Javnomnenjska raziskava: Skoraj dve tretjini nezadovoljnih z vlado Mira Cerarja, medtem ko se Janševa SDS približuje 50 %

(Foto: epa/STA)

Če bi bile volitve letos, bi prepričljivo slavila Janševa SDS, ki se vztrajno približuje magičnim 50 %, sledita ji Židanova SD in presenetljivo – Združena levica Luka Mesca. Vladajoča Cerarjeva SMC je padla na četrto mesto, ob tem, da sta z delom vlade nezadovoljni skoraj dve tretjini vprašanih.

Največja opozicijska stranka SDS svojo podporo vztrajno in kontinuirano povečuje, v zadnjem mesecu za kar 8,3 odstotne točke (april 28,6 %; maj 36,9 %) in ima tako precejšnjo prednost pred vsemi zasledovalkami. SD je ohranila drugo mesto, a ji je podpora padla za 1,9 odstotne točke (april 18,2 %; maj 16,3 %), na tretje mesto se je prebila ZL, ki je podporo dvignila za 1,5 odstotne točke (april 8,9 %, maj 10,4 %). Vladajoča SMC pa je doživela velik padec podpore, in sicer za 5 odstotnih točk (april 14,3 %; maj 9,3) in je tako zdrsnila na četrto mesto. Janševa SDS ima tako pred Židanovo SD 20,6 odstotne točke prednosti, pred ZL Luka Mesca 26 odstotnih točk in pred Cerarjevo SMC 27,6 odstotnih točk.

Pregled demografskih podatkov javnomnenjske raziskave
Povprečna starost anketirancev je 50,7 leta, anketiranci so z območja celotne Slovenije – največ, dobra petina vprašanih – iz osrednjeslovenske regije. Največ anketirancev, in sicer 40 %, je iz najstarejše starostne skupine (55 let ali več), iz srednje skupine (35–54 let) jih je 38,2 % ter 21,8 % iz najmlajše starostne skupine (18–34 let). Največ anketirancev je z dokončano srednjo šolo (31,7 %), sledijo tisti s poklicno izobrazbo (28,8 %), 23,6 % anketirancev ima končano osnovnošolsko izobrazbo ali manj, 15,9 % pa ima dokončano višjo, visoko šolo ali več.

Anketa je bila izvedena v obdobju od 9. do 12. maja 2017, na vzorcu 609 anketirancev (od tega 49 % žensk), in jo je izvajalo podjetje za tržne in javnomnenjske raziskave Parsifal SC. Šlo je za telefonsko anketo, okvir vzorčenja pa zajema telefonski imenik (70 % mobilno omrežje in 30 % stacionarno omrežje). Anketa je merila podporo aktualni Vladi RS in razmerje moči med strankami.

Vir: Parsifal SC

Skoraj dve tretjini nezadovoljni z delom Vlade RS
Za veliko večino anketirancev (62,5 %) vlada Mira Cerarja ni opravičila pričakovanj, za 29,4 % volivcev so pričakovanja izpolnjena, medtem ko 8,1 % volivcev ostaja neodločenih. Nezadovoljstvo z delom vlade se je v zadnjem mesecu povečalo za kar 20,2 odstotne točke (april 40,3 %, maj 62,5 %). Zgolj 8,1 % je bilo neopredeljenih, kar je za kar 36 odstotnih točk manj kot aprila, ko je bilo neopredeljenih kar 44,1 %.

Vladni koaliciji, ki jo sestavljajo stranke SMC, DeSUS in SD, najbolj nasprotujejo v srednji starostni skupini (35–54 let), z 68,8 %, sledijo v najstarejši starostni skupini (55 let in več), kjer nezadovoljstvo z aktualno oblastjo znaša 58,9 %, medtem ko so vladi najbolj naklonjeni v najmlajši starostni skupini (18–34 let), s 36,1 %. Na podlagi izobrazbe vlado najbolj podpirajo tisti z višjo, visoko ali večjo izobrazbo (36,8 %), medtem ko je skoraj 70 % vprašanih s poklicno izobrazbo (69,8 %) z delom vlade nezadovoljno.

Vir: Parsifal SC

Dejanska podpora Cerarjevi vladi se je znižala za 6,4 odstotne točke
Podpora vladi Mira Cerarja se je, v primerjavi s primerljivo anketo, ki smo jo objavili 16. aprila 2017, povečala za 13,8 odstotne točke (aprila je znašala 15,6 %), hkrati pa se je nezadovoljstvo z delom vlade v zadnjem mesecu povečalo za kar 20,2 odstotne točke (april 40,3 %, maj 62,5 %). V aprilski javnomnenjski raziskavi je bilo do dela Vlade RS kar 44,1 % vprašanih neopredeljenih, v kontekstu s tem in upoštevaje tako dvig podpore vladi (13,8 odstotne točke) kot porast nezadovoljstva (20,2 odstotne točke), se je dejanska podpora Cerarjevi vladi v zadnjem mesecu znižala za 6,4 odstotne točke.

Politični analitik Sebastjan Jeretič: “Popolno razočaranje in nezaupanje ljudi v vlado Mira Cerarja je seveda razumljivo, saj v tem mandatu ni bilo enega samega večjega dosežka njegove ekipe. Prav na vseh področjih prevladuje birokratski pogled in dušenje iniciativnosti ter podjetnosti. Po moje zadnje čase odpor proti Miru Cerarju še dodatno narašča tudi zaradi izjemnega razkoraka med realnostjo in tem, kaj in kako govori predsednik vlade. Arogantno bahanje, da je to najboljša vlada doslej, čeprav nima prav nobenih rezultatov, še dodatno odbija ljudi. Izkazalo se je, da novi obrazi niso rešitev za slovensko družbeno in gospodarsko krizo. Tako kot na vseh drugih področjih, velja tudi za politiko. Vodenje države terja izkušnje! Eksperimenti z ljudmi, ki doslej niso bili niti člani hišnega sveta, kaj šele kakega pomembnejšega organa odločanja, se je izjalovil. Pomanjkanje zaupanja v politiko v celoti je ena od prioritet za izhod iz krize, a se bo te naloge moral lotiti kdo drug.”

Vir: Parsifal SC

Janševa SDS ostaja na vrhu, Cerarjeva SMC izpadla iz prve trojice
Če bi bile predčasne volitve letos, bi največ državljank in državljanov Slovenije volilo SDS (17,6 %), sledijo SD (7,8 %) in na tretjem mestu presenetljivo ZL (5,2  %), ki je prehitela največjo vladajočo stranko SMC (4,4 %). Velik del vprašanih je neopredeljenih, izmed teh jih veliko še ne ve (17,1 %), koga bi volilo, medtem ko 29 % ne bi volilo nobene stranke, 4,8 % pa jih na volitve sploh ne bi šlo.

Janševo SDS najbolj podpirajo v srednji starostni skupini (35–54 let), s 45,5 %, drugouvrščeni SD so najbolj naklonjeni v najstarejši starostni skupini (55 let ali več), z 19,4 %, a ima SDS tudi v tej starostni skupini najvišjo podporo, ki je za 14,2 odstotne točke višja od SD. V ZL (21,1 %) in SMC (11,8 %) so najbolj prepričali mlade (18–34 let), a tudi med mladimi vodi SDS, pred ZL za 10,2 odstotne točke in pred SMC za kar 19,5 odstotne točke.

Janša in SDS s podporo nad 50 %
Slovenska demokratska stranka je med tistimi s poklicno izobrazbo presegla magično mejo 50 % podpore (50,8 %), Socialne demokrate najbolj podpirajo tisti s srednjo izobrazbo (21,3 %). Združena levica (31,4 %) in Stranka modernega centra (12,9 %) pa imata največ podpornikov med tistimi z višjo, visoko ali večjo izobrazbo.

Vir: Parsifal SC

SDS priljubljenost še povečala, SMC padla na četrto mesto
Med opredeljenimi je razmerje moči naslednje: na 1. mestu je z lepo prednostjo Slovenska demokratska stranka – SDS (36,9 %), na 2. mestu ostajajo Socialni demokrati – SD (16,3 %), na 3. mesto pa se je presenetljivo prebila Združena levica – ZL (10,9 %), ob tem, da je največja vladajoča Stranka modernega centra SMC s 9,3 % padla na 4. mesto.

Od obstoječih parlamentarnih strank bi se v hram demokracije ponovno uvrstil zgolj še Erjavčev DeSUS (5 %). Ponovno bi parlamentarni prag presegli Zidanškova SLS (5,4 %), Jelinčičeva SNS (4,9 %), medtem pa bi v poslanske klopi za las sedli poslanke in poslanci Kanglerjeve NLS (4 %). Iz Državnega zbora RS bi izpadli NSi (3,7 %) in razpadlo Zavezništvo Alenke Bratušek (0,5 %). Trenutna podpora Primčevi stranki Glas za otroke in družine – GOD pa znaša 3 %.

Politični analitik Sebastjan Jeretič: “Pri razmerjih med političnimi strankami lahko opazimo nadaljevanje trendov iz prejšnjih mesecev. Dodatna rast SDS temelji tako na splošnem nezadovoljstvu z aktualno vlado, kot tudi na lastnem delu, saj je stranka začela s predstavljanjem konkretnih programskih rešitev. V režimskih medijih sicer ni bilo opaziti kaj dosti prispevkov o programskih pobudah SDS, a je stranka očitno uspela dobiti dovolj svojih komunikacijskih kanalov do javnosti. Lahko ugotavljamo, da se Socialni demokrati vse bolj stabilno postavljajo kot nosilci levega bloka pred prihodnjimi volitvami. Povsem jasno postaja, da tudi SMC hodi po poti njej podobnih instant političnih projektov iz preteklih let in v prihodnje ne bo več igrala pomembne vloge. Zelo zanimivo pa je dogajanje na desnici, kjer se kar nekaj strank vrti okrog parlamentarnega praga. Za oblikovanje morebitne desne vlade namreč ne bo dovolj relativna zmaga SDS. Zelo pomembno bo, da se ob njej v parlament uvrstijo vsaj še dve ali tri programsko sorodne stranke. Zato bo za desnico še bolj od zmage SDS pomembno spremljati dogajanje v manjših strankah.”

Vir: Parsifal SC

1. SDS, 2. SD, 3. ZL
V primerjavi s preteklim mesecem se je podpora SDS nekoliko povečala, medtem ko je podpora SMC precej upadla in je zdaj nižja kot podpora ZL, rahlo je padla tudi podpora SD. Podpora Slovenski demokratski stranki tako še naprej kontinuirano raste in je na najvišji ravni, daleč zadaj ji sledita SD in ZL.

Največja opozicijska stranka SDS se vztrajno približuje 50 %, njena podpora trenutno znaša že 36,9 %. Na drugem mestu ostaja SD (16,3 %), sledita ZL (10,9 %) in SMC (9,3 %). Janševa SDS ima tako pred Židanovo SD 20,6 odstotne točke prednosti, pred ZL Luke Mesca 26 odstotnih točk in pred Cerarjevo SMC 27,6 odstotne točke.

Politični analitik Sebastjan Jeretič (foto: STA).

Politični analitik Sebastjan Jeretič: “Posamezne raziskave javnega mnenja seveda kažejo le neko trenutno stanje, mogoče celo bolj stanje prepoznavnosti in vidljivosti, kot pa stanje politične podpore. V obdobju pred samimi volitvami se bo stanje povsem razčistilo. Precej bolj pomembni so trendi, ki kažejo gibanje podpore strankam skozi čas. In tukaj lahko jasno vidimo, da je edina stranka, ki stabilno raste SDS, medtem ko so vse ostale prikovane na nizke odstotke podpore. Ko se bodo volitve približevale, bodo taki rezultati seveda bolj kot odraz stanja, postali del političnega boja. Tako visoka prednost SDS je bila že nekajkrat uporabljena kot edino sredstvo za mobilizacijo levega volilnega telesa. Zato bo zelo pomembno, kako bo stranka vodila ton kampanje, posebej ko bodo v sami volilni kampanji politiko začeli spremljati tudi tisti, ki se sedaj za to sploh ne zmenijo. Raziskave vsekakor kažejo najprej jasno in močno prednost SDS, nato kažejo vzpon SD na mesto nosilca levice, končno pa tudi izjemno gužvo manjših strank, ki se bodo morale boriti predvsem za prepoznavnost, ki jih lahko uvrsti prek parlamentarnega praga.”

Pregled glavnih ugotovitev javnomnenjske raziskave:

– Če bi bile predčasne volitve letos, bi največ državljank in državljanov Slovenije volilo SDS (17,6 %), sledita SD (7,8 %) in ZL (5,2  %). Med opredeljenimi je razmerje moči naslednje: prva SDS (36,9 %), druga SD (16,3 %) in tretja ZL (10,9 %).

– Cerarjeva SMC je s 4,4 % oz. med opredeljenimi z 9,3 % padla na četrto mesto.

– Za veliko večino anketirancev oz. skoraj  vprašanih (62,5 %) vlada Mira Cerarja ni upravičila pričakovanj, za 29,4 % volivcev so pričakovanja izpolnjena.

Jure Ferjan

 • učko

  Glede na to, da je Janša eden najmanj priljubljenih politikov, vleče popularnost “svoje” stranke navzdol. Janša bi moral nemudoma vodenje stranke prepustiti komu drugemu, on pa naj ostane kot “mentor”, skratka “v senci” !!! Tako bi SDS pridobila absolutno večino. Jaz pa bi ji pomagal pri politični propagandi !!!!

  • PikaPolonica

   Jst pa mislim, da ta SDS obstaja samo še zaradi njega. Je bik, ki vleče voz, čustveno močan..se ne zlomi.

   • učko

    Mislil sem na “taktičen umik” s položaja in delovanje “iz ozadja” !!!

    • A boš ti dajal komande ? Mal preveč se ceniš.

     • učko

      Jest dajem samo predloge. Problem Janše je v tem, da se ima preveč za pametnega in nikogar nič ne posluša. Zato pa je tako, kot je. Kučan ima na razpolago na tisoče visoko izobraženih ljudi na najpomembnejših položajih v državi, Janša pa par poslušnih cepcev okol’ sebe.

     • Nata

      No, no ?
      Tisoči proti par cepcem. . . ,a stranka vseeno vodi ?

  • Nata

   Sem prepričana, da levaki to komaj čakajo! Prav nič se ne bi spremenilo.

 • Argentinec

  Janševa SDS ….. ovce, celo priznate čigava je stranka. Drgač pa – kje ste našli 50% ? Na volitvah jih bo pa zopet 15% …. pa še to 15% od 60%, ki bodo šli na volišča kar pomeni nekje 8% vseh Slovencev.

  • Fireblade

   to je itak večina slovencev, ostali % so čefurji, balkanski prdci in udbovski nepismenci, ki parazitirajo preko socialistične partije, ki vam da vsake 3 leta nov derivat

   • Tetka iz ozadja

    Pa kljub vsemu popušite volitve.

    • Fireblade

     če pa se udbovci in čefurji iz javnega sektorja kotite kot podgane

     • Tetka iz ozadja

      Ne, mi smo samo eni skromni antijanšisti, nič drugega.

     • Fireblade

      da, yugo polpismenci, titofašisti

     • Tetka iz ozadja

      Skratka- zmagovalci.

     • Fireblade

      čisti, s 30 milijard pufa,ki vas bo naredil lačne v nekaj letih

   • Nata

    ++++++++

 • MEFISTO

  Kdo bo naslednji?

  Požrtvovalni nick učko je že ponudil svoje usluge, da bi SD,najstarejšo sleparsko, prevarantsko in plenilsko, stranko na levici spravil na vodilni položaj.

 • PikaPolonica

  Cerarjeva vlada se mi zdi, da je ena najslabših do sedaj. Cerar je pravnik, ve kje so luknje v zakonodaji in bi lahko marsikaj spremenil, pa tega ne želi. Kader na DUTB-ju, SDH-ju, 2TDK,….s kakšnimi referencami so zasedli ta delovna mesta. Pri odkrivanju bančne kriminalitete bi moral stati v prvi vrsti. Ljudje občutimo, da nas kradejo, lažejo, ….dovolj cmeranja, razočaral si me.

 • MEFISTO

  Danes bo Petrovc, ki ima govorilne ure v Mercatorejvem bifeju na Jesenicah, cel dan skušal spreminjati rezultate ankete.

  V ta namen bo angažiral tudi vse svoje aktualne in že pozabljene nicke.

  Dva je že pokuril.

 • Tetka iz ozadja

  Prej bo Sava iz Brežic proti Ljubljani tekla kot pa bo SDS vladna stranka. In vi desničarji ne morete nič proti temu.

  • tetka, ali te kaj boli glava ? peče, kajne?

   • Tetka iz ozadja

    Saj vi to veste, in vse kar lahko storite je, da zaradi besa cepetate v svojih socijalnih stanovanjih in popolnoma nič drugega.

   • Viktorh

    vžgala se mu bo slama…

  • Krtača17

   Daj dodaj tej Savi še – prej bo Sava iz Brežic prot Ljubljani tekla pa vmes nardila dva loopinga.

 • dule5

  non stop desni trobite da so ankete brez veze. Kaj je zdaj to?.

  • Tetka iz ozadja

   Ma niti ne. Take ankete aktivirajo antijanšiste, da gredo na volitve.

  • bolimeđoko

   Mal vklopi mozak, da boš zastopu !

   • Viktorh

    ..saj ga nima…

 • AlojzZ

  Vau! Janša približuje 50 odstotkom? Le kdo ve, na kakšen način moraš gledati, da to vidiš?

  Pa glejmo z očali MATEMATIKA:
  stranka “ne vem” ………………… 17,1 %
  stranka: “nobene” ……………. … 29,0 %
  stranka “ne bi šel na volitve” …. 4,8 %
  ===============================
  vsota = 50,9 %

  Omenjena koalicija strank ima preko 50 odstotkov in ne Janez Janša. Tako MATEMATIKA, ki je temelj dokazljive znanosti. Pa lepo sanjajte!

