Je Mramor odstopil, ker je slutil ovadbo?

Med ovadenimi je tudi nekdanji minister Mramor Foto: STA

Iz ljubljanske policijske uprave so sporočili, da so v zvezi z neupravičenim izplačevanjem dodatka za stalno pripravljenost, podali kazensko ovadbo zoper 4 osebe. Med ovadenimi niso tisti, ki so dodatke prejemali. Sumijo jih kar 14 kaznivih dejanj zlorabe položaja.


Vse štiri osebe prihajajo iz iste Fakultete, po nekaterih podatkih naj bi to bila Ekonomska fakulteta. Neuradno naj bi bila med ovadenimi tudi takratni dekan fakultete in nekdanji finančni minister Dušan Mramor, aktualna dekanja Metka Tekavčič ter prodekana, ki sta ju nadomeščala v času njune odsotnosti. Med ovadenimi pa naj ne bi bilo ministrice za izobraževanje Maje Makovec Brenčič, ki je bila prav tako prodekanja.

Za takšna kazniva dejanja je predpisana kazen od treh mesecev do 5 let zapora. Mramor in Tekavčičeva sta povedala, da o kakršnih koli ovadbah nista obveščena.

Ovadene so osebe, ki so izplačilo skupno 858.168,55 evra bruto omogočile sebi in drugim zaposlenim. Kot je pojasnil vodja oddelka za gospodarsko kriminaliteto na sektorju kriminalistične policije na PU Ljubljana Božidar Južnik, je bila višina izplačil odvisna od bruto plače posameznika, mesečno pa se je gibala med 100 in 700 evri. Ovadeni so po njegovih besedah prejemali med 400 in 700 evri mesečno.

Profesorji se ne oglašajo na nočne klice študentov Foto: STA

Profesorji se ne oglašajo na nočne klice študentov (Foto: STA)

Zaradi neupravičenega izplačevanja dodatka za pripravljenost so ovadene vodilne osebe, ki so na fakulteti odločale v času kaznivega dejanja, je pojasnil Južnik z ljubljanske policijske uprave. Dodal je, da zaradi varstva osebnih podatkov o imenih ne morejo govoriti. Tisti, ki so dodatek zgolj prejemali, pa niso osumljeni.

Naj spomnimo…
Afera je izbruhnila lansko leto, ko je inšpektorat za javni sektor opravil nadzor nad različnimi fakultetami. Ugotovili so, da so na devetih fakultetah večinoma neupravičeno, izplačevali dodatek za stalno pripravljenost.

Ljubljanski ekonomski fakulteti po višini izplačil sledita Fakulteta za družbene vede in Filozofska fakulteta.

Profesorji večinoma nedosegljivi
Afera je povzročila veliko nezadovoljstvo davkoplačevalcev, saj profesorji in dekani niso v stalni pripravljenosti kot na primer gasilci. Študenti so celo povedali, da so profesorji bolj ali manj nedosegljivi izven službenega časa ter da so dostopni le preko elektronske pošte pa še na to nekateri odgovorijo šele po tednu dni ali pa sploh ne.

A. J.

 • Vera

  Seveda je vedel , ne samo slutil, ker ga v nasprotnem Cerar ne bi pustil, da gre . Kdaj bodo odstopili še vsi drugi tatovi ?????????????????

 • Slovenija moja dežela

  Pa to ne more biti res,to je ja vendar najbolj etična vlada v najbolj etičnem času njenega etičnega vladanja. Banda pokvarjena

 • Jože Novak

  No po mojih izkušnjah profesorji na faksu niso dostopni niti med delovnim časom. Ko prideš na govorilne ure te praviloma na vratih čaka listek, da je odsoten zaradi “služebnih obveznosti” ali takšnih in drugačnih “bolezni”, kaj šele kakšna stalna pripravljenost.

