Iz Hrvaške dramatično več “prebežnikov” iz Pakistana in Alžirije, v Slovenijo vrnjenih že 319 migrantov

Slika je simbolična. Foto: twitter

“Do začetka avgusta so policisti odkrili 4.621 migrantov, ki so poskušali nezakonito čez mejo. Lani so jih v istem času 893. Število se je glede na prvo polovico preteklega leta povečalo za 417,5 odstotka.” To je zapisano v zadnjem poročilu policije o nedovoljenih migracijah. V državo so se najpogosteje tihotapili prebivalci Pakistana, Alžirije in Afganistana, in kot opozarja policija, se število migrantov “še naprej močno povečuje”.

Število se je izrazito povečalo v letošnjem aprilu in predvsem v maju, junija je nekoliko upadlo in v juliju ponovno poraslo. Največ ilegalnih migrantov ujamejo policisti iz uprave Koper (43 odstotkov), skoraj toliko (41 odstotkov) pa Policijska uprava Novo Mesto. Grafično v številkah je porast do avgusta letos v primerjavi z lanskim letom videti tako:

Iz katerih držav prihaja največ nezakonitih migrantov, ki so jih mediji preimenovali v prebežnike, kaže primerjava podatkov do začetka avgusta letos in lani:

Rast števila nezakonitih prehodov, ki jih veliki mediji olepšano, da je videti bolj nedolžno, imenujejo prebegi, policija prikazuje tako:

Število ilegalnih prehodov meje se je po oceni policije izrazito povečalo v aprilu in maju zaradi izboljšanja vremenskih razmer in uveljavitve nove poti nedovoljenih migracij čez Bosno in Hercegovino ter zaradi velikega potenciala ilegalnih migrantov, ki se so se znašli na območju Zahodnega Balkana. Z dodatnimi ukrepi za omejevanje nedovoljenih migracij na območju Zahodnega Balkana je v juniju upadlo število ilegalnih prehodov, vendar se je julija krivulja števila prihodov ilegalnih migrantov ponovno povzpela.

Vračanja prosilcev za zaščito, ki zbežijo
Policisti so po mednarodnih sporazumih do avgusta na Hrvaško vrnili 1.699 tujcev, lani v istem času 399 tujcev. Največ, 634, je bilo vrnjenih Pakistancev; lani je bilo hrvaški policiji v istem času vrnjenih le 22 državljanov Pakistana. Skupaj je bilo v sosednje države do avgusta vrnjenih 1.776 tujcev. Nazaj v Slovenijo smo do avgusta dobili 319 migrantov (med njimi 19 naših državljanov), leto prej 218.

Število vračanj se povečuje predvsem na meji z Italijo. Znaten del teh tujcev predstavljajo tisti, ki zapustijo nastanitvene kapacitete za prosilce mednarodne zaščite in pobegnejo v Italijo, ugotavlja policija.

Peter Jančič / spletnicasopis.eu

 • Osti jarej

  …ajde,dežurni razpihovalci sovraštva….spet imate možnost srati pod članek

  • leviukradlidrzavo

   Pa posed si kakega na kavc doma da bosta skupej kako risanko pogledala. A ce se folk odzove na realne probleme je razpihovalc sovrastva? Dejansko si to sam, ker brez osnove oznacujes ostale za razpihovalce sovrastva.

  • Wqx Htr

   boš ti dal denar iz svojega žepa!!!!!

   • merim

    Ja pa tudi ti bos nekaj prispeval

    • KAPIBARA

     Vidim da se ti tega že veseliš
     Kaj a nimaš svojih otrok, v katere bi prispeval..

  • Artur

   Dragi “Sralci in razpihovalci sovraštva” pozor iz za levajzle sprejemljive in upoštevane šarije prebegla ” iranska razpihovalka sovraštva in sralka” o islamu in koranu iz prve roke in njegovem “blagodejnem učinku”. ” Kako si upa ” ?