  • bolimeđoko

   Lahko noč …. gud najt bimbo !

  • MEFISTO

   Pametnjakovič, štejejo samo tisti, ki gredo na volitve in ki oddajo svoj glas.

   Taki bodo pa bodo zaradi Janše večinoma volili za SDS.

   • AlojzZ

    Nemški demomček Mefisto! Ti garant, da se to ne bo zgodilo, kar si napovedal! Že sam veliki Johann Wolfgang von Goethe je dokazal, da nikoli nimaš prav, vedno izgubiš!

 • MEFISTO

  Mefisto ni samo pameten, je pametnejši od moža tisočerih nickov.

  Poglejte, kako se uresničuje njegova napoved, da bo Petrovc angažiral vse svoje aktualne in pozabljene nicke, da bi ovrgel rezultate ankete.

  Še tri je že zarana angažiral.

  • Tetka iz ozadja

   Ne seri Miro s temi nicki, saj veš, da si v osebnem življenju en velik luzar. Daj, da ne bom naštel vse tvoje kikse tukaj.

   • MEFISTO

    Mar nisi tetka, torej ženska?

    Ah, seveda, ušlo ti je.

  • MEFISTO

   Se opravičujem, ustvaril bo tudi nove nicke.

   • Krtača17

    Teb pa nove tablete ker s že čist paranoičen.

    • Olga

     Prevod: govorite resnico!

 • Demonkrat
 • Viktorh

  Ne gre se čuditi. Aktualna oblast dela le škodo in se smeši.

  Zadnji dve neumnost – 2. tir in odgovor Brgleza iz parlamenta – pa sta dokončno podžgali nezadovoljno ljudstvo, ki ima dovolj etike in morale tipa cerar.

  • MižekFiga

   IN obisk ddr. Milana Kučana v Rusiji, ki nam napoveduje veliko selitev slovenskih kriminalcev v Sibirijo.

   • Viktorh

    ..preverjal je Štajnerjevo pot v Sibirijo.

 • Krtača17

  Jaz napovem da bo Janśa pri svojih volivcih zmagal in dobil 102% glasov. Pri nas, običajnih slovencih, bo pa sedel na pločniku pred parlamentom z ene 3%.

  • Fireblade

   lahko si običnjak, slovenec pa sigurno nisi

  • Olga

   Previd: Janša ima velike šanse, da zmaga!

 • MižekFiga

  Kdo bo volil SMC, če javno v Parlamentu glasujejo proti predlogu za odkrivanje osebkov, ki imajo NAŠE BANKE za zastonj bankomate ???
  Stranka murglskegqa centra se ravnokar dogovarja za selitev v Rusijo!

  • Demonkrat

   Etični in moralni.

  • Olga

   Saj spadajo v gulage v Sibiriji!

 • Argentinec

  Po volitvah pa zopet kolo žalosti ….

  • Demonkrat

   Raja pa na delo v Avstrijo.

   • Fireblade

    80% levičarskih nepismenih titofašistov pa za minimalca v merkator in skladišča, da se rdeče in balkanske podgane kotijo v javnem sektorju

  • Olga

   Za komuniste je že zdaj! Pokurili so vso “inteligenco”, zdaj jim je ostal le še tovariš 10% z džamijo in Stožicami!

   • Fireblade

    osel gre 2x na led, srbijanci 3x :))

  • Nata

   Mi bomo plesali polko in valček.
   Kolo boš pa ti plesal!

   • Argentinec

    Kolo žalosti ste plesali vi ob zadnjih volitvah. Igrali so pa “Victory” ….. ha, ha, ha, ha …..

    • Nata

     Ti pa res prav vse obrneš na glavo. Važno je, KDO ( in pravzaprav ni prav nič smešno ) je igral Victory- prebarvani komunisti ki so se naenkrat kot veliki demokrati vrinili v prav vse stranke.
     Sedaj sicer bolj muzicirajo z revolucionarno muziko, no ! Ali veš, kako smo v Jugo časih rekli Slovenci ?
     Smo žaostni, ker moramo plesati kolo, a imamo raje valček. . . . . .

     • Argentinec

      Ne vem kdo te je silil plesati kolo v Jugoslaviji. Mene ni nihče, ovca mlada ….

     • Nata

      O, ja koliko si pa ti star? Verjetno ne prav dosti, da ti ni bilo treba ” plesati kolo ” ?
      Ali je tebi res potrebno prav vsako besedo dati v narekovaje, da razumeš ?

     • Argentinec

      Janez ti je plesal kolo – jaz sigurno ne, ovca.

     • Nata

      O. razumem. Že v Jugi ti je dobro šlo. Če ne bi bilo tako, bi že vedel kaj je pomenilo za nas to plesanje kola.
      S teboj se sploh ne da razpravljati . Zmoreš samo zmerjati.

     • Nata

      Kalimero, meni ni nihče plesal kolo. Niti Janez, niti ti. . .
      Plesali smo ga – hočeš, nočeš – prav vsi.

 • Krtača17

  Janševi znanstveniki so prišli do novih dognanj, svet se ne vrti okrog sonca ampak okrog Janše.

  • MižekFiga

   Ti pa vztrajno vse najboljše Kučanove slabe lastnosti, pripisuješ Jeklenem Janezu ???

   • Krtača17

    Luna pa ni luna, ampak je Janševa pleša ki ponoči sveti na nas in nas čuva.

    • Olga

     Prevod: Janša je uspešen politik in ima lepo, mlado, izobraženo in uspešno ženo!

     • Tetka iz ozadja

      Samo on pa nima nobene formalne izobrabe, kaj ne?

     • Fireblade

      formalno izobrazbo imajo samo tisti nepismeni levičarji, ki imajo podarjen doktorat

     • Tetka iz ozadja

      Se opravičujem, veliki vodja ima častni doktorat šiptarske univerze, kaj ne?

     • Fireblade

      a sta bila sošolca? nisem vedel da obstaja.

     • Tetka iz ozadja

      O saj ti še marsikaj ne veš.

     • Fireblade

      Povej nam, ti z vsako črko zliješ 100kratnik levičarskega IQja

  • Fireblade

   svet se ne vrti okoli sonca, bebo levičarski, preberi kaj in ti bo potegnilo kaj je vrtenje in kaj kroženje. levičarski polapismeni titofašisti pa se še kar pustijo nategovat podalpskim srbijancem in javnosektorskim podganam.

  • Olga

   Prevod: vemo, da so res edini sposobni Slovenijo popeljati na pravo pot, vendar se bojimo za privilegije, zato pljuvamo po SDS in njenem predsedniku! Je res, a NE ?

 • Anton

  super, zaenkrat kaže dessus da je ven iz parlamenta, uf kako bi rad dočakal ta dan.Skrbi me visok delež podpore stranki SD in ZL

  • Opazovalec

   Čuj Anton, mene pa manj veseli, da v parlamentu ne bo niti NSi, niti stranke GOD, LS, NLS, SNS, ZAB. Bo bolj pusto v takem parlamentu po tvoji volilni aritmetiki, SDSS in vsi ostali proi njej. K sreči ni tako preprosto kot si predstavljaš, zato si poglej še reultate popravljene na število respondentov. Boš dobil povsem nasproten rezultat, parlamenta ne bi videlo ZAB in vprašljiva bi bila GOD.

   • Anton

    NSI ni več to kar je bila, sploh pa ne pod to aktualno predsednico.Ljudsko stranko kot predstavnica krščanskih socialistov, nekdanje Krekove stranke, so komunajre uspele s svojimi krti razbiti. V NSI je tudi nekaj krtov, slišal sem menda da so financerji te stranke tudi simpatizerji Kučana, toliko o tem, no vsaj en od njihovih financerjev, ja in kot si že ti dejal stvar sploh ni tako preprosta in naj ponovim nikoli ni tako kot se zdi, sliši.

 • Olga

  Čestitke SDS in Janez Janša!

 • Tetka iz ozadja

  V stranki SDS že sedaj delajo spisek zakaj bodo najprej izgubli volitve po večinskem volilnem sistemu in nato še po porcionalnem volinem sistemu. Najprej bo seveda kriv Kučan potem Murgle, UDBA, medji, slabo ali pa lepo vreme, Tunnekova Julika itd. Po zadnjih volitvah so zaradi slabega volilnega razultata tožili državo. Po naslednjih volitvah pa bodo tožili državljane

 • MEFISTO

  Ta anketa bo dober razlog, da se še bolj aktivno vključijo v predvolilno kampanjo tožilstva, sodišča, režimski mediji in taloidi ter druge zdrave sile.

  • Tetka iz ozadja

   Skratka zopet bomo zmagali.

   • Fireblade

    še nikoli niste zmagali, skratka spet se boste zapufali in gnili v minimalnih penzijah ali na 30% evropske plače.

   • Opazovalec

    Kakor leta 2008 in po dveh urah, ko boste šefa nafilali z injekcijami uprizorili mrtvaški ples. Še pomniš?.

 • Morala

  Čakajte no…anketam ni verjeti…na PlanetTV je bilo rečeno, da je prva SDS, druga SD in tretja Cerarjeva…Židan upa, da bo on vodil vlado. :)

  • MEFISTO

   Zanimivo!

   Židan upa, da bo vodil vlado, ljudstvo pa upa, da je ne bo.

 • MEFISTO

  Ne razumem nehvaležnih anketirancev, da so komaj registrirali Novo Slovenijo, stranko slovenskih krščanskih socialistov, čeprav se je predsednica nesebično ponudila, da bi bila “mati naroda” ali pa vsaj premierka.

 • Fogglof Tunnek

  Kučan se v Moskvi že dogovarja z Putinom… ta podpora SDS-u je pirova zmaga.

  Bilo kuda, udba svuda…saj ne, hecam se…Milan ni udbaš, on je bifši oče slovenskega naroda…on je verjetno edini politik ki bi lahko premagal Boruta na precedniških volitvah…majkemi…

  • Fireblade

   Baje da Zokan Opanković ustanavlja novo stranko čistih slovencelnov po srcu titofašistov, njihov predsedniški kandidat bo narko Tosić

   • Fogglof Tunnek

    Baje…

    • Fireblade

     bilo kuda…

     • Fogglof Tunnek

      udba svuda…

 • MEFISTO

  Ima Cerar na gornji sliki predvolilni veter v laseh?

  • Tetka iz ozadja

   Janša ga ima bolj težko.

  • Fogglof Tunnek

   Ka pa veter in Janševa glava?… A je, nič… hahahahahahahahahahahaha …

   • Fireblade

    levičarjem lahko piha skozi ušesa, neka praznina je vmes :***

 • Argentinec

  SDS nima variante, da sestavi koalicijo. Z jajotom še NSi noče imeti nobenega opravka..

  • Tetka iz ozadja

   Z velikim vodjem diplomantom šiptarske univerze noče imeti nihče opravka.

   • Fogglof Tunnek

    Ka te prištinska diploma nič ne velja?

    • Fireblade

     kako da ne, poglej Cmerota pa Tjureka

   • Fireblade

    zakaj se hvališ da sta bila sošolca

   • MižekFiga

    Podcenjuješ dva ddr. Kučanova častna doktorata? Za drugega so mu v Ameriki, za pol leta, ustanovili fakulteto.

    • Tetka iz ozadja

     Samo da ni šiptarska

  • Olga

   Haha! NSI je depandansa levičarjev s Kućanom! “Predsednica” se že uči kuhati za v Murgle!

 • TOML

  Ko bodo socialisti tole prebrali, vam povem, da bodo scali kri,
  jaz pa neizmerno uživam in tulim –> Slovenci ne volte socialistov!
  Nataknem jih na kurac!

  • Fogglof Tunnek

   Da nem jas tebe nabil na haloški kol in te postavo v gorico…boš mi škorce strašil…

   • Fireblade

    ti boš končal v kakšni javnosektorski jami zabetoniran z rdečo zemljo

   • TOML

    Ne samo pes, vidim, da tudi komunist nalaja človeka

 • Tetka iz ozadja

  Sam obstoj JJ je garant za zmago levice na volitvah. Fer od levičarjov bi bilo, da mu postavijo spomenik.

  • Fogglof Tunnek

   Hvala ti Janez Janša!!!

  • Argentinec

   Točno tako.

  • xtc

   Težava je ,da levaki lezejo z oblasti,sedaj so že tako nizko ,da plačujejo razne klošarčke ipd provokatorje ,da provocirajo vse bolj nezadovoljen narod,da bi se lahko obdržali z uvedbo diktature.

   • Tetka iz ozadja

    To ni težava, to je zmagovalni recept.

    • xtc

     Ne to je konec enak Venezuelskemu.

 • Argentinec

  Dokler bo Janša na čelu desnice bom volil ZL (ali pa D-sus) …

  • xtc

   Opice in vvce pač rabijo hlapčevske gospodarje narodne izdajalce,podrepnike Moskve in sekretarja partije tam.

 • TOML

  Bravo Slovenci, ne volte socialistov!
  Počasi jih bomo nagnali nazaj na drevo, od koder so dol padli.
  Kučan pa jim bo banane gor metal.

 • Tetka iz ozadja

  Ne vem zakaj si JJ želi zmagati. Saj ne hodi na šiht, čeprav prejema celo plačo.

  • Argentinec

   Saj si ne želi zmagati, ker potem bo moral delati. Tega pa ne zna. On samo vsake toliko časa podkuri malce svoje ovce, ki mu že desetletja garantirajo poslansko plačo v opoziciji. Še malo pa bo po stažu vodje stranke presegel samega tovariša maršala Josipa Broza Tita, njegovega največjega idola.

   • Fireblade

    udba stalno kuri blentave proletarce, da plačujejo 70% plače preko davkov in položnic :))) bebci

   • xtc

    Če bi TITO,kUČAN IN LEVAKI KDAJ DELALI nebi štirikrat bankrotirali v Yugi in propadli in sedaj še zapravili Slovenijo.

  • Borut Stari

   Če kompletna sedanja vlada ne bi hodila na šiht bi bil to SLO JACKPOT.

   • Tetka iz ozadja

    Zakaj pa pote vleče celo plačo?

    • Borut Stari

     Plačo, tako kot ostalih 89 dobiva po pravilniku DZ, ki si ga ni on izmislil, Sice je to splošna praksa poslancev DZ. Tebi priporočam, da se postaviš pred špegu in se srečaš s svojo osebnostjo. Zna biti osupljivo, ko spregledaš svoj jaz.

 • Argentinec

  Tile SDS-ovci mi delujejo kot naši zastopniki na Evrosongu. Večno upajo na zmago, na koncu pa z dolgim nosom lepo domov, ker so pač 50 let za ostalo Evropo.

  • Tetka iz ozadja

   Mogoče zaradi tega ker jih je le malo več, kot za en vaški nogometni klub.

  • Fireblade

   na eurosong hodijo od vedno levičarji z rtv paraziti

   • Argentinec

    Tako je. Desni še posluha ne premorete.

    • Fireblade

     yugolevaki ala sestre ste smetana s posluhom

    • xtc

     Definitivno za rdeče oslovske štime pač ne.

   • Tetka iz ozadja

    desničarji pač niso nikamor vabljeni.

    • xtc

     Vleve kroge ne.

  • MižekFiga

   Pozna se, da je ddr. Milan Kučan slabo obiskoval dopolnilni glasbeni pouk (ali vaje) na kumrovški fakulteti in zato družbeno političnim delavcem na RTV predpisal napačnega zmagovalca.

  • Anton

   Seveda po vaši zmagi ste vse porinili v 50 letni zaton razvoja.

 • Antonius

  Človeka kar v dobro voljo spravi, ko prebira mijavkanje praznega upanja v pasionskem trpljenju po Kučanu, ki ga na portalu stresajo razne tetke, krtače, Argentinci, AlojzZi in kar je in bo še njim podobnih.
  Zadnja grmada v Evropi je gorela na slovenskem, ko so sežigali arhive. Zakaj bi nekdo kuril svoje arhive, če je delal pošteno in v dobro naroda?
  Kučanovi so tudi krivi, da Srbi lastninijo vse, kar je kaj vrednega v Sloveniji. V Beogradu namreč, niso kurili arhivov, ker danes z njimi izsiljujejo Kučanove na račun cele Slovenije.

 • TOML

  Komunizem in socializem je ideologija zla.
  Ideologija kraj in uničevanja ljudi.
  Slovenci ne volte rdečih kretenov!

 • Argentinec

  Komunizem je najboljši gospodarski sistem na svetu. To počasi priznavajo celo ZDA Kitajcem. Še malo, pa bo ZDA last komunistične Kitajske.

  http://www.cnn.com/interactive/2017/05/world/chinas-new-world-order/

  • Fireblade

   bebo, kitajci in komunizem je kot ti in inteligenca, ne more levičar razlagat svetovnega gospodarstva . daj pojdi peč ćvapćiće na balkon

   • Argentinec

    Ovce ste pač 50 let za opicami pa ne veste kaj se v svetu dogaja, kaj češ.

    • Fireblade

     dobro, 50 let je še vedno boljše kot leto 1943, večni trenutek titofašistov, levih nepismenih yugoproletarcev

  • MižekFiga

   Tvojo tezo najbolj potrjuje razpad Yuge.

   • Fireblade

    niti ne, ampak blaginja venezuele polne nafte

  • xtc

   Ja to kažejo njegovi gospodarski rezultati vidni iz zgodovine.In to mnenje je najbolj razširjeno ravno med bolniki in paciernti psihiatričnih ustanov,ki se zdravijo tam.

 • TOML

  Levičarjem se zahvaljujem, ker so nabavili šoker in vodni top,
  kajti po volitvah bomo to testirali prav na njih.
  Socialisti bodo razbijali po Sloveniji, ampak jih bomo umirili.
  Šoker bo pravi za to. Komaj čakam!

