Javnomnenjska raziskava: Čaka nas nov val migrantov, na katerega nismo pripravljeni – in to nas zelo skrbi!

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Večina vprašanih Slovencev meni, da je povsem realno pričakovati nov množični val migrantov v Sloveniji. Še več! V to je prepričanih kar 49,6 odstotka, zaradi te grožnje pa so večinoma zelo zaskrbljeni – kar 43,1 odstotka! Seveda, ko pa so se na migrantskem valu iz leta 2015 naučili, kako je, ko gre skozi naše vasi horda ilegalcev iz tretjega sveta, ki nato seje po Evropi strah in trepet. Zato niti ne preseneča, da večina vprašanih, kar 56,5 odstotka, meni, da Slovenija ni pripravljena na nov migrantski val.

Medtem ko mainstream mediji molčijo, policijska poročila slovenskih policijskih uprav, ki mejijo s Hrvaško, ne lažejo. Dnevno smo priča informacijam, koliko ilegalnih migrantov so ujeli, še posebej zaskrbljujoč pa je podatek, da večina le-teh zaprosi za azil kmalu po prijetju, ob tem pa si niti tuje agencije več ne zatiskajo oči in opozarjajo, da je naval migrantov, ki čakajo v BiH in drugih balkanskih državah, da krenejo na pot, potencialno še mnogo večji kot tisti, ki je Slovenijo zadel leta 2015. Agencija Parsifal je izvedla raziskavo javnega mnenja, zanimalo pa jo je, ali se vprašanim zdi “realno pričakovanje, da bo prišlo poleti do novega množičnega prihoda migrantov v Sloveniji”. Večina vprašanih, kar 49,6 odstotka, meni, da je takšno pričakovanje povsem realno. Neopredeljenih glede te problematike je le 13,3 odstotka, kar prikazuje ta graf:

Vir: Parsifal

Raziskavo javnega mnenja je izvedla agencija Parsifal med 18. in 20. junijem na vzorcu 611 polnoletnih državljank in državljanov Republike Slovenije, od tega je 47,5 odstotka žensk. Povprečna starost je 48,8 leta. Največ anketirancev je iz najstarejše starostne skupine (36,9 odstotka), nekoliko manj je zastopana srednja starostna skupina (36,1 odstotka) in najmanj je najmlajše starostne skupine (27 odstotkov).  Največ anketirancev je z dokončano srednjo šolo (40,6 odstotka), sledijo tisti s poklicno šolo (23,9 odstotka), 24,2 odstotka anketirancev ima dokončano višjo, visoko izobrazbo ali več, 11,4 odstotka anketirancev ima dokončano osnovno šolo ali nedokončano osnovno šolo. Največ anketirancev živi v vasi ali zaselku (42 odstotkov), sledijo prebivalci mest (36,3 odstotka) in prebivalci manjših krajev (21,7 odstotka).

Omenjena agencija pa je anketirance povprašala tudi, ali jih skrbi nov množični prihod migrantov. Na to vprašanje so sicer odgovarjali le tisti, ki so na zgornje vprašanje odgovorili pritrdilno, oceniti pa so morali od 1 do 5, pri čemer je 1 pomenila, da jih sploh ne skrbi, 5 pa, da so glede tega zelo zaskrbljeni. Rezultat je takšen:

Vir: Parsifal

Anketiranci, ki so pri prejšnjem vprašanju izpostavili, da je realno pričakovati novi množični val migrantov v Sloveniji (49,6 odstotka), so zaradi omenjene grožnje večinoma zelo zaskrbljeni (43,1 odstotka). Svojo zaskrbljenost ocenjujejo s povprečno oceno kar 3,7.

Za konec pa je bilo še vprašanje, ali je po njihovem mnenju Slovenija dobro pripravljena na morebiten nov val migrantov. Večina, kar 56,5 odstotka, jih je prepričana, da smo glede tega “goli in bosi”, torej popolnoma nepripravljeni. 14,5 odstotka vprašanih pa je glede te problematike neopredeljenih.

Vir: Parsifal

M. S.

 

 • dr Janez Sveti
  • Franc Šink

   Zame nisi več Svetnik, ampak samo Blaženi na čakanju.

