Hude obtožbe: Domobranski plakat na sobotnem shodu v Šenčurju delo aktivistov iz SD

Datum:

Sobotni protestni shod proti nastanitvenemu centru za migrante v Šenčurju številnim – niti pred samim shodom niti po shodu – ni dal spati. V jedru polemike po shodu se je znašel plakat z domobranskimi simboli iz 2. svetovne vojne. Obtožbe, ki smo jih prejeli v uredništvo, pa so hude: plakat naj bi naredili in nosili kar plačani aktivisti iz SD.

S fotografije, ki je zakrožila po spletu, sta sicer vidna oba nosilca spornega plakata. Toda v uredništvo smo prejeli informacijo, da je bila provokacija z domobranskimi simboli skrbno načrtovana – a ne pri tistih, ki nasprotujejo nastanitvenemu centru, ampak ravno obratno – pri tistih, ki nastanitveni center podpirajo.

700 evrov za plakat
Še več, kot nam je pojasnil eden izmed udeležencev shoda, je šlo za načrtno provokacijo aktivistvov SD, ki so sobotni shod znova želeli zlorabiti za burne polemike, kdo se je med 2. svetovno vojno boril na pravi strani. Za diverzantsko akcijo naj bi plačali 700 evrov.

Kakorkoli – namen je bil dosežen, saj so bili prav člani SD eni izmed tistih, ki so namesto migrantske problematike znova bizarno odprli njihovo najbolj priljubljeno temo – boje med domobranci in partizani ter vprašanje, kdo je bil izdajalecin kdo heroj. Namesto resnega razmisleka o varnostnih vprašanjih glede namestitve migrantov je tako tudi na družabnih omrežjih potekala debata o domobrancih in partizanih.

Načrtovan odziv SD
“Na sobotnem protestu smo tako lahko videli demokratično izvoljene poslance, ki so brez slabe vesti pozirali pred domobranskimi plakati – prav istimi plakati, ki so pred dobrimi 70 leti novačili ljudi h kolaboraciji z nacizmom in fašizmom,”
so zapisali v stranki SD.

V včerajšnjem sporočilu za javnost so v stranki Socialnih demokratov obsodili “politično in ideološko zlorabo aktualnih družbenih razmer na račun humanitarne katastrofe”, ki se je nanašala na sobotni protest proti nastanitvenemu centru v Šenčurju. Sporočilo je bilo včeraj spretno in načrtno lansirano v javnost, prav tako pa naj bi načrtno namestili tudi domobranski plakat, ki je vseskozi izstopal v ozadju sobotnega protesta, in sicer tako, da naj bi za namestitev plačali.

Spomnimo, protesta so se udeležili tudi štirje poslanci stranke SDS, ki so prišli podpret krajane Šenčurja, za njimi pa se je znašel plakat iz časov domobranstva, kar so s pridom izkoristili mediji – še bolj pa stranka SD za potrebe medijskega in političnega linča.

“Absolutno zavračamo takšne insinuacije in podtikanja! Stranka Socialnih demokratov ni nikomur plačala, niti ni nikomur naročila, niti ni nikomur sugerirala, da bi izvedel takšno bedarijo, ki smo jo imeli priložnost videti na sobotnem protestu v Šenčurju. Socialni demokrati ne vodimo takšne politike in se tudi nismo udeležili sobotnega protesta, na katerega udeležbo so javno pozivali nekateri vidni poslanci SDS, zato predlagamo, da prav njih povprašate, ali so in komu naročili ter morda celo plačali namestitev transparenta z domobranskim plakatom, ki je po našem mnenju žalitev za Slovenijo v 21. stoletju,” so na naša vprašanja odgovorili v SD.

M. P.

Sorodno

Zadnji prispevki

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje: kako bo po novem letu?

S 1. januarjem 2024 se bo dopolnilno zdravstveno zavarovanje,...

Občina Slovenske Konjice: Rekonstrukcija za hokej ŠRC park Slovenske Konjice

Še ena pridobitev v občini Slovenske Konjice v letu...

Novoletni koncerti v Mariboru, brez domače slovenske glasbe, a zato z jugo nostalgijo

Ob županu Arsenoviču si v Mariboru ne morejo obetati...