Javnomnenjska raziskava: Janševa SDS ostaja na vrhu, SMC šele na 5. mestu. Več kot polovica državljanov Cerarjevi vladi ne zaupa

(Foto: STA)

Če bi bile volitve letos, bi prepričljivo slavila Janševa SDS, ki je edina stranka, ki svojo podporo nenehno ohranja na visoki ravni, sledita Židanova SD in stranka Levica, medtem ko je vladajoča Cerarjeva SMC padla na 5. mesto. Prepričljiva večina je z vladno koalicijo, SMC, DeSUS in SD, ter njihovim delom nezadovoljna.

“Vlada ima očitno najvišjo podporo v poletnih mesecih, ko je najmanj aktivna, na splošno pa jo podpira samo še okrog tretjina volivcev,” ocenjuje dr. Matej Lahovnik in ob tem dodaja: “Veliko volivk in volivcev je še neopredeljenih, zato bo kot običajno najbolj pomembno, kaj se bo dogajalo spomladi, v zadnjih mesecih pred volitvami, in kdo bo znal nagovoriti ter aktivirati še neopredeljene in pasivne volivce, da bodo prišli na volitve.”

Pregled demografskih podatkov javnomnenjske raziskave
Povprečna starost anketirancev je 50,4 leta, anketiranci so z območja celotne Slovenije – največ, dobra četrtina vprašanih iz osrednjeslovenske regije. Največ anketirancev, in sicer 39,5 %, je iz najstarejše starostne skupine (55 let ali več), iz srednje starostne skupine (35–54 let) jih je 36 % in 24,5 % iz najmlajše starostne skupine (18–34 let). Največ anketirancev je z dokončano srednjo šolo (32,6 %), sledijo tisti z zaključeno ali nezaključeno osnovno šolo (23,6 %), 22,2 % anketirancev ima poklicno šolo, 21,6 % pa ima dokončano višjo, visoko šolo ali več.

Anketa je bila izvedena v obdobju od 11. septembra do 13. septembra 2017, na vzorcu 700 anketirancev (od tega  50 % žensk), in jo je izvajalo podjetje za tržne in javnomnenjske raziskave Parsifal SC. Šlo je za telefonsko anketo, okvir vzorčenja pa zajema telefonski imenik (80 % mobilno omrežje in 20 % stacionarno omrežje). Anketa je merila podporo aktualni Vladi RS in razmerje moči med političnimi strankami.

(Vir: Parsifal SC)

Večina nad delom Cerarjeve vlade razočarana
Za večino Slovenk in Slovencev (58,9 %) vlada Mira Cerarja ni upravičila pričakovanj in so z aktualno oblastjo nezadovoljni, 36,4 % volivcev vlado podpira, medtem ko 4,7 % volivcev ostaja neodločenih.

Nad koalicijo SMC–DeSUS–SD so najbolj razočarani v srednji starostni skupini (35–54 let), s 65,1 %, medtem ko ima vlada največjo podporo v najstarejši starostni skupini (55 let in več), z 42,5 %. Glede na izobrazbo je nezadovoljstvo z vlado najvišje pri tistih z osnovo ali nižjo izobrazbo (61,2 %), medtem ko so vladi najbolj naklonjeni tisti z višjo, visoko ali večjo izobrazbo (40 %).

(Vir: Parsifal SC)

Podpora koaliciji SMC–DeSUS–SD padla
Podpora Cerarjevi vladi se je v zadnjem mesecu zmanjšala za 1,6 odstotne točke (avgust 38 %; september 36,4 %), hkrati pa nezadovoljstvo z delom vlade ostaja krepko čez polovico (58,9 %). Graf nihanja podpore kaže na relativno nizko podporo Vladi RS in se praviloma giblje med četrtino in tretjino.

Foto: STA. Dr. Matej Lahovnik, nekdanji gospodarski minister v času Pahorjeve vlade.

Dr. Matej Lahovnik: “Vlada ima očitno najvišjo podporo v poletnih mesecih, ko je najmanj aktivna, na splošno pa jo podpira samo še okrog tretjina volivcev. Nizka podpora vladi Mira Cerarja glede na neučinkovitost vlade ni presenečenje, saj se ji precej zapleta pri vseh njenih ključnih projektih, kot so drugi tir, Magna in zdravstvena reforma. Kljub skrb vzbujajočemu stanju na področju zdravstva, in čeprav je to za ljudi ključna tema, vlada v treh letih mandata ni pripravila nobene reforme zdravstvenega sistema. Namesto o znižanju obstoječih dajatev vladni ministri razmišljajo o uvajanju novih. Velika večina državljanov sicer meni, da vlada ne dela dobro in da je neučinkovita, ampak pravo vprašanje je, kolikšen delež teh bo dejansko šel na volitve ter glasoval za spremembe oziroma ali bo tiha večina spregovorila tudi na volitvah ali pa bo ostala doma in s tem omogočila tej ali podobni koaliciji še en mandat.”

Opomba: Od tu dalje z L označujemo stranko Združena levica Luke Meseca, z ZL pa Združeno levico – Demokratično stranko dela Francija Žnidaršiča. (Vir: Parsifal SC)

SDS ostaja na vrhu, SMC šele na 5. mestu
Če bi bile letos predčasne volitve, bi največ Slovenk in Slovencev volilo SDS (14,3 %), sledita SD (11,8 %) in L (8,5 %), medtem ko se je na 4. mesto prebila stranka DeSUS (7,1 %). Vladajoča Cerarjeva SMC pa je padla na 5. mesto in jo podpira le še 6,9 %. Velik del vprašanih je neopredeljenih, izmed teh jih največ ne bi volilo nobene izmed naštetih strank (18,2 %), 12,3 % vprašanih je neodločenih, medtem ko na volitve zagotovo ne bi odšlo 2,6 %. Morebitno novo stranko oz. stranko, ki v anketi ni navedena, bi volilo 0,4 % vprašanih.

Dr. Matej Lahovnik: “SMC počasi, a zanesljivo izgublja primat ne le med vsemi strankami, ampak tudi na levici. Če se bo trend padanja podpore SMC še nadaljeval, ni izključeno, da bo na pomlad nekaj njihovih lastovk oziroma poslancev poskušalo prestopiti v tisto stranko na levici, ki ji bo kazalo bolje. Glede na javnomnenjsko anketo namreč velika večina njihovih poslancev nima nobenih možnosti, da bi bili ponovno izvoljeni.”

Na podlagi izobrazbe ima vodilna SDS najvišjo podporo med tistimi s poklicno izobrazbo (20,3 %), drugouvrščeno SD najbolj podirajo tisti s srednjo izobrazbo (17,7 %), medtem ko ima tretja stranka, Levica, največjo podporo med tistimi z višjo, visoko ali večjo izobrazbo (14,8 %). Četrtouvrščeno stranko DeSUS najbolj podpirajo tisti z osnovno ali nižjo izobrazbo (18,2 %), medtem ko vladajočo SMC, ki zaseda 5. mesto, tisti s poklicno izobrazbo (11,8 %).

Janševa SDS ima najvišjo podporo v najstarejši starostni skupini (55 let in več), s 16,5 %, drugouvrščeno Židanovo SD najbolj podpirajo v najmlajši starostni skupini (12,4 %), enako velja za Meščevo L (22,5 %). Erjavčev DeSUS ima pričakovano najvišjo podporo v najstarejši starostni skupini (55 let in več), s 16,9 %, vladajoča Cerarjeva SMC pa v srednji starostni skupini (35–54 let), z 8 %.

(Vir: Parsifal SC)

1. SDS, 2. SD, 3. L
Med opredeljenimi je razmerje moči naslednje: prva je Slovenska demokratska stranka – SDS (21,5 %), drugi so Socialni demokrati – SD (17,8 %), na tretje mesto pa se je povzpela Meščeva Levica (12,8 %). Od obstoječih parlamentarnih strank bi se v hram demokracije ponovno uvrstil Erjavčev DeSUS (10,7 %), Cerarjeva Stranka modernega centra – SMC (10,4 %), ki je padla na 5. mesto, in Nova Slovenija – krščanski demokrati – NSi (9,4 %). V hram demokracije bi se vrnila Zidanškova Slovenska ljudska stranka – SLS (5,9 %), medtem ko bi pod parlamentarnim pragom za las ostala Jelinčičeva Slovenska nacionalna stranka – SNS (3,8 %).

Pred vrati Državnega zbora RS bi ostale Združena levica – Demokratična stranka dela (2,8 %), Primčev Glas za otroke in družine – GOD (2,6 %), Zavezništvo socialno-liberalnih demokratov (1,2 %), Kanglerjeva Nova ljudska stranka Slovenije – NLS (0,7 %) in liberalna stranka Prstan (0,2 %).