 • Hribouc

  Tresla se je gora, rodila se je -mišolinkica.
  Pesek v oči, ampak ne v moje.
  Za vsako rit se palca najde, preje ali sleje.
  “Nastradal” bojo ravno toliko, kolikor bodo sklenili v štabu Udbokučanistov v Murgeldorfu in potrdili na kockasti Kmetiji ob morju!

 • Unikatna

  Naj že odstopijo vsi ministri, ker to kam nas peljejo, ni ne moralno in ne etično! Lepe vzornike imamo!

 • FORT WORTH

  Pa vendar Mramor NI odstopil iz osebnih razlogof…
  Nekdo je napisal : hvala bogu,ker so ga ovadili.Zdaj fsaj vemo,da nima raka…(:-))))

 • RATATA

  Taki kalibri nimajo kaj slutiti.
  Cele dneve in noči jim v štabih pripravljajo taktiko cuzanja in vladanja.
  Vsak od kakibrov ki je kaj nezakonito pridobljenega “vrnil” si bo z drugim bolj naštudiranim obvodom prigrabil nazaj.

 • if

  Postlumpenproletairat slovenskega že propadlega socializma odpada s stropa uzurpirajoče avantgardne etike in morale, ki korenini v nemorali in kršenju ustave!

 • Poštenje velja

  butale in butalci drvimo dvignenih glav z rdečo zvezdo v prebad brez konca.

  REŠI SE KROR SE MORE IN DOKLER SE MEJE EU NE ZAPREJO

 • samsara

  Ne samo, da je slutil, izvedel je, pa je pravočasno, skrajno subtilno odprl pot tudi potencialni opciji bolezni (močni osebni razlogi), ki bi ga obvarovala v nadaljenanju postopka, kot je to delovalo in še vedno deluje pri nekaterih drugih pomembnih tovariših. Kako, da je vedel? V našem udbofevdu so ‘naši tovariši’ vedno korak pred ostalimi.

 • dare326

  Mramor je hudo bolan, vse ostalo je nabijanje!

  • Osti jarej

   …se je njegova brezobzirna pogoltnost in pomanjkanje empatije,preobrazila v hudo bolezen?!?

  • Sloven”c

   Mramor je baraba…nič drugega, saj je politik….

 • domovina mili dom

  Zakaj novinarji na glas ne poveste kakšne barve so ti osebki. Torej Mramor je pripadnik levice.
  Ljudem je potrebno v glave nabijat to, kar že veš čas počnejo komiji.

  Je pa …gloooobok….. FDV-jeski miselni diskurz: ” Potreben je torej preboj t. i. diskurzivnih matric, ki jih po besedah
  Andreje Vezovnik ob politiki, državnih institucijah, znanosti in
  popularni kulturi reproducirajo tudi sami mediji”.

 • garfi

  kazen bo, mama naj pride v šolo
  jih bomo našeškali ?

 • samsara

  Čuzaaa Duško, čuzaaaa!!!
  ROFL
  Sicer pa Duško, morda pa vse le še ni izgubljeno.
  Kučosodje bi morda upoštevalo skesano in ponižno izjavo, da si deloval v dobri veri. Kajne, da si res. Seveda si. Enkrat je že mal pomagalo tud to. Je dalo nekaj dima in pomembni sotovariši so kimali, pa je šlo.
  Poleg tega v kučofevdu velja nenapisano pravilo, nekakšen zakon ali dekret, ki pravi,da, “Vsaka svinjarija še ni kaznivo dejanje”. Odvisno pač kdo se na to sklicuje (ti’s ‘n’š’, ti lahko) in v kakšnih okoliščinah (‘naši’ vedno in povsod, razen če tamau reče, da ne). Lokalno krivosodje bi to utegnilo upoštevati.
  Sicer pa praš’ Mirkota, on to pravilo dobro pozna in zastopi. Tud’ zaupa ti in ti bo rad svetoval.