  • Argentinec

   Dej no dej ….. pa ja v rikverc hitreje letite kot pa naprej.

   • xtc

    Ja levakom se to že dogaja vse bolj lep primer je Venezuela.

 • TOML

  Ne mešajmo mnenja Slovencev,
  z mnenji tu živečih komunističnih srbskih oficirjev in njihovih pankrtov.

  • Argentinec

   Roman Leljak se je rodil v mestecu Đurmanec pri Krapini, očetu Rudolfu Leljaku in materi Milici Belošević. Osnovno šolo je obiskoval v Šentjurju. Po končani osnovni šoli leta 1978 se je odločil za vojaški poklic in nadaljeval šolanje v Sarajevu in Beogradu na Srednji vojaški šoli smer SVŠ KoV smer zvez. Končal specializacijo za šifranta v Jugoslovanski ljudski armadi (JLA) in nato še posebno šolanje v Vojaškem centru varnostne službe v Pančevu. Leljak, podčastnik JLA, je najprej služboval kot šifrant v vojašnici Ljuba Šercerja v Ljubljanskem armadnem območju, kasneje pa kot organ varnosti JLA. Služboval je še v Postojni in Mariboru.

   • xtc

    Đurmanec ni v Srbiji ali še nižje.

    • Argentinec

     Ne vem. V Sloveniji ga ni.

     • xtc

      Hrvati so zavezani Natu sicer pa Đurmanec je cca 15 kmod Slo meje.

     • Argentinec

      Ne vem. V Sloveniji ga vsekakor ni.

   • Demonkrat

    Zoran Janković se je rodil 1. januarja 1953 srbskemu očetu in slovenski materi v Saraorci pri Smederevu v Srbiji, kjer je preživel otroštvo.[2] Njegova starša sta se preselila v Slovenijo in ga do konca četrtega razreda pustila pri starih starših, nakar se je preselil k njima v Slovenijo. Osnovno šolanje je nadaljeval na Osnovni šoli Valentina Vodnika in na Osnovni šoli Ketteja in Murna, kjer je dokončal osmi razred.[2] Šolanje je nadaljeval na Gimnaziji Poljane in leta 1980 diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani z diplomsko nalogo Prekupčevalci s kmetijskim blagom pri nas[3] pod mentorstvom Tee Petrin.[2]

    • Argentinec

     Kje imaš tu kakšnega oficirja JNA?

     • Demonkrat

      Diplomska naloga ima zanimiv naslov

     • Argentinec

      Janševa diplomska naloga pod mentorstvom generalmajorja JNA in izrednega profesorja Milovana Zorca se začne zgledno. Z navedbami socialističnih poudarkov o samoupravljanju (itd.), v katerem »delovni ljudje in občani združujejo delo in dohodek«. Nato času primerno nadaljuje z navedki iz del Edvarda Kardelja. »Vlogo načrtovanja najbolje opredelijo naslednje besede Edvarda Kardelja: ‘V naših pogojih socialističnega samoupravljanja mora biti plan eden glavnih instrumentov družbene reprodukcije in to ne samo materialne, temveč tudi reprodukcije socialističnih samoupravnih družbenih ekonomskih odnosov,’« navaja Janša iz Kardeljeve srbske izdaje knjige o protislovjih družbene lastnine.

     • MEFISTO

      Ti si, kot si se hvalil, celo major JNA v Titovi zlati rezervi.

     • Argentinec

      Kdaj to, ovca lažniva Ivanova.

    • Anton

     no naslovnik njegove diplomske mu očitno ustreza, samo da je on prekupčevanje razširil, v nadalje na širši “asortiman blaga”

     sarkazem press

 • TOML

  Prodam psa. Žre vse.
  Najraje ima socialiste.

 • MEFISTO

  Zaenkrat se napovedi modrega Mefista kar dobro uresničujejo.

  Polovica komentarjev je prišla z enega in istega računalnika.

  • Argentinec

   Katerega pa, ovca – da te vidim.

   • Anton

    S tvoje štale.

    • Argentinec

     …. v Grosuplju …..

     • Anton

      To me niti ne briga kje so ti postavl štalo al pa jo ukradli zate.

     • TOML

      Tako je to v Sloveniji, nekateri imajo klimatizirane ute,
      nekateri pa nimajo nič.

     • Argentinec

      Mogoče v Sloveniji. Pri nas na zahodu imamo vse!

     • TOML

      To vsi vemo, da se v kapitalizmu dobi vse.

     • Argentinec

      Ne v vsakem. Tudi Bangladeš je kapitalističen.

     • Anton

      Široko si razgledano….ne pretiravaj drugače ne boš več med levimi komunisti!

     • TOML

      Si šel v Bangladeš banane krivit.
      Lahko in enostavno delo.
      Glih za socialiste, ker ni umsko naporno.

     • Tetka iz ozadja

      To pa zato, ker si bil celo življenje lenuh.

     • Anton

      To so vaši novi zakoni. Lenobe se še posebej držite.

     • TOML

      Za socialiste socialna podpora,
      pa če se da še kaj ukrast. Karkoli.
      Tudi na zalogo.

     • Anton

      Ukrast, krivdo pa zvalit na druge…..na kogarkoli

     • TOML

      Socialist mi ne seže do podplata čevlja.

 • TOML

  Izplačanih več borčevskih pokojnin, kot je bilo leta 1945 borcev.
  Točno 24834 borčevskih pokojnin
  http://www.politikis.si/?p=60047

  • Anton

   mene še bolj kot to, zanima koliko so stari ti aktualni “borci”.

   sarkazem press

   • Tetka iz ozadja

    Ali je tukaj tudi vštet dvanajstletni Krkovičev sin?

    • Anton

     ok nisem bil eksakten, mene so zanimali borci za časa 2 svetovne vojne.

    • Anton

     A ma kücan sina?

 • Borut Stari

  Moja udeležba na volitvah in izbira stranke bo odvisna od dosedanjega dela, ponujenega programa, dosedanjega izpolnjevanja danih obljub, popolna nezavezanost ideologiji zveze komunistov, ignoranca idej in dejanj tovarišijskega režima in še posebej ukinitev ZZB.

  • MižekFiga

   Na volitve gremo zato, da zmagamo !!!

   • Borut Stari

    Ali si bil leta 2014 med zmagovalci. Jaz nisem.Nobena od strank ki tvorijo današnjo koalicijo ni bila moja izbira.

 • MižekFiga

  Zavlačevanje z volitvami povečuje zbir volilcev za SDS že letos na več kot polovico. Svoje bodo dodali še Primc, Kangler, Plemeniti, ….. pa bo ustavna večina !!!

 • Fireblade

  Titofašisti na naslednjih volitvah obljubljajo:

  10.000 novih zakonov
  50.000 novih ustvarjalnih delovnih mest v javnem sektorju,

  nacionalizacija Akrapoviča
  DDV na 44%
  zagotovitev minimalne plače na 115Eur
  prodaja obveznic in najem posojil v višini 20 milijard $ da bo javni dolg na 120% bdp, a mi se ne damo, yuga bankrotirala, podalpska srbija nečeee

  ….
  zagotovilo z vizijo 2050, da bo raja srečna, ker bo od plače ostalo samo 20% po plačilu seh položnic in najbolj prijaznih davkov

  • MižekFiga

   In UTD (Univerzalni temeljni dohodek). ali vsem enako plačo, da ne bo špetirja kdo dela in kdo zabušava.

   • Fireblade

    z novim kreditom UTD 99centov, da bodo proletarci še bolj srečni

   • Borut Stari

    Vseeno bo nekdo moral delati, Brez dela ni jela. Država, ki ima odhodek veliko večji od dohodka, si mora sposojati denar, da preživi, si UTD ne more privoščiti.

  • Borut Stari

   Komunizem je na horizontu je bila ena od parol umobolnega komunizma. Ker je horizont navidezna ćrta med nebom in zemljo, kateri bolj se bližaš bolj se oddaljuje. So tako sami opisali svojo utopično smer.

 • Argentinec

  Sanje o Noriškem kraljestvu – 2. del.

  • MižekFiga

   Argentina je na drugi strani zemlje. Torej vsi visite z glavo navzdol, kot vampirji ste. Obrni svoj avatar, saj spadaš v narobe svet!

 • Duhec

  Ja no…. tud Hitler je do zadnjega sanjal o zmagi. Še ena podobnost….

  • xtc

   Zlevaki mar ne’

  • MižekFiga

   Ti se pa pripravi na Sibirijo. Kučme so dobre, za modrce pa ne vem. Ddr. Kučan Vam že rihta plac .

   • Tetka iz ozadja

    Ali vas to kaj jezi, ko že v naprej veš da SDS ne bo vladajoča stranka. In ti ne moreš popolnoma NIČ narediti

    • Anton

     Ja pol se pa vidmo v sibiriji pa bomo tam naprej debatiral

     • Tetka iz ozadja

      Ne boj se, saj vas ne bomo izgnali v Sibirijo, ste preveč potrebni tukaj, ker ste garant za zmago levice.

     • MižekFiga

      Malo napredka pa kažete. Bolje za Vas, da ddr. Kučan plazi po kolenih pred Putinom, kakor pred Jankovičem. VEM PA NE, KAM SKRIJE SVOJ DOHTARSKI PONOS, ČE GA SPLOH IMA?

     • Anton

      Vsi bomo gor komunizem ne izbira ko gre za umor.

  • Borut Stari

   Vendar so se njegove sanje posthumno uresničile. Imamo EU kateri komandira najmočnejša država,Nemčija. Četrti rajh Angele Merkel. Združena Nemčija po padcu berlinskega zidu je široko razprostrla svoja krila. Angela Merkel tega ne skriva več. Nekdanja članica komunistične mladine, sedaj konservativka, Vzhodna Nemka brez otrok, deluje kot tiranka v EU. Naše sanje iz Majniške deklaracije so komunisti s spletkami uničili.

  • tramal

   Danes brez nemčije evrope nebi bilo več .Lep dokaz da so se uresničile hitlerjeve sanje.Komunistične pa da naj čez cel svet razpostrejo komunistično zastavo in naredijo svet komunističen pa se je razblinil v pedesetih letih.Še kakšen butast komentar ali vprašanje?

 • Argentinec

  Janševa diplomska naloga pod mentorstvom generalmajorja JNA in izrednega profesorja Milovana Zorca se začne zgledno. Z navedbami socialističnih poudarkov o samoupravljanju (itd.), v katerem »delovni ljudje in občani združujejo delo in dohodek«. Nato času primerno nadaljuje z navedki iz del Edvarda Kardelja. »Vlogo načrtovanja najbolje opredelijo naslednje besede Edvarda Kardelja: ‘V naših pogojih socialističnega samoupravljanja mora biti plan eden glavnih instrumentov družbene reprodukcije in to ne samo materialne, temveč tudi reprodukcije socialističnih samoupravnih družbenih ekonomskih odnosov,’« navaja Janša iz Kardeljeve srbske izdaje knjige o protislovjih družbene lastnine…

  • MižekFiga

   Ni sporno, ker je navajal vire in to v državi predpisane ekonomije. Samoupravljanje zato, ker so komunisti iskali krivca za polomljeno predpisano državno ekonomijo.

  • Fireblade

   evo, voli Janšata, vidiš da je socialist, daj mu glas

 • Argentinec

  Janšisti ste enostavno premalo informirani, nerazgledani, premalo inteligentni ….. zato pa vas je mogoče tako lahko zavesti. Celo bivšemu komunistu je to uspelo, LOL. Kot da bi mene bivši nacist lahko prepričal, da je danes demokrat. Res ste neumni, ni vam pomoči. Bog vam pomagaj – jaz vam ne morem.

  • Duhec

   Skrajšano…. idioti

  • tramal

   S teboj je bog obupal.Tebi lahko pomaga samo bandit kućan

 • Duhec

  To je pa že propaganda na ktero bi bla ponosna vsaka sekta…. pač, za dobro plačano čepenje v opoziciji, za nič dela v SDS-u ne izbirajo sredstev. Nova pa…. poceni, zelo poceni ste se prodali, 3000 evrov, da morate pisat po nareku.

  • Argentinec

   3000 evrov in Zlati stojan …

  • Prašek

   Koliko faksov ima obveščevalna že narejenih? Morda že četrtega?

  • tramal

   Panika vas lovi ,ni kaj.Ste že vsi komunajzerji posrani.

 • MEFISTO

  Je morda Argentinec domobranski izdajalec, ki je zamenjal ploščo in se udinjal hudiču?

  • Argentinec

   Argentinci so večinoma domobranski izdajalci.

   • tramal

    Preimenuj se v venezuelec.Tam so taki bedaki kot ti.

    • Argentinec

     Janšisti ste enostavno premalo informirani, nerazgledani, premalo inteligentni ….. zato pa vas je mogoče tako lahko zavesti. Celo bivšemu komunistu je to uspelo, LOL. Kot da bi mene bivši nacist lahko prepričal, da je danes demokrat. Res ste neumni, ni vam pomoči. Bog vam pomagaj – jaz vam ne morem.

  • tramal

   Ta ni bil nikoli argentinec in verjetno niti slovenec.Z svojim imenu dela sramoto argentini.

   • Argentinec

    Ti pa slovenskemu pravopisu, ovca nepismena.

    • tramal

     Čudno da potem razumeš kaj pišem.

 • Pero

  Tole so Ivanove mokre sanje. Še malo pa mu bojo naračunali 110% podpore.

  • Argentinec

   3. “Ne izgovarjaj po nemarnem imena GOSPODA, kajti GOSPOD ne bo pustil brez kazni tistega, ki po nemarnem izgovarja njegovo ime!”

   • xtc

    Točno tako tudi za Milanovo r**** rase palica:

    • Argentinec

     3. “Ne izgovarjaj po nemarnem imena GOSPODA, kajti GOSPOD ne bo pustil brez kazni tistega, ki po nemarnem izgovarja njegovo ime!”

     • xtc

      No tudi za tvojo rase nič bat:

     • Argentinec

      3. “Ne izgovarjaj po nemarnem imena GOSPODA, kajti GOSPOD ne bo pustil brez kazni tistega, ki po nemarnem izgovarja njegovo ime!”

     • tramal

      Nisem vedel da so vas v kumrovški šoli učili tudi sveto pismo.Seveda za vsak slučaj ,a ne.

     • Argentinec

      Janšisti ste enostavno premalo informirani, nerazgledani, premalo inteligentni ….. zato pa vas je mogoče tako lahko zavesti. Celo bivšemu komunistu je to uspelo, LOL. Kot da bi mene bivši nacist lahko prepričal, da je danes demokrat. Res ste neumni, ni vam pomoči. Bog vam pomagaj – jaz vam ne morem..

     • tramal

      Papagaj a si ne prideš gor kako se ponavljaš.A znaš samo par slovenskih stavkov.?

     • xtc

      Če se imaš za intiligentnega;potem si povedal vse o sebi:Tudi opice mislijo ;da so intiligentne;žal pa jih lovijo z banano nastavljeno v drevesno duplo podobno bi verjetno bilo pri tebi:

  • tramal

   Toliko je zmagoval samo vaš bandit tito.

   • Argentinec

    3. “Ne izgovarjaj po nemarnem imena GOSPODA, kajti GOSPOD ne bo pustil brez kazni tistega, ki po nemarnem izgovarja njegovo ime!”

    • tramal

     A so ti komunisti pustili samo ta stavek prebrati iz svetega pisma.ubožec?

     • Argentinec

      Šef ti je komunist, ovca nevedna, zavedena. LOL

 • xtc

  Ankete so le približen odsev realnosti.Vendar je zmaga za desnico v tem trenutku vprašljiva,ker še ni kritične mase in kritičnih dogodkov ,ki se obetajo bližnji prihodnosti..
  Četudi bi JJ USPEL ZMAGATI,BO Kučan preko svojih agentov na desni preprečil sestavo vlade ali pa bo le ta krhka,če pa bi delovala dokaj dobro pa je na rezervi ulica vidna v Mariboru s podporo njihovega komunističnega gospodarja v Moskvi,ni pa tudi izključen atentat na JJ v primeru zmage:
  Zmaga za desnico bo trdna takrat;ko leve vlade nikjer na zahodu in drugje ne bodo dobile več posojil takrat se bodo začele nujne reforme na pritisk tujine;preje ne:Seveda je jasno nekaj ;da levakom vse bolj zmanjkuje denarja dokaz za to so drugi tir in nova nabava oklepnikov;kajti v teh primerih bi utegnili dobiti denar(kredite iz tujine) za krajo stvari bu se dražile vlekle in kradlo bi se:Vendar pa je tukaj več kavljev od referenduma;revizij itd;ki lahko zadeve hudo zavlečejo in virov ne bo:sKRATKA KO BO LEVAKOM ZMANJKALO DENARJA ZA PODKUPOVANJE VOLILCEV BODO PRIŠLE TUDI SPREMEMBE;GLEDE NA VSE VEČJE ZAGATE SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA TO NI PRETIRANO ODDALJEN ČAS:

 • Demonkrat

  Obračamo levo ali pa desno komunistični socializem je garant za bedne plače in bedne penzije kjub zadolževanju

 • komar marko

  trenutno desna stran lahko sestavi vlado. Samo kaj ko mora zamenjati ves aparat, do šol. Verjetno bo JJ spet premier, ki bo moral hoditi na sodišče.

 • komar marko

  ne bi me čudilo, če ne bi rdečkoti takoj po volitvah organizirali VSTAJE. Nagradno vprašanje, Kdo ej organiziral prve vstaje?

  • Demonkrat

   Intelektualci?

   • komar marko

    a FDV stroka se štejete med intelektualce?

 • totex39

  Volivci bi se lahko že enkrat spametovali in na volitvah volili stranko, ki bi nas končno rešila teh komunistov, ki nas že toliko let pripričujejo z lažno zgodovino in še nadalje v prihodnosti nas hočejo uničevati.

