Javnomnenjska raziskava: dve tretjini nezadovoljnih s Cerarjevo vlado, seštevek podpore SD in SMC bistveno nižji od SDS

(Foto: STA)

Če bi bile volitve letos, bi prepričljivo slavila Janševa SDS, ki zanesljivo ohranja podporo nad 30 %, z velikim zaostankom sledita Židanova SD in Cerarjeva SMC. Če seštejemo podporo SD in SMC, je slednja še vedno za 6,9 odstotne točke nižja od SDS. Vladno koalicijo SMC, DeSUS in SD pa po treh letih mandata podpira le še četrtina državljank in državljanov, medtem ko sta skoraj dve tretjini prepričani, da Cerarjeva vlada ni opravičila pričakovanj.

Največja opozicijska stranka SDS svojo podporo ohranja na visokem nivoju (maj 36,9 %; junij 32,2 %) in ima tako precejšnjo prednost pred vsemi zasledovalkami. SD je ohranila 2. mesto, njena podpora pa je padla za 2,5 odstotne točke (maj 16,3 %; junij 13,8 %). Na 3. mestu je ponovno SMC, ki je svojo podporo dvignila za 2,2 odstotne točke (maj 9,3 %; junij 11,5 %). Janševa SDS ima tako pred Židanovo SD 18,4 odstotne točke prednosti in pred Cerarjevo SMC 20,7 odstotne točke.

Pregled demografskih podatkov javnomnenjske raziskave
Povprečna starost anketirancev je 49,8 leta, anketiranci so z območja celotne Slovenije – največ, dobra petina vprašanih, iz osrednjeslovenske regije. Največ anketirancev, in sicer 37,9 %, je iz najstarejše starostne skupine (55 let ali več), iz srednje skupine (35–54 let) jih je 36,8 % ter 25,3 % iz najmlajše starostne skupine (18–34 let). Največ anketirancev je z dokončano srednjo šolo (32,6 %), sledijo tisti s poklicno izobrazbo (29,3 %), 21,6 % anketirancev ima končano osnovnošolsko izobrazbo ali manj, 16,5 % pa ima dokončano višjo, visoko šolo ali več.

Anketa je bila izvedena v obdobju od 30. maja do 2. junija 2017, na vzorcu 606 anketirancev (od tega  49,5 % žensk), in jo je izvajalo podjetje za tržne in javnomnenjske raziskave Parsifal SC. Šlo je za telefonsko anketo, okvir vzorčenja pa zajema telefonski imenik (70 % mobilno omrežje in 30 % stacionarno omrežje). Anketa je merila podporo aktualni Vladi RS in razmerje moči med strankami.

(Vir: Parsifal SC)

Še vedno skoraj dve tretjini nezadovoljnih z delom Vlade RS
Za večino anketirancev (65,6 %) vlada Mira Cerarja ni opravičila pričakovanj, medtem ko aktualno koalicijo med SMC, DeSUS in SD podpira le še četrtina oz. 25,6 % volivcev. Glede podpore vladi pa ostaja 8,8 % volivcev neodločenih.

Vladni koaliciji, ki jo sestavljajo stranke SMC, DeSUS in SD, najbolj nasprotujejo v srednji starostni skupini (35–54 let), z 69,2 %, sledijo v najmlajši starostni skupini (18–34 let), s 66,1 %, medtem ko so vladi najbolj naklonjeni v najstarejši starostni skupini (55 let in več), z 29,4 %. Na podlagi izobrazbene strukture vlado najbolj podpirajo tisti z višjo, visoko ali večjo izobrazbo (35 %), medtem ko je več kot 70 % vprašanih s poklicno izobrazbo (72,9 %) z delom vlade nezadovoljnih.

(Vir: Parsifal SC)

Zadnje štiri mesece izrazito nizka podpora Cerarjevi vladi
Podpora Cerarjevi vladi se je v zadnjem mesecu zmanjšala za 3,8 odstotne točke (maj 29,4 %; junij 25,6 %), hkrati pa je nezadovoljstvo z delom vlade še večje kot v preteklem mesecu, in sicer za 4,1 odstotne točke (maj 62,5 %; junij 65,6 %). Graf nihanja podpore Cerarjevi vladi kaže, da je podpora v zadnjih štirih mesecih izjemno nizka in ves čas pod tretjino oz. včasih celo pod četrtino podpore.

Politični analitik Sebastjan Jeretič: “Tako nizka podpora vladi kaže, da je eksperiment z novimi obrazi na čelu z Mirom Cerarjem povsem spodletel. Po veličastni zmagi in podpori vseh režimskih medijev so imeli priložnost navdušiti javnost in tako presekati dolgoletni trend nezaupanja ljudi v politiko na sploh. Začetek mandata je obeležilo predvsem katastrofalno strateško komuniciranje, ki se je sicer nato v nekem trenutku dvignilo na profesionalno raven. Pa vendar težava te vlada ni bilo samo komuniciranje, temveč predvsem povsem realno delo, ki je pokazalo, da so oblast dobili ljudje, ki niti po znanju niti karakterno niso sposobni voditi države. Velika težava SMC je predvsem izjemna arogantnost in prepričanje, da so edini pametni v državi. Namesto, da bi z ustreznim dialogom nadoknadili svojo izhodiščno pomanjkljivost, to je pomanjkanje kakršnihkoli vodstvenih izkušenj, so se prepričani v svojo superiornost zaprli v salonsko izolacijo. Na ključnih področjih je arogantnost ministrov in njihova nesposobnost dialoga ter usklajevanja različnih pogledov v stroki in družbi celo največja. Področje infrastrukture, zdravstva in gospodarstva vodijo ljudje, ki jim enostavno manjka sposobnosti komuniciranja in usklajevanja, brez katerih pa ni mogoče voditi uspešne politike. Zato so v teh resorjih tudi največje blamaže vlade, ki bodo najverjetneje pripeljale do zatona tega političnega eksperimenta. Do volitev je sicer še veliko časa in vladi gre na roko gospodarska konjunktura, saj velik del javnosti ne spremlja političnega dogajanja in bolje živi, kar bo vladajočim v sami kampanji še vedno nudilo možnost, da s podporo režimskih medijev še naprej sadijo rožice in mogoče celo koga prepričajo, da jim še enkrat podeli svoj glas.”