Dr. Matej Lahovnik: “Med strankami je največja opozicijska SDS že nekaj časa v vodstvu in kaže, da bo tudi najverjetnejša relativna zmagovalka volitev. Vprašanje je, ali bo lahko sestavila koalicijo. Tri stranke sedanje Cerarjeve koalicije bi imele namreč skupaj z Levico dovolj glasov za levo koalicijo, razen če bi se odločile namesto Levice v koalicijo privabiti NSi. Za zanesljivo oblikovanje koalicije je za SDS pomembno, da v parlament prideta vsaj še dve desni stranki in SNS. Povezovanje manjših desnosredinskih strank v predvolilno koalicijo bi bilo smiselno, ker tudi glede na rezultate te javnomnenjske raziskave dvomim, da bi lahko vse prišle v parlament, če bodo kandidirale samostojno. Poleg SDS, ki bo prej ali slej dobila daleč največ glasov na desni sredini, je očitno prostora v parlamentu še največ za dve desnosredinski stranki. Raziskava sicer kaže, da imata tako SLS kot tudi SNS realne možnosti za vstop v parlament. Predsednika obeh strank, Zidanšek in Jelinčič, sta sicer trenutno precej neaktivna, zato imata še precej rezerve, če bosta aktivirala strankarsko mrežo. Glas za otroke in družine je vsaj za zdaj še pod parlamentarnim pragom in se bodo očitno za vstop v parlament morali močno potruditi. Zdi se, da bo prav odgovor na vprašanje, katere male leve in desne stranke bodo prišle v parlament, katere pa bodo ostale tik pod parlamentarnim pragom, tudi ključen pri tem, ali bo naslednja koalicija kontinuiteta ali diskontinuiteta obstoječe oziroma ali bo prišlo do spremembe pri upravljanju države ali ne. Stranka, ki bo dosegla parlamentarni prag, bo odločilen jeziček na tehtnici, kakšna bo koalicija, tista, ki bo ostala tik pod pragom, pa ne bo imela nobene teže. Veliko volivk in volivcev je še neopredeljenih, zato bo kot običajno najbolj pomembno, kaj se bo dogajalo spomladi, v zadnjih mesecih pred volitvami, in kdo bo znal nagovoriti in aktivirati še neopredeljene in pasivne volivce, da bodo prišli na volitve.”

Jure Ferjan

 • AlojzZ

  Ne pozabimo, kar je pozabil novinar, na dve izredno veliki stranki: “ne vem” in “nobene”. Zato so vsi ostali odstotki pravzaprav brez pomena.

  • karpelec

   Točno tako. Zakaj vsak mesec vstran metanje denarja za ankete, ki kažejo vedno isti rezultat. Oplemenitite ga z vprašanjem s strankama “ne vem” in “nobene” in razišćite njun velik obstoj.

 • MEFISTO

  Volivci še kar padajo na izpitu.

  Samo dobra polovica jih ne podpira marionetne skrajno ideološke in katastrofalno nesposobne marionetne vlade.

 • Metka

  Spet bomo imeli levo vlado, ker desnica ne bo imela več kot polovico poslancev.

  • Tetka iz ozadja

   In tako je tudi prav.

   • resnicaboli

    za tiste ki kradejo.

 • Tetka iz ozadja

  In desničarji, že iščete krivca za vaš poraz, najprej jeseni po večinskem volilnem sistemu in nato še po proporcionalnem volilnem sistemu. Ali bodo to standartni krivci: Kučan, Murgle, UDBA, mediji, slabo vreme, lepo vreme. In ali bo stranka SDS zopet koga tožila za poraz na volitvah. Mogoče tožba zadane vse volilce?

 • moat

  Ni nekih večjih sprememb pri večjih strankah glede na anketo Dela, razen pri SMC. Še vedno pa ni lestvice priljubljenosti politikov. Očitno se na desnici bojijo, da bi se Janša odrezal še slabše. kot v anketi Dela.

 • luckyss

  Da podpora SDSu strmo pada so zaslužne predvsem te strani in hlevska Tv za domače ovce..
  Pa tudi vaš “čudežni deček”, ki se še ne zna sam normalno obleči ima nekaj zaslug ;))

 • opazovalec

  Vlada M.C. ima res manj kot polovično podporo, toda ne pozabimo feb. 2013 je vlade I.J.J. NI podpiralo kar 84% (štiriinosemdeset %) respondentov, vir: https://www.rtvslo.si/slovenija/podpora-jansevi-vladi-najnizja-doslej/303157

  In nenazadnje, v vseh pogledih samoocenjen najboljši predsednik ZDA ima podporo samo 1/3 volivcev……

 • Olga

  Na volitvah volimo “nove obraze”, ki nimajo pojma o politiki, kaj šele morali…. Mirno jih opazujemo, kako ropajo državo in nam predpisujejo vedno nove davke…. V zdravstvu umirajo ljudje…. Kradejo nam otroke…..uvažajo nam divjake…..
  Ker ne cenimo sebe, svojega denarja in svojega glasu:
  Se na obali v morju onesnaženem s fekalijami edino slovenski gostje namakajo v dreku…..
  Na avtocestah divjamo drugemu za ritjo, ker moramo hitro na cilj…
  Plačujemo Hanzi, ki je ne gledamo…
  Plačujemo najdražji bencin v Evropi….
  Ponosni posredujemo vse podatke, ko plačujemo položnice….
  Ponosni smo, da se skozi mesec prebijemo s 400 evri….
  Ni da ni….
  Kdaj bo tega konec????

  • domovina mili dom

   Draga Olga, na žalost ne kmalu.

 • domovina mili dom

  Malo smešno. Ljudje ne podpirajo Cerarjeve vlade, podpirajo pa njen “kradislav” zakon II.tira.

 • Get2 Business

  desne stranke bi morale stopti skupaj ter nastopiti z radikalnim programom, le tako lahko prebudijo zanimanje.

  • luckyss

   Torej same “humane” zadeve..
   Hitler je v grobu trznil od takšne podpore, če bi še imel kožo bi se nasmehnil…

  • domovina mili dom

   K temu dodati:
   čiščenje rdečega sodstva
   čiščenje rdeče policije
   čiščenje proračuna od rdečih zajedalcev
   prodaja državnih firm – leglo bankomat za razne rdeče obskurne dejavnosti
   Mnogo dela bo.

   • Borut Stari

    Lahko bi napisal kar izsušitev “jugo” slovenskega močvirja.

    • domovina mili dom

     Dobra misel-logotip še manjka.. Podarjaš misel v vsesplošno uporabo?
     “Izsušitev jugo-slovenskega močvirja”.

  • Borut Stari

   Jok brate odpade. Desne stranke nimajo več skupnega imenovalca. Levaki so jima ga ukradli že po razpadu DEMOS-a.Uporabljeno je geslo “skregaj in vladaj. In še sedaj vladajo.

 • Tetka iz ozadja

  In desničarji, že iščete krivca za vaš poraz, najprej jeseni po
  večinskem volilnem sistemu in nato še po proporcionalnem volilnem
  sistemu. Ali bodo to standartni krivci: Kučan, Murgle, UDBA, mediji,
  slabo vreme, lepo vreme. In ali bo stranka SDS zopet koga tožila za
  poraz na volitvah. Mogoče tožba zadane vse volilce?

  • xtc

   Glj bebo,Cerar nebi bil nikoli mandatar,če se levaki nebi spomnili zapreti JJ.Jasno pa je,da vas bo raja tisti moment sesula z oblasti,ki neboste več mogli narediti nobenega pufa več.Ša vaši zagovorniki vam vse bolj dokazujejo,da tako opevana gospodarska rast(ki je predvsem zaradi tujine) v Sloveniji zaradi levakov in njihovih potez ne koristi nič.

   • Tetka iz ozadja

    Poglej cepec. Janša ne bo nikoli premier v Sloveniji, kot tudi ne predsednik države. To vem jaz in to veš ti. Razlika je samo ta, da sem jaz vesel zaradi tega ti pa besen

    • xtc

     No ko bo prišlo do kritične mase in nujnega bom vesel ti pa verjetno ne.

     • Tetka iz ozadja

      Mogoče, samo tega ti ne boš učakal.

     • xtc

      Kmalu zelo kmalu ne boj se.

  • Sarkazem

   Vsi vemo, da se levica pripravlja na novo veliko zmago! Če je ne bodo prinesli volilci, jo bo uredila pa volilina komisija. Še vedno velja, kar je povedal Dolanc. Tu smo in bomo ostali na oblasti komunisti. Pa vendar, enkrat bo prišlo tudi do odločilnih sprememb. Kdaj, ne ve nihče. Za vsako rit palca raste. Vsakogar bo poiskala Matilda.

  • Borut Stari

   Pozabi na volilne sisteme. V komuniznu zmaga vedno tisti, ki glasove šteje. Amen.

 • xtc

  Seveda je zmaga Pahorja realnost,je pa vse bol realnost tudi to,,da je Drugi tir vse bolj odvisen od tega,kaj bo prilezlo na plan pri Maggni,kjer je poniknilo že 28 miljomov no pri drugem tiro že 60,vendar pa so pri Magni levaki v vse večjih škripcih zadeva roma na sodišče Magna pa odhaja z 28 miljoni,ki jih je vlada podarila, Magni.
  Ali pa tudi ne Magna je verjetno to namenila za podkupnine vpletenig in nebi bilo presenetljivo tudi Cerarja,ki je zavestno povozil okoljski zakon,kljub temu ,da je ustavni pravnik.Če korupcija udari,je Drugi tir,Cerar in SMC mrlič,če Magna odide bodo vprašanja o poniku 28 ih miljonov nerodno-zelo.

