zavržno dejanje kot čaščenje bratranca po socializmu zločinca Adolla z njegovo kramo,skratka resolucija v EU parlamentu je pokazala ,da je v sloveniji za en BuschenSchank sektašev,ki častijo tisto,kar ima večina Evropejcev za zavržno in zločinsko in to je uraden dokument,ki častilce Titeka postavlja ob bok častilcev Adolfa.

 • joza joza13

  “Nepoznani mož” na fotki dobro ve kaj počne. Priklon in kapo dol!

  • Valter BraniSlav

   In zakaj ni šel razbijat napisa se za časa Tita?

 • MEFISTO

  Ta portal naj se preimenuje v portal komunistične partije Slovenije, saj imajo na njem še vedno glavno besedo nič vredni komunisti, ki zastrupljajo demokratično okolje in so znanilci politične zime ter ponovne rdeče apokalipse..

 • Vlado77

  Najbolj zanimivo je , da smo posebnost v EU in celo širše. Samo še v S.Koreji so približno taki. Ukrajina ruši vse kar se tiče Lenina in Stalina. Baltske republike pa sploh in Poljska naša soseda. Sploh ne vem če obstaja kaka normalna država , ki ima še kaj takega kot mi. Najhuje pa je da to branijo neki “intelektualci” ,ki ponorijo ob najmanjšem kršenju pravic -recimo ciganom. Kipi in plošče in ulice so za odpad ali muzeje. Poneumljajo ljudi in dajejo slab vzgled mladini. Najbolj žalostno pa je , da imamo predsednika ,ki še vedno obuja mitologijo NOB in tudi njegov konkurent je podoben oziroma še hujši.

 • Valter BraniSlav

  Da ni bilo Tita bil bi Stalin in jebali bi ježa
  V vzhodnem bloku se je samo maršal SFRJ JOSIP BROZ TITO Stalinu uspešno uprl. Nikomur drugemu to ni uspelo.
  Imeli smo komunizem s človeškim obrazom in odprte meje za one ki so želeli oditi tako kot jaz.
  Vi ste ostali in zato sedaj ne pizdite. Imeli ste izbiro.

 • milanček

  pospravit, uničit vse te kipe-svinjarijo komunajzarjev, ala tita, kidrića , kardelja, mačka ter ostalih morilcev!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!