   • dr Janez Sveti

    Ne pričakuj , da se sikiram.
    DR Janez Sveti genij

 • Bog dej da bo Janez Janša vodil našo Slovenijo. Kurz, Janša in Orban nas lahko zaščitijo.

 • babicagrenajug

  Še ena prijetna novička za nas, ‘svetlo točko na balkanski poti’. Mediteranska pot je še dodatno blokirana, odslej migrantov ne bo pobirala več niti italijanska obalna straža, niti mornarica. Salvini stopnjuje vojno s Sorosovimi trafikanti, pravkar stopa v veljavo dogovor z Libijo, vsi rešeni migranti, v in ob libijskem morju, so odslej v pristojnosti Libije in se odvažajo v Tripoli.

  (Alternativa = ? Balkanska pot ?)

  – – –

  Vir: Il Giornale
  [ Obalna straža nevladnim organizacijam: “Od sedaj se obračajte na Tripoli”. Enak ukaz tudi z italijanskih vojaških ladij. ]
  http://www.ilgiornale.it/news/cronache/guardia-costiera-ong-1544175.html

  • domovina mili dom

   Problem se sedaj kopenske kozjejebe enote, ki napredujejo po balkanski poti. Nemčija jih pa bo okrepila z izurjeno falango, ki je bila popisana v Sloveniji.

 • Antonius

  Raziskava javnega mnenja nam sporoča, da se šerijatarskega navala v Slovenijo ne bojijo samo tisti, ki volijo veleizdajalčevo opcijo.
  Slovencu skupno dobro dol visi, dokler se kraval ali požar ne dotakne njegove hiše. Potem so pa itak vsi drugi krivi, ker on je vedno nedolžna žrtev.
  Če bi v osnovnih šolah za Cankarja porabili vsaj pol toliko časa, kot ga namenjajo za zlagano enobe, bi šolski nadebudneži vsaj vedeli, kaj pomeni ljubezen do EDINE Domovine.
  Vsiljena zgodba s sirskim *žiletkarjem* v parlamentu, slovenskim volivcem ni dala prav nič misliti. Gredo na volitve in volijo politično opcijo, ki nas je okradla, nas v vrsto postavlja pred zdravniki in nas za povrh zajebava še s šerijatarji.
  Slovenija je dragulj in domovina na najlepšem koščku Evrope in zametana s pametjo, ki bi se ji tudi Butalci odrekli.

  • Franc Šink

   O še nikoli nisi imel toliko prav kot s tem komentarjem.Še kaj napiši.

 • if

  Volitve niso izrazile skrbi glede migracij, pač pa rezultat blejanja Mainstream&Co.
  Očitno je, da so ovce v Murglestadt, FDV und …

 • Kučko pod pručko

  Rdeči uničevalci Slovenije

  Ko sem se pred leti spoznaval z Novim svetovnim redom in Illuminati, mi ni šlo v glavo, da ti velebankirji in velekapitalisti podpirajo komuniste, ki so njihovo pravo ideološko nasprotje. Tako sem mislil vse dotlej, dokler nisem spoznal bistva.

  Novi svetovni red namreč stremi k popolni prevladi skupine ljudi nad celotnim svetom, tako vladavino pa so do potankosti naštudirali in udejanili komunisti s terorjem, ki so ga izvajali nad svojimi nasprotniki. Drugi razlog pa je bil, da so komunisti zabiti kot kante, hkrati pa pogoltni na denar in jih je tako najlažje podkupiti.

  In točno to se dogaja z migranti. Gospodarji sveta hočejo zemljane z migranti zarnaroditi in to jim zaradi pohlepa komunajzarjev dobro uspeva. Za male pare so podkupili Kučana, da je potem njegov prijatelj Soroš pričel z množičnim navalom nam povsem tujih ljudi. To se je stopnjevalo vse huje s prihodom mehkužca Cmerota, ta bedak iz Kamnika pa bo vse samo še pospešil.

  Kamnik je že pričel uničevati!!!

 • domovina mili dom

  Narod bi volil še z večjo večino “desne stranke”, če bi predvolilna debata dovoljevala konkretne odgovore.
  Vse skozi trdim, da morajo stranke same organizirati javne tribune in ignorirati komunistične medije.
  Tako bi sedaj ne bilo dileme, bomo ali ne bomo ostali Slovenci na svoji zemlji.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • Zgornji

  VABIJO TAKE MIGRANTE KI ŽELIJO OBIJATI PEDRE … IN NAIVNEŽI MISLIJO DA JIH BODO KAR PREVZGOJILI , … HAAAAAAA … BEDAKI BEDNI NEUMNI NAIVNI ZLOBNI BUTASTI :-P
  KOT JE REKEL NEK PRIJATELJ … TO JE NJIHOV LASTEN STREL V KOLENO … !!! ! !!!
  Žaaal.