 • sale

  nč bat to domobransko sranje je itak večni luzer

  • Borut Stari

   Uporabil si pridevnik “domobransko”, ki zelo lepo pove, kdo je za domovino in kdo za ropanje prebivalcev domovine.Zato sale ne serji skozi napačno luknjo.

 • Tetka iz ozadja

  In kako se počuti janšistična sodrga, ko dobro vedo, da zopet ne bo šlo skozi?

 • Anton

  zopet smo priča “paradoksu” ko so vladi butalcev naklonjeni najbolj ljudje z visokošolsko izobrazbo.Ali lahko o tem bpojavu smemo reči paradoks?, moje osebno prepričanje, podkrepljeno z osebnimi izkustvi temu nasprotuje, namreč , če upoštevamo stereotip Slovenca, ki se glasi; “važn, da imam korist, pa čeprav v breme skupno dobrega”, oz če misel izrazim v drugačni verziji, Slovenci smo izraziti egocentriki s poudarkom na oportunizmu, potem lahko mirne duše izjavim, da to nikakor ni paradoks, še manj pa slučaj,

  sarkazem press

  • Tetka iz ozadja

   V Sloveniji je okoli 88 – 92 % ljudi, ki niti v sanjah ne bi glasovali za JJ in ne verjamem, da so vsi egocentriki.

   • Anton

    poj pa so butast

    sarkazem press

 • MEFISTO

  Je Tetek iz ozadja že doktoriral na FDV?

  • Tetka iz ozadja

   Miro, toliko sem doktoriral, da sem ukinil tvoj fake profil na fb

   • MEFISTO

    Vem, Miha!

    Maščevanje bo sladko.

    • Tetka iz ozadja

     Pomota:-)

     • MEFISTO

      Samo še ve tvoje elektronske naslove zberem, pa bo veliki pok na FB.

     • Tetka iz ozadja

      :-)

     • Viktorh

      Nekaj ti jih lahko posredujem jaz.

  • Gavnar

   Napaka.
   FDV-jevci so: Vaš Ljubljeni vodja, Barbika, Bavči,….
   Skratka komunajzarji, ki nam kradejo in jih obožuje ter voli desnica.

 • učko

  Sramota, da skoraj polovica državljanov podpira tako kretensko vlado, kot jo imamo !!!!!!!!!!!!!!!!!! Sramota tudi za SDS, da ima pri taki kretenski vladi in taki kolaboracionistični opozicijski konkurenci samo slabih 20 % podpore !!!!!!!!!!!!!!!!

  • komar marko

   saj tudi ti še nisi spregledal!!!!!!!

   • učko

    Če bi imeli normalno opozicijo, tudi režimske stranke ne bi imele takega uspeha kot ga imajo !!!!!

 • komar marko

  čudno. O bolnici v AVSTRAKIJI s ene debatira. Rdečkoti so že pripravljali fotografije. Ali čakajo? Kja pa o parceli v BOVCU?????? jap sedaj jih žuli, ker je JJ prodal svojo knjigo BRITANCEM. ĐUSEPE pa PRAVLJIC o PALČKU SMUKU ne more podtakniti niti pobratimom v Severni Koreji!

 • Tetka iz ozadja

  In desničarji, že iščete krivca za vaš poraz, najprej jeseni po
  večinskem volilnem sistemu in nato še po proporcionalnem volilnem
  sistemu. Ali bodo to standartni krivci: Kučan, Murgle, UDBA, mediji,
  slabo vreme, lepo vreme. In ali bo stranka SDS zopet koga tožila za
  poraz na volitvah. Mogoče tožba zadane vse volilce?

  • Kosobrin

   Z vsem se strinjam, samo tisti zadAne ni prav napisan. ZadEne je prav! Danes naši košarkarji ne bodo zadAvali koša, ampak zadEvali! To “ljubljanščino” si je nekdo izmislil in sedej veselo vsi čivkajo za njim že nekaj let!

 • Rožle

  Še večji minus bo v SMC-ju …od kar je njihov vrhovni komandant označil naše košarkaše za drugorazredne ..!!!

 • Celjanka

  Za stranko SMC pričakovano , da leze proti dnu , nenadno se pojavili , ponujali etično in moralno držo , pokazali samo koruptivnost in nezainteresiranost tudi do svojih volivcev ! SDS se veseli zastonj , 21% podpora volivcev ni zadosten rezultat za sestavo vlade , kdo bo prispeval ostalo ?

 • xtc

  Dejstvo je,da bo na levi kmalu zmanjkalo novih obrazov,ljudje bodo vse manj nasedali temu.
  Seveda pa je treba povedati,da levaki vlagajo ogromno denarja,ki so ga nakradli in ,ki si ga v imenu države izposojajo za propagando in kupovanje socialnega miru in vladanja,vendar se računica ne izhaja,kljub kao rekordni rasti,Cerarjevi,kar zapufavajo državo.
  Seveda pa,kdor zna malo analizirati stvari,ki jih pišejo levaki vidi ogromen razkorak med priljubljenostjo SDS in priljubljenostjo JJ.
  Realno razkorak sploh ni tak ampak se ustvarja umetno propagandno,kajti,kdor je pazljivo poslušal leva trobila,kako so kokodakala,da SDS bi z lahkoto zmagala le JJ se mora znebiti enako so govorili za desni pol.
  No resnica je daleč od tega,gre za netenje razprtij iin in poizkus razsutja stranke z stabilno volilno bazo od znotraj,kajti JJ je ogromno levih krtic,ki so skušale razbiti ali prevzeti stranko izgnal in to levake neizmerno boli.
  Izganjanje JJ iz SDS ima logičen smisel prevzem desne stranke s strani levih podtaknjencev,kot je to bilo s SLS in NSi in pod okriljem lažnim na račun teh strank ropati državljane napreje,po možnosti še vzpostaviti veliko koalicijo v kateri bi nato prevzete “desne” stranke ,prevzele,figov list,levaki pa dokonca upostošili državo seveda z slogani,da saj to je storila “desnica”,ker se sistem razbijanja ne obnese več trikov pa vse bolj zmanjkuje,je zagata levakov vse večja,korupcija,kraja,lopovščine itd,dejansko je zelo malo verjetno,da bodo levaki spustili oblast iz rok po mirni poti,ko bo gospodarski zlom naredil svoje bo lahko desna oblast,končno naredila tisto kar bi morala že91,seveda pa verjetno zaradi grozljivega upora brez nedemokratičnih sredstev ne bo šlo,da je temu tako je bilo lepo vidno na Kotnikovi,ko so se pokazali levi SA oddelki,in s tem so tudi levaki pokazali kako,se mislijo obdrževati na oblasti,četudi bodo le to formalno izgubili.

 • Božo

  Me prav zanima kaj bo ko bo Janša zgubil referendum a bo odstopil ker bo to jasna nezaupnica volilcev. Ravno tako bo zgubil predsedniške volitve. Nato pa bo naslednje leto zgubil še državnozborske volitve.
  Iz poraza preko poraza spet v nov poraz.

  • pater jošt

   briga to ivana jansharija janšo. on bo še kar pridno strigel ovčice. prilezel bo (spet) v parlament, cuzal plačo, imel najnižjo prisotnost na sejah dz in nategoval svoje volilce.po moje sploh noče zmagat. saj je že enkrat bil predsednik vlade, pa smo videli kakšen drek je zakuhal. od vseh obljub ni izpolnil niti ene. on je načrtno večna opozicija, njegova stranka pa lasten fevd za njega in par posvečenih.

   • lukamiha

    Ti si res bedak, poln laži in neumnosti, ki ti jih servirajo v Murglah in njih plačanci v medijih!

    • pater jošt

     ivan janša te je omrežil. ponoči sanjaš o svojem generalu, ki je sam osamosvojil slovenijo in lastnoročno pregnal srbskega sovraga. živel general jajčko! za koga? za boga, domovino in generala.

     • lukamiha

      Ni sam, je pa res,da je bil najzaslužnejši .Tvoji
      pajdaši pa so razoroževali TO in sanjami o SFRJ!

  • Franjo Trojner

   Izgubil, izgubil, izgubil, ti bedak boš pa še naprej služo 600€ plače, tvoj tastari pa kasiro 460 € penzije na mesec, oba skup ne bosta imela za 5 dek pariške klobase, Hrvaška bo še naprej okupirala naše morje in ozemlje, plenjenje državne lastnine se bo totalno razbohotilo, zdravstvo/zdravstvena in pokojninska blagajna se bo pa vsipala vkup in državni proračun tudi, zadolženost Slovenije bo na nivoju Grčije itd……in komaj takrat te bo prazen žep in posledično taler prisilo, da te bo končno pamet srečala in boš dvigno glas, pest proti levi vladi, kateri danes lezeš v rit.

   • pater jošt

    mokre sanje štajerskih prekucnikov. sej je ivan janša bil predsednik vlade in kaj je takrat naredil/izpolnil!? NIČ!!!! kradel je kot sraka in sprožil največji kreditni balon v slovenski zgodovini. prismojeni kaplar je samo še sam sebi namen. in tega se dobro zaveda.

