Janković se spet izmika: Evropski komisiji ne zna pojasniti nedovoljene državne pomoči Lekarni Ljubljana

Foto: Matic Štojs

Pred časom je Evropska komisija (EK) pod drobnogled vzela sum, da je Mestna občina Ljubljana (MOL) javnemu podjetju Lekarna Ljubljana podelila 35 milijonov evrov nedovoljene državne pomoči, del preiskave pa je zajemal tudi nedovoljeno državno pomoč 20 občinam, kjer ima javni zavod Lekarna Ljubljana svoje poslovalnice. Lastnica Lekarne Kosobrin Petra Žagar je na Evropsko komisijo naslovila pritožbo z očitkom, da ji je župan občine Škofljica Ivan Jordan onemogočil poslovanje, potem ko je na razpisu favoriziral Lekarno Ljubljana, s katero sporne posle vodi župan Zoran Janković. Evropska komisija je na posredovanje Žagarjeve na slovensko državo marca naslovila nov sklop podrobnih vprašanj, ki pa jih, tako kot smo tudi pričakovali, tako Ministrstvo za finance kot tudi Mestna občina Ljubljana ne moreta in ne upata dodatno vsebinsko pojasniti. Odgovori, ki jih je Slovenija poslala v Bruselj, so kratki, vsebinsko skopi in povedni, pri čemer MOL ne zna pojasniti, kako je dolg v višini 35 milijonov evrov sredstev v enem letu narasel na 42 milijonov evrov. MF trdi, da je bilo njihovo početje ves čas v skladu s slovensko zakonodajo, a pozablja, da je kršilo evropsko zakonodajo, ki pa je slovenski v tem primeru nadrejena.

Naj spomnimo; Ljubljanski župan Zoran Janković se je na obtožbe o nepravilnostih glede financiranja Lekarne Ljubljana že lani odzval zelo osorno in Petri Žagar očital nepismenost (naj bi ne znala brati bilanc), obtožil jo je, da je užaljena farmacevtka, ki je imela in izgubila svojo lekarno, prav tako je zanikal, da bi kadarkoli obstajala državna pomoč Lekarnam Ljubljana v višini 35 milijonov evrov.

Toda Evropska komisija je na posredovanje Žagarjeve, ki je v Bruselj poslala dokument v obliki komentarjev na odgovore naših organov glede svoje pritožbe zaradi Lekarne Ljubljana in Mestne občine Ljubljana na slovensko državo naslovila nov sklop podrobnih vprašanj. Evropska komisija je namreč prišla do zaključkov, da je 35 milijonov evrov, ki jih je očitala prvotna pritožba, Janković nezadovoljivo pojasnil.

Če bi Evropska komisija ugotovila nepravilnosti, bi Jankoviću grozila zaporna kazen
Na podlagi javno dostopnih dokumentov je razvidno, da je nepravilnosti veliko in da so milijoni državnega denarja izpuhteli v nebo. Zorana Jankovića pritožba na EK bremeni, da je eden od glavnih krivcev in povzročiteljev takšnih monopolov, kot je monopol Lekarne Ljubljana. Ker država tega doslej ni znala odgovoriti, Evropska komisija vse bolj pritiska na državo. Slovenija bi namreč morala svoje zakone že zdavnaj posodobiti, tako pa številni, kot je tudi Zakon o zavodih, z evropsko zakonodajo niso več kompatibilni.

Petra Žagar je pričakovala, da bo EK odločno pozvala Slovenijo, naj svojo zakonodajo na tem področju uredi in najde morebitne kršitelje. Javnih sredstev se namreč ne sme dodeljevati po lastni volji in interesu, kot to počnejo številne slovenske občine. Ljubljanska je samo najbolj izpostavljena, ker je največja in tako tudi najbolj vplivna. To uničuje konkurenčnost podjetij; lep primer je javni prevoz v Ljubljani, ki je najbolj subsidiran. Vsako leto vanj vbrizgajo 16 milijonov evrov javnega denarja. Lekarna Ljubljana pa uničuje konkurenco z javnim denarjem, gradi monopol in dviguje cene, kupci pa kupujejo izdelke slabše kakovosti.

Že marca smo opozarjali, da je največji paradoks v tem, ker je župan Zoran Janković najbolj oškodoval ravno svoje volivce. Denar od dobička, ki ga je monopolistična Lekarna Ljubljana ustvarila s pomočjo MOL, bi se po pravilih moral vrniti v proračun mestne občine, a ga Janković tja namerno ni vrnil, pač pa je dovolil, da lekarna ustvarja višek. Iz tega denarja se vlaga v nove sporne investicije, denimo v Grosuplju. Gre za veliko oškodovanje javnih sredstev, za katero je zagrožena kazen celo petih let zapora. V tej zgodbi je glavni center hobotnice prav ljubljanski župan.

Foto: Nova24TV.

MF odgovore pridobil od MOL in zdravstvenega ministrstva, ki pa so vsebinsko prazni
Ravno zato je težko pojasniti, kako so si na Ministrstvu za finance znova dovolili v Bruselj poslati tako vsebinsko skope in povedne odgovore, s katerimi se vlada samo zapleta v večje težave. Iz dokumenta, ki smo ga uspeli pridobiti v skladu z Zakonom o dostopu do informacij javnega značaja (ZDIJZ), je jasno razvidno, da so številni odgovori krajši od podrobnih vprašanj, ki jih je na MF naslovila Evropska komisija. Prav tako je razvidno, da je pristojno ministrstvo vprašanja naslovilo na odgovorne, tudi na MOL, Jankovićeve odgovore pa so zgolj prilepili v dokument in jih poslali nazaj v Bruselj.

Iz dokumenta je razvidno, da je vprašanja v zvezi s sredstvi v višini 35 milijonov evrov pojasnjeval MOL. Pričakovati gre, da bodo takšne pomanjkljive in ohlapne odgovore na Evropski komisiji zavrnili in se lotili poglobljene preiskave. Dodeljena sredstva v višini 35 milijonov evrov, ki so v zadnjem letu narasla celo na 42 milijonov evrov, so namreč jedro preiskave. Iz potrjenega zaključnega računa proračuna MOL za leto 2014 je razvidno, da JZ Lekarna Ljubljana Mestni občini Ljubljana na dan 31. 12. 2014 dolguje terjatev v višini 35.036.742 evrov. Višina dolga, ki ga ima Lekarna Ljubljana, tako predstavlja preko 17 % celotne zadolženosti občine Ljubljana, ki po javnih podatkih za leto 2014 znaša 202 milijonov evrov.

