fbpx

Je Donald Trump podprl Boruta Pahorja?

Make America Great Again.

Verjetno ameriški predsednik Donald Trump za predsednika Republike Slovenije nikoli ne bi podprl Boruta Pahorja, pa vendar ima Pahorjev aktivist, ki zanj zbira podpise, na sebi čepico s sloganom Trumpove kampanje leta 2016.

Zbiranje podpisov za predsedniške kandidate je trenutno v polnem teku, saj tisti, ki jih ne bodo predlagale stranke, nestrpno iščejo podporo 5 tisoč volivcev, kolikor zahteva volilna zakonodaja.

Čeprav sta predsednika Pahorja podprli stranki SD in DeSUS, se je ta vseeno odločil za zbiranje podpisov. V uredništvo smo prejeli precej nenavaden prizor s stojnice Boruta Pahorja pred Upravno enoto Bežigrad, kjer je podpise zbiral možakar z rdečo čepico in Trumpovim sloganom iz lanskoletne volilne kampanje “Naredimo Ameriko spet veliko”.

Foto: epa

Verjetno ni treba posebej poudariti, da socialist Pahor in konservativec Trump nimata veliko skupnega, razen rdeče barve za podlago kape. Vprašanja o morebitni Trumpovi podpori predsednika Pahorja smo poslali tudi v urad ameriškega predsednika, v Belo hišo. Na odgovore še čakamo.

C. Š.