    • Franjo Trojner

     Kockarji in KPK in to na nezakonit način ste zrušili Janšo in vlado, nato ste Janšo nedolžnega zaprli, da ste lahko na volitvah zmagali. In Jošt idi ti županu, ki ste ga vi kockarji v Mariboru postavli na občino ploskat, da se ti bo celi Maribor vun smejal in marsikdo za vedno zamrzo, kaj si pa o Ceraru narod misli, pa ti celo pri Večeru že kak članek zapišejo in ni stranki SMC, SD, Desusu in Cerarju in tudi ne tvojemu Fištravcu v podporo.

     • pater jošt

      štajrci ste pregovorni lopovi in lenuhi. ni se vam ljubilo delat v rudnikih, ajmo uvozit balkance, ni se vam dalo delat v tamu, ajmo uvozit balkance. za požrtije pa pijančevanje ste pa vedno ta glavni. ti kr hlapčuj jodlerju, druzga štajerc ne zna. kar se mene tiče se slovenija pri trojanah neha. takšne lopovščine, ki dogajajo v teh koncih ma ni niti v ljubljani. gor mate štajerska posla. banda kradljiva pokvarjena.
      sm poslovno delal v mariboru. tako zahrbtnih, neposlovnih in nesramnih ljudi še nisem srečal. vendar vsi prepričani v lastno veličino in pozitivno podobo. so maske padle ko vam je kangler nastavil radarje na upravičeni relaciji! kje bo štajerski lopov vozil po predpisih, on pije in vozi ker je frajer! mrš primitivna gamad.

     • Franjo Trojner

      Opa podgana je pokazala svoj pravi obraz, karakter! Čuj Jošt meni Štajercu godi kar pišeš, končno nekdo, ki razume, da na toti strani Trojan živi narod, tako drugačen od vas žabarjev, ki živite na račun celotne Slovenije. Glede Tam/a , Metalne, Pika, Mmt, Svile, Lileta, Jeklotehne, tov Boris Kidrič itd je pa tako, da so crknili, da so podjetja v Ljubljani z okolico lahko obstala. Balkance so k nam masovno vozili komunisti, ki so hoteli imeti samo en narod, kar je danes za opaziti v Ljubljani z okolico. Tvoje pisanje je voda na moj mlin, tudi sam pravim, da je dovolj letanja iz ŠTAJERSKE v Ljubljano po prav vsak žegn in štempl za kak projekt. Dovolj nam je vase in v Ljubljano zagledane centralistične oblasti in birokratskih uradnikov, ki naredijo prav vse, da gre ljudem na naši strani Trojan slabo. Glede Avstrjicev je pa tako, nekoč smo z njimi živeli v skupni državi zato nam je skupna kultura in običaji in se še danes z njimi dobro razumemo, nanazadnje je največje mesto Štajerske Gradec in na Avstrijskem Štajersko se dnevno vozi v službo vsaj 3000 ŠTAJERK IN ŠTAJERCEV. Zadnje čase je tudi v porastu trend izseljevanja mladih iz obmejnega pasa v Avstrijo zaradi dvojne obdavčitve, ki jo izvaja vase in v Ljubljano zagledana centralistična vlada, ki je dobila po kapislu od EU in bo morala dvojno obdavčitev odpraviti. Glede ljubezni med žabarji in Štajerci ti dam popolnoma prav tudi mi podobno mislimo o vas in najboljše kar premorete v Ljubljani je avtocesta za Štajersko, Maribor. Hvala Bogu, da sem Štajerc še posebno takrat, ko je NK Maribor prvak ali, ko nažge Olimpijo! Bodi dobro kretenček, pa zastavo si v Ljubljani na grad obesite, če smete seveda. Ha, ha, ha junaki pa taki!

    • hermannn

     Uf, tale pater je pa gotovo potomec kakšnega morilca-zločinca, ki je sodeloval pri povojnih morijah.

   • Kosobrin

    Pasove nam je zategnila Janševa vlada!

    • xtc

     A bi šlo brez butastih izpadov,kdo je dvignil DDV za 2% in še ostalo?
     Kdo že?
     in vlada bi ga morala znižati nazaj saj je bilo za dve leti,sedaj se dela butasto in razmišlja o dvigu,ker ni denarja.

    • Franjo Trojner

     Po mandatu razvrata leve vlade je ob nastopu desne z ZUJFOM bilo potrebno uravnovesiti finance in zajček ZUJFA ni ukinila ne leva vlada Alenke Bratušek, ne zdajšna leva Cerarjeva vlada. Daj zajček malo premisli preden kaj zapišeš.

     • Kosobrin

      Janša nam je kar naprej trobil: Zategnite pasove, zategnite pasove! Je res, ali ni, Franček domo……k?

     • Franjo Trojner

      Ti si slaboumen pod prvo Janševo vlado se je v naši domovini cedil med in mleko in tudi v EU in svetu smo bili cenjeni! Druga Janševa vlada je hotela z ZUJFOM zarezati tudi v vaše prviligirane penzije pa ste smrduhi plačali demonstracije, da so vam privilegiji ostali. Čuj Kosobrinček takšnih ljudi, ki iz ilegale varno skriti v svojih luknjah pluvajo po sokomentatorjih nisem nikoli cenil, strahopetci pač, glej ti si tak posran, da niti besede ne upaš zapisati, do konca, piserem si ti na tvoje pikice.

     • pater jošt

      pa kruh je gledal iz smetnjakov od vse bogatije!? zaslepjenec. v času največje gospodarske rasti je jajčko dosegel podpovprečne rezultate in z neprimerno fiskalno politiko sprožil kreditni balon, katerega posledice čutimo še danes.

     • komar marko

      In jaz sem kredit za firmo najel v tujini in zato je kriv JJ. Res te lahko reši samo BUTN SKALA. Ja naši rdečkoti pa so praznili banke in GUVERNER je bil nek preverjeni rdečko. Še kaj! Mimogrede . Edino vlade DESNEGA pola po d vodstvom ČEBELARJA IN JJ so imele PLUS PRORAČUN!

     • pater jošt

      hahahahaha. sej bi jajčko lahko vse zamenjal ko je bil predsednik vlada!? no pa jih je!? ne , ker je del iste politične klike je samo tiho stegnil svoj svinjski gobec v korito in se mastil, kot se masti že od osamosvojitve.

     • komar marko

      škod ker jih ni. STE preveč TULILI da boste pokrepali od lakote zaradi dveh levih rok in praznega podstrešja. Ja če bi to naredil, bi SLO splavala, tako pa spet cuzate.

     • pater jošt

      jih ni in jih nikoli ne bo!!!!! ampak ti ne razumeš, ker si zaslepljen od vere v svojega despota. vsi so bili skupaj najprej pri komunjarah (jajčko je bil ta glavna komunjara), potem v demosu in nato dosmrtni poslanci, ki že 20 let strižejo ovčke. po tvojih izpadih vidim, da se ne bo nič spremenilo. jajčko ima svoj politični fevd, mlado ženo, po svetu igra golf, v državnem zboru ima pa 10% prisotnost. dej povej kateri šef bi trpel 10% navzočnost na delovnem mestu v zasebnem sektorju?

     • komar marko

      mimogrede. Ne hodim na volitve. Torej BUTN SKALA. Kot drugo se čudim zakaj ne pljuvaš po starih partijcih, ki imajo lovk epovsod. Vidiš problem v JJ. Se strinjam in prav je tako da vas je strah. Se bojite, slaba vest za RESNICO in pravično obravnavo lopovov, ki se svobodno sprehajao, ker so PRAVI! Kanede. STRAHOVLADA vam je v krvi!

     • Franjo Trojner

      Propaganda in laž, ki jo levica že tako dolgo ponavlja, da je samo v njihovih glavah laž resnica postala. Glej bluzi ti kar češ, sponi se samo, ko je Janez Janša takrat hotel od vice guvernerja podatke o bančnem sistemu in zadolženosti bank pa se je zaletel v rdeči zid murgeljskega pajdaškega socializma. Kdo je skoraj zrušo naše banke te vprašam? Kdo nezakonito opral 1 milijardo $ v naši državni banki? Kdo uničil več 600 podjetij? Kdo na vse načine preprečeval dostop do kreditnih map Logarjevi komisiji in celo policiji? Kdo že iz stranke SD je kot nor firsiral TEŠ 6? In kdo, kot nor danes forsira drugi tir, kljub temu, da še dandanes ni znana ne trasa, niti se ne ve ali bo zgrajena eno ali dvotirna žekezniška proga, niti se ne ve, koliko bo to stalo in kdo bo to plačal? Čuj Jošt, pripadnikiv desnice v totih pokvarjenih mafijskih zgodbah neboš našo boš moral med svojimi na levem političnem polu iskati!

     • pater jošt

      teš 6 je potrdila in izpeljala janševa vlada, seveda skupaj v navezi s sd-jevimi lopovi. banke je zrušilo nevračilo kreditov zvon 1 in zvon 2 in posledice sestanka starina kosem, janša, šrot in bavčar. samo slepec ne vidi resnice. se še sponiš janševe kurirke adrijane starine kosem?
      in ona je tudi s štajerskega konca, kot večina lopovskih svinj.