Obenem ta dolg predstavlja kar 42 odstotkov celotnega dolga, ki ga imajo vsa javna podjetja v lasti Mestne občine Ljubljana (po nekaterih podatkih dolg znaša preko 82 milijonov evrov). V primeru, da vsi potrebni zakonski pogoji predhodno niso bili izpolnjeni, se dolg JZ Lekarna Ljubljana 35.036.742 evrov do ustanovitelja MOL lahko smatra kot nedovoljena državna pomoč, ki jo je Javnemu zavodu Lekarna Ljubljana podelila Mestna občina Ljubljana. To predstavlja kršitev 107. člena Pogodbe o delovanju EU in pomeni nezakonito izkrivljanje konkurence s pomočjo javnih sredstev.

EK ima sicer še drugo možnost, da primer zapre, a je na podlagi videnih odgovorov za to malo verjetnosti. Če bi EK res opustila preiskavo, bi se sicer Petra Žagar lahko pritožila na sodišče evropskih skupnosti. A odločbe komisije je težko izpodbijati, saj nas praksa uči, da v Bruslju vsak primer temeljito preučijo in so odločbe tudi pametno spisane.

L. S.

 • rubec

  Po drugi strani si pa farmacevtka ne zna pojasniti zakaj je po eni sami noči z jankovičem na sebi opazila ene take majhne živalice. Pa ne ta iz članka ampak ena druga.

  • tasilo

   In tako beseda picajzlar dobi nov pomen, he he.

   • karpelec

    Pa še tu je ohcet odpadla, ker niso imele pogojev za življenje ob turški depilaciji.

  • KIKI

   Upam, da bo njega in njegove pogoltnila lastna pogoltnost!
   Samo narod mora končno spregledat!

  • karpelec

   Si pa optimist, da bi ji Janković žrtvoval celo noč, kar on opravi “usput”.

 • vsemojebabe

  Tudi spolnega mobinga za delovno mesto v lekarni ne zna pojasniti, nje.

  Je pa hec, da je pri nas vse skladno s slovensko zakonodajo (beri srbsko mafijo), le slovenska zakonodaja ni skladna z evropsko.

  • janez zorman

   Kdo pa ima rad staro žvarovno ?

   • vsemojebabe

    Nekateri vse prežvečijo in pogoltnejo, drugi pa samo izpljunejo, nje.

 • janez zorman

  Janković naj širši Sloveniji (ne ljubljanskim prodanim srajcam) razloži, glede na to da je po njegovih prvomajskih besedah na Rožniku, predstavnik delavskega razreda z minimalnimi potrebami in z minimalnim premoženjem, zakaj hudiča je potem tako močno želel postati lastnik Merkatorja (z še nekaj podaniki) in zakaj je vrednost delnice pred ev. nakupom Mercatorja (ko ga je IJJ odrešil verjetnih kasnejših muk) zbil na polovico dejanske vrednosti ?! In zakaj so bili vsi izvajalci na trgovskih centrih tako hudičevo odvisni od njegove “dobre volje” ?!

 • Demonkrat

  Gotof je

 • resnicaboli

  A ni za Dunajsko dobil evropska sredstva ki so namenjena zaprtju prometa v središču mest sedaj pa po njej vozijo avtobusi??

 • centurion

  Kolikor mi je znano, Žepanković ni pomagal kar
  počez Ljubljanskim lekarnam.
  Samo eni farmacevtki.
  Pa še kondom je ona prispevala…

  • RATATA

   Zorangutanov ima pet glavićev, tako da mu je nasadila kar lateks rokavico hehe
   (Zaščitne rokavice lateks nepudrane Kimtech Satin Plus Kimberly-Clark, 100 kom apd.)

   • karpelec

    Na te njegove cvetne lističe ne paše rokavica Kimberly-Clark, ker so jo v Venezueli kjer je izdelovala rokavice Venezuelci zaprli, mere iz drugih dežel pa ne pašejo na njegov cvet.

    • RATATA

     A ni pesnik zapel nekako takole …. “prečuden cvet je v grapi črni” hihi

     • karpelec

      Ja je-pa še delček melodije se mi je porodil ob tem. Ampak je pesnik opeval cvet, ki pa ne more biti Jankovičev, ker od njega ne prihaja ni cvetočega.

   • rubec

    Hehe

 • zokispoki

  Plavooka murgelsko- šaraorska izdajalska, južnjaška špijonska naveza, seka in povzroča nepopravljivo škodo. Kamor pogledaš, za kriminalskimi podganami ostane samo še pogorišće…

 • Stajerka

  naša sodišča so nam v sramoto, zato prenehajte izdajat sodbe v imenu ljudstva!!!!……pa saj to ni edina mahinacija Jankovića z evropskimi sredstvi – kak pa je ona zadeva Lukšić-Janković???……hebe se Jankoviću in njegovim volilcem – njegove grehe plačuje CELA DRŽAVA, razen onih priseljencev, ki mu v večini držijo štango……

 • pajot

  Nje.

 • totex39

  Srb Janković nima kaj iskati v naši politiki, zato ga je treba odstaviti od vseh položajev.

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Srbi so ponavadi v redu, Jankovic je cefur

 • Dark Lord

  Vaš in naš bodoči premier.

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Zabit cefur bo volil pokvarjenga cefurja. Ni ravno presenecenje…

   • Dark Lord

    Prej se sprijazniš, lažje ti bo.

    • Levicar nikoli! … in hetero

     Sprijaznili se boste cefurji z deportacijo, ce pa ne boste hoteli it, pa s cim manjsim in zelo hitrim med oci!

     • Dark Lord

      Hahhaha!! Cmok!

 • Dark Lord

  A ja, pa vesel 9. maj, dan zmage nad okupatorjem.

