fbpx

Janković se je spravil nad Primca kar z ideologijo LGBT, čeprav je bila na referendumu poražena

Zoran Janković (Foto: STA)

Mestna občina Ljubljana izplačilo prevoza v šolo in iz šole za sina Aleša Primca, ki mu po zakonu pripada, pogojuje s tem, naj podpiše pogodbo, v kateri bo opredeljen kot “starš”. Primc pa vztraja, da je oče in naj se to zapiše v pogodbo. Tega po naših podatkih ni pripravljen spremeniti tudi, če zaradi tega ne bo dobil denarja, ki mu po zakonu pripada. Na Mestni občini Ljubljana, ki mu je poslala pogodbo v podpis, trdijo, da je pogodba “uradni dokument, katerega osnovno besedilo ni dovoljeno spreminjati, razen v delu, ki se nanaša na osebne podatke”.

Primc je mestni občini odgovoril z naslednjim dopisom:

Spoštovana mag. Janja Remšak

Dne 11.3. sem prejel vaš dopis, v katerem me obveščate, da uradnega dokumenta Pogodbe o načinu in financiranju prevoza učenca v šolskem letu 2016/2017 ni dovoljeno spreminjati, razen v delu, ki se nanaša na osebne podatke. Obveščam vas, da sem spremenil samo podatke: ime banke, poleg tega sem besedo “starš” zamenjal z besedo “oče”. Edninska oblika “starš” ni enakovredna pomenska zamenjava za besedo “oče” in je zato kot take ne morem sprejeti. Moj otrok ima v rojstnem listu zapisano mamo in očeta, ne enega in drugega “starš-a”. Zakaj izrinjate besedi “mama” in “oče” iz uradnega poslovnega jezika Mestne občine Ljubljana?

V kolikor me boste še naprej posiljevali z besedo “starš” in mi zaradi tega, ker take pogodbe ne bom podpisal, odtegnili pravico do nadomestila za prevoz mojega otroka s posebnimi potrebami, boste s tem kršili zakon in Ustavo RS.

Lep pozdrav,

Aleš Primc

Ročno prečrtana beseda “starš” in dopisano “oče” na pogodbi:

24kul.si