fbpx

Jankovićev izgovor glede Titove ceste: Šlo je za lapsus

Zoran Janković (Foto: STA).

Kolesarski maraton Franja je med vikendom obudil z ustavno odločbo prepovedano Titovo cesto v Ljubljani. Da bo Titova cesta zaprta, so namreč zapisali na uradnem obvestilu maratona ter celo v uradnem glasilu Mestne občine Ljubljana. Janković se sedaj izgovarja, da je šlo za lapsus. 

Prav Mestna občina Ljubljana je tista, ki je želela, da bi bil del Štajerske ceste poimenovan po pokojnem jugoslovanskem komunističnem diktatorju. Temu je naredilo konec ustavno sodišče, ki je jasno in glasno zapisalo, da ime Tito ne simbolizira le osvoboditve ozemlja današnje države izpod fašistične okupacije v drugi svetovni vojni, pač pa tudi povojni totalitarni komunistični režim, ki so ga zaznamovale obsežne in grobe kršitve človekovih pravic.

Kolesarski maraton Franja se za to odločbo ni zmenil in napovedal, da bo ena izmed zaprtih cest Titova cesta, kar so objavili tudi v uradnem glasilu Mestne občine Ljubljana. Kot poroča časnik Finance, pa na Jankovićevi občini odgovarjajo, da je šlo za lapsus.

“Popravek z opravičilom bo objavljen v prihodnji številki. Odločitev ustavnega sodišča smo spoštovali in takoj ob ukinitvi Titove ceste vzpostavili stanje, kot je bilo pred uveljavitvijo 2. člena odloka o imenovanju,” so jim sporočili z občine.

M. G.