 • totex39

  Zavedamo se lahko, da bo Merklova naredila vse, da bo rešila svojo”kožo” in migrante ne bo poslala z letali v države od koder so prišli, ampak tja, kjer so jih prvič popisali. Baba bo naredila še eno napako za kar bo morala odgovarjati. Za njo ne sme biti več rešitve, skupaj z Junckerjem, ki sta uničila EU, bo potrebno oba linčati.

  • bojan

   upam da ji bodo sred berlina pa pariza javno linčal tko kot mussolinija …to jih zagotovo čaka

 • Franc Šink

  Ne smemo dovoliti da nas bo strah niti naših otrok.Ne smemo verjeti več v aktualne oblasti.MORAMO vzeti stvar v svoje roke.

  • cosmosjasnovidec

   Točno tako.
   To se mora na vsak način preprečiti tudi,če bo potrebna uporaba sile,da ne bom trenutno navajal proti komu vse.
   Naseljevanje muslimanske golazni je pobijanje EU narodov kar je že davno dokazano vsesplošno in se morilci še vedno naseljujejo.
   Boli mene za bilo kakega predsednika ter ostalo golazen na vladi katera meni vlači morilce v mojo domovino.
   Prisegam pri samem bogu,da če bi meni kamelotrajbarska muslimanska golazen ubila koga v familiji oziroma širši rodbini bi prasica “merkelca”ter še nekaj takih svinjakov (do katerih bi utegnil priti preden bi me ubili ali bi se pa sam) bili že davno pokojni.
   Šel bi v Nemčijo in pokončal to prasico prvo potem bi pa bil tarča Juncker in tako naprej dokler me ne bi izsledili in ubili,ker se živ predal ne bi.
   Ni opravičila za katastrofalno izprijeno dejanje teh morilskih svinj na vladah katere so privlekle v svoje države morilce svojega ljudstva celo tistega katero je preklete smeti tudi volilo,da so na mestih kjer so.Nihče od njih ne more zanikati,da tega niso vedeli,ker so prav dobro vedeli kaj in koga vlačijo v Europo.
   Namen vsega je,da se medsebojno pobije veliko število človeštva,ker ga je za njihove pojme trenutno že preveč v Europi.
   To je bil zadan cilj tudi Adolfa Hitlerja kateremu ga ni uspelo uresničiti nacistična prasica “merkelca”pa nadaljuje z delom očeta in se maščuje celotni Europi.
   Da je nacistična svinja “merkelca” hčer od Hitlerja je pa tudi jasno dokazano v DDR-ru kjer jo je napocal skupaj.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

  • Matt von Glanz

   Potem si protidrzavni element …

   • Franc Šink

    Vem kaj misliš.

    • Matt von Glanz

     Res, kaksne opcije ima drzavjan, ki je prica neki mehki okupaciji svoje drzave in se ne sme braniti, ker drzava ne krije njegovih dejanj kot samounevnih, recimo samoobrambe ali obrambe svoje parcele in otrok?

 • soc

  Dajte anketo onemu rdečemu murgloljubcu, Nikoli Damjaniću. Vrašanje bo formuliral kot: Ali verjamete, da se bo 50.000 hudobnih migrantov poleti zgrnilo nad Slovenijo?

  Le 20% bo reklo DA.

 • pajac debeli

  Naredimo Slovenijo zopet slovensko!

 • Novakec1

  Koga, odgovorne prav nič in vejo zakaj.

 • Anton

  mene zanima čemu je od 2011 leta dalje umaknjena obveza po identifikaciji narodne pripadnosti. Naj mi kdo to obrazloži s tehtnimi argumenti, prosim.

  sarkazem press

  • Soave

   + + + + + + + + dobro vemo zaradi katerih !
   Sramota !