(Vir: Parsifal SC)

Janševa SDS zanesljivo na vrhu, Cerarjeva SMC ponovno tretja
Če bi bile letos predčasne volitve, bi največ prebivalcev Slovenije volilo SDS (14,8 %), sledita SD (6,4 %) in SMC (5,3 %). Velik del vprašanih je neopredeljenih, izmed teh jih največ še ne ve (19,6 %), koga bi volilo, 27,8 % ne bi volilo nobene stranke, medtem ko jih 5,1 % ne bi šlo na volitve.

Janševo SDS najbolj podpirajo v srednji starostni skupini (35–54 let), z 42,6 %, drugo uvrščeni SD so najbolj naklonjeni v najmlajši starostni skupini (18–34 let), s 17,7 %, a ima SDS tudi v tej starostni skupini višjo podporo, ki je za 5,8 odstotne točke višja od SD. V SMC (14,5 %) so najbolj prepričali tiste v najstarejši starostni skupini (55 let in več), a tudi med najstarejšimi vodi SDS, pred SMC za kar 14,5 odstotne točke, kar je tudi še enkrat višja podpora kot jo ima SMC v tej starostni skupini.

Slovenska demokratska stranka je najbolj priljubljena med tistimi s poklicno izobrazbo (38,3 %), Socialne demokrate (19,1 %) in  Stranko modernega centra (14 %) pa najbolj podpirajo tisti s srednjo izobrazbo, vseeno pa tudi v tej skupini prepričljivo vodi SDS, ki ima v tej izobrazbeni strukturi od SD višjo podporo za 9,1 odstotne točke in od SMC za 14,2 odstotne točke.

Politični analitik Sebastjan Jeretič: “Raziskave javnega mnenja tako daleč od volitev seveda kažejo predvsem neka groba razmerja moči med tistimi, ki se sploh opredelijo. Zato je v tem času pomembno predvsem spremljati trende. Že dalj časa je jasno, da je SDS edina stranka s stabilno in močno podporo, medtem ko vse ostale nihajo. Pomembna je predvsem tekma med SD in SMC, saj bo najverjetneje odločila, kdo se bo na prihodnjih volitvah postavil kot tekmec SDS in Janeza Janše. Težko verjamem, da bi se v ta boj prihodnje leto lahko vmešal DeSUS, čeprav je tudi to zelo stabilna stranka z voditeljem, ki v njegovi volilni bazi še vedno uživa simpatije, a vendar še ni uspel izvesti medijske preobrazbe, ki bi ga uvrstila v krog kandidatov za predsednika vlade. Če se v ta boj ne bo vmešal kakšen novi igralec, bodisi Zoran Jankovič ali kdo novi, bo prav tekma med Mirom Cerarjem in Dejanom Židanom odločila, kdo bo nosilec levice. Glede na razvoj dogodkov in veliko terensko ter infrastrukturno prednost SD in vse polome Mira Cerarja je SD favorit za prevlado na levici. Še bolj pomembno pa bo vprašanje, katere stranke desnice lahko presežejo prag in se poleg SDS in NSi uvrstijo v parlament. Velike možnosti za vrnitev ima SNS Zmaga Jelinčiča, medtem ko bo morala SLS Marka Zidanška dvigniti prepoznavnost, da bo lahko izkoristila svojo terensko infrastrukturo in tradicionalno blagovno znamko. Med novimi projekti zagotovo izstopa GOD Aleša Primca, ki ima visoko prepoznavnost, a bo moral veliko pozornosti posvetiti predvsem terenskemu delu. Med ostalimi projekti je vprašanje, ali lahko Franc Kangler skoči višje, pa tudi, kako se bo prijel projekt Andreja Čuša potem, ko bo jeseni ustanovil stranko. Vse pa kaže, da bodo razpršeni liberalni projekti morali razmisliti o kakšnem povezovanju.”

(Vir: Parsifal SC)

1. SDS, 2. SD, 3. SMC
Med opredeljenimi je razmerje moči naslednje: na 1. mestu z lepo prednostjo ostaja Slovenska demokratska stranka – SDS (32,2 %), na 2. mestu prav tako ostajajo Socialni demokrati – SD (16,3 %), na 3. mesto pa se je ponovno prebila največja vladajoča Stranka modernega centra – SMC (11,5 %).

Od obstoječih parlamentarnih strank bi se v hram demokracije ponovno uvrstila NSi (10,4 %), DeSUS (10,4 %), ZL (9,1 %), medtem ko bi v poslanske klopi ponovno sedli poslanke in poslanci Jelinčičeve SNS (4,9 %). Prinčev Glas za otroke in družin – GOD bi ostal tik pred parlamentarnim pragom (3,6 %), sledita Kanglerjeva Nova ljudska stranka – NLS (1,6 %) in Zidanškova Slovenska ljudska stranka – SLS (1,2 %). Od obstoječih parlamentarnih strank bi iz Državnega zbora RS izpadlo propadlo Zavezništvo Alenke Bratušek (1,4 %).

(Vir: Parsifal SC)

Največja opozicijska stranka – Slovenska demokratska stranka ima tako imela lepo prednost pred vsemi zasledovalkami, in sicer pred Socialnimi demokrati 18,4 odstotne točke in pred Stranko modernega centra 20,7 odstotne točke.

Slovenska demokratska stranka že 4 mesece ohranja izredno visoko priljubljenost, ki znaša okoli oz. nad 30 % (maj 36,9 %; junij 32,2 %) in ima tako za razred višjo podporo od vseh ostalih strank na slovenskem političnem parketu. Podpora drugo uvrščeni SD je padla za 2,5 odstotne točke (maj 16,3 %; junij 13,8 %). Na 3. mestu pa je SMC, ki je svojo podpor dvignila za 2,2 odstotne točke (maj 9,3 %; junij 11,5 %).