  • Andrej

   Nikoli ne bo bolje samo še slabše,saj predavajo za vse dovzetni mulariji,izkušeni prevaranti,ki trdijo,da vsaka svinjarija še ni kriminal!Vse kaže na to,da bo glavni
   predmet na ekonomskem faksu:Stalna pripravljenost,kot možnost ekonomskega
   napredka družbe brez (p)osebnega napora!Magistrov in doktorjev te zahtevne
   vede ni nikoli preveč!

   • samsara

    Bo drugače in bo bolje, le do skrajne točke še nismo prišli, ko bo dovolj(!) jasno in očitno, kaj je dobro in prav, ter kaj je slabo in narobe. Nič ni večno.

 • Osti jarej

  ..slutil?!….ja,pa ja de!!
  najbrž so mu “namignili”

 • pajot

  Kišto pira stavim,da se mu ne bo skrivil niti en las na glavi.

  • Vera

   Zato pa jih ima vedno manj na glavi , ker so z ukradenim denarjem najbrž skrbi večje ?

 • totex39

  Profesorski voluharji naj vrnejo z obrestmi vred ves pokraden denar in pobrati jim je treba vso premoženje, nato pa nagnati ven naj ceste pucajo.

 • Ruggedplant

  Ni zabavno, da ob vseh rabotah, ki jih je ta vlada pridno pridelovala praktično vsak teden svojega mandata in katere škoda se šteje v desetinah milijard (začenši z Vebrovo intervencijo pri prodaji Telekoma pri čemer se moramo zavedati tudi oportunitetnih stroškov NEPRODAJE vsakega državnega podjetja), naša drzna policija spiše ovadbo Mramorju za neke nepomembne dodatke k plači in s tem ustvarja videz objektivnosti, politične nepristranskosti in poguma, češ da pred roko pravice ne more pobegniti prav nihče, niti sam minister?

  Še ena v nebo vpijoča dimna zavesa za zakrivanje ostalih fatalnih nečednosti in patetičnega upravičevanja svojega obstoja ter posledično obstoja pravne države.

 • bednick

  A gre pri našem šolstvu bolj za delovna mesta (za naše), kot pa da bi se kaj naučilo?
  A kdo ve?

 • dež

  Pa ja menda ne pričakujete kakšnih konsekvenc zaradi te ovadbe ? Gre le za malo peska v oči, podobno kot pri Zokiju. Na koncu bo padlo, zastaralo ali pa bo tožilstvo odstopilo od pregona.

  • Ruggedplant

   Točno to – nič drugega kot prazna hrana za politično pobebavljeno apatično rajo (60% slovenskega volilnega telesa).

  • radames

   Jaz zanj še nikoli nisem napisal ljubkovalnega imena – “Zoki”. On NI naš prijatelj in ga nimamo radi. Torej – Janković, Mafijanković, solatar, opankar.

   • dež

    Če že izzivaš. Meni je najbolj všeč izraz, ki ga na twitterju uporablja M. Česenj in sicer Saraorec ali včasih Saraorčan. Pogosto doda tudi samostalniški pridevnik – mafijaš.

 • Antonius

  Tega “praha” se na koncu ne bo nabralo niti za eno žemljo. Pravna služba, ki jo je vprašal za mnenje ne bo obtožena, Mramor bo pa kot zaveden ostal nedolžen.
  “Drobižni” prah fakultetnih zlorab vladi podrejena policija dviguje bolj zaradi prikrivanja krucinalnih zadev. V slabi banki ta trenutek na davkoplačevalski račun z reprogrami rešujejo desetine milijonov na lepe oči skoraj šenkanih kreditov.
  V NLB in slabo banko pa do sedaj ni zašel še noben policaj?!

 • Stajerka

  slutil???……..hahahaha…….NI variante, da levak sluti, je pa velika verjetnost, da so mu prišepnili……tisti najbolj moralno-etični umazani packi…….pfuj in pfej…….

