fbpx

Ilegalci okupirajo Slovenijo: V juniju prijeli že 172 migrantov, večina zaprosila za azil!

Foto: iStock

Napovedi strokovnjakov za migracije se žal uresničujejo, da bo s toplejšimi dnevi v Slovenijo drlo vse več migrantov. Samo v prvih dneh junija so jih policisti prijeli kar 172, večina jih je zaprosila za azil !

Najprej so se oglasili s policijske uprave Murska Sobota in razkrili, da so samo v nedeljo, 3. junija, prijeli tri migrante, in sicer na pomurski avtocesti, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Nato je sledilo poročilo PU Novo mesto: v času med 1. in 4. junijem so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje  izsledili 92 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Bele  krajine. “Tujce so prijeli na območju krajev Učakovci, Dolenjci, Vinica, Gorenjci, Črnomelj, Zilje, Drežniki, Vukovci, Miliči, Preloka, Rakovec, Drašiči in Železniki. Državljani Pakistana, Afganistana, Alžirije,  Sirije,  Maroka, Libije, Egipta, Nepala in Irana so zaprosili za mednarodno  zaščito in so bili  po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom,” so zapisali šokantne podatke.

Poročilo o prijetih migrantih pa so poslali tudi s PU Koper, kjer so razkrili: “Od petka do danes zjutraj so policisti na območju PU Koper prijeli 77 ilegalnih migrantov, največ na območju Kozine. Največje število je bilo državljanov Pakistana, in sicer 40. 15 tujcev smo vrnili na Hrvaško, ostali pa so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom.”

M. S.