Politični analitik Sebastjan Jeretič (foto: STA).

Politični analitik Sebastjan Jeretič: “Kot rečeno, so razmerja moči in trendi tako daleč od volitev predvsem odraz stališč tistih, ki sploh spremljajo politiko in se opredelijo, pri čemer so pomembne tudi dolgoletna prepoznavnost in volilne navade. V kampanji se bo zagotovo ena od levih strank dvignila nad ostale. Levico v zadnjih trenutkih pred volitvami mobilizira predvsem strah pred zmago SDS in šele v končnici se ena od strank dvigne in oddalji od konkurence v tem delu političnega prostora. Skozi večji del mandata je opazno nihanje in prelivanje podpore volilnega telesa med SD in SMC. Poleg velike terenske prednosti SD v tem dvoboju nekatere raziskave kažejo še en pomemben dejavnik, in sicer precej večjo podporo javnosti Dejanu Židanu kot pa Miru Cerarju. Predsednik vlade ima seveda izjemno izhodiščno prednost, saj zlahka doseže medijski prostor, a vse bolj se kaže, da je arogantnost SMC tudi pri tem ključna. Navkljub vsem težavam in aferam Miro Cerar še vedno hodi po oblakih in javnosti prikazuje svojo vlado kot perfektno in najboljšo v zgodovini Slovenije. Po informacijah iz njegovih krogov to ni le populistični diskurz, temveč tako on kot njegovi najožji strankarski sodelavci resnično verjamejo, da so najboljši. To je po eni strani tudi razumljivo. Doslej politike niso niti spremljali, kaj šele, da bi kdaj sodelovali pri vodenju skupnosti. Zato tudi nimajo izkušenj in podlage, da bi se primerjali z drugimi. In v pomanjkanju teh izkušenj je očitno prevladala aroganca in verjetje v to, da so najboljši. Kako se bo to izkazalo na prihodnjih volitvah, je odvisno predvsem od intelektualnih sposobnosti volilnega telesa. Slovensko volilno telo pa je že večkrat pokazalo slabo spremljanje dejanskega dogajanja in padanje na lepe in prazne fraze.”

Pregled glavnih ugotovitev javnomnenjske raziskave:
– Če bi bile letos predčasne volitve, bi največ prebivalcev Slovenije volilo SDS (14,8 %), sledita SD (6,4 %) in SMC (5,3 %).

– Med opredeljenimi je razmerje moči naslednje: prvi SDS (32,2 %), drugi SD (13,8 %) in tretji SMC (11,5 %).

– Za večino anketirancev (65,6 %) vlada Mira Cerarja ni opravičila pričakovanj, medtem ko vlado podpira le še 25,6 % volivcev.

Jure Ferjan

 • Slovenec

  “Če bi bile volitve letos …” …. pa niso. LOL

  https://www.youtube.com/watch?v=FehJxparRQ4

  • Hanza Gorenjski

   A si že našel “downtown” v Ljubljani, jasno s starim nickom?

  • MEFISTO

   Naslednje leto bo za tvoje kretene še huje.

 • RATATA

  Smrduharski Desus prevaga!

 • Krtača17

  Treba je znat brat statistiko….87% je proti Janši, 66% pa proti Cerarju. Janša puši na celi črti. SdSOvci učte se…..

  • MEFISTO

   Se ti kdaj milo stori, da si 7o let življenja vrgel proč?

   • Krtača17

    Me veseli da sem ti polepšal dan. Cel dan boš mlel kje dobit še 40%

  • FUCK COMMUNISM

   5% posto budal… a ne?! Kreten si! Kar ni cudno, ker si zabit levuharski rdecuh!

 • Demonkrat

  Paradni konji pri nas zmeraj postanejo navadna kljuseta .

 • moat

  Statistika pač, kakor jo obrneš; vedno sebi v prid in drugim v škodo. Kakor koli pa premešate te številke je jasno, da je več kot 50% tistih, ki ne bi volili nobene od teh strank ali so še neodločeni in neopredeljeni koga bi volili ali pa sploh ne bodo šli na volitve. Torej, večino niso prepričali ne levi ne desni politični mrhovinarji. In ta večina čaka na politično alternativo.

 • tarantela

  Tale portal naj bi bil v službi resnice, vendar bi bilo zelo lepo, če bi povedal tudi kaj takega, kar je ta vlada naredila dobro v korist naroda. Nikjer niste zapisali, da prav ta vlada ni izdala dovoljenja za turško šolo in vrtec v Ljubljani. Lepo je povedati resnico, vendar zamolčati resnico pa tudi ni lepo, a ne?

  • test

   uaauu pa kaj si ti nor?? a to da je najvecji dosezek?? :))) upam, da si samo cinicen

   • tarantela

    Ni največji, tudi ni kakšen poseben dosežek, je pa vendarle nekaj, kar bo preprečilo nadaljnje potujčevanje. Če bi vlada dovolila turški vrtec in šolo v Ljubljani, bi zagotovo imeli vse več takih objektov po vsej Sloveniji.

    • komar marko

     potujčevanje se je pričelo v ranki YUGI. Nadaljuje se sedaj, veno več je zakritih. V uradih YUGO spakedranščina. Samo v prvem kvartalu smo uvozili 1500 YUDOSOV!

  • komar marko

   In kaj je ta vlada naredila DOBREGA za narod. Glede šole ne odloča vlada, toliko za pojmovanje glede pristojnosti!

 • Fogglof Tunnek

  Boja zoper laž ne more namesto nas opraviti nihče drug kot mi volifci… Nikoli in nikdar ne volite SDS-a!!!

  • Hanza Gorenjski

   Žal, pasje stranke še ni pri nas.

 • Fogglof Tunnek

  Desnosučni na tem portalu ste ceneni prostaki, zapiti bebčki… ki tu izgubljate cajt cele dneve!!!

  • komar marko

   in to si pisal na podlagi dognanja, ko si se gledal v ogledalo.LEPO si se opisal. Z eno besedo IDIOT!