  • antimur

   Še dobro, da nisi omenil kosovske bitke, ti je bližje, kot pa zmaga zaveznikov nad nacizmom in fašizmom. Naši gošarji bi se usrali brez zaveznikov, so pa glasni, kot da bi oni rešili svet pred Hitlerjem. Še dandanes si podeljujejo priznanja in odlikovanja, obnašajo se kot otroci in uničujejo s svojimi zlaganimi zgodbami mlade.

 • Antonius

  Kaj vse bi zvedeli, če bi Jankoviću njegovo poštenje dovolilo, da spregovoriti o svojih lažeh?!

  • pajot

   Misliš,da ga ima? Poštenje?

   • Antonius

    Poizkusite na to, kar sem zapisal, pogledati z druge plati.
    Kjer so laži, ni poštenja.

 • soc

  Zoki je tudi sam osebno pomagal Lekarni Ljubljana. Kot nesebični donator sperme zaposlenim. Plemenit človek, naš Srbin.

  • KIKI

   Upam, da se “veličastna donacija” ni “prijela”, ker serijskih kretenov in lopovov ne potrebujemo več! Ljubljana je z umazanci in kriminalci preplavljena!

  • karpelec

   Kuro, ki nese zlata jajca je treba oplemenititi in kot dober gospodar je poskrbel tudi zato.

  • samsara

   “Ćistokrvni mješanac”.

 • Franc Šink

  Lepo je biti lekarnar v Ljubljani.

 • antimur

  Upam, da bo Žagarjevi uspelo in da so v EU bolj pošteni tožilci in sodniki, kot naše kučanistično pravosodno sranje z ministrom Klemenčičem, ki je nekaj najbolj odvratnega in pokvarjenega, kar je sploh mogoče. Sicer pa mora nekdo temu čarapanu Jankoviću dokazati, da vsepovsod ne vžiga to srbsko sprenevedanje in nategovanje. To podrepno kučanistično barabo bi že zdavnaj morali najmanj zapreti in to doživljensko, ali pa ga izgnati med njegovo golazen.

 • montyamp

  Imamo pač HUDOJAMSKE SODNIKE , ki ne znajo izračunati
  1 + 1 = ?

 • montyamp

  Solatarju več ne dela hidravlika , zato se smuka okoli lekarn .

 • montyamp

  POGLEJTE ZAKAJ SLOVENSKA SODIŠČA DAJEJO V SPODNJE PREDALE VSE V ZVEZI S ŠTEVIKAMI : : :
  https://www.youtube.com/watch?v=HCCyue_G4F8&t=36m7s

 • montyamp

  Stari SDK nazaj .
  Peterle ga je zafukal , lizal se je s kurćanisti .
  Prasec sluzasti , oportunistični izdajalec .

  • Viktorh

   Pa ti veš kaj je bila SDK?

   • montyamp

    Ja vem , služba družbenega knjigovodstva ,
    Lahko bi jo preimenovali , ne pa odselili v murglosrbske banke .

    • Viktorh

     Prosim te , na kvasi neumnosti.

     SDK je nadzirala gibanje in pretok kapitala. Med njenimi nalogami so bile:
     evidenčna;
     informacijsko-analitska in kontrolna funkcija;
     opravljanje finančne revizije in plačilnega prometa.
     Za vse subjekte javnega in zasebnega poslovanja, za podjetja in za javne ustanove je morala ugotavljati in evidentirati sledeče:
     kdo in zakaj vplačuje,
     kdo in kje izplačuje,
     kdo in kako zbira denar,
     kdo in kako deli denar.

     In po tvoje naj bi ta udbin organ še danes nadzoroval prilive in odlive na mojem poslovnem računu???

     • Mojca pokraculja

      Res je, vendar sedaj to isto počnejo več ali manj, in to (i)legalno, druge službe. Razen seveda finančne nediscipline. Problem, ki ga je sogovornik hotel izpostaviti je zato,po moje, finančna nedisciplina. Od neplačevanja davkov, prispevkov, plač, blaga , storitev itd. Ta ves čas, od takrat, ko se je sprostil” finančni promet”, botruje vsemu kaosu in omogoča lumparije, ki jih nazadnje pokrijemo davkoplačevalci.

     • Viktorh

      Za tovrstne mahinacije imamo pristojne organe – KI NE DELUJEJO.
      Torej zahtevajmo dosledno delovanje državne uprave, ne pa sanjati o udbovski SDK.

     • Mojca pokraculja

      Zgleda, da se nisva razumela:)) Imamo pristojne organe, to drži, vendar bi bilo bolje reči, da še kako delujejo , a točno tako kot je delovala udbovska SDK in še mnoge druge udbovske institucije. Zato pa je tako !

     • Viktorh

      Sva , sva, le, da ne razumem zakaj komentatorju ni jasno, da je ni več:

      montyamp • 2 uri nazaj
      Stari SDK nazaj .
      Peterle ga je zafukal , lizal se je s kurćanisti .
      Prasec sluzasti , oportunistični izdajalec .

      Veš, predobro se spominjam kaj se je dogajalo leta 1976 po sprejetju Zakona o zagotavljanju plačil med uporabniki družbenih srečanj.

      Večina je zagotovila sredstva za naročeno blago – storitev, drugi so jo zavarovali z menico.
      Nekaj mesecev je šlo, potem pa se je začelo.
      V SDK so posamezni referenti, zadolženi za posamezne družbe, plačilne naloge in avalirane menice odlagali na dno predala. Plačil ni bilo, denarja tudi ne
      Začeli smo drseti v propad in konec desetletja je juga bankriotirala.

      A si pozabila, da je Agrokomerc s Fikretom Abdićem izgradil cel imperij, ostal dolžan 200 mio dolarjev. Vsa naročila, vse investicije je poravnaval z menicami, ki so krožile, nihče pa jih nikoli ni mogel vnovčiti..
      Enaka svinjarije pa se je pojavila v samostojni državi,ko so pogruntali multilateralne pobote. Dolžniki niso prijavljali svojih obveznosti, ti si ostal brez denarja. Enako je bilo z verižnimi, ker si pač eden od subjektov v verigi ni pristal na kompenzacijo, hotel je gotovino.

