fbpx

V stranki SD trdijo, da v Sloveniji ni mafije in lobijev

Foto: STA

Stranka SD se je odzvala na negodovanja in izjave vladajoče Cerarjeve Stranke modernega centra. Pod krinko, da gre za predstavitev polletnega plana, sta vodja stranke Dejan Židan in njegov strankarski kolega Matjaž Han izlila kar nekaj žolča. Iz vsega skupaj pa lahko zaključimo le, da je obstoj koalicije resno ogrožen.

”Prepirov v slovenski politiki je dovolj in preveč,” je povedal Židan in pri tem mislil na premierja Cerarja in druge, ki v preteklih dneh niso skoparili s kritikami na račun stranke SD in njenega podmladaka. ”Želimo si, da si ne pošiljamo sporočil preko medijev, ampak odprta vprašanja rešimo preko pogovora,” je dodal.

(Foto: STA)

(Foto: STA)

Židan: SD s svojim podmladkom nima nič
Podmladek stranke SD se je skupaj s protestniki zavzemal za Luko Koper, a Židan v tem ne vidi nič slabega. Še več, ponosen je na revolucionaren in uporniški duh svoje nepredvidljive mladine. Hkrati zatrjuje, da SD z dejavnostjo podmladka nima nič. Tudi ministrica Anja Kopač Mrak je, po Židanovo, hvale vredna.

Židan brani “sočutno” ministrico Anjo Kopač Mrak
”V kolikor se ugotovi, da v takšni sestavi, ne moremo delati naprej, s Socialnimi demokrati ne bo težave. Podobno smo predsedniku vlade sporočili tudi ob akciji proti ministrici Anji Kopač Mrak, ki dobro deluje,” je povedal Dean Židan.

Židan in Han sta zatrdila, da so besede Cerarja o prisotni mafiji in lobijih v Sloveniji, neumnost. Pritrdila pa sta trditvi, da država nima nadzora nad javnimi financami.

(Foto: STA)

(Foto: STA)

Bo Alenka Bratušek prestopila v SD?
Očitno dobro deluje tudi Alenka Bratušek ali kdorkoli že, ki si bo želel postati član stranke in bo od nje prevzel vzorec. Matjaž Han je na novinarsko vprašanje, v zvezi s tem odgovoril: ”Vrata poslanske skupine so vedno odprta. Ne samo za Alenko Bratušek, ampak tudi za druge poslance, ki bi izrazili željo, da bi bili radi člani poslanske skupine.”

Kdo nosi odgovornost za nastalo stanje?
Kdo pa je kriv, da temu ni tako, Židan ni povedal. Dejstvo je, da je prav njegova stranka, vse od osamosvojitve Slovenije do danes, med tistimi, ki so največ časa v vladajoči koaliciji. ‘Zaradi prepirov izgubljamo volivce,” je prepričan Židan, ki dodaja: ”Priljubljenost desnih političnih strank prav zato raste.”

Dejan Židan: ”Če bi to premoženje bilo recimo v Franciji, bi na leto od tega v proračunu imeli koristi od 400 do 500 milijonov evrov. To so pa tisti milijoni, ki jih potrebujemo za boljše javno zdravstvo, boljše javno šolstvo, več kulture in za nekatere druge javne usluge, ki jih država nudi.”

Aleksandra Jug