  • Hanza Gorenjski

   ubošček, očitno so te tvoji danes v garaži zlorabili

 • tarantela

  Ta vlada zasluži padec zaradi ministrice za zdravje Kolar-Celarčeve, čakalne vrste se niso nič skrajšale in ni nobenega dokaza, da se je karkoli izboljšalo za bolnike; zaradi Počivalška, ki bi rad Magno v Mariboru, ob tem pa nihče ne pomisli, zakaj je tej firmi toliko do tega, da se preseli na oddaljeno lokacijo, ko pa ima v neposredni bližini sedanjega obrata dovolj prostora. Ne me hecat, da jim je tako zelo do tega, da pri nas dobimo delovna mesta, ali pa n. pr. na Hrvaškem ali Madžarskem!!! Bo kakšna provizija padla v žep? Zasluži pa si padec ta vlada tudi , če ne bo prepovedala Kemisa ne sedanji lokaciji!!! Našlo bi se še kaj, ampak tole mi gre najbolj v nos!

  • Waltter

   No ko omenjaš Pipstrel gre za to da ima Italija licenco za prodajo na ameriško tržišče kar ga SLO nima in se ga niti ne trudi pridobiti. Kot drugo obrat ki ga gradi v Italiji je še v izgradnji in osebno nima toliko denarja da bi ga sploh postavil in opremil do konca. V SLO je dokaj dobro prisesan na državne jasli in kar dobro prejema nepovratna sredstva. Sem pa zasledil da pri njem so dobavni roki nekaj kar je zanj tuje, predvsem ko gre za domače kupce, če mu vleti tujec prodal letalo takoj dasiravno je namenjeno za domačega kupca in ima postavljen dobavni rok.
   Podjetja iz SLO ne bežijo zaradi birokratskih ovir ali davkov kar je čista laž, saj prirejajo izplačila delavcem tako da je +- enak kakor v kakšni drugi državi, ozr. je na zahodu še malo več kakor pri nas, dobro kake azije ni za omenjat. Gre se predvsem za dejstvo pri nas in ki uničuje vsako podjetje in to je KO NAS OBIŠČE DAVČNI INŠPEKTOR. In tega se vsi bojijo – v normalnem zahodnem svetu je FURS podporni člen gospodarstva in v primeru nepravilnosti se z njimi da dogovoriti, pri nas nikoli in ko pridejo v podjetje ga upalijo do konca še preden pregledajo knjige in najbolje je za naše podjetnike da v pogodbo o zaposlitvi napišejo da v primeru obiska FURSA se prekine pogodba o zaposlitvi kajti brez črnega fonda ali pa denarnih rezerv je nemogoče da se izvlešeč predvsem mali podjetniki. In če te prvi napad rani te bodo v naslednjih napadih poškodovali do te mere da ti bodo celo lahko plenili osebno premoženje. FURS z inšpektorji tipa oseb (zakaj ma on več kakor jaz) napada podjetja..

 • komar marko

  Razlika med to vlado in vlado butlškove ni nobena. V obeh primerih jih pisunčki hvalijo. Le zakaj, Ker iz vsake pisunse konference gredo pisunčki dam z VREČKAMI!

 • FUCK COMMUNISM

  FUCK COMMUNISM!!!

  • komar marko

   ne bo dobro, ker jih bo še več!

 • Anton

  Bravoo SDS, bravoo Janez Janša, kar tako naprej.

  Korajža velja!

  • janez cepec

   kva j’ pa naredu, de ga tko glorificiraš, Bunksl?

 • tarantela

  Izjemen uspeh ministrice za zdravje:
  Čakalna doba za operacijo kolena prej: 360 dni
  sedaj: 560 dni…

  • Anton

   mene zanima analiza koliko so aparature za določene preiskave v našem zdravstvu izkoriščene.

   • tarantela

    Tega Ti ne morem povedati, vem samo, da sem upala na operacijo to jesen, ampak mi je naša ljuba Milojka podaljšala čakanje za kakšnih 7 mesecev, menda misli, da sem mazohistka. Pes ji naj crkne! Ta baba ne zasluži niti za sol!

    • Anton

     no za kazalnik bi bilo vredno raziskati

     • tarantela

      Menda imamo nekakšen odbor za tako delo. Upam, da se bo začel ukvarjati tudi s tem, ne samo z žilnimi opornicami.

     • Anton

      imaš prav, opornice so kaplja v morje, so druge stvari ki so precej bolj zanimive za preiskovati

 • PikaPolonica

  Za mene ta vlada dela izredno netransparentno z našim davkoplačevalskim denarjem. Poleg tega je pa še ne produktivna. Se pravi ne ustvarja in troši več kot ima.

 • Fogglof Tunnek

  Spomenka Hribar, nekdanja članica SDS-a, je nekoč rekla…”USTAVIMO DESNICO”…ko je do podrobnosti spoznala Janeza Janšo!!!

  • janez cepec

   mal si zajebu, res je to izjavla, sam u SDS ni bla nkol

   • Fogglof Tunnek

    Ja, saj maš praf, deloma… Je pa bla Spomenka na prvih demokratičnih volitvah izvoljena na listi Slovenske demokratične zveze in bila vodja njenega poslanskega kluba. To je bila predhodnica SDS-a…

    • janez cepec

     ja, takat Janši še ni greben rasu, je še Pučkota poslušu, poj je pa reku dos, pa ga j’ zjebu, postenakarja. prej so ga tardeči jebal, Pučnika mislem, poj ga j’ pa vajenc zjebu, Janšo mislem, le kje se j’ navadu takeh stvari. aja u partij

     • Fogglof Tunnek

      Pa še to… Spomenka je bila tudi aktivna članica Odbora za varstvo človekovih pravic, ki je nastal ob aretaciji Janeza Janše…se pravi, da ga je takrat podpirala in v njega verjela… a ker je Janez imel fse večje zahteve po rehabilitaciji medvojne kolaboracije desnice…je rekla “USTAVIMO DESNICO” !!!

