fbpx

Janša na kongresu EPP: Če ne bo ukrepanja glede begunske krize, bo nastala nepopravljiva škoda

V Madridu se je začel kongres Evropske ljudske stranke (EPP), na jutrišnjem plenarnem zasedanju pa bo spregovoril tudi predsednik SDS Janez Janša. Za Novo24TV je dal izjavo že danes.

Evropska ljudska stranka (EPP) je že vrsto let najmočnejša in vodilna politična skupina v Evropski uniji. Poleg izvolitve novega vodstva so osrednje teme kongresa še vprašanje stabilnosti v sredozemskem prostoru in na Balkanu, migrantska kriza, področje rasti in ustvarjanja novih delovnih mest, varnost v Evropski uniji in spodbujanje evropskih vrednot.

3000 udeležencev, od tega 750 delegatov
Na kongresu EPP v Madridu je tudi delegacija SDS, ki jo vodi predsednik Janez Janša. Danes je za naš portal že povedal svoje stališče o migrantski krizi, jutri popoldan pa bo spregovoril tudi na plenarnem zasedanju v Madridu. Delegate iz drugih evropskih držav močno zanima njegov govor, saj spremljajo neodzivnost in posledično nebogljenost slovenske vlade pri spopadanju s to problematiko. Cerarjeva vlada prepozno spoznava, da so nujni ravno tisti ukrepi, ki jih je prvak opozicije nanizal že pred nekaj meseci.
Kongres EPP, ki predstavlja najpomembnejši politični vrh v Evropski uniji, se bo zaključil v četrtek zvečer. Spremljalo ga bo 3000 udeležencev, od tega 750 delegatov, 14 predsednikov držav ali vlad iz držav Evropske unije oziroma drugih evropskih držav ter voditelji strank iz politične družine Evropske ljudske stranke.
Vesna Vilčnik