  • Argentinec

   Katero stranko? A tisto, ki jo vodi bivši komunist? Dej ga no lomit.

 • montyamp

  Kdo dela ankete ???
  Kdo jih plačuje , a mogoče SOROS ???
  Ne bodite naivni , rdeča golazen nas vedno nategne z najbolj podlimi zvijačami , ali pa vse pobijejo .
  LJUDEM DELO IN ČAST — KOMUNISTOM DENAR IN OBLAST

 • MEFISTO

  Sorodni portali bijejo plat zvona in pošiljajo v svet pritožbe o nelojalni konkurenci.

  Zaradi izrednega angažiranja moža tisočerih nickov na tem portalu in pri tej anketi so namreč presahnili komentarji na Politikisu, pri Reporterju pa je njihovo število padlo pod kritično mejo.

  Zoper moža tisočerih nickov napovedujejo tožbe zaradi kršitve konkurenčne klavzule.

  • Argentinec

   Itak. Tam kjer sem jaz so tudi vsi ostali forumaši kar jih premore Slovenija.

   • MEFISTO

    Ti si pa brihten.

    Takoj si vedel, da imajo v mislih tebe in tvoje nicke.

    • Argentinec

     Itak. Moji nicki so; Foglof Tunek, Rožle, montyamp, totex39, mižekfiga, Mefisto, Duhec ….. enega pa ne bom izdal.

     • MEFISTO

      Ja, tudi Mefistovo ime občasno zlorabiš, ko si zaželiš, da bi bil pameten kot ta dobri, modri in učeni mož

      Sicer si pa tudi Karel Kozic, En Stot, Valter Branislav, Janez Novak in še marsikaj.

      Nickov, ki si jih uporabil samo danes, pa ne bo našteval.

      Je škoda časa za te kretene.

 • Argentinec
  • montyamp

   Capljate komunisti v krvavem blatu .

   • Argentinec

    Problem vas janšistov je v tem, da razen slovenščine in srbo-hrvaščine ne obvladate nobenega tujega jezika. Zato pa ste ovce neinformirane.

    • montyamp

     Das hast du gesagt .
     Schöne Grüße aus Schweiz .

     • Argentinec

      Falsch …

    • tramal

     Ti verjetno obvladaš samo cirilico.

     • Argentinec

      Janšisti ste enostavno premalo informirani, nerazgledani, premalo inteligentni ….. zato pa vas je mogoče tako lahko zavesti. Celo bivšemu komunistu je to uspelo, LOL. Kot da bi mene bivši nacist lahko prepričal, da je danes demokrat. Res ste neumni, ni vam pomoči. Bog vam pomagaj – jaz vam ne morem.

     • tramal

      Papagaj ,to si napisal vsaj že trikrat.A ne znaš kaj drugega.Ah pozabil sem da imaš samo kumrovši schnell kurs.

     • Argentinec

      Ravno zato. Ker ste premalo inteligentni, da bi razumeli, če vam človek napiše samo enkrat.

     • tramal

      Pravi si kalimero.Smiliš se samemu sebi zaradi zabitosti.Bog ti pomagaj.

 • montyamp
  • Argentinec

   Kdo ga pa je?

   • montyamp

    Sem vedel da ne veš .
    IQ se izogiba komunistov v radiju katerega merimo v svetlobnih tisočletjih .

    • Argentinec

     Sej ravno zato mi lahko pomagaš. Kdo je ubil Iveka? Ime in priimek, prosim.

     • montyamp

      Žvepleni murgelzwergl .

     • MEFISTO

      Ti nam povej, ti si blizu udbe!

   • montyamp

    Arkan in žvepleni .

 • Krtača17

  V Begnah odpirajo posebno sobco kjer bo Janša vsak dan trikrat zmagal…

  • MEFISTO

   Zanam upaš, da boš dobil uglednega cimra.

   • Krtača17

    Na željo vas bodo ostrigli tudi na frizuro velikega vodje….

  • xtc

   A si prebivalec tam ;da to veš ali ti je kak psihiater to prišepnil ;da lažje shajaš s travmami zaradi katerih si tam?

 • montyamp

  LJUDEM DELO IN ČAST — KOMUNISTOM DENAR IN OBLAST

  • Demonkrat

   In na koncu je ostal samo še dolg

  • KIKI

   Je zakrulil veliki Srbine Jankoviću. E, burazeru, još malo, pa nestalo para!

 • Goran Hvala

  Ja ja..izkusnje so potrebne…treba obkrozt enga strica ki se tam redi ze 25let…ker sam oni vedo kako se stvari streze…neki sanjate o spremembah se pa eni in isti modeli pri koritu izmenjujejo…dela ne noben nic..sam fino zivijo in obljubljajo vse mogoce..sam glas dajte..da bodo uzivali se naprej ostali pa sanjali se naprej…;-)

 • Demonkrat

  Nemčija se je združila , Jugoslavija se je razpadla

 • Franjo Trojner

  Da, tudi Putin in Rusi bodo naredili prav vse, da bodo vplivali na rezultate tako predsedniških, kot parlamentarnih volitev v naši državi. Da levičarska kamarila v ilegali snuje nakaj velikega je jasno, kot beli dan in se je dalo razbrati iz zadnjega nastopa šerifa Zokija, kakor tudi vulgarnega nastopa Turnška v parlamentu. Grozljivo je spoznanje, da ima v samostojni demokratični Sloveniji vpeti v EU in NATO diktator, ki krši vse osnovne človekove pravice svojemu in tujim narodom Putin in Rusija tako veliko število zagriženih ideoloških somišljenikov, ki delujejo zoper interese samostojne demokratične Slovenske države, zoper interese Slovenskega roda, zoper interese EU, zoper interese zveze NATO, torej zoper interese napredne zahodne ciilizacije. Medijski spin zamrznitve partijskih knjižic je kumunistični kamarili uspel v celoti, takrat leta 1991 so se samo navidezno kr čez noč iz zagriženih kumunistov prelevili v demokrate in si s tem slepilnim manevrom uspeli zagotoviti politično preživetje in s tem ohraniti svoj vpliv in zadržati oblast v svojih krempljih. Da tranzicijska leva rdeča kamarila res vse skozi trdno drži oblast v svojih rokah se vidi tudi v propadli tranziciji, v nepravni državi, v vsakodnevni vseprisotnosti totalitarnih kumunističnih simbolov in idej, v porastu korupcije, v nespoštovanju etike in morale, neizvedbi lustracije, v nasprotovanju članstvu EU in zvezi NATO in vse večji kolaboraciji z Rusi in Putinom. Ja in res je, kot trdijo nekateri, da smo se ponovno znašli v prav enakem položaju, kot leta 1940/1941. Upam, da tokrat prevlada razum, preveč se pa na to ne zanašam, je polpretekla zgodovina zelo nazorna.

  • Argentinec

   Skrajšaj malo …. sej nismo v knjižnici.

 • indijanka

  Prebiram komentarje in se smejim jurišnikom. Sami ajnštajni res. Niso desni..niso levi in kot večni nezadovoljneži ne morejo biti sredina, ravnovesje. Pa vseeno izgubljajo energijo kot komentatorji politike. Res briljantno. Živel Janez Janša! Pa Rubec..pa tako naprej.. Dobro nam gre.

  • Krtača17

   Vabljena v sobico v Begnah kjer Janša vsak dan zmaga vsaj trikrat.

   • Rožle

    Neki se ponavljaš.
    Niso vsi iz gorenjskega konca kot ti to misliš.

    • Krtača17

     Saj bojo odprl tud podružnice. Ne boj se.

   • MEFISTO

    A tam bodo našli tudi tebe?

    • Krtača17

     Jaz bom kasiral in skrbel za rožice in lepo naravo okrog kletke ter pazil na svobodo.

   • indijanka

    Imam svojo hišo. Hvala. Pijem kavo na balkonu, opazujem češnjo in hči na trampolinu in vonjam španski bezeg. Življenje je lepo..zakaj bi godrnjala kot ti.

    • Krtača17

     A pol ti morjo montirat privat verzijo – nadstandard?

     • indijanka

      Obrni se k naravi. Lažje ti bo!

     • Krtača17

      Nadstandard pred hišo v naravi? Je sicer izvedljivo sam bo treba mal ograjco povišat pa kakšno žabco gor dat.

     • indijanka

      Okužen si z virusom zapiranja? To je zaradi tega, ker ne zmoreš niti kritičnega niti sočutnega pogleda preteklosti. Previdno, virus te lahko spremeni v marsikaj.

     • Krtača17

      Ne ne; to je za tvojo lastno varnost.

     • indijanka

      Lastna varnost? Je tvoja stvar? Hmmm…ja. Besedo svoboda zagotovo poznaš. Le njene vsebine ne.

     • Krtača17

      Pa še sosedje bojo imel živalski vrt in pogled na povprečnega janšista. Bomo še karte pobiral za ogled. Lepo bo.

     • indijanka

      Sosede štejem med prijatelje. Pomagamo si. Sodelovanje nas združuje in politika ne ločuje. Ljudi opredeljujeta duša in srce…odnos do politike pride kasneje.

     • Krtača17

      Saj ti bojo pomagal. Ves fond od kart bo namenjen za zdravila in lepo naravo okrog tvoje sobice.

     • indijanka

      Tvoja skrb je ganljiva. Ko boš začutil ljubezen v sebi do sebe, te bo tudi obdajala. Energija smo. Razmišljal boš o življenju in ne zapiranju ljudi, ker se počutiš drugačnega. Začutila bom tvojo spremembo. Do takrat pa…te pozdravljam.

     • Krtača17

      Energija? Bomo zrihtal tud to. Notri boš mela tudi lučko pa surround pa 3D Janša cinema. Sicer bo kabel direkt iz TEŠa potegnjen. Ni problem. Za janšiste vse. Sploh ne boš vedla da ti pomagamo. Hrane bo tudi dovolj. Včas bo treba kako tabletko pojest to je vse. Pa me veseli da se razumeva. Lepo se je takole, na nivoju pogovorit. Sem vedel da boš razumela moje sporočilo….in energijo.

     • indijanka

      Z objavo zgodbe o volkovih brez romantične okrajšave si se mi malce prikupil. Zato sem nežnejša.

     • janez3

      Obrnil sem se k naravi, kot predlagaš.Sedim na balkonu , gledam sadje, ki ga ne bo. Je vse pomrznjeno, uničeno.Zaman je vse filozofiranje; narava je močnejša!
      Tudi v politiki bo narava /Matilda/ uresničila svojo moč.

     • MEFISTO

      Si ti prestavljal kdaj kaki ženski nadstandard kot ga je Mefisto, ki pri Indijanki širi vonj po še…?

    • MEFISTO

     Malo pretiravaš, španski bezeg je že odcvetel.

     Da nisi zaznala vonj po tvojemu jorgovanu, poskočnem Mefistu!?

     • indijanka

      Moj bel še ni.. :) ..vedno čutim vonj po poskočnem, modrem Mefistu, ki mi je poklonil najlepši pogovor v mojem arhivu pogovarjanj. Vonja poezije ne bi mogla pozabiti niti spregledati.

  • MEFISTO

   Si se do solz razjokala ali nasmejala?

 • montyamp
  • Argentinec

   KERGA IVEKA PA SO?!! …….. aja …… Krambergerja …..

   • montyamp

    Stari , ko se boš zbudil , bo statistika samomorov v Sloveniji dobila pozitivni predznak v številkah in koristi do države .

 • Argentinec

  O.K. …. dosti zabave za danes. Delo čaka …. pa radi se mejte …

  • MEFISTO

   Kdo bo nadomeščal tvoj nick?

   • Argentinec

    MEFISTO

 • TOML

  Židan je včeraj na zboru komunistične stranke rekel, da ne bodo gledali nazaj.
  Slovenci zapomnite si, noben komunist ali socialist noče gledati nazaj,
  ker ga je sram. Sram ga je, ker so njegovi idoli pobili na tisoče
  zavednih Slovencev.
  To komunistično bando razfukat!

  Ne zanimajo me mnenja komunistov in njihovih pankrtov!

  • Argentinec

   Kaj pa imaš ti proti Črtomirju?

   • MEFISTO

    Mar se nisi pred kakim trenutkom poslovil?

    • Argentinec

     Ja – to je zdej že druga smena.

  • MEFISTO

   Ne na tisoče, na desetisoče!

  • slosin

   Dvomim, da je bilo komije kdaj sram-oni vesti sploh nimajo…

 • Argentinec

  Janšisti ste enostavno premalo informirani, nerazgledani, premalo inteligentni ….. zato pa vas je mogoče tako lahko zavesti. Celo bivšemu komunistu je to uspelo, LOL. Kot da bi mene bivši nacist lahko prepričal, da je danes demokrat. Res ste neumni, ni vam pomoči. Tudi na volitvah ne. Bog vam pomagaj – jaz vam ne morem.

  • Olga

   Prevod: Janši gre odlično! Nova televizija informira javnost, zato ljudje vedo več in politikante spletke Kučana in levakov ne obrodijo več takih sadov! Zato je “veteran” komunistični zločinec Kučan šel k Don Putinu po pomoč! Nemci mu dihajo za ovratnik!

  • montyamp

   Ko boste HUDOJAMSKIH morilcev mladiči vedeli kaj je IQ , bo na portalih precej manj provokatorskih majmunov .

   • Argentinec

    Če bi vaši predniki vedeli kaj je IQ, ne bi končali v jamah.

  • sprehajalec

   Tvoj IQ udarja ven z vsakim postom v negativno smer Argentinac, pa še celo tumbaš o nerazgledanosti in neinteligenci desničarjev?

 • Demonkrat

  Malomeščanska nadutost odseva v vseh porah družbe, močno tudi na fakultetah. Za psevdo-akedemsko nadutostjo se pogosto skriva malomeščanski nacionalizem, ali NATO agitprop, ki kaže na hudo patologijo in primitivizem. FDV je bivša FSPN – fakulteta za politično propagando, partijsko glasilo, ki s to tradicijo tudi nadaljuje. FDV je namenjena za rekrutiranje političnega razreda, medijskega razreda, fleksibilnih novinarjev, ki nimajo nobene intelektualne veljave, in za proizvodnjo ne-zaposljivih študentov (komunikologi, kulturologi, politologi, novinarji itd. – na FDVju namreč do nedavnega niso omejevali vpisa, poplava družboslovnih fakultet pa proizvaja kronično nezaposljive).
  http://augustus.blog.siol.net/category/malomescanstvo/

 • MEFISTO

  Zanimivo bo videti, kako se bo razpletel Židanov konflikt interesov.

  Židan si želi postati premier, ljudstvo ga pa ne mara.

 • Krtača17

  V tujini zaradi vernikov poznajo jeruzalemski sindrom, kjer se vernikom okrog praznikov mal strena in grejo mal čičat v posebne sobce da jih Kristus zapusti. Pri nas bomo pa po volitvah priča janševemu sindromu.

  • Demonkrat

   V Rusiji?

  • tohuvabohu

   Pri tebi pa je opazen sindrom janževca.

 • MEFISTO

  Če bo Židan premier, si Švica ne bo več želela postati druga Slovenija.

 • montyamp
 • Krtača17

  Kje bo mel pa Janša soočenja pred volitvami? A bo kar pred rtv predaval, ker v rtv ne upa?

  • Olga

   V Murglski kupleraj pošten človek ne hodi!

  • montyamp

   Na HANZI RTV Janša ne gre , ker zvodnik Milan kurbe plačuje z denarjem od položnic katere plačujejo pošteni .

   • Krtača17

    Pa sej nazadnje je Janša častil?

  • sprehajalec

   Na Hanzi TV domujejo Rdeči Džihadisti s transparenti smrt janšizmu in podobne nebuloze iz naftalina ljudskih zborovanj, polpretekle zgodovine.

   Človek, ki ima vsaj malo časti, praga takšne ustanove ne prestopi.

 • vsemojebabe

  Naša politika je kurba, ki služi denar za zvodnika tudi kadar ima “ta rdečo”.

  • Olga

   Vseglihar?

   • vsemojebabe

    Nepismena?

 • Rožle

  Murglam je treba zvezat roke pri prištevanju glasovnic in je zmaga SDS-a zagotovljena …

  • Olga

   Mednarodne opazovalce, zaradi dvoma v poštenost volitev in kontrolo v vse volilne odbore ter republiško volilno komisijo!

 • Rožle

  Janez Janša .. : ” Primite se še za drugo denarnico ….odškodnina bo še malo višja !!! ” …

 • Fogglof Tunnek

  Dragi Slovenci, a bomo dovolili, da bo naš naslednji premier bifši pravnomočno obsojen kriminalec? Pred leti je celo kradel orožje ki smo ga kupili dafkoplačevalci, ga na skrivaj prodal in denar pobasal v svoj žep.

  Pa še nekaj, ta človek tudi patološko laže, razdvaja narod in na novo postavlja domobranske spomenike.
  A si res želimo takega premierja?… Dobro premislite!!!

  • Prle

   Mislim, da je Ivan Janša zvani Janez politično mrtev.

   • Rožle

    Ti si pa Elvis Presley, ki hitro misli …

    • Prle

     Ti pa Colonel Tom Parker.

     • sprehajalec

      Ti pa Danny de Vito. Se človek nareži vsakemu tvojemu prispevku. V njegovi preprostosti….

     • Prle

      Vidim, da si prespal včerajšni fiasko,hi,hi.

     • sprehajalec

      Smeh iz nemoči? Preberi si moje razmišljanje o “glupom”.

      Vse bolj imam občutek, da je moj razgovor z levičarji tipa Argentinac, pa ti, pa WC ščetka itd. podobno, kot bi Žižka poslal na filozofsko razpravo s Kalahari bušmani. Preprosto je druga frekvenca…

     • Prle

      Ha,ha, vsak po svoje te vrtimo, ha,ha.

     • sprehajalec

      S ha haji?

     • Prle

      Pravilno predpostavljaš.