     • janez cepec

      ja marskešnga je orng nategnu njega dni, sam zdej smo ga spoznal, rad bi biu maršal, tko kot njegov vzornik Tito. tistih par ovac pa koštrunov, k’ jih nateguje dandanašnji, pa ni vredn omembe. so bolj folklora, pa fajn je de jih mamo, nam polepšajo dan, k videš, koko so zaplankani

     • Fogglof Tunnek

      Res je…služijo kot gradivo za dober humor…tako kot Donald Trump v Ameriki…Fsi komiki so mu hvaležni, zlasti Stephen Colbert, ki je nasledil David Letterman-a.

     • janez cepec

      no ja, Irglca bi bla, mrbit, tud za kej druzga dobra, ne sam za posmeh

     • Fogglof Tunnek

      Joj, zdaj si me spomno….kak bi jo jas tresno tak po haloško…brez olagumija…Takoj bi postala levičarka… hahahahahahahahahahahahaha…

     • janez cepec

      vonhinten?

     • Fogglof Tunnek

      Ja, od zadaj bi jo tudi tresno…

     • Hanza Gorenjski

      psi se ne morete od spredaj

     • Hanza Gorenjski

      z dildotom..

     • Hanza Gorenjski

      A te je spet odvetnik pritisnil ob tla…

    • tarantela

     Pa tudi predhodnica DS, LDS… Slovenska demokratična zveza je imela preveč povzpetnikov, ki bi radi vladali, zato je šla ta zveza v franže. Od takrat smo vsi vprek skregani, zato pa ni nobenega uspeha, vsak zmerja drugega, vsi bi bili radi glavni, jebe se jim narod!!!

     • Fogglof Tunnek

      Tudi to je res…samo levica nikoli takih svinjarij ne govori o folku nasprotnega političnega pola kot Ivan Janez Janša – Veliki Diktator!!!

     • Hanza Gorenjski

      Ne, vi to kar počenjate. Diskreditirate, likvidirate, po potrebi…

    • učko

     Takih režimskih petokolonašev je blo v Demosu in povsod kolkor hočeš, od Mencingerja naprej !!!

     • Fogglof Tunnek

      Ja ja…ti si pa današnji neodomobranec…

     • učko

      Morš bit domobran’c, če si normalen !!! Edino, če si brezdomec, pol pa ne mor’š bit domobran’c!!!

     • Hanza Gorenjski

      ..bolje kot dežurni pasjejebač

  • učko

   Ta babura je bla od nekdaj Kučanistka !!! Zato tut ima super penzijo, čeprav ni oddelala do konca na tistem komunajzarskem faksu, kjer je kot doktorica komunistično-srbijanarističkih budalaštin fopala folk !!!!!

   • janez cepec

    sama foušija te je, Bunksl

  • Hanza Gorenjski

   Potem, ko pa je spoznala tebe iz pasje družine, pa je vpila zaustavimo levico.
   Saj veš kaj so počenjali z vami v garaži?

 • Anton

  starostna skupina od 35-54 je tista ko človek pride k sebi in loči populista od pragmatika.

  sarkazem press

 • Osti jarej

  Kot vsako leto se bodo tudi letos konec maja zbrale ovce stare celine na Tednu trajnostnega razvoja v začrtani smeri, sprejeti na sedežu OZN – Agendi 2030. To je za Vladne ovce izjemno pomembna naloga, saj je leto 2030 začrtano kot konec samostojnosti vseh držav, združitev pod eno svetovno vlado, kar nam lepotno trobijo kot globalizacijo……….

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/297188/slovenski-in-svetovni-politicni-hlev-na-dan-27517

  • PikaPolonica

   Ja in kako se bodo med sabo dogovorili kdo bo šef ali kralj, če bo vse eno?

   • tarantela

    Vsi bojo stopili skupaj in pobrali smetano, folk bo pa še naprej garal zanje.

 • Fogglof Tunnek

  Toto javnomnenjsko raziskavo si lahko Janez Janša u rit ftakne…z granato vred !!!

  • trobenta

   Vtakni ga ti kozi julki

   • tohuvabohu

    Menda mu je ušla, hahaha.

  • Rožle

   Teb ni za zamerit , ker so te kot otroka vedno samo po glavi tepli …

  • Hanza Gorenjski

   Ti si pa navajen bukovega dildota ali pa onega iz garaže…

  • realnost

   Če bi se policija oglasila pri tem osebku bi gotovo prišla na sled avtorju grafita! Enak bedak, levak in pokvarjenec. Ne zastopim zakaj ga nova ne skensla saj kvari nivo naše novetv…. Ali pa se bomo res morali mi umaknit????????????

 • učko

  Je pa ta vlada res ena najslabših do zdej !!! Če JaJotova stranka pobira na raziskavah take procente, čeprav nič ne dela !!!! Pa še T(w)ito alias JaJo je eden najmanj priljubljenih politkarjev v tej državi. Kwa bi šele blo, če bi ratala kakšna prava opozicijska stranka z normalnim vodstvom !!!! Volilni pokol rdečuharjev na naslednjih volitvah !!!!!!!!!!!!

  • xtc

   Nehaj nabijati bebo_prava stranka opozicije je zate taka v kateri bo kadriral Kučan_vidimo in vonjamo te rdečeuhi:

   • učko

    Hebo te T(w)ito JaJo !!!!

    • MižekFiga

     Tebe pa Pekinezar s pručke. Pazi na špile!

 • Rožle

  Ja, ampak bo Kekec rinil do konca svojo polomijo neglede na nastalo škodo …
  ccc ..
  To kar fino boli, če delaš fejst narobe sam sebi pa verjameš, da delaš odlično :
  ******************************************************************************

  Naj vas samo spomnem kaj je izjavil Cmerar še ne dolgo nazaj …
  ..”Mi vsi vemo, da delamo dobro —”

 • Resnicoljub

  Največ opredeljenih prebivalcev bi volilo sds.
  Skrb zbujajoče je dejstvo, da približno 45% ljudi ali ne ve koga ali pa nobene od naštetih strank ne bi volili!