   The Solution to Stop Islam.
   https://www.youtube.com/watch?v=jYCDuBuDlgI

   • Dragan Krstič

    Malo muslimank se izkoplje iz krempljev satanistične religije, ampak pozabbljamo da naše ministrstvo za družino po vladavino rdeče trole Kopač-Mrakove dovoljuje slovenski islamski skupnosti slinjenje pri vzgoji migrantskih otrok. Lep primer otrok Somalke, ki je rodila v Sloveniji. Seveda naši muslimani vedo da samo z vmešavanjem v vzgojo bodo obdržali nadzor nad temi otroki. Vzdržujemo pa jih mi slovenski davkoplačevalci in ne muslimani saj jih pol njih pri nas živi na sociali.

    • Artur

     Ja res pa tudi to, da se naši muslimanski veljaki že slinijo nad obilno migrantsko bero za novačenje kajti eden od njih je že napovedal, da bo Slovenija čez 20 let že večinsko muslimanska drugi že zdaj grozi ker nekaj ni po njihovi volji tako ,da se resno vprašujem , če levajzli, ki so v večini že zdaj razmišljajo kakšno vlogo bodo igrali v tem muslimanskem konceptu predvidevam ,da jim bo preostalo edino, da se iz ateistov zaradi ljubega miru in lastne varnosti prelevijo v muslimane drugače ne vem kako bodo speljali svoj ateistični obstoj . Levi bedaki si zatikajo lastno zanko za vrat a ,da se tega niti ne zavedajo.

 • RATATA

  Enačba:
  Število azilantov pomnoži z 2
  in dodaj tri ničle
  pa dobiš mesečni strošek slovenskega davkoplačevalca v eurih.

 • Olga2345

  Račun poslati Kučanu, Fajonki, Mesecu in vsem islamofiom! Vsakemu na dom naseliti vsaj enega divjaka!

  • merim

   Ti bos prispevala pa ce hoces al pa ne

   • KAPIBARA

    V tem primeru- ti ne ??

  • Dragan Krstič

   Štefka i bila takoj za to da dobi v hišo ene tri postavne masajce da ji pomagajo v gospodinjstvu.

 • lokec

  To mi deli miška moja.

 • Olga2345

  Slovenija, po poročanju Hanzi, kupuje “24 brezpilotnih zrakoplovov”… Bo pomagala “ubogim” nezakonitim migrantom, da ne zaidejo?

  • rrrrr

   Brezpilotnih zrakoplovov? Spet napaka. A bojo poj ta novi astronavtiki vozili šestko na Ježico, al kwa?

 • merim

  Kordis pripravlja nov zakon po katerem dobi vsak deanicar enega migranta v oskrbo.

  #podpiram

  • centurion

   Jelinčič pripravlja kontra zakon, za vsakega merima šus v glavo.
   Po potrebi dva.
   podpiram.

  • KAPIBARA

   Pa ne moreš nekaj vsiljevat , dokler sam tega ne probaš v praksi.. !!

 • uzurpator

  Saj bo kmalu konec mokrih sanj, vsak dan se pridno polivate z gnojšo in ko bo konec, bo konec za vse leve stranke, enkrat za vselej. Bo prišel ta dan, vedno pride.

 • Artur

  Sharia Law Survivor, Anni Cyrus, Shares Her Story of Escape
  https://www.youtube.com/watch?v=4chjg_TrWcg

 • centurion

  Kukr se spoznam na geostrateško dogajanje divjajo strašne vojne
  v Pakistanu, Afganistanu, Alžiriji, Iraku, Iranu, Maroku, Nigeriji pa
  tudi v državi NIKJERIJI iz katerih prihaja največ teh preganjanih, lačnih
  mamic, otrok in starčkov, brez ničesar, samo iphone 8 in nekaj deset
  tisoč EUR v žepu, polni volje za delat, ustvarjat ter se integrirat.
  DA VAM JEBEM MATER LEVAKARSKO WILLCOMMEN SLOVENSKO!!!!!

 • Jan Kovalski

  Med ilegalnimi migranti letos kar 197 hrvaških državljanov, lani 15???

