fbpx

[Izjava dneva] Sophie in’ t Veld je s svojim ravnanjem kar sama najbolje ponazorila stanje medijske svobode v Sloveniji!

Sophie in' t Veld (Foto: Evropski parlament)

Predsedujoča Odboru EP za spoštovanje demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic Sophie in’ t Veld, je s svojim ravnanjem kar sama najbolje ponazorila stanje medijske svobode v Sloveniji. Kot prepričana socialistka in levičarka, je gladko preprečila predstavitev argumentov nasprotne strani. Točno to doživljamo v samostojni Slovenji že 30 let, na 45 let podlage komunistične oblasti.

Sophie in’ t Veld je pri tem tako lepo zardevala, da bi bila lahko odlična Stalinova propagandna politkomisarka. To je sramota za Evropski Parlament. Pozivamo jo k takojšnjemu odstopu z mesta predsednice odbora EP za spoštovanje demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic.

Prvi korak k svobodi medijev v Sloveniji je, da javna RTV vsakič, ko predvaja oddajo “Studio city”, takoj zatem prevaja še oddajo “Kdo vam laže”. Pri oddaji RTV “Politično”, pa takoj zatem še “Alternativno politično”. Novi zakon o medijski svobodi, bi moral določati pravico alternativnih medijev, do svojih oddaj na javni RTV, ki jo prisilno plačujemo vsi, ki imamo doma električno žarnico. Le tako bomo premagali mrak enoumja in intelektualno bedo RTV, ter poleg električne žarnice, končno doživeli tudi razsvetljenje, svobodo in demokracijo medijev.

dr. Janez Suša