      V Avstriji je to rešeno. Mesar zjutraj pripelje meso, dobi denar ali ček, enako je s pekom, vinarjem itd.
      Če ne plačaš, ni blaga.
      Pri nas pa živilci ne plačujejo kruha tudi nekaj mesecev po prejemu…

     • Mojca pokraculja

      Oprosti, ampak mi je tako smešno…uporabniki družbenih srečanj,hahaha. In vse to smo mirno prenašali, nikome ništa, kot se reče. Zdaj ni dosti drugače, nikome ništa, vi se kar razburjajte, mi delamo po svoje. Pristojni organi imajo pa itak toooolk dela !
      Če ne plačaš ni blaga. Če ne poravnaš davkov, te rubijo. Vse to je nepojmljivo za sistem, ki deluje po mafijskih načelih. Znotraj mafije pa se stvari poravnavajo na drugačne načine. Nekaterim to še vedno ni jasno.

     • Viktorh

      Prav zaradi kriminala v prejšnjem sistemu in kriminala v sedanjem, ki so ga prenesli isti fakini, postanem nervozen, ker sem se predolgo ukvarjal s temi barabijami.

      Gradnja UKC, CD, Državnih rezerv, avtoceste…že takrat in danes to vodijo isti ljudje. Že takrat so se skrivali /Zidar/, ko je bilo potrebno podpisati obračune, že takrat so grozili. Tudi Janković je že bil takrat v tem špilu – Mercator Investa, nasproti MOL …
      Preveč vem in moram molčati.
      Pustiva raje to temo.

     • Mojca pokraculja

      Verjamem, da preveč veš. Saj tudi če ne bi molčal, ti itak ne bi verjeli. Vsaj večina bi rekla temu se meša. Nam je sosed prisluškoval, bilo je v daljnih 60 letih, pa so rekli, tem se meša. No pa se je na koncu izkazalo, da je to res počel. In ?! Danes to laufa še z večjo hitrostjo in na najbolj perfidne načine, a ljudje ne verjamejo. Pustva tud to temo, sej se razumeva.

     • montyamp

      Hvala obema , sem se nekaj naučil .
      Še vedno pa trdim , žveplenega na kandelaber .

     • Mantadea

      Mojca, nic se ni spremenilo, se huje je in udelezeni so tisti, za katere si nikoli ne bi mislil. Zasledujejo, prisluskujejo, motijo klice, kradejo, vse jim je dovoljeno brez sankcij, tudi likvidacije. To se meni dogaja tukaj in zdaj, nacrt pa je bil narejen ze leta nazaj.

     • montyamp

      Hvala obema , sem se nekaj naučil .
      Še vedno pa trdim , žveplenega na kandelaber , včeraj .

     • montyamp

      Viktor , kako lahko od rdečih magarcev zahtevaš doslednost .
      Daj no , vedeti moraš da imaš opravka s topoumnostjo , ki dobi v kratkem orožne liste za svojo norost .

     • KIKI

      Na tvojem računu mogoče res ne, račun JJ pa
      je dnevno spremljan (upam, da si sme v bljižnji
      trgovini kupiti 2 l mleka, ker 1 l bi bil odveč in
      neprimerno trošenje denarja in še: odkod mu “keš”
      bi bilo že drugi dan v “novinah”) a njee?

 • sprehajalec

  Če treseš farmacevtke, se pogoji spremenijo in pomoč postane dovoljena.

 • Viktorh

  Težko je pojasniti zakaj kršiš predpise.

  • montyamp

   Viktor poglej tole :
   https://www.youtube.com/watch?v=HCCyue_G4F8&t=36m7s
   pa nena bluzi .

   • Rožle

    Itaq ..tale je res huda :)
    Iskrena ženska…

   • Viktorh

    Le kaj ima to s kriminalom v Lekarni Ljubljana?

    • montyamp

     Vse .
     Če bi imeli sodišča kot jih imajo Avstrijci , Nemci Švicarji , se banditstvo ne bi tako razpaslo .

     • Opazovalec

      montyamp, imaš povsem prav, že zdavnaj bi s takim banditsvom pospravili in nekateri zastarani akterji afere Patria bi se pridružili v zaporu pravnomočno obsojenim pred avstrijskim sodiščem zaradi podkupovanjav (nedolžno zastaranih) merodajnih v Ljubljani.

   • šmentanamuha

    Fajn, da si poiskal Vero Mejak, hvala, to gospo bi morali večkrat poslušati.

 • pajot

  Kosobrin zmeraj zmaga. Tud bedanca je pretental

 • althar

  Kdo zdaj koga jebe? Janković farmacevtke ali farmacevtke Jankovića?

  • rubec

   Hihihi

  • karpelec

   Farmacevtke Jankovića , ki nisi iz njegovega gnezda.

 • Vlado77

  EK s mečkanjem v resnici dela za Jankoviča . Na koncu bo edina nastradala Petra Žagar ter Ljubljančani ,ki plačujejo več kot bi če bi bila konkurenca. Plus seveda manjko 35 mil.

  • šmentanamuha

   To bi znalo bit res, EK je samo najvišji sionistični organ v Evropi, ki deluje za NWO agendo. In če pomislimo, da je Kučan nagradil Sorosa in da je Janković Kučanov človek, potem je enačba že skoraj rešena.

  • dež

   Pred kakšnega pol leta je vlada donirala Jankoviću 300 milijonov (uradno je šlo za naložbo za razvoj glavnega mesta na območju BTC). Zato si ne delaj utvar, da bomo “pušnili” samo Ljubljančani, denar gre iz državne malhe. Če bo treba bo šel tudi za sanacijo Lekarne ali MOL, o tem si lahko prepričan.

   • Opazovalec

    In za ta denar, ki sicer še ni prišel v Ljubljano, se bo med drugim zgradil en tak lep zapor za vsesloveske lopovčičke. In nekaj bo šlo v slovensko infarstrukturo v okolici Ljubljane, recimo kanalizacijo iz Vodic v Zalog, etc…etc…, pa spet nekaj za železnice, s katerimi se vozijo okoličani v dnevno v mesto. Pravzaparv bore malo za potrebe Ljubljane….. Torej ne dežuj po nepotrebnem

    • dež

     Jaz sem ti samo odgovoril na tvojo trditev, da bodo nastradali samo Ljubljančani. Vedno nastrada državni proračun, se pravi vsi državljani.

