Je Hanova hči še vedno “zaposlena” pri Fajonovi? Je ona zamešala Kosovela in Kajuha?

Datum:

Zapis predsednice SD Tanje Fajon ob današnjem kulturnem dnevu kaže ali na pomanjkanje izvirnosti in premalo znanja o slovenski književnosti ali pa preprosto držijo namigovanja, da ministrova hči še vedno skrivaj dela zanjo. To bi pojasnilo dobesedno prepisan zapis od Špele Han.

Znano je, da je bila hči gospodarskega ministra Matjaža Hana kot asistentka zaposlena pri Tanji Fajon, ko je bila ta še evropska poslanka. Ali je Špela Han dejansko kdaj tudi prenehala “delati” za Fajonovo, sicer ne vemo, sta pa vsekakor povezani, glede na to, da Fajonova kopira njene zapise.

Današnji Prešernov dan je le kulturni praznik, ki ga slavimo vsako leto. Četudi voščila niso vedno najbolj inovativna niti se to ne pričakuje, pa bi vseeno pričakovali, da bo predsednica koalicijske stranke zapisala – če že ne izviren – pa vsaj svoj lastni zapis. A zapis Fajonove je bil identičen zapisu Špele Han.

Foto: zajem zaslona

Špela Han je hči gospodarskega ministra Matjaža Hana, Fajonova pa jo je zaposlila kot svojo asistentko, ko je bila še evropska poslanka. Naj omenimo, da je hčerko nekdanjega poslanca zaposlila, čeprav je vedno delovalo, kot bi si želela, da bi morala biti vrata do funkcij otrokom funkcionarjev strank tesno zaprta. Slovenske novice so takrat poročale, da bo Hanova “v Bruslju med drugim skrbela tudi za družbena omrežja”.

Glede na identična zapisa je mogoče sklepati, da Špela Han še danes “skrbi” za družbena omrežja, čeprav je, sodeč po podatkih na Linkedinu, še vedno zaposlena v Bruslju kot “akreditirani parlamentarni pomočnik v Evropskem parlamentu”. Tako ima zapisano.

Foto: zajem zaslona

Ali namigovanja, da je Hanova še vedno na skrivaj zaposlena pri Fajonovi, držijo, ali pa je težava predsednice Socialnih demokratov preprosto nepoznavanje slovenske književnosti, posledično pa je zapise najlažje pobrati od drugih.

Foto: X

Na zgornji fotografiji je razvidno, da so samozavestno želeli voščiti ob dnevu Franceta Prešerna s pesmijo, ki sicer ni njegova, a prav tako ne od Srečka Kosovela, kot so zapisali. Avtor pesmi z naslovom Naša pesem je namreč Karel Destovnik – Kajuh. Je tudi za ta lapsus kriva ista piska splošnih sporočil Socialnih demokratov?

A. H.

Sorodno

Zadnji prispevki

Balerina donirala 50 dolarjev – grozi ji dvajset let ruske ječe!

Zaradi donacije petdesetih dolarjev so pred dnevi v Rusiji...

RTV podprla Milosavljevića, namesto da bi podprla svoje novinarje

RTV Slovenija se je v sporu Marka Milosavljevića in...

Sprejet migrantski dogovor med Italijo in Albanijo

Albanski parlament je odobril migracijski dogovor z Italijo, po...

Košarkarska zveza Slovenije pred tekmo prepovedala izraelske zastave

V nedeljo, 25. februarja, bo v okviru kvalifikacij za...