     • indijanka

      Vajin dialog me vedno nasmeji. Nauči ga še šahirat :).

     • sprehajalec

      Prej bi 2 letnika naučil šah, kot pa Prleta…

     • Prle

      Fino, da nisi napisal 1 letnika, pohvalno.

     • sprehajalec

      1 letnik še ne more držati figur. Oziroma jih postaviti kot se zagre, tolkel bi z njimi po deski in tleh. In jih tlačil v usta. Morda pa tudi ti?

     • Prle

      1 leto je človek star do dveh let, pri tebi ni bilo tako, sklepam.

     • sprehajalec

      Še hi, hi, hi dodaj….

     • Prle

      Aha,ha,ha.

     • indijanka

      Ne obupaj takoj.. :)

     • tohuvabohu

      Za Prleta je še človek ne jezi se prezahteven.

     • Prle

      O prijateljica, kako si?

     • indijanka

      Uživam. Pa ti?

     • Prle

      Malo manj, zato pa se sproščam tukaj, da dam ven negativno energijo s tipi ala rožle. šetač….

     • indijanka

      Poskusi s sprehodom po gozdu. Sama se zvečer najrajše sprehodim ob reki. Problema se moraš lotiti od znotraj navzven. Čeprav se ti zdi drugače.

     • Prle

      Sama, a govoriš v ednini?

     • indijanka

      Sama ponazarja izbiro :).

     • Prle

      Hm, skušam razumeti.

     • indijanka

      :) razumevanje me nasmeji. Rada se igram na varni razdalji…. to je prvo pravilo razumevanja.

     • tohuvabohu

      Prle je mentalni revež, ki ne razume razlike med pomenoma 1. (my)self in 2. alone.

  • www

   Izgleda, da si “zalutao”!

   Pojdi raje nazaj na MMC, tam je forum za otroke boljševikov in petokrakih nasilnežev.

   • Fogglof Tunnek

    MMC je še kar kul…tu moram zaj narediti red…na totem lažnivem portalu…

  • Olga

   Resnica: SDS kaže odlično! Orožje sta prodajala Milan Kućan Plavi in Kacin! Kučan je razorožil teritorialno obrambo in dolguje Slovencem denar od orožja, ki ga je ukradel in podaril srbski JLA! Kučan patološko laže kot vsi komunisti s svojimi desetimi navodili! Obsojen bo v Nemčiji tudi zaradi udbaških zločinov! Kot “veteran” za kar se izdaja, lahko sedi pa se za vse komunistične zločine!

   Janša govori resnico in se bori za Slovence! Bo odličen premier, to je že dokazal!

   • Prle

    Pa ne, da imaš te podatke od Pepce Kardelj, kjer si bila tajnica?

    • KIKI

     Pepika je bila nepismena in je, glede na Kardeljeve sexualne
     zmožnosti, potrebovala krepkega tajnika, a njeedee?
     Pepika bi bila rada ministrica, gospa ministrica….pa so ji
     pozabili sezuti “batače”, ko je šla z njive!

     • Prle

      Po zapisanem sodeč si bila ti pri njej sobarica, da sta se lahko z njo malo pocartali?

  • janez3

   Ja, seveda si ga želimo! še vedno je boljši od tvojih “poštenih” levih Jankovičev,Fajonov, Cerarjev, Židanov, Petričev, Erjavcev in podobnih “sposobnih poštenjakarjev”

 • Tetka iz ozadja

  Krtača, zanimivo bo videti predvolilna srečanja. SDS pravijo da ne bodo hodili na TV postaje razen na nova 24. Novo 24 pa ostali politiki ignorirajo. To pomeni da SDS prepričevala že prepričane.

  • sprehajalec

   Prepričevanje bo med ljudstvom Tetka, “na terenu” kot so včasih tvoji rekli. Pa vaši komentatorski prispevki so najboljša reklama za Ivana Janeza in SDS.

   • KIKI

    JJ ne potrebuje reklame! NI naprodaj, kot vi, rdečuhi! Prodali
    vas bomo z državnimi firmami vred, ostale pa nagnali v Židanove
    hoste! Dob ne more sprejeti vseh mafijcev, Goli otok pa ni naš! Škoda!

    • Prle

     IJJ ima tako ali tako samo negativno reklamo. Po fiasku na naslednjih volitvah bo šel med odvetnike, saj si je pridobil ogromno izkušenj iz vsakodnevnih obiskov sodišč. Delal bo pa pro bono.

     • Hanza Gorenjski

      Kot slišim te bo angažiral v svoji psarni.

   • Tetka iz ozadja

    Saj si ne upa med ljudi ker se boji, da mu bo kdo javno pljunil v obraz kot so mu že obljubili.

  • Krtača17

   Če bo šlo tole čez, pomoje da se iz CNNa pa NBCja kuj pridejo učit na nova24. To bo neki čist novga hehehe

   • KIKI

    Tako daleč po volilno podporo, kot je lezel naš sivi palček (Rusija) ne bo treba iti!
    Naši ljudje so na domačem, slovenskem pragu, Slovenci!

 • MEFISTO

  Mož tisočerih nickov je posegel še po skrajnem sredstvu, da bi zaman ustavljal Janeza Janšo.

  Tu kretensk nicki Tetka iz ozadja, Prle in Togglof Tunnek ne morejo več pomagati.

  • Prle

   Kaj je Mirko se ti je mali gradič dvignil?

   • MEFISTO

    Tebi Mihael Skumavc s partizansko udbaškim psevdonimom Petrovc pa je Mihec že preminil.

    • Prle

     Ha,ha,ha meni Mihec kar dobro dela,kako pa kaj tvoji stari prijatelji pri Udbi? Se kaj obiskujete?

     • MEFISTO

      Zadnjič te mi je hvalil Zemljarič.

     • Hanza Gorenjski

      No, no, to je pa res. Pa saj je menda njegov boter.

     • Hanza Gorenjski

      No, po dolini se govori, da si topli bratec, prijatelj prvega udbovca.

 • Rožle

  V Sloveniji vas je AB že rešila….zdej vas bo pa še Cmerar….!
  PA SAM DA NI JANŠA !!!.. Pa tut, če se Slovenija do temeljev podre…

  • KIKI

   Mama mia, kako resnično! V Butalah pa nič novega,
   samo še veselice ob praznikih velike bivše Yugovine!

  • MEFISTO

   Tu je še genialni Židan, ki tudi še ni rekel zadnje besede.

   • Olga

    Haha!

 • Olga

  Levaki so obupani! Murgleone je šel po azil v Rusijo! Haha!

  • indijanka

   Na parado?

   • Hanza Gorenjski

    ..palčkov…

 • rubec

  7,8 + 5,2 = 14%, po drugi strani pa Ministrstvo za maloumne okr.vlada v svojem zadnjem biltenu zapiše da je v sloveniji samo 13% maloumnih. Nekdo tukaj ne zna seštevat.

 • MEFISTO

  Uspeli smo!

  Potolkli smo nicke norčavega moža.

  Iz petnih žil vlečejo samo še stokrat prežvečene in maloumne komentarje.

  • Jovo Jamnica

   :-))) A te je Šurla z Reportera skenslo???

 • Rožle

  Pa kaj se razburjate neopredeljene “levaki” …saj vas bo po Židanovi zmagi zopet čevelj žulil ..

 • Triple6

  Javnomnenjska raziskava: …………..medtem ko se Janševa SDS približuje 50 %

  A to mislite 50% članov stranke SDS bo glasovalo za SDS ?

 • Rožle

  Izpad spletne strani DVK je bil pa zaradi nove požarne pregrade,
  ki je zaznala povečan obisk iz omenjenega spletnega mesta in ga zaznala kot nenavaden dogodek,
  zato je blokirala njeno delovanje”.***********Takole so se že takrat podelali v hlače,
  ko so bile predčasne volitve….
  in po svoje šteli glasovnice. ….
  BANDA LEVAŠKA TAKOLE VI ZMAGUJETE NA VOLITVAH !!!

 • domovina mili dom

  Zato pa je ta mali vilinc šel po navodila v Moscow.

 • Dragan Krstič

  Tunnek, tvoja letošnja letina šmarnice bo bolj klavrna. Grozdje bo kislo tako, da ti vinček ne bi prav teknil. Priporočam ti, da ga kar pustiš na trti tako kot je to storila lisička v Ezopovi basni.

 • neny

  Včasih ste me prepričal… Danes pa vem, da bi bili brez AB pod evropsko represijo trojke…. Tle ste sam fanatiki…

  • Dragan Krstič

   Šele bomo, šele bomo pod evropsko represijo. Če bi raka začeli zdraviti v začetni fazi bi bilo okrevanje hitrejše. Dokler se bodo komunajzarske vlade vsako leto zadolžile za 1,5milijarde € in ta denar porabile za plače birokracije in JU bomo drseli tisti trojki nasproti in ko jo dobimo bo zdravljenje rigoroznejše kot leta 2013. Sicer pa ti tega ne moreš razumeti bunka.

  • Olga

   Trojke brez AB in podobnih ne bi rabili, ker bi bili uspešni!

   • Argentinec

    Trojke nismo rabili, ker je namesto Janše uletela Bratuškova. Cela Evropa to ve in nam je zato hvaležna. Juncker jo je celo želel imeti za podpredsednico Evropske komisije (ravno zaradi tega). O takšni ponudbi lahko SDS-ove ovce samo sanjajo.

    • Hanza Gorenjski

     Juncker jo je vabil k sebi v kabinet, pa ne za delo…Ta pa je bila res uspešna, le zakaj ni nadaljevala….???

 • Argentinec

  Kadarkoli pogledam ob delovnem času na ta portal zasledim same janšiste. Medtem, ko večina slovenskega naroda trdo in pridno dela ob tej uri, tile Ivanovi voluharski brezdelneži nabijajo neumnosti po Nova24ur. Očitno živijo na račun države – tako kot njihov Veliki vodja. In potem bi radi ti voluharski brezdelneži solili pamet delovnim Slovencem in jim celo vladali?!! NIKOLI!!!!!! LENUHI POKVARJENI, DVOLIČNI!!!

  • Rožle

   Zdej pa že nehi cmerat …

   • Argentinec

    Spel se mi, brezdelnež.

    • Rožle

     Takole te bodo spet odpelal …

  • Dragan Krstič

   Argentinec, dej pomiri se. Jeza škoduje zdravju.

  • Demonkrat

   Ti imaš čas ob delovnem času kontrolirati portale?

 • Rožle

  Milanu že zmankuje instant strank za predčasne volitve in se poslužuje že vsemogočih umazanih prijemov
  …PANIKA !!! PA TO

 • Rožle

  Pa dejte levaki volit Židana, da nam dokončno še Piranski zaliv Hrvatom zdila …

 • montyamp

  Ko govoriš z levičarji nižjega , ne vladnega ranga so eni še vedno zelo prepričani kako je Kučan osamosvajal Slovenijo. Eden mi je nedolgo nazaj celo rekel, da bi bil pripravljen dati za Kučana tudi življenje. Pa jim poveš, da sta ZSMS in Školjč pripravljala rušenje Demosove vlade celo v času same vojne. Ja pravijo ampak Kučan ni ZSMS. On ni bil s tem nič povezan. Pa jim poveš, da so v takratni SDP danes SD par dni pred osamosvojitvijo terjali odstop vlade in konfederacijo. Ja pravijo ampak Kučan ni SDP. On ni imel nič s tem. Čeprav je imel pri njih zamrznjeno članstvo. Pa jim poveš, da je Kučan sodeloval pri načrtih, da ne bi imeli svoje vojske. Ja ampak to je hotel samo mir pravijo. Kot da bi JLA kaj dala na to?!! Pa jim poveš, da je Kučan sodeloval pri razorožitvi TO. Ja ampak to ni bilo čisto tako, on je dober pa so ga eni zavedli. Predsednik CK, šef udbe se pusti nategnit slabše od kake šolarke?!! Pa jim poveš, da je Zlobec sodeloval s Kučanom in lobiral proti osamosvojitvi v tujini. Ja pravijo pa to ne more biti res, ker saj se spomnimo kako je zapustil kongres ZKJ v Beogradu.
  GORJE NARODU , KO PRIDE MORILSKI HLAPEC NA OBLAST .

  • MEFISTO

   Za Kučana, praviš, da je rekel, da bi dal življenje.

   Upam, da mu norcu tega nisi obranil.

  • Olga

   Saj vidimo, kako nas je “osvobodil” in nas še vedno “osamosvaja”….
   Tako kot je “veteran” je tudi “osamosvojitelj”!! Laž je nesmrtna duša komunizma!

   • Sredina

    Zato bo Janša večno veliki vodja SDS??

 • Argentinec

  Lej ti Janezove brezdelneže …. še kr nabijajo ….. MRŠ DELAT!!!!

  • Demonkrat

   14.maj 2017

   • Argentinec

    Trava je za pokosit, regrat je za nabrat, rit si lohk umiješ ….. a vam moram res jst delo najt? Lenuhi ….

    • barbara rov

     V nedeljo se ne dela

 • Sredina

  S poklicno izobrazbo haha, to dost pove…še več pove pa to za koga volijo visoko izobraženi ljudje!!

 • Fogglof Tunnek

  Vi pustite Mihaela Skumafca čisto pri miru…kapish?… On dela za mene na drugih portalih…na tem portalu pa sn jas prevzel vajeti v roke… Tu je kar precej gnoja za počistit !!!

  • Fogglof Tunnek

   Mihael in jas sma tudi velika zagovornika judof:

   Mihael Skumavc / 29.02.2017, 19:17

   Tudfi Judje, ki so umrli, kar jih v resnici je, v kanzlagerjih so bili, večinoma, nemški državljani!!!!! Po izprijeni logiki zahodne samomorilske politike, so Nemci v holokavstu pobili Nemce (Nemške državljane)!!!!
   Banda Frančiškova in impotentna Bruselska, ne zna narediti reda, kakršnega je v Rusiji, z temi norci, naredil Putin!
   USA so z posegom v Afganistan zadala Rusem, z vzpodbujanjem islamskega terorizma, Talibanov, ki niso pleme, strašne rane Ruskim materam! V nadaljevanju pa se je ta terorizem razpasel v EU!

  • barbara rov

   komonajzarček, ti lepo bremzaj in rikverc s tega portala. Komprende?

 • totex39

  No komunisteki vidi se, da je danes spet vaš dan na tem portalu, ko si spet brusite vaše usrane gobce.

 • dr Janez Sveti

  Vidim neskončne izlive bratske ljubezni na tem portalu! :) :)
  DR Janez Sveti pax romano

  • barbara rov

   V ponedeljek poišči Janeza Janšo in se rokuj z njim. Fotografirali bomo in objavili.

   • dr Janez Sveti

    Janez Janša,me lahko zaprosi za srečanje in potem se bom odločil ali ga bom sprejel.
    DR Janez Sveti genij

    • barbara rov

     velja, pusti podatke v uredništvu

     • dr Janez Sveti

      Dr Janez Sveti, Dunajska cesta 160, 1000 Ljubljana

      Dr Janez Sveti

  • Fogglof Tunnek

   Moj brat Janez Sveti a boma kero zmolila?… Ofce nonstop molijo svojemu pastirju…

   • Rožle

    Ti maš svojo Meko f Murglama ….

   • dr Janez Sveti

    Če jim je življenje kaj lažje zaradi tega..naj. Nimam nič proti, če je nekdo srečen, ker misli, da je nekdo bolj pameten od njega in polaga vse svoje življenjske upe v njega. Težava nastopi, ko odkrijejo, da ta oseba običajno dela samo in izključno za lastne interese. Takšen sindrom so imeli oboževalci druga Tita, ki so sedaj presedlali na stran Janše.
    DR jnez Sveti Zmuzne

    • Fogglof Tunnek

     Enkrat Titof pionir…vedno Titof pionir…

 • črnaovca

  Tudi z Janševo vlado niso bili zadovoljni le da je objavi tistih javnomnenjskih raziskav takoj sledila deskvalifikacija s strani vlade

  • Viktorh

   Ti sam sebe dEskvalificiraš.

 • Fogglof Tunnek

  Mihael Skumavc pravi:
  22. 02. 2017 ob 10:04
  Prerokujem, da se s svojim udbaštvom in boljševističnim razumevanjem sveta, Janez Janša bliža lastnemu zatonu…. Svet pripada poštenim in pametnim !!!

  • Rožle

   Potem si tale res ti ….?

   • Fogglof Tunnek

    Kot da bi jas napiso toti komentar… Oba razmišljama enako…ma kaki enako… isto !!!

    • barbara rov

     A tebi še kar ni jasno da se spokej s tega portala? A ti je treba narisat?

     • Fogglof Tunnek

      Smrt janšizmu, svoboda naroda!!!

     • barbara rov

      kdor išče ta najde

     • Fogglof Tunnek

      Tak gledaj da ne bom tebe našel… Jama ti ne gine…kapish?

     • barbara rov

      Kva si ti reku?

     • Fogglof Tunnek

      JAMA TI NE GINE… KAPISH !!!

      To sn reko…no…

 • Fogglof Tunnek

  Mihael Skumavc pravi:
  22. 02. 2016 ob 10:15
  Nova24tv in njen ustanovitelj me spominja na stara rdeča trobila.
  Njegov vek pa se končuje.
  Kmalu jo bomo lahko razkazovali po sejmih, kakšen je bil videti zadrt udbaš in bivši rdečkar.

  • Fogglof Tunnek

   Se popolnoma strinjam z napisanim… Tako bi jas napisal.

