fbpx

Idiokracija je že tukaj: Svet, ko je socialno omrežje premagalo znanost in znanje! In kjer si influencer, če skrbiš zase in ovca, če skrbiš za druge!

Znani Slovenci želijo svoja prepričanja razširiti preko drugih znanih osebnosti v boju proti nošenju mask. (Foto: Fb)

Na poplavo influencerjev in aktivistov proti ukrepom, ki narekujejo uporabo mask, se je odzvalo že veliko ljudi, tudi vrhunskih znanstvenikov. Za izjavo dneva pa smo izbrali celotni zapis Matjaža Kovačiča na njegovem Facebook profilu, kjer na rahlo liričen in satiričen način opiše, kaj vse je narobe s svetom v kakršnem trenutno živimo in ga primerja z idiokracijo, priljubljenim pojmom iz istoimenskega holivudskega filma iz začetka 21. stoletja.

Matjaž Kovačič je na svojem Facebook profilu objavil posrečen lirično – satirični zapis, v katerem domiselno opisuje, v kakšnem svetu živimo in kot eno od značilnosti realizirane distopije našteva, četudi subtilno, naš skepticizem do tega, kar govori stroka.

Kovačič naš skepticizem do stroke primerja še z nekaterimi drugimi, kot jih imenuje, rušenji moralno etičnih standardov, pravi pa, da jih v tej idiokraciji zamenjujejo všečki in deljenje statusov.

Aleš Ernecl