 • karpelec

  Spet so nam vrgli eno sočno kost za glodat, bog ve ,kaj je v ozadju. Doza naivnosti naj nam ne preusmeri spregledati dejstev; kajti vsi dobro vemo kako se bo to končalo.

 • Stajerka

  bolj zanimivo bo spremljat, ali bo kljub ovadbi in mogoče tudi pravnomočni obtožnici (po novem terminu levakof) veselo predaval mlajšim generacijam…….nov predmet ZAKONITI LOPOVITIS- kako na najbolj inovativen način krast delavcu na minimalki in nalagat v davčne oaze…….

  • RATATA

   Kot je predaval merkurjevec.

 • dr Janez Sveti

  Jaz Mramorja ne maram, ker mislim, da je navaden nizkoten lopov. Pošteni ljudje tega, kar je počel ne počnejo. Pika.
  Pa še ksiht ima nagravžen.
  DR Janez Sveti izbor miss

  • domovina mili dom

   Ta tip ne sme prestopit praga izobraževalnih ustanov.

   • dr Janez Sveti

    Seveda ne.V Sloveniji pa ravno ti goljufi in nemoralneži vzgajajo bodočo inteligenco . Kaj naj potem pričakujemo ?
    DR janez SVeti junak dela

  • RATATA

   Bi mu nataknil gasmasko al.

   • dr Janez Sveti

    Ma samo, da ga ne gledam in poslušam njegove laži.
    DR Janez SVeti pošten razbojnik

 • Jojo

  Bodo komunosodniki porihtali 1 leto pogojne saj so pokradli veliko denarja…
  Danes se bolje isplaca ukrasti veliko vsoto denarja kot drobiz. Za drobiz gres sedet tudi do 5 let za visoko vsoto pa dobis eno zausnico in par mesecev pogojne…

  • avtohtoni neandartalec

   Ni nujno, da so kaj krivi, mogoče tudi oni niso naredili nič narobe.

 • Slovenec 33

  Enako kot vsi levaki – poln gobec moralnih naukov za druge, zase pa prevare in kraje na račun delovnih ljudi.
  Z eno besedo prevarant in podlež bez primere, ki je v okupirani državi lahko celo profesor, ki vzgaja mladi rod.
  Zadnjo podlost, za katero vem, je izvedel tako, da je zmanjšal obdavčitev najvišjih plač, za ostale pa so obdavčitve ostale najvišje v EU.

 • Olga

  Milijon na milijon je milijarda! Ekonomska fakulteta naj bi bila vzor zakonitosti in ravnanja z denarjem! Je pa vzor goljufije in tatvine! Pa ravno iz tega brloga si omisli Cerar ministra za FINANCE in ministrico za ŠOLSTVO! Kaj sporočajo mladim?!! Jaz bi vse omenjene fakse zaprla, saj je FDV podn in družba od njih nima nobene dodane vrednosti, njihovi “intelektualci” prodajajo take neumnosti, da jim še v Butalah ne morejo konkurirati! Brez filofaksa tudi ne bo škode! Mlade ekonomiste, finančnike, revizorje, računovodje pa bi poslala na izobraževanje v bližnjo Avstrijo, bilo bi ceneje, pa še tujega jezika in demokracije bi se naučili poleg skrbnega ravnanja s financami in zakonitosti!! Mramor si pa za svoje delo ne zasluži vrnitve na faks, ampak v neko drugo ustanovo…

  • avtohtoni neandartalec

   Če je bilo pa ves čas vse v redu in itak vsi to delajo, če ne bi on, bi pa kdo drug.

   • Olga

    Samo mi ne smemo tega sprejemati!