 • von Rhein

  Če pogledamo samo to kako ta opičjak nekomu,ki ga opozori na njegova kriminalna dejanja očita nepismenost in je skrajno žaljiv,vidimo kaj smo pridobili z uvozom eksotike z juga. In to direktno v vrh glavnega mesta.

 • Silka

  Izgleda, da bo služba za nedoločen čas, kakšne farmacevtke, tokrat premalo. Upam, da se poslovanje “Pola sebi, pola šarcu daje” kmalu konča in da bo akter čimprej na Dobu.

  • dež

   Upanje sicer umre zadnje, a se tudi tu trendi v zadnjem času spreminjajo.

 • domovina mili dom

  Ta tip naj bi bil predsednik parlamenta? Kar se seveda lahko zgodi z lahkotno pomočjo udbomafije.
  Prvi ukrep: uvesti “jankovičev euro” za povrnitev ljubljanskih pufov, seveda samo ljubljančanom.
  Drugi ukrep: bližajo se volitve in predlagam EK, da obtoži tega tepihovalca Slovencev.

  • Dark Lord

   1. Ne predsednik parlamenta ampak ministrski predsednik aka premier.
   2. Mi plačamo pufe, vi pa se nikoli ne prikažete v LJ? OK? Zmenjeno.
   3. Kaj the fuck je tepihovalec?!

   • sprehajalec

    SAO Ljubljana torej? Naglas je na “u”. Srpska autonomna oblast Ljubljana. Naglas je na “u”.

    Štajerci bodo zagotovo za.

    • Dark Lord

     Vidim, da te naglasi zelo skrbijo.

   • domovina mili dom

    Veš kdo je ustao “u” Lublan. Tisti, ki niso znali prebrati smerokazov.

    Ostali pa zajamemo sapo, dokler smo na obisku v tem zasmrajenem močvirju.
    Opazil sem, da si nadebudni mladi inženir.

    • Dark Lord

     Nobenih obiskov ne bo. Hvala.

    • Dark Lord

     Inženir? Pojasniš?

   • von Rhein

    TČ.2. Dodatek….ne prikažete v LJ. Obdana bo z žico.
    Ampak ideja ni slaba. Določena ministrstva in dele javne uprave razporediti po drugih slovenskih mestih,denar za zdravstvo preusmeriti v regijske bolnice. V lj pa lahko ostanejo institucije kot libesralna akademija ipd.

    • Karmen

     Moj mož je veteran vojne za Slovenijo. Vsa leta samostojnosti pravi, da je JLA naredila eno zalo veliko napako. Na Ljubljano bi marala spustiti nekaj bomb.

 • Solo

  Pojasnilo je čisto preprosto. Tistih 35 oz. 42 milijonov evrov je plačilo Mafijankovića za spolne usluge, ki mu jih nudijo farmacevtke iz Lekarne Ljubljana.

  Namesto recepta pokaže pa sliko svoje žene.

 • Duhec

  Poslovnež, ki je iz Lj nardil cvetoče mesto…

  • sprehajalec

   Način razmišljanja socialističnega levičarja. Kredit in “socialno” je rdeča nit tega razmišljanja. Tako je Zokane z bianco kreditno linijo in žegnom sil kontinuitete spravil Mercator na kolena, na enak način je zapufal Ljubljano. Pa izgradil Stožice, množica majhnih je pa pušnila. Ampak to v levičarjevi glavi ne šteje, ker je uspel izcuzati sredstva od razrednih sovražnikov. Če uničiš razrednega sovražnika, pa dosežeš najvišjo izpolnitev levičarjevega poslanstva.

   Zapomni si, v krogih levičarjev si džek, če kaj uspeš izcuzati od države, pa uspeš dobiti pufe, pa nategneš razrednega sovražnika, privatnika. Do tja seže domet. Vračanje je irelevantno. Z odprto kreditno linijo in na opisan način, lahko vsako mesto narediš najlepše na svetu.

  • Solo

   Udbomafijski srbijanski lopov, ki je iz bele Ljubljane naredil prezadolženo čefursko-mafijsko luknjo, džihadistom pa zgradil vojašnico, od koder se bo islamski terorizem razcvetel po celi Sloveniji.

   • montyamp

    Kameltrajbarski kozojebci se naj kar razcvetijo na štajersko .
    Bodo koze zelo hitro ostale nepotešene .

  • von Rhein

   Ti si žleht.Napišeš nekaj,da ljudi zjeziš…potem pa zgineš v svojo luknjo in se smejiš. Če pa tole resno misliš pa nisi žleht,si oseba s posebnimi” potrebami”.

  • radames

   Avstroogrska je za provincialno mesto nekje na obrobju cesarstva bolje skrbela. Ko je bil električni tramvaj še v povojih, ga je uvedla v Ljubljani.
   Sigurno “cesarski” niso levo razmišljali, tako kot primitivni srbski solatar.

  • zokispoki

   Kar se mene tiče je ta primitivec. ćefurski trojanski konj, ćlan ali vodja murgelsko-južnaške zarote
   proti Slovenskemu narodu ! Za te gangsterje je Dob pravzaprav premalo !

   • Hun

    Ljubljana je multikulturno evropsko velemesto…zavedni slovenci so pač izvoljeni kot župani po vaseh…to je pa tudi poguba za Slovence, ki s svojo foušljivostjo in razdeljenostjo pa samo milijon vs je ne znate držat skp

    • luli

     kdo je tebe čefurček kaj vprašal

     • Hun

      men boš odgovarjal slovenč’k

  • Karmen

   Jaz tudi znam s tujim k….m po koprivah opletat.

  • traktor

   A ja, kolk pa je dal zato? Pa kje je dobil?

 • sodnikisozločinci

  Naše pravosodje že ve, kako je treba. Enega krivega kot je Jankovič spustijo, potem pa zaprejo nedolžnega kot je Janša pa se pogliha, da grejo lahko pravosralci nazaj gulit riti v fotelje in sanjat o pravni državi.