  • slosin

   kako ti ni jasno? Za Marksovo deco narodna pripadnost ne igra nobene vloge…Zaniimivo pa je, da se vsi pritepenci, ki so prišli v SLO, preštevajo, Slovenci se pa ne smemo…

 • Sodni dan

  Merklova je šla korak predaleč. Sledi ji politični linč!

 • plamen100

  Vse do pike drzi. Je bilo danes kje objavljeno koliko migrabtov so vceraj v petek polovili? Nikjer nic, kot da se ni nic dogajalo. Potem pa danes v soboto ob 13 uri na radiju slo1 povedo, da so gasilci iz Kolpe reseval 2 migranta tretjega pa se iscejo, resena dva migranta pa so predali policiji ki jih je prikljucila skupini ki je vceraj prestopila mejo. Torej ce ta dva migranta ne bi nekje v Kolpi izgubila javnost ne bi niti vedela da je spet vstopila skupina migrantov. Seveda kaksno pa je stevilo migrantov pa so tiho saj izvajajo politiko “kuhanja zabe”, kar pomeni da bodo 2-3x objavili, da so prijeli skupine migrantov nato pa bodo kar naenkrat butnili v javnost cifro, da je pri nas 3200 migrantov, enako kot so seda,j da jih je 2170. Neprestano vsi po vrsti od medijev do policije manipulirajo s temi ciframi samo da ljudje tocno ne vedo kaj se dogaja na tem podrocju. Bosanci pa so jasno povedalil da je Bosno zapustilo ze vec kot 3000 migrantov, torej kje je razlika 2000 kom? Potem pa se cudimo, da avstrijci zapirajo meje? Da bi preprecili zapiranje meje z avstrijske strani, bi morali zaprositi avstrijce za pomoc, samo se nasi tega bojijo saj bi se takoj videlo na kako plehek nacin z dnevnimi inprovizacijami In logiki razmisljanja, da papir vse prenese, nasi pristopajo tej problematiki in kako veliko resneje in nacrtno te naloge izvajajo avstrijci.

 • Vrhovni sodnik

  Lewaki s Kučanom na čelu nimate kaj delat na proslavi, ste bili proti osamosvojitvi , edino vikend na Dobu si lohk privoščite

 • Morala

  Kakšni begunci neki…vsaki dan vozakajo migrante v azilni dom…policisti ob mejah še samo to delajo…takle bo, ko bo Merklica nazaj poslala ilegalce, bo hudir…kam jih bodo nastanili in kdo jih bo preživljal v SLO? Sigurno bodo podporniki teh ilegalcev izpraznili vsa svoja stanovanja, hiše in vile in jih vdrževali..ubogi migranti nimajo kam iti…

 • cosmosjasnovidec

  Če se Slovenci hočejo obraniti te morilske teroristične đihadistične golazni bodo morali vzeti sami orožje v roke in iti branit meje.
  Na policijo ter vojsko se ne more računati,ker so tako ali tako preslabi vojska pa tudi nima sredstev za obrambo kar se ve in je sam izdajalec tovariš “pahor z katićko ter cmeravcem “na čelu dal v javnost vojno skrivnost.
  Z tem je na manipulacijski izdajalski način sporočil kamelotrajbarski golazni,da ima prost prehod čez Slovenijo katera se sedaj tega drži.Se je enako že zgodilo in se bo tudi sedaj 100%.
  Vsako krat sem vedno za vse napisal pravilno kar se je točno tako pozneje izkazalo in tudi tokrat se ne motim niti slučajno.
  Trenutno so edino upanje hrvati,če ne bodo prav tako podlegli ukazom prasice “merkelce”.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Marija

   Se strinjam ampak takoj boš šel delati družbo Šiškotu.

 • koza

  Dodig pravi, da hočejo 150 000 jih naselit v BiH, EU se trudi jo spravit v Eunijo, kar pa Pernar govori in se sam prepriča tudi nekaj šteje, me pa zanima, če je Luka M. tudi tak kerlc, da gre na teren in govoriči o lepoti diversitya … http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/rastuci-pritisak-migranata-na-granici-slijedi-invazija-na-hrvatsku-1184378/

 • Vera

  V časopisu in na spletu v Kronen Zeitung že na začetku tedna bilo objavljeno, da jih je bilo 200 že na hrvaški meji. Vzklikali so znana gesla. Kaj čaka Cerar ? Aja, on je ja zato odstopil in skrb prepustil drugim .