  • učko

   Točno !! Če bi bla SDS “prava stranka” bi vseh teh 45 posto neopredeljenih volilo SDS. Al pa kakšno drugo stranko, ki je trenutno še ni na prizorišču !!!!

 • Sarkazem

  Čeprav je članek napisan nekoliko euforično zaradi velike podpore za SDS pa se iz rezultatov vidi, da bodo leve stranke z lahkoto ponovno zavladale in če se jim bo pridružila še NSi, bodo spet dobile ustavno večino. Škoda, da GOD premalo napreduje, kajti od njegovega napredka je odvisna edina možna desna koalicija SDS + GOD, če bi presegla 50%, ker bi Janša dobil mandat. Volilci NSi bi morali spregledati in podpreti GOD, ki je edina krščansko demokratska stranka v Sloveniji, druge, ki se kitijo s tem prilastkom so “žlahtne” in pod vplivom kontinuitete.

  • Resnicoljub

   Sploh ni res da bodo leve stranke z lahkoto dobile volitve. Velika večina, ki je na prejšnjih volitvah volila PS oz. SMC so razočarani nad delom obeh vlad. Predvidevam, da večina teh ne bo šla na volitve, tako da so rezultati te ankete dokaj realistični. V primeru da se spet pojavi neka nova stranka, le ta ne bo imela toliko možnosti ko sta imeli PS in SMC.
   Verjamem pa tudi, da če bi SDS oz. Janša malo spremenili retoriko in ne takoj napadali vsakogar, ki jih malo grdo pogleda, bi imeli še bistveno večji podporo…

  • janez cepec

   ma brez NSI, bojo levakarji zmagal, zmaga j’ zagotovljena, dokler mate, luzerji, velikega diktatorja na čelu združbe. stranka GOD je pa tko bel Boh pomagi

 • Majda

  @fogglof tuned, pozabil pa si povedati, da je taista Spomenka bila na predstavitvi knjige I. Omerze v Avstriji. Omenjena…. Daj, pubec, malo premlad si, da bi sodil. Vzgojen pa tudi nisi v resnici!!! Eno dejstvo pa le imej pred ocmi , da ce ne bi bilo osvoboditelja Janse, ti ne bi smel tako gobcati!

  • Fogglof Tunnek

   Majda, a bi ti mojega piceka?…Si lepa oz. simpatična?

   • Rožle

    Si že tuki …?
    Si ti 100% da nimaš klonov .. ?

    • Fogglof Tunnek

     Jas sn zelo mobilna oseba…malo tu malo tam. Tudi pri ženskah je isto…

     • Hanza Gorenjski

      Znano je, da psi pretečete po nekaj 10 km dnevno.

   • Rožle

    Nič ne bo …še naprej boš stradal …

    • Fogglof Tunnek

     Bom pač moral Evo nategnit…

     • test

      tako govori nekdo z akademsko izobrazbo … ti res nimas 100 cistih v glavi. sicer pa sliki sodec iz tvoje profilne ti se zaba ne da, tako si grd :))

     • učko

      Tvoji Levanka pa Desanka sta že utrujeni, pa to …..

     • Hanza Gorenjski

      Eva je dama in se ne j.. s pasjimi potomci.

   • Hanza Gorenjski

    ženske ne marajo pasjih lulčekov.

  • janez cepec

   ja srbohrvašk bi govorl tko k’ Janša u restu, pa sladoled bi lizal

 • Olga

  Bravo SDS! Vsi na volitve! Volimo desnico!
  Kučanovo komunistično levico postaviti na smetišče, saj bodo uničili Slovenijo in jo izročili tujcem!
  Želijo celo uzakoniti pravico do zločinov – genocida nad Slovenci?!!

  V Kraljevini Jugoslaviji so bili TERORISTI in teroristi SO še DANES!
  EU je obsodila komunizem kot zločinski sistem in zločinci ne morejo rehabilitirati svojih zločinov!!! Sodijo v zapor! Lustracija in zapor za kriminalce!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, precednik stranke Alde, nizozemski evropski poslanec Hans van Baalen je na novinarski konferenci ob današnjem zasedanju sveta stranke Zavezništva liberalcef in demokratof za Evropo (Alde), ki poteka v Ljubljani, izrazil pričakovanje, da bojo liberalne stranke po naslednjih volitvah v Evropski parlament v 2019 zasedle več kot 100 sedežef…Pofdaril je, da bi tudi fSloveniji morala zmagati levica, da se bo lahko načrt uspešno uresničil… Torej, fsi na volitve drugo leto in volite levico…gre za fseevropski projekt !!!…Jas bom volo ZL…spet !!!

  • MižekFiga

   Ja ja, Hans Van Padel je taprava menjava za Koza Not Vteknil!

  • test

   ti, to si tibza tvoj doktorat zagovarjal? :)))

   • tohuvabohu

    Na Akademiji za glasbo, hehehe.