 • avtohtoni neandartalec

  To so zdaj posledice racionizacije javne uprave, ki se je začela že pod Pahorjem, policisti so se pa z Jelinčičem na čelu drli na predstavnike ljudstva, da so lopovi.
  Do državljanov drugega in tretjega razreda, pod posebno zaščito države, pa je država neusmiljena, kdor ne more plačati par sto evrov, je ob dom in vse za kar so cele družine garale celo življenje. Ker ni denarja, ni ga za plače, ni ga za socialne prejemke, ni ga za javne službe kot take, vse požrejo tile specialci, ki si izmišljujejo vedno bolj brutalne reforme.
  Zgleda je bilo vse zaman, pokojninska doba je bila vzdržna, javna uprava je bila solidno organizirana, plače so bile prenizke, nismo rabili kreditov, ampak zdaj je itak vseeno, a ne.

 • željudin

  sin od zlatega konja z ročaji, ki nam je rad rezgetal o etiki in morali, je moral iz štale žrtvovati še zadnje kljuse, mramor imenovano…..

  • RATATA

   Sem ti apvoutal,
   Ampak ime si si dal pa nagravžno.
   Lp

   • željudin

    nisem lep sem pa zato antipatičen

    • RATATA

     No, saj sem tudi jaz pripadnik bataljona nelepih.
     Še dobro, da mi je oče kupil nevesto, ker bi sicerr ostal samski.

  • radames

   In za kazen bo moral telovaditi na krogih brez ročajev.

  • Franc Šink

   Kdor se ukvarja s konji, ali pa tudi s psi, je kmalu njim podoben.Znanstveno dokazano!

 • disqus_ZTv48gRQCp

  ne slutil, vedel je. Pri nas se to pac ve, samo hollywoodskih scen pri hisnih preiskavah se spomnite. Ce neki kvazi novinarcki v naprej zvedo kje in kdaj bo hisna preiskava, potem vendar veljaki SMCja tudi vedo.
  Tako so tudi pri ljubicah ziveci mozje tistega jutra ob pol sestih doma, da ne bi poimensko zdaj tule…

 • radames

  Skorumpirana država. Še kaj?
  Ja! V glavnem skorumpiranost prihaja iz takoimenovane kontinuitete. Bebci pa še vedno volijo ravno te skorumpirance.

 • domovina mili dom

  No, sedaj so pa na vrsti sile kontinuitete, ki bodo začele hajko proti ovadenim. Aktivirale bodo pravne strokovnjake ala Pirnat&tovariši. Vsi bodo v en glas spisali doktorate, da ti ovadeni osebki ne spadajo v vzgojno izobraževalno okolje. Skratka ne morejo biti zaposleni v državnem sektorju.
  In svizec štrukl bo zavil čokolado……..

 • Osti jarej

  mati:ni vsaka velika svinjarija kaznivo dejanje (kakopak,če se krade zakonito)
  sin:ni vsako neetično dejanje enako (kakopak,če se krade zakonito…za 200€ podkupnine greš v arest)

  bramor:jaz sem ekonomist in se ne spoznam na tovrstno zakonodajo(bruh,bljak,pfej in fej)

  meturina:dejte no,dejte! neumne rešitve ne morejo imeti pametnih vprašanj…..briljantno,meturina,briljantno…
  *
  mafijska država!! jp!!

  • radames

   Tako mafijsko državo smo podedovali!

 • Darth Vader

  kaj pa župani občin? in občinski sveti in občinski funkcionarji? a nebi blo recimo lažje, če preprosto policija zaprosi računsko sodišče za podatke o izplačilih in pač pregledajo vseh 200+ županov, svetnikov in občinskih funkcionarjev? ke ve se, da teli pacjenti okol Mramorja so vrh ledene gore….torej 1/3 ….. 2/3 “ledu” se skriva……

 • MEFISTO

  Levica bo imela perrmanentno vladno krizo.

  Da je nekdo lahko minister, mora biti levičar.

  Če je levičar, je pa nesposoben falot.

  In tako se bomo z levico vred tudi mi vrteli v začaranem krogu, dokler ne bodo volivci prišli k pameti in jo dali enkrat za vselel na čevelj.

  • bednick

   Zgleda, da še verjameš v levico in poštene volitve.
   Vzgojen v socializmu.