 • Marjan

  Lepo darilo za Dan Evrope, ko se obeležuje obletnica Schumanove deklaracije.

 • domovina mili dom

  Ta solatarski poslovnež bi, pa ne zna delat z računalnikom. Ni digi dokazov. Kaj čmo, je frula- agronomska smer še najbolj ziher.
  Ti socialistični maherji ne morejo iz svoje marksistične zaplankanosti. Najebe pa in vedno raja.
  Dober prispevek:
  https://kavarnahayek.wordpress.com/2017/05/07/globalni-resnicnostni-sov-propadanje-socializma-v-venezueli-v-zivo/

 • radames

  Še dobro, da imamo v Sloveniji kategorijo – davkoplačevalci Smo molzna krava za primitivce tipa Janković in za ostale, pretežno leve usmeritve.

 • sprehajalec

  Včasih je bil znan izrek na jugu, “Dobio sam kredit, napraviću slavlje”.

  • Hun

   obstaja tud rek…dok pametan razmišlja o životu, budala ga proživi

 • Iva

  Tudi “ne zna pojasniti” (mu ni treba pojasniti) od kod so prišli trije milijoni (minus prodana hiša) za poplačilo Jurčkovega dolga Marjanu Pišljarju!

  • domovina mili dom

   Mu ni treba pojasnjevati, ker so tožilce zaposlili z g. Janšo. Ko osvobodimo in rešimo Janšo, bodo ti rdeči marksisti začeli odgovarjati za svoja kleptomanska početja.

 • baubau

  upam,da bo žagarjeva vztrajala

 • Dragan Krstič

  Zoki je na Rožniku lepo povedu, da gremo v kratkem v nov družbeni red- komunizem kjer bodo tudi zdravila zastonj. Torej, vaše domneve in ugibanja so brezpredmetna. Hvala bogu da imamo Zokija.

  • Hribouc

   Z Mesec – Tomićko – Kordežbajonetom , naprej do Venezuele, južnoameriške Švice, ki je berač postala. S Čavezom, Madurom in z Zokijem , veleumom nove ekonomije v nove zarje!

 • Hribouc

  Srbijanski biznis.Malo meni, malo tebi, malo svima!
  Ni čudno, da so mlade farmacevtke tako navalile na nove službe, da je Zoki odprl postranske blagajne.

  • Zgornji

   ;-)

 • Dragan Krstič

  Včeraj, ko je bila diskusija glede zaslišanja banksterjev Zakrajška in Jančarja sem pozabil vprašati sobralce in blogerje če kdo ve ali je bil lastnik Vidmarjeve vile v Ljubljani prav bankster Gorazd Jančar ali kdo drug.
  Če je bil on, potem je popolnoma razumljivo zakaj Janković ni želel da bi MOL odkupil vilo. Jančar je od
  nemškega veleposlaništva dobil mnogo več denarja, cca 2,8mio€ kot pa bi mu mogel plačati MOL, ki je imel
  prednostno pravico nakupa.

 • Solo

  A že kaj praznujete?
  Danes je 9. maj – dan ko so pred 72 leti v Ljubljano zmagoslavno prikorakale čete partizanskih komunističnih klavcev in nas “osvobodile”… od svobode, premoženja in življenj.

  V mesto so prikorakali potem, ko so se 4 leta strahopetno skrivali po hostah, klali in ropali Slovence, in potem ko so Nemci že zdavnaj zapustili Ljubljano in odšli proti Nemčiji.
  2. maja 1945 je namreč v sovjetske tace padel Berlin, 7. maja je brezpogojno kapitulirala Nemčija. In 9. maja – ko je bilo vojne že konec – so v izpraznjeno Ljubljano vkorakali “hrabri” titoistični klavci, roparji, banditi, požigalci in gozdni skrivači, genocidni morilci Slovencev.

  Hkrati je 9. maj tudi dan, ki ga Evropa praznuje kot dan zmage nad “fašizmom in nacizmom”. To je namreč dan, ko so židokomunistični zavezniki poteptali Nemčijo, Evropo in belo arijsko raso, da so naredili prostor za vse te negroidno-muslimanske opice iz Afrike in Azije, za komuniste, marksiste, socialiste in liberalce, za pederske in feministične spake, antifo, multikulti migrantoljubce, antirasiste, antinacionaliste, egalitariste in vse ostale komunistične uporabne idiote, ki židokomunizmu pomagajo uničevati (lastno) evropsko belo civilizacijo.

  Ste kaj veseli? To je dediščina zmagovitih (((zaveznikov))), za to so se borili:

  https://pbs.twimg.com/media/C_Sbwb8VoAE9eI4.jpg
  https://pbs.twimg.com/media/C_SdTtkVoAAip4L.jpg
  https://pbs.twimg.com/media/C_OXeymV0AAJVsb.jpg
  https://pbs.twimg.com/media/C_XTtBDXsAARqAf.jpg
  https://pbs.twimg.com/media/C_QE40_W0AAH0aC.jpg
  https://pbs.twimg.com/media/C_PnArMXgAIaZXl.jpg
  https://pbs.twimg.com/media/C_EjihDUMAE0G9i.jpg
  https://s14-eu5.ixquick.com/cgi-bin/serveimage?url=http%3A%2F%2Fsiol.net%2Fmedia%2Fimg%2F5e%2Fdb%2Fe934e5d2bc03b023b27e.jpeg&sp=c9c5be83de834ec2a26ebd38c417391a

  • von Rhein

   Bomo jutri kaj na to temo rekli? 69 članska delegacija….posebno letalo. Hvala za rusko kapelico.

   V Moskvi slovenska delegacija
   Ob tem je Zavgajev dejal, da je bila na paradi ob dnevu zmage v Moskvi tudi 69-članska delegacija iz Slovenije. Tja je odpotovala na povabilo ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki je zanjo tudi poslal posebno letalo. Po paradi je delegacija obiskala Kremelj, zvečer pa bo položila venec na grob neznanega junaka, je povedal (co.MMC)

   • pajot

    Včasih se zgodi,da kakšen avion dol pade.

    • stajerc5

     Sanje se nikoli ne uresniciji, skoraj nikoli!