  • Hanza Gorenjski

   Pa tole tudi:

   Mihael Skumavc / 29.06.2016, 20:49
   Tovarišč @Zmago: boste pa še malo žgancev pojedli, da boste z menoj, tako, komunicirali!!!
   1. Za uvod si malo preglejte statistiko, število registriranih Judov V Europi 1939! In na to število Europskih Judov 1945!!!
   V Europi je tedaj živelo okoli 6,5 miljonov Judov! Po vojni je bilo, registriranih 6,3 miljona Europskih Judiov 8USa, Izrael,…..)
   2. Tudi zgodovinar Pirjevec je na predavanju na FDV, mladim študentom, pred tednom dni, razlagal, da je Markovič bil čisto v redu fant in da je bila Slovenija, v YU, separatistična republika!! ITD!
   3. Moja mati je poreklom Nemška Judinja in o svojih, kot Fischer,.. lahko pišem kar hočem!
   By Petrovc

 • Fogglof Tunnek

  Mihael Skumavc / 11.06.2016, 16:22
  V osrednjem SLo cajtngu pa se jokajo, da zahodnjaki čez generacijo več ne bomo seksali! Kao, vse večja nezainteresiranost!
  V Aziji, Arabiji, Indokitajski, pri 17. seksajo že vsi! Dekleta, ki do 18. nimajo otroka so ožigosana, kot nenormalna!
  Po svoje je pa res zadnji čas, da nas zavzamejo skrajni muslimani in nauče normalnega življenja, ta zahodna demokracija je bolana, da smrdi do nebes!
  ————————————————————————–

  Juhuhu…tudi fhalozah seksamo zelo zgodaj… Rokerji pravijo… sex, drugs and rock n’ roll… fHalozah pa pravimo… seks, šmarnica in roke dol, v hlače… hahahahahahahahahahahahahaha …

  • Hanza Gorenjski

   Tudi tole je napisal:

   • Mihael Skumavc / 11.06.2016, 16:22
   • V osrednjem SLo cajtngu pa se jokajo, da zahodnjaki čez generacijo več ne bomo seksali! Kao, vse večja nezainteresiranost!
   V Aziji, Arabiji, Indokitajski, pri 17. seksajo že vsi! Dekleta, ki do 18. nimajo otroka so ožigosana, kot nenormalna!
   Po svoje je pa res zadnji čas, da nas zavzamejo skrajni muslimani in nauče normalnega življenja, ta zahodna demokracija je bolana, da smrdi do nebes

 • luckyss

  Lahko si rišete ne vem kakšne grafe, vendar je dejstvo, da vas ima narod dobesedno “poln kurac”..
  Tako po dejanjih kot po tukajšnjih izjavah…še bedasti Hrjavc vas bo prehitel…

  • Fogglof Tunnek

   Kužek praf maš…pa še malo pogrizi voluharje desne… Fajn bi blo če bi imel steklino :)

   • barbara rov

    Tunnek, ko bo nekdo tebe orenk prefukal, ne boš več pametoval

    • Fogglof Tunnek

     Huda jama odpri se…še je organskih smeti za počistit !!!

     • barbara rov

      Problem pri tebi je da ignoriraš opozorilne znake. Kot bi vozil 130km/h tam kjer so ovinki in nizka omejitev. Prej ali slej se boš zaletel

     • radames

      Foglof tumpek tumpek. Janeza cepca se je že odkrilo. Je nekdo, ki je prešel črto. Ravno tako si tudi ti bolnik.
      Mi, ki nam je komunizem povzročil veliko trpljenja, smo sveto verjeli, da bo propadel. Jaz osebno sem dal komunizmu od leta 1917 največ 200 let življenja. Razpadal pa je pred mojimi očmi, še za mojega življenja.
      Kar je levo, ima izredno malo človeškosti. Zato tudi propade. Človek ni žival, človek je nekaj več. Neznansko več.

    • radames

     Danes je na nekem forumu nekdo zasmehoval slovensko vojsko v osamosvojitveni vojni. Odpisal sem, da bi ga na Hrvaškem, če bi rako pisal, kjer je v njihovi osamosvojitveni vojni padlo na tisoče Hrvatov, poiskali in ga krepko pretepli.
     Administrator se je končno prebudil in temo izbrisal.

   • luckyss

    Ti si itak fenomen…s svojimi komentarji več prispevaš k obstoju tukajšnjih ovc, kot vsi plačani komentatorji in avtorji člankov skupaj..
    Kdo je torej butast ?!
    Pa da nisi morda JJ osebno…potem bi bilo mnogo stvari bolj jasnih…;)

   • Hanza Gorenjski

    Če bi ti imel jajca, bi ti jih odgriznil.

  • centurion

   Pseto garjavo.
   Drži pasjo besedo in zgini s foruma.

   • luckyss

    Mogoče izjemoma kakšen artikuliran komentar?!!
    Poskusi, saj bo šlo..

    • centurion
     • luckyss

      Ob teh dogodkih sem prav jaz prvi javno vprašal na MMC…Kje so posnetki uličnih kamer?!!
      Posledica tega je bilo to, da mi je bil ukinjen račun in da se z istega IP ja več kot leto dni nisem mogel prijaviti na ta portal..
      Poleg tega mi je “lokalni policist”, sicer sošolec in prijatelj dal jasno vedeti “naj ga ne serem preveč” ..ker bom imel probleme..
      Vsa politična svojat ste isti kurac..levi in desni,..

     • centurion

      Dej naret kej tut na tem portalu.
      Tko, za eno leto…
      Pa so preveč demokratično tolerantni, tejle DESNIČARJI.

     • luckyss

      Sem vam povedal…Slovenija rabi resno in inteligentno desnico…
      Torej nič od vas..

     • centurion

      Ja.
      Žlahtno Milko.
      In psa luckyssa.

     • luckyss

      Ni vredno komentarja..

     • barbara rov

      Ti kar zajebavaj.

     • luckyss

      To mislim zelo resno….

    • barbara rov

     sej ti je napisal komentar ki je dovolj jasen

     • luckyss

      In vi zaslepljenci sanjate, da boste sploh prišli v parlament ?!
      Saj pravim, še butasti Hrjavc vas bo prehitel…mogoče celo profesorica angleščine..Alenka ;)

     • centurion

      Ponavljam, pa drži besedo.
      Ker zalajanih kosti se največ ogloda!
      Pseto garjavo.
      Drži pasjo besedo in zgini s foruma.

     • barbara rov

      On je tukaj verjetno z namenom da jebe ljudi v glavo iz varne razdalje. To je njemu zabava zgleda, v kateri zelo uživa.

     • centurion

      Tu je varen.
      Tu ga jebemo v glavo.
      Na Oražnovi pa mu pucajo hemeroide.

     • luckyss

      Res sem požrl besedo in se nisem poslovil s tega foruma ker se mi kot zaslepljene ovce močno smilite…
      Zastopam pa še vedno ista stališča…torej sem še vedno bistveno bolj objektiven kot vaš pastir, ki je “napredoval” iz skrajnega komunista v skrajnega desničarja..

     • Hanza Gorenjski

      Saj veš, ovčji trop ima rad v bližini garjavega psa, ki se ga vsi izogibajo.

     • luckyss

      Ovce se psov bojijo…namesto, da bi se bale pastirjev , ki jih strižejo in koljejo…
      Kaj “čmo”…ovce pač niso najbolj brihtne, pa če tudi imajo svojo TV ;))

     • Hanza Gorenjski

      saj vam jo bodo ukinili, presstitutke pa razgnali.

     • centurion

      Skozlej jo, pa pejt.
      Sm se enkrat zastonj napil za slovo???

     • barbara rov

      On preveč uživa v svojem početju, zato se ne bo nikamor premaknil

     • luckyss

      Ja, res je, toliko burleske kot na teh straneh ne najdeš nikjer…čeprav moram priznati, da se včasih nasmejem z grenkobo..smili se mi butast narod, ki bo znova najebal…pastirji se bodo le prebarvali..

     • barbara rov

      To ni res. Ti si prišel sem nas ZAJEBAVAT.

     • luckyss

      Glej, jaz sem za vas v bistvu luč na koncu tunela..
      Brez takšnih kot sem jaz bi ta portal bil le eno ogromno skupinsko onaniranje in brisanje uvelega kurca v rdečo zaveso…Le provokacija vas lahko še združi in vzdržuje vaše vegetiranje…
      Morda ste prebutasti, da bi ugotovili, da me morda plačuje JJ…(zgolj provokacija, spet he, he ;))..beboti.

     • barbara rov

      Lej, bebo. Ti zajebavaš resnične ljudi. In ljudje si to zapomnemo. Slej ko prej te bojo najdli slej ko prej te bojo prefukali.

     • luckyss

      No končno spet po stari domobranski navadi..
      Ne bojim se niti belih niti rdečih…prvi, ki bo nepovabljen in z namenom nasilja prestopil moj prag bo ustrezno “postrežen”…dobrodošli..

     • barbara rov

      To da te bojo prefukali je še mila kazen. Ampak, prefukali te bojo po tvoji lastni neumnosti. Ti si kriv za to in nihče drug. Samo lastni bebavosti se imaš zahvaliti za to. Ti si iskal ti boš fasal. Če pa misliš zajebavat vse Slovence naenkrat pa kar izvoli. Na koncu boš najebal ti.

     • luckyss

      Morda res…
      Ampak stojim za svojimi stališči…
      Noben politik ali župnik mi ne bo pral glave..

     • barbara rov

      Glavo ti bojo razbili, ne pa oprali

     • luckyss

      Ja in kaj potem…ne bom prvi..

     • barbara rov

      Boš pač imel razbito glavo, enkrat dvakrat, 100 krat, kar si si zaslužil, meni je vseeno sej mene tvojo betica ne bo bolela, drugim je pa tudi vseeno

     • luckyss

      No vidiš..se torej brezveze sekiraš..

     • Hanza Gorenjski

      Očitno si jo ti učil jezika…

     • centurion

      ********+++++++++++++++++!!!

     • luckyss

      Jes aj du..

    • Hanza Gorenjski

     Sedi!
     Prostor!
     Priden, luxi.

     • luckyss

      Še poskušaj…mogoče bo vendarle šlo..

     • Hanza Gorenjski

      saj veš, so nekatere izrojene pasme, ki se tega ne boste nikoli naučili.

   • radames

    Tegan kretena imam blokiranega. Bo pa tečnaril toliko časa, da bo nekdo (JAVNO) razkril njegovo identiteto.
    Neki Miha je že osramočen. To so bolniki. Intelektualec, delujoč na univerzi, ki je naredil samo korak od genija v psihičnega bolnika. Ločnica je tanka črta. In Miha jo je prekoračil. Nimajo pravega motiva, nabijajo, ker so jezni na ves svet. Odrešitev je samo zdravljenje.

  • Hanza Gorenjski

   vsak p’s ima pravico do lastnega mnenja, pa če tudi je bebavo.

 • Rožle

  A Kučanovih člankov pa ne marate ..?..le kaj bi vi levaki brez Janše ..že takoj jutri propadete …

  • barbara rov

   še levaki vejo da levaki lažejo, zato jih tudi ne berejo

 • Franjo Trojner

  Židan iz SD se nudi za predsednika vlade, ma ne ga srat no, Slovenijo bi takšna avatura s politikom tipa Židana, ki je na nivoju onega voznika avtobusa venezuelskega Mandure za vedno spravila na kolena. Ma brez veze, samo spomnimo se, da je stranka SD že vodila vlado v Pahorjevi koaliciji in vse skupaj je bila prava katastrofa za Slovensko državo in državljane in posledice tega hazarderskega vladanja so vidne še danes. Kar je res, je res, na referendumih smo Slovenci volilci porazili stranko SD in njihovo ideoligijo z 3 proti 0! Na prihodnjih volitvah jo pa moramo združno poslati še izven parlamenta, kot se ji je v preteklosti skoraj že dogodilo.

 • janez.pokoncni

  Ne hvalimo dneva pred nočjo!! Leta 2011 so vse napovedi šle v smer 50% in, ko je navdušenje nad predvolilnimi prognozami javno pokazal tudi Janša, so se stvari postavile na glavo in iz nič je priletel solatar ter zmagal volitve.

  btw.,
  Je pa 50% rezultat, ki bi Slovenijo obrnil na noge – sedaj namreč vismo obrnjeni na glavo!

  • centurion

   Je za pričakovati novo Patrio 2, če prav razumem….

   • janez.pokoncni

    Oh, jih je v “pacu” že nekaj.

    Sedaj so kaviar socialisti ugotovili, da je za hujskanje drhali dovolj že nekaj tisoč evrov in Janšo bodo pozivali naj dokaže od kot mu denar, da je zmogel polno natankati svoj avto 10x zapored.

    Virus kolektivne blaznosti je tako močno razširjen, da dejstva sploh več ne štejejo. Za unčikovito oblatit Janšo je dovolj že zgolj en sam regrat, ki bi ga Janez odrezal na sosedovem travniku.

    Sam vidim možnost za uspeh prej v tem, da nihče ne bo verjel v dober rezultat SDSa. V kolikor bodo prognoze pred volitvami odlične, bo Janeza odstranil tudi kak pijani lovec, če četrta ali peta verzija “Patrie” ne bi več pomagala.

    • centurion

     Lovci v Sloveniji.
     In diktatura.
     Samo kmalu bodo morali lovci zadet 200.000-300.000 tarč.
     Ti povem.
     Bodo tudi lovci daljnogledom smer obrnili.

     • janez.pokoncni

      Ja, to je edino upanje. Več, ko se nas strezni, več možnosti bomo imeli, da se izkopljemo iz primeža kavir socialistične mafije!

     • luckyss

      Mogoče bi se bilo bolje prenehati opijati..streznitev nujno prinaša s sabo kakšnega mačka..pa ni nujno da mu je ime Matija ;))

     • tohuvabohu

      A nisi obljubil, da boš nehal srati tukaj? Hahaha, kakšen manijak.

    • xtc

     Pozabil si nakučanove ruske komu prijatelje:

 • primoz

  HEEEE Ankete!! me pa veseli,da je objava te ankete nekatere,ki se deklarirajo za levake iztirila heee

 • Nata

  Kar se anket tiče, jim prav nič ne verjamem.Tudi na nobeno ne odgovarjam po e-mailu. Vprašanja so tako dvoumno postavljena, da nekdo, ki ni na tekočem o dogajanju pri nas, mimogrede zgreši. Pa imamo drugačen odgovor, od dejanskega mišljenja anketiranega.
  janez.pokončni je dobro napisal. . . . . . .
  brez skrbi! Levaki imajo odgovor na prav vsako situacijo. In, to mene najbolj skrbi.

  • Prle

   Pa ne, da ti je politika edina skrb v življenju?

   • Nata

    Sem kaj takega napisala ? Kje si pa to našel?
    Ni edina, je pa velika skrb. Zame, ki drugače mislim, kot ti.
    V redu ?

 • Krtača17

  Kermu bi se mi smejal če nebi blo Janše? Svet bi bil čist dolgocajtn.

  • luckyss

   JJ ni smešen..ima preveč bebcev v ozadju…smešen je kvečjemu Rjavec, pa še to je bolj žalostno kot smešno..

   • barbara rov

    A si ti morda mazohist? Bi užival, če bi te nekdo prefukal? Verjetno bi ti še prišlo kaj?

    • luckyss

     Se pač nikoli nisem bal ovc…ali pastirjev..
     Z leti pa še toliko manj..tako, da ste mi kvečjemu smešni..

     • barbara rov

      Ti si pa nam prifuknjen

     • luckyss

      Hvala za kompliment in priznanje…

     • barbara rov

      Ne razumem. Kompliment in priznanje? Si doma? halo?

     • luckyss

      Največja žalitev zame bi bila, če bi me tukaj imeli za normalnega.

     • barbara rov

      Ajd, spelji se. Ti nisi vreden mojega časa.

     • luckyss

      Sedaj pa prenehaj s komplimenti, mi bo še nerodno..;)

  • centurion

   Za se zjokat si pa ti.
   Uboga mt, ki te prenaša….

   • xtc

    Saj ga ne ona je na delu z nogami v luft ;da ga preživi:

 • neny

  Spis
  Nacek Pacek je pisal prosti spis: -Bil sem bolan, Bled in Bohinj, da nisem mogel ne brat ne sestra. Šel sem v posteljo, zaspal in začel sanjati, da sem se povzpel na Šmarno goro. Dol sem se spustil z zmajem, junijem in julijem. Na vso srečo sem pristal v puščavi. Takrat so me z vseh strani obkrožili levi in desni. Nenadoma sem zagledal terenski avto niva, vrt in travnik. Sedem noter, osem ven in se odpeljem v gostilno. Tam naročim kos torte in škorec vina. Natakarju naročim, naj sebi naroči kaj za popit, Dolanc in Kardelj. V tistem trenutku vstopita moja bosa West in Mild in zavpijeta name: -Izgubili ste delo, Jano in Anteno. Ni mi preostalo drugega, kot da spokam kufre in se spokam na morje. Upal sem, da mi bodo pomagale pravlične vile, kosa in grablje. Šel sem v Lucijo, Andrejo in Matejo nabirat školjke, lijake in bideje. Še sedaj ne vem, zakaj se moja mama tako sekira, žaga in lopata…

  • barbara rov

   Bedastoče

   • luckyss

    Mogoče lahko kje dokupiš podobno kot delovna leta tudi nekaj deset pik IQja…
    Potem ti bo zgornji zapis duhovit in še posebej primeren za tukajšnje občestvo ;)

    • barbara rov

     Ne, meni je tisto prav butasto…

     • luckyss

      Ja, potem pa dvakrat preberi moj komentar, saj sem pisal zelo počasi…

     • barbara rov

      Nič ne bo bral tvojih komentarjev..tisto je kar nekaj in bebavo…

     • luckyss

      Naj ti kdo od pismenih strankarskih somišljenikov razloži za kaj se gre..

     • barbara rov

      Sej vem zakaj gre. Tisto je idijotizem, ti se pa zajebavaš z napačnim človekom…

     • luckyss

      Gre se za to da se sploh kam pride..

     • barbara rov

      Zajebavaš me. Ne igraj se z mano.

     • luckyss

      Nima smisla..ne razumeš poante besedne igre …adijo..