   • marker

    Ni važno kako se glasuje, pomembno je kdo šteje glasove.

    • Olga

     Pa če podaljšajo volitve za eno uro in pokličejo svoje na volitve?!

    • cosmosjasnovidec

     Točno tako,ker so glasovnice vedno prirejene oziroma imajo pripravljene kar izpolnjene,da jih po potrebi samo zamenjajo ali dodajo.Vse je maslo levega komunajzarja Kučkota kateri organizira podkupljene v komisiji.Kamor sem jaz hodil volit sem vse poznal in niti eden v komisiji ni bil čistokrven slovenec ampak večinoma vsi prislinjeni čefurji in komunajzarji kateri so bili v partiji pred osamosvojitvijo slovenije.Za volitve se bodo morale organizirati izbrane komisije pa tudi štetje in prebiranje glasovnic se bo moralo izvajati pred kamerami z neposrednim prenosom.V nasprotnem bodo vedno zmagali komunajzerski levičarji to je milijon %.

 • tramal

  Vse imajo komunisti v oblasti.Pokradejo vse kar vidijo potem pa se presedejo na drug stolček in kradejo naprej.Ko pa zapustijo stolček pa sedejo nanj drugi komunisti in ti spet kradejo .In tako se vrti v pogubo v sloveniji.

 • Viktorh

  “…ker je slutil ovadbo?”

  Ne!.
  Vedel je!
  Misli, da je omilil sramoto. Ne!
  Cerar mu je predlagal umik, da ne bi kompromitiral kompromitirane vlade.
  Fuj!
  Ogabno.

  • cosmosjasnovidec

   In povedal še za njega.Z cmerarjem sta dobro okradla in izpraznila tudi državno blagajno.Seveda sta delež od pokradenega prejela tudi Kučan in Pahor.

 • indijanka

  Pravilno, da je prišlo do obvadb. Zloraba pooblastil je gotovo ena izmed hujših kršitev delovnega razmerja, zato pričakujem, da bodo kazni sledile tudi odpovedi delovnega razmerja. Izjemno nenavadno je tudi to, da se neka postavka lahko poviša skoraj za 1 muo Eur, pa se jim na Ministrstvu za finance ne zdi nič čudno in ne zahtevajo pojasnil.

 • Rožle

  Kaj se spet čaka v nedogled s predčasnimi volitvami..?

  • janez.pokoncni

   In kaj bi se zgodilo, če bi bile volitve jutri, naslednji mesec ali čez tri mesece?

 • Rožle

  “Tisti, ki imajo roke do ramen v marmeladi.., kažejo na nas”***
  A si tole še upa čivkati g. Miro Cerar ?…

  • Franc Šink

   Tudi na “njegovi” PF ni nič boljše.

 • FraterMagnus

  tri mesece! trikrat hura!

 • Sil Ka

  Po moje Mramor ni nič slutil ampak mu je nekdo prijateljsko prenesel informacije, kaj ga čaka. Ptice istega perja skupaj letijo.

 • Franc Šink

  Le kaj bomo z temi silnimi ekonomisti!

  • MEFISTO

   Za najtežja težaška dela pri gradnji drugega tira bodo pa dobri..

   Ob suhem kruhu in vodi ter biču bomo skušali iz njih narediti ljudi.

 • Danda

  Kakšen odstop iz osebnih razlogov???????Gnoj pokvarjeni!!!!Nam ,poštenim delavcem kradeš denar!!!!!!Ti nisi gnoj,ti si gnoj od gnoja!!!Fuj te bodi

 • Danda

  Nimam besed,da bi opisal gnus do “našega” mramorjaNam ste kradli,banda komunistična

 • garfi

  kako kaj lačni otroci

 • Harry Potter

  Ta je gnjusen ze na pogled da ne govorim o dejanjih.. smet! od ljudi

 • Franc Šink

  Med Mramorjem in Bramorjem ni razlike.Oba sta škodljivca.