  • Hun

   vidm da si pristransko obseden samo z dogotki med 2.svet vojno in po njej….ko boš dojel da je vsaka civilizacija minljiva kot mladost in živlenje boš na svet gledal ne samo iz narcisoidne zaljubljenosti v slovenstvo, kajti pred našo dobo so že bile multikulti civilizacije in velemesta…

   • Solo

    Vidim, da si – kot vsi komunisti – pristranko obseden z bolestnim sovraštvom do lastne civilizacije, rase, kulture in naroda… Če si sploh Slovenec, ne pa kak pritepen balkanoidni ćefur, na kar napeljuje tvoja polpismena ćefurska slovenština (dogotki, živlenje, vidm)… Potem je tvoje sovraštvo do Slovenije in Slovencev še lažje razumljivo.

    P.S. Civilizacije nikoli niso multikulti. Takoj ko to hočejo biti, propadejo.

    • Hun

     vidm da ti gre žaljenje dobro od rok, razlog je vedno travma, fanatično razočaranje in iskanje krivca v drugih ….
     Civilizacija je stopnja ko več narodov živi v miru in sožitju..to je pojem civiliziranega živlenja…propade pa takrat ko živlenje postane prelagodno in nemoralno zmaterializirano…

     • Solo

      Vidim, da si globoko travmatiziran, fanatično razočaran in (še vedno) polpismen komunistično-ćefurski idiot, ki so mu židokomunistična trobila vbila v kronično prazno betico, da mora bela evropska civilizacija na vsak način propasti. Krivdo za svoje osebne travme in psihoze pa vališ kar na celotno civilizacijo in se po otročje ter (samo)morilsko veseliš njenega propada. Bolnik.

      Nobena velika civilizacija ni bila nikoli multikulturna, ampak vedno vezana na določeno raso, kulturo ali narod (na primer: bela, evropska civilizacija, kitajska civilizacija, egipčanska civilizacija, sumerska civilizacija, majevska civilizacija…) Civilizacije, ki so hotele biti multikulturne (ala babilonska in zdaj tudi evropska) pa so vse neslavno propadle.

     • Hun

      pred EU civilizacijo je bil Rimski imperij, ki je bil sinonim za multikulturnost kot danes EU ali ZDA zato pa vsi silijo k nam ali v ZDA…civilizacija propade ko je na vrhuncu..tako so propadla vsa velika civilizirana cesarstva od Kitajskega do Japonskega…ko živiš predolgo v miru se poleniš in omehčaš to je v človeški nravi, ki se posledično pokaže v sistemu…še špartanci, ki so bili vzgojeni v militativno disciplino so se z mlajšimi rodovi poženščl….
      poanta je da vsakega gospodarja pogubi lastn luksuz zato ker za požrešnost najema hlapce, ki so ponavadi iz revnejših predelov sveta..ti se nakoncu zarad tlačanstva vzdignejo nad gospodarja…to je cikl v človestvu..

     • luli

      pa ti kako naj ti rečem, jugonostalgik,res hočeš, da propademo, izumremo ali kaj? Rimljani so propadli, ker so postali liberalni, pedri, lezbače, pedofili….Naša družba tudi gre v to smer. A za to se boš pa vdal in upal na hiter konec, al kaj? Treba je reči odločno NE! Ne bomo se pustili, da nas potisnejo po tej poti. Ker je pa takih luzerčkov, kot si ti preveč, nam pa ne kaže dobro. Ampak jaz bom še zmerej povedal, kar je res. Tudi na tvojem forumu 24ur. Imam zeloooo podoben nickname.

     • Zgornji

      To je delno tudi Res, …ampak, ker vse to tudi veš, se malo čudim, zakaj imaš tak vulgarnejši nickname če pa Veš, da so Rimljani propadli ravno zaradi spolne pokvarjenosti ter multiliberalnikulti … ?

     • Hun

      zdj mi pa priznj kolko izobrazbe imaš ali kolko knjig prebereš v enem tednu…ker se hvališ da si nadpismen samo zato ker si desničar…nacistična nadrasa je že enkrat dobila dobro po
      pičkici da se jim še danes kolca…kmal bodo takega tretmaja deležni tud žilavi in skopuški židje ki se imajo za nadraso…

     • Solo

      Pismenost ni stvar levičarstva ali desničarstva, ampak poznavanje in pravilna uporaba slovnice ter pravopisa, skupaj z načitanostjo ter bogatim besednim zakladom.
      Izobrazba pa ni samo stopnja šolske izobrazbe – sploh če gre za režimsko javno šolstvo, ki je čisto navadna pralnica možganov z marksistično propagando – ampak splošna razgledanost in inteligenca, sposobnost pravilno doumeti zgodovinske dogodke in si pravilno razlagati družbeno-politična dogajanja.

      Primer: Tisti, ki je “dobili po pički”, ni neka “nacistična nadrasa”, kot ti zmotno in naivno misliš, ampak kar vsa evropska bela civilizacija, pravi zmagovalci 2. svet. vojne so pa židokomunisti. Tega preprostega dejstva ti nisi sposoben razumeti. Ne zato, ker si polpismen ali pomanjkljivo (oz. napačno) šolsko izobražen, ampak zato ker ti manjka inteligence in pronicljivosti, povrhu pa si še totalno indoktriniran z židokomunistično propagando.

     • Hun

      nikol še nism naletu na forumu na levečarja, da bi mi očital pomankanje intelegence in razgledanosti…ko pa na novi24tv zarad provokacije v smislu diskusije stopiš malo na rep desničarju pa vsi po isti formi oz. modelu postavite obrambni ščit, češ da smo vsi zabiti….
      glede slenga smo na forumu zato je izražanje in pisanje moderno tako so internetni forumi moderna diskusija in dopuščajo neeseistično slovnično izražanje…Marjanki Zihr blontni kvazi novinarki na vaši novi24tv očitaj nepoznavanje pravopisa v člankih, ker je totalna amaterka

     • Solo

      Glorificiraš uničenje lastne civilizacije, izbris lastne bele rase in genocid nad lastnim narodom,… potem si pa šokiran in užaljen, ker vsi ne ploskamo tvoji “inteligenci”…

      Ladies and gentelmen,… levičarska pamet! Po nekih teorijah baje obstaja, ampak še niso naredili dovolj zmogljivega mikroskopa, da bi to potrdili.