  • xtc

   Glej cepc,najprejJanša ni izgubil predsedniških volitev,saj ni niti kandidiral,pri drugem tiru pa je zadevo začel Kovačič,tako ,da zavajaš,seveda pa se nisi nič opredelil do Magne,ki odhaja na sodišče in tega kdo bo vrnil in kam je šlo 28 miljonov državnega denarja,ko bo Magna odpovedala zadevo,saj je jasno da zakon striktno prepoveduje gradnjo objektov kjer se uporabljajo nevarnre snovi na vodovarstvenemu območju.No genij kaj pa to?

 • Kosobrin

  Anketam na Novi verjamem toliko kot če bi mi nekdo rekel, da bo jutri konec sveta!

  • Franjo Trojner

   Idi vun pa poglej, ti tudi sam sebi ne verjameš,!

   • Kosobrin

    Jaz verjamem samo sebi in dobrim ljudem!

    • Franjo Trojner

     Ja tvojim udbovcem.

  • xtc

   Hja,Delove so še par deset stopenj hujše in odslikavajo,to da levi kar jasno razglašajo Slovence za debile-zelo priljubljeni so politiki,ki nihče ne ve kje so sedaj,tisti,ki obljubljajo elektronsko cestninjenje za os. vozila na avtocestah in na nekaterih glavnih regionalkah ter tisti,ki se kar javno družijo z zakrinkanci Antife-levo teroristične organizacije,ki je v Nemčiji že uvrščena med domači terorizem.Bravo bedak.

  • luckyss

   Vse je matematika…tu daš pred politični članek predznak -(minus) in dobiš pravilen rezultat…

  • komar marko

   kaj si že doma iz nedeljskega brifinga. Saj veš, filanje USB ključkov z napotki, ker GLAVONJE vedo da vam gre pri enem ušesu not pri drugem pa TAKOJ ven! Pa veš zakaj je tako?

   • Kosobrin

    Boš moral malo bolj razumljivo razložiti, kaj si hotel povedati. Veš, sem pošten, nisem pa toliko brihten, da bi razumel tvoje pisanje!

 • Burek Burecki

  Ko bojo pa volitve ne bo prisrdel niti blizu zmage…

 • pater jošt

  renata tomc bo imela tak odstotek na predsedniških volitvah, kakršno ima ivan janša prisotnost v državnem zboru. tam okoli 10%. desnakarji pa na kolena s portretom velikega ivana janše in molit.

 • soc

  Zakaj tak aktivistični optimizem v naslovu in članku, če številke pokažejo, da ima paleta murgelskih strank 60% opredeljenih volilcev ob vseh sranjih, ki jih je naredila vlada in ki jih režimski mediji tako uspešno odrivajo v ne-novice? Cerar je po izglasovani zaupnici Kolarjevi, ki je sramota za državo, nekje blizu vrha popularnosti svoje vlade v letu dni. Levica ima ža alarmantno visok delež glasov, mladi ljubijo SD in Levico.

  Meni je slika naravnost grozljiva.

  • Olga

   Meni tudi!

   • pater jošt

    seveda je grozljivo, ko poljanski prašič mahnič rovari z orožjem in kliče v vojno.

    • Olga

     Mislite Murglski prašič preko Cmerarja in Kahlota? Grozila je Erjavec, Cmerar se je pa zadaj šlepal češ, da ga mineva potrpljenje! Slovenci nismo slepi!

 • bubamara

  Brez veze te analize. Ljudje bodo še vedno v večini podprli vsakega, ki jim obljublja plačilo za nedelo. 50 let socializma je tako globoko v genu slovenskega državljana, da ni junaka, ki bi to spremenil. Živeti lagodno na tuj račun je edino kar slo volilec želi obkrožiti na volilnem listku. Živimo nad svojimi zmožnostmi, kar bodo drago plačale predvsem mlajše generacije.

  • Olga

   To drago plačujejo tudi starejše generacije – upokojenci … Ali se sploh zavedamo, kako je preživeti s 400 € po 40 letih dela. Dejansko mladi in stari plačujejo spodletelo tranzicijo in nadaljevanje socializma iz Mergel!

   • bubamara

    Se kdaj vprašate kskšno penzijo bodo imeli trenutno zaposleni ali mladi? Čez par let bodo obračunali 53% plače za najboljših 23 let. Kdor bo imel več kot 430€, bo lahko zelo vesel.

 • Jožef

  Na tem portalu se vas prikoritnikov kar gnete. Dušite se v latnem dreku proti janšističnega sranja. Vedite, da bo prišel dan, ko boste spoznali svojo zmoto. Odločite se že enkrat, ali boste še naprej opranoglavci ali pa boste začeli razmišlati s svojimi glavami. Za porazno stanje v Sloveniji se lahko zahvalimo samo tistim, ki so nam vladal pretežni čas samostojne Slovenije. Posebna zahvala pa gre pri tem sivolasim botrom. Janez janša je pri vsem tem samo izgovor, ki ga je mačka prinesla na repu.

  • pater jošt

   sej je bil jajčko predsednik vlade, pa je lopovsko vse pokvaril. slovencelj je pa pregovorno len in pohlepen.

   • komar marko

    problem je, ker imate bolezen ki se imenuje JANŠIZEM. Je neozdravljiva. Če želiš ti zapišem diagnozo in takoj boš ugotovil, da jo 100% imaš! TVEGAŠ*

    • slosin

     se strinjam, janšisti so bolniki, ki so zboleli od sovraštva do JJ in seveda, pilul še ni…uboščki…

 • Kučko pod pručko

  Vsak zakaj ima svoj zato

  Zakaj bi se nizki podpori Cmerotove vlade čudili, saj se vse tako kristalno vidi tudi iz aviona? Njen šef, ki se je pred volitvami na vsa usta hvalil s svojo etiko in moralo, je največ pripomogel k temu, da se bo SMC na prihodnjih volitvah borila, če bo sploh hotela priti v parlament. Postala bo tako obrobna stranka, kot so bili nekdanji Opankarjevi pingviji in Zavezništvo Bratuškove Kure.

  In če ima vlada v svojih vrstak takega klovna, kot je Erjavec, nesposobnega Židana, ki ni znal ubraniti terana kot zaščiteno ime slovenskega vina, ugrabiteljico otrok Mrak-Kopačevo, izkoriščevalko davkoplačevalskega denarja Makovčevo in zvezdo nad zvezdami, totalno nesposobno in neiteligentno Celarčevo, je padec ugleda vlade razumljiv.

  SDS pa je stranka, ki ima odličen program za povrnitev Slovenije tja, kjer je bila na koncu prvega mandata Janševe vlade. Njen program je izdelan tudi za korake naprej od dne, ko so Slovenijo pričeli uničevati Pahor, Bratuškova in Cmero.

  Največjo podporo pa SDS poleg proframa pridobiva s svojo držo, ki je garant k ohranjanju slovenske nacionalnosti in države. Pri tem ji zelo pomagajo levaki sami, saj se kot vedno tudi v teh turbulentnih časih kažejo, da so sovražniki samostojne in demokratične Slovenije.

  In zato ima SDS tako veliko podporo trdnih volivcev!!!

  • pater jošt

   hahahahaha. smo vidl 04-08. je veliki jajčko s par lopovi skor vse slovenske blue chipe uničil.
   hahahaha. ene predvolilne zaveze ni jajčko izpolnil, ko je bil predsednik vlade.

   • KIKI

    Pater , ti si I D I O T No. 1

    • pater jošt

     ej kiki pridi k patru in se spovej. bo pater jošt dobro poskrbel za tvojo dušo.

     • Franjo Trojner

      Čuj a te ne bo sram iti ob 12 in petnajst v župnišče na gratis topli obrok, ko zdaj tako tolčeš po roki, ki te hrani?

     • pater jošt

      a to mate zdej na štajerskem!? pa vam je ja mariborska nadškofija zapravila vse prihranke. zdej se pa očitno poskušajo odkupit s toplo juho. dej povej še kakšno zgodbo iz dežele štajerskih klovnov. si že spil svojo dozo lenuhar štajerski?

     • KIKI

      Poleg tega, da si duhovno zaostal, moraš tudi ločiti, kdo spoveduje
      koga! Komunisti ne spovedujejo, oni samo uničujejo in kradejo,
      patri so pa samo člani duhovnega reda in ne spovedujejo! Živijo
      v samostanih in ne v cerkvah!
      Še enkrat: res si OSEL!

   • lukamiha

    A ti samo murgelski Dnevnik kopiraš, res si revše!

    • pater jošt

     lukec župnikov špukec. smiliš se mi od vse tvoje slepote. želim ti, da končno spregledaš. ampak previdno. tako dolgo si bil v sanjah, da lahko prevelika doza realnosti scvre tvoj živčni sistem in te spremeni v rastlino. no, čakaj, saj rastlina si že , vsaj mentalno.

     • lukamiha

      Revše,revše,od kjerkoli te gledamo!

 • Ivan Friderik Novak

  Po volitvah bo (skoraj) vse jasno.
  Razne ankete, plačane s strani . . ., so brezzvezne.

  700 anketirancev je “zelo” reprezentativen vzorec . . .

  • KIKI

   Seveda! Anketirajo samo Ljubljano in mogoče rdečo N. Gorico!!!
   Ankete so kot statistika: ena velika LAŽ!