  • garfi

   Združeni Luzerji in levi fašisti
   slej ko prej boste popušili

 • xtc

  Pozornješe opazovanje zadeve;odstre realnejši pogled;levica se razletava;skupaj pa jo drži le “strah” pred JJ;KI PA TUDI NI VEČ TRDNO VEZIVO:
  pROBLEMJE V TM ;DA VSE BOLJ ZMANJKUJE DENARJA IN KORITO ZA ZODOVOLJITEV PRIVRŽENCEV IN PODKUPOVANJE VOLILCEV JE VSE MANJŠE ZATO JE VSE VEČ PRERIVANJA IN SOVRAŠTVA NA LEVICI MED SAMIMI:Jasno postaja tudi bolj neumnim ;da so Kučan in levaki zagonili državo;kot so preje Yugo;le še bebci vejamejo;da gre v Sloveniji na bolje;bolje gre le posvečenim in tistim;ki so pri koritih ostali pa vse bolj ugotvljajo bolečo resnico ;da država tone in razpada:
  Da je levica v resnem razsulu;kjer tudi strah predJJ IZGUBLJA MOČ KOHEZIJEje mrzlično izkanje novega tepčka za boj z JJ in SDS;KAJTI VEČINA LEVIHPOLITIKOV JE PROSULA IN NIMAJO ŠANS VKLJUČNO Zokijem vred ne:Zato so se na levici lotili prijemov njihovih socialističnih bratov Nacional socialistov;;z hujskaškimi ;pozivi k pobijem;obračunavanju in ubijanju odje opozicije;da o stampčedu levih plačanih kričačev naportalih niti ne govorim ter omedijih;vendar pa ves ta stampedo ne zadošča več;afere Kemis;Drugi tir;Magna;;NLB;vtikanje v zasebni Mercator ;poizkušanje ustavitve prodaje NLB in splošno stagniranje države;ter samo obnašanje levakov;ljudi vse bolj prepričuje;da je v zadevi nekaj narobe in da bodo spremembe pač morale biti;da je kriza na levici huda priča tudi prerivanja znotraj njenih satelitov na desnici v NSI ;SLS terSNS:sKRATKA ZADNJA DOGAJANJA KAŽEJO VSO BEDO LEVICE IN TO KAKO NAROD DELI NA NJIH PRVORAZREDNE_FARAONE IN DRUGORAZREDNE SUŽNJE;KI NAJ KRADLJIVE FARAONE PAČ VZDRŽUJEJO;A KER SE SITUACIJA VSE BOLJ SLABŠA SO SUŽNJI VSE BOLJ NEZADOVOLJNI:

  • janez cepec

   ma kašn strah pred velikim diktatorjem, hvala Bog de ga mamo, levaki na ta račun zmeri zmagajo, pa še zabava nas s svojim nebulozam, čeprou se že mau ponavla

   • xtc

    Še ena iz repertuarja ovčic pastirja Milana in čuvajev tropa:Žal je takšna tolažba pač na mestu;vendar pa vas slabo tolaži;saj vas dohiteva neizbežno_RESNICA:

 • MižekFiga

  Predvolilna koalicija IN trdna zaveza za spremembe politike v smer EU. Takoj se bo videlo kdo je za rdečkarje in Ruse in kdo nasprotuje Sloveniji v EU. PREDVOLILNA KOALICIJA IN s tem zasedba več kot 2/3 glasov v Parlamentu.

 • Tetka iz ozadja

  Upam, da bodo taki rezultati anket tik pred volitvami (tako kot pred vsakimi volitvami do sedaj) in se gre množično na volitve, da se glasuje proti velikem vodji (tako kot na vseh volitvah do sedaj) in bo spet popušio volitve (tako kot vsake voltve do sedaj)

  • tohuvabohu

   Veliki lutkar ne kandidira, če nisi opazil.

  • garfi

   zaskrbljen si
   odlično

  • Hanza Gorenjski

   Te že srbi frača….saj ga boš fasala.

   • MEFISTO

    Tole Tetko srbi samo rit.

 • totex39

  To, da so ljudje neopredeljeni ko gre za volitve v Sloveniji, pa nam lahko veliko pove in to, da so pri nas ljudje še vedno pokvarjeni, nezainteresirani in se jim vse skupaj jebe po domače povedano.

 • rrrrr

  Seštevek SMCin SDbistveno nižji kot SDS? V normalnih demokracijah bi moral biti enak ledišču. Ničli. Nula koma Brozar. Boleč spomin na rdečo ebolo. 00, WC!
  Le še najbolje preskrbljeni Novi razred, ki ima od tega korist in drugi najrevnejši, ki to navdušeno počne zastonj, t.j. lumpenproletarski, zdresirani, bedasti, potelevizirani in poDelani osli držijo ta % nad ničlo. O, sancta simplicitas!
  Ceterum censeo comunismus esse delendam ( Sicer pa mislim, da je kumunizem treba uničiti!)
  Smo vsi podpisali zahtevo za referndum?

 • Ali ni bil ta človek dolga leta svetovalec levim vladam ???

  • totex39

   Seveda je bil in to še Pahorju, takim ni za verjeti.

 • Janez

  Tetka iz ozadja !
  A
  Imaš premajhno penzijo za nakup živil ?
  Ja?
  Predlagaj ?
  Preko KP stalinskih strank SD, ZL, SMC, DESUS !
  – PONOVNO UVEDBO
  t.i. ” Ž I V I L S K I. H KART”. So že bile v sraamotni KP KIDRIČ SLOVENIJI. L.r. Janez KOMENDA

  • Fogglof Tunnek

   TIHO…

   • Hanza Gorenjski

    Pa kaj, a si se usral v hlače.

    • MEFISTO

     In še v edine!

   • Janez

    Zakaj?
    Tiho?
    Saj smo v demokraciji. Nimaš nam kaj ukazovati.
    Če
    Se ti ne ljubi – preživljati se s častnim delom – ampak raje ?
    Nečastno pisariš in hujskaš – tu !
    Lahko
    GREŠ TUDI – F E H T A T I . To je manj sramotno, od tega kar počneš tu. L.r. Janez KOMENDA

  • Tetka iz ozadja

   Ker si me že večkrat izval na temo “ali imaš dovolj prihotkov”, Verjemi mi, toliko kot imaš ti dohotkov v enem letu, jaz zaslužim v približno 15-tih dneh, res, da večino v tujini. In vesel sem za to. Ne zato ker imaš ti tako malo, ampak ker imam jaz tko veliko, in vesel sem za to.

   • Hanza Gorenjski

    Vidim, da gastarbajtreji dobro zaslužite, saj imate visoke prihoTke.

    • xtc

     Aoni naslovenski socialni?

   • xtc

    Pozdravljen Tov:ProgressivALIAS PROGO;SIN DIREKTORJA BANK UDBAŠA Z FIRMO V TUJINI;KI DELA MILJONE:vEŠ KAJ TESLO ZATE TALE PREGOVOR;:”Dati tistemu ;ki se neizmerno hvali invzeti onemu ;ki jamra”:Sedaj pa odfuraj provokator neumni:

   • MEFISTO

    Največ zaslužiš z veleprodajo krajnskih klobas v dežela trdega islamizma, mar ne?

