fbpx

Javnomnenjska anketa: Kakšna zaušnica RTV, POP TV in Kanal A – le 10 odstotkov vprašanih ocenjuje, da so prispevali k zaustavljanju epidemije!

Foto: STA

V največji javnomnenjski anketi stranke SDS Posvet z volivci je kar 61 odstotkov vprašanih odgovorilo, da je poročanje RTV Slovenija, POP TV in A Kanala prispevalo k širjenju epidemije, le 10 odstotkov pa jih meni, da je poročanje medijev prispevalo k zaustavljanju epidemije.

Vlada pod vodstvom Janeza Janše večino časa namenja spopadu z epidemijo covid-19 ter sprejema ukrepe, ki so namenjeni obvladanju ter počasnejši širitvi virusa. Na drugi strani mediji s svojim poročanjem prispevajo k nespoštovanju ukrepov, ki jih sprejme vlada. V javnomnenjski anketi Posvet z volivci so v stranki SDS vprašali, v kolikšni meri so mediji prispevali k širjenju ali k zaustavljanju epidemije.

Osrednji mediji z le 10-odstotnim zaupanjem v reševanje epidemije
Odgovori niso bili presenečenje, ljudje pa so po enem letu epidemije lahko sami izrazili oceno medijev. Velika večina, kar 61 odstotkov jih je odgovorilo, da je poročanje RTV Slovenija, POP TV in A Kanala prispevalo k širjenju epidemije. Drugi najpogostejši odgovor (29 odstotkov) je bil, da je poročanje prispevalo k širjenju in zaustavljanju epidemije, le 10 odstotkov jih meni, da je prispevalo k zaustavljanju epidemije.

Slika

Anketa se je izvajala v mesecu marcu, nanj pa je odgovorilo 17.998 vprašanih, kar je največji vzorec katerekoli ankete v zadnjem obdobju. 

Sara Kovač