 • komar marko

  No še enkrat bom zapisal. RDEČI pol se 100% udeležuje volitve, so javna uprava in so odvisni od KORITA. Na volitve hodijo na ukaz! Delovno ljudstvo, ki za te KORITARJE dela v veliki večini ne hodijo na volitve oziroma manj kot polovica. So pretežno intelektualci tehnićnih znaj, tako maldi kot stari. Levi pol POKRIVAJO kvazi FDV INTELEKTUALCI! Nezaposlenih je 57.000 duš in 10.000 ljudi, ki so starejši od 55 let tehničnih znanj ali zelo malo izobraženi! . Še kaj kdo ŽELI????

  • bubamara

   Intelekt SLO človeka ne dosega takšnega razmišljanja. Oni vedo samo, da če Janša zmaga bodo vsi kradli; če zmaga Kučan bodo pokojnine in plače v javnem sektorju.

   • učko

    To je še bolj intelekt čefurjev, ne pa ta pravih Slovencev !

 • komar marko

  PLUS proračun so imele edino desne vlade pod vodstvom ČEBELARJA in pa JJ! Preprosto. REZALI so jih od korita. Zakaj pa so bile VSTAJE in politično aktivirana KORUPCIJSKA komisija!

  • učko

   Ja, to je res. Imeli so odlične rezultate, samo so bili preveč neumni in med sabo skregani, da bi oblast obdržali. Sedaj je čebelar podrejen Kučanu !!!!

   • KIKI

    Čebelarju se jebe! Liže EU med, ki ga je v obilici za vse “trote” !

  • Olga

   Peterle je preprečil lustracijo in še danes gradi mostove v pogubo!

   • pater jošt

    pol bi lustriral tudi grosupeljsko komunjaro ivana janeza, romarja po poteh avnoja in častilca tita in dolanca. govori se da ima ivan janša pod povštrom še vedno svojo rdečo izkaznico in sliko smejočega tita z jovanko

    • Franjo Trojner

     Kretenček, govori se, da si ti še vedno član UDBE in si bil na sestanku včeraj zadolžen, da smetiš po tem portalu.

     • pater jošt

      lenuharski štajerc je spet pameten. leni štajrci so vzrok, da so navlekli tolk balkancev v maribor in velenje.

     • Franjo Trojner

      Čuj ti murgeljski prdec, vprašaj ti svojega nekdanjega šefa CK zakaj jih je partija v času juge nasovno vozila k nam? Tudi tvoj rdeči palček iz Murgelj je hotel imeti samo en narod v jugi in kot vidim vam je v belem mestu to skoraj do popolnosti uspelo. Čuj kdaj te boste SLO zastavo obesili na vaš LJ grad??? Ha, ha , ha a ne upate al ne smete?

     • pater jošt

      ej totek, zakaj se ti ni ljubilo delati v tamu!? si preveč len ali preveč zapit?

     • Gavnar

      Naj gre na prvi lokalni sedež SDS, mu bo miličnik Vinko iz riti zbil tako razmišljanje.

    • Gavnar

     To sploh ni res.
     Ljubljeni vodja jo vedno nosi s seboj.
     Nikoli ne ve kdaj mu pride prav.

     • pater jošt

      govori se, da je vinko miličnik snel sliko dolanca s celjske postaje šele leta 1992. baje jo ima doma na mizi ko skupaj s svojim tajskim prijateljem igrata strip monopoly

     • Olga

      Da ga ne boste vi na Dobu!

     • pater jošt

      ja olgica dej bodi pridkana. če ne bo arabec prišel in te vzel dol v arabijo. pazi, arabec gre..

     • lukamiha

      Bolje bi bilo, da vidva kažeta svoje nesposobnosti kje drugje, tu sta prebutasta za komentiranje!

     • Olga

      Milan Murglski? Ta palček je še svojo partijsko knjižico “zamrznil”!

     • Gavnar

      Glavno, da jo Ivančku ni.
      Ivanček je ne da iz rok, je preveč navezan nanjo.
      Samo poglej Ivančka kako cveti od sreče, ko je ob svojemu šefu.

      http://www.mojvideo.com/uporabnik/bereta/slika/kucan-in-jj/185399

     • Janez

      Bolj bi ti pasalo ime Govnar,kot gavnar.

    • Olga

     Vi že veste…Kučan vam je dal navodila…

    • slosin

     bumbar, lustracija bi zajela komunajzarčke, ki so bili do l ’90 na oblasti…
     Katero pomembno funkcijo pa je imel imel Janša v tem času…?

     • pater jošt

      nil je glavni zastavonoša na romanju po poteh avnoja in leta 84 je zmagal v hitrostnem poljubljanju portreta tita. laskavo titulo prvo komunajzarsko dupe je speljal večnemu partijskemu rivalu franju tuđmanu.

     • lukamiha

      Ko je bil star 18 let in indoktriniran os tovariša učitelka zgodovine, res si bedak, da uporabljaš takšne argumente proti Janši, kot da se kasneje ni nič zgodilo še globoko v totalitarizmu po leti 1980!

    • Janez

     Govori se,da si ti eden največjih bedakov na tem planetu.

   • Gavnar

    Peterleta imate le za izgovor.
    Komunjare iz SDS se najbolj bojijo lustracije.

    • Olga

     Zato želijo odpreti arhive?

 • Anton

  sd, desus,eni najbolj kritičnih proti 2 tiru, pa vendarle bodo dali podporo ZA temu projektu, kraji stoletja oz, kot nekateri pravijo drugi teš6.

  toliko o hinavščini teh dveh strank, zelo ap sem žalosten ko vidim kolikšen odstotek ljudi podpira to hinavščino. v vsaki normalni, zdravi demokraciji, teh dveh strank že zdavnaj nebi bilo.

  sarkazem press

 • Osti jarej

  ….nobena anketa ni relevantna….700 vprašanih ,je ponavadi vzorec….naj vprašajo one,ki z razlogom ne volimo….in nas je ogromno

  • janko

   Ampak voliti je potrebno, je nujno! Sicer nas bodo še 50 let komyji uničevali! VSAK glas šteje, dajmo si že enkrat to VSI dopovedat!

 • Gavnar

  Čeprav ankete kažejo zmago enega komunajzerja, bo prišlo do preobrata.
  Domoljubi – nič bat, zmagal bo nek drug komunajzer.

  • janez cepec

   točn tko

 • janez cepec

  s kom bo pa vladu, vaš diktator

  • lukamiha

   S tvojimi pajdaši mu res ni treba!

 • učko

  Treba bo ustanoviti novo PROTI REŽIMSKO politično stranko, še prej pa tako politično-družbeno gibanje za sesutje režima !!!! Treba je sfukat zločinski neo-pro-komunistični-lopovistični-balkanistični režim in državo postaviti na nove temelje !!!!!

  • Božo

   Začnite v lastni stranki. Lustrirajte bivše komuniste ki jih imate polno (Janša, Gorenjak, Krkovič, Predalič). Samo začnite že enkrat ne pa samo gobezdat kot zadnjih 20 let.

   • lukamiha

    Lustrira se komuniste na položajih, ki so neposredno kratili demokratične pravice ljudi, ne pa disidente in ljudi, ki so bili ob prvih demokratičnih volitvah trdno na pomladni strani in za samostojno Slovenijo!

 • JozeZorc-Brooks

  Vsi isti !

  • učko

   Pol je teb tud vseen’ al napičeš svojo babo, al pa kar koli druzga, k’ vam mrda po bajti, če je zate vse glih !!!

   • JozeZorc-Brooks

    Zgodovina bo pokazala vso resnico.Enkrat! Vsi imajo korist od 25 letnega nategovanja!

  • Olga

   Niso vsi isti!

   • janez55

    ne, niso! Eni so zadeti od koke, drugi pa od oblasti.

 • učko

  Če bi bil na čelu SDS-a en drugi, bolj pameten, nekompromitiran človek, bi SDS imela sedajle najmanj absolutno večino !!!! T’ko pa jo JaJo vleče navzdol !!!!!!!!!

  • Olga

   V SZDL?

  • zokispoki

   Trotelj, ti si kompromitiran s svojimi sifiliticnimi komentarji!

  • lukamiha

   Če bi bil ti in tvoji tovariši pametni vsaj le za polovico Janše in pošteni vsaj za odstotek Janše, bi bila Slovenija zakreditirana še vedno samo 8 milijard evrov in brezposelnost 6 odstotna!

   • Hun

    predvsem komentator učko je kriv za konstantno krajo! res si bebc

    • lukamiha

     Si ti njegov tovariš, potem je vse jasno!

     • Hun

      ne jst sm desno zmanipuliran kamerad

    • Darth Vader

     ne, komentator učko krivi neko xyz tretjo osebo za svoj neuspeh in svoje slabe odločitve v življenju…..to se imenuje mindset luzerja :)

 • Rožle

  Jebi ga …vztraju bo pa do konca …
  jest bi se že u zemljo zakopu …

 • Osti jarej

  …ma,lustracija za povzročeno škodo državi in državljanom….ZA VSE

 • zokispoki

  Janez Jansa, veliki domoljub in ljudski clovek, rece bobu bob. In seveda tudi trotlju, trotelj ! Bravo Janez, ponosni smo nate in te brezpogojno podpiramo !