  • centurion

   Vsi avtohtoni čistokrvni, Ibrahimi, Gejtiri, Beqiri, Salqishi itd…

  • samotoje

   Hrvaških državljanov, ne Hrvatov. Verjetno slaščičarjev.

 • rrrrr

  Vsaka nesreča je za nekaj dobra. Obubožanega socializma ki ga na novo ohranja vladni lačenbergerski osmerček, se bodo še obrezane opice začele izogibati. Kot se razcapanemu strašilu na polju kradljive srake….

 • Artur

  Exkluzivno iz prve roke , Levajzli navali narode na pluvanje po njej, po ” razpihovalki sovraštva” do vam ljube migrantske posiljevalske muslimanske brače .
  https://www.youtube.com/watch?v=G-hFQtAbe3g

 • xane4ka92

  fо︁u︁n︁d m︁y s︁еc︁rе︁t cо︁ll︁е︁ct︁i︁оn wi︁t︁h m︁y p︁iquа︁n︁t s︁еlf︁i︁е︁s – ch︁еc︁k , w︁hо︁l︁е аlbu︁m ̩
  Sin︁g u︁p a︁n︁d a︁d︁d me︁: i︁︁a︁︁l︁m︁a︁︁z︁.︁c︁o︁m︁/︁a︁︁l︁︁b︁u︁︁m︁-︁00︁2︁︁4︁︁0︁︁8

  • haskerhan95

   ︁OM︁G︁!︁ Y︁o︁u ar︁e s︁o f*︁ck*︁n︁g h︁o︁t︁! Fac︁e r︁ev︁e︁a︁l i︁s s︁o f*ck︁*︁n︁g h︁o︁t︁! MO︁RE!︁? :︁D︁

 • Felikss_AH

  NE POZABITI… ona nora na “imigrante” Corina Cretu, (Commissioner (2014-2019) Regional and Urban Policy) je predlagala… 310 MILIJARD € za “integracijo” NEINTEGRATIVNIH Afro-Arabo-Azijskih divjih samcev. To je denar ki ga EU Centralna Banka sprinta kot od šale, enako kot to počne Ameriški FED… in podobno je predlagal tudi EU Consiliere Soros, da EU mora zagotoviti vsaj 16 milijard € LETNO za oskrbo “imigrantskega” uvoza.

  Zdaj pa ta GLAVNO… Slovenistan je poleg Mediteranske Španije edini kopenski UVOZNIK-SPREVODNIK ILEGALNIH čred iz Tretjega Sveta. Glede na ihto in zagnanost ki so jo Leve stranke pokazale pri onemogočanju ANTI-MULTIKULTURALNEGA SDS da formira vlado… se poraja sum da bi v igri lahko bil Corinin Imigrantski CVENK. Upal bi celo staviti da je prav to papirnato mamilo glavno gonilo “imigranto”-lubja med politikantskimi strančicami Slovenistaskimi.

  Z Corininimi € bodo nabasali svoje €žepe… z “imigranti” pa Slovenistan. V Ljubljani ih je vsaki dan več… zdaj že skupinice tudi po cca 5 SAMCEV brez svojih Afro-Arabo samičk veselo poskakuje po ulicah, motajo se okoli marketov, opazujejo… pogledujejo za “svojimi bodočimi” avtohtonimi sex-sprostitvami ali rape-sprostitvami… dogaja se… dogaja… samo malce še sramežljivo za enkrat…

  • Mojca pokraculja

   Tukaj sploh ni kaj dvomiti, zadaj je denar. Salvini jim je posel zj–l na morju , zdaj so se pa preusmerili drugam.

 • Igor Kavalar

  Kje je tisti video posnetek Cerarja, ki je nekaj let nazaj govoril, da bomo vzel maksimalno 27 beguncev iz Sirije (ženske, ostarele, otroke, invalide)?

  Zdej bi ga moral rolat namesto vsake reklame, ob vsakemu novemu ilegalcu iz 187 ostalih držav sveta, ki jih naseljujemo!

 • BlackOpsSystem

  vrnili v Slovenijo 319 migrantov med njimi 19 naših državljanov?????????????????????

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!