fbpx

Janez Janša: Politika vlade Mira Cerarja je protislovenska

Janez Janša (foto: STA).

V Sloveniji morajo imeti Slovenci in državljani prednost, postajamo pa vse bolj drugorazredni, poudarja predsednik SDS Janez Janša. Slovenke in Slovence sprašuje: “Koliko časa bomo to še prenašali?”

Janša je zapisal, da ima v vsaki normalni državi domač človek prednost pred tujcem. Pri nas pa se je začelo že s t. i. izbrisanimi, ki (razen nekaj izjem, ki jim je res bila storjena krivica zaradi birokracije) niso hoteli sprejeti slovenskega državljanstva, ker niso verjeli v Slovenijo, nato pa so kričali, da so izbrisani in terjali odškodnino. “Leva politika je naredila vse, da je izgubila primer na Evropskem sodišču za človekove pravice in danes jim tudi najbolj obubožani Slovenci preko davkov in DDV plačujejo odškodnine. Škandal in nož v hrbet vsem, ki smo glasovali za samostojno Slovenijo in se zanjo borili,” je za spletno stran SDS zapisal predsednik Janez Janša.

“V Sloveniji imajo tujci prednost pred slovenskimi državljani. Upokojenci so dobili dva evra višje pokojnine. 130 milijonov letno vlada Mira Cerarja namenja za tujce. Migrante naseljuje v državna stanovanja z luksuzno opremo. Slovenke in Slovenci postajamo v svoji domovini drugorazredni državljanke in državljani.”

Slovenski upokojenec dobil dva evra povišice, za tujce pa so namenili 130 milijonov
Janša poudarja, da se protislovenska politika nadaljuje z vladno radodarnostjo do migrantov, ki jih naseljuje v državna stanovanja, medtem ko je tisoče Slovencev brez dostojne strehe nad glavo. “Za tujce namenja Miro Cerar 130 milijonov evrov na leto. Na drugi strani pa so reševalni helikopterji Slovenske vojske brez rezervnih delov.”

Pri tem Janša dodaja, da sta premier Miro Cerar in predsednik DeSUS-a Karl Erjavec upokojencu s skromno pokojnino namenila 2 evra povišice. “Tu se vidi, čigava življenja in čigava blaginja so prioriteta te vlade. Eno je solidarnost v okviru možnosti, kar podpira velikanska večina rojakov, drugo pa je brezglavo uničevanje narodove substance in dajanje prednosti vsemu, kar ni slovensko. Zaradi takšne politike postajamo Slovenci v lastni domovini in državi vse bolj drugorazredni,” je še zapisal predsednik SDS Janez Janša in se vprašal, koliko časa bomo vse to še prenašali.

Branka Jurhar