  • Andreass82

   Normalno, edini s tapravo orientacijo, pove kot je, čas za tretjo NEOLIBERALNO vlado Ivana Janeza Janše!!!!!

  • pater jošt

   še na kolena pa v eni roki krucefiks v drugi pa prtret velikega generala ivana janharija janše. z janšo v končno pogubo. katiolibani ste res nadarjeni za samouničenje, kar uči že zgodovina.

   • učko

    Reče se: za domovino, za JaJotom v globino !!!!

    • Darth Vader

     iskati izgovore za tvoj lastni neuspeh v neki drugi osebi je luzerski mindset, ne more biti jajo odgovoren za tvoje slabe odločitve v življenju :D

   • sprehajalec

    Še vse levičarske državne tvorbe so zgodovinsko propadle. Oziroma dve sta še, ki se držita, Slovenija in Kuba. Tretja, venezuela je ravno v propadanju.

    • pater jošt

     veš koliko desničarskih tvorb je propadlo: nacistična nemčija, fašistična italija, francova španija, salazarjeva portugalska, pinochetov čile….

     • KIKI

      A to so zdaj same komunistične države s svojimi levimi”diktatorji ???
      Zakaj gre potem vsem bolje kot nam? Se kdaj kaj vprašaš ali boš
      še kar telebanil svoje!?
      In ne mešaj jabolk in hrušk, razen za kompot, ki ga imaš v butici!

     • sprehajalec

      Vsaj prvi dve sta levičarski, sploh prva, ki so sami sebe imenovali delavski socialisti.

      Si že kdaj videl socialista desničarja?

     • pater jošt

      ne. sem pa videl komunajzarskega desničarja. to je presvetli ivan janša.

   • KIKI

    Bo vsaj markantna slika, ne pa ona siva podgana Kučan ali karikatura skup zmetanega Cerarja….če že do takrat ne bo zlezel nazaj v p. m. …tam se je počutil vedno varno!

   • Darth Vader

    smo videli že v jugoslaviji, kako so komunajzarji uspešni :) pobil ste dosti vernikov in klera, infiltriral svoje duhovnike v rkc, pa še je šla v kurac zaradi nesposobnosti rdečkotov :)

    • pater jošt

     samo tiste, ki so kolaborirali z nacisti in teh je bilo veliko.

     • Darth Vader

      tudi to vam ni pomagal pri tem, da ste uničili državo jugoslavijo….

  • Hun

   Janša si naj ime spremeni v Moše oz Mojzes

   • Darth Vader

    lepo, da prebirate krščansko literaturo tudi na ekstremno levem političnem polu :) garantiram ti, da boš 5min pred smrtjo prosil boga naj ti pomaga :D

    • Hun

     gresnik mi mece kamen

 • slosin

  rdečkoti, imate dovolj robcev…?

  • janez55

   dovolj, da jih bomo prek Karitasa darovali belčkom in črnuhom.

   • Franjo Trojner

    ????? kaj boste darovali????? čuj šuse od zadaj v glavo ali hrbet bolj teško, danes svobodno misleč demokratičen veren SLOVENSKI ROD nima na hrbtu z žico zvezanih rok in nog, danes kako med roge gotovo dobite nazaj.

   • Darth Vader

    levičarji ste pa dokaj totalitarni in avtoritativni :) nič ne diši po demokraciji pri vas :) jugoslavija je šla v kurac in s tem tudi večina kapitalskega akumulata……če zafukate še slovenijo, da postane naslednja Grčija……od kje vam bo pa kapital, glede na to, da je udbin denar v tujini zablokiran? :) ostane vam samo še plenjenje državnega proračuna pri tem tempu zadolževanja levice še kakšnih 4-6 let maksimalno……od kje bo pa denar za vaše inštitute? :) ker kot se spomnimo v jugoslaviji tudi lastna tiskarna denarja ni pomagala….v Sloveniji še tega ni :)

  • Franjo Trojner

   Kaki robci neki, oni se brišejo z svojim umazanim perilom, zato močno zaudarja za njimi. Ne samo finance, pravno državo, poštene volitve, banke, gospodarstvo, dominatne medije, kulturne prireditve, državne proslave celo svež luft so čisto zasrali.

   • Hun

    umazano perilo peremo ljudstvo.. burzoazija pere denar

    • KIKI

     To ni buržoazija, to je mafija! Zapomni si že enkrat!

     • Hun

      mafija je obsojena al dobijo metek od konkurence…z nasim elitnim boržuazom ne vidm nobene podobnosti z mafijo..bolj živijo kot mafiosoti

  • Tetka iz ozadja

   Saj veš, da bomo mi zmagali vi ste le zgolj statistika. Kaj se bomo spet naslajal nad vami. In vi ne morete nič proti temu, ker ste večni luzarji mi pa vam vladamo že več kot 75 let in vi popolnoma nič ne morete proti temu. In to mi je zelo všeč.

   • slosin

    a s prdnu al vedno tako smrdiš…?

   • FRANC3

    Torej ti je všeč, da so tvoji na oblasti, ne glede na to, da Slovenija neprestano nazaduje, ker jo vodijo ”tvoji”. Prehitevajo nas že države Višegrajske skupine, Baltske države, pa še kaj bi se našlo.
    To vse govori o umskem dometu levice. Obvladate samo laž in medije, vse ostalo pa je gnilo-poden!

    • Hun

     vsaka drzava ma vzpone in padce

     • xtc

      Jep!
      Yuga je vseskozi imela padec,nikoli ni bila niti sekunde rentabilna.

     • KIKI

      Jelde? Tudi Švica in Severna Koreja?
      Mi imamo samo padce in stare prdce že 75 let!

     • Hun

      da bi vso to dobo vladala SDS neb bli nikol Švica

   • xtc

    Jep,tud v Yugi ste kar zmagovali-efekt pa smo videli na koncu-isto kot Venezuela,saj še pomniš zabiti tavariš,mar ne?

   • KIKI

    Lepo, da priznaš, da je ves gnoj vaš! Že skoraj 100 let!

 • sprehajalec

  Janševa SDS ostaja na vrhu, SMC šele na 5. mestu. Več kot polovica državljanov Cerarjevi vladi ne zaupa

  Čas za Nov Obraz? Koga bodo tokrat potegnili iz cilindra? Na sumu imam Kardeljevega vnuka, če bo ugotovil, da ne bo dobil novega mandata za Bruselj.

  • FRANC3

   Slovenski paradoks!
   V Bruslju je poslanec stranke, ki v Sloveniji sploh ne obstaja. To je bila stranka za ene volitve. Podobno kot SMC!

   • sprehajalec

    Je bila sploh v ustanavljanju takrat, čez nekaj dni pa že razpuščena. želja po Novem obrazu je tako intenzivna, da ga volijo še preden ima kakšno pravno osnovo zato, da ga volijo.

 • Tetka iz ozadja

  In desničarji, že iščete krivca za vaš poraz, najprej jeseni po
  večinskem volilnem sistemu in nato še po proporcionalnem volilnem
  sistemu. Ali bodo to standartni krivci: Kučan, Murgle, UDBA, mediji,
  slabo vreme, lepo vreme. In ali bo stranka SDS zopet koga tožila za
  poraz na volitvah. Mogoče tožba zadane vse volilce?

  • KIKI

   Res si zaostala! Povozil te bo še vlak 2 tira!..Standardni krivci hitijo
   krast, da se kadi za njimi; grehi, prevare in prazna državna blagajna
   pa naj ostane naslednji vladi ! Stara, nora praksa ! In kdo bo kriv? Tisti,
   ki bo težki bodočnosti Slovenije ponudil svoja ramena za rešitev!

 • milanček

  cerar, mene bi bilo sram, da bi imel tako pokvarjeno mamo, je pa nekaj,
  ti nisi kriv za njo, si pa kriv za vse svinjarije te vlade! Amen!

 • Kosobrin

  Najbolj priljubljene politike pa niste “raziskovali”?

  • Vera

   Je brez pomena , ker so prikazani rezultati ” umetno prirejeni ” !

 • xtc

  Janša,je lepo opisal Cerarja z besedo BUTL mu popolnoma pritiče,če kdo to dvomi,naj premisli že tri babe pardon,tud Štrafela so mu ušle torej nekaj ni uredu.
  Hecno pa utegne biti,ko bo Magna odšla,kam je poniknilo 28 miljonov državnega denarja?
  Magna nakazala na račune SMC in Cerarja?
  Hm,vse bolj glasno se govori ,da gre za hudo korupcijo v katero je vpletena vsa elita SMC in del vlade.

  • pater jošt

   korupcija je modus operandi slovenskih politikov z ivanom janšo na čelu. vendar v očeh vernikov je brezmadežen kot devica marija, katero je ravnokar napičil betlehemski zumbač.

   • xtc

    No tepček a bi šlo z enin sodnim uradnim dokazom,da je JJ koruptiven,seveda pravomočnim?