   • radames

    Ponazorila je, kako pišejo in razmišljajo tardeči. Njim se je odpeljalo že leta 1917.

    • barbara rov

     Ja, na tak način so levi sodniki prišli do tega da je JJ kriv XY…

  • Hanza Gorenjski

   tok, tok…

   • Prle

    … po tvoji glavi – seveda prazni.

 • Rožle

  Vam je g.Vinko Gorenak lepo povedu..:
  “Nekega dne se vam bo pa Janša prikazal … V sanjah se vam bo prikazal.”…

 • Demonkrat

  Vedno znova se začudim, kako malo je socializma v socialističnih deželah

  • stajerc5

   Eeeej, ni problema, pojdi v Venezuelo na dopust, pa ga bos dozivel v izobilju.
   sarc off

 • Fogglof Tunnek

  Danes je nedelja, MOLIMO: Janez nas vzgaja! Juhej! Dobrodošli v šoli Janezove ljubezni, usmiljenja. Dobrodošli v Janezovem zakramentu. Danes nas Janez zopet zbuja, nas premika iz naših komodnosti. Nerganje, nezadovoljstvo, nezaupanje nad levimi, … fse to je preveč prisotno v našem fsakdanu. Zato nas Janez praf v SDS-ovem zakramentu prehiteva, hiti v to našo krhkost in nas šola. Mi ofce pa blejemo dalje… beeeeeeeeeee baaaaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaneeeeeeeeeezzzz …

  • barbara rov

   bebavo

  • Rožle

   Se zavedaš, da postajaš čedalje bolj agresiven … ccc
   Groziš uporabnikom portala s smrtjo …to pa ni ravno diplomatsko

   • Fogglof Tunnek

    Zakaj?… Zato ker napišem “Smrt janšizmu, svoboda narodu?”… Ka je tu spornega? Ne želim smrti Janezu Janši…naj človek živi kot fsak drugi…želim si smrti politični ideologiji ki se imenuje po Janezu Janši… JANŠIZEM !!!

    • barbara rov

     Ti si tudi …nevreden mojega časa….

    • Rožle

     Spet levaško sprenevedanje …
     *************************************
     Fogglof Tunnek barbara rov
     3 ure nazaj

     Tak gledaj da ne bom tebe našel… Jama ti ne gine…kapish?

     JAMA TI NE GINE… KAPISH !!!

     To sn reko…no…

  • realnost

   kako to da se ne odstrani tega osebka saj odvrne pametne ljudi od komentiranja?

   • Krtača17

    Že cel let čakam pameten komentar z desne….

    • realnost

     spel se tja kamor pašeš!

     • Krtača17

      A to je pameten komentar?

     • barbara rov

      Zelo na mestu!

     • Krtača17

      Pr tolk pametnih komentatorjih kolkr jih premorete desni, butastih sploh ne rabte. Je itak vse kar napišete butast.

     • komar marko

      vem, resnice ne poznate, PRVALJICE in KORITO z maškaradami so za vas HRANA! Na naš račun, na račun delavcev s 600 EUR plače, mi pa imamo zaslužne že 70 let!

    • komar marko

     in kako boš dojel resen komentar, če kje pa na podstrehi vakuum, pa še FDV izobrazba!

    • stajerc5

     Z desne lahko pricakujes samo 9mm…, tamali paradajzek sem mislil- za tebe je dosti…

   • komar marko

    vsak dvor ima SVOJEGA NORČKA! Ni žleht je pa opran!

  • komar marko

   in OVCA ima psa vodiča! Slučaj? eden je celo bevskal na TV pred neko komisijo, ker mu hočejo ukiniti donacije, ker je presmrkav!

  • Olga

   Prevod: Janez Janša ima sto življenj! Podtaknjene politične sfere (160!!) mu ne morejo do živega! Gotovo ima Božjo pomoč! Amen!

  • Rožle

   Ti maš svojo Meko f Murglama …. in lako komot tam moliš ..vašem Alahu

  • Nata

   Imaš zelo zgrešene pojme o tem, kaj zakramenti so !
   Daj v narekovaje , bumbar. . .. . . .

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, dobrega četrt stoletja po osamosvojitvi…pa je Janez Janša pa fse bolj osamljen. Zapuščajo ga člani SDS-a…mladež mu snifa kokain…zavaljeni Primc mu dela več škode kot koristi !!!… Še malo pa se mi bo začel smiliti.

  • komar marko

   važno je da je KOZA JULIKA v varni štali!

  • Olga

   Resnica: Janez Janša vse bolj uspešen! Krti so zapustili stranko, ki deluje odlično! Uspešno pokrivajo vsa področja! Jutri lahko začnejo delati kot vlada! Mladi, kot je Žan Mahnič, so odličen obet za stranko tudi v prihodnosti! Primc dela odlično! Dobro se vklapljanje na desnico z gospo Zevnik!

  • barbara rov

   Čujte, dobrega četrt stoletja po osamosvojitvi,…pa je stranska SDS še vedno v parlamentu…bumbar

  • Rožle

   To da si osamljen po sebi sodiš …

  • Rožle

   Zdej pa ti povej koga si ti videl snifat kokein ….
   in koga si videl, da je obležal na tleh od vseh živih substanc …

  • Dragan Krstič

   Čuj ti tumpasti Tumplek. Ti delaš največjo reklamo za Janšo na tem portalu. Ker si tako zabit sploh tega ne doumeš kreten haloški. Tebi, Zemljariču in Maseši verjamejo samo tisti z IQ zlate ribice.

 • komar marko

  nek nekdanji pisunček sicer soakter Patrije in zapriseženi FDV jevec nekega dnevnega časopisa je pred nekaj leti pisal da je stranka SDS v razpadu. Včasih ko je bilotam še komentirano je redno pisal komentarje pod svoje članke in dražil rdečkote k onaniranju. Sedaj se je preselil na javno hišo kjer spet piše norosti! Veliko je včasih komentiral dogajanje na TV, danes ga ne povohajojo več! Le zakaj? Vzporednica z našim norčkom je zgolj slučajna!

  • Prle

   So what.

   • komar marko

    saj v tem je čar, ker sramote ne poznate.

   • stajerc5

    Pri nas bi rekli, pa kaj potem ali pa kaj puol! Vi, prikoljic in sladoljedarji se pa ven mecete, ce se naucite fehtat v tujem jeziku, bljak…

  • Demonkrat

   Pisanje je notranja nuja človeka, ki piše. Čas je najboljši in najpravičnejši sodnik zapisanih besed.

  • Nata

   Ja, ta je veliko svojih ” mnenj ” požrl.Pa je meni vseeno všeč, kako pove.

 • trobenta

  Janša-gremo do zmage NAPREJ……

 • radames

  Jeretič: ” Zato bo zelo pomembno, kako bo stranka (SDS) vodila ton kampanje…”

  Še bolj pomembno bo, kaj si bodo tardeči izmislili, da udarijo po SDS in Janši.
  Pripraviti se bomo morali na AKCIJO. Ne bomo dovolili niti ene (IZMIŠLJENE) afere! Treba bo na ulico in pognati tardeče v beg. Mislim, da je vsem jasno, da se tako ne smejo več izživljati.

  • rrrrr

   Moja čestitka k tvojemu odličnemu komentarju je sicer, pozna, ampak od srca. Zadetek v črno!

 • Rožle

  Stranka SDS je tudi prevzela moralna etična načela…
  …praktično je tale SMC stranka brezpredmetna … skratka sam še v napoto…

  • tohuvabohu

   Murphy je rekel: vse, kar je sestavljeno, prej ali slej spet razpade.

 • neny
 • tohuvabohu

  Rdečkoti pljuvajo v lastno skledo. Odprli so dve fronti: eno proti JJ&SDS (ta ima že brado), sedaj še drugo proti Pahorju. Usrali se bodo in požrli lastni drek.

 • Igor Karlić

  Ne veselite se prezgodaj. A ste natančno prebrali statistiko ankete? Največjo podporo med “intelektualci” ima stranka ZL. To pove, s kom imamo opravka. In ta anketa ni izmerila. Vprašanje: Koga boš volil? Kučan mi ni še povedal.

  • traktor

   Je pa res, da tisti, ki podpira ZL, pač ne more biti intelektualec.

   • tohuvabohu

    No ja, lahko, če je iz javnega sektorja.

    • Nata

     saj te lahko popravim? Iz JU .

     • tohuvabohu

      Drži, hvala.

   • Dragan Krstič

    Oni se imajo za vrhunske intelektualce.

    • traktor

     Saj so, zase. Za nas so samo konji.

     • stajerc5

      Ko prides v stalo te bodo obrcali in pogrizli, tudi konji imajo svoj ponos…

  • Nata

   Dobra ! Intelektualci v naredkovajih.

  • Dragan Krstič

   Intelektualci iz FDV ter bagra ki živi na državnih jaslih, pravniki, ekonomisti, upravni delavci. To so tisti, ki so uničili državo.

  • Olga

   Ali sploh imamo prave intelektuce, razen redkih častnih izjem?!
   Poglejmo: dr. Cerar, dr. Brglez, dr. Turnšek? ……. To so intelektualci?!! So sramota za intelektualno srenjo!
   Celo slovenski izvedenci zdravniki pogrinjajo pred svojimi kolegi iz tujine na področju stroke, pa se imajo za velike intelektualce!?
   Kaj Kučan pove, nas eno figo briga! Ankete so ukrojene za ustvarjanje javnega mnenja!
   Slovenija, imamo problem! Vklopimo zdravo pamet!

 • xtc

  Vsa razprava o tem in onem je brezpredmetna spremembe v Sloveniji bodo;vendar ne dotlej;dokler se sistem ne zažre in nebo zmanjkalo denarja;ko Kučan in druščina ne bo zmožna več finančno podkupovati volilcev;ko bo zmanjkalo za plače;penzije;JS se bo začelo no to pa ni več pretirano oddaljeno:

 • Dragan Krstič

  Kdo nam je uničil državo in prihodnost? Zagotovo ne elita iz realnega sektorja, še manj delvci iz realnega sektorja, ki delajo za 600do 700€ mesečno. Uničila nas je avantgard, uničili so nas lopovi iz državne birokracije in JU, pravniki, ekonomisti, upravni delavci in bla,bla, bla delavci

  • Fogglof Tunnek

   Ka pa JJ?

   • barbara rov

    JJ ja ti vidiš povsod. Strezni se

    • Fogglof Tunnek

     Ka pa Janez Janša?

     • barbara rov

      Deci šmarnice, plenice pa spat!

   • Dragan Krstič

    Vpraš ga.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, v razvpitem dokumentarcu o nacističnem zborovanju v Nürnbergu, ki ga je posnela Leni Riefenstahl, je Hitler med svoje kongresno članstvo, zbrano v Nürnbergu, priletel z neba…z letalom. Kar je dalo njegovemu prihodu ftis ekstatične vzvišenosti in mističnosti…

  Desnosučni poglejte v zrak… Ivan Janez je že opasan v padalu…Milan mu je morda podtaknil ruzak :)

  • komar marko

   Ja revček bogi. A celi dan gledaš TV in slučajno na DICAVERY programu najdeš tvojega prjatla. in potem nas podučuješ! Ja a so bili spomini lepi?

  • barbara rov

   Briši nick, briši komentarje, na bremzo pa rikverc. Komprende?

  • stajerc5

   Budala, kurcan se je na crno peljal, skrit v rukzaku…

 • dvanajstzvezdic

  Kdo nam je uničil državo? Slovenska “pamet”, ki se pušča nategovat levim ideološkim mesijam. Levičarstvo hodi po tej zemlji že od leta 1941 dalje in kaj se je od takrat dobrega zgodila za Slovenijo? NIČ!!

  • komar marko

   sprašuješ kdo je unočil državo. Kolikor vem so GOSPODARJE in intelektualce leta 45 pospravili. Kolikor vem so pa ostali hlapci zelo korajžnji in neintelektualna raja, ki je rada živela brez dela! TOREJ kdo?

   • dvanajstzvezdic

    Liberalni del (tako imenovana intelektualna elita z Vidmarjem na čelu) se je priklonila komunizmu (na žalost jim je štango držal tudi Kocbek) že leta 1941.

    • komar marko

     liberalni del-intelektualna elita. Pa naštej imena!

     • stajerc5

      Prvi, ki nas je za..bo, je bil Maister (menda se maler- majster ni bil!), tu je zacetek svinjarije in icicev!

     • komar marko

      jap, tako je tudi moje mnenje,

     • stajerc5

      Od takrat naprej ni vec eksistirala tista izgubljena vrednost:
      Recht und Ordnung!!!

     • Jovo Jamnica

      Kaj pa Krek, pa Majniška deklaracija? Pa Jugoslovanski klub na Dunaju???

     • komar marko

      uf ob tej uri je pa to preveč za mene.

     • Jovo Jamnica

      Nič hujšega???

     • komar marko

      a ti hočeš da kar vse vem, od 35 pa do 91 vključno z majniškimi hrošči in pravljicami?

     • stajerc5

      V katere vode si pa ti zaplul? Kaksna yuga, klubi in ostala yugofritz zajebancija?

     • Jovo Jamnica

      Krfsko deklaracijo na Krfu so podpisali člani Jugoslovanskega kluba s Srbi. To je bilo 1917!!!

     • Krtača17

      Ma kaj se sekiraš. Desni bojo kmal prišli do spoznanja da je bil Adam ta lev pa Eva ta desna.

     • komar marko

      ali pri resnih temah lahko izpadeš še večji idiot, kot vemo da si!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Krtača17

      Jest ti povem, kriv je bil Adam da so ta levi pršli na oblast. Sigurn. Je vse podokumentiran.

     • Jovo Jamnica

      Eh, nič se nea sekiram. Čitam samo, kak malo vejo o stvareh, kere so splošno znane. Če bi poslušali Grando, bi zastopli, zakaj je Rupl polek farbo…

     • barbara rov

      Jovo Jamnica, ti meni deluješ kot kak stari lažnivi pijanec, po prekrokani noči. Laži so tvoja hrbtenica!

     • Jovo Jamnica

      Kakorkoli. Vsaj vem, da pišem komente na portalu Nova, kjer stoji gumb Reply. Ta gumb omogoča namreč eksplicitni odgovor in nagovor je odveč. Druga pesem je na portalu revije Reporter. Tamkaj nekaj osivelih modelov brezplodno pretepa oslovo senco. Da pa se ve, komu v danem trenutku velja kazen, more v izogib zmešnjavi, istega valpet imenovat.

     • stajerc5

      Imam obcutek, da si zeeelo inteligenten. Povej mi, kdo je bila tasca od Adama, da lahko nadaljujeva…

     • Krtača17

      A je mel taščo?

     • stajerc5

      A nisem rekel, da si ziva inteligenca, isci…

     • komar marko

      sedi PET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Krtača17

      Ja no sej. Mogoče si kej novga dognal. Čakam da vidim to.

     • stajerc5

      Ejjjj, crnogorce, necu da radim dzabe za ljencuge!

     • stajerc5

      A te je strela zadela ali kaj? Pa kdo govori o yugi- kraljevski ali enonozni?

     • komar marko

      uf leto 17 ko še ni bila končana prva vojna in se ni vedelo nič o letu 32 in ponovnem vzponu nacional socializma! Uf težka tema!

     • Jovo Jamnica

      Čuj, Mussolini je prišo na oblast ža 1922…

     • stajerc5

      Ce ze hoces, moj ata so se rodili ze 1912…

     • Jovo Jamnica

      Moja stara mati pa 1889…

     • komar marko

      jaz imam IMOVINSKO LISTINO OD MARIJE TEREZIJE!

     • Jovo Jamnica

      Pošli fotokopijo Janezi is Komende…

     • komar marko

      a pol bo pa vsa SLO vedela koliko posesti imam! Ne, pa še ne vem kam sem jo vtaknil? Hja,

     • Jovo Jamnica

      Jas mam tut posest v Galiciji, pa se zato nea sekiram.

     • komar marko

      od tam je moj dedek prišel domov živ in zdrav s tremi medaljami in ……

     • stajerc5

      To je Piresica- Galicija, hahahhehehehihihi….

     • komar marko

      uf za tega pa vem kdo tam MUČKA. spet rdečkoti!

     • stajerc5

      Ce ne bi bilo vsake toliko casa poplav, bi Savinja rdeca pritekla v Zidani most…Pa hmeljske stange bi imele zvezde na vrhu!

     • stajerc5

      Pazi, da ti kamnolom ne pade na glavo…

     • komar marko

      a zdej si pa že pri fašizmu, ta je namreč v 25 letih od vzpona pa do septembra 42 pospravil 26 SLO državljanov. Naši majski hrošči pa od septembra 41 pa do septembra 42 je pospravil 64 SLO državljanov. A si to mislil? od tega je bilonekaj čez 20 deklet, baje zato, ker jih niso MARALE! In tako je MILO ZA ŽAJFO!

     • Jovo Jamnica

      SLO državlanof??? Zaminivo..

     • komar marko

      jap jaz sem SLO DRŽAVLJAN! Kaj si pa ti?

     • Jovo Jamnica

      Jas tut, ker mi je Bafčar tak določo.

     • komar marko

      pol pa pazi kaj pišeš! Ha, ha, ha lahk bi bil UBRISAN!

     • Jovo Jamnica

      Se nebi sekiro, ker mam nemške korenine.

     • stajerc5

      Do Save imamo VSI Stajerci taksne korenine. Gott sei dank!

     • Nata

      A, ja ? Še vedno lahko spremeniš.

     • dvanajstzvezdic

      Ja, saj tudi kler je bil razcepljen

    • MEFISTO

     Kocbek je bil marsičesa sokriv.

     Tudi njegova naslednica, krščanska socialistka Ljudmila Novakova je in bo še sokriva za marsikatero stranpot Slovenije, ki jo bo zakuhala levica.

