fbpx

“Slovenska vlada nas je izdala!”

Marko Zidanšek. Foto: SLS

Zidanšek je na današnjem statutarno-programskem kongresu stranke izpostavil, da “je splošna kriza v Sloveniji že predolgo izgovor za mnoge nerešene stvari”. Hkrati je bil kritičen do neučinkovitosti obvladovanja migrantske krize. “SLS ne vidi razloga za redifinicijo družine,” je dodal k razpravi glede novele Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih.

Predsednik Slovenske ljudske stranke (SLS) Marko Zidanšek se je v svojem govoru uvodoma dotaknil migrantske krize, s katero se po njegovem mnenju že od samega začetka ne soočamo z največjo mero odločnosti. Meni, da vlada ni zaščitila države in državljanov, razsežnosti migrantske krize pa so “mnogo širše, kot si sploh upamo na glas priznati”.

“Hkrati se je izkazalo, da niti Slovenija niti Evropa nimata dovolj hitrih, dovolj močnih ali dovolj odločnih vzvodov, da bi se bili z njo sposobni učinkovito spoprijeti. Slovenska vlada ni zaščitila naše države in državljanov – s povzročitvijo varnostne luknje nas je izdala!” je v svojem govoru izpostavil Zidanšek.

Zidanšek še dodaja, da je treba v roku treh tednov nujno zapreti schengensko mejo, drugače se bodo začele zapirati nacionalne meje. “Vlada RS govori, da je vse pod nadzorom, hkrati pa napoveduje, da bo v Evropo v petih letih prišlo še 20 milijonov migrantov. S svojimi izjavami in napovedmi se Vlada RS dobesedno norčuje iz lastnih državljanov. Pretvarja se in zavaja javnost.”

Morda vas zanima tudi: SLS razmišlja, kako nazaj v parlament, NSi pa, kako bi znižali davke

SLS ne vidi nobenega razloga po redefiniranju definicije družine
Glede referenduma o noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih SLS ne vidi nobenega razloga, da bi z redefinicijo družine spodkopavali enega od temeljev slovenske in evropske družbe. “Zamenjava očeta in matere s »partner 1« in »partner 2« krši ustavni kategoriji očetovstva in materinstva, ki ju varuje 53. člen Ustave RS.” Hkrati predlagajo, da se vse pravice istospolnih partnerjev uredijo v posebnem zakonu.

Predsednik stranke je v svojem govoru strnil vizijo stranke: “Hočemo pomagati ustvariti državo, ki bo ljudem dovolila, da si z lastnim delom omogočijo lepo in dostojno življenje.” Izpostavil je tudi, da SLS ne želi odpirati ideoloških tem, pač pa je izrazito zazrta v prihodnost.

A. D.