    • pater jošt

     direktor luke koper robert časar znan sds-ovec pravnomočno obsojen. rajko janša brat ivana janše: pravnomočno obsojen. igor bavčar, brat po orožju, praavnomočno obsojen, cekuta pravnomočno obsojen, riedl, janšev lobist, pravnomočno obsojen in še in še.
     tudi ivan janša je bil pravnomočno obsojen pa je ustavno sodišče razveljavilo sodbo in dokazne standarde koruptivnosti dvignilo v nebo in tožilstvu onemogočilo učinkovit boj s korupcijo. ostalo je zgodovina.

     • Franjo Trojner

      In ti drekoljubec si neka moralna avtoriteta, da nam boš tu pamet solil, ne seri in leti v murglje na svoj stado/mazo tretma!

     • xtc

      Robert Časar ni JJ a bo šlo z JJ?
      BTW ,da razčistiva Bavčar LDS,Cekuta LDS,Riedl poslovnež,ki je že sodeloval v poslih za Krpana z LDA.
      Janez Janša ni bil obsojen za nič,sodba je bila pravni zmazek,katerega tvoji gospodarji niso upali po poduku spustiti na ESČP,ker bi le to razgnalo slovensko levo sodstvo-to je levi druščini razložil BMZ. skratka nič od niča le jamranje,časar za časa lumparij ni bil več v pač pa se je povezal s SD lobijem ,ki je obvladoval kot še Luko.,denar za terminale pa je zanimivo poniknil v firmah,neuradno geja Škrabca vidnega člana F21.

     • lukamiha

      Vsaj malo resnice,pa bi bil vsaj malo verodostojen! Začni razmišljati z lastno glavo brez pomoči podplačanih medijev.

   • Franjo Trojner

    Ti bezmadežen, kot devica ne moreš biti, ker raje furaš po blatu! He, he, he sami degenerirani zblojenci ste se zbrali okol levice.

  • andreas82

   Mladiči ne bodo prinesli metle, bodo pometli , kot so takrat hoteli z Janševo vlado, sam vprašam :))

  • KIKI

   Točno tako! Samo ugotavljal ne bo nihče kriminala, če bo ostala na vladi rdeča banda!!!

  • Gavnar

   Ta BUTL je na volitvah dobil preko 300.000 glasov.
   Vaša partijsko-avnojska pešhodka pa le dobrih 50% tega.

   • xtc

    Ja glasov BUTLOV v tem je težava,butli zvolijo butla,kar j lepo vidno,v Sloveniji,ki ji kar 70% osamosvojitve vladajo BUTLI ,Višegrajci so BUTLE lustriral in dali pred sodišče in nas pre in dohitevajo,mi pa se potapljamo vse hitreje.

    • Gavnar

     Višegrajci so speljali lustracijo.
     Pri nas pa v 26 letih tudi do poizkusa (razen lapanja v prazno) ni prišlo.
     Definitivno in izključno samo zato ker pri nad “zaigrano desnico” vodijo sami komunajzerji.
     Ampak ti tega itak ne boš razumel.

     • Olga

      Zaradi partizana iz taborišča Teharje, Bučarja in mostograditelja Peterleta!

     • xtc

      Glej bebio,nekaj štima Lojzek komunist-družbeno politični delavec zkj.Luda Mila ZKS,Šroti ZKS sekretarji, ja drži tale tvoja.

     • Gavnar

      Jajo pa partijski politkomisar v Četi Ivo Lola Ribar.
      To so ti pa na partijsko SDS pranju izbrisali, ane ?

   • Darth Vader

    tipična mantra levice kajne…..vsak človek je bodisi orodje bodisi ovira……

   • Olga

    Po zaslugi zlorabe sodstva! Ste že pozabili, kako je popolnoma pogorel proti Janši na prvem soočenju? Te volitve so bile nezakonite in ukradene, zato se nimate s čim hvaliti!

    • Gavnar

     Nezakonite ?
     A zato ker Jajo ne ve od kje mu prihaja gotovina ?

     Volitve so mu pa ukradli Barbika, ki ga je vrgla iz oblasti 2008, pa kura Bratuška 6 let za tem.
     Če bi imel Jajo kaj ponosa in obraza bi se že skril.
     Tako kot se je skril, ko je Klemenčič obelodanil njegove nepojasnjene gotovinske posle.

  • Bojan

   Janši je pa do sedaj ušla samo ena. Zato pa mora zdaj živeti z Urško na koruzi saj se ne more cerkveno poročiti.

   • Olga

    Spet deset komunističnih na delu? Haha!

 • Gavnar

  GOD (ali Bogovi so padli na glavo) dosegajo neverjetni 2.6%.
  Upam, da se Angelca v boju za 3% ne bo v pomečkanemu kostimu slikala za naslovnico VročegaKaja ?

  • komar marko

   angelca je pri pameti. Rdečkoti so bolj problematični ker se slikajo s KUŽITI!

 • xtc

  No The Economist je pred leti naredil raziskavo kateri politiki so najbolj koruptivni.
  No trdno so prednjačili Levi nato so sledili Samodržci,nato Liberali,Zeleni in šele na to Desnica. ja resnica je pač k**********

  • komar marko

   resnica je zelo boleča. Zato ap se tako oklepajo PRAVLJIC in LAŽGOŠ! Od njihovih vsebin še vedno dobro živijo in farbajo ovce!

 • Sodni dan

  tole itak ni realno slabih 15 posto za SDS . Kje je ostalih 85 posto, vse za levico?? Ne ga srat no mislim da se bo procentuaža po totalnem debaklu vlade na volitvah gibala okoli 40posto za SDS. Vse drugo pomeni da je demokracije pri nas konec!

  • janez cepec

   več kot 27 posto SDS nau dobiva, pa tud če dobi relativno večino, kdo bo pa šu z velkim diktatorjom u koalicijo

   • Sodni dan

    Potem pa tak plujemo z isto barko naprej oz. nazaj ! Naj ljudstvo odloči pa bo volk sit pa koza cela.

    • janez cepec

     diktatorja nj SDS zamna, poj pa bo

     • Sodni dan

      Ne zagovarjam Janeza v aferi patrija niti v prodaji orožja hrvatom. Levica mu meče polena pod noge že 10 let, tudi v zaporu je že bil in z vsega tega na koncu nič, še nedolžen je po mnenju sodišča. Več kot očitno je adutov vladi zmanjkalo in tudi ljudje se tega zavedajo . Sicer pa jaz bom volil stranko ki premore potencialov še in še . Ni vse v Janezu dragi moji!!

     • janez cepec

      točn tko

     • ogledalo

      Po mnenju sodišča je kriv. To, da je zastaralo ga ne opere krivde.

 • Krtača 20

  Se prav desni spet zgubljate. Večni luzerji….

  • milanček

   teslo

 • Roman

  Najprej bo SDS zgubil referendum, nato še predsedniške volitve. Luzerji.

  • Olga

   Tega filma zagotovo ne boste videli! Če bi se to zgodilo, bi bili “luzer” tudi vi, samo da se tega ne zavedate!

  • milanček

   cepec

   • janez cepec

    kuga?

 • garfi

  vsekakor katastrofa
  kje se bo Banditistan ustavil vedo samo Butalci

 • ogledalo

  Večina volilcev ne zaupa ivanu&co, kar potrjujejo tudi zadnje volitve. Da o prejšnjih ne govorimo. Res da cmerar ni nek biser je pa manjše zlo od princa teme!

  • janez cepec

   takule mamo, na žalost, bolš slaba leva vlada, kot desna klero-janšistično- fašistična vlada. dokler se SDS zblojene ovce pastirja ne znebijo, majo tardeči zmago u đepu

   • xtc

    Bebci imajo vedno zmagop v žepu-elektro šoke.

  • xtc

   Večina volilcev je idiotov,ki misli da je kučan in hlapček Cerar prihofdnost,no Višegrajci dokazujejo ,da sta prezeklost in odpad zgodovine zrel za pred sodišče,

  • si pa res princ teme, ker nisi le nevednež, ampak tudi zelo škodljiv.

 • xtc

  Realno levičarstvo je rak nornalne družbe in to so bolj ali manj dokazali vsi socializmi,vključno z nacional socializmom.Socialisti vseh barv in oblik so gnoj človeštva ,ki sodi na zaprte oddelke psihiatrije ti idioti so krivci za kup vojn,so le za hospitalizaciho i prisilne jopiče,

 • ogledalo

  Janševa? Zato pa “popušite” vsake volitve! Sem mislil, da je ivan samo predsednik sekte. Pa očitno ni, če je sekta njegova.

  • ogledalo, najprej se pouči, kaj pomeni sekta. samo smešiš se s tvojim nepoznavanjem osnovnih pojmov.

 • Janez

  TA RAZISKAVA !
  Se zdi kar – ok.
  TISTE Z RTVSLO 1 DNENIKA – OD “NINA MEDIE” SO PA? Sramota. L.r. J. KOMENDA

 • Adolf Hitler Lebt

  cmero izrodek iz riti zigoinerske istreljen!

 • Jana učak

  Ja kaj pa je naredil Lahovnik, ko imel moznosti! Zdaj pa pametuje!!

 • Kosobrin

  Dva dni nazaj je neka druga raziskava pokazala, da je SD prehitel SDS. Čisto odvisno od tega, kdo jo dela.