fbpx

Tako se Janković norčuje iz Ljubljančanov in poledenelih ulic: “Treba bo počakati na odjugo”

Foto: STA

Župan mestne občine Ljubljana Zoran Janković se je na vse večje nezadovoljstvo Ljubljančanov, ki se pritožujejo nad katastrofalno očiščenimi ljubljanskimi ulicami, odzval na skrajno bizaren način: “Potrebno bo počakati na odjugo,” je dejal na današnji novinarski konferenci, medtem ko je urgenca polna poškodovancev, ki so si zlomili ude na spolzkem ledu.

Župan Janković očitno ne obvladuje niti Komunalnega podjetja Ljubljana, ki skrbi za ljubljanske ulice, saj se v minulih dneh sooča s številnimi kritikami prebivalcev Ljubljane ter s pozivi in prošnjami, naj jim pojasni, zakaj nekatere ulice, pločniki in ceste glavnega mesta po desetih dneh od zadnjega sneženja še vedno niso očiščene.

Janković je na današnji novinarski konferenci dejal, da toliko peska in soli že dolgo niso posuli po ljubljanskih ulicah, težave pa po njegovem mnenju povzroča predvsem led, nad katerim je očitno povsem obupal, saj je brezbrižno dejal, da je treba počakati na toplejše dneve, da se bo led stalil sam od sebe.

Župan Janković, se vam ne ljubi, ne zmorete več ali pa je čas za slovo KPL?
Janković je sklical novinarsko konferenco tudi zaradi očitkov mestnega odbora Slovenke demokratske stranke, ki so ga soočili z neprijetnim dejstvom, “da ne zna urediti cestnih razmer v mestu, kljub dejstvu, da je v Ljubljani zapadlo relativno skromnih 10 centimetrov snega in da plugom, lopatam in ostali mehanizaciji KPL, za katere davkoplačevalci Ljubljane letno namenjamo skoraj 15 milijonov evrov, še vedno ni uspelo obvladati cest in pločnikov, kot se za glavno mesto spodobi,” so zapisali v SDS Ljubljana.

Nevaren led v središču Ljubljane (foto: STA)

Nevaren led v središču Ljubljane (foto: STA)

Mestni odbor SDS: “Ali je županu in pristojnim službam vseeno, če na poledenelih in zasneženih delih slehernemu pešcu ali kolesarju grozi nevarnost?”

Županu pojenjale moči?
Glede na povsem neočiščene pločnike, parkirišča in ulice se v SDS Ljubljana sprašujejo, če so županu, ki se rad pohvali z delovno vnemo, pojenjale moči za povsem enostavno delo. “Se vam ne ljubi več? Ne zmorete? Ali pa je to rezultat zadnjega lastniškega prevzema KPL, ki sedaj kljub nezmanjšanim finančnim injekcijam MOL bistveno slabše opravlja naložene mu storitve,” so bili kritični v ljubljanskem odboru do župana Jankovića, zato mu predlagajo, naj ne presliši njihovega poziva.

M. P.