fbpx

Izpoved podjetnika: To je še en od mnogih dokazov, da je Slovenija še vedno globoko v komunizmu, ki jo bo požrl, sodstvo pa koruptivno, v rokah udbe in tajkunov!

Slovensko sodstvo korenini v komunizmu. (Foto: iStock, Wikimedia Commons)

“Vsaka država ima svojo mafijo, le v Sloveniji ima mafija svojo državo, ki jo podpira sodstvo in tožilstvo. Prosil bi vas, da me prenehate nadlegovati v drugi državi, v katero sem se bil prisiljen preseliti zaradi nerazumevanja pravne države z vaše strani. Zelo dobro veste, za kaj gre. V tujini delam resno delo in v času pandemije virusa corone se mi ne zdi vredno, da bi prišel v Ljubljano na sodišče, da bi me vi tam poniževali s svojo primitivnostjo v imenu lopova Andreja Toša,” poslovnež Iztok Šterbenc razgalja pristranskost in izprijenost slovenskega sodnega sistema, ki korenini v starem družbeno-političnem sistemu. 

Podjetnik Iztok Šterbenc je višji pravosodni svetovalki Mariji Čarman oziroma Okrajnemu sodišču v Ljubljani napisal pismo, v katerem je oster še zlasti do spornih praks slovenskega sodnega sistema, ki ga že leta, kot je prepričan, po krivici preganja: “Pišem vam v zvezi s povabilom Okrožnega sodišča v Ljubljani, 22.7.2020 II Kr 42358/2018 (sodba Okrožnega sodišča VI K 42358/2018, ki je bila izdana 15.10.2018.) Najprej želim povedati, da se ne počutim krivega za to, za kar me obtožujete. Plastično rampo sem porušil, ampak zato imam utemeljene razloge in to bi storil še enkrat, ko je govora o ukradeni javni garaži tajkuna Andreja Toša.”

V nadaljevanju Šterbenc pravi, da je prvi razlog, da je bil v garaži le 1,5 ure, kar bi srbski delavec v garaži po njegovem mnenju lahko z lahkoto preveril iz nadzornih kamer, kar je poskušal razložiti tudi delavcu pred rampo, ki zagotovo ni bil Marjan Dolinšek, ker ga je zmerjal v srbščini, Dolinšek, ki pa ga na sodišču navajajo, pa je povsem slovenski priimek. “Imam videoposnetek, kjer me je žalil v srbščini in zahteval, da plačam 250 evrov za izgubljen parkirni listek. Pred plačilnim mestom pri rampi sem pustil 10 evrov in vljudno prosil, naj mi dvigne rampo, in da lahko preverimo čas mojega vstopa v parkirno hišo na kamerah.” 

Sodišče, dokument. (Foto: posnetek zaslona)

Kot pravi Šterbenc, je ta nadaljeval v srbskem jeziku. Podjetnik je ob tem navedel podatek, da so nas Srbi napadli leta 1991. Uslužbenec pa mu je odvrnil, da ne bo nič preverjal, in ker se je Šterbenc počutil oškodovan in verbalno v srbskem jeziku napaden ter ogrožen kot leta 1991, se je odločil zapeljati skozi rampo. “Snemanje žalitev v srbščini sem posnel na svoj mobilni telefon in posnetek bom poslal medijem, da dokažem, da ste lagali, da je šlo za pričo Marjana Dolinška. Poleg tega me še bolj boli, ker me že 3 leta preganjate v drugi državi v imenu tajkuna (kot da bi jaz oropal banko), ki je ukradel javno garažo, ki so jo zgradili iz obveznih samoprispevkov naših staršev.”