 • Janez

  Ampak !
  Do uvedbe ” živilskih kart” bo prišlo ! Boste videli “TUNNEK PROVOKATORJI”
  KRIVI !
  Za
  42 mrd € državnega dolga – so pa ti -KI JIH VI ZAGOVARJATE !
  Ex
  KP, ZK SD ŽAL IZVOLJENI PREDS. PAHOR ITD. – SO NAREDILI – TA DOLG ! Dejstvo. L.r. J. KOMENDA

 • Smrt Janšizmu in Janšistom

  Da pa Fuhrer zgubla na raziskavah o popularnost pa ni važn ane :D

  • Janez

   A?
   Si ti klošar ?
   Pa ti dajo za kakšno piksno piva, kak sendvič.
   Ja. Saj vemo.
   Zappori na Dobu so pravi hotel v primerjaavi s klopmi in kletmi v Lj. L.r? L.r.. Janez KOMENDA

  • xtc

   Nič ne zgubla bebo:leve ankete so kazale tudi ;da je nepriljubljen ;ko je zmagal volitve torej si navaden tepćek če vrjameš v te pravlice:

  • Olga

   Smrt komunizmu! Fašizem je mrtev, razen levega fašizma, ki pa je itak komunizem in zločinski sistem!

   Janez Janša je demokrat, zaveden, pokončen, pošten in sposoben Slovenec! V nos vam gre, ker je nepodkupljiv in se bojite za svoje privilegije!

   Torej še enkrat: smrt KOMUNIZMU!

   • Jurij Musar

    Fašizem ne bo mrtev, dokler bo na planetu še en sam klerikalec. Levi fašizem pa seveda nikdar ni obstajal.

 • Olga

  Komunizem je zločinski sistem! Vsako propagiranje je kaznivo! Slovenija nima evropske levice, ampak le komuniste, ki so infiltrirani v EU parlament kot SD! Sedaj s Sorosom, Fajonovo, Vajglom, Kučanom in Udbo rušijo Slovenijo!
  Vsi Slovenci na volitve! Pošljimo komunizem na smetišče zgodovine in zločince v ZAPOR!

  • Jurij Musar

   Demokratični socializem, podprt z ateizmom je svetovna družbena ureditev prihodnosti.

 • Jurij Musar

  Takšnele ankete so popolnoma nepomembne, ne glede na to kdo jih naroča in kdo izvaja. Dejstvo je, da je Slovenija ena najbolj ateističnih držav na planetu v kateri je cca 70% volilcev liberalno ali levičarsko usmerjenih, 30% pa farških ovc, ki sovražijo vse kar ima pridih naprednega in levičarskega. To so ljudje, ki so se jim (po njihovem mišljenju) po 2. svetovni vojni zgodile krivice. To so klerikalci, ki so proti vsakemu družbenemu napredku in so po svoji duši patriarhalno usmerjeni nacionalisti, ki sovražijo vse, ki mislijo drugače od njih. Takšno je približno razmerje sil, ki konzervativcem onemogoča prihod na oblast.

  • Janez

   Ha, ha !
   Ta gospod !
   Mora biti pa zelo star socialistično komunistični patron !
   Pa še en svoj spis iz grdih “zlatih” let socializma – je privlekel na ta portal.
   Ko sem to bral – se mi je zdelo, da smo v 1950 . letu. Ljubi Bog. L.r. Janez KOMENDA

   P.S. LJUBI BOG, KAJ VSE ZA ENO NAVLAKO IMAJO LJUDJE V GLAVAH.

   • MEFISTO

    Samo 70 let ima, pa še tako neumen.

 • Jožef

  Naj živi krščanska Slovenija in tudi bo, čeprav se JM in še nekateri trudite dokazati nasprotno. V naši Sloveniji je večina Slovencev krščenih kristjanov. A vam to nič ne pove. Če se vsi kristjani v Sloveniji ne prepirajo z vami, kot npr g.jm, to še ne pomeni, da jih ni. Ko bo pravi čas, jih boste lahko slišali, videli ali kako drugače spoznali. Tisto o povojni krivici pa bo tudi enkrat prišlo na dnevni red prave zgodovine in pesledice bodo boleče, žal bodo pravi krivci doživljali in služili pokoro na drgem svetu. Vsak človek, tudi najbolj neveren ateist doživi pred svojim odhodom v večnost srečanje z onim nad nami in zavedajte se, da mu ne boste ušli.

  • janez cepec

   Butl naumn, a ti to kej pove, de nis pr svojih cca dveh mescih ko so te krstil, kot večino Slovencev prava glasanja, koko poj praveš, de je večina Slovencev kristjanov. tapraveh, ne takeh kot je Janša, k hodjo u cerku zato, de politične točke nabirajo, jih je mrbit kešnih 30 posto, še enkrat tok je bleferjou, that’s all folks

   • stajerc5

    S taksnim, ki ga bodo “pokopal” v hrjavcevih kantah, se nima smisla pogovarjati…

   • Janez

    Malo
    Si se poboljšal, ampak – svoj vzdevek, ti še vedno zelo pristoji. Ah, ja.
    Ne
    Izzivaj Matilde.
    Morda te pride prej iskati – kot kakega starega. Matilda je res? Grozna. L.r. Janez KOMENDA

    P.S. Z LETI SE DA TUDI POHVALITI. JAZ SEM “MLSD” ZA MOJA LETA, KI JIH TI MORDA?
    Niti dočakal ne boš.

 • MEFISTO

  Če je samo dve trejini Slovencev nezadovoljnih s Cerarjevo vlado, pomeni, da je med nami še veliko bedakov.

  S tem se tolažita tudi janez cepec in okrepitev od drugod, Jurij Musar.

 • Kosobrin

  Ja, kaj pa pravite na priljubljenost vodje SDS? Vedno je na repu lestvice. Zakaj že?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!