fbpx

Invazija ilegalcev na Slovenijo: V zadnjem vikendu odkrili 75 migrantov in prijeli tri tihotapce!

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Minuli vikend, torej od petka do danes zjutraj, so policisti na območju Policijske uprave Koper prijeli 75 ilegalnih migrantov. 19 od teh je zaprosilo za mednarodno zaščito, 56 pa je bilo vrnjenih na Hrvaško. Poleg tega so prijeli tudi tri vodiče, ki so jih kriminalisti s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje prepovedano prehajanje državne meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Za dva je bil že odrejen pripor.

V petek ob 6.30 so policisti v vasi Račica ustavili državljana Turčije, z vozilom Ford Tourneo Custom, z nemškim bivalnim dovoljenjem. V vozilu je bilo še sedem državljanov Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno, razkrivajo na PU Koper. Državljani Turčije so bili vrnjeni na Hrvaško, voznika pa so kriminalisti s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje prepovedano prehajanje državne meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Istega dne zvečer, ob 22. uri, so policisti pri odcepu za Osp ustavili osebni avto BMW X5 italijanskih registrskih številk, v katerem je bil voznik in več oseb. V postopku so ugotovili, da so bili v vozilu voznik, 27-letni državljan Pakistana (z urejenim prebivanjem v Italiji), sopotnica, 17-letna Italijanka (z območja Trsta) in šest državljanov Indije (štirje na zadnjih sedežih, dva pa v prtljažniku). Vozniku je bila na kraju odvzeta prostost po 157/2 ZKP. Vsi so bili privedeni na policijsko postajo, pri razgovoru z mladoletnico je bila prisotna tudi delavka Centra za socialno delo. Po zaključenih postopkih je bila mladoletnica izročena staršem. Državljani Indije so bili vrnjeni na Hrvaško, voznik je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Foto: Istock

V nedeljo, 26. avgusta, so policisti v Butarih opazili osebni avtomobil znamke VW Passat (srbskih registrskih tablic) z več osebami. Zatem je voznik zapeljal s ceste in trčil v drevo. V vozilu so bili poleg voznika še štirje tujci, državljani Irana, ki so prišli v Slovenijo ilegalno. Voznika, 41-letnika iz Tuzle (državljan Srbije in BiH), so pridržali. V postopku s policisti se je aktivno upiral, zato so bila uporabljena sredstva za vklepanje in vezanje. V prometni nesreči sta se dva državljana Irana lažje poškodovala. Državljani Irana so bili nastanjeni v azilni dom, voznik pa bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku na zaslišanje.

M. S.