 • komar marko

  kako lepo je brati zapse rdečkotov kako sanjajo JJ in predno gredo spat, pregledajo vse omare in pod posteljo-

 • Krtača17

  Vaš Janša je prov simpatičen z vetrom v laseh….

  • stajerc5

   To si pa prav lepo povedal, se malo pa bos “nas”!

   • Krtača17

    Sploh ker nima las…

    • stajerc5

     Malo za razmisliti, za tebe bolj tezko, ampak…Gospod Ivan Janez Jansa ima vecje lase kot imas ti jajca!

    • Nata

     Sej smo te že prej razumel, no? Pojasnilo ni bilo potrebno!

    • Adolf Hitler

     A si se sploh vprašal zakaj je brez las zato ker mu je kaj do njegovega volka ti NE PA TEM BUZERANTU CMERARJU ti kumunaiserska podgana!

 • Fogglof Tunnek

  Janez Janša zelo dobro obvlada manipulacijo… On daje svojim ofcam ftis prepotrebne vzvišenosti in mističnosti… Se še spomnite leta 2013, ko se je na Kongresnem svojim ofcam oglasil prek videa. Stem je pofdaril svojo eterično, mistično ločenost od tega “banalnega” sveta, obenem pa tudi to, da je več kot človek… da je Ideja, Duh… beeeeeeeee baaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaanšaaaaaaaaa….

  • Fogglof Tunnek

   Voluhar plešasti je reko, da je to, kar počnejo fseslovenski fstajniki je “čisti levi fašizem” ki se mu je treba upreti, pol pa še je zgobcal… “tudi holokavst začel z grožnjami pred stanovanji nedolžnih državljanof”. Hu! Kako je Janša prišel do tega levega fašizma? Kako je prišel do tega holokafsta? In kako je prišel do tote dramatične povezave med njima?…To zmore samo Janez !!!

   • barbara rov

    Nehej gobcat. Nisi več zanimiv.

   • trobenta

    Pejd julko pomolzit….

    • Rožle

     Ko bi jo samo pomolzu ..

  • Krtača17

   To je bil Big brother za desne ovčke.

  • dvanajstzvezdic

   Čuj, kaki je pa bil Tito-ljubićice bela? Pa Dolanc , pa Kidrič……

 • Olga

  Levičarji ne morejo pogoltniti uspeha Janeza Janše in SDS! Prav tako jim ne pašejo Princ, Zevnikova in ostali pošteni ljudje! Tudi njihova komunistična navodila jim ne pomagajo, čeprav jih ponavljajo kot papige! Prozorno!
  Komunistučno-udbaški “veteran” Milan Kučan Plavi je v svoji nemoči že letel po pomoč k diktatorju Putinu! Verjetno se bo vključil v pravoslavno cerkev, da ga bo Putin resno vzel! Haha!

  • Adolf Hitler

   puttin ga bo samo zmaknu tega komunaiserskega žida ker putin je nacionalist in to gre vsakem kurčevim kazarem v nos!

 • montyamp

  JANŠA HERJ — KUČAN GNOJ

 • Demonkrat

  Komunizem je prinesel bedo in zalost

  • Fogglof Tunnek

   NOT

   • Demonkrat

    VEN

   • Dragan Krstič

    Fogglof Tunnek, dokler bodo rdeči na oblasti boš ti užival v domu upokojencev na račun davkoplačevalcev. Stroške bivanja ti plačuje tvoj kamerad Janković enako kot drugim kruhoborcem iz rdeče ergele kleptomanov in okorelih udbovcev.

  • sale

   To nimaš od komunizma pr tebi je to dedno

   • Demonkrat

    Tudi zdravstvo je bilo v komunizmu zanič

   • Dragan Krstič

    Sale, že po nicku je razvidno da si kupljiva oseba. Koliko te plačajo v Murgelštabu, na uro ali na poslani blog.

    • barbara rov

     Plačan je v rdečih pasjih piškotih

     • Dragan Krstič

      Aja, zato je tako podhranjen, umsko seveda.

    • sale

     Sm tu gor vprašo pa so rekli da nimajo dnarja da še oni fehtajo vsemogočni ljubljeni vodja paitak fsak dan dokazuje da je brez ficka tak da Murgle so zakon

     • barbara rov

      Ja, tja se poberi

   • Demonkrat

    Rezultate komunističnih intelektualcev lahko vidiš v celem se vzhodnem bloku ,v Venezueli…

   • Nata

    Kako? Torej ti dobro gre? Od veselja kar skačeš?

 • Rožle

  Tik..tak…Tik..tak…..Levaki..
  mokrenje na JJ se končuje….scat, srat pa spat …jutr zjutri na vse zgodi vas že čakajo prazne police…

 • Fogglof Tunnek

  Od Janševe nekdanje prijaznosti ostalo le politiziranje kulture, kar v normalni javnosti nima večjega odziva, kajti leta 2013, že na sam kulturni praznik na Zborovanju za republiko je Janez zasenčil samega sebe z novo “poslanico v živo” fkateri je “odkrival nove zablode” slovenskega naroda. Po vzoru znanih diktatorjef je svoje podpornike dvigoval v nebesa, fse ostale pa žalil in grozil, kot da bi ga ponovno prevzel kaplarski duh Hitlerja, Stalina, Ceaucesca, Pinocheta in koliko je še takšnih oprod !!!

  • barbara rov

   Tiho!
   1. izbriši nick
   2. na bremzo
   3. rikverc
   4.komprende?

   • Rožle

    Ja v jamo ga še vrš tako kot je on tebe …

    • Vrhovni sodnik

     kure poglej

     • Rožle

      Gledam pa ni mačka …

  • Dragan Krstič

   Pa Tita?

  • Demonkrat

   Daj povej kaj je rekel

  • Janez

   Tumpek,tu pa si udaril mimo ,kot vedno.gospod Janez Janša Nikoli ,ampak res nikoli ni nikogar žalil.,ker žalitev ni v njegovem repertoarju.Da pa je o marsikom povedal resnico pa je res.

 • sale

  Smrt fašizmu pa janšismu tud

  • centurion

   …i tebi sinko…

  • Rožle

   No zdej pa …Nina nana ..zzzz

 • Margu501

  Se vidi Q teh levih prostakov. Ni se vredno odzivat na take zapise, saj sami o sebi največ povedo.

  • MEFISTO

   Če lahko govori vsak primitiven levi prostal, je to le znak visoke stopnje strpnosti naše družbe.

 • Olga

  Deset komunističnih navodil na delu!? Vsa beda in nemoč Udbašev!

 • Darth Vader

  kaj pomeni za zasebno lastnino kombinirana oblast socialistov in zelenih si lahko preberete v šokantnem prispevku o tem, da so socialistične meste oblasti v Hamburgu začele razlaščati zasebne lastnike praznih nepremičnin z namenom nastanitve migrantov v teh nepremičninah…..račun za morebitno obnovo pade na lastnike stanovanja….več tukaj https://ambasador21.wordpress.com/2017/05/15/nemcija-pleni-domove-za-migrante/

  • Nata

   Ta je pa dobra! Vroča linija za ” cinkarjenje” ?
   O, seveda ! Tisti, ki so jih vabili, naj dajo na razpolago svoje ” kapacitete “!

   • Darth Vader

    ne vem če je to dobro……sem kar malo šokiran, da imajo sprejeto zakonodajo za katero vem iz Slovenije, da ni v skladu z njihovo zvezno ustavo……to ni ravno “nemški način”.

    • Nata

     No, če pogledamo ravnanje Nemcije v zadnjem letu in pol ?
     Naredili so marsikaj, kar jim res ni podobno.

     • Darth Vader

      ne vem, težko sem pameten, kaj je za njih dobro in kaj ne…..res je da imajo notranjepolitične boje med desnico in socialisti, nekje pa so še zeleni fašisti in komunisti (die linke)…..res je da je Merklnova rekla da nej begunci pridejo…..nimamo pa blage veze zakaj…..v to pregovorno dobrodelnost pač danes nihče več ne verjame, ker države in politika ima nasplošno interese in zdej ne vem, do sedaj sem izluščil samo 2dobra razloga, zakaj so to storil……prvič…..morda je res njihova demografija tko slaba, da jim grozi močan upad davkoplačevalcev (ker pač za nemški politični sistem obstajajo samo davkoplačevalci in ne državljani) in je s tem srednjeročno ogrožena fiskalna slika nemčije…….drugič……morda so se odločili, da bodo Deutsche Bank (ki se potaplja v večmiljardnih minusih, isto kot RWE in podobni koncerni) namesto z dokapitalizacijo z dnarjem, dokapitalizirali z novimi komitenti……tretja varianta, zakaj to počnejo pa je morda njihova izkušnja z weimarsko republiko in hiperinflacijo……ker zdaj bodo počasi na vrsti španski in italjanski bail-outi….z izhodom anglije iz EU je zazijala 100miljardna luknja v že odobrenih programih, natisnilo se je pa okoli 720miljard eur za bail-oute (tolk je masa EFSF) in če se je tiskal, je posledično na poti inflacija in to najbrž hiper inflacija….in eden od načinov brzdanja inflacije je, da povečaš notranje povpraševanje in potrošnjo, to pa pri 1.1 rodnosti otroka ne gre, če pa za ene 2-4mio povečaš prebivalstvo iz danes na jutri, je pa recimo 1/20 manjša inflacija na prebivalca, če imaš 80mio prebivalcev, kot naj bi jih imela nemčija….

     • Nata

      Verjetno kar pravilno misliš. Jih je pa sigurno presenetilo število, izobrazba in neprilagodljivost teh ljudi.Kajti to ni tisto osnovno migrantstvo, ampak verska invazija!
      Ja, rodnost – kaj pomaga, če želijo samo socialne bonitete.Troši pa država na račun svojih državljanov.

     • Aron

      Si sploh prebrala, kar je napisal fader? Verjetno ne, ker trosis neumnosti.

     • Nata

      Sem prebrala ja. Lahko sem zgrešila. Pa razlozi ,katere neumnosti
      Hvala.

     • Nata

      “.prvič…..morda je res njihova demografija tko slaba, da jim grozi močan upad davkoplačevalcev (ker pač za ”

      ” morda so se odločili, da bodo Deutsche Bank (ki se potaplja v
      večmiljardnih minusih, isto kot RWE in podobni koncerni) namesto z
      dokapitalizacijo z dnarjem, dokapitalizirali z novimi komitenti ”

      Sem še enkrat prebrala Vadejlevo pisanje.
      Pa ga še ti preberi. Sem kar dobro odgovorila.
      Ti si tisti, ki trosi. svoje ocene, kar tako – na oko.

     • Slovenka

      Če bi bile samo socialne bonitete. Značaj prišlekov je tisto, kar bi nam moralo pognati strah v kosti. In predstavljaj si, da vsi ti patološki tipi vsak posebej spravijo na svet še kak ducat psihopatkov, ki bodo ustrahovali staroselsko prebivalstvo. In kar je najhuje, velika večina Evropejcev še zdaj ne razume, da sta Evropa in evropski način življenja v smrtni nevarnosti, kakršne še nismo poznali.

     • Nata

      + + + + + + + + + + Pa tiste posračkane evro politike človek še razume – služijo svojo plačo !!
      Ampak. . . .. narod, ljudstvo pa bi lahko marsikaj premaknili !
      Pa Cerkev kot ustanova tudi. Usmiljenje je lepa navada, vendar sedaj že postaja neumnost !!

  • Slovenka

   O tem sem brala že pred meseci. Nemci so zblazneli, njim ni več pomoči.

 • Hribouc

  Pa je Maja Sunčićeva brala te rezultate ?

  Dejto pomirit žensko, prosim.
  Baldrijan, recimo, je učinkovit in poceni.

  • Anton

   morda bi tud kamilice zalegle tej tegobi

   sarkazem press

  • Slovenka

   No, oddahnila sem si ob spoznanju, da nisem edina, ki je ne navdušujejo Majini pisni izdelki. Pravzaprav sem se že večkrat spraševala, kaj ženska pravzaprav hoče. Kot da nima treh čistih. Mislim, da bo potrebno za umiritev Maje še kaj več kot samo baldrijan.

   • Hribouc

    Ja, bi bilo dobro zvedet kaj ji Odlazek daje v kofe ali čaj!

    Upam, da se bo malo zbudila & streznila, sicer se bo Reporterju naklada posušila, kot se je moj paradajz v gredi.Žal.Skrbi me, ker smo slovenci taklo samomorilsko nastrojeni in tako samouničevalno poštenjakarski, da tudi Maja, ki je poznala Rubikon donedavna, prestopa meje Absurdistana in nabija po Janši povsem auskontroll!
    Temu se reče selfjebada!
    (Če še upoštevam, da je Reporter naš in smo mi Reporterjevi.)

    • Slovenka

     Moj odgovor bo kar obsežen, tako da se pripravi.

     Reporter nam je vsaj do sedaj (mislim, da se že malo trezni) vztrajno prodajal mantro, kako mora Janša oditi in potem bo SDS zacvetela kot še nikoli poprej. Toliko da ni napovedal desnici 50%+, če bo desnico vodil nekdo drug. Ves čas so na pogovore vabili sogovornike, domnevno desne, ki so nabijali, da mora Janša oditi, češ da je preveč razvpit. Glede sodnih procesov in afer, ki so mu jih naprtili levakarji z namenom blatenja in povzročanja osebne, materialne, moralne in politične škode, so vsi sogovorniki do sedaj hinavsko zavili z očmi, pogledali proti nebu in svetohlinsko zavzdihnili, tako pač je, Bog pomagaj, ampak čeprav ni kriv, naj se Janša umakne, da bo šel desničarski špil naprej.

     Bedniki v studiu in na Reporterju so pri tem spregledali nekaj dejstev.

     Prvič, Janša je najsposobnejši, najpametnejši in najbolj razgledan slovenski politik sedanjega časa, ki ga odlikuje železna volja, jeklena odločnost in neverjetna sposobnost prenašanja naporov, tako da so mu le redki sposobni pri tem slediti. Volivci in člani SDS-a to vemo. Razen tega cenimo Janševo žrtev za slovenstvo. Do sedaj ni še nobeden politik v Sloveniji žrtvoval toliko kot on. Še nobenega slovenskega politika do sedaj niso toliko blatili, mu naprtili na pleča toliko sodnih postopkov, ga zaprli, da so lahko ustoličili sedanjega predsednika vlade, sedaj pa mu grozijo še z zaplembo premoženja. Zato smo zavedni Slovenci z njim in govnarji na Reporterju in njihovi sogovorniki delajo račune brez krčmarja.

     Drugič, desničarji vztrajamo pri pošteni igri. Preprosto ne pustimo, da bi nekoga kar tako odgnali z igrišča, njegovi soigralci bi zastokali, kaj hočemo, ubogi revež, ampak umakni se, da bomo mi lahko nadaljevali. Ne, mi vztrajamo, da je igra poštena. Če to ni, naj se prekine, naj se napravi red, potem pa naj se igra nadaljuje, po pravilih seveda. Preprosto ne dopuščamo, da Janšo z umazanimi pretvezami umaknejo iz arene, poleg levakarjev tudi na veliko veselje raznih umskih in značajskih pritlikavcev iz SLS in NSi, potem pa nam razlagajo, da je za vse najbolje, da se predstava nadaljuje. Mi vztrajamo, da Janša ostane v igri in ga pri tem podpiramo. Prej kot bodo reve iz SLS in NSi to dojele, bolje za njih.

     Tretjič, Janša je že sedaj simbol slovenstva, pa če se drekači na levi in desni postavijo na glavo.

     • Hribouc

      Draga Slovenka, Odlično,
      čisti tekst, čisto srce, polno hotenje, dejstva, trezna in poštena betica, čista desetka! čestitam, zadel si zmagoslavno bistvo.
      Točno to je, kar udbokučanisti in hlapci iz vseh vetrov dobro vedo, pa o tem nemorejo in nočejo niti sanjati, ker se jim podira fantazmična zgradba njihove
      fuknjenosti in ničevosti – še najbolj groteskno je ob tem, kar poznamo pod SLS in NSI.Tudi Zoretov fevd na škofiji ni izvzet, na hudo žalost ! Hudičevsko in pogubno.

      kar pa se Reporterja tiče, sem Maji in uredniku Šurli že parkrat jasno zapissal, da zame je moj Reporter jutranja pozitivna mantra pri zajtrku vsakega svetega Ponedeljka in mi še odpira horizonte v svetlobo dneva, če pozabim nabijaštvo proti Janjš ,kot ga opisuješ – še jemljem, da se objavi v svobodnem časopisu to, kar svobodno misli kdorkoli – AMPAK-čakam, da spet dobi besedo, kmalu, Janez Janša in še kdo iz SDS, ki je najmočnejši okop proti krimiudbomafiji in proti kocbekjanstvu Slovenistana, ki jaše čudovito Slovenijo in jo davi!

      Upam, da g.Šurla sledi temu, kar pišemo in, da umiri konje, ki so že potegnili Reporter v močvaro.
      Seveda, potem Reporterja ne bom več kupoval vsak Ponedeljek in ga NE nosil po lokalih kjer ga čudaki gledajo kot bizarno čudo z onega sveta in ne bom več
      delal reklame zanj – naj kar ostane na policah skupaj z jebeno Mladino in z Delom, bosta Odlazek in Petrič skupaj zapila sedmino, g.Šurlain Sunčička naj jima pa mizo pobrišeta!
      Howgh, govoril sem, dost pizdarije!

 • D&G

  Nobenega kjer je sum kaznivega dejanja in nobenega ki je preverjeno nesposoben in bi ponovno samo plačo in korist zase

 • D&G

  Nas ne zanima politična pripadnost le poštenost in sposobnost in domoljubje skratka človek ki ima rad svojo Slovenijo in bi kaj naredil za njo ne pa samo osebna korist.

 • Adolf Hitler

  ta bozirantski žid je končal svojo trilogijo živio Janez za boj pripravleni naš vodja slovendskih dežel!