fbpx

Je bil bronasti olimpijec Žan Košir prikrajšan za finale? Fotografija s ciljne črte razkriva, da je bil res!

Žan košir je tekmovalec v ozadju. Iz te perspektive se jasno vidi, da je prišel v cilj pred sotekmovalcem. (Foto: Twitter)

Deskar Žan Košir je na olimpijskih igrah v Pjongčangu dosegel izjemno tretje mesto v paralelnem veleslalomu in osvojil bronasto olimpijsko medaljo. Vendar pa je v polfinalni vožnji, ki bi ga popeljala do finala, prišlo do neverjetno izenačenega dvoboja s Korejcem Sanghojem Leejem, organizatorji pa so zmago namenili slednjemu.

Medtem ko slovenska javnost slavi novo olimpijsko kolajno, ki jo je osvojil deskar Žan Košir, grenak priokus pušča razplet njegove polfinalne vožnje, ki ga je sodeč po fotofinišu z roko in čevljem končal pred Korejcem Sanghojem Leejem, a je kljub temu ostal brez finala.

Košir je po polfinalnem nastopu dejal, da še nikoli ni prišel v cilj kot zmagovalec, nato pa izgubil. Kot je dejal, domači organizatorji tekme niso hoteli niti slišati za njegove pritožbe, po sliki fotofiniša sodeč pa je očitno, da so Južnokorejci preprosto želeli domačega zmagovalca in so zmago ukradli Koširju. O ukradenem finalu so se množično razpisali tudi na družbenih omrežjih po celem svetu.

C. Š.