“To je še en od mnogih dokazov, da je sodstvo koruptivno, v rokah udbe in tajkunov.”
“Najbolj primitivno je, kako ste me obtožili in obsodili kot v času Stalina, ne da bi dobili nobeno pisno besedo ali možnost, da bi isto komentiral. Sodbo sem prejel na HRV Policijo,” je bil še zgrožen Šterbenc v svojem pismu. To pa je po njegovem prepričanju še eden od mnogih dokazov, da je Slovenija še vedno globoko v komunizmu, ki jo bo požrl, sodstvo pa koruptivno, v rokah udbe in tajkunov. V nadaljevanju pa še navaja, da se po drugi strani ti isti tožilci sprenevedajo, da so nesposobni in pravno brez moči, ko običajne ljudi, torej njega osebno, oropajo prevaranti iz podjetja Asista d.o.o. in njegov direktor Matjaž Skube za 200 tisoč evrov ali pa Miran Oblak za 450 tisoč dolarjev.

Sodišče, dokument. (Foto: posnetek zaslona)

“Zanima me, kako zdaj v imenu tajkuna obstaja javni interes, da me tožilci preganjate po uradni dolžnosti, torej v imenu tajkuna Toša, ki je ukradel družbeno lastnino (javno garažo) in mi grozite z zaporom štirih mesecev, ko pa sem bil sam žrtev goljufije, očitne organizirane prevare z direktnim naklepom goljufije niste želeli storiti ničesar!” Ta dvojna pravila so po Šterbenčevem prepričanju razvidna iz vesolja. “Ali res mislite, da stvari in vaših umazanih iger ne razumemo?” V nadaljevanju pa Šterbenc še navaja, da ko bo imel sam pravno zaščito države enako “The Rule Of Law” kot jo menda zagotavljajo samo tajkunom, pa bodo z lahkoto odšteli 500 evrov od njegovih 650 tisoč evrov za, kot pravi Šterbenc, tajkuna Toša.

“Vi zelo dobro veste, kdo je pokradel državo, pral denar Irancem v času embarga”
“Vi zelo dobro veste, kdo je pokradel državo, pral denar Irancem v času embarga. Tudi SIB banko sta pokradla Toš, Pogačar in Senica, zaradi česar so banko oškodovali za milijarde, “i nikome ništa”. Vsaka država ima svojo mafijo, le v Sloveniji ima mafija svojo državo, ki jo podpira sodstvo in tožilstvo,” je še oster poslovnež. Ob tem jih prosi, da ga prenehajo nadlegovati v drugi državi, v katero se je bil prisiljen preseliti zaradi nerazumevanja pravne države z njihove strani.

“Zelo dobro veste, za kaj gre. V tujini delam resno delo in v času pandemije virusa corone se mi ne zdi vredno, da bi prišel v Ljubljano na sodišče, da bi me vi tam poniževali s svojo primitivnostjo v imenu lopova Andreja Toša.” Za konec pa še dodaja, da so se grožnje Mira Senice, ki je dejal, da bo uničil njega in vso njegovo družino, pri čemer dodaja, da ima tudi ta posnetek Tožilstvo in Varuh RS, uresničile, njegova mati pa je umrla, saj naj bi jo zastrupili, sam pa je moral zaradi varnosti zapustiti domovino.

Svetovno gospodarski forum pa je v svojem letnem poročilu za leto 2019, ki govori tudi o indeksu neodvisnosti sodstva posameznih držav, Slovenijo uvrstil na nezavidljivo 82. mesto, medtem ko se na primer Grčija nahaja na 83. mestu. Pred Slovenijo se na primer nahajajo: država v južni Afriki po imenu Lesoto, Gruzija, Gvineja, Tunizija, Alžirija, Kenija, Kazahstan, Šrilanka, Tajska, Pakistan, Romunija, Gana, Indija, Kitajska, Bocvana, Ruanda in Egipt. Nedaleč za njo pa se nahajajo države kot so: Vietnam, Burkina Faso, Nepal, Bolgarija in Etiopija. Podatek pa ni presenetljiv glede na to, da imajo pri nas sile kontinuitete še vedno svoje lovke po slovenskih sodiščih, in da se sodi tistim, ki so Slovenijo leta 1991 v osamosvojitveni vojni popeljali na pot neodvisnosti, medtem ko se vojne zločince, ki so delovali v agresorski JLA, pušča na svobodi.

Domen Mezeg