      P.S. Če nekdo piše “dogotki”, “intelegenca” in “živlenje”, to pač ni sleng, ampak dokaz polpismenosti, ki gre z roko v roki z levičarsko abotnostjo in ignoranco.

     • Hun

      bo treba novo obliko narcisoidnosti uvest v psihiatriji…zalublenost v lastn narod…kot obliko nadnaroda…malih Hitlerčkov je kolkr hočš ti si med njimi…desničarji ste znani po tem, da pluvate po totalitarizmu , ki je izvajal genocid nad lastnim narodom sami ste mjčkn boljši, ker bi takoj izvedel al ste že ekstremno uspešn genocid nad drugim narodom..
      kar se tiče iskanja dlake v jajcu glede pravopisa…pa je že Prešeren povedal kritikom- le čevle sodi naj Kopitar…(ker neumen levičar je to da čevle piše brez -j)

     • Solo

      Ljubezen do lastnega naroda je torej po tvojem znamenje psihičnih motenj, genocid nad lastnim narodom pa dokaz normalnosti in prištevnosti…
      Vau! Ti si najboljši možen dokaz, da je levičarstvo mentalna bolezen in zločinska genocidna ideologija.

      Komunistični aksiom: Če se dovolj dolgo prepiraš z levičarskim idiotom, bo slej ko prej pirivlekel v debato Hitlerja, naciste, fašiste, rasizem in nacionalizem, ker je v svoji debilnosti prepričan, da so te komunistične psovke ultimativni in zmagoviti “argument” proti nasprotniku.

     • Zgornji

      Ej, ej, ej, dedca, nooo ne se prepirat za brezveze, kajti Vsak od vaju ima po svoje Prav !!! ! !!!

     • Hun

      nevem nism se še nikol prepiral z levičarskim al desničarskim idiotom…Idiote pa prcam v glavo najraj na štiri oči

     • Solo

      Ti se kar prcaj v glavo na štiri oči. Nimam nič proti.

     • Zgornji

      Ej, ej, ej, dedca, ne se prepirat za brezveze, kajti Vsak od vaju ima po svoje Prav !!! ! !!!

     • Olga

      ??? Mislite sožitje komunistov z žrtvami genocida? Posiljene Nemke po “osvoboditvi” Nemčije s strani Rusov? Civilizirano sobivanje z ljudmi, ki morijo po EU potem, ko so dobili zatočišče?!

     • Hun

      zate je evropsko ali kje na drugi celini velemesto in koncept večkulturnosti španska vas…povej v katerem velemestu si kdaj v živlenju bila…
      jst ne trdim kaj je prav in kaj ne …trdim da velemesta ne morjo funkcionirat brez delovne sile

     • luli

      Tudi zavezniki so posiljevali, čeprav 5x manj kot rusi. Drugače se pa popolnoma strinjam.

     • luli

      Hun, dej se že nauči slovenščino do takrat se pa več ne oglašej. Mission impossible za tebe, torej, bye bye

   • Nata

    pa so tudi izginile. Zaradi multikulti. . . . . . . zakaj neki ??

  • KIKI

   Perfect! Number 1!

 • tomven

  Ga. Petra Žagar, tako se dela. Tako je prav, naj se opankarju enkrat končno sanjajo njegove svinjske, pokvarjene rabote. Upam, da bo zdržala do konca. Prav zanimajo me opankarjevi bebavi, jecljajoči odgovori, ko bo kotalil bučke… seveda upam, da jih bo končno fasal tudi smrduh jordan.

 • Olga

  Čestitke gospe Žagar!
  “Najpametnejši”, “najmoralnejši” in “najboljši” župan in gospodarstvenik, z “najlepšim” mestom na svetu! Vse v razsulu!!!
  “Če bi vodil on državo”, bi bila tudi ta v takem razsulu in oropana!

 • Janez

  Kdaj ?
  Gre – v penzijo? Kdaj bo veselica ? Išče se novi Ivan Hribar – kaj bi s tem Z. J. ? L.r. Janez KOMENDA

 • Olga

  On zna vse razložit samo Bavconovemu krivosodju!

 • Karmen

  Tudi Al Caponeja so dobili in ga spravili za rešetke. Še upanje.

  • traktor

   Samo tam so imeli IRS, al kako se že reče davčni.

 • traktor

  Pa kdo je dal temu kurcu Ljubljano.Zanj je samo roštilj.

  • Nata

   Njegovi ! Saj jih je v Ljubljani veliko več, kot nas, Slovencev-enk !

 • tramal

  Če srbina komunajzeri ne obsodijo ga bo pa evropa

 • mapu

  In ta pokvarjenec je še vedno župan, rad bi bil še premier, pa on je zrel za Polje…

  • Zgornji

   Mislim da še za v Polje Ni dober !!! ! !!! Kvečjemu za na kak Goli Otok …

  • Nata

   Ne on. . . . . .ampak tisti, ki ga iz Bog ve kakšnih nagibov rinejo naprej !!

 • xtc

  Kdaj je pa še cigan znal pojasniti krajo?
  Bi pa bilo lepo;če biEK mastno oglobila državo kot MOL i slednjo poslala v rzhod pod stečajem::
  Čankarja pa vZOO ;;kamor primati sodijo;seveda pa morajo to kletko potem izrecno gutrati samoLjublkjančani:

 • Bogdan Kotnik

  Ce ga slovenska kriminalna drzava ne bo obsodila , naj ga Evropa volilci bol butasti od Butal so ga pa se izvolili . Vse Slovence je treba iztrebiti , ker delate sramoto nasim dedom . Zdravljica pijanska himna je najvecji odraz kaj slovenski drzavljani so sedaj ……. gomila naivnih pijancev

 • Ros

  15 let zapora. Ko pride ven pa še 10. Od 65 do 80 leta. In od 80 do 90 leta. potem pa še 5, da bo do smrti v zaporu.

 • mapu